אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
-
אהלן, יש לי מחשב פשוט על מעבד P-D 820 , לוח אם של INTEL ISELTON D946GZISL כל האוורור של המחשב הוא הסדנדרט שהגיע עם המחשב. לאחרונה הורדתי speedfan וגיליתי שהטמפ במנוחה ממש גבוהה - בסביבות 62 (ללא שום OC) בזמן מאמץ זה כמובן עולה רציתי לשאול האם זה סטנדרטי למעבד מהסוג הזה עם קרור כל כך פשוט או שאולי יש אצלי בעייה נוספת ? וכמו כן, בהנחה ואני לא אחליף את הקרור האם זה עלול לעשות לי בעיות ?
-
- 21 תגובות
- 975 צפיות
-
-
אהממ... למה לוח האם שלי לא מוכן להריץ זיכרון DDR 266 ליותר מ100/33 ? אנחנו מדברים פה על דורון 800 אם לוח אם A7V266-E . ועוד משהו אם אני אצליח לשים אותו על133/33 האם זה יחמם משהו,אני שואך את האלה הזאת מכיוון שהוא 266 אך עובד ב100 (200) בתור ברירת מחדל. אסכם זאת בלמה? גדול וזוהר: [glow=Teal, 4, 500]למה?[/glow] עריכה: עקב אילוצים של בעיות חומרה מסוימות אני לא אוכל להגיב לפני השעה עשר, אבל בבקשה מכם תענו לי!
-
- 5 תגובות
- 975 צפיות
-
-
יש לי עכשיו את המעבד הנל והטמפ הממוצעת שלו במנוחה נע בין 50-60 מעלות שזה הרבה אני חושב במאמץ הוא עובר את ה80 בכיף הקירור שלי הוא סטוק של אינטל ..... מארז מאוורר מאוד 3 מאווררים המארז של אנטק מה הבעיה יכולה להיות? משחה טרמית או הקירור עצמו תודה
-
- 3 תגובות
- 975 צפיות
-
-
אז ככה , יש לי עד 400 ש"ח להשקיע על ספק , וזה ממש ממש בלחץ ! אם אפשרי פחות זה מאוד יעזור... עכשיו המפרט שלי תוכלו לראות בצד...בעתיד אני מתכנן עוד שדרוגים והמארז שלי הולך לקבל תאורה...שתכביד עליו אני מתלבט בין מס' ספקים ואני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על אחד מהם (במיוחד אם יש השוואות) או לתת לי רעיון לספק שלא חשבתי עליו : 1. Antec TruePower 380W - 388nis 2. HEC 475 (408W ?)- 360nis 3. HEC 300AR-T - 180nis 4. Enermax 350W EG 365P VE - 333nis ההתלבטות המרכזית שלי היא בין 1 ל-2 . אשמח אם תוכלו להכריע , במיוחד אם יהיו הוכחות (השוואות). תודה.
-
- 13 תגובות
- 975 צפיות
-
-
אהלן, רציתי לשאול, איך מקבעים יחס של 1:1 לזכרונות? הלוח הוא EP43-DS3L מצאתי שם רק יחס של 2:1...
-
- 16 תגובות
- 974 צפיות
-
-
שבוע טוב לכולם! אז ככה יש לי מארז coolermaster 830 במארז קיימים 6 מאווררים של 120, אחד מקדימה מכניס אחד מאחורה מוציא ו 3 בצד המארז 2 מכניסים אחד מוציא, יש אופציה לעוד אחד בצד ועוד אחד בחלק העליון אבל הוא 240MM ואין לי מושג מאיפה מביאים כזה. השאלה שלי היא כזאת, אני רוצה להחליף את המאווררים למשהו יותר איכותי אני צריך מאווררים שמתחברים לא בחיבור הקטן הרגיל אלא בחיבור הרחב הזה של הספק כוח לא זוכר את שמו. חשוב לי שכמובן היום 120MMושהיו ברמה גבוהה ועם לד כחול, אין תקציב הכי חשוב איכות! שאלה נוספת מאיפה אני מביא מאוורר 240MM??
-
- 8 תגובות
- 974 צפיות
-
-
יש לי מעבד E8400@3.7GHZ עכשיו אמרו לי שאם אני רוצה להמשיך הזכרונות מגבילים אותי הזכרונות שלי עכשיו על יחס 5:6, ואני רוצה לעשות 1:1 דבר ראשון, אם עוד פעם מישהו יכול להסביר לי מה זה עוזר ומה זה משנה דבר שני, לפי התמונה שלמעטה, אני עכשיו ב989MHZ? בביוס רשום בצד שלFSB 400MHZ (+)? אז לפי מה שאמרו לי כדי לקבל יחס 1:1 צריך לשים על 2.00 אז אם יש לי FSB על 412 אני צריך לשים 2.00D? תודה מראש וסליחה על החפירה הקטנה אני פשוט רוצה לדעת מה אני עושה [attachment deleted by admin]
-
- 15 תגובות
- 974 צפיות
-
-
מעבד : Intel Pentium-D 2.8 MHZ - [כרגע , ערב , שעת מנוחה] - 52 מעלות (לפעמים זה 56,59 , יותר בשעות החום) ... לוח אם : Asrock 775-Dual VSTA [חרא לוח] - [כרגע , ערב , שעת מנוחה] - 40 מעלות , לפעמים זה 37 , 36 וכו'... הארד דיסקים : 1) WD 80GB 7200RPM - [כרגע , ערב , שעת מנוחה] - 37 מעלות [בד"כ זה המעלות שלו] ... 2) WD 500GB 7200RPM - [כרגע , ערב , שעת מנוחה] - 41 מעלות [לפעמים 39 מעלות וכו'..] ... כרטיס מסך : Geforce 8400GS 512MB [כרגע , ערב , שעת מנוחה] - 47 מעלות [לפעמים 46 , 45] ... כמה דברים שצריך לציין : 1) דלת הצד של המחשב פתוחה כרגע . 2) המאוור שהיה אמור להיות על דלת המחשב , הרכבתי אותו על צלעות הקירור של הכרטיס מסך (כן , לכרטיס הזה יש צלעות קירור ולא מאוור…
-
- 10 תגובות
- 974 צפיות
-
-
רציתי לדעת האם האבק שנמצא בתוך המחשב משפיע עד כדי כך על חום המארז בפנים ? פשוט ניקיתי אתמול את המחשב לגמרי מכל האבק. (פירקתי את החלק הקמי את הצדדים והכל, שאבתי וניקיתי עם מברשת את הכל.) עכשיו הטמפרטורה ירדה לי מ 44 מעלות (בעיקר בגלל החמסין הזה !!!, ל משהו כמו 34 ניתן להוסיף גם את המזגן) אך עדין לפני שניקיתי והיה מזגן הטמפ הייתה על 40, הייתכן שאבק משפיע עד כדי כך ?
-
- 6 תגובות
- 974 צפיות
-
-
אז כך עם תיראו בפרטים תשימו לב שיש לי מפרט דיי איכותי (מה שניקרא עושה חורים בכיס עמוקים.......חח) עכשיו הבעיה שלי היא מוזרה רצח והיא כזאת... כאשר אני עושה אוברקלוק למעבד ליותר מ3.6 .... אז פתאום שאני ניכנס לוינדוס המאוורר של הכרטיס מסך מתחיל לעבוד בחצי מהכוח שלו ואילו עם אני עושה אוברקלוק ל3.4 וכאלה אז המאוורר של הכרטיס מסך עובד תמיד בשיא הכוח שלו גם בוינדוס..... אנשים משהו מוזר פה רצח חייב הסבר... ועוד משהו איך זה שעם קרור מיים שהייה לי מקודם (אני הבחור עם הקרור מיים עם המקרר חח מיני בר חח) הצלחתי להגיע לאוברקלוק של 4.1 בלי להיתאמץ בטמפרטורות של 28 מעלות במנמוחה ואילו עכשיו אני במינוססססס 26 מעלות ולא מצליח לעבור את ה4.3 מה הבעייה פה אפשר לדעת??? תודה...
-
- 10 תגובות
- 974 צפיות
-
-
אני מחפש היטסינק חדש ל- XP 1700 שלי. כרגע הוא על 55 במנוחה ו-60 במאמץ. אני מתלבט בעיקר בין AX7 לVolcano 7+, אבל אם למישהו יש עוד הצעות אני אשמח לשמוע [גם על הטמפרטורות שאתם מקבלים איתם]. אגב, התוספת של ש"ח 100 בשביל הAX7 באמת שווה את זה?
-
- 7 תגובות
- 974 צפיות
-
-
קניתי את הקירורantec khuler h2o 920 התקנתי את התוכנה והמאווררים פועלים אבל משום מה אני לא יכול לשנות את המהירות שלהם בתוכנה והתוכנה בכלל לא קולטת את המאווררים למרות שהם מחוברים. ???
-
- 3 תגובות
- 974 צפיות
-
-
אוברקלוק ראשון, בקרוב אחליף את הקירור למשהו רציני יותר (TRUE 120 ) מפרט: Core 2 Duo E8500 Gigabyte GA-EP45-DS3R Arctic Cooling Freezer 7 Pro OCZ ReaperX 4GB DDR2-800Mhz CL4 PC2 6400 Sapphire Radeon 4870 512MB GDDR5 Creative SB X-Fi XtremeGamer Seagate 500GB Sata II 32MB Thermaltake ToughPower 750W Coolermaster CM 690 Black GPUZ+SUPER PI: http://up44.siz.co.il/up2/yhmtwzwmi0nf.jpg
-
- 13 תגובות
- 974 צפיות
-
-
קודם כל שלא תגידו שלא חפשתי..לחצתי על לחצן החיפוש הנחמד וחפשתי את מילת המפתח צבעי UV.. זה מזה לי כמה הודעות נחמדות אבל באף אחד מהם לא היה רשום על איפה להשיג כאלה צבעים... אז לכן פתחתי נושא.. D: אז כמובן השאלה היא.. : איפה ניתן להשיג צבעי UV? הום סנטר? חנות אלקטרוניקה? פיצוציה? ;D... אשמח לתשובה.. לילה טוב, רן!
-
- 5 תגובות
- 974 צפיות
-
-
אני כרגע בתהליך הבנייה של הפאן ויש לי שאלה שאני לא בטוח בקשר אליה האם אפשר לחבר את ה0 של ה-5 וה0 של ה-12 ביחד ? או שרק אחד יספיק או שזה לא משנה בכלל ?? ואם אני מחבר את החוט של ה12 V עם החוט של ה5 V אני מקבל 7 ?
-
- 14 תגובות
- 974 צפיות
-
-
שישי שבת עשיתי כבלים עגולים ויצא לי ממש טוב, אני גאה בעצמי כבל אחד של פלופי וכבל אחד של הצורב והסידירום SCSI שבאמת היה צריך לעשות את זה, כי הוא חסם את כל המארז אבל הכבלים 66/100 אין לי אפשרות לעשות אין רווח בין החוטים הקטנים וזה בלתי אפשרי להעביר סכין בלי לחתוך חוט יש לכם שיטות?
-
- 9 תגובות
- 974 צפיות
-
-
ובכן כמו שהזכירו מלא אנשים שוב ושוב הקיץ הגיע וכמובן תוקף גם אותי. אמא שלי באמריקה כרגע ואני צריך המלצות לקניות שאני שולח אותה לשני מחשבים שלי (יש לי שלוש אבל אחד יכול להישרף לא נורא ) אוקי אז ככה המחשב הראשון: P4 1,7 512 RDRAM HD: 40GB HD: 60GB יש צורב יש דיוידי Sound card: Creative Live Platinuem 5.1 Video Card: Asus v8200 Delux GeForce 3 אני מאמין שזה בעיקרון הדברים שצריך לדעת. המחשב הזה לא משודרג מבכינת קירור הכול כמו שקיבלתי אותו. תגידו מה אני צריך ליקנות בשביל לקרר אותו (הטמפרטורה של המעבד שלי בעובדים עליו עומדת על 47-50) המחשב השני: P2 500 256 SDRAM HD: 10GB HD: 20GB יש סידירום רגיל Sound Crad: Creative live! Video Card: שלחתי את אמא ליקנות…
-
- 5 תגובות
- 974 צפיות
-
-
האם התיזמונים ניתנים לשינוי ואם כן האם ניתן לשנות תיזמונים בזיכרון הבא http://www.comp-il.co.il/Product.asp?Pid=DR2GEIL1GB&Cat2Cat1ID=1113&Cat2ID=1738&aff=Zap והאם זה מסוכן לשנות את התיזמון
-
- 13 תגובות
- 974 צפיות
-
-
יש לי p3 1000 מעבד Asus לא זוכר את הדגם וGeforce2 mx 200 כדאי לי לעשות אוברקלוקינג? ??? אהה שכחתי יש לי גם זיכרון 256m :
-
- 12 תגובות
- 974 צפיות
-
-
יש ברשותי את לוח האם הבא: 8s651mp-rz של gigabyte. וזכרונות SPD Memory Modules: DIMM1: CEONM42565340 256 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-3-3-8 @ 200 MHz) יש לי 2 כאלה. אין לי מושג מה המספרים הללו אומרים, אשמח לקבל הסבר... דבר ראשון ברצוני לדעת איך לוח האם הזה ל O.C? הקטע המוזר הוא שבביוס שיניתי את ה CPU clock ל 125 MHZ ובאותו הזמן גם שונה לי ה DRam clock ל 416 MHZ אשמח לדעת גם מה אומר ה DRAM?. יש לי גם אפשרות לשנות את ה AGP,PCI Clock אך איני מבין מה לעשות לכן לא נגעתי. מה שמוזר הוא שאין את האפשרות לבחור את המכפלה של המעבד מה לעשות? בתוכנה Everest נוחכתי לדעתי כי ה CPU Multipleir עומד על 20.0 תודה מראש על התשובה.
-
- 14 תגובות
- 973 צפיות
-
-
לא יודע אם זה היה כבר אבל ראיתי את זה לא ממזמן והנה למי שלא ראה.. http://www.dumpalink.com/media/1143709045/How_To_Build_A_Water_Cooling_System_For_Your_PC
-
- 7 תגובות
- 973 צפיות
-
-
הרבה זמן לא כתבתי מה קורה אם המערכת, אבל האמת היא שדי התקדמתי. נושא זה יטפל בבלוק המים אבל הרבה יותר מעניין ברדיאטור. בלוק המים: את התוכניות לבנית בלוק המים מצאתי באתר http://www.overclockers.com/. מצאתי כתבה טובה שהכילה תוכניות בניה לארבעה סוגי בלוק שונים. לפי המלצתם בחרתי בבלוק מס' 4 : http://www.overclockers.com/tips793/index04.asp. או בקובץ ZIP: http://www.overclockers.com/tips793/WB4.zip. את העבודה ביצע עבורי חמי, ואני יכול רק לברך אותו על איכות העבודה. הבלוק עצמו עשוי מפליז - אני יודע שזה לא באותה רמה כמו של נחושת, אבל זה הדבר היחיד שמצאנו. וממה שהבנתי ההבדל לא כל כך גדול. רדיאטור: הרדיאטור הוא סיפור מעניין. לקח לי הרבה זמן למצוא דיוק 150 אם רדיאטור מ…
-
- 11 תגובות
- 973 צפיות
-
-
טוב אני כבר עושה הזמנה אז אמרתי כבר נקנה גם קירור לציפסט שמגיע לי ל40-46 במאמץ ומשתיק לי את הכרטיס קול מעומס,אני צריך לבחור קירור שקט בעיקר אבל רק מנועה. יש להם שני זלמנים: אופצייה ראשונה זה הזלמן הזה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3746 שהוא אגב דגם יותר מתקדם (ZM-NB47J) לעומת ZM-NB32J שפה: אופצייה שנייה http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=1810 שוב,אני לא יכול לקחת מחנות אחרת כי עשיתי כבר הזמנה,תודה ועוד כמה שאלות(מצטער אני פשוט חייב להיות בטוח,עד כמה זה יוריד לי את המעלות של הצ'יפסט? שווה להשקיע בקירור לצ'יפסט בכלל? קירור טוב לצ'יפסט יתן לי עוד קצת אוברקלוק למעבד? החלפה של גוף קירור בציפסט מורידה את האחריות בלוחות של גיגהבייט?
-
- 12 תגובות
- 973 צפיות
-
-
יש לי מחשב חדש AMD 1800+ GIGABYTE 7XRXP 256 DDR 333 ללא OC טמפ' מעבד נעה בין 58-67 האם היא תקינה ? יש סיבה להוסיף אמצעי קירור למרות שלא מתכנן OC?
-
- 5 תגובות
- 973 צפיות
-