עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by arkadur,

יש לי מחשב עם Q6600, לוח P35-DS3R, וזיכרון XTC REV2 של OCZ האם מישהו כבר ניסה לבצע OC למעבד? יש לו פוטנציאל? ושאלה נוספת, כיצד אני יכול לברר את הסטפינג של המעבד שלי? (בתקווה שהוא "יצא" G0 )

• 10 תגובות
    • 871 צפיות
  2. טוב יש לי מחשב של אינטל ובדקתי טמפ' וזה היה במעבד 50 מעלות וכפי שאני יודע זה לא טוב אז הוספתי עוד מאוורר וזה לא עוזר!! יש לי מאווררר ליד איפה שפותחים את המחשב מאווררר שעל המעבד ועוד אחד ליד החיבורים וגם יש לי בספק והטמ' גבוהה מה לעשות?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by FriXus,

זה אפשרי לבנות מארז מלגו?, הוא לא יתחמם יותר מדי או משהו כזה?

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by shibby15,

בקרוב (10 ימים) אני קונה XP 2400 עם לוח 8K9A2 (עם הפלוס ) וזכרון ג'ייל 3500 והשאלה היא אם להישאר אם הSLK-600 או לקנות את הערכה הבאה...על זה אני מדבר...

• 10 תגובות
    • 752 צפיות
  5. Started by Xtr3m3r,

יש לי בעיה עם המחשב כבר הרבה מאוד זמן בערך מאז שקניתי אותו הוא פשוט מגיע לטמפ' מטורפות בלי מאמץ המעבד שלי הוא I7 920 TRAY ויש עליו גוף קירור של איזה חברה לא ידועה משהו BUFFELO אם אני משחק במשחק המעבד מגיע ל100+ מעלות ובמנוחה הוא מגיע ל70+ אתמול ניקיתי את המחשב מהכל האבק שהיה בתוכו ואני מדבר מהכל אבל הטמפ' לא ירדו חשבתי על לקנות קירור למעבד חדש ועוד מאוורר למארז Thermaltake M5 שלי אז איזה קירור ומאוורר הכי כדאי למחשב שלי עד תקציב 350 שקל

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by kibub,

מכירים את הציידנית הזו של האוטו ששומרת על קור http://www.bigelectric.co.il/Product.asp?productid=622 אם מפרקים אותו מגלים שבעצם כל המערכת קירור שלו זה בגודל 10סמ על 7 סמ ועובי 5 סמ זה בנוי משני פלטות שעל ידי ראקציה בניהם נוצר אפק של קירור והם פולטים קור בערך 15 מעלות (אם לא פחות) ואם מחברים את המתח בקוטביות הפוכה אז יוצא חום (לא לשימוש אבל סתם שתדעו) אז אם נקח את הפלטות האלה ונחבר לשנאי 12V ומהם נוציא שרוול צינור לתוך המארז של המחשב או אפילו ישירות על המעבד אז יש לנו אחלה קירור שבעולם שלא מרעיש בכלל 0DB וזול (400 שח כולל הכל. מה גם שהו מגיע לטמפ שנמוכות יותר מכל מערכת קירור מים... אז תגידו לי זה לא רעיון גאוני ? אני לא יודע איך לא חשבו על זה? אם מישהו מכיר ומבין על …

• 10 תגובות
    • 808 צפיות
  7. החלפתי, מאורר, בגסות די רצינית עקב סיבוכים בחיבור ללוח אם(חוסר שיקול דעת שלי). בסופו של דבר המאורר (Ninja 2) התחבר כראוי - והטמפרטורה צנחה פלאים בכ 15c(וזאת אף שחיברתי את הגוף קירור פסיבית ללא מאורר). למרות שפחדתי שנגרם נזק ללוח אם עקב הלחץ שהפעלתי על המחשב, הכל נראה שפועל כרגיל(ווינדוס/אינטרנט/תוכנות). אולם פתאום הפיירפוקס לדוגמא טוען שג'ימייל ופייסבוק זו כתובת לא "certified" ובאופן מוזר הווינדוס ויסטה לא מאפשר להתחבר ל ווינוס אפדייט. השעון של הווינוס לא מצליח לעדכן את עצמו מול הסרבר. ממש מוזר, אני די מצטער שהחלטתי להתקין גוף קירור לבד. האם יכול להיות שגרמתי נזק לאיזה שהוא חלק שאחראי על קידוד לפרטיות במעבד או בלוח אם? ממש מוזר מה שקורה פה. הויסטה שלי מותקנת כבר שנה ואף פ…

• 10 תגובות
    • 833 צפיות
  8. Started by Salwaby,

הייתי רוצה לבצע OC על המעבד (Q6600) שכרגע במהירות Stock. הלוח אם שלי Gigabyte GA-P35-DS3L הזכרונות G Skill F2-6400CL4-2GBPI-B. אני די חדש בעולם האוברקלוקים והייתי רוצה הדרכה פשוטה איך להוציא את המקסימום מהמעבד (בתקווה בלי לקנות קירורים חיצוניים) תודה רבה

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by ophir555,

הרכבתי מחשב חדש 2.8 dc כולל מאוורר גדול ואיכותי על המעבד .למארז termalthek יש 2 מאוררים נוספים של 12 ס"מ בבדיקת הטמפרטורה של המעבד ללא עומס - 52 עד 63 מעלות לוח האםasus p5ld2 45 מעלות נראה לי מוגזם לכל הדעות מה יכולה להיות הסיבה. המארז גדול וחופשי יחסית מהפרעות זרימת אויר בהמשך לשאלה, הספקenermax שלו שני מאוררים משלו אשר אינם עובדים כלל ובנגיעה בו הוא קר למדי. אני מניח שהם נכנסים לפעולה רק שיש עליו עומס גדול מה שלא קיים במחשב שלי

• 10 תגובות
    • 940 צפיות
  10. Started by chenrp,

שלום, ניסיתי לעשות Undervolting עם תוכנת rmclock יש לי מעבד של אינטל E6600. המעבד אמור לעבוד במתח רגיל במכפלה X6 של 1.3250V המעבד אמור לעבוד במתח רגיל במכפלה X9 של 1.3250V שיניתי את המתחים עם עבור מכפלה של X6 וגם עבור המכפלה של X9. הורדתי בהדרגה עד שהגעתי למינימום! כמובן שבכל הורדה הרצתי orthos לבדיקת מאמץ. בקיצור הגעתי למתחים כאלה: המעבד עובד במכפלה X6 במתח של 1.1625V המעבד עובד במכפלה X6 במתח של 1.1625V הכל עובד מצויין. השוואת טמפרטורות לפני ואחרי: בדקתי עם EVEREST ועם CPUID במאמץ: 59 מעלות במתחים הקודמים 49 מעלות במתחים החדשים במנוחה: 43 מעלות במתחים הקודמים 38 מעלות במתחים החדשים האם זה יתכן או שאני עושה כאן משהו לא טוב? יש קירור משמעותי והורדת מתח משמעותית. ד.א. אני …

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by Sango,

לפני שאני קונה מאווררים חדשים ל SUNBEAM TRANSFORMER הרועש יש לי מספר שאלות לשאול: 1.המאווררים של AC יותר יעלים מאלו שיש לי כרגע או שהם פחות יעלים ? 2. איך אני אמור לחבר אותם הרי הם באים רק עם חיבור בעל 3 פינים [ הזה שמתחבר ללוח אם] אבל כזכור לי יש רק חיבור 1 מתאים בלוח ואני צריך 5 מאווררים חדשים על מנת להשתיק את הרעש.. כאילו במאווררים שבאים עם המארז יש גם חיבור 3 פינים וגם זה עם 4 שמתחבר ישירות לספק ולכן אין בעיה לחבר אותם .. ויש לי עוד 2 שאלות קטנות ככה בשביל לא לפתוח דיון חדש אני ישאל פה : 3. אם מוציאים את הקירור של כ.מ כדי לנקות את האבק ואז מחזירים האחריות בטלה? 4. לפני שאני יתחיל ב O.C רציתי לדעת כשאני יקנה משחה נגיד של זלמן ולאחר השימוש בטח ישאר לי עוד משחה אז …

• 10 תגובות
    • 981 צפיות
  12. Started by yot,

הזמנתי מפנדה מאוורר 80 מ"מ והוא הגיע. מצאתי נגרייה שיש לה מקדח כס שמוכנה לקדוח לי חור של 80 מ"מ ב10 שקל. החלטתי טיפה אני אתקין את המאוורר. ואני עוד מעט מתחיל את העבודה. השאלה היא: האם שחכתי משהו?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. פתחתי תהיטסינק וראיתי זה טוב?AGOGA

• 10 תגובות
    • 870 צפיות
  14. איך אני יכול לגלות כי אני מנסה להעלות לו את ה FSB באמצעות CPUCooL וזה לא עולה על 1799.8 איך בדיוק אני יודע אם המחשב מסוגל לבצע אוברקלוקינג?

• 10 תגובות
    • 671 צפיות
  15. Started by shady121,

אני עושה OC למעבד! איך אני יודע עם אני יכול להישאר איתו ל-5 שנים (סתם דוגמה)? ובלילות להשאיר דלוק! ושום דבר לא יהרס למשך עבודה רציפה!

• 10 תגובות
    • 790 צפיות
  16. Started by MachoMan,

אני צריך מאווררים חזקים כי המעבד שלי מתחמם ועושה לי ריסטים כמו מטורף תמליצו לי על מאווררים טובים וזולים

• 10 תגובות
    • 988 צפיות
  17. הגיוני? או שאני עלול לשרוף אותו?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by סולל הדרך,

אומנם הOC שלי לא רציני אבל אני משתמש בבקר של TERMALTAKE HARDCANO 13 עיקר הרעש מגיע מהמאוורר של הNB המאוורר עובד על 5000 RPM וזאת בניגוד לשאר המאווררים שנשלטים ע"י הבקר ועובדים במהירויות נמוכות 1300-2500 RPM בהתאם לנדרש למשהו יש רעיון למאוורר שקט לNB (אבל יעיל!) תודה אבי

• 10 תגובות
    • 667 צפיות
  19. שלום, אני עומד לקנות את המפרט הבא למטרות OC, משחקים ושדרוגיות עתידית: מעבדי אינטל‏ Price Units Total Pentium E5200, Bus800Mhz, s775, 2MB, DualCore 420 1 420 לוחות אם למעבדי אינטל‏ ASUS Price Units Total P5Q Pro s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, 2xPCI-E 2.0 624 1 624 זכרונות‏ DDR II 1066Mhz - Life Time Warranty Price Units Total 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel 580 1 580 כרטיסי מסך‏ Sapphire Price Units Total HD 4850 512MB Toxic GDDR3 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 1070 1 1070 דיסקים קשיחים‏ Seagate Price Units Total 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II 275 1 275 צורבים‏ Asus Price Units Total DRW-2014L1T DVD±R x20 LightScribe Black Sata 160 1 160 …

• 10 תגובות
    • 690 צפיות
  20. השגתי פנטיום 3 אני רוצה לשחוט אותו קצת הרבה באוברקלוק ולהגיע איתו למשהו טוב מקוווה שאפשר אז ככה איזה טמפרטורה צריכה להיות למעבד המעפן הזה? כדאי לעשת לSDR אוברקלוקינג? יש לי עם המחשב הזה Voodoo3 (מקווה שרשמתי נכון) אז כדאי להשים עליו מאוורר ולנצל אותו קצת או לא ? תודה :)

• 10 תגובות
    • 647 צפיות
  21. ערב טוב, איך אני יכול להוציא את המאוורר מהסינק (סוקט 775 ),על מנת לנקות את הסינק מאבק.. תודה לכל מי שיעזור לי,מצורפת תמונה אם צריך או משהו כזה...

• 10 תגובות
    • 879 צפיות
  22. יש לי 2 מחשבים, אני מחבר להם קירור חדש הראשון עשיתי את זה היום, מעבד שיושב על סוקט 380, לא ממש בעיה כי ההורדה של הגריז טרמי לקחה 2 שניות בשפשוף על איזה מגבת שכבר לא צריך, מריחה של משחה טרמית לא היתה בעיה גם כן כי בעצם צריך רק למרוח את הצ'יפ שיושב על לוח מאחוריו אבל במחשב השני, בעל סוקט 478 זאת קצת בעיה, אני לא יודע איך להוריד ולמרוח מחדש משחה טרמית בלי שזה יצא מהצ'יפ עצמו כי בעצם זה רק צ'יפ ואין מתחתיו איזה לוח, אני מפחד שהמשחה תגע בפינים שלו או בסוקט עצמו על הלוח.. מה עושים?????

• 10 תגובות
    • 935 צפיות
  23. Started by FIRE-KID,

http://www.guru3d.com/newsitem.php?id=2810

• 10 תגובות
    • 980 צפיות
  24. Started by elad the master,

http://www.inno3d.com/products/geforce_fx/fx5900xt.html מה אתם אומרים על הכטיס מסך ככה איך הוא במצב סטוק ? מה אפשר לעשות איתו באובר ? אני יכול להשיג אותו ב400 שקל...

25. יש לי מעבד +AMD 3500 ואני מתלבט בין שתי הקירורים האלה: Thermaltake Tower112 http://www.thermaltake.com/coolers/comboCool/cl-p0024tower112/cl-p0024tower112.htm שעולה 278 שקל וה- Thermaltake BigTyphoon http://www.thermaltake.com/coolers/4in1heatpipe/cl-p0114bigtyphoon/cl-p0114.htm שעולה 238 עכשיו אני ראיתי שכבר אנשים בפורום הזה קנו את ה Big Typhoon אבל אני מתלבט בגלל המחיר כי כמו שאתם רואים הקירור הראשון הוא יותר יקר מה- Big Typhoon זה לא מעיד על כך שהוא יותר טוב? גם רציתי קירור לזכרונות ולציפסט המפרט שלהם בחתימה אבל אני לא ממש יודע מה כדאי לקנות אם מישהו יכול להמליץ לי על קירור טוב תודה מראש!!

• 10 תגובות
    • 852 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.