אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,123 דיונים בפורום זה
-
משהו יודע כמה דציבל הוא יוצר כאשר נמצא על מהירות 40% ? באיזה אתר ראיתי שבמנוחה (שאני לא יודע כמה זה יוצא באחוזים ) עושה משהו כמו 45DBA ובטעינה קצת יותר, שזה יוצר 2 דברם לא הגיונים: 1. אצלי ב 40% הרעש שלו לא עולה על רעש המעבד (יש לי 5 מאווררי 120 כל אחד 21DBA. ד"א רעש של כמה מאווררים מצתבר ליותר רעש ?) 2. גם אם זה נכון, לא יכול להיות שבטעינה זה גודל כולה בכמה דציבלים, כי כשאני סם אותו על 80-100% ממש שומעים אותו (כמו מכונה). חוץ מזה במצב בקרה אוטו' המהירות שלו לא משתנת ? זאת בעיה בכל ה 8800GTS ?
-
- 0 תגובות
- 393 צפיות
-
-
שלום !! אז ככה אתמול התחלתי לעשות אוברקלוק העלתי את המעבד תחילה ל-300X9 עבד חלק הרצתי בדיקה לעשרים דקות בפריים לאחר מכן העלתי ל- 320 עבד גם טוב בסופו של דבר הגעתי ל-340X9 ,במשך כל הזמן אני על 1.35 וולט זה טוב ?? עדיף להוריד?? בביוס של הלוח שלי (GIGABYTE X38 DS4) אין אפשרות לשנות את ה- FSB STRAP TO NORTHE BRIDGE יכול להיות שהאופציה באה בצורה שונה?? הרצתי גם בדיקה בתוכנה שנקראת HOT CPU , בכל בדיקה שנערכה לא משנה על כמה המעבד עבד אחרי כמה דקות הוא אמר באדום(הוא בודק את רוב רכיבי המחשב) HD-FILE EXCEPTION ERROR:ALL OR PART OF THE PATH IS INVALID : CPU 0: AN UNNAMED FILE CONTAINS AN IVALID PATH מה אתם אומרים יש סיבה לחשוש/לבדוק?? ומה ההודעה הזאת אומרת בכלל דבר נוסף שלא הבנתי כ…
-
- 41 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היה לי מאורר מהקופסא של אינטל, החלפתי אותו לאיזה מאוררון חמוד, (רובוט משו) הבעיה היא שהוא לא יושב עם התעלה הזאת במארז ומוציא את האוויר מאחורה, ככה שחלק מהאוויר נכנס לבפנים ויושב לי על הכרטיס מסך שעלה באיזה 4-5 מעלות שלא בא לי עליהן, בטח לא כשהכרטיס מסך לא מתאמץ בכלל. כשאני מפריד ביניהם אפילו עם היד המעלות יורדות בערך ב2, יש איזה פתרון קליל וביתי ליצור מחיצה ביניהם? לא עולה לי כלום :\
-
- 7 תגובות
- 734 צפיות
-
-
הבנתי שאפשר להכניס ל Antec Solo מאוורר 120 מאחורה, ומקדימה 92. תקנו אותי אם אני טועה. אני מחפש מאווררים לקירור המארז וחשוב שהם יהיו כמה שיותר שקטים ! תקציב הוא עד 50 שקלים למאוורר... יענו 100 שקלים לשניהם. תודה.
-
- 2 תגובות
- 487 צפיות
-
-
מישהו נתקל במוצר הזה בארץ: http://www.ionicproturbo.com ?
-
- 0 תגובות
- 584 צפיות
-
-
שלום לכולם. קיבלתי מעבד+לוח אם+זכרונות חדשים ורציתי לעשות להם OC. המעבד הוא Intel Q6600 2.4, הלוח אם הוא Gigabyte GA-P35C-DS3R, זכרונות של Corsair 667MHz 4GB. קראתי את המדריך באתר ולא ממש הצלחתי להבין איפה נמצאים כמה פונקצויות שצריך לבטל/להפעיל. בנוסף, אני לא יודע איך אני עושה שהיחס של fsb:dram יהיה 1:1. הצלחתי לעשות OC כך שהמהירות תיהיה 2.7 (300X9) ללא הוספת מתח והמערכת יציבה. כשניסיתי להעלות עוד (אני רוצה להגיע ל335X9) אז הביוס שיחזר את עצמו. אני אישית חושב שזה קשור לזכרונות אבל אני לא בטוח. לכן הייתי רוצה שתעזרו לי בבקשה בOC הזה כדי שאני אצליח להגיע למהירות שאני רוצה. בתודה מראש, שניר. =]
-
- 11 תגובות
- 765 צפיות
-
-
היי אני עושה אוברקלוק למעבד E2180 , שהיה בשימוש יום יומי יציב 24/7 על FSB 320 , מתח לזכרונות 1.9V , מתח למעבד 1.375 בטמפרטורה של בסביבות 57-55 במאמץ (23 שעות על blend ב orthos ) , יחס מעבד לזכרונות 1:1 . עכשיו ניסיתי להמשיך והעלתי את ה FSB ל 330 מה שהצריך גם העלת מתח למעבד ל 1.395 וכאן בעצם נמצאת הבעיה שלי , המחשב הריץ את orthos על blend במשך 4 שעות ואז עשה ריסט , אבל אני חושש מהטמפרטורה שהגיע לי כבר עד בערך 66 (שזה כבר לא מומלץ למעבד כמו שהבנתי מכאן) . עכשיו העלתי מתח לזכרונות ל 1.95 ומריץ שוב blend לראות אם יש שינוי , אבל אני חושב שאני מגיע כבר למצב בעייתי עם הטמפרטורה (ואני יודע שאפשר עוד הרבה עם המעבד והקירור שיש לי כרגע) . *חשבתי לשאול אם העלת מתח לגשר הצפוני יוכל לע…
-
- 11 תגובות
- 792 צפיות
-
-
-
שלום רב להל"ן הקטע : "במעבדים אלו יושם בקר טמפ' דיגיטלי על כל אחת מהליבות, ולכן עדיף להשתמש בו(תוכנות CoreTemp ו-TAT מנצלות את הבקר המדובר)." אני בעל מעבד E6750 , השאלה שלי היא איך הורדה של אחת מהתוכנות שצויינו תעזור לי ?
-
- 7 תגובות
- 571 צפיות
-
-
הקירור זה TT ULTRA EXTREME 120 Q9300 Q6600 E8400 E4500 ??
-
- 7 תגובות
- 619 צפיות
-
-
האם XP-90 של Thermalright מתאים לסוקט 775 ? יש לי אותו כרגע על סוקט 939 ורציתי לדעת אם הוא יתאים אם אני מחליף מעבד לאינטל סוקט 775.
-
- 4 תגובות
- 727 צפיות
-
-
המפרט הוא: E6600 965P-DS3 8800GTS 320MB 2GB 800MHZ CL-4 (CORSAIR) הקירור הוא של המארז 570 aurora תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 449 צפיות
-
-
במחשב נייד של בן דוד שלי T30 המעבד P4 1.8 עם ליבת NORTHWOOD המעבד ב-83 מעלות במנוחה לפי אוורסט. מה לעשות?
-
- 2 תגובות
- 515 צפיות
-
-
שלום ושבת שלום! יש לי מעבד של אינטל E6420 ליבה כפולה 2.13 החלפתי את קרור המעבד של אינטל שהיה לי בארטיק קולינג פריזר פרו 7 בחמסין לפני כמה ימים המעבד היה ב40 מעלות במנוחה אתמול שהיה כמו היום המעבד היה ב-34 מעלות במנוחה עם הקרור של אינטל היום לאחר החלפת הקרור נשאר באותה טמפ לפי חיפוש שעשיתי בכל מיני אתרים ומדריכים,טמפ המעבד בעזרת ארטיק קולינג פרוזר פרו 7 הייתה צריכה לצנוח בלפחות 10 מעלות לעומת הקרור של אינטל למה הטמפ נשארה אותו הדבר? ההתקנה הייתה ללא בעיה,ממש קלה,הלכתי לפי המדריך בדיוק אולי אפשר לשלוט על המאוורר? אשמח לקבל עזרה תודה
-
- 7 תגובות
- 786 צפיות
-
-
רצוי עם LED אדום , המאוורר ימוקם מעל למאוור הכחול במארז CM690 במטרה להכניס אוויר. ראיתי את המאוורר הנ"ל ב TMS , אבל אני לא בטוח שאפשר יהיה למקם אותו בקדמת המארז (יש למאוורר הנ"ל מין מגן פלסטי מקדימה) http://tms.co.il/product/4514 הנתונים שלו נראים בסדר למרות שאני לא סומך שהם נכונים ...
-
- 33 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מאוורר שיהיה שקט אבל שיעשה את העבודה, כמובן הוא צריך להיות 120mm
-
- 11 תגובות
- 846 צפיות
-
-
האם אפשרי לבצע אוברקלוק עם לוח האם הזה? ניסיתי גם עם תוכנה וגם בביוס אבל זה כאילו שהאפשרות להעלות תדר FSB חסומה
-
- 4 תגובות
- 716 צפיות
-
-
שאני מעלה את הFSB אני מקבל את ההודעה אחרי השמירה בביוס CPU has been changed. Please re-enter CPU settings in the CMOS הלוח של ג'יגה בייט GA-M61SME-S2L מעבד AMD 4200X2 מה אני צריך לבטל/לאפשר בביוס בשביל לעשות אוברקלוק?
-
- 17 תגובות
- 943 צפיות
-
-
שלום הנה מפרט המחשב שלי -קצת ישן: מעבד -סלרון 2000 מגההרץ (400FSB), לוח אם של גיגהבייט 8S648 זיכרון 512 מגה של קורסייר VALUE, כרטיס מסך RADEON 9800SE 256MB. השאלה הגדולה: יש לי מעבד חלופי של 2400 מגההרץ פנטיום 4. בקיצור - חשבתי אולי לעשות לו אוברקלוק ולהעלות את המהירות שלו ל3000 מגההרץ או אפילו 4000. יש לי קירור סטוק של אינטל אבל נראה לי שהוא ממש מספיק כי במאמץ הוא מגיע ל45 מעלות גג 50. השאלה הגדולה שלי אליכם זה האם זה מסכן רכיבים אחרים במחשב חוץ מהמעבד? לא איכפת לי שהמעבד יישרף לי (ברור שאני לא רוצה את זה) אבל האם זה יכול לשרוף לי את הזיכרון או לוח אם או כרטיס מסך? דרך אגב החברה של הספק שלי לא ידועה זה סתם ספק באיזה 150 שקל (בזמנו). תודה
-
- 2 תגובות
- 440 צפיות
-
-
קבלתי את הטוניק בגרסת הלא LED, ובא לי מאוורר LED איזה מאוורר שהוא לפחות ברמה של המאוורר של הטוניק (או אפילו יותר חזק ממנו) שהוא LED ויש לו בקר שליטה חיצוני ? ואמרו שהמאוורר של הטוניק הוא ממש טוב, מה הזרימת אוויר שלו ? והאם בכלל שווה להחליף ? (תקציב לא משנה)
-
- 5 תגובות
- 532 צפיות
-
-
אני משחק בTACTICAL OPS שזה משחק רשת עם רמת גרפיקה בערך כמו של קאונטר סטרייק והכרטיס מסך בלי אוברקלוק ובלי כלום ואני שומע את המאוורר רועשש מאוד אני יוצא מסתכל באוורסט הוא היה על 101 מעלות חום!!! ולפני זה לא קרה לי דברים כאלה במשחק הזה מישו יודע למה זה קורה? אגב יש לי כרטיס HD2900PRO וב3DMARK06 ובקריסיס הוא מקסימום 80 מעלות חוםם!!!
-
- 6 תגובות
- 436 צפיות
-
-
מה הקירור (לא פסיבי) הכי טוב למעבד עד 300-350 ש"ח? הצעות מאעתר TMS בלבד.
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה המפרט שלי הוא לוח אם ABIT IP35-E מעבד E4500 @ 3.3GHZ קירור למעבד ARCTIC COOLING FREEZER 7PRO כרטיס מסך HD2900 PRO @ 786/2220 זכרונות Geil DDR2 4096MB 800MHZ CL5 Black Dragon Dual Channel Kit @ 900MHZ ספק כוח CORSAIR 450W VX צורב LG H44N דיסק קשיח 160GB SATA WD ועכשיו לבעיה.. עשיתי אוברקלוק למעבד כפי שאתם רואים במפרט ל3.3 GHZ עם מתחים 1.45 או 1.46 לא זוכר בדיוק ומתחים לזכרונות 2.30 עכשיו שאני מנסה לעלות את המתחים למעבד באחד מעל מה שקיים כרגע ואת המכפלה ב10 הווינדוס עולה רק ושאני עושה בדיקת SUPERPI הכל יוצא בסדר ואז נכנסתי לEDMARK06 לבדוק אם יש שיפור וכעבור כמה שניות מתחילת הבדיקה המחשב נתקע ואני צריך לרסט אותו מה עושים? ניסיתי לעלות מתחים ל1.5 וזה לא הולך
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום הנה מפרט המחשב שלי -קצת ישן: מעבד -סלרון 2000 מגההרץ (400FSB), לוח אם של גיגהבייט 8S648 זיכרון 512 מגה של קורסייר VALUE, כרטיס מסך RADEON 9800SE 256MB. השאלה הגדולה: יש לי מעבד חלופי של 2400 מגההרץ פנטיום 4. בקיצור - חשבתי אולי לעשות לו אוברקלוק ולהעלות את המהירות שלו ל3000 מגההרץ או אפילו 4000. יש לי קירור סטוק של אינטל אבל נראה לי שהוא ממש מספיק כי במאמץ הוא מגיע ל45 מעלות גג 50. השאלה הגדולה שלי אליכם זה האם זה מסכן רכיבים אחרים במחשב חוץ מהמעבד? לא איכפת לי שהמעבד יישרף לי (ברור שאני לא רוצה את זה) אבל האם זה יכול לשרוף לי את הזיכרון או לוח אם או כרטיס מסך? דרך אגב החברה של הספק שלי לא ידועה זה סתם ספק באיזה 150 שקל (בזמנו). תודה
-
- 0 תגובות
- 430 צפיות
-
-
יש לי מחשב בבית (בחדר של אחותי) P3 800mhz. המעבד נמצא ב 23 מעלות במנוחה (במאמץ זה לא משנה, כי בקושי יש שימוש במחשב וגם אם כן זה בצייר) למעבד יש מאוורר 40mm שעובד במהירות 5000RPM ועושה המון רעש. אז אני שוקל לנתקן אותו ולהשאיר אותו פאסיבי, השאלה היא מה הטמפ' המותרת למעבד הזה ? בלי המאוורר זה בטח לא יעלה ביותר מאשר 20 מעלות, השאלה היא אם למעבד הזה 40-50 מעלות זאת טמפ' בסדר ? ד.א בארז אין שום מאוורר (היה אחד, עשה המון רעש אז הוצאתי אותו).
-
- 3 תגובות
- 506 צפיות
-