עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני צריך להחליף את הקירור ARACTIC 7 שלי למשהו חדש כי הוא לא עומד בחום של Q6600 בדקתי עברתי על כמה מאות ביקורות ומצאתי מספר קירורים שקיימים בחנויות בישראל השאלה איזה מהם הכי קל והכי שווה מבחינה כספית שלא צריך להשקיע 100 שקל יותר בשביל 1C פחות. אם תזרקו כמה שמות ידועים שאני אחפש עליהם ועדיף לי קירור שלא צריך להוציא את הלוח אם בשביל לחבר, יחסוך לי הרבה כאב ראש אם יש כזה, וגם יש את CROSAIR H60 ראיתי שיש קירור LIQUID, הנה בערך מה שהסתכלתי מבחינה כספית וביצועים ‏Thermaltake Frio OCK CPU Cooler CLP-0575‎ ‏Corsair Hydro H60 High Performance Liquid CPU Cooler‎ ה H50 הצליח לקרר טוב מאוד בהרבה מבחנים ‏Noctua NH-D14 CPU Cooler‎ אומרים שהוא אחד הטובים ‏Scythe Mugen 3 CPU Cooler האם הו…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by yosi-m,

המאוורר של המחשב הנייד שלי לא פועל חשבתי אולי הוא מתחיל לפעול רק שהמחשב חם יש מצב כזה ? יש למאוורר שני חוטים בלבד (אדום ושחור) והמחשב בלי חיישני טמפרטורה אז מה אתם אומרים ? המאוורר מקולקל או שנידלק רק מתי שצריך ?

• 10 תגובות
    • 3.1k צפיות
  3. Started by Spaik,

אני יכול לקנות את הסינק הזה במחיר טוב יחסית של 40 דולר Thermalright SLK-900-A ( Heatsink ONLY ). All Copper heat spread. AMD: Athlon XP Palamino, Thoroughbred איך הוא? הוא ל OC יותר?! אני לא עושה OC איזה היטסינק כדאי לי?

• 10 תגובות
    • 693 צפיות
  4. בעקבות הפחד שלי מהמתח הגבוה נכנסתי לביוס כדי לבדוק שהמתח אכן תקין וחשכו עייני! הביוס הורה על כך שהטמפרטורה של המעבד היא: 73-72 מעלות ולא פחות! אתמול פתחתי את המארז ונחרדתי לגלות שהמאוורר 80 מ"מ שאמור להכניס אוורי בקושי זז בגלל שהוא מלא באבק :o... מה אני אמור לעשות? איזה מאוורר לקנות? ואיך יכול להיות שמעבד עם צלעות קירור סטוק + מאוורר סטוק + לידם מאוורר 120 מ"מ שמוציא אוויר מגיע לטמפרטורה כל כך גבוהה?? תודה מראש לכל העוזרים/ות

• 10 תגובות
    • 698 צפיות
  5. כל כמה זמן צריך להחליף או לחדש את המשחה הטרמית למעבד, ואם בכלל ?

• 10 תגובות
    • 10.7k צפיות
  6. אהלן מה המצב אחים שלי אני חדש פה ויש לי כמה שאלות הסתובבתי פה באתר וקראתי מלא הודעות ויש לי התלבטות קשה איזה מאוורר הכי טוב ??? יש כל כך הרבה סוגים שאני כבר מבולבל מכל הנושא הזה אני רוצה לקנות משהו חזק שהמעבד לא יתחמם ראיתי כל מיני סוגים בפחות מ-50 שקל ואני רוצה ללכת על הכי יקר שמעתי שיש מאווררים עם גופי קירור על מה אתם ממליצים צריך לעשות מאוורר לכרטיס מסך או שמאוורר אחד מספיק ??? האם צריך להתאים את המאוורר לשאר חלקי המחשב (מעבד כרטיס מסך וכו') ויש את המשחה הזאת שצריך למרוח בישביל מה זה כמה זה צריך לעלות אני לא הכי מבין בנושא אז תודה מראש לכל העוזרים

• 10 תגובות
    • 671 צפיות
  7. Started by Y.k,

היי. זה הגיוני שהמעבד שלי נמצא על 38 מעלות במנוחה ו 45 בערך במאמץ ? המעבד הוא 3000 + ללא אוברקלוק. הלוח אם שלי אביט AV8 וגם המעלות שלו גבוהות .. 33-35.. נראה מוזר .. גם שאני נוגע בגוף קירור של הצ'יפסט והמעבד הם לא חמים .. רעיונות מישהו ?

• 10 תגובות
    • 758 צפיות
  8. אני יודע שקיץ וזה...אבל את האוברקלוק ל3.12 עשיתי כשהיה די חם והוא לא עבר ת50. עשיתי ניקוי ממש לא מזמן והוספתי מאוור שמוציא אויר מלמעלה, מה שמוזר זה שהאוויר שיוצא לא חם. להפוך את המאוורר? יש לי מאוורר 24[נראלי] שמכניס אויר על כל הלוח, מאוורר קטן שמוציא מאחורה [8 נראלי] ועוד אחד להארדיסקים שמכניס. יש לי גם 4850 ככה שתתחשבו. מארז חצי ג'נרי של איזיקול אבל הוא תמיד עבד לי טוב...כולו רשת. [המעבד מגיע ל79 במאמץ כמובן] אני חייב להוריד אוברקלוק? עריכה: הוספתי משהו שחררטתי הרגע בסקצ'אפ...המאוורר הגדול מכניס [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by Chura,

הפעלתי RivaTuner... Low Level System Tweaks Install Custom Customize ? סימנתי V בBIT05 עשיתי ריסטרט, הV נשאר, אבל המצב עדיין Disabled... עשיתי משו לא נכון או שפשוט אי אפשר

• 10 תגובות
    • 682 צפיות
  10. יש לי קירור sonic tower עם מאוורר 12CM בצד של הסוניק. איפה כדאי לשים מאוורר צדדי שיביא אוויר טרי שיעזור לקרר את המחשב?? באמצע בין העמודים heatsink של הסוניק (אני חושש שזה יהרוס למאוורר השני) או באזור הזכרונות, שיספק אוויר קר למאוורר של הסוניק?? תתיחסו רק לקירור של המעבד ולא של הזכרונות בבקשה, ותודה מראש.

• 10 תגובות
    • 736 צפיות
  11. Started by galh_5,

שלום קניתי קכרטיס מסך 7600gt על הקירור סלינט פיפ 2 ובזמן מנוחה הכרטיס מסך שלי הוא 52 מעלות ובזמן משחק הוא 57 ככה אני יודע שזאת טמפרטורה טובה אבל בכל זאתמדרגה 1 עד 10 איך הוא מתמודד עם הקירורים של זלמן ואבר קול ואחרים?

• 10 תגובות
    • 966 צפיות
  12. Started by Kenny,

היי אנשים , לפני חצי שנה קניתי את הכרטיס של Saphire x850 xt היום , פעם ראשונה שהתקנתי מאז את ה CCC של הקטליסט , זה הוציא אותי באמצע משחק (Battle Field2) וכתב לי שהכרטיס חם מידי , והוא יוריד את ההרצים שלו , כדי שלא יגרם נזק. בדקתי בתוכנה את המעלות , ונדהמתי.. 100 מעלות (אחרי 10 דקות של משחק בבטל פילד עשיתי alt+tab ובדקתי ישר) קישור לתמונה , כאן : http://img331.imageshack.us/my.php?image=untitled7ab.jpg יש למישהו מושג? יש למישהו כרטיס דומה והוא יוכל להגיד לי כמה הממוצע שלו במאמץ ולא במאמץ? תודה רבה.

• 10 תגובות
    • 829 צפיות
  13. Started by 00Amir,

שלום לקוראים, ראשית אציין שקראתי בפורום הרבה וקיבלתי המון המון מידע מקצועי כל הכבוד למשתמשים הוותיקים שחולקים את הידע דבר שרציתי לשאול הוא: בשביל לבצע OC למעבד אני רואה שהדרך המהירה והבטוחה היא להעלות את מהירות ה BUS ואת המכפלת שלו . אני רואה שאנשים מגיעים למהירות CORE של 200MHZ ומעלה ואפילו 400MHZ ובמכפלות של 8,9,11 וכדו'... לי יש I7 860 והמכפלות שלי עד 22 ואני לא מצליח לעבור את 148MHZ ככה שיוצא לי3.8GHZ במהירות מקסימלית וזה מאוד יציב ומעבד במנוחה 38מעלות ובמאמץ 50 . כאשר אני מעלה למעל 148MHZ המחשב עולה אך נתקע (אין USB - עכבר+מקלדת) . איך אני לא מצליח לעבוד 148 וכל השאר עוברים את 200 + במהירות CORE?? מה אני עושה לא נכון? קראתי מלא מדריכים וכולם מצליחים, רק …

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. תיראו אני הולך עוד מעט ככה שבוע לשדרג את המחשב יש לי כרגע מעבד e6300 קירור סטוק ,ספק ezcool 300w זיכרון 1GB CL5 600MHZ אני הולך להחליף ספק וזיכרונות של 800MHZ 2GB וכרטיס מסך ולוח אם של ג'יגה בייט שאני יוכל לעשות OC בכלל (P31-DS3L) עכשיו אני חייב לשאול כמה שאלות ובבקשה תענו על כל אחת מהם בנפרד ולענות על כולם 1. האם כדי להחליף ספק כדי להגיע לנגיד מ 1.8 MHZ ל 2.4 בלי שהיו תקלות ונפילות, ולמה MHZ כדי להגיע עם קירור סטוק אבל שהיה יציב ולא יוריד מחיי המעבד. 2.האם המעבד במצב רגיל שלו 1.8 MHZ ינצל טוב את הכרטיס 9600GT ? 3. תגידו לי אם השלבים ל OC שאני הולך לעשות הם נכונים ואם לא תקנו אותי ---------------------------------------------------------------------------------- א.נכנס…

• 10 תגובות
    • 980 צפיות
  15. Started by sub_man,

אוקיי זה הפרטים של הלוח שלי(העתקתי מAIDA) Motherboard Properties Motherboard ID51-2300-000000-00101111-030199-$GB850 Motherboard NameIntel Garibaldi D850GB Front Side Bus Properties Bus TypeIntel NetBurst Bus Width64-bit Real Clock100 MHz (QDR) Effective Clock400 MHz Bandwidth3200 MB/s Memory Bus Properties Bus TypeDual RDRAM Bus Width16-bit Real Clock400 MHz (DDR) Effective Clock800 MHz Bandwidth3200 MB/s Motherboard Physical Info CPU Sockets/Slots1 Expansion Slots5 PCI, 1 AGP RAM Slots4 RIMM Form FactorATX Motherboard Chipseti850 Motherboard Manufacturer Company NameIntel Corporation Product Informationhttp://www.intel.com/design/motherbd/index.htm BIOS Downloadhttp://w…

• 10 תגובות
    • 725 צפיות
  16. Started by Da7kStar,

אני מנסה לעשות OC לכרטיס מסך וכל פעם שאני מסיים להעאלות הכל אחרי שאני עושה אישור זה חוזר להגדרות הרגילות למה זה? גם דרך הדריור כל פעם שאני עושה אישור זה חוזר...

• 10 תגובות
    • 838 צפיות
  17. במנוחה 42 במאמץ 70 קירןר סטוק. המחשב ניתקע לכמה שניות במסך שחור שלפעמים אני רואה את העכבר או הSTART של הWINDOWS במשחקים הכל בסדר (אחרי שביטלתי את הטורבו בוסט כי הוא ציפצף לי)

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. כמו בכותרת.... לפני כמה שבועות הגעתי ל3.2 ואני חושב שגם ל3.4(לא בטוח) עכשיו אני מגיע ל3.0GHZ הטמפרטורות בCORE TEMP הן 37-20 (מנוחה בלילה-מאמץ ביום, לפי הסדר) אני מנסה להגיע ל3.2 אני שומר בביוס ואז המחשב מתכבה ונדלק... כרגיל ואז הוא שוב מתכבה ואז נדלק עושה רעש וממשיך כרגיל ללא OC... חום זה לא יכול להיות בחיים... מה זה עוד יכול להיות? אני משתמש בM.I.T כמו שבחור תותח מהפורום הסביר לי בקצרה שם ENABLE ומשנה ל400 ובמולטיפלייר הזה מה שזה לא יהיה זה על 2 וה<VOLTAGE> משו שמתי על <MANUAL> וזהו לא נוגע יותר הרוב על NORMAL \ AUTO חוץ מה400 וה 2.... ו<CIA2> על DISABLED יש מצב שאני יכול להרים מתח או משו כדי לעבור את גבול ה3.0GHZ בטוח מיליון אחוז שהייתי יציב ושיחקתי וה…

• 10 תגובות
    • 661 צפיות
  19. עדיין כואבות לי האצבעות כי חרטתי בעזרת בורג בלבד! וגם הצואר נתקע לי יצא לי פ33ה ויש לי שאלה(איזה חרוז.... ): שמעתי שאפשר לחבר לדים ליציאת usb סריאל או lpt למישהו יש מושג איך מחברים? יש למישהו מדריך? תודה מראש, X - DreaM

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. יש לי לוח GIGABYTE - 945P-S3, יש שם חיבור למאורר: CPU_FAN SYSTEM_FAN סבבה. המאוורר CPU מחובר ל-CPU כמובן הSYSTEM FAN מחובר למאוורר האחורי עכשיו יש משהו מוזר, עכשיו שמתי לב יש לי גם מאוורר בדלת בצד לאן הוא אמור להתחבר בדיוק? נגיד אני רוצה לקנות עוד מאוורר ולהניח אותו בנקודה במארז - לאן אני אחבר אותו אם אין לי מקום? |:

• 10 תגובות
    • 778 צפיות
  21. Started by HilaX3,

שלום, יש ברשותי מעבד Core i7 920, לאחר אובר קלוק הוא הומר מ-2.6GHZ ל- 3.6GHZ. יש לי מארז של Antec DF-85, עם 7 מאוררים, קירור של Nuctua, אפשר לראות במפרט של המחשב את הדגם המדוייק. השתמשתי במשחה טרמית שהגיעה עם הקירור. (אם חסרים פרטים, אוסיף) הבעיה שלי זה טמפרטורות מאוד גבוהות של המעבד. בהתלחה הטמפרטורות היו 51 מקסימום עם אובר קלוק, ולאחר מכן זה זינק ל-60. מדובר פה במעלות בלי מאמץ בכלל, אולי דפדפן אינטרנט. וגם כאשר אין כלום הטמפרטורות נשארות בין 50~60. המליצו לי לעשות בדיקת מאמץ למעבד לראות מה הטמפרטורות המקסימליות, השתמשתי בתוכנה OCCT, וכאשר הפעלתי את התוכנה, כש85 זה הטמפרטורה המקסימלית, שנייה אחרי שהוא התחיל את המבחן האמיתי הטמפרטורה זינקה ל-95 והמבחן נפסק מיד. אשמח לעזרה…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. כמה שיותר שקט יותר טוב

• 10 תגובות
    • 628 צפיות
  23. יש לי מארז 3R SYSTEM AIR שבו יש ביבאס דיגיטלי והוא בא עם שני מאוררים אני הוספתי עוד שני מאוררים ועכשיו אני רוצה לחבר אותם לאותו ביבאס השאלה היא אם הביבאס לא ישרף או משהו בסיגנון...

• 10 תגובות
    • 781 צפיות
  24. Started by Mr Gadget,

הרכבתי לי מערכת חדשה ורציתי לדעת מהם הטמפטורות של המעבד i7 950 שיש ברשותכם על מנת להשוות האם הטמפ' שלי סבירות טמפ' המעבד שלי ב Idle הינם 37-40 וב LOAD הינם 56-57

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. אני מנסה להרים את הבאס מעבר ל250 ולא מצליח ב230-220 מקבל מסכים כחולים... מה הולך פה!? המכפלה על 2 מה אני אמור לעשות מישהו יכול לתת לי פרוט של הנתונים שעליי לשים - במתחים למעבד ולשאר הרכיבים? אגב זכרונות 1066OCZ 2X2GB.... לוח P35 מתסכל מאוד... רוצה כבר לשחק GTA 4 כמו שצריךךךךךךךך תודה מראש

• 10 תגובות
    • 777 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.