אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה ל"הוציא" מעט יותר מהמחשב לצורך עריכת וידאו (ברמה חובבנית) ואני צריך עזרה בהמהרה מועטה של המעבד (אשמח ל-2000-2500MHZ) אם ניתן כמובן וזאת מבלי לגרום לנזקים כבדים. -האם ניתן לשפר את יכולות המחשב, מעבד, כרטיס מסך, זכרונות.. ועד כמה(עם החומרה הקיימת)? -מהו התחום ה"בטוח" והמומלץ ללא גרימת נזקים מיותרים? -האם מישהו יכול להואיל בטובו ולתת לי הסבר מפורט איך לבצע זאת (אני מבין יחסית במחשבים בכללי וגם קצת בחומרה, אך לא נכנסתי לתחום ההמהרות)? הנה מפרט החומרה: -מעבד: INTEL E2160 -קירור למעבד: Cooler Master’s Hyper TX3- קישור: http://www.coolermaster-usa.com/product.php?product_id=2922 -לוח-אם: ASUS p5kpl-vm- קישור: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=i5ktecSJbqQKaa0x ישנו ק…
-
- 6 תגובות
- 989 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, נניח שיש לי Core i3-530, שרץ כידוע ב-2.93 גה"ץ עלובים. כעת נניח ששיניתי ב-BIOS את ה-BCLK ל-150 מה"ץ במקום 133 מה"ץ (בלי לשנות את המקדם, x22). זה נותן לי 3.3 גה"ץ (קראתי באנאנדטק שלא צריך אוברוולט כשעושים אוברקלוק כזה, ואני מנסה לחסוך בחום כי זה HTPC). שאלות: א. האם אני אמור לשנות עוד משהו ב-BIOS, או שמספיק ה-BCLK הזה? יש לי שני סטיקים של DDR3-1333, אם זה עוזר. ולוח אם GA-P55M-UD2. ואין לי צורך ב-GPU המובנה של המעבד. ב. עד כמה זה הולך לחמם את העסק? אני משתמש בגוף קירור שקט של Arctic Cooler שמיועד למעבדים עם TDP של עד 95 ואט, וחשוב לי שזה לא יעבור את זה (רצוי אפילו שיהיה פחות). ה-TDP המקורי של המעבד הוא 73 ואט. אני מניח שזה לא אמור להיות משמעותי כי אין אוברוולט,…
-
- 4 תגובות
- 989 צפיות
-
-
שלום לכולם אני זקוק לעזרה לקירור לכל החומרה שיש לי המפרט שלי לוח אם asus maximus IV Extreme מעבד i7 2600K כרטיס מסך gabyte GeForce GTX470 1280MB GDDR5 ספק Enermax PRO82+ 525W זכרונות OCZ 1600 mhz 6G מארז Zalman Z-MACHINE GT1000 ארד דיסק Samsung Spinpoint F3 1000GB HD103SJ Samsung Spinpoint F3 1000GB HD103SJ
-
- 9 תגובות
- 989 צפיות
-
-
אז ברשותי לוח מסוג: Albatron KX18DS Pro II יש לציין שבלוח לא קיים 4 חורים סביב המעבד דבר שמקשה על בחירת קירור כרגע ברשותי Volcano 12 שכבר לא עושה את העבודה שלו באוברקלוק הקירור מיועד ל-Socket A אז בבקשה חברה עזרו לי למצוא את הקירור המתאים. תודה ענקית לעוזרים.
-
- 11 תגובות
- 989 צפיות
-
-
איזה זכרון טוב יותר ל - OC : זה : http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_435_1817_2229&products_id=15135 או זה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_435_1817_2231&products_id=14160 גם איזה מהם נחשב טוב יותר?? תודה לעונים.
-
- 16 תגובות
- 989 צפיות
-
-
היי, אני בונה כעת מחשב קטן ומעוניין לרכוש את המארז Lian Li PC-V351 ולוח אם מסוג mATX. כמה פרטים נוספים: זיכרון - Corsair 4GB CML4GX3M1A1600C9 CL9. מעבד - Intel i3 2120 3.3GHz 1155 3MB. המארז מסוגל להכיל קירור למעבד בגובה 115mm, מאוד חשוב לי נושא השקט (המחשב עתיד לשמש כמעין HTPC-NAS), אך כמובן לא במחיר של לצלות את המעבד ;D קראתי מעט ביקורות באינטרנט ואני מעוניין ללכת על הקירור Shythe Big Shuriken 2 Low Profile. מאחר והקירור הנ"ל מאוד נמוך (58mm) וכמובן רחב (125mm), אני "חושש" מעט שהוא יהיה קרוב מדיי לזיכרון ויפריע. אשמח לשמוע את דעתכם ו/או המלצה לקירור Low Profile מומלץ אחר. תודה! לירן.
-
- 1 תגובה
- 989 צפיות
-
-
מחפש מאוורר 120 שקט, האקסה מאד נראה לי 18db ל 44.8CFM עולה 74 שקל. ה-AC עולה 50 שקל ונותן 56.3CFM ב 23.5dB מגיע עם אחריות מאד ארוכה ונראה לי שאם אחליש אותו בביוס או בתוכנה, הוא יתן ספיקה לרעש דומה לאקסה. [הוא מתאים רק לגב המארז אבל זו המטרה שלי - מאוורר אחורי שואב]. AKASA http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_1618&products_id=11178 AC http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_1611&products_id=13595
-
- 13 תגובות
- 989 צפיות
-
-
אני רוצה קירור למעבד מה הכי טוב שיש. לא גדול מידי עדיפות למאוורר אבל גם מים בסביר
-
- 14 תגובות
- 989 צפיות
-
-
המוד שעשיתי חתכתי חלון פרקספקס כתום שקוף מהעובדה של ההורים שלי תאורה מדבקת ביו האזרד מ'תם אומרים? שונא את הווב-קאם http://www.fresh.co.il/uploaded/3c9a1bae71b57064.jpg http://www.fresh.co.il/uploaded/3c9a1bb971c1e71c.jpg
-
- 2 תגובות
- 989 צפיות
-
-
שלום עשיתי אוברקלוק ל כרטיס מסך שלי 220gt 1gb ddr3 עשיתי לליבה מ 645ל780 ולשדר מ1403ל1695 ולזכרון מ790ל940 זה נראה לכם נורמלי לכרטיס חלש כמו זה אוברקלוק יחסית גדול?? ניסיתי עכשיו להעלות את האוברקלוק עוד קצת מ780 ל790 ומ940ל950 ומ1695ל1713 והמחשב ניתק את הכרטיס והחזיר אותו אבל עכשיו הוא תקוע לי על מאפייני d2 כלומר 405 לליבה ו325 לזכרון ו810 לשדר איך אני מתקן את זה בלי לכבות את המחשב
-
- 3 תגובות
- 989 צפיות
-
-
אז ככה יש לי מעבד amd 64 bit 3000+ 939 ובעתיד אני מתכנן אוברקלוק רציתי לשאול אם בכלל כדאי לי ועם קירור של ביג טייפון לאיזה מהירות אני יכול להגיעעע כמו חן רציתי תוכנות שיוכלו לעזור לי לפתוח את ה fsb בביו כי הוא סגור לי
-
- 28 תגובות
- 989 צפיות
-
-
יש לי 2 חיבורי 4 פינים בלוח האם עם אפשרות לחבר אליהם מאוורר 3 פינים. חיברתי לשניהם מאווררים עם חיבור 3 פינים, אבל הם לא מופיעים בHWMonitor ובSpeedFan.. האם הם פשוט פועלים על 100% במקום זה שהלוח אמ שולט עליהם?
-
- 4 תגובות
- 989 צפיות
-
-
ברשותי מעבד Intel Pentium 4 LGA775 570J 3.8ghz 1mb cache והוא מאוורר ע''י קירור של טרמלטייק BigTyphoon המעבד עומד על 45 מעלות צלסיוס במנוחה. האם זה תקין? במאמץ עוד לא נבדק המעבד אבל כדי לדעת האם זה תקין. תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 989 צפיות
-
-
אני גייסתי חנות מסוימת לעזור לנו להביא לארץ בלוקים של מים עכשיו אנחנו צריכים להתארגן ולעשות הזמנה מרוכזת של בלוקים (כולם חייבים להיות אותו דגם) אני מניח שהרוב ירצו DD או סיווטק משהו נוסף שצריך לקחת בחשבון זה שבלוק שעולה 50 דולר בחו"ל יעלה בארץ סביב ה 70-80 דולר . לכן בבקשה רק אנשים רציניים השאירו פרטים פה ואני ישלח את הדיון לאותה חנות (שעושה את זה כשרות ולא כרווח ! ) לכן אני מפרסם את זה בפורום . לכן גם את שם החנות אני לא רושם. תנאי נוסף יהיה תשלום מראש על הפריטים (כלומר PRIORDER של המוצר) אני כמובן מזמין גם אחד. הבמה שלכם.
-
- 13 תגובות
- 989 צפיות
-
-
חברה לא מזמן צבעתי את העכבר שלי בצבע זהב הוא הפך לירוק אחרי כמה זמן חבר שלי אמר שזה התחמצנות ואיזה מתכת מתחמצנת לצבע ירוק? נכון נחושת בדקתי את המרקיבים יש שם גרגירי נחושת אז חשבתי יש לי גוף קירור שקולו מאלומנייום חשבתי על לרסס את הבסיס כדי שזה יצא כמו בסיס נחושת שווה?
-
- 1 תגובה
- 989 צפיות
-
-
Sharkoon Silent Eagle 2000 - 120MM אך הוא זה בשביל ה580 שיקרר אותו
-
- 5 תגובות
- 988 צפיות
-
-
<blockquote>שלום רב ברשותי מחשב בעל מעבד: INTEL CORE I7 2600K, לוח אם: ASUS P8P67 PRO, מארז: ANTEC NINE HUNDRED. המחשב משמש למשחקים כבדים, OC, ועריכה גראפית. רמת הרעש חשובה במהירויות גבוהות. ברצוני לרכוש לו קירור מים... אני מתלבט בין כמה דגמים: Corsair Hydro Series H80 VS Corsair Hydro Series H70 VS Antec KUHLER H2O 920 VS COOLIT ECO ALC ויש לי כמה שאלות: האם הם יהיו טובים יותר מקירור אוויר כמו scythe katana 3? האם ניתן להיות בטוחים שלא יהיו דליפות וכדומה? אני מדגיש שיש לי עדיפות לשקט במהרויות גבוההות, צריכת חשמל בינונית עד נמוכה, וגודל לא גדול. אני מוכן לקבל הצעות נוספות . </blockquote>
-
- 4 תגובות
- 988 צפיות
-
-
אבא שלי הולך לקנות לו מחשב אז אני עושה איתו קומבינה שאני מביא לו את ה2.4C שלי (כי הוא לא ממש צריך יותר מזה) ועוד כל מיני רכיבים אבל זה לא ממש משנה עכשיו, בכל אופן אני הולך לקנות במקום ה2.4C שלי 3GHZ C (לא רוצה PRESCOTT, חרא לOC). השאלה שלי היא מה הפוטנציאל (בערך כמובן) שאליו המעבד יצליח להגיע, אני יודע שקצת קשה לתת הערכות אבל זה חשוב לי בכל זאת בגלל שאני גם קונה RAM חדש ואני לא רוצה לזרוק כסף על RAM לOC שהמעבד לא יתקרב בכלל למהירות המקסימלית של הRAM ומצד שני אני גם לא רוצה לקנות זכרון יקר מאוד כשהFSB יעבור את היכולות שלו ואז אני אצטרך להוריד את היחס הישיר, במצב כזה עדיף לי כבר לקנות זכרון טוב אבל 400MHZ או ממש קצת יותר ולכוון בערך את הOC כשאני מוריד מהיחס אבל אני מגיע לק…
-
- 10 תגובות
- 988 צפיות
-
-
אני מעביר את ה - USB קדימה ואני רוצה לעשות חור מלבני ומדויק בתך הפלסטיק 5.25 אניצ' (ולא בשיטה של לקדוח חור חור !) איך עוד אפשר לעשות את זה ?
-
- 6 תגובות
- 988 צפיות
-
-
הרצתי Memtest במשך 100 שעות על 3.6Ghz.. ללא שגיאה (חכיתי למארזים ומערכת הפעלה). ביוס F10. ווינדוס בינתיים קורס לי כשאני מנסה גם ב-3.5Ghz. זכרונות 1:1, MCH וכל אלה 0.1v+, ו-disabled על מה שצריך. עכשיו אני על 9x378 = 3.4Ghz, במתח 1.45v בביוס, ב-CPUZ הוא מראה לי 1.344v ברגע שאני ב-FULL LOAD לכל הליבות. מה הבדיקת יציבות הכי מוצלחת? להריץ 4 עותקים של PRIME ב-SMALL FFTS במשך 7 שעות? כי TAT אני רואה שמעמיס רק על שתי ליבות.. מצב שני נראה שהוא לוקח אותן לטמפ' יותר גבוהה. ב-CoreTemp 0.95.4 הטמפ' הן 63-57-57-63 עם 4 PRIME כמו שציינתי. האם יש מקום לתת עוד במתח למעבד ולנסות לרוץ על 3.6ghz? הצ'יפסט חמים למגע - מתקרב לגבול של בקרוב אני לא אוכל להשאיר עליו את האצבע, חיישן חיצוני מדווח שה…
-
- 8 תגובות
- 988 צפיות
-
-
אז היום נמאס לי שהציפ על 45 מעלות כל הזמן (כשהמעבד פלוימנו על 35 מעלות) והחלטתי שהגיע הזמן למצוא פתרון זה בערך מה שעשיתי עכשיו הציפ על 35 מעלות. סוף סוף מצאתי שימוש לדיסקטים. לקחתי את המתכת שלו הדיסקט וקדחתי בו 2 חורים כדי לתפוס את המאורר הנוסף למאורר של המעבד. זה מחזיק די טוב ואין ויברציות מעצבנות. חוץ מזה הנה המקלדת והעכבר היפים שלי כולם אמרו לי לא לקנות
-
- 14 תגובות
- 988 צפיות
-
-
שלום חברים, צריך את עזרתכם באוברקלוק למערכת, כרגע רק מעבד, שבמפרט .. אני מרגיש שיפור דיי גדול במשחקים כמו GUITAR HERO 3 , כנראה המעבד מאוד הגביל אותי, עכשיו אני לא מצליח לעבור את הבדיקה CPU-FPU כי המחשב פשוט ניתקע בערך בחצי התהליך. המסך עדיין פועל אבל העכבר לא זז.. הזיכרונות הם לא הבעיה בטוח כי הבדיקה שלהם עברה בהצלחה. אני מאוד רוצה להמשיך את האוברקלוק כי זה באמת משפר ותודה לעוזרים.
-
- 17 תגובות
- 988 צפיות
-
-
מה אני צריך כדי לבנות מערכת קירור מים בהתאמה אישית?, ולא מערכות מוכנות כמו של CORSAIR או ASETEK לדוגמא. איזה חלקים צריך להזמין מחו"ל?
-
- 2 תגובות
- 988 צפיות
-
-
קניתי את המאורר למעבד thermaltke silent tower והוא פשוט מ-ד-ה-י-ם! הטמפרטורה במעבד שלי לפני ששמתי אותו הייתה בין 49 לבין 58 מעלות! התקנתי את המאורר הזה והכל ועכשיו הטמפרטורה היא..... למטה.... למטה... 36 מעלות!!!! 18-19מעלות זה הוריד. לא יאומן! איזה מערכת טובה! שווה כל שקל בקניה!
-
- 10 תגובות
- 988 צפיות
-
-
אני הולך לעשות מחשב בתוך קופסאת זככוכית שקופה.. אני מחפש מחשב זול, ממש זול כי אני יעשה לו OC רצחני.... מישהו יודע איפה מוכרים מחשבים ישנים ב200 שקל בערך? אני מחפש 486\586\P1
-
- 7 תגובות
- 988 צפיות
-