עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. היי. בקרוב אני מתכוון להחליף את המשחה הזולה של אינטל במעבד שלי 3770K עם LiquidPro Ultra. השאלה, האם כדאי להשתמש באותה משחה גם בין המעבד לגוף קירור Swiftech H220? אם אתם ממליצים על משהו אחר, מה כדאי? כרגע ברשותי Formula 7 בלבד.

• 4 תגובות
    • 975 צפיות
  2. אני שככתי את השם שלה... מישהו יכול להמליץ לי בבקשה?

• 23 תגובות
    • 901 צפיות
  3. אני מחפש מישהו מאזור המרכז הכי עדיף או הרצליה או רעננה או רמת השרון אבל מה שיוצא אני מרוצה שמוכן לבנות לי את המערכת שליטה על המאווררים: עכשיו אני יודע שיש שני סוגים אז מה שהוא יודע זה בסדר האמת שלא חייב את זה שאני משנה את המהירות סיבבוים כי אצלי אין רעש חזק מידי אהל הבעיה שיש לי יותר מ-5 מאווררים הסבר מאוורר מקדימה למטה,מאוורר על המעבד,2 מאווררים בדלת שמאל, 2 מאווררים מאחורה למטה אבל אולי וזה רק אולי שלא יהיה 2 מאחורה אילא אחד מאחורה ו1 למעלה. מי שמכין שיגיד לי כמה בדיוק עלה הכל אני ישלם לו. אז כל מי שיכול בבקשה בבקשה שיכתוב לי פה וגם מאיפה הוא. כי benzzy boi מביא לי מאווררים ויהיה הרבה ואני לא רוצה להדליק את כולם בייחד כי זה בטח כבר כן יעשה רעש... אני רוצה נגיד רק מתי שה…

• 19 תגובות
    • 956 צפיות
  4. באיזו טמפ' של הלוח אם ושל המעבד צריך לעצור מלהגביר את ה-OC?

• 4 תגובות
    • 450 צפיות
  5. שלום אני צריך עזרה, באילו מקומות כדאי לי למקם את המאווררים החדשים? תודה

• 5 תגובות
    • 802 צפיות
  6. האם ב ACE או מקומות מוכרים כאלה מוכרים?

• 1 תגובה
    • 640 צפיות
  7. משום מה יש לתוכנה בעיות להתחבר לרשת, ואני רוצה להפעיל אותה במחשב ללא חיבור לנט, איזו תוכנה מומלצת מלבדה? תודה מראש naorai ;D

• 6 תגובות
    • 680 צפיות
  8. Started by segev22,

ככה אני מנסה להגיע כמה שיותר רחוק ואני די באמצע ורציתי לשתף אותכם בתופעה שנתקלתי בה בתדר 3.4 ג'יגה. ככה בהתחלה הייתי על 1.525v עם מכפלה 9 FSB378. מתח הגשר הצפוני (NB) היה על 1.45v. מתח הגשר הדרומי היה על 1.3 בערך. זכרונות היו על 2.2v. המערכת לא קרסה...אבל גם לא הייתה יציבה כלומר לא הצלחיה להריץ את האפליקציות השונות באופן סדיר למשל super_pi פשוט היה נתקע ולא מגיב. ובprime95 כל פעם ליבה אחרת הייתה נכשלת אבל המערכת לא קרסה. אחרי שניסיתי לעלות מתחים מספר פעמים ולייצב את המערכת כל הניסיונות כשלו. לבסוף מצאתי את הפתרון הורדתי את מתח המעבד ל1.5v את מתח הגשר הצפוני העברתי למצב auto גם את מתח הגשר הדרומי העברתי למצב auto והורדתי את המכפלה של המעבד מ9 ל-8. קיבלתי מערכת יציבה לחלוט…

• 1 תגובה
    • 602 צפיות
  9. Started by b_e_n_i,

שלום.. אני באמצע אובר קלוק.. אז הינה הבעיה.. עשיתי תתזמונים של הזכרונות להכי נמוכים שאפשר.. העלאתי בעשר מגה הרץ הכל היה טוב ויפה והראה עשיתי אובר קלוק.. אבל שאני חוזר להעלאות שוב ..אני מעלה בעשר ושאני חוזר לווינדוס זה מראה שהמצב נראה כמו מקודם ולא אחרי הפעם השניה.. כאילו העלאה הראשונה נשמרה אבל האחרונה לא? מישהו יכול לעזור? דחוף..תודה.. לוח MA785GMT-UD2H של גיגהבייט.. ומעבד של איי אמדי X4 620.. אם צריך עוד מידע תגידו.. תודה. :nixweiss:

• 8 תגובות
    • 978 צפיות
  10. Started by segev22,

אני כרגע עומד על 3440 מגה הרץ יציב לחלוטין טמפ מיני 30 מעלות מקס' 53 מעלות.מתח המעבד כרגע על 1.472 וולט. זכרונות על 860 מגה הרץ 4-4-4-12 במתח של 2.175 וולט.FSB 1720 מגה הרצים. השאיפה שלי להגיע ל 3.8 ג'יגה הרץ רק לצורך קביעת שיא אישי(שיא קודם 3.6). הבעיה שהזכרונות קצת מגבילים אותי אף על פי שאני מעלה להם את המתח....לפי כמה חיפושים שעשיתי ברשת הבנתי שלעלות את מתח הגשר הדרומי יכול לגרום לזכרונות לתפקד טוב יותר בOC השאלה שלי עד כמה מתח הגשר הדרומי בלוח שלי מסוגל לספוג????? כרגע אני על 1.35 וולט בגשר הדרומי וזה כבר בצבע אדום! כבר ראיתי מחיפושי ברשת שאנשים הגיע עם זכרונות כמו שלי ל1066 מגה הרץ על מתחים מאוד נמוכים.

• 2 תגובות
    • 501 צפיות
  11. האם יש צורך להשתמש ב - Fan Mate שמגיע איתו ויכול לווסת מהירות סיבוב או אפשר פשוט לחבר את הגוף + מאוורר לשקע בלוח האם והלוח לבד יווסת את המהירות? מה יותר כדאי? יש לי לוח אם MSI NEO 2 PLATINUM SOCKET 939 תודה

• 9 תגובות
    • 600 צפיות
  12. סרט סרט, רע רע... ראשית, עיינו במפרט, סיימתם? נצא לדרך. כשהבאס על 200, אין למעבד יותר מדי בעיה להפיק 2.1 ג'יגהרץ במתח של 1.725 וולט, אין גם ממש בעיה להרים אותו ל2.2 אבל צריכת המתח נהיית מוגזמת - 1.875 וולט מינימום (עם קירור סטוק וצולע, יחסית). כשאני מרים את הטווינמוס ל220, בסנכרון עם הFSB של הברטון (3/3), המכפלה המיירבית בה מתקבל POST היא 8.5 - 1870 מגהרץ. מעבר לכך, המחשב נתקע עוד ב POST או בשלב זיהוי כונני הRaid, לעיתים הגיע עד לרגע בו חלונות נטען ופשוט נתקע. אני יודע שהזכרון יכול לרוץ בבאס של 220 (מתח 2.7 וולט בתזמונים של 2.5-4-4-8), ככל הנראה שגם הלוח, אבל ברגע שהמעבד נאלץ להפיק מעל ל1900 מגהרץ, אני נתקע. מה נסגר?! ???

• 9 תגובות
    • 641 צפיות
  13. Started by BaLiLi,

אני מתלבט הין 2 לוחות למעבד E6300 1. זה CONROEXFIRE ESATA 2 שעולה 550 ש"ח והשני זה GYGABYTE 965P S3 שהבנתי שהוא אוברקלוקר הרבה יותר טוב אבל עולה 250 ש"ח יותר האמת לא בא לי להתעסק יותר מידי בלקנות מאווררים ולהעלות מתחים למעבד השאלה שלי אם אני רוצה להגיע לOC של 300 עד 400 באס 1.האם אני יכול להישאר בקירור סטוק? 2.האם אני יכול לעשות את זה בלי להעלות מתח? 3.האם אני חייב זכרונות של 800 MHZ כדי להגיע לבאס כזה? 4.בוא נצא מנק' הנחה שעם הCONROEXFIRE ESATA 2 אני אגיע ל300 באס(זה מה שהגיעו איתו בביקורות)=2.1 גיגה או להוסיף את ה250 ש"ח הפרש ולקחת את ה965P S3 שייתן לי באס של 400 (בהנחה שזה הבאס המקסימלי באמת שאוכל להגיע אליו מבלי להעלות מתחים ולהישאר עם קירור סטוק)=2.8 גיגה האם ההפרש ב…

• 19 תגובות
    • 988 צפיות
  14. לדוגמא המעבד שלי מגיע ל2500 בערך יציב. עכשיו השאלה שלי מה יתן ביצועים גבוהים יותר 310x8 שזה 2480 או 248x10 שזה גם 2480,מהירות הזכרונות בשתי המצבים היא 400. תודה מראש.

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by Idan-h,

יש לי P4 2.4B באס 533 וזכרון 333 בדואל (כלומר 666) אם אני יוריד בביוס את המהירות של הזכרון ל266 אני יקבל ביצועים טובים יותר (בגלל שיהיה יחס 1 ל1)? ועוד שאלה, מישהו אמר לי שאם אני מעלה את הבאס של המעבד בביוס גם הזכרונות עולים, לא רק המעבד, זה נכון?

• 5 תגובות
    • 625 צפיות
  16. שלום, יש לי מעבד E8400 Stepping A Revision E0, עשיתי לו O/C קטן: העלתי את הבאס מ- 333 ל- 400 והשארתי את המכפלה על x9. את המתח של המעבד קיבעתי ל- 1.16250v. כשנכנסתי לקבע את הזכרונות הומלץ לי להגדיר 2.00B , שלפי מה שכתוב שם (ב- BIOS) בטבלה בצד ימין, זה אומר שהבאס יהיה 333. מבחינת הגדרת הבאס השארתי על Auto. לאחר שמירת ההגדרות ויציאה מה- BIOS, המחשב ניסה 3 פעמים לעלות (מה שאומר שהוא עושה שינויים ב- BIOS, כל פעם שינוי אחר, זה מה שאני מכיר בנוגע לנושא הזה לפחות...) ואז התחיל לעלות, מיד נכנסתי ל- BIOS וקיבלתי מסך שאומר שהיתה שגיאה והנתונים שבחרתי לא נכנסו לתוקף. אז קיבעתי את הבאס של הזכרונות ל- 333 (במקום Auto שהיה קודם) ובחרתי שוב 2.00B, גם הפעם קרה אותו דבר. בניסיון השלישי קיב…

• 3 תגובות
    • 912 צפיות
  17. Started by composite,

כפי שתכף תבינו, אני טיפש גמור בעניין הזה. אז אני מקווה שתעזרו לי. יש לי כמה שאלות, לגבי אוברקלוקינג, שתמיד בלבלו אותי: באוברקלוק, אני יכול להעלות רק את הבאס ולהשאיר את המהירות כמו שהיא? (נגיד, P4 2.4C 800Mhz @2.4C 1500Mhz) באוברקלוק, אני יכול להעלות רק את המהירות ולהשאיר את הבאס כמו שהוא? (P4 2.4C 800Mhz @ 3.0C 800Mhz) מה זה מכפלה? והאם כדי לשנות אותה צריך לפתוח אותה? ואם כן איך עושים את זה? תודה לעוזרים!

• 7 תגובות
    • 568 צפיות
  18. יציב כסלע .... Prime95 עשר דקות (אין לי כוח יותר) 52-53 מעלות ב FULL LOAD 46 מעלות ב IDLE וכל זה עם ZALMAN CNPS 7000Cu ו28 מעלות בחדר ... מארז Xaser III V2000A ולוח אם של AOpen דגם AX4C Max i875P זכרון על 386 אם אני זוכר נכון ... לא ממש הסתכלתי עליו הוא התחיל להתקפל שהגעתי איתו ל440 אז הורדתי למכפלת זכרון של 1.66 (ביוס מעצבן מאפשר מכפלת זכרון של 2 \ 1.66\ 1.33 ללא רטיו ... ) הזכרון הוא GeIL Ultra Platinum PC3500 256 mb single channel. ממש לא היה לי כוח להתחיל להעלות טיימנגס ... פעם אחרת אולי אני יתן קצת אוברקלוק גם לזכרון ולא רק למעבד בקיצור מיציתי את מה שהמעבד יכול ... תודה לכולם שקראתם בקרוב פרוייקט קירור מיוחד לרדאון 9800 פרו של ספיר וכמובן אוברקלוק ))

• 41 תגובות
    • 2.7k צפיות
  19. רציתי לנקות את המעבד ולשים משחת arctic silver מחדש אך היה מאוד קשה להוציא את הקירור[גריל] מהמעבד והוא התקשה ונדבק כל כך חזק מהמשחה הקודמת ששמתי לפני כ 3-4 חודשים עד כדי כך שהוא יצא לי יחד עם הקירור מבלי לפרק את הקליפס של המעבד .אחרי זה ראיתי שאחד השיניים של המעבד התעקם ויישרתי אותו והחזרתי והוא עבד. השאלה שלי עם המשחה הזאת לא מקולקלת ולכן היא התקשתה עד כדי כך או שהיא אמורה להתקשות ככה? כי שמתי משחה מאותו מזרק.

• 7 תגובות
    • 991 צפיות
  20. CPU 34 את זה הבנתי ICH 39 MLH 46 SYSTEM 30 מה כל אחד מהם אומר ? תודה

• 2 תגובות
    • 627 צפיות
  21. Started by barzanger,

אני משתמש באוורסט אבל עכשיו ניסיתי התקנתי את הדרייבר של אסוס והוא אומר לי שבטמפ' של הלוח היא 52 עכשיו הוא לא עבר את ה45 אף פעם מישו יודע אולי מה הבעיה?

• 5 תגובות
    • 573 צפיות
  22. אז הנה כמה תמונות של המחשב שלי והחוטים בו... אני אודה לכם מאוד אם תצביעו לי על הליקוים בחיוט ובמיקום המאווררים

• 5 תגובות
    • 664 צפיות
  23. מה המעלות המקסימליות למעבד זה ללא אוברקלוק ואים אפשר לכמה מעלות עם 155 BUS ----- FSB יש לי לוח של GIGABAYTE 7VRXP בתודה על היתיחסותכם עידן :)

• 5 תגובות
    • 895 צפיות
  24. אני הולך תכף לקנות אותו אבל הדבר הכי חשוב עוברי הוא השקט האם הוא חרישי ? אני ממש שונא רעש עד כמה הוא שקט האם אני אשמע אותו?

• 2 תגובות
    • 466 צפיות

דיונים חדשים בפורומים