עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכולם, יש לי מעבד P3-800, לוח אם ASUS CUSL2 היום בבוקר בזמן ששיחקתי במחשב שמתי לב שלפתע הוא מאט בצורה מחרידה. הבנתי ששוב נדפק המאוורר שקניתי לפני כחמישה חודשים ולאחר שהתקנתי את תוכנת ASUS PCPROBE גילית שהטמפרטורה של המעבד הגיעה ל 78 :-/ ובמצב מנוחה היא 58 :'( . בנוסף המארז שלי מאוד יפה 8) אבל קטן וצפוף כך שהאיוורור שם לא משהו.... אני צריך שתמליצו לי על איזה מאורר לקנות ואיזה משחה תרמית (איך למרוח אני יודע כבר תודות למדריך באתר ;D ) או כל רעיון שעולה לכם בראש. אהה, ויש לי תקציב של 50 ש"ח לסדר את העיניין (כן זה לא הרבה... אבל מה לעשות אני בצבא ) אשמח לקבל את הצעותכם בהקדם האפשרי ... בתודה,

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by Sweet_Tooth,

יש לי כרטיס מסך V8200 של אסוס ואני מתכנן לו OC ולכן החלטתי לקנות מאוורר חדש ולמרוח AS3 עליו, אז השאלה שלי היא שהאם זה בטוח להשתמש ב AS3 או לקחת משהו לא מוליך אולי כמו AS2 P.S יש לי כבר את AS3 אז בבקשה לא להכנס למחירים!

• 10 תגובות
    • 893 צפיות
  3. Started by bad-sector,

אני עומד להחליף את הסלרי שלי ב ATHLON XP 1700 ושמעתי שיש לגירסאות הפחותות מ 2000 בעיות חימום... יש צורך להחליף את הקירור שמגיע עם המעבד בקירור רצחני יותר או שמא די והותר ? ואם כן מאיפה אני יכול לרכוש צלעות קירור \ מאוור נורמלי?

• 10 תגובות
    • 807 צפיות
  4. Started by Or ei,

יש לי ספק של 250 ואני רוצה לחבר אליו את הראדון + כל המערכת שלי (ראה מפרט) הוא לא יעמיס יותר מידי ? וכמה הוא בכלל לוקח ?

• 10 תגובות
    • 944 צפיות
  5. Started by arik100,

האם OC למעבד/זכרונות/כרטיס וכו' ולו OC הנמוך ביותר יבטל לי את האחריות במידה והמעבד יהרס? או שזה לא משנה ? תודה מראש

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by liiight,

החום של המעבד כמעט לא עלה! יש לי מפרט כמתואר למטה, ונכון שכיוונתי את המזגן ישר על המחשב (המזגן הזה הקפיא לי את הביצים, וגרם למארז להיות קרח) אבל בדקתי גם בEVEREST, גם בMBM, גם בBIOS, גם בSANDRA. זה כאילו שהOC הזה לא הזיז בכלל למחשב. זה יכול להיות? דרך אגב, העלתי את הFSB מ200 ל215 (מכפלה סגורה על 15)

• 10 תגובות
    • 836 צפיות
  7. Started by O.G.D 2k5,

שלום יש לי לוח אם asus p4p800 עם מעבד p4 2.6 478 זיכרון 2X256 ו 2X512 כה אני יודע זה קצת ישן קראתי את כל המדריכים פה לאובר קלוקינג אבל לא הצלחתי להבין כמה דברים... בלוח אם שלי אני יכול לקבוע אם אני רוצה שהמהירות של הזכרונות תיהיה על 166, 200, 400 והמהירות של הכרטיס מסך זה משהו עם 33.3/66.6 משהו כזה, לא הצלחתי בכלל להבין מה זה אומר. אם מישהו יכול להסביר לי על הלוח שלי אני ישמח שאלה שניה אני עשתי אובר קלוק ל 3 גיגההרץ והמהירות של הזכרונות ירדה ל 154 אני קבעתי בביוס שהיא תיהיה על 166 וזה עדיין אותו דבר הוספתי תמונות מcpuz בבקשה עזרהההה [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 852 צפיות
  8. Started by Henry,

הורדתי את תוכנת ה ClockGun , התוכנה מבצעת OC למעבד. הגדרתי בתוכנה את הPPL שלי, והתחלתי לעלות את הMHZ. המעבד שלי כרגע עומד על 2.4GHZ, העלתי עד 2.6GHZ כלומר 200MHZ. כשבדקתי יציבות למחשב עם תוכנת ה SysTool, טמפ' (במאמץ) המעבד שלי הגיעו מקסימום עד ל58 מעלות. כשעשיתי RESERT למחשב, נכנסתי ל CPU-Z כדי לבדוק כמה GHZ המעבד אחרי הOC, וכשנכנסתי אלייה אחרי הRESERT היא חזרה לי ל2.4GHZ כפי שהייתה. לפני הRESRT היא הייתי 2.6GHZ. נסיתי לעשות OC עם הSysTool וגם איתה לא הצליחתי, אותה בעיה כפי שהייתה בתוכנת ClockGun. מישהו יכול לעזור לי? איך אני מעלה את המהירות של המעבד, שהיא תישאר גם אחרי שאני עושה RESERT למחשב. תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 682 צפיות
  9. Started by ^GunX^,

היי לכולם , וחג שמח. לפני יומיים פתחתי את המארז לנקות קצת אבק וחשבתי לנקות גם תסינק של המעבד, אז הוצאתי אותו מהסוקט פירקתי את המאורר וניקיתי אותו עם שואב אבק ומברשת. אחרי שהסתכלתי על התחתית שלו ראיתי שהפד טרמי שהיה עליו נמס ועכשיו איפה שהמעבד נגע בפד יש כמו "חור" ללא חומר טרמי. שמתי את הסינק בחזרה על המעבד בדיוק כפי שהיה אבל שהדלקתי את המחשב זה הראה לי שהמעבד על 60 מעלות, כשלפני זה הוא היה על 39-42. יש לי מעבד amd athlon xp2500 ולוח אם epox 8rda3i , הלוח אינו מזייף כי עידכנתי לו ביוס, וגם בביוס הוא מראה את אותה הטמפ'. הגוף קירור שברשותי הוא הרגיל שבא עם המעבד (סטוק) משהו של foxconn והוא ממש מרעיש, אז חשבתי כבר שאולי עדיף לי בכלל לקנות גוף קירור חדש מאשר לנסות ולתקן א…

• 10 תגובות
    • 781 צפיות
  10. את הליבה אפשר להעלות ב150 אבל הזכרונות נשארים על 400 וכל שינוי הכי קטן הם מאבדים יציבות הגיוני?

• 10 תגובות
    • 556 צפיות
  11. Started by SpazaM,

יש לי את המארז antec 300 i5-2500 . radeon 6870 אני לא זוכר בדיוק איזה קירור יש על המעבד. המארז כמובן מגיע עם 2 מאווררים אבל שניהם מוציאים אוויר החוצה http://img207.imageshack.us/img207/1259/img0463dq.jpg אני חושב להוסיף עוד מאווררים , יש לי מקום ל2 מקדימה ו1 בצד (בעיקרון הטמפרטורות נמוכות , המאווררים הם בשביל היופי יותר עם לד כחול או משהו) אז אני שואל איך למקם את המאווררים בכדי לא להרוס את הסירקולציה , שלא כל כך נראה לי שיש פה כי שניהם מוציאים אוויר החוצה .

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שלום כולם התחלתי לעבוד על פרויקט להביא את ה1800 של אחי ל 3000 עכשיו יש בנתיים לוח מסריח , ספק גנ'רי , זכרונות גנריים , ומארז בסדר שהולך לעבור מודינג הנה התכנון לקנות abit is7-e למכור את הזכורנות ולקנות a-data vista שני סטיקים של 256 כול אחד 500 הרץ. ספק כוח hec 475 יקבל סליבנג קרור למעבד xp90 עם טורנדו גשר צפוני יש כבר קרור אקטיבי ולזכרונות יש מפזרי חום מאלומנים מארז חוטים מסודרים \ חוטים מעוגלים \ מאוור של 80 בגג \ 120 מכניס אוויר \ 120 מוציא אוויר מה עוד כדאי להוסיף לקראת קניית החלקים ? עכשיו ניסתי לראות עד כמה ניתן להגיע עם הציוד הנוכחי העלתי ב cpu clok ל 2001 ועובד בסדר ניסתי ל 2010 ולא עולה להוסיף מתח ? למה ? למעבד \ זכרון ? וכמה ? נעלתי pci ו תagp לאן מ…

• 10 תגובות
    • 847 צפיות
  13. http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/s/h/a/y/o/n/e/1/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200412281952282837/200502282120118621/fad.JPG איך זה הגיוני שהטמפ' של המעבד שלי זה 2 מעלות? וזה עולה ל6 במאמץ? מה יכול להיות הסיבה שאני רואה כאלה מספרים נמוכים? עריכה: איזה תוכנה אני יכול לבדוק את החום של המעבד? אם אפשר בבקשה קישור

• 10 תגובות
    • 959 צפיות
  14. Started by Matrix-Hacker,

הסתכלתי במדריך באתר על איך לחבר מסך LCD למחשב ודבר אחד לא הבנתי את השורה הזאת : "לאחר שמיקמנו את המסך מחברים את חיבור המולקס לספק הכוח ואת הפלאג הפרללי יש לחבר לחיבור ה-LPT של המחשב." מזה חיבור LPT ?

• 10 תגובות
    • 741 צפיות
  15. צריך המלצה למאוורר 120 מ"מ עם יחס רעש/תפוקה גבוהה ושיהיה עם חיבור 4 פינים עבור שליטה עליו דרך הלוח/תוכנה תודה

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by Access Denied,

אני מחפש בקר מאווררים שניתן להתקין בתוך חריץ של דיסק קשיח (גם אם יש לו הברגות של דיסק קשיח בלבד). מישהו מכיר כזה דבר? ראיתי את ה-link של קורסאייר, אבל אני מחפש בקר עם פוטנציומטרים ולא אחד שמבוסס לגמרי על תוכנה.

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. Started by ben060,

או בלועזית overclock אז ככה: אני מתכנן רכישת מחשב חדש וחברי הפורום שואלים אותי אם אני עושה אוברקלוק מכיוון שאני אף פעם לא התנסיתי בזה אני לא יודע איך לענות אז לכן אני אומר לא. רציתי לדעת האם זה משתלם לעשות אוברקלוק למחשב? ומהם החסרונות שלו? האם זה סיכון לעשות אוברקלוק לאחד שאף פעם לא עשה זאת לפני -כמוני. או שזה די פשוט ולא מסובך? מה אתם אומרים בקשר לנושא?

• 10 תגובות
    • 764 צפיות
  18. Started by Pierot,

היי חבר'ה. רציתי לדעת איזה קירור עדיף מבין השניים שאני יביא, אחרי ששמעתי על שניהם המלצות: 1) Tuniq לינק: http://skypc.co.il/product.asp?pid=TOWER120 2) Infinity לינק: http://skypc.co.il/product.asp?pid=SCINF1000 הקירור מיודע למעבד Q6600, במארז NZXT hush. הסיבה שאני מחליף היא שהבנתי שהקירור סטוק של Q6600 לא משהו בכלל, גם רועש וגם לא יעיל [אני לא מתכנן OC].

• 10 תגובות
    • 752 צפיות
  19. Started by hananr,

היי להלן המפרט של המחשב שלי. הוא משמש אותי HTPC ולמשחקים. מעוניין לקבל מדריך מפורט איך ניתן להגיע לאוברקלוק של 4000MHZ . מפרט המחשב: CPU Manufacturer Intel Family Intel® Core2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz Architecture 64-bit Internal Clock 3.0 GHz Internal Clock Maximum 3.0 GHz Display device Description ATI Radeon HD 3850 Series Manufacturer ATI Technologies Inc. Total Local Video Memory 516 MB Total Local Texture Memory 516 MB Memory Info 4 GB Mainboard info Supported Slot Types PCI, PCI Express Manufacturer Biostar Group Model TP35D2-A7 [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by Component,

<הרעיון הכי טיפשי שהיה לי בחיים. צונזר!>

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by dor31,

יש לי מחשב גי פורס 4 TI4400 וP4 2.26 ושעשיתי אוברקלוק למעבד ולכרטיס התוצאה הייתה נמוכה יותר מאשר בלי אוברקלוק יש למישהוא מושג למה זה. :-\ :-\ :-\ :-\

• 10 תגובות
    • 887 צפיות
  22. Started by roeiw,

מישהו שמע על הקובץ שינוי זמן תגובה של ה USB?? http://www.ngohq.com/files.php?go=giveme&dwn_id=11

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by AMD-GUY,

יש לי 6800LE שהוחלף פעמיים. הראשון נהרס בגלל הספק הג'נרי שהיה לי (עכשיו יש לי של HEC), השני היה דפוק כי הוא היה גורם למחשב לקרוס במשחקים, והנה השלישי עובד מעולה, חוץ מהעובדה שב- IDLE הוא 70 מעלות! על הראשון הרכבתי Giant3 והיה לי 45 ב- IDLE ומקסימום 63 במשחקים כבדים, בשני לא בדקתי ועכשיו הרכבתי אותו על השלישי. נחשו מה... 75 מעלות ב- IDLE! למה?! יש מצב שהחיישן דפוק? אני עם קירור מעולה ומשחה טרמית מעולה (arctic silver 5). תודה מראש עריכה: עשיתי OC של 100 מעלות לליבה והטמפרטורה צנחה ל- 56 מעלות למה זה?? WTF

• 10 תגובות
    • 796 צפיות
  24. Started by motorishta,

https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=2014 או https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=2469 מבחינת איוורור...?

• 10 תגובות
    • 621 צפיות
  25. עם 920 I7 וזכרון 3 גיגה ניתן להגיע לOC גבוהה כמו 4 GHZ ? וכמובן ווינדוס 32 BIT [move]לעונה נא להראות מבדקים ברשת שמצדיקים את תשובתו הודה [/move]

• 10 תגובות
    • 905 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.