אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
כמובן בשביל "לסחוט את המיץ מהחומרה" , אבל השאלה שלי היא כזו - שאלה רצינית בלי להתחכם... למה חברות כמו Amd ו Intel, או כל חברה שמייצרת שבבים שניתנים להמהרה - מאפשרות המהרה בכלל? הרי אם קניתי מעבד והמהרתי אותו ב 200 מגה הרץ חסכתי בערך 200 שקל , וכווולם יודעים שזה פשוט מאוד... עכשיו , כולנו אוברקלוקרים ברמה זו או אחרת אז חישבו כמה הרווחנו או אולי כמה החברות הפסידו. אז למה לא נועלים לנו את האפשרות הזו?
-
- 10 תגובות
- 997 צפיות
-
-
במארז ה HTPC שלי ישנם שני מאווררים מאחורה בגודל של 60*60*30 מ"מ (רוחב, גובה, עובי) המוזנים ישירות מספק הכוח. לפני זמן מה אחד מהם החל להרעיש במו טרקטור וניתקתי אותו מהספק ועתה גם השני מתחיל להראות סימנים מדאיגים של התפגרות. חיפשתי בזאפ ולא מצאתי שום דבר במידות אלה, בחנות מחשבים אשר פניתי אליה נאמר לי כי גודל כזה כבר לא מיוצר. מישהו יודע אם בארץ אפשר להשיג מאווררים כאלה? ומה שחשוב לי (לפי סדר החשיבות) הוא קודם כל שקט, (זהו מארז ה HTPC מרובה מאווררים) והייתי שמח לשליטה מלוח האם על המהירות שלהם.
-
- 3 תגובות
- 997 צפיות
-
-
אז ככה חברים עכשיו בשעה טובה סיימתי את מה שהתחלתי אתמול! אתמול התחלתי את הכבלים המעוגלים וסיימתי אבל היום החלטתי שהמצב לא בסדר החוטים של החשמל מפריעים פחד בכל מקרה מפה לשם פתאום גם הפריעו לי החוטים שיוצאים מה כרטיס קול לסידי אז פירקתי את כל הלוח האם והעברתי את 2 החוטים מתחת עליו יצא יפה ואת חוטי החשמל הצמדתי לצדדים של קופסאות הכוננים ! בקיצר יצא משהו משהו אני עד מחפש 4 מחברי מולקס זכר +נקבה למי שיש רעיון איפה אני יכול לקנות באזור חיפה אני אשמח כי באופיס דיפו רצו על זכר ו2 נקבות 24 ש"ח!!! אז ככה שהפאן באס שלי תקוע אבל עובד! יש קצת תמונות לא באיכות אבל כנסו! שבת שלום! photos.walla.co.il/def1 למי שיש רעיון למוד חדש בבקשה כי אני כבר אחרי המסך ,כבלים,פאן באס מה הלאה?? :AR15:
-
- 5 תגובות
- 997 צפיות
-
-
בעיקרון מדובר על מחשב אחר בבית... מארז מאד מאוורר (TT מהסדרות הגדולות).. טמפ' מעבד ללא מאמץ 75C ממוצע... פעם אחרונה שחידשתי את המשכה הטרמית הייתה לפני איזה חודשיים - שלושה בסה"כ וזו היתה משכה איכותית (לא זוכר חברה, הגיעה באריזה כמו לק ועלה 40).. הגיוני שהיא התייבשה כל כך מהר?? ויכול להיות שהטמפרטורה כזו גבוהה בגלל שהיא התייבשה? גוף קירור STOCK של אינטל P4 + מאוורר שמסתובב משהו כמו 3500 לפי אברסט וניקיתי אותו וגם את החריצים בגוף קירור.. גם הטמפ' לפי אברסט.. דרך אגב, בזמן שהמעבד היה 75-77C האברסט כתבה שללוח אם יש 28c.. אני חושש שהמעבד מתחמם מעצמו איכשהו.. לא עבר OC.. תודה לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 997 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך של אסוס מדגם V8460 Ultra (לא Deluxe) ואני קיבלתי עם הכרטיס תוכנה של אוברקלוקינג של Asus שקוראים לה Tweak Utility הנה תמונה של התוכנה ורציתי לדעת בכמה בדיוק לעלות את הביצועים והאם בכלל מומלץ להשתמש בתוכנה הזאת?
-
- 14 תגובות
- 997 צפיות
-
-
היי. יש לי מעבד בן שלוש שנים AMD 5600, אני רוצה לעשות לו OC. הטמפ' בשיא מגיעות לקרוב לשישים מעלות, כשהמקסימום זה שבעים. לכן אני רוצה להחליף לו קירור יותר טוב. אשמח להצעות, מומלץ שיהיה קירור שקט, לא משנה מה התקציב. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 997 צפיות
-
-
אני לפני קניית מחשב חדש ועד עכשיו הייתי נעול על ה AC Freezer 7/64 Pro התפנה קצת תקציב אז התחלתי לחפש קירורים יותר רציניים, וראיתי ב IQPC את הונדטה 2 ב 160 ש"ח התחלתי לחפש קצת ביקורות באינטרנט ולא האמנתי.. הוא ברמה (אם לא יותר טוב..) מהרבה קירורים שעולים 200-300 ש"ח: CM Hyper 212 ב 230 ש"ח CM V8 ב 297 ש"ח THERMALRIGHT ULTRA 120 ב 304 ש"ח!! Xigmatek S1283 ב 215 ש"ח Thermaltake Big Typhon ב 205 ש"ח (מחירים מ IQPC ו TMS) תסתכלו כאן: http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/19383-cooler-master-hyper-212-plus-cpu-cooler-review-9.html וגם בדף אחריו שיש ביצועים על ה i7 720 מה אתם אומרים? הקירור הכי כדאי לא? (מיותר לציין שזה קירור ל OC) המפרט יהיה: AMD Phenom …
-
- 11 תגובות
- 997 צפיות
-
-
קראתי את המדריך וניסיתי לעשות כמו שאומרים, אבל בBIOS שלי אין בכלל אפשרויות. אין PCIE FREQUENCE/CLOCK SYNC, אין SPREAD SPECTRUM ואין אפילו מתחים עד כמה שראיתי הדבר היחיד שאני יכול לשנות זה את הBUS (שמתי על MANUAL). מה עושים?
-
- 6 תגובות
- 997 צפיות
-
-
E8400 freezer 7 pro p35-ds3l בקיצור המחשב קרס לפני חצי שעה כשיחקתי בCOD4 ואז הוא סירב לעלות..בערך 20 דקות והמוורר עבד בטירוף כשהמחשב סוף סוף עלה ראיתי שהמעבד חזר ל 3.0GHZ הוא היה על 3.6, אבל אז הורדתי ל 3.5 בגלל התחממות יתר [חבל שTMS לא שמו לב לזה] זה קצת הוריד את הטמפ' עכשיו הבעיה שלי היא שהמעבד לא ממש קר כרגע, הוא על 45-50 במנוחה [עכשיו] יכול להיות שהמתח עדיין נשאר? ורק הFSB ירד? ואם כן, איך אני בדיוק מוריד את המתח ועד כמה אני צריך להוריד את המתח? תודה מראש מאוד מאוכזב מTMS
-
- 11 תגובות
- 997 צפיות
-
-
שלום רב וחג שמח, בהמלך טיסה בסימולטור המחשב נתקע, כאשר ביצעתי איתול בדקתי את רמת הטמפרטורה במאוורירים, באמצעות תוכנת Speedfan והתוצאה היא זו (אשמח אם תומרו לי מה בדיוק מתחמם וכיצד לפתור זאת. תודה המחשב הוא: Intel® Core™ i7 920 msi X58 PRO-E GLAN Nvidia 250 GT 1GB GB 3 DDR3 מארז APEX RAIDMAX
-
- 2 תגובות
- 997 צפיות
-
-
אהלן, יש לי מחשב פשוט על מעבד P-D 820 , לוח אם של INTEL ISELTON D946GZISL כל האוורור של המחשב הוא הסדנדרט שהגיע עם המחשב. לאחרונה הורדתי speedfan וגיליתי שהטמפ במנוחה ממש גבוהה - בסביבות 62 (ללא שום OC) בזמן מאמץ זה כמובן עולה רציתי לשאול האם זה סטנדרטי למעבד מהסוג הזה עם קרור כל כך פשוט או שאולי יש אצלי בעייה נוספת ? וכמו כן, בהנחה ואני לא אחליף את הקרור האם זה עלול לעשות לי בעיות ?
-
- 21 תגובות
- 997 צפיות
-
-
המאוורר של המעבד שלי רועש כמו טרקטור אבל אני חייב שהוא יעבוד ב 3 אלף סל"ד בגלל החום... אם אני אשמן את הצירים הוא יסתובב יותר בשקט או שמשהו אחר גורם לו להיות רועש ?
-
- 9 תגובות
- 997 צפיות
-
-
היי התחדשתי בקירור Swiftech H220. המשאבה שלו מאד מאד רועשת ונאמר לי שייתכן ושיש שם אוויר כלוא. רציתי לדעת אם בתהליך של הוצאת בועות האוויר ומילוי מחדש, אם אני יכול להשתמש בנוזל קירור הירוק שמוכרים בתחנות דלק בשביל הרדיאטור של האוטו? למיטב הבנתי, הנוזל קירור הזה מכיל מים מזוקקים עם 10% חומר שמונע קורוזיה... אשמח לדעתכם
-
- 1 תגובה
- 997 צפיות
-
-
הטמפרטורה של המעבד שלי ללא מאמץ היא 67 בביוס רשום 81 בערך לפני יומיים זה היה 45-43 מוזררררררר ולבעיה השנייה הכרטיס מסך שלי גם רותחח פשוט נגעתי בו ויקבלתי כוויה אז הוצאתי את הכרטיס מסך ואני בינתיים משתמש בכרטיס מסך פנימי של המחשב וכל פעם שאני מתקין משחק ונכנס עליו זה מעלה לי הודעה הנה תמונה תעזרוו לי בבקשה אני לא יכול לשחק בכלום...
-
- 16 תגובות
- 997 צפיות
-
-
הטמפרטורה של הלוח עומדת על 33 מעלות ! לוח ASUS של פנטיום 3 מה בעצם היא הטמפרטורה הזאתי ? הטמפרטורה של ה CHIPSET ? כי זה ממש מוזר, יש לי היטסינק + מאוורר עליו אז אני לא מצליח להבין למה הטמפרטורה כל כך גבוהה, אני זוכר שבחורף היא הייתה משהו כמו 23 מעלות ! אם מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה אני יודע לו מאוד !
-
- 15 תגובות
- 996 צפיות
-
-
E4300 מ1800MHZ ל3000MHZ שיפור של כ67% מתח למעבד 1.350V מתח לגשר צפוני 1.250V לא נגעתי בשאר המתחים. יציב לאחר בדיקה של כ7 וחצי שעות בorthos טמפ' מקסימלית 63. בדקתי מספיק זמן? המתחים בגדר הנורמה ביחס להעלאת התדר? מה עושים האלה?
-
- 10 תגובות
- 996 צפיות
-
-
שלום חברים... אני בא לספר משהו מצער נורא :s07: אני מתכנן לבנות עכשיו מארז מפרספקט מלא לכול המחשב שלי כולל הקרור גז וכו כו (חתימה) ומתי שפירקתי את הלוח והמעבד בשביל למדוד מידות וכאלה.. אז ראיתי שיש חורררררררררררררר על מעבד שלי :kopfpatsch: כולי בבאסה.. מה יש מצב שהמעבד גמור? את המחשב לא הדלקתי כבר איזה שבועיים כי אני בבסיס ועם כול הפרויקט כוו וכו וכו.. אז מה אומרים הלך המעבד או שאפשר לעשות משהו איתו אחריות וכאלה הינה תמונה מצערת..... נ.ב אני מחפש גריז דיאלקטרי בדחיפות איפה אפשר למצוא?שוב תודה.. [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 12 תגובות
- 996 צפיות
-
-
יש לי לוח אם Gigabyte GA-EP43-DS3L חיפשתי בביוס ולא מצאתי בשום מקום איפה נועלים את המכפלה , אשמח לקבל עזרה , תודה
-
- 3 תגובות
- 996 צפיות
-
-
שלום לכולם! לפני הרבה זמן קניתי X800 מNEWEGG הכרטיס לא היה חדש אלא OPEN BOX כאשר בדקתי אותו בפעם הראשונה התאכזבתי לגלות שהכרטים שלי סובל מחום גבוה והמון לאגים לא ידעתי מה לעשות (עוד לא התמצאתי ב oc) החזרתי אותו לקופסא והשארתי אותו בארון. לאחרונה בדקתי אותו שוב עם תוכנות ל oc וגיליתי שהטמפרטורה שלו בלי שום התאמצות 70 מעלות צלזיוס לאחר שהורדתי את הטמפרטורה למינימום כמה הפעלות חדשות של המחשב והבעיה נעלמה גם בתדר אורגינלי מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה הייתה הבעיה? או שהיא עדיין קיימת? עוד שאלה חשובה, ראיתי שאפשר לעשות את הכרטיס ברמה של x850 xt האם האפשרות הזאת קיימת גם לגבי הכרטיס שלי? ושוב, x800gto agp תודה לעוזרים!
-
- 10 תגובות
- 996 צפיות
-
-
-
אוקי נתחיל במפרט שלי p-4 2.4 לוח אם של ecs 256 ddr ati radion 7500 יש לי שלושה מאוורים אחד מקדימה שואב אוויר פנימה אחד מאחורה מוציא אוויר וכמובן המאורר שעל המעבד. מהם הטמפרטורות הנורמליות למחשב כזה אני משתמש בתוכנה speedfan כדי לבדוק את הטמרטורות נראה לי ש- 47 עד 50 במצב מנוחה זה גבוה מידי במצב פעולה הוא יכול להגיע ל56 ומעלה ועוד שאלה אחרונה תראו בקובץ מה זה המודד הראשון ואיך לעזאזל הוא מראה לי מינוס 55 תעזרו תנו עצות רעיונת ומה שעולה לכם בראש.
-
- 10 תגובות
- 996 צפיות
-
-
שלום. יש לי את המעבד QX9650 וקירור Tuniq Tower. כאשר אני מפעיל תוכנות מעמס [פריים 95, SNM, OCCT, אורטוס] במצב סטוק של 3Ghz הטמפרטורות שמופיעות בRealtemp די מדאיגות. הטמפרטורות הם בסביבות ה75-80 מעלות עם טיוניק טאוור מקס מאוורר. כבר פירקתי את הקירור והרכבתי מחדש והשתמשתי במישחה שמגיעה עם הטיוניק. דרך אגב, איך לבטל את זה שהמחשב משנה לי את המכפלה אוטומטית כאשר אין מאמץ?
-
- 12 תגובות
- 996 צפיות
-
-
ציא עולם יצראלי http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=1377273#post1377273
-
- 14 תגובות
- 996 צפיות
-
-
כמה ה CORE1 והCORE2 צריכים להיות במאמץ מקסימלי בOC יעני מה המקסימום שלהם?(E6300) אני יודע ש20 מעלות למעבד עצמו זה מצויין (קירור סטוק ד"א) ומה זה GPU Ambint אשמח אם תגידו לי גם מה הטמפרטורות של כל דבר שהן כבר לא מומלצות , אני יודע שמעבד לא צריך לעבור את ה60 במאמץ , והכרטיס מסך (GPU) , את ה90 שוב תודה...
-
- 14 תגובות
- 996 צפיות
-
-
של הGREEN POWER עם מאורר 9800 סל"ד שקט מאד (למרות שהרעש לא מפריע) לבין המקורי של AMD המעבד הוא AMD.
-
- 9 תגובות
- 996 צפיות
-