עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. זו שאלה שרק מומחים ואולי אנשי מקצוע בנושא גרפיקה וכרטיסי מסך יוכלו לענות עלייה. אם היום רק כרטיס כמו GTS 320\640 ומעלה יכול להריץ את warcraft 3 על גרפיקה הכי גבוהה 1280X1204, על 70 פריימרים, שזה המהיר והחלק ביותר, ללא פיפס קטן ביותר שיפריע לתזוזה (קשה מאד לראות הפרעות כאלה), אז איך זה שהכרטיסים שבהם פיתחו אותו בשנת 2001, כן הריצו אותו ככה חלק ורק היום, כמעט 8 שנים אחרי רק אפשר להריץ אותו על 60 פריימים ופרטים הכי גבוהים. השאלה היא בעצם, הם לפני 8 שנים היתה חומרה כזו כמו היום, למה אז לא נמכרה ליצבור הרחב?...

• 4 תגובות
    • 650 צפיות
  2. שלום לכולם, בגלל שהתחלתי להשתגע קצת עם המערכת החדשה החלטתי ללכת עד הסוף ולהוסיף קירור מים למעבד. מערכת קירור המים הבאה מיועדת למעבד q6600 בלבד ואולי בעתיד ל NB , אין לי כוונה להוסיף את כרטיס המסך למערכת הקירור כדי לא להעמיס עלייה. המטרה היא להגיע ל OC מקסימלי ל q6600 בלוק : D-tek Fusion רדיאטור : Swiftech mcr330 + Radbox משאבה / מיכל : XSPC dual bay combo with 750l/h pump צינורות : masterkleer 5/8 מאוררים : Yate loon תוסף למים : g11 אני מזמין את הכל (למעשה כבר העברתי כסף מאנגליה). המערכת אליה זה הולך : Antec p182 ga-ex38-dq6 q6600 g0 h3870x2 zalman 850w psu.

• 3 תגובות
    • 725 צפיות
  3. Started by dudiperetz,

שלום לכל חברי הפורום! אני חדש בנושא האוברקלוקינג וקראתי את המדריך לאוברקלוקינג באתר. חוצמזה קראתי עוד הרבה מדריכים ועדיין לא הצלחתי לפתור את הבעיה. קודם כל המפרט הוא: intel core 2 duo e6600 2.4g asus commando motherboard geforce 8600gt kingston ddr2 667mhz 2 giga dual הבעיה היא שבלוחות intel אי אפשר לשנות את המכפלה אז כאשר אני משנה את הבאס שבמקור הוא 266 אני יכול להגיע עד 340 ואם אני מנסה לעלות עוד קצת ווינדוס לא עולה לי. האם הבעיה היא מהזיכרון שהוא רק 667 mhz או שאפשר להתגבר על זה? עוד בעיה שראיתי היא שבביוס המכפיל הוא 9 ולכן 340 * 9 = 3000mhz בקירוב אבל כאשר אני נכנס לווינדוס ובודק ב cpu-z הוא מראה לי שהמכפיל הוא 6 ומהירות היא רק 2000mhz עכשיו השאלה שלי היא למה …

• 5 תגובות
    • 504 צפיות
  4. Started by max_shifrin,

אהלן חברה', אני מתכנן לקנות מחשב עם מעבד בעל 4 ליבות בחודש חודשיים הקרובים, ההתלבטות כרגע היא בין ה Q6600 לבין המעבדים החדשים שצפויים להגיע שיכילו 12 מגה זכרון מטמון... השאלה היא כזאת, האם יש אפשרות (בכל אחת מהאופציות) לקרר את המעבד בצורה פסיבית? השאלה מתחלקת לשניים - בהנתן שאיני עושה OC, ובהינתן שכן. סה"כ אני לא בטוח לגבי הצורך ב OC במעבדים האלה כי למה שאני צריך אותם הם לדעתי מעל ומעבר גם ככה... אבל הסקרנות תמיד מחייבת לשאול.

• 7 תגובות
    • 797 צפיות
  5. כותרתתתת ניסיתי לעשות OC למעבד הבתחלה העלתי אותו לב100 מגהרץ בלי לגעת עוד בכלום.. קיצור המחשב עלה יפה העלתי 3DMARK06 עבר סבבה ההעלה לי את הציון בדיי הרבה כי יש לי צואר בקבוק עם ה88GT..אחר כך עשיתי בדיקה בS&M זה הגיעה לפחות ל30 אחוז חח אחר כך נירדמתי לאיזה חצי שעה שהתעוררתי ראיתי שהמחשב עבר הפעלה מחדש כנראה קריסה.. מה נירא לכם הבעיה? ואיך אני מעלה עוד? ספק כוח FSP 450PNR לוח אמ Motherboard Name MSI K9N Neo v1.0 (MS-7260( למה אמרתי לוח אמ טיפה בעיתי? חיפשתי בביוס כמה פעמים לא ממצאתי העלאת מתחים ולא מצאתי איך לעלות את מהירות הסיבוב של המאורר למעבד.. עם חסר פרטים או משהו תגידו תודהה נ'ב לא נירא לי זאת טמפרטורה. בסטוק במאממץ הוא הגיעה ל50.. בביוס כתוב ב56 זה …

• 3 תגובות
    • 510 צפיות
  6. Started by amitbl,

הדגם הזה: http://www.sparkle.com.tw/product_detail.asp?id=70&sub_id=175# הבנתי שהקירור יחסית לקירורים פסיביים הוא טוב+. האם זה נכון? (יש לי מארז די קריר עם מאוורר 120 מקדימה, 120 מאחורה, ועוד 80 בספק. בנוסף arctic cooling freezer 64 שנושף אחורנית, ואני מניח שמאחר והוא יהיה קרוב להיטסינק של הכ.מסך הוא גם יעזר בקירור שלו). האם 880 ש"ח לכ. הזה זה מחיר טוב? (שנתיים אחריות...)

• 1 תגובה
    • 483 צפיות
  7. יש לי כרטיס 8600gt של GIGABYTE היום ואתמול עשיתי לו אובקרלוק מ600 ל650 ליבה. 1450 ל1570 שיידרים , וזיכרונות מ720 ל810. כל הדרך עשיתי לו בדיקות יציבות עם rthdrbl ו3dmark ולא ראיתי שום שינוי בFPS בין לפני ואחרי האוברקלוק,ב3dmarkks כמובן התוצאה עלתה. האם זה אמור להיות ככה? ושאלה שניה,כשאני רואה את התוצאות של ה3dmark06 כתוב לי על מהירות הליבה והשיידרים 0mhz,מוזר...גם זה אמור להיות ככה? ואחרונה חביבה יש לי ספק כח גנרי jsp-tech atx 400 אם אני ישדרג לספק אמין FSP 450 או משו אני יוכל לעשות אוברקלוק יותר גבוה? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 564 צפיות
  8. המחשב עושה רעש גדול ורוצה לטפל בבעיה ולדעת עם הוא מתחמם יתר על המידה.. הוא דלוק אצלי ימים ורק מדיי פעם אני נותן לו לנוח.... וגם תוכנה לבדיקת איזה רכבים יש לי במחשב.. תודה מראששש....

• 7 תגובות
    • 852 צפיות
  9. מדובר על לוח אם Kn9S על איזה רכיב במחשב ניתן להרכיב גוף קירור ( סטוק ) ?

• 0 תגובות
    • 473 צפיות
  10. Started by cyberX,

מה ההבדל בין קירור פסיבי לבין אקטיבי ?

• 2 תגובות
    • 485 צפיות
  11. Started by sarkise,

יש לי GIGABYTE 8600GTS Passive, קימבנתי עליו מאורר מארז ישן בגודל 80MM, שמביא אותו ל37 מעלות במנוחה עם OC. המאורר הזה כאמור ישן, והוא עובד על FULLSPEED( ישירות לספק ), כל המארז רוטט בגללו, חוץ מזה שהוא עצמו עושה הרבה רעש מהמנוע. אני מעוניין לקנות מאורר כזה חדש, אך רציתי לדעת, האם יש מאוררים מיוחדים לכרטיסי מסך שמשווקים ללא גוף קירור ? משום שבצד הכרטיס שלי יש מרום לחיבור מאורר ושיהיה ניתן לקבוע את מהירות סיבובו דרך המחשב. האם יש כאלו מאוררים לשיווק ללא גוף קירור ? תודה.

• 3 תגובות
    • 659 צפיות
  12. כי שמעתי שהוא ממש מיתחמם מהר(Q6600) חברה תגיבו לי זה בידיוק שניה.ותודה מראש

• 1 תגובה
    • 440 צפיות
  13. איוורור למעבד + מאוורר 120MM עד 150 ש"ח לשניהם ביחד. כאשר הדרישה היא שקט מוחלט (עד כמה שהדבר אפשרי), יש חיה כזו? אני צריך את הנ"ל אבל המטרה היא שזה יהיה שקט במקסימום האפשרי אפילו על חשבון הביצועים! המחשב הוא ללא OC! יש מפרט מחשב. נ.ב. האם קירור פסיבי בתנאים הנ"ל הוא אופצייה? תודה רבה מראש.

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. שמעו אני מיטלבת אני רוצה קירור מים, המפרט הוא: e8500 gecube 3870x2 asus p5k deluxe corsair 520W ANTEC P182 EU SE OCZ DDR2 4096MB 1000MHZ REAPERX רציתי לדעת האם קירור המים הזה: bigwater 735 http://www.thermaltake.com/product/L...5/cl-w0075.asp האם הוא טוב,האם יש יותר טובים במחיר? האם הוא יכנס במארז שלי?(בפנים,לא בחוץ) בבקשה תנמקו את התשובות שלכם. תודה מראש, ולילה טוב.

• 0 תגובות
    • 471 צפיות
  15. היום התברכתי ב8800GT חדש (Twintech nVidia 8800GT 512 Heat Pipe ) עכשיו הרכבתי אותו והכל התקנתי דריברים קיצור הפעלתי אוורסט לראות את הטמפרטורה שלו ופשוט לא מופיעה שם GPU למה? אין לו חיישנים? עם אין יש אפשרות לקנו חיישן? עם כן כמה זה עולה?

• 14 תגובות
    • 775 צפיות
  16. Started by moshel7,

לאחר התקנת גוף הקרור הנ"ל על לוח-אם מידגם: gigabyte ga-m61sme-s2 ניכנסתי לתוכנת ה-everest וראיתי שמהירות סיבוב המאוורר היא בין-360-450 rpm האים זה תקין? פונקציית cool&quiet מופעלת אים זה משנה תודה מראש לכל העונים וכמו כן לא מרחתי מישחה תרמית כי אמרו לי בחנות שרכשתי את המאוורר שהמישחה שבאה אים גוף הקרור היא מספיקה ואיכותית האים עשיתי נכון שהקשבתי להמלצותיהם?

• 3 תגובות
    • 542 צפיות
  17. Started by popkorn,

שלוםם כרגע יש לי 8600gt בודד ואני רוצה ביצועים יותר טוביםםם למשחקים...כמובן שחשבתי על 8800gt אבל אז עלה לי עוד רעיון מכיוון שחבל יהיה לבזבז כרטיס מסך טוב סתם,חשבתי לקנות עוד 8600gt במערך SLI שמחיר שלו היום הוא איזה 400 שקלים. אבל כמובן שההלוח שלי לא תומך SLI,חשבתי ...אני ימצא לוח זול שתומך במה 400?+400 על הכרטיס..800..יוצא יותר משתלם בהרבה מ 8800 שעולה 1200 ומשאיר לי כסף לספק כח מספיק טוב כמו fsp 500 או hec 550... אז השאלות הם כאלה: 1. האם באמת כדאי לי להשתמש בSLI הזה ומה ההשוואת ביצועים ל8800. 2.)רוצה המלצה ללוח אם לSLI הכי זול שאפשר (טוב ואמיןן כמובןן) 3.)האם ספק FSP 500 ודומים יחזיקו לי SLI עם מעבד E6320. 4. האם המעבד הנ"ל יהווה צוואר בקבוק...

• 3 תגובות
    • 529 צפיות
  18. Started by eladbu,

שלום לכולם קניתי 7600GS והייתי מעוניין לעשות לו OC עם קרור פאסיבי סטוק איזו תוכנה מומלצת???

• 3 תגובות
    • 587 צפיות
  19. שלום לכולם יש לי כרטיס מסך של PALIT nvidia GeForce 8600 GT 256 MB התבוננתי בטמפרטורות של הכרטיס וראיתי שהם עלו ל85 מעלות. אז הסתכלתי על הרכטיס בזמן שהמחשב דולק וראיתי שהמאוורר שלו לא מסתובב. המאוורר ממוקם במרכז הכרטיס מסך, אין לו משהו שרוף, לא אבק או לכלוך, ואת החשמל שלו הוא כנראה מקבל מהכרטיס שמקבל מהספק (כלומר הוא לא מחובר ישירות לספק כוח). נתתי למאוורר דחיפה קלה הוא הסתובב קצת אבל הפסיק שוב, נראה כאילו משהו עוצר אותו מהלסתובב רק שאי אפשר לראות מה. כיצד אני יכול לטפל בבעיה? אולי אני יכול בכלל להתעלם מזה? (85 מעלות זה לא נורא לכרטיס) הבעיה היא שבמשחקים הטמפרטורה ממש מסוכנת כמו 100 מעלות. אז אני בינתיים לא משחק. תודה מראש על כל עזרה שתבוא.

• 2 תגובות
    • 482 צפיות
  20. Started by asaf556,

1)כדי להגיע ליחס 1:1 לזכרונות נאלצתי להוריד את התדר שלהם ל533 הבאס הוא על 333 וכרגע אני נמצא על 2.65 איך אני ממשיך מפה? 2|)למרות לביטלתי את שני האפשרוית בביוס שאחריות על הורדת המהירות המהירות עדיין יורדת למה?[br]פורסם בתאריך: 2.03.2008 בשעה 14:43:46 אם אני יעלה ל340 עדיין זה ישאר ביחס 1:1 או שכבר זה יעשה לי oc לזכרונות כי לפני שהורדתי את תדר הזכרונות ל533 הוא עבד על 413 כלומר היה בoc לכן הורדתי אותו אם שכחתי לציין הזכרונות הם 800 -5-5-5-15ונתתי להם מתח 1.9 זה מספיק או שצריך להעלות כי כתוב עליהם שהם עובדים על 1.8-2.0 אז אני לא בטוח כמה לתת[br]פורסם בתאריך: 2.03.2008 בשעה 18:08:23 בבקשה אני צריך עזרה[br]פורסם בתאריך: 3.03.2008 בשעה 14:40:40אני מחכה כבר 3 ימים מה קורה?

• 0 תגובות
    • 491 צפיות
  21. Started by zombie,

כרגע אני על קירור סטוק עם ספק-כח של קרוסאייר 520hx וכשאני מעלה את הליבה ל630 ומפעיל 3dmark 06 המסך נתקע...ואז אני צריך להפעיל תמחשב מחדש....יש לציין שהטמפרטורה לא מספיקה לעלות כי המסך נתקע מייד כשהגראפיקה מתחילה לרוץ...... על 625 הכרטיס יציב על טמפרטורה של בערך 70 במעמץ.... מה ניראה לכם הבעיה?זה מגבלות של הכרטיס?טמפרטורה?כי אז אפשר לקנות קירור.... אולי צריך להעלות מתח?(איך עושים את זה?) תודה רבה מראש

• 0 תגובות
    • 411 צפיות
  22. Started by rmeidan,

יש לי 8800GT גירסאת OC של inno3d (לא i-chill) עכשיו במאמץ הוא מגיע לי ל- 72-75 מעלות אז קודם כל רציתי לדעת אם זה נחשב גבוה מאוד?ודבר שני אם אני מעלה את המהירות של המאוורר של הכרטיס מסך אז זה פוגע באחריות שלו? תודה לעונים!

• 11 תגובות
    • 918 צפיות
  23. שלום לכולם ברשותי 7600GS AGP הורדתי את RIVA TUNER והוא לא נותן לי לשנות את המדדים של הזכרון וה CORE בכל פעם שאני משנה זה חוזר אוטומטית לדיפולט זהו כרטיס עם קירור פאסיבי של גיגהבייט כך שגם ב V-TUNER שמגיע עם הכרטיס לא ניתן לשנות מהירות שעון זכרון האם הכרטיס נעול בצורה כל שהיא???מה עלי לעשות???

• 2 תגובות
    • 445 צפיות
  24. שלום לכולם אני עומד עכשיו לצאת לקנות מחשב על פי מפרט שקיבלתי כאן באתר ויש לי שאלה קטנטונת אחרונה... המעבד הולך להיות E4500, והתיכנון היה על 4 ג'יגה זכרון במהירות 800MHZ, השאלה אם לאוברקלוק מסיבי ( בתיקווה שהמעבד יחזיק ) יהיה עדיף ללכת על ה 1000MHZ ?? או שבכל מקרה אני לא יגיע לניצול מלא של ה 800 ? פשוט אין לי מושג כמה ה E4500 צורך בסטוק מהזכרונות...[br]פורסם בתאריך: 4.03.2008 בשעה 11:43:48 הסתדרתי לבד,תודה.

• 0 תגובות
    • 481 צפיות
  25. אני מעוניין לקנות מערכת קירור מים חזקה במיוחד למעבד Intel Core 2 Quad QX9650 Extreme 3GHz 12Mb BOX 45nm אני גם כנראה קונה את הלוח אם הזה: ASUS Maximus Formula Special Edition Intel X38 LGA 775 אז אני צריך גם חיבור לבלוק מים שיש כבר על הלוח! כמו כן אני חושב אולי גם לחבר קירור מים לכרטיס מסך! יש לי כמה שאלות: אם כל המערכת מחוברת ביחד אז לגיטימי שהמעבד יהיה יותר חם מהגשר הצפוני, אז כל החום שהמים לקחו מהמעבד הם העבירו לגשר הצפוני אז זה יחמם אותו ולא יקרר! אז לא הבנתי איך המערכות המשולבות עובדות! הנושא העיקרי הוא שאני צריך הצעה למערכת קירור רצינית מאוד משולבת ואם זה לא טוב אז רגילה, אני מוכן להשקיע כמה אלפי שקלים בלי בעיה , תתנו לי הצעה הכי טובה שיש בארץ וגם הצעה מחו"ל, כנרה …

• 6 תגובות
    • 623 צפיות

דיונים חדשים בפורומים