עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. במפרט שלי מופיעה המערכת הנוכחית שלי, שרצה יציב על 3.3G כבר זמן רב: מעבד : E6600 לוח אם : P5B DLX זיכרונות: CORSAIR 4X1GB DDR2 ULTRA 800MHz CL4 קירור למעבד : NINJA אבל יש לי גם אינפיניטי/טוניק * אני משתמש בו לסימולציות MODELSIM שתלויות בעיקר בתדר המעבד ועובדות על ת'רד בודד. * נפח הזיכרון הוא 4G ואני לא יכול להסתפק בפחות בשל צרכי הסימולציה. * השדרוג דחוף למדי ואני לא יכול לחכות לדגמים עתידיים. כדי לשפר את ביצועי הסימולציה, אני מעוניין לשדרג את המפרט בתקציב של 2-2.5K כדי להגיע לתדר השעון המקסימלי על אוויר. מעבד : ככל הנראה E8400 בסביבות 1000 ש"ח הוא הבחירה הטובה והמשתלמת ביותר. ה-E8200 הפגין יכולות OC נחותות וה-E8500 יקר משמעותית ויגרום לפשרה בשאר הרכיבים.…

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by nikon,

שלום ותודה! הקיץ מגיעה ואני מתחיל לדאוג למחשב שלי, וגם אני הבנתי שאם המעבד מתחיל להתחמם יותר מדי, אז המעבד מתחיל להאט בכדי לא להישרף! אז אני מחפש להוסיף קירור נוסף למחשב שלי (שדורש כמה שפחות חשמל) ואני ממש לא מבין בתחום אשמח לקבל את עצתכם בבקשה! זה המפרט שלי : כרטיס מסך: CONNECT 3D HD3850 256MB DDR3 מעבד : Intel Core 2 Quad Q6600 לוח אם GIGABYTE GA-G33M-S2H זיכרון Corsair DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL5 מארז כולל ספק HEC 6A19B 400W תודה לכול המגיבים ושבוע טוב

• 4 תגובות
    • 518 צפיות
  3. בגלל קונפיגורציות מארז ומידות ומשקלות וכו', נבחרו הדגמים הבאים: 1) Thermaltake MaxOrb Cpu Fan - http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=1574 2) Scythe ANDY SAMURAI MASTER 6Heat Pipes CPU Cooler - http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=1803 3) ZALMAN CNPS7500-Cu LED - http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=922 איזה מהם ייתן לי יחס עלות\תועלת הכי טוב? (אני אשמח להמלצות על דגמים דומים, מבחינת תצורה ומחיר)

• 0 תגובות
    • 745 צפיות
  4. Started by eyal00,

יש לי E4300 והטמפ' כרגע היא 48 במנוחה ו60 במאמץ. אני לא יודע מה קרה אבל עד לא מזמן הטמפ במנוחה הייתה 38 ובמאמץ 50... הטמפ' עדיין טובה במאמץ? עשיתי OC עד לבאס 300. הקירור BT VX

• 5 תגובות
    • 551 צפיות
  5. הייי לכולם, דבר ראשון, מצטער עם כבר ענו על השאלה מספיק פעמים. דבר שני, החומרה שלי: * לוח אם: ASUS P5CK (ש לו קירור heatpipe על הצ'יפסט הצפוני ופסיבי על הדרומי) * מעבד: E2160 (זה מה היה בעבודה שלי) * זיכרונות: 2x 1GB Kingston 667MHz (שוב, זה מה היה בעבודה שלי) * כרטיס מסך: Palt HD2400 pro (512MB) - PCI-E OC על המעבד: 3.22GHz OC על הזכרונות: 855MHz OC על כרטיס המסך: CPU: 850MHz / Mem: 495MHz קירור על המעבד: Gigabyte 3D Rocket 2 (מורץ במהירות של 2700RPM - לא נורא מרעיש) שאלתי (כמו בנושא) היא: מה הטמפרטורות הטובות לחלקים השונים ועד כמה כדי שיהיה המקסימום במאמץ מתמשך. השאלה היא לגבי: מעבד + כרטיס מסך + הצ'יפסט הצפוני. לא שמתי לב לבעית חום בצ'יפסט הדרומי ולא בזיכרונות. כללית, א…

• 4 תגובות
    • 650 צפיות
  6. Started by barak350,

כמשתמע מהכותרת, אני מחפש קירור למעבד Q6600. אני ממש לא עושה OC ופשוט רוצה להחליף את הקירור המקורי הרועש. לכן כל קירור בטווח של 70-80 ש"ח שיעיל לפחות כמו הקירור סטוק רק ללא אפקט הרעש יתקבל בברכה.

• 13 תגובות
    • 863 צפיות
  7. נתקלתי היום בדבר הזה: מה שרואים פה זה בעצם הרכבה של שני מאווררים אחד על גבי השני בטור.. השאלה אם זה באמת נותן יתרון כלשהו? האם כמות האוויר בקצה המאוורר השני גדלה - או שיש נטרול הדדי?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. אחד הפינים נשבר , ובכל זאת הקירור יושב טוב על מעבד ואין סכנה להתחממות יתר , מה שכן הקירור לפעמים מרעיש כתוצאה מחוסר היציבות וזה די מעצבן לפרקים. אשמח לדעת איפה אפשר לקנות קליפס שכזה...

• 3 תגובות
    • 712 צפיות
  9. Started by babu,

אם מעבד E4500 וקירור ARTIC PRO 7 ? זה אפשרי בכלל? לא יהיה צוואר בקבוק?

• 7 תגובות
    • 598 צפיות
  10. שלום לכולם לאחר הרכבת גוף קרור ARCTIC COOLING FREEZER PRO 64 טמפרטורת המעבד במצב מנוחה מראה על 27-30 מעלות אבל לאחר שאני עושה בדיקת מאמץ הטמפרטורה עולה ל-60 מעלות ממש מהר מרחתי מישחה תרמית MX-2 ניקיתי את מישטח המעבד עים אלכוהול 70% ושמתי את המישחה כמו שמפורט במדריך שנילווה למישחה המארז שלי חדש יש שני מאווררים 120 קידמי 120 אחורי של- COOLER-MASTER אין חסימה של כבלים הכל מסודר ןקשור ומלופף כך שאני לא רואה משהו שמפריע לזרימת האוויר אני מופתע מגוף קרור זה מישום שכל מי שלא שאלתי המליץ לי עליו כולל באתר בקרור סטוק הוא היה מיתחמם פחות יכול להיות שמשהו בגוף הקרור תקול? המעבד הוא מידגם: AMD ATHLON 4800+X2 65W BRISBAN-512 האים כדאי לי להחליף גוף קרור למרות שהוא חדש 7 ימים בשימ…

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by verynoti,

חברה תעזרו לי בבקשה האם הטמפ' פה תקינה במיוחד של הכרטיס מסך?

• 4 תגובות
    • 516 צפיות
  12. שבת שלום! יש לי שתי שאלות בקשר לטמפ' של מעבדים וכרטיס מסך 1-המעבד שלי הוא של אינטל,ליבה כפולה דגם 6420 2.13 אני משתמש בקירור של אינטל היום למשל עם החמסין לפי התוכנה CORE TEMP כל מעבד נמצא בטמפ' של 36 מעלות במנוחה האם זה תקין?,כי בחורף הם לא הגיעו ל-30 במנוחה 2-בתוכנה GPU-Z כרטיס מסך שלי 8800 GTS 320 מגיע ל-55 מעלות במנוחה האם זה תקין? תודה רבה ליאור

• 12 תגובות
    • 852 צפיות
  13. החלפתי לוח אם ליותר חדש לדגם ABIT IP35-E ועכשיו הגופים שעליה הSOUTHBRIDGE וה NORTHBRIDGE מתחממים יותר מדי מאשר מה שהיה לי בדגם הקודם GA945GCMX ואני משתמש בכרטיס מסך HD2900PRO ומעבד E4500 עם קירור ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO עשיתי אוברקלוק למעבד 3300 כל ליבה (במקור זה 2200) והעלתי מתחים ל1.4 ואוברקלוק לכרטיס מסך ב100 מגה הרץ למעבד הגרפי ולזכרונות בלוח הקודם עם אותו אוברקלוק הכרטיס מסך הגיע ל79-80 מעלות הכי הרבה אחרי הרצת קרייסיס ועכשיו הוא מתחמם לי יותר כתוצאה מהלוח כך ניראה לי משום שאני מרגיש שכל המארז מתחמם הכרטיס מגיע עכשיו ל 88 89 מעלות חום!!! השאלה שלי היא האם זה בסדר ומתי שאני צריך להזהר עם האוברקלוק ובאיזה טמפ' להתחיל לדאוג והאם אפשר לפתור את בעית החום שמפיצים ה…

• 3 תגובות
    • 653 צפיות
  14. חברה 3 שאלות 1. חחחח יש לי מעבד AMD 4200 ליבה כפולה על הקירור סטוק שלו אמורה להיות מדבקה של AMD? 2. איזה מהקירורים הבאים עדיף יעני מה מקרר הכי טוב זה: http://tms.co.il/product/5019 זה: http://tms.co.il/product/4368 או זה: http://tms.co.il/product/4369 או זה: http://tms.co.il/product/3373 3. יש קירור אחר מומלץ בתקציב? תושבת AM2

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by shady121,

אני עושה OC למעבד! איך אני יודע עם אני יכול להישאר איתו ל-5 שנים (סתם דוגמה)? ובלילות להשאיר דלוק! ושום דבר לא יהרס למשך עבודה רציפה!

• 10 תגובות
    • 771 צפיות
  16. Started by m1tt,

אם מישהו מכיר איזשהוא קירור שעוזר (אפילו קצת) , עם קוביות קרח רגילות מהבית , ודברים שלכל אחד יש בבית .. אפילו אם צריך להחליף קוביות כל כמה זמן , או אפילו אם צריך את הfreeze pack , יש לי אחד M30 הוא ממש גדול ומתאים גודל של המארז : תודה לעוזרים .

• 6 תגובות
    • 574 צפיות
  17. מת לי המאורר של הנורת'ברידג' של הלוח אם (ABIT IC7) והלוח פשוט לא מחזיק בלעדיו, ביחוד בימי הקיץ החמים. איזה תחליפים טובים יש? ניסתי לחפש אבל נראה כאילו הפעם האחרונה שמישהו עשה ביקורות על הדברים האלו הייתה ב2001...

• 4 תגובות
    • 698 צפיות
  18. מה המצב אנשים אני מצליח לעשות OC עם RIVATUNER אבל כאשר אני בIDLE הוא עדין עם OC ולא מוריד לCLOCK נמוך יותר יש למישהו פיתרון ?? תודה

• 2 תגובות
    • 406 צפיות
  19. Started by (Arik),

יש לי את המפרט בצד ואני מנסה לעשות OC עכשיו אני לא מצליח לעלות באס יותר מ290..... וליהיות יציב. ולא מצליח לעבור פוסט עם יותר מ300 באס יש תמונה של CPUZ וטמפ' בעומס ומנוחה. עריכה: התזמונים מה שיש עכשיו והמהירות של הזיכרון זה אחרי שלא עלה הבאס כשהתזמונים והיחס של הזיכרונות היה 1\1, אז עשיתי להם OC כדי לראות שהם לא מגבילים ונשארתי ככה ביינתים, [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 692 צפיות
  20. Started by shay820,

שלום לכולם ביצעתי OC למחשב לפני חודשיים ,האם בעת ביצוע עידכון לביוס עליי לבצע את ה OC מחחדש?? אשמח לעזרה תודה רבה שי

• 10 תגובות
    • 839 צפיות
  21. שלום לכולם שמתי לב שאם אני במצב סנכרוני עם הזכרונות, זאת אומרת שם את הכופל על 2, הביצועים פחות טובים מאשר עם אני מעלה את הכופל של הזכרונות ובעצם עובד במצב לא סנכרוני... לפחות הביצועים ב SUPER PI משתפרים... יש סיבה שהביצועים טובים יותר במצב הזה ?

• 3 תגובות
    • 604 צפיות
  22. Started by zombie,

יש בריבה טיונר אפשרות להמהיר את הshader כדאי? ואיך בידיוק?(כי אני לא רוצה לפגוע בכרטיס(8800gtx)) כרגע הshader מחובר ל core clock

• 2 תגובות
    • 647 צפיות
  23. כרטיס מצויין לOC אני אפרסם תגובה אחריי שאני אקרע את החמוד קטן (e2180)

• 4 תגובות
    • 494 צפיות
  24. Started by liran315,

אני הולך לקנות מערכת למשחקים אתם חושבים שהמערכת הזו תחזיק 4GHZ? E8400 ABIT IP35-E G.skill 1066MHZ PK CL5 W.D 250AAKS PLAIT 9600GT SONIC CM690+2xATRIC COOLING AF120 IN THE ROOF ENRMAX LIBRTEY 400W המערכת תחזיק באס 450X9 על מתח ומעלות נורמלים לא?

• 8 תגובות
    • 569 צפיות
  25. עשיתי OC למעבד ה Q6600 עד 3015Mhz כאשר ה-FSB על 335. לא העלתי את המתח, השארתי כמו שהיה. שיניתי את ה-PCIE Frequency ל 100 System Memory Multiplier ל 1:1 כלומר שמתי על 2. עשיתי ORTHOS SMALL FFTS ב פריים 95 ל 40 דקות ולא היו בעיות. כאשר ניסיתי לעלות בתדר ולבדוק בפריים תמיד היו קריסות. העליתי את המתח של המעבד ל 1.3 ולא עזר. הטמפ' לא עוברת את ה-44 מעלות במאמץ במצב הנוכחי. המפרט שלי כתוב מימין. מישהו יכול לייעץ מה אפשר לעשות? תודה.

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים