אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
רציתי לבנות מערכת קירור מיים אבל אין לי כל כך כסף אז רציתי לשאול כמה שאלות: 1.איפה אפשר למצוא רדיטורים,(כל מיני מקומות,חפצים)...? 2.ראיתי בגלרייה אנשים עם צינורות בצבע ירוק,האם זה הצבע של הצינורות או הצבע של הנוזל (שמו חומר ירוק בתוך המים?)? 3.ראיתי פה מישהו שעשה בלוק קירור מים מפרספקס וגוף קירור רגיל,האם זה טוב,עובד? 4.תודה רבה לעונים!!!
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בהמשך לדיון על ה-OC http://hwzone.co.il/community/threads/538300-%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%9C%D7%95%D7%97-%D7%95%D7%9E%D7%A2%D7%91%D7%93-%D7%9C%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98-OC-%D7%9C%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%99%D7%A7%D7%98-%D7%91%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94-(4770K)?p=4833685#post4833685 ועל המארז HAF XB http://hwzone.co.il/community/threads/537156-%D7%9C%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%99%D7%A7%D7%98-%D7%91%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%A9-%D7%9E%D7%90%D7%A8%D7%96-%D7%A9%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C-%D7%9C%D7%94%D7%9B%D7%99%D7%9C-%D7%9B%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A1-PCI-E-%D7%91%D7%92%D7%95%D7%91%D7%94-30-%D7%A1-%D7%9E#.UqI3V8QW2ZU אני מנסה לתכנן מערכת ש…
-
- 48 תגובות
- 6.8k צפיות
-
-
הנה לינק לכתב מצויינת בנושא: http://www.mods4me.com/reviews.php?op=showcontent&id=18
-
- 0 תגובות
- 681 צפיות
-
-
חשבתי לבנות מערכת קירור מים למעבד (בלבד בשלב הראשון), אני הולך להשתמש במים קרים. אני הולך לפרק מערכת של תמי4 מיני ומזה לבנות את המערכת... נתקלתי בבעיה שלמעשה בגלל הפרשי הטמפ' של המים(15 מעלות) לבין הטמפ' של החדר והמעבד נוצר מצב של "הזעה" של הצינורות והחלקים שבהם מועברים המים... אני פוחד שהסיפור ינזל לי על המעבד והכ.מסך והמחשב... חשבתי לעשות ציפוי של חומר מבודד לצינורות אך אני לא בטוח שזה יספיק... למישהו יש ניסיון עם קירור מים קרים למחשב? דבר נוסף - חשבתי לקחת את הגז קירור של אותו תמי4 מיני ופשוט לשחרר אותו לתוך המחשב אבל גם אז נתקלתי בבעיות הזעה כי הגז לח.. לסופו של החלטתי שאני אשאר עם הגז אבל יעביר אותו דרך צלעות חיצוניות אשר יספגו את הלחות - וכך אני אקבל אוויר קר מאוד ו…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מחפש איזשהו פרויקט לקיץ ובהתחלה חשבתי על איזה מודינג נחמד. אחרי שראיתי את הדיון שנפתח לא מזמן על נושא בניית הקסקייד נפתח לי התאבון... קראתי את הדיון אבל ראיתי שהוא לא באמת הוקדש לנושא ולכן החלטתי לפתוח דיון משלי. אני לא מתכוון לקסקיידים ודברים מסובכים כאלה כי אלו דברים שמן הסתם דורשים נסיון בתחום אני מדבר על קירור של שלב אחד שאני בטוח שגם הוא יספיק... הייתי שמח לקבל קצת פרטים על איך העסק עובד, מה צריך כדי לבנות קירור כזה ומה העלות המשוערת של החלקים. תודה.
-
- 29 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הנה מה שאני קונה אם אני צריך להכין: 1. Zalman ZM-WB4 - עולה 300 2. משאבה של אקווריום - עולה 100 (רדיאטור וצינורות יש לי) או לקנות מערכת מוכנה ב700 שקל? מה עדיף ומה יהיה ההבדל?
-
- 1 תגובה
- 423 צפיות
-
-
אז ככה השגתי ראדיאטור חימום של אוטו....בגודל 35סמ (רוחב) על 18סמ... כולל משאבה של 24V מה השלב הבא??...
-
- 11 תגובות
- 650 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך לבנות תחנת עבודה יחסית חלשה אבל ! חייבת להיות קטנה כמה שיותר (גודל פיזי) היא תמצא בתוך ארון סגור כך שאין אורור ורצוי בכלל ללא מאוררים בגלל שלא יגשו אל המחשב כמעט. לכן 2 שאלות : 1 אני צריך מארז - לא יקר אבל יחסית מאוורר 2 המלצה לHSF שיעשה את העבודה כמו שצריך . אני חשבתי על מעבד סלרון דעתכם
-
- 6 תגובות
- 811 צפיות
-
-
אני בונה מערכת קירור מים יש מצב ליבנות בלוק מים ועם כן יש למישהו הסבר מדריך לינק
-
- 8 תגובות
- 638 צפיות
-
-
יש לי מארז ATX - MIDI אני מתכוון להחליף את כל הפנלים ממתכת ופנל קדמי בפלסטיק שקו. אם משהו עשה את זה בבקשה שיעזור לי לבחור את סוג בפלסטיק או בחורי אוורור. לדעתי הבעיה העיקרית אי אי תאום בטמפ' הפלסטיק לבין טמפ' החומרה - מעבד, ספק...
-
- 27 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום רב עם המעבר לפס רחב החלטתי להעביר את המחשב ( P-2 במהירות 400HZ ) מחדר העבודה לחדר המגורים ולחבר אותו למערכת הסטריאו בכדי להאזין לאינטרנט רדיו ולקבצי מוזיקה שיש לי. המחשב מרעיש מדי בכדי להאזין למוזיקה בשקט. השאלה באיזה אחת מהגישות הבאות יש לנקוט: 1. להחליף את המאוורים הקיימים במאווררים שקטים יותר. 2. להחליף את המאווררים בצלעות קירור. 3. פתרון אחר אשמח לקבל תגובות / הערות ואנא במידת האפשר הרחיבו וציינו גם היכן ניתן להשיג את החלקים אותם אתם מזכירים
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה אתם אומרים עדיף מפחינת הביצועים? קירור מים אך בימקום הרדיאטור יהיה גוף קירור של 8עד 5 מעלות או עדיף לקחת את גוף הקירור(8עד5 מע) וע"י צינור מיוחד וחיבור לחברו לגוף הקירור המקורי במעבד בימקום המעבברר שעומד עלב :s05: ועד שאלה מה בקשר להתעבות ועיבוי,אך מטפלים ומורידים למינימום את הנזקים תודה
-
- 0 תגובות
- 469 צפיות
-
-
דבר ראשון אני רוצה להודות למנהלי הפורם על שהחזירו אותי(אבל עדיין לא אמרתם לי מדוע הודחתי) ועכשיו ישר ולעניין אני רוצה לבנות פנל למחשב אם חיבורים לUSB2,USB,PS2,LPT,אוזניותו מיקרופון כדי שאני אוכל לחבר את המצלמה הדיגיטלית שלי וגם כי משעמם לי בחופש ואני צריך מידע לגביי בנית החיבורים( איך הם מורכבים ,איזה פין מתחבר לאיזה חוט ) חיפשתי באנטרנט ולא מצאתי כלום יש לי את כל הראשים מלוח אם ישן כך שאני צריך לחבר אותם בשילוב אם לוח האם הנוכחי אם מישהוא יכול לעזור לי אני הודה לאו מאוד אני צריך מידע על איך בנויים החיבורים או איך להרכיב אותם תודה מראש לכל העוזרים
-
- 9 תגובות
- 678 צפיות
-
-
בניתי FANBUS ויש לי בעיה שהמאוררים לא מסתובבים במיטבם! את הפאנבאס בניתי בדיוק לפי הסכימה הבאה: הכל טוב ועובד ,לדים דולקים אך כשאר אני מפעיל מאוור הוא מסתובב איתי יותר ממה שהוא צריך להסתובב (בינתיים עשיתי רק שליטה על מאורר אחד.. כדי לנסות אם הכל עובד) מה יכולה להיות הבעיה אנשים??
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://www.heatseekerz.net/index.php?page=articles&id=4&pagenum=1 לפי המדריך הנ"ל, קניתי חלקים (עלה לי 30 שקל!) ובניתי (יותר נכון חבר שלי בנה... אני לא הפרעתי) אבל זה לא עובד יש למישהו רעיונות למה זה לא עובד? (החלקים מולחמים נכון, ואין קצרים, בדוק...) יש למישהו אולי תוכנות אחרות לאינפרא?
-
- 5 תגובות
- 844 צפיות
-
-
עריכה: ציינתי את זה בסוף אבל זה חשוב אז אני יציין את זה שוב - האוברקלוק הוא רק ללמידה לאחר שאני ירגיש שאני מבין ושאני יהיה בטוח בעצמי אני יחשוב על להמהיר את ה 64BIT שלי לא ממש הצלחתי להסביר את עצמי בכותרת אבל שיהיה... קיצר פירקתי שתי מחשבים ישנים והרכבתי משניהם מחשב אחד די מעאפן... עכשיו אני רוצה לעשות לו OC ואני לא מבין בזה כ-ל-ו-ם... תהיתי אם יש פה מישהו שמוכן לעזור/להסביר/לתמוך/ללמד או כל דבר אחר! הנה המפרט: מעבד: Pentuim 2 350MHZ לוח: Soltek SL-67b זכרונות: 32MB PC100 *2 + 64MB PC100 (שתי זכרונות של 32 מגהבייט וזכרון אחד של 64 מגהבייט כולם במהירות PC100) הארדיסק: Seagate st3660A 545MB כונן תקליטורים: Aopen 48X כונן תקליטונים: רגיל כרטיס מסך: ATI Rage IIC …
-
- 4 תגובות
- 505 צפיות
-
-
שלום בניתי מקלט אינפרא אדום שקולט את הפקודות מהשלט לפי המדריך הזה יש לי קצת בעיות עם התוכנות, הם לא מזהות לי את השלט ונותנות שגיאות אבל ב WINLIRC הצלחתי ללמד אותו את הכפתורים, והוא זיהה אותם, ככה שאין ביעה במקלט, אבל התוכה עדיין נותנת שגיאה בהתחלה. גם לא בדיוק הבנתי איזה מהתוכנות צריך, מישהו יכול להסביר לי בבקשה? תודה
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אחים ואחיות, בשעה טובה גמרתי לבנות את המקלט אינפרא אדום למחשב ע"פ המדריך הזה. אחרי הבנייה והחיבור, הגדרתי את כפתורי השלט (שגנבתי מהוידאו הביתי ;D). אחרי זה עברתי לשלב הגדרת פעולות הכפתורים. עכשיו אני יכול לשלוט בוויאמפ, באייסיקיו, במדיה פלייר, ב WINDOWS בכלליות, בווליום, ואפילו הוספתי אופציה של כתיבה עם המספרים כמו בפלאפונים... 8) דבר ענקי - מומלץ בחום. נ.ב. יש רק בעיה שזה לא ממש עובד כשהאינטרנט פועל כי מסתבר שהפורטים (Com1 ו- Com3) לא מסוגלים לפעול ביחד... יש רעיון למישהו? ???
-
- 55 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום רב ... אז ככה היום בניתי FANBUS למרות שלקח לי 5 שעות (ואני אפרט למה ).. אז הוא שולט על 5 מאווררים , יש לו שניי לדים אחד ירוק מהירות של 7 V , ולד אדום מהירות של 12V . נעזרתי במדריכים של האתר (hwzone) , כל הכבוד לכם על ההזבר ... אבל יש לכם בעיה אחת במדריך שכדיי שתתקנו .. בעיה רצינית שאם היא לא תתוקן כל FANBUS שיורכב בדיוק איך שרשום במדריך שלכם לא יפעל , וזה למה הקטבים הפוכים במחשב ... משמעותו שהחוט השחור במחבר ליד הצהוב הוא ה+ , והצהוב הוא ה- . ובמדריך שלכם כותב לעשות בדיוק ההפך . אז תשנו את המדריך שלכם , כי הוא לא מדויק . דרך אגב טמ"פ מעבד 28 מעלות , טמ"פ לוח 25 מעלות .... הפרויקט הזה הוא לא הסוף יש לי עוד הרבה רעיונות לשיפור והוספה .. בקרוב מאוד אני אצלם א…
-
- 1 תגובה
- 758 צפיות
-
-
כל מפסק שולט על מאוורר אחר (קדמי, אחורי, ספק וכרטיס מסך) הרעש ירד פלאים ועתה נשארה בעיה כואבת אחת: :'( המאוורר של המעבד מרעיש נורא (וזה בולט עכשיו יותר כשאין רעש מהמאווררים). אני מרגישה שכל ההשקעה שלי ירדה לטימיון כי כמעט ולא שמים לב לשינוי ברעש הכללי שהמחשב מפיק. אינני יודעת מה כדאי לעשות: :-X 1. לקנות מאוורר חדש למעבד מתוך תקווה שיהיה שקט יותר (בכלל לא בטוח שימכרו לי מאוורר) 2. לשלוט על מהירות מאוורר המעבד ע"י מפסק ונגד (שיפיל מתח על עצמו וכך יפחית את מתח הזינה למאוורר). מה דעתכם? פרטים טכניים: - מדובר במאוורר גנרי של מעבד (סלרון 1.8 גיגה וכשקניתי את המחשב לא נשאלתי על מאוורר זה - סימן שקיבלתי מאוורר פשוט מאוד) - לוח אם D845GBV של אינטל - את הפןבאס בניתי ממפסק פשוט …
-
- 11 תגובות
- 611 צפיות
-
-
8) טמפ' עבודה ברגיעה 27-29 מעלות, בלחץ 38 מעלות. סטפינג CBBHD 0444 MPM. מתח מינימלי. יש עוד הרבה לאן לטפס, הבעיה שבלי עזרה מהזכרונות, ה Gain לא כזה משמעותי. זכרונות Vitesta ארורים שמראים סימני חולשה אל מעבר לבאס 230 מגהרץ. תודה לאל למחלקים. הדגנרט החזיק יפה מאוד 2.5 ג'יגהרץ במתח הזה, כך שבהחלט יש לאן לשאוף. אמתין לגירסת ביוס עדכנית יותר שתגרום ל Ultra-D להיות פחות בררן עם זכרונות בקונפיגורציית D.C. [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לפי מה שנודע לי מ Zalman בסוף החודש יכריזו על 2 גרסאות חדשות של ה- ZM80A-HP At the end of this month we will release new GPU cooler calls ZM80C-HP and ZM-OP1 80mm Fan.
-
- 10 תגובות
- 754 צפיות
-
-
בסופו של דבר הצלחתי לעשות OC למעבד שלי הגברתי את voltage מ2000MHZ העלתי ל2655.9 ומהירות הבאס עלה מ398 ל531 זה רק OC ראשון שלי וזה אם מאורר רגיל של אינטל :] http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=48377 ממש חמוד אני גאה בעצמי חחחח
-
- 1 תגובה
- 482 צפיות
-
-
בסופו של דבר הצלחתי לעשות OC למעבד שלי הגרתי את voltage מ2000MHZ העלתי ל2655.9 ומהירות הבאס עלה מ398 ל531 זה רק OC ראשון שלי וזה אם מאורר רגיל של אינטל :] http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=48377 ממש חמוד חח אני גאה בעצמי
-
- 2 תגובות
- 520 צפיות
-
-
אז ראשית הייתי שמח לדעת איפה שמואל שלום (שכתב את הסקירה המצוינת על המאוורר) מצא חנות שנותנת 6 שנות אחריות. ושנית, כדאי שאנשים יידעו שחברת Noctua נותנת באמת 6 שנות אחריות על המאווררים שלה, אבל גם מוכרת באיביי במחיר מוזל מוצרים "סוג ב'" ומוצרים שהוחזרו אליה, ואני לא אתפלא אם חלק מהם הגיעו גם לארץ וזו הסיבה לשנה אחריות
-
- 27 תגובות
- 3k צפיות
-