אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
שלום, הזמנתי בחנות 4 מאוורי 80 mm מדגם silent cat. שבאתי לקחת אותם התברר שהחיבור שלהם לחשמל הוא של 3 פינים. יש לי ספק של antec והוא מגיע עם חיבור רגיל של חשמל - 4 פינים. טוב ... הזמנתי מהם 4 מתאמים לחשמל מ-3 פינים ל-4 פינים וכבר במשך חודש הם לא מצליחים להשיג את החלק. בינתיים המחשב שלי "נשרף" ולהם כמובן זה לא אכפת. רציתי לשאול אם מישהו יודע היכן ניתן לרכוש כאלה מתאמים (לא ידעתי שזו כזו בעייה) - עדיף בצפון או ברשת. למקרה שלא אמצא - מה המאוורר המועדף למארז בגודל 80 mm וחיבור 4 פינים ? תודה !
-
- 13 תגובות
- 992 צפיות
-
-
שלום, יש לי כרטיס מסך GIGABYTE ATI RADEON HD 4870. כשאני שם את מהירות המאוורר על AUTO הטמפ' מגיעות ל80 מעלות וזה שומר אותו ככה. לדעתי זה חם מדי, מה גם שהמארז שלי לא מאוורר כ"כ טוב. בשביל לפתור את זה עשיתי כמה פרופילים של מהירויות מאוורר שאני מחליף ביניהם לפי הצורך, אבל זה מסורבל ומעצבן. אז רציתי לשאול אם יש דרך לקבוע לAUTO לשמור את הכרטיס בטמפרטורה יותר נמוכה, או אם יש דרך אחרת לשמור את הכרטיס יותר קר בלי להתערב ידנית כל פעם.
-
- 9 תגובות
- 992 צפיות
-
-
איזה לוח הייתם ממליצים היום, יכול להיות יותר מאחד, שהכי טוב ל OC ל AMD ו P4 533MHZ DDR?
-
- 4 תגובות
- 992 צפיות
-
-
שלום, הנייד שלי VOSTRO 3300 של דל עושה בעיות לאחרונה, הוא נכבה לא מעט במיוחד כשניסיתי לשחק בו פיפא, המחשב תמיד היה רותח אך הפעם זה גם מפריע לי לעבוד. אציין שהמחשב תחת אחריות דל , האם מומלץ לפתוח אותו ולהתעסק עם זה בעצמי או שזה כלול באחריות ועדיף לתת למומחים לטפל בזה? אציין שלעולם לא פתחתי מחשב נייד, ניקיתי אבק רק מהנייחים שהיו לי. תודה רבה, שי
-
- 2 תגובות
- 992 צפיות
-
-
האם הוא יכול להחזיק 3570K ב4.5GHZ לא רע ? אם לא, אז איזה קירור אתם מציעים?
-
- 3 תגובות
- 992 צפיות
-
-
אז ככה , יש לי עד 400 ש"ח להשקיע על ספק , וזה ממש ממש בלחץ ! אם אפשרי פחות זה מאוד יעזור... עכשיו המפרט שלי תוכלו לראות בצד...בעתיד אני מתכנן עוד שדרוגים והמארז שלי הולך לקבל תאורה...שתכביד עליו אני מתלבט בין מס' ספקים ואני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על אחד מהם (במיוחד אם יש השוואות) או לתת לי רעיון לספק שלא חשבתי עליו : 1. Antec TruePower 380W - 388nis 2. HEC 475 (408W ?)- 360nis 3. HEC 300AR-T - 180nis 4. Enermax 350W EG 365P VE - 333nis ההתלבטות המרכזית שלי היא בין 1 ל-2 . אשמח אם תוכלו להכריע , במיוחד אם יהיו הוכחות (השוואות). תודה.
-
- 13 תגובות
- 992 צפיות
-
-
מה ההבדל בין 2 הסוגים של המאווררים - Sleeve bearing ו-Ball bearing? אם ואיך זה משפיע על הביצועים, רעש וכו'?
-
- 7 תגובות
- 991 צפיות
-
-
הרבה זמן לא כתבתי מה קורה אם המערכת, אבל האמת היא שדי התקדמתי. נושא זה יטפל בבלוק המים אבל הרבה יותר מעניין ברדיאטור. בלוק המים: את התוכניות לבנית בלוק המים מצאתי באתר http://www.overclockers.com/. מצאתי כתבה טובה שהכילה תוכניות בניה לארבעה סוגי בלוק שונים. לפי המלצתם בחרתי בבלוק מס' 4 : http://www.overclockers.com/tips793/index04.asp. או בקובץ ZIP: http://www.overclockers.com/tips793/WB4.zip. את העבודה ביצע עבורי חמי, ואני יכול רק לברך אותו על איכות העבודה. הבלוק עצמו עשוי מפליז - אני יודע שזה לא באותה רמה כמו של נחושת, אבל זה הדבר היחיד שמצאנו. וממה שהבנתי ההבדל לא כל כך גדול. רדיאטור: הרדיאטור הוא סיפור מעניין. לקח לי הרבה זמן למצוא דיוק 150 אם רדיאטור מ…
-
- 11 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי כרטיס מסך מדגם sparkle Nidia Geforce GTX460 super oc 2GB אשר לאחר קנייתו החלטתי לצרף לו קירור חדש אשר הוכב עליו ע"י מסוג Gelid Icy Rev.2 לצערי הקירור אומנם אחד המוצלחים ביותר בתחום קירורי האוויר לכרטיס מסך אך המאווררים שלו תמיד על מקסימום RPM ורציתי לדעת האם מישו נתקל בדבר ויודע האם ישנה דרך לפתור את זה? יש לציין כי נעשה כבר ניסיון עם תוכנות כאלה ואחרות אך ללא הצלחה (כגון: msi aftrburn/riva tune/speed fan) וכו, אך בכל פעם המאווררים נשארים על RPM גבוהה אשר לצערי גם גורם לרעש דיי מציק. אודה לעזרתכם בפתרון הבעיה, אני כבר עובד עצות ולא מצאתי אפילו פיתרון אחד לתופעה... אך עם זאת גם ממש לא בא לי לחזור לקירור סטוק של הכרטיס מסך. אודה לערתכם והושעתכם במקרה…
-
- 0 תגובות
- 991 צפיות
-
-
רציתי לדעת האם האבק שנמצא בתוך המחשב משפיע עד כדי כך על חום המארז בפנים ? פשוט ניקיתי אתמול את המחשב לגמרי מכל האבק. (פירקתי את החלק הקמי את הצדדים והכל, שאבתי וניקיתי עם מברשת את הכל.) עכשיו הטמפרטורה ירדה לי מ 44 מעלות (בעיקר בגלל החמסין הזה !!!, ל משהו כמו 34 ניתן להוסיף גם את המזגן) אך עדין לפני שניקיתי והיה מזגן הטמפ הייתה על 40, הייתכן שאבק משפיע עד כדי כך ?
-
- 6 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום לכולם המחשב שלי עושה רעשים , לא חזקים כל כך אבל שומעים שזה עושה רעש מציק . ניקיתי אותו היום בבוקר עם ספריי לחץ אוייר . עדיין הוא עושה רעש . מה עוד אני צריך לבדוק ומה עוד לעשות ?
-
- 6 תגובות
- 991 צפיות
-
-
נראה נחמד 8 צינורות (יותר נכון 4 בU) נראה פסיבי אבל אני בטוח שיוכל להתקמבן עם 120מ"מ אני חושב שזה התשובה לSONICTOWER של TT אני מחכה לתוצאות (למי שלא הצליח להבין, לחצו על התמונה)
-
- 13 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לעשות אוברקלוק למעבד שהוא פנטיום 4 3.0 גיגה הרץ, יש לי גם זיכרון של 1.5 גיגה של 400 מגה הרץ, והלוח אם הוא אינטל D865PERL. לפי מה שהסתכלתי בביוס שלו לא מצאתי אפשרויות לשנות את המהירויות.. אפשר לקבל עזרה? תודה מראש.. רותם.
-
- 14 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום כולם, אני חושב על האופציה שבמחשב הבא שלי יהיה קירור מים Asetek Waterchill. אני רוצה לחבר אותו למארז Thermaltake Xaser III V2000A. כולם יודעים שהמארז מגיע עם 7 מאוררים, השאלה היא אם הם עדיין הכרחיים במחשב גם כשהקירור מים מחובר? את מה בדיוק הוא מקרר? רק את המעבד? או גם חלקים אחרים במארז.... חשוב לי מאוד שהמארז יהיה מקורר היטב (ולכן שתי הבחירות הנ"ל).
-
- 10 תגובות
- 991 צפיות
-
-
הי אנשים אני חדש בתחום וזה המחשב שלי: לוח אם: GIGABYTE ga-p35-ds4 מעבד: אינטל Q6600 GO זכרון: OCZ PLATINUM DDR2 1066 4GB כרטיס מסך: NVIDIA GEFORCE GT220 קירור למעבד: ARCTIC COOLING FREEZER PRO 7 עם מאוורר 2 מאווררים של מארז ספק HEC 580W WINDOWS 7 ULTIMATE 64 BIT אוברקלוקינג שלי 9x357 = 3.2ghz ram בביוס: 1066 800 ram timing על אוטומט מתח מעבד: 1.4V 2 שאלות: 1.אני מקבל 45 מעלות ללא מאמץ ו- 60 מעלות במאמץ בינוני ללא בדיקת מאמץ עם s&m או burnin בינתיים הכל עובד טוב מאוד אז השאלה שלי האם הטמפ' סבירות ואם כן אז מה טמפ' המקסימום? 2.לא נגעתי בתזמונים של הזיכרון השארתי על אוטומט.איך אני משנה את התזמונים בביוס? וכמובן מה אתם אומרים על האוברקלוק הראשון שלי? תודה
-
- 2 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום, אני עומרי- חדש פה בפורום- ופתחתי את הת'רד הזה בשביל אנשים כמוני. (תכף תבינו) אני תמיד הסתכלתי על ההגדרות של המחשב כאל קדושות ואף פעם לא היה לי את האומץ או הידע כדי לגעת בהן. היום, החלטתי להתחיל בכל הנושא שקוראים לו אוברקלוקינג. הסתכלתי בפורום (בעיקר בנעוצים) וגיליתי שכל הקישורים הם לכתבות מ2006. אולי אני טועה פה- אבל לדעתי זה קצת לא תקף היום (חלק מהדברים) וגם אוליי טיפ טיפה לא ברור :-\ . המטרה פה היא שאתם, (משתמשי הפורום) תתנו לי מידע איך להתחיל (בתוך התחלה לא צריך להוציא תוצאות מדהימות- רק להמהיר את המעבד 'בקטנה') ואני (או כל אחד אחר שגם רוצה) אשאל שאלות ככל שאני אתקדם, ובסוף - אם זה יצליח ואנשים יירתמו למשימה- אולי אפילו נוכל להרכיב מדריך חדש לאוברקלוקינג שיהי…
-
- 3 תגובות
- 991 צפיות
-
-
אצלי עלו המעלות אז בטוח שלכל אחד גם עלו המעלות אז מה המעלות אצלכם? אצלי כרגע בחום הזה: CPU IDLE:44 CPU LOAD:48 MB IDLE:32 MB LOAD:33~34 "בחורף" שהיה לפני כמה ימים המעלות היו: CPU IDLE:34 CPU LOAD:37 MB IDLE:17 MB LOAD:19~20 הקירור של המעבד הוא SLK600 עם Delta60m"m קירור המארז הוא: 1 מכניס מקדימה 1 מוציא מאחורה 1 מכניס מהדלת לעבר המעבד 3 מאווררים "פנימיים" ש2 מהם נושפים לעבר המעבד ואחד לעבר הכרטיס מסך.
-
- 8 תגובות
- 991 צפיות
-
-
-
אני קונה מחשב אוטוטו..........ו הקירור שהציעו לי למעבד טיפה יקר אבל אמרו לי שהוא מאוד מאוד מומלץ....... הקירור הוא- Mugen II Rev.b 5 Heat Pipes CPU Cooler והוא אמור לקרר AMD PHENOME 955.......... אם אפשר חוות דעת בבקשה...תודה מראש לכל העוזרים!!!
-
- 6 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום,בקרוב אני הולך לקנות מחשב חדש ויהיה בו כרטיס מסך שאני יעשה לו OC הכרטיס הוא SAPPHIRE ATI RADEON X1950GT 256MB DDR3 PCI-E מישהו בפורום אמר לי שאפשר לעשות לו OC דרך תוכנה בתוך 5 דקות ויש לי כרטיס יותר טוב מה SAPPHIRE ATI RADEON X1950PRO השאלה שלי היא,האם אני צריך להשקיע בקירור לכרטיס מסך בעקבות הOC האם אני צריך להסתכן בכך שאני יעשה OC בלי קירור נוסף ?
-
- 9 תגובות
- 991 צפיות
-
-
אני מעוניין לצבוע את הטלפון שלי (נשרט חבל על הזמן, ואין פאנלים, או ביטוח, אז פשוט עושים מודינג, מה לא ככה ?) בקיצור, אני מעוניין שייצא לי צבע שחור או כחול כהה מבריק ורציתי לדעת מה עלי לעשות ? באיזה ספרי להשתמש ?
-
- 6 תגובות
- 991 צפיות
-
-
ובכן, אחרי שקראתי כל מה שיכולתי בנושא, עשיתי את הOC הראשון שלי ^^ מעבד:Q6600 לוח:Gigabyte P35-DS3 זכרון: 4GB cm2x2048 6400c5 קירור: mugen 2 ספק: Seasonic X760 טמפרטורת חדר 28 מעלות. נעלתי את המחלק על 2.0, PCI-E על 100. העליתי בהדרגה ל 334X9 והמערכת יציבה בבדיקה דרך OCCT למשך שעתיים, טמפרטורה מקסימלית בLINPACK היא 66 מעלות, במבחן הרגיל 50 מעלות, במנוחה הטמפרטורה היא 30 מעלות. הלוח אם שולט אוטומטית במתח (אשמח לדעתכם בנושא, האם כדאי לשנות ידנית או לתת ללוח לפקח). מה שכן כשהעליתי ל350X9 קיבלתי BSOD בבדיקת המאמץ, רעיונות בנושא יתקבלו בברכה. דעתכם באופן כללי תתקבל גם כן בברכה.
-
- 9 תגובות
- 991 צפיות
-
-
מה ההמלצות שלכם עם תקציב של 200 בממוצע ... חשוב לציין שהמארז לא הכי מאוורר למרות שעכשיו הוספתי לו שניי מאוורים ולמרות זאת הטפמ' עומדת על 61 במנוחה פשוט עכשיו נכנס הקיץ ואני ממש לא מעוניין עוד שמש לידי גם כן לאחר חיפושים כאן ובגוגל לא הצלחתי ליישם דעה נחרצת ... לכן כל הצעה תיהיה אפשרית אם אתם מרכיבים קירור מהיט סינק ומאורר נפרד נא לרשום איזה מאוורר מומלץ .... תודה ..
-
- 16 תגובות
- 991 צפיות
-
-
כרטיס מסך(מתוך אוורסט, מקווה של א הגזמתי):
-
- 24 תגובות
- 991 צפיות
-
-
יש לי מחשב בעל כרטיס מסך חביב (אבל לא משהו) VisionTek GeFroce4 Mx440...לא מי יודע מה אבל מה שמוזר זה שלכרטיס הזה במקור אין איורור יש רק מגן חום קטן....כזה...הקיץ בא ומשום מה כל כמה זמן המחשב היה נתקע לחלוטין ולא הבנתי למה פתחתי את המארז ולהפתעתי הכרטיס מסך לוהט בחום שאי אפשר לגעת אפילו בדפנות שלו...אובכן לא מצאתי חומרים ביתיים לאלתר קירור צילצלתי אל הטכנאי התותח שלי והוא אמר לי שהוא יארגן לי משהו הבאתי לו את המחשב וכעבור כמה דקות הוא התקין לי את הדבר הכי תותח שראיתי בחיים שאפשר לעשות לכרטיס מסך (בקטע של קירור) הוא התקין מאורר ענק למעבדים פשוט מאורר ראשי היטסיינק הייתי מראה לכם תמונה עם הייתי יכול בכל אופן המאורר פועל בצורה מדהימה והביצועים אלו בכמה וכמה אחוזים...דבר נפלא …
-
- 6 תגובות
- 991 צפיות
-