עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Charybdis,

קצת פרטים: AMD Athlom II X4 640. Gigabyte GA-MA770T-UD3 (REV 1.1) 2XG.skill 2GB (מצ"ב לשונית ה SPD). העלתי BUS ל 215 וביטלתי AMD Coolit + K8. בכל השאר לא נגעתי. אחרי 8 דקות OCCT מודיעה על שגיאה. מצורף Zip עם כל הפלט הרלוונטי של OCCT. מחיפוש ברשת עולה שאין כל בעיה להעלות את המעבד הזה ל 3.6 ללא מאמץ מיוחד. אודה לכל הכוונה. תודה.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  2. שלום קניתי מחשב חדש ואני לא מבין במחשבים... יש לי מארז עם מאוורר אחורי 120MM והוא מורכב כך שהוא מוציא אויר מהמארז (כלומר אם שמים יד מאחורי המארז מריגישים אוויר ובפנים לא מרגישים אוויר) התווית של המאוורר כלפי חוץ המארז.. השאלה אם לא הרכיבו לי אותו הפוך? הוא לא אמור לתת קירור לתוך המארז? אגב, מהי הטמפ' המומלצת/הסבירה שצריכה להיות בפנים המארז?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by NeedOcHelp,

אחים שלי אני חייב עזרה בקשר ל OC שמתי CPU FREQ ואיך שאומרים את זה 260 הAUTO שלי זה 200 שמתי זיכרונות 3.66 824MHZ ההכפלות X14 מתח שמתי 50 המחשב נידלק ואז אני עושה בדיקת מאמץ זה עושה לי מסך כחול ניסיתי להגביר מתח שמתי 75 100 וזה לא עוזר מה אפשר לעשות ? אגב מעבד : Amd Phenom ii x4 920 לוח אם Gigabyte GA MP 790 DS4H זיכרונות K DATA 4GB ספק 550W

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  4. הנה המפרט: AMD 900Mhz ASUS A7V 133 384mb sdram Hercules 3d Prophet II pro geforce 2 לאחרונה החלטתי לעשות אוברקלוק אבל להפתעתי גיליתי שטמפרטורת המעבד מגיעה לרמות גבוהות מאוד של 65 מעלות ואף פעם אחת אחרי מאמץ של המעבד הגעתי ל67 מעלות. לוח האם גם הוא מתחמם מאוד ונמצא על 42 מעלות ברגע זה. יש לי מארז רגיל עם מאוורר אחד ועוד היטסינק ומאוורר טוב (מנחושת) למעבד. כמה שאלות: 1. מה הטמפרטורה הרגילה שאמורה להיות למעבדים מהסוג שלי? האם טמפרטורות כאלה נורמליות? 2. האם הטמפרטורות שהגעתי אליהן מסוכנות עד כדי שריפת המעבד או רכיב אחר בלוח האם? 3. מה אפשר לעשות כדי לקרר באופן משמעותי את המעבד (עוד מאווררים יעזרו? הרי יש לי היטסינק טוב למעבד)? אם מישהו מבין בעניין (ונראה לי שיש פה לא מעט כאל…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by galh_5,

שלום קניתי קכרטיס מסך 7600gt על הקירור סלינט פיפ 2 ובזמן מנוחה הכרטיס מסך שלי הוא 52 מעלות ובזמן משחק הוא 57 ככה אני יודע שזאת טמפרטורה טובה אבל בכל זאתמדרגה 1 עד 10 איך הוא מתמודד עם הקירורים של זלמן ואבר קול ואחרים?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  6. מאוורר אינטל ישן התעייף והתחיל להרעיש מדי. אני מעוניין לקנות אחד חדש כאשר הדגש הוא על השקט בלבד. יכולות הקירור יכולות להיות מינמליות מבחינתי. מה דעתכם על Alpine 7 Pro למשל? תודה רבה והמשך יום נעים. נ.ב מדובר בלוח הבא אגב: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=Kgx9yzCGyaMQeas5

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  7. פעם שנייה שאני מתקין SP1 ושוב נפלתי פעם שעברה גם היו בעיות והסרתי SP1 כרגע התקנתי SP1 ועכשיו המהירות שעון עומדת על מכפלה 6-7 ומהירות שעון באזור 800 במקום 2500 הנייד הוא I5 460M 2.5GH הסתכלתי בביוס אבל אין אפשרויות ניסיתי רק לבטל SPEEDSTEP ואז המהירות שעון עומדת על 1600 שזה עדיין לא 2500 הפעלתי משחקים כבדים לראות אם זה יגרום לשעון לטפס למקסימום שלו אבל הוא נשאר תקוע זה מעצבן עכשיו צריך להסיר SP1 ואת כל הדברים הנוספים שהותקנו בוינודס אפדייט היו שם כל מיני NET RUNTIME הלכתי לאתר של אינטל אבל אין שם מה להוריד או עדכונים http://bayimg.com/dAIcKAadk אני מפספס משהו? עכשיו אני רואה שנמחקו לי שנקודות לריסטור לעזאזל עשיתי במיוחד נקודת גיבוי וקראתי לה PRE SP1 …

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  8. שימו לב, זוהי בערך הרמה הגבוהה ביותר של OVERCLOCIK MOD ומיועד לביצוע ע"י מקצוענים או בעלי ביצים גדולות בלבד, לא לנסות את זה אם אין לכם ידע או רגשי קרבה לאחריות של כרטיס ה8800GT שלכם (הייתי חייב להביא כדי שבאמת יהיה פה את הידע הכי גבוה בנושא OC של 8800GT) אם פרסמו כבר, סליחה, לא ראיתי. בבקשה : בהתחלה מראים מוד ל VGPU-מתח לליבה הגרפית בהמשך מראים הMEM - מתח לזכרונות http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=163929

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by Arelush,

שלום, ברצוני לקנות קירור טוב למעבד. אני רוצה לעשות OC, מכיוון שעכשיו קיץ יספיק לי איזה 3.0, אבל בחורף אני רוצה להגיע ל3.4 משהו כזה. התקציב שלי הוא 250~300 שקל. האם זה מספיק?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by tal^_^,

האם הטמפ' שמופיעות בתמונה נורמליות ל P4 1400 , ומה מסומן באדום שם ומה זה אומר? וגם אחרי שאני מפעיל את התוכנה זה מצפצף ומראה לי את המסך הזה והאדום מהבהב, למה? http://www.geocities.com/fielz2002/prob.JPG

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  11. האם עדיף לקנות זכרונות מבוססים uccc http://www.mardanit.co.il/item_prew.php?item_id=2604

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  12. אני בונה מחשב והוחלט על מאווררים בגודל 92 מ"מ. האחורי - אשר סמוך למעבד, יהיה TT Silentcat. הבנתי מצורתו שכמאוורר מארז הוא יכול רק להוציא אוויר מן המארז. באיזה מאוורר עלי לבחור שיכניס אוויר למארז? אין צורך ב-CFM גבוה, איך הרעש חייב להיות נמוך ככל האפשר. תודה מראש, פטאליקו.

• 21 תגובות
    • 1k צפיות
  13. שלום לכולם, מפרט בצד, עדכנתי גרסת ביוס לפני כמה דקות מ F7 ל F10 זה השינויים לפי החברה: F10 2010/02/06 1. Enhanced Memory capability ---------------------------------------------------- F9 2010/01/29 1. Support Intel Core i7 6 core processors ----------------------------------------------------------- F7 2009/05/11 1. Update new CPU microcode הOC היציב שהיה לי לא עובד לאחר עדכון הביוס הנה תמונות מה OC: יש מתחים או המלצות לשינוי שהOC יעבוד?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  14. אני קונה עם חבר מג'ב טק ואני לא יודע מה לבחור בתור מאוורר מארז. הSF2 ידוע בביצועיו אבל גם ברעש, אבל זה לא נורא כי הוא מתכוונן. האנרמקס ידוע בשקט שלו, והדבר הראשון שעולה לי בראש אחרי שקט זה חוסר ביצועים. לפי האתרים הTT דוחף 93 והאנרמקס 94. השאלה אם זה אמין. מה אתם אומרים? הערה: החסרון של הSF2 מבחינתי זה הלד כי אני עושה UV והחסרון של האנרמקס זה צבעו הסגול והמזעזע (הצבע היחידי שיש שם) אבל אפשר לצבוע אותו. עריכה: ביקורת על האנרמקס שעדיין לא עזרהלי בהחלטה, אולי לכם היא תעזור: http://www.hwzone.co.il/reviews.php?file=enermax_fans

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by QuickSilver,

שלום לכם אנשים יפים ויקרים ... החלטתי לפנק את עצמי קצת אז קניתי לי מכונה חדשה , Asus A7n266-e Mother board , N-Force chipset AMD xp 1700 Samsung DDR 256 Mb , one unit ומארז ג'נריק שעבר התעללות קשה ומקצה שיפצורים מטורף ... הוכנסו בו 4 מאווררים , 80X3 מ"מ ( שניים בחזית , אחד מאחורה ) ועוד מאוורר 100 מ"מ בגג של המארז שמוציא אוויר . על המעסד יש לי מאוורר שאני לא יודע איך קוראים לו , של THERMALTAKE , יש לו גוף קרור עגול בצבע צהוב-כתום מטלי ובתוך הגוף קרור העגול ישנו מאוורר , אני אצל אותו ואשים תמונה ... אם מישהי מזהה בבקשה שיגיד לי את השם שלו . אהה ... ובין המעבד לגוף קירור של המאוורר אין שום משחה או משהו מפריד , זה תקין ? הטמפ' הממוצעת של המעבד היא 49-50 מעלות , ושל הלוח …

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by asafm,

אני לא צריך משהו עצבני במיוחד משהו רגיל שיוריד את הטמפ ושאני יוכל לעשות אובר קלוקנק קטן אם אני ארצה

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by eladrevach,

אז ככה שאלה קטנה ולא מזיקה.. בלי חוות דעת על הקירור בלי בלאגנים שאלה פשוטה. החיבור של הקירור הוא 3 pin וה3pin שלי רחוק ולא מגיע... אז קריטי אם חיברתי אותו לחיבור של ה4 pin ? יעני אם אפשר בבקשה הסבר מזה הpin האחרון ב4 פיינים.. למה חיברתי אותו לשם והכל עובד פיקס. תודה רבה על העזרה..

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  18. יש לי מעבד: +AMD XP 2000 לוח אם: (Gigabyte GA-7VKML(-P יש למעבד מאורר חזק שקניתי, וכל המאווררים עובדים טוב אבל לוח האם מגיע לטמפרטורה של 120 מעלות לפי aida sysinfo מה יכול לגרום להצטברות חום כזאת ? איך לבדוק ? ... יכול להיות שזה המארז ? חיברתי על המארז מאוורר 220 וולט שפולט אויר החוצה...

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by cool_man,

אנחנו בזמני קיץ.. אז חם בכללי בחוץ ובחדר ובכל מקום.. וזה משפיע לי גם על המחשב.. יש לי את המאורר STOCK שמקבלים עם המעבד.. והבעיה זה שהוא מרעיש כמו מטורף!! הטמפטרטורה שהמעבד מגיע אליה מקסימום זה בעיקרון 60 מעלות (אני מצרף תמונה של ה OCCT) אבל הבעיה זה שהמעבד רועש כמו משוגע כשזה מגיע לטמפרטורה כזאת.. ניסיתי לווסת אותו כדי שיסתובב פחות אבל לא חושב שזה הרעיון הכי טוב כי זה יכול רק לגרום לעוד התחממות.. אני שוקל לקנות קירור חדש למעבד אבל השאלה בתכלס זה איזה? יש לי כרטיס מסך GeForce 460 GTX אז הוא דיי טופס מקום בתוך המארז.. בנוסף הסלוטים של הזכרון דיי קרובים למעבד אז בתקווה שזה לא יפריע הלוח אם שיש לי זה GA-MA78LMT-US2H יש לי מאורר קידמי, אחד אחורי ועוד אחד בקיר אני רוצה בעיקרון…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by Davidmag1,

יש את המפרט בצד ואני רוצה לעשות לו OC רציני! עזרה לא תזיק תודה

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by onn_the_vy,

הצלחתי להרים את הבאס ל140 -> 280 DDR והמעבד עלה לי רק במעלה אחת .. 1. עד כמה אני יכול להרים אותו .. והכל עבד כמו שצריך בעיקרון אני יכול להרים עד 180 > 360 DDR אבל אני מפחד כי אני לא יודע מה זה יעשה למחשב שלי 2. האם עדיף לפתוח את המעבד ולהעלות את המיכפה.. 3. האם אני יכול לעשות את "כל זה" עם זיכרון 256MB של יונדאי.. תודה מראש.... און לוי.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by TZuKi,

אני יודע ש AMD ו OC לא הולכים יחד, ולמערכת ל OC לוקחים אינטל. יופי לי. אבך אף אחד לא לא הסביר בדיוק למה. חוץ מהקטע של התחממות, אבל ספק שזה רק בגלל זה-לא? חיפשתי, והדיון היחיד שמצאתי הפסיק באמצע ולא ענה לא על כלום. לא מזיק לשאול ודעת...

23. היי, קניתי מארז Antec High Performance 1080B AMG ואני רוצה לעשות חלון בדלת (מכוסה פלסטיק שקוף כמובן...) ולשים מנורה מבפנים, השאלה היא, איזה כלים אני צריך ואיפה אני יכול למצוא מדריך לזה.. (רצוי בעברית!) עכשיו, בדלת המארז יש פתח למאוורר (שקיים שם..) יש אפשרות לפתוח את הפתח הזה בחלון? הינה תמונה של הדלת עצמה... האדום זה איך שאני רוצה לחתוך... הפתח של המאוורר מסומן בכחול (למתוגברים ) תודה מראש ;D (הודעה ראשונה שלי :)

24. יש לי בעיה מוזרה מאוד עם כרטיס המסך שלי. המהרתי אותו היום לראשונה בעזרת AMD GPU Clock Tool (בדקתי יציבות ב-3DMark) ושיחקתי כמה שעות במשחק כבד בלי שהוא יתחמם 10 מעלות. אבל משום מה, כשהלכתי לראות סרטונים ביטוב, הוא קרס לגמרי. ניסיתי להכנס ליוטוב עוד פעם, שוב קרס. הורדתי את רמת האוברקלוק, נכנסתי ליוטוב, הפעם נפל והתאתחל. עכשיו בהגדרות סטוק עובד בסדר. הכרטים הוא Radeon HD5850 DirectCU. מהירויות סטוק: 725/1000. המהרתי בפעם הראשונה ל: 830/1220. אח"כ הורדתי ל: 775/1125. עוד פעם, הוא כמעט לא התחמם בזמן המשחק, הגיע סה"כ ל-57 מעלות, אז זה לא עניין של טמפרטורה. יש למישהו מושג מה הולך פה?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by zipdrive,

שלום לכולם. לא, זאת לא טעות בפורום, כי התקנת המעבד הנ"ל (שהוא FSB 1600) על הלוח הנ"ל (שהוא FSB 1333) דורשת המהרה. לפי אתר ג'יגהבייט. אני לא ממש מבין בהמהרה ולכן אשמח לטיפים מכם. בתוך הביוס יש הגדות לשינוי התדר (שצריך לעבור מ- 333 ל-400 מה"צ) אבל מופיעים רק מכפילים (2, 3, 3ץ5, 4 וכדומה). א- מה המכפיל אותו צריך לבחור? ב- האם צריך לשנות מתח? ג- ממה להזהר?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים