אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
זה ממה מעצבן כל אחד אומר לי תוכנה (שאני לא מוצא אותה/לה סיריאל) אני לא יודע אם 41 מעלות בלי מאמץ זאת התחלה טובה כשיהיה לי תתוכנה מה אני צריך לעשות בה גם
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מעבד INTEL P4 2400MHZ יש לי סטפינג c1 http://img64.imageshack.us/my.php?image=hjh8es.jpg
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
עשיתי בפעם הראשונה אובר לסלרון 1000 שלי עם לוח VIA- CA64-TC דרך הביוס העלתי מ100 ל110 ואחר כך ל120 אבל המחשב לא עלה אז הוצאתי את הבטריה....... אחר כך ניסתי דרך הג'מפרים והעלתי ל133 והמחשב עלה :D אבל אחרי שהוא קרא את הכוננים והגיע לשלב להעלות את הWINDOWS הוא נתקע :'( :'( :'( למשהוא יש פתרון שהמחשב לא יתקע נ.ב לא ההעלתי את ה VCORE (הוא על 1.51 ) בגלל שאני לא יודע איך בבקשה עזרה
-
בעבר פתחתי אשכול, אבל פתחתי חדש כי יש על מה מערכת : E8400 Abit IP35-E CORSAIR XM2 800MH'Z 2GB CL5 THERMALRIGHT ULTRA 120 EXTREME @ 2xZALMAN F3 תוצאות : מעבד על 3.8 GH'z מתח למעבד : 1.3050v כל שאר המתחים על המינימום. זכרון על 1.9V תזמונים 5-5-5-12 לא הצלחתי יותר מזה, ניסיתי להעלות מתח לזכרון +0.3V לא עזר. כנראה שאני במקסימום שלהם. [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי במחשב ספק של 300 W ... קימים לי במחשב 5 מאווררים . פרוט: 1 . מאוורר ספק . 2. מאוורר מעבד . 3. מאוורר אחורי 80 מ"מ. 4. מאוורר קטן , אני חושב של 40 מ"מ על הכרטיס מסך . 5. מאוורר קדמי של 80 מ"מ . השאלה שלי האם אני יכול להוסיף עוד 2 מאווררים למארז ?
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי לוח אם : GIGABYTE 7VRXP. מעבד: AMD 1800XP עם צלעות קירור סטנדרטיות ( לא משהו מיוחד ! ). כרטיס מסך: HERCULES Prophet AIW 8500DV. תוכנת בדיקת הטמפרטורה המגיעה עם הלוח אם. בד"כ המחשב עובד בטמפרטורות 60 - 68, וכאשר מריצים משחק פשוט עם טמפרטורת חדר של כ- 27 מעלות, הטמפרטורה של ה- CPU מגיעה ל- 70 מעלות ! האם 70 מעלות זו טמפרטורת עבודה נורמלית של AMD 1800 ? במידה ולא - אנא הציעו דרכי פעולה... תודה מראש, גיא.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
קיבלתי מאורר דלתה ASB 92X92X25 MM Series עם גריל עכשיו יש לי רק מאורר אחד שמקרר את המעבד לאיפה בידיוק אני יכול לחבר את המאורר?
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מעבד E6600 לוח ASUS P5Q PRO ספק- סיסוניק 650 זכרונות- Corsair XMS2 CM2X1024-6400C4 המחשב היה ממהר באןפן קבוע ל 3200 . איבדתי את ההמהרה עקב כורח לעדכן ביוס. לא מבין בזה כלום והסטיקי לא עזר. זקוק להסבר מעשי מפורט כיצד להחזיר לתדר 3200 . המון תודות מראש.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לכוש קירור מים או אוויר על מענת להקטין את צוואר הבובוק בין מערך כרטיסים GTX680 שאני מתכוון לקנות כמה שאלות: 1. מה עדיף קירור מים או אוויר? 2. מה העלות של שתי הקירוים? 3.כמה עולה קירור מים למעבד ולכרטיס מסך ברמה גבוה? קיוצר קירור מים שיחזק תשתי כרטיסים ויעלה תבצועים בצורה דרסטית 1500 שקל לשני הקירוים תקציב אן דעה בקשר להרבה כי לא אני מרכיב אלה טכנאי שהוא תותח בדברים האלו אז אין צורך לומר שעם אני לא מבין אז לא לעשות כי גם יש אחריות מאיפה שהוא קונה עם ורה משהוא ככה הוא אמר לי תודה מראש בברכה מתן
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, המעבד לאחרונה מתחמם מעבר לרצוי [למעלה מ-76 מעלות] ואני זקוק להמלצה לקירור בעד 200 ש"ח. בתודה מראש נ.ב עדיף לחסוך כמה שניתן. ועד כמה זה מורכב להרכיב את הקירור לכ.מסך? חשבתי על שתי האופציות האלה [לכ.מסך + מעבד]: http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=6000 http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=1622 לקירור לכ.מסך [8800GT] צריך להוסיף מאוורר/ים?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב אז ככה נראה לי שהמעבד שלי חם יחסית למעבד במצב מנוחה המעבד הוא P-4 3 ghz lga 775 ישן אבל אני מאוד מרוצה ממנו דווקא צירפתי שתי תמונות משתי תוכנות שונות.. ניקוי אבק לא ממש עזר אז כנראה שריענון המשחה יעזור אבל אם כבר אז עדיף לי להחליף מערכת כי המאוורר סטוק הזה עושה רעש יותר מדי ככה שאני רוצה להחליף למאוורר שקט יחסית אבל חשוב לי יותר הביצועים =] התקציב שלי הוא גג 150 ש"ח הבאסה זה שאין לי כסף כרגע ואם משהו יקרה למעבד אני אבוד תנו המלצות.. תודה רבה [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אמנם יש לי AMD XP 1700+ וכבר ראיתי שיש כאלה התמהים למה מישהו ירצה להמהיר אותו אבל מכיוון שאני מריץ תוכנית חישובים קטלנית שדורשת זמן עיבוד ממושך אפילו במחשב כזה, אני רוצה בכ"ז לסחוט את הלימון עוד קצת אם אפשר. כרגע, בעזרת EASYTUNE ללוח אם 7VTXH+ אני עובד ב-FSB 147 ביציבות בלי שום שינוי אחר במערכת (מארז פתוח ואוורור עוזרים לבעיית החמום - 48 מעלות ב-FULL LOAD). מעבר לזה, מערכת נופלת בסוף. רציתי לשאול בעניין שנוי המכפלה. לפי מה שהבנתי במחשבי AMD זו פעולה לא פשוטה והנה הסתכלתי בחוברת של הלוח ומתברר שמה שמכוון זאת נקרא CLOCK_RATIO המורכב מחמישה מתגים הניתנים (לפחות למראית עין) להסתדר בכל צרוף שארצה. כרגע הם נמצאים במצב מכפלה 11 ולפי החוברת יש אפשרות ל-11.5, 12, ו-12.5 ומעלה (…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין בקירור למעבד הנ"ל בתקציב של עד 200 ש"ח יהיה OC קל. חשוב מאוד שהקירור לא ידרוש פירוק של הלוח. הלוח הוא Gigabyte X48 DQ6 מארז Tagan EL DIABLO תודה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה. אחרי שהחלטתי אחרי שיקולים מרובים לא לקנות מחשב חדש מבוסס AMD, נשארתי עם המחשב הישן שלי (PENTIUM 3 450 MHZ SLOT 1, לוח אם מגעיל של LUCKY STAR או משהו כזה, 256 MB זיכרון SDRAM ו MSI GF4 חדש שקניתי כי שרפתי את הקודם) והוולקנו 7+ שתכננתי לשים על המחשב החדש שלא קניתי בסוף. לא רציתי לבזבז את הוולקנו אז אמרתי ננסה להתקין אותו על PIII שלי. היה לי ברור שזה לא מתאים לסלוט 1 אבל אמרתי ננסה אולי נמצא איזה שפצור. אחרי נסיונות ארוכים הגעתי למסכנה שאת ה HS אין מצב שאני מצליח לחבר, אז נשארתי עם הקודם (רק החלפתי את הפד במשחה טרמית), ושמתי את המאוורר של הוולקנו עליו (גם בשפצור עצבני ביותר, לקח לי המון זמן לחבר את זה כמו שצריך כי גם הייתה בעיית מקום בגלל שהמאוור גבוה מדי ונוגע בספק …
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני יודע שאם מסירים את קירור הסטוק מכרטיס מסך האחריות מתבטלת. נגיד והחלפתי את הסטוק בקירור אחר ופתאום אני רוצה לממש את האחריות, אני אוכל להחזיר את הקירור המקורי וזה לא יהיה מורגש? עד כמה הסרת הקירור מורגשת ונראית?
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
Core speed 2694MHz Multipiler X8 Bus speed 331MHz FSB 1324MHz הזכרונות של GSKILL 800MHz 2GB....אני ממש לא בקיא באיך להגיע כמעט עד הקצה באוברקלוק,מה שעשיתי פשוט העלתי את הBus speed בביוס..לא רוצה לגעת סתם במתחים,אני אשמח עם מישהו שמכיר את הביוס של הלוח יתן לי איזה טיפ להשתפר ולהשיג תוצאה גבוהה יותר(או שזאת כבר לא רעה בכלל)...תודה !
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קניתי היום מעבד Athlon XP +2500. כשהפעלתי אותו גיליתי שהוא עובד בסביבות 60 C בלי מאמץ ובסביבות 67/66 תחת Stress Testing ב Prime 95. טמפרטורת מארז נעה בסביבות 40 C. לפי מה שקראתי בסטיקי של הפורום הזה, זה טמפרטורות מאוד חמות יחסית למה שצריך להיות. אני משתמש ב ZALMAN CNPS6000-CU (שימו לב, לא ה7000) http://www.zalmanusa.com/usa/product/view.asp?idx=33&code=005009010 יש לי מאוורר 80 בקידמת המארז שדוחף לכיוון הספק, מאוורר 80 באחורי המארז שמוציא אוויר מתחת לספק, ועוד מאוורר 80 שנמצא מעל הכרטיס מסך ומקרר אותו. מה אני יכול לעשות כדי לשפר את המצב? עריכה: לוח האם שלי הוא Gigabyte GA-7N400 Pro2
-
- 22 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בפנדה אמרו לי שה SONIC TOWER לא יקרר מספיק טוב את ה פרסקוט שלי. האם זה נכון? בהנחה שאני מוציא את המאורר של הליבה. ובהנחה שאני קונה מארז ARCTIC COOLING Silentium T2. עריכה: כבר הזמנתי והיום הם אמרו לי לא לקחת. למי להקשיב? לכם או להם? אני מבולבל לגמרי.
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי. בקרוב אני מתכוון להחליף את המשחה הזולה של אינטל במעבד שלי 3770K עם LiquidPro Ultra. השאלה, האם כדאי להשתמש באותה משחה גם בין המעבד לגוף קירור Swiftech H220? אם אתם ממליצים על משהו אחר, מה כדאי? כרגע ברשותי Formula 7 בלבד.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני בעל מעבד INTEL CORE2DUO E7500 שכרגע עובד בתדר של 2.93GHZ, רשום בווינדוס 2.4GHZ נראה לי המינימום, אבל קניתי את המחשב ככה אז יכול להיות שהחנות מחשבים עשו OVERCLOCKING אני לא יודע. בכל מקרה בלוח אם שלי זה GIGABYTE G31M-S2L וזיכרון DDR2 שני סטיקים של 2GB נראה לי. וכרטיס מסך GEFORCE 9500GT. אני מעוניין אולי להעלות את המהירות של הזיכרון או את המעבד בכמה מאות MHZ ואפילו את הכרטיס מסך. האם יש אפשרות לעשות את זה בלי לשנות את גוף הקירור רק ע"י העלאת המכפלה ואת הוולט או שגוף קירור חדש זה מחייב? נ"ב- המחשב מאובק מאוד. אם אפשר לדעת איך לנקות אם זה מחייב לפני OC.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, בצער רב המאוורר הקדמי במארז שבק חיים (המאוורר המקורי של Compucase), לכן ברצוני לקנות את ה-Slip Stream במהירות 1600RPM, אך רוב הזמן ארצה שיעבוד במהירות נמוכה יותר. השאלה היא האם ניתן לשלוט במהירות מאוורר זה דרך תוכנה או שחייב בקר חיצוני? תודה מראש..
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום :ס אבא שלי הביא לי ראדטיאור של פיאט פונטו בגודל 17x20 שעשוי מאלומיניום, ותכננו השבוע לבנות את הבלוק למעבד מנחושת. עכשיו שמעתי שזה יכול לגרום לבעיות עם האלומיניום והנחושת.. למה זה יכול לגרום? זה עד כדי כך קריטי? :-\
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום! יש לי Ati Radeon x850xt של MSI והוא מגיע לטמפרטורה של 81-82 מעלות, ולפי מה שאני יודע הוא לא אמור להגיע לטמפרטורה הזאת. כמו כן, אני שם לב כי במשחקים כגון HL2, CSS,BF2,RTW וכדומה ה FPS מאוד לא יציב (בCSS למשל, הFPS נע בין 40 ל-140). השאלה היא האם יש קשר בין שתי הבעיות (כי כבר ראיתי מישהו שסבל מ-FPS לא יציב בגלל שהתחמם לו כרטיס המסך), והאם קירור כגון ATI SILENCER 5 יפתור את הבעייה. תודה
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, אז אחרי עיכוב לא צפוי הגיע היום הביג טייפון (הסיבה: הזמנתי גם קירור חדש לנורת' ברידג' של זלמן והוא התעכב). רושם ראשון: גדול וכבד. ממש גדול וממש כבד. במבט שני, העיניים כבר סיפקו יותר נתונים למוח. דבר ראשון, יש לו חן מיוחד - יש בו משהו שקשה להסביר - אולי זה ששת ההיטפייפס או כמה מאות הצלעות שלו, אבל ברגע שמתגברים על מראה המאוורר על סטרואידים שעומד לשבת על המעבד, יש הרגשה שכנראה עשיתי משהו טוב בהזמנה כי זה באמת נראה כמו היטסינק טוב. דבר ראשון, לפני שהתחלתי להתעסק עם הרכבות והכל, עשיתי קצת Stress test על המעבד שלי (ראו המפרט בצד לפרטים) - כרגע הוא בלי OC והוא על 35-37 במנוחה ו48 במאמץ (prime95 אחרי 20 דקות בערך). שיניתי את המכפיל ל14 במקום 13.5 והטמפרטורה עלתה ל50 במ…
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ביום ראשון אני מקבל את השילוש הקדוש שהזמנתי, אחרי ש(תודה לאל) נשרף לי המעבד הקודם (פנטיום 3 667 מה"צ) ואני יודע איך לעשות את האוברקלוקינג למעבד, אבל אני יודע שעושים גם משהו לזכרון, ומכיוון שלא קניתי זיכרון מיוחד לאוברקלוקינג, ואני לא רוצה לשרוף אותו אז אשמח לקבל עצות לגבי מה לעשות לזכרונות. המפרט שהזמנתי: AXP 1700+ TBred B (0.13 Micron) EPoX EP-8K9A2 KT 400 MOBO Samsung 256 MB DDR 333/2700 MHz כמו שאתה רואים, לקחתי לוח של איפוקס מכיוון שהם ידועים ביכולות האוברקלוקינג שלהם ולקחתי את המעבד 1700+ עם ה0.13 מיקרון בגלל שההוא מתחמם פחות. תודה לעוזרים, ואשמח לקבל חוות דעת על המפרט.
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-