עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by crazydiamond,

החלפתי מארז לאחרונה, במארז החדש מורכב מאוורר בחזית שמקרר - מכניס אויר למערכת, אני אמור להשיג מאוורר מארז לחלק האחורי של המארז - גדול יותר, איך הוא אמור להיות מורכב - מכניס אויר לתוך המערכת או שואב אויר מהמערכת החוצה. והאם הוספת מאוורר אחורי תועיל במשהו להורדת הטמפ' של הלוח והמעבד באופן משמעותי?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  2. אהלן. מי שמכיר את המשחה הזאת, יודע שהיא אחת הטובות ביותר שיש. האזהרה שמגיעה איתה זה שאסור שהחומר יגע באלומיניום. http://coollaboratory.com/shop/product_info.php/products_id/3 הקירור שיש לי הוא של Xigmatek Achilles SD1284 - יש לו 4 צינורות נחושת חשופים HDT ובין הצינורות יש את התושבת שמחזיקה אותה שאני חושב שהיא מאלומיניום. חיפשתי בגוגל ולא מצאתי תשובות על השילוב שלהם. מישהו פה אולי יודע במקרה את התשובה? תודה.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  3. יש כזה דבר לשים יותר מידי משחה טרמית? ראיתי שצריך לשים רק עיגול קטן במרכז.. אבל אני מורח שכבה אחידה על המעבד... מה יותר נכון לעשות? ובאיזה כמות?

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  4. מה יכולה להיות הבעייה שיש ארטיפקטים? הטמפ' תקינה 70-80 מעלות (לכרטיס הספציפי הזה X1800XT) . עשית מוד לוולט של הליבה של הכרטיס מסך . המחשב לא נתקע . הבעייה היא שפה ושם תוך כדי משחק אני מזהה ארטיפקטים חוץ מזה העם יש סיכון ללוח אם או לכרטיס מסך בוולט מוד שאני עושה לכרטיס מסך עם הטמפ' תקינה?

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  5. יש לי בעיה מוזרה מאוד עם כרטיס המסך שלי. המהרתי אותו היום לראשונה בעזרת AMD GPU Clock Tool (בדקתי יציבות ב-3DMark) ושיחקתי כמה שעות במשחק כבד בלי שהוא יתחמם 10 מעלות. אבל משום מה, כשהלכתי לראות סרטונים ביטוב, הוא קרס לגמרי. ניסיתי להכנס ליוטוב עוד פעם, שוב קרס. הורדתי את רמת האוברקלוק, נכנסתי ליוטוב, הפעם נפל והתאתחל. עכשיו בהגדרות סטוק עובד בסדר. הכרטים הוא Radeon HD5850 DirectCU. מהירויות סטוק: 725/1000. המהרתי בפעם הראשונה ל: 830/1220. אח"כ הורדתי ל: 775/1125. עוד פעם, הוא כמעט לא התחמם בזמן המשחק, הגיע סה"כ ל-57 מעלות, אז זה לא עניין של טמפרטורה. יש למישהו מושג מה הולך פה?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by niva401,

עם איזה דבק להדביק בחזרה את מדבקה שעל המאוורר בסיום השימון?

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  7. I already asked in PCTip and was dissapointed. I am buying (from Pandas) an Athlon XP 1700+ 0.13m, and a Vantec Aeroflow heatsink + fan. My question is about cpu copper protector SHIMS. I ordered one, but they say they don't have them any more. How badly do I need one? A friend of mine said the risk of chipping the core is ENORMOUS. A quick search in google returned sites that say it's a big risk, sites that say I could easily do without a shim (the risk is small), sites that say it's good for protection but bad for getting rid of the heat, and sites that say that it's BETTER for getting rid of more heat. ???? :-\ My questions are: - Is the danger to the core only during …

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by whybe,

שלום לכולם. אני עומד לעשות קניות בזמן הקרוב כדי לסדר כל מיני דברים שהציקו לי במחשב ואחד מהם הוא נושא הטמפ' והרעש שבמחשב. אז ככה, את המפרט אפשר לראות בצד(<) - כן אני יודע שהוא לא להיט אבל זה מה יש. המחשב מאוד מרעיש וזה בגלל שיש בו המון מאוורים ובגלל שהמארז עצמו לא משהו. אני צריך ממכם המלצה לקירור טוב שיהיה קודם כל אפקטיבי ואחרי זה שקט כמה שזה אפשרי. בנתיים חשבתי על אלה: ‏Freezer 64 Pro ב-115. או ‏Freezer 7 Pro Rev.2 ב-135. אם מישהו יוכל להגיד לי מה ההבדל בין שני הגופים האלה חוץ מזה שהם מתאימים לתושבות החדשות זה יעזור. אגב, אני קונה גם את ה-NZXT APOLLO אז אם הוא מצריך מאווררים נוספים, או שסתם אתם מכירים את המארז הזה ויש לכם מה להגיד עליו אני מאוד יודה לכם. תודה לעונים.

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  9. היי, המפרט שלי בצד. שדרגתי את הספק, RAM והכרטיס מסך. הכרטיס מסך בOC והמעבד לא יציב בתדר הזה. זה מאכזב כי סופסוף יש לי ספק נורמלי... למה זה קורה? התחיל צפצפוף אחרי הOC וההגדרות של הOC נמחקו מהBIOS אחרי זה.

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by lgmtk,

(מכיוון שאני לא בטוח איפה לפתוח את זה בכלל, אולי תקלות חומרה, החלטתי לפתוח כאן כי זה קרה בעיקר אחרי שניסיתי לעשות OCים שונים). המפרט בצד, יש לי אותו כבר מאוקטובר בערך, שזה אומר חצי שנה. עשיתי 3DMARK 06 (אין לי VANTAGE, רק XP) על ההגדרות הכי גבוהות, ובזמנו איך שקיבלתי את המחשב יצא לי 10800 בערך (מה שכתוב מתחת למפרט זה המדויק). ~אבל~ עשיתי אתמול שוב בדיקה, ויצא לי 8500 בערך. השאלה שלי היא - מה יכולה להיות הבעיה? ניסיתי לעשות OC למעבד למשל (קטן קטן, של הFSB מ266 ל276), ואז ניסיתי להריץ 3DMARK וזה יצא לי 8500 אז חשבתי שהמערכת לא יציבה, אז עכשיו המערכת על STOCK והוא עדיין נותן לי 8500, אז אני ללא OC כרגע, למרות שאפשר להבין מזה שהOC לא הייתה הבעיה. יש לציין גם שניסיתי OC לזכרונ…

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by matteo,

שפשפו טוב טוב את עיניכם אתה הולכים לראות משהו מפחיד ביותר האובר קלוק המפחיד ביותר שראיתי: ה - amd opteron 146 רץ על 2.0ghz ברגיל שימו לב לאובר קלוק המטורף הזה http://img353.imageshack.us/my.php?image=opt146325x10141vpi1m1ne.jpg

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  12. אוקי זה היה ב100% מאמץ http://your-images.org/pics/356fc080d43d1196ae64afaab57e9e4e.JPG עכשיו לפני זה, ההפרש בין הcores היה בסביבות ה15 מעלות[!] זה הגיוני? והטמפ' סבירות ב100% מאמץ? E8400 @ 3.64 ו freezer 7 pro וכרגע במנוחה הטמפ' 50-59 אגב, לא שמעתי שהמאורר התחיל לפעול יותר מהר..זה הגיוני? אם לא,יש דרך לשלוט על המאורר ? [רק לא ספידפאן]

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by Charybdis,

קצת פרטים: AMD Athlom II X4 640. Gigabyte GA-MA770T-UD3 (REV 1.1) 2XG.skill 2GB (מצ"ב לשונית ה SPD). העלתי BUS ל 215 וביטלתי AMD Coolit + K8. בכל השאר לא נגעתי. אחרי 8 דקות OCCT מודיעה על שגיאה. מצורף Zip עם כל הפלט הרלוונטי של OCCT. מחיפוש ברשת עולה שאין כל בעיה להעלות את המעבד הזה ל 3.6 ללא מאמץ מיוחד. אודה לכל הכוונה. תודה.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by nadav1379,

אני רוצה להוסיף עוד מאוורר אבל לאן אני מחבר את המאוורר? אני לא יודע לאן לחבר את החוט? ??? זה לא כתוב במדרידים.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by NeedOcHelp,

אחים שלי אני חייב עזרה בקשר ל OC שמתי CPU FREQ ואיך שאומרים את זה 260 הAUTO שלי זה 200 שמתי זיכרונות 3.66 824MHZ ההכפלות X14 מתח שמתי 50 המחשב נידלק ואז אני עושה בדיקת מאמץ זה עושה לי מסך כחול ניסיתי להגביר מתח שמתי 75 100 וזה לא עוזר מה אפשר לעשות ? אגב מעבד : Amd Phenom ii x4 920 לוח אם Gigabyte GA MP 790 DS4H זיכרונות K DATA 4GB ספק 550W

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  16. תודה לממליצים.

• 25 תגובות
    • 1k צפיות
  17. קודם כל, שלום! הודעה ראשונה שלי כאן תחת הניק הזה אוקיי עכשיו הבעיה ככה, יש כמה דברים שלא הבנתי במדריך של הכ.מסך... ההגדרות הם בביוס או רק ברג'סטרי של הווינדווס? אם אני אפרמט את המחשב אז האובר קלוקינג "יעלם"? ודבר שני, יש לי כ. מסך ASUS G Force2 64 DDR GTS , לא נגעתי לו בהגדרות או משהו והטמפ' שלו קרובה מאוד ל 50 מעלות!!! זה לא קצת מוגזם?! וכן, המאוורר שלו תקין... תודה מראש...

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  18. אני מתכנן אוברקלוק לR9800NP שלי ואני רוצה לקנות היטסינק של P4\AMD ולקדוח בו חורים שיתאימו לR9800 שלי. על מה אתם ממליצים? (שלא ישקול יותר מ370 ושיעלה פחות מ100) בתודה מראש, manbot.

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by poyzon,

יש לי אפשרות כזאת בביוס,ושמעתי שאם אני מעלה זה נותן לי משהו ב-OC,איך אני מעלה את המתח מבלי לשרוף את המעבד...? ומה זה נותן לי...? תודה מראש

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  20. סט של שאלות לי אליכם... מקווה שתוכלו לעזור מה דעתכם על המאורר הזה? על פי המפרט מדובר במאורר שקט וחזק יחסית... 1) האם מאורר כזה יספיק לקירור נורמלי עם ה SK7? 2) האם הוא יתן ביצועים טובים יותר על ה SLK800? 3) האם יש מאורר (שקט יחסית) שיתן ביצועים דומים? שאלתי השניה נוגעת למאוררי לדים ול Rheobus... אני מתכוון להרכיב אחד כזה ורציתי לדעת האם שינוי המתח למאורר יכול לגרום נזק ללדים? שאלתי השלישית... אני מתכוון לעשות מוד לספק הכוח ... קודם כל אני מתכוון להחליף את המאורר למאורר שקט יותר, בנוסף אני מתכוון להוסיף מתג לשינוי המהירות. שאלתי היא האם המאורר של הספק מתחבר כמו המאורר של המארז ל12V?

21. Started by shay99,

שלום אני בקרוב קונה מחשב חדש, ואני רוצה גם לבצע OC למעבד שאני מתכוון לקנות (http://tms.co.il/product/6800), ואמרו לי שאם אין לוח אם שמתאים לOC, הלוח אם יגביל אותי בOC וזה לא שווה כלום. אז אני אשמח לקבל המלצה ללוח אם עד 420 שקל שיתאים לOC ויקח אותי לפחות ל4GHz בלי בעיות בלי קריסות בלי כלום, שיהיה יציב. זה המפרט בעיקרון: מעבד כתבתי למעלה, קירור למעבד: http://tms.co.il/product/9003 זכרון פנימי: http://tms.co.il/product/10059 כרטיס מסך: http://tms.co.il/product/9160 (גם לו אני מתכוון לבצע OC). תודה רבה לעוזרים!

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by Ancient1,

עשוי מגוש בעובי 1ס"מ . הניסור עוד לא מוכן סופית -העמקת החריצים. התכנון קורא לכניסה מרכזית ו 4 יציאות מהפינות. עדכון : זה הבסיס של בלוק מים כלומר תבוא על זה הפלטה עם צנרת כניסה יציאה. 324 פינים. 18X18 4X4סמ , הבסיס 1סמ הכיסוי 0.5 סמ [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by tk4,

השאלה היא כזאת... אפשרי לעשות 250FSB ולהשאיר את הזכרון על 1000 ואז יהיה 1:2? או שזה לא אפשרי?

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  24. היי, קניתי מארז Antec High Performance 1080B AMG ואני רוצה לעשות חלון בדלת (מכוסה פלסטיק שקוף כמובן...) ולשים מנורה מבפנים, השאלה היא, איזה כלים אני צריך ואיפה אני יכול למצוא מדריך לזה.. (רצוי בעברית!) עכשיו, בדלת המארז יש פתח למאוורר (שקיים שם..) יש אפשרות לפתוח את הפתח הזה בחלון? הינה תמונה של הדלת עצמה... האדום זה איך שאני רוצה לחתוך... הפתח של המאוורר מסומן בכחול (למתוגברים ) תודה מראש ;D (הודעה ראשונה שלי :)

25. מאוורר אינטל ישן התעייף והתחיל להרעיש מדי. אני מעוניין לקנות אחד חדש כאשר הדגש הוא על השקט בלבד. יכולות הקירור יכולות להיות מינמליות מבחינתי. מה דעתכם על Alpine 7 Pro למשל? תודה רבה והמשך יום נעים. נ.ב מדובר בלוח הבא אגב: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=Kgx9yzCGyaMQeas5

• 1 תגובה
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.