אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום אני מקבל ביום ראשון: amd 3800x2 939 bw-e6 יש לי אפשרות בחירה בין שני מעבדים בעלי סטיפינגים שונים שהם: 1) 0547XPMW 2? 0605GPMW לאיזה מהם יש פוטנציאל אוברקלוק יותר גבוה?? תודה לעוזרים
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני בשבוע הבא מקבל כרטיס מסך 6600GT ואיתו גם עוד 512 זכרון, ואז המערכת שלי תיהיה p4 2400 asus p4s533 1giga ram 6600GT עכשיו אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד שלי ואין לי מושג בתכום הזה, אני יודע שהעסק צריך קירור וזה, יש לי מחשב דיי מקורר ועם מוד כבר וכל המסביב. עכשיו מה אני צריך לעשות כדי לעשות אוברקלוק טוב? איך אני ממהיר את החלקים שלי? יש איזה מדריך או משהו בעיברית שמסביר שלב אחרי שלב איך עושים אוברקלוק טוב ?
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי PII 333MHZ עם לוח אם msi 6119 (Intel BX2 Chipset)t וניסיתי לעשות לו אבורקלוק קטן. את ה FSB אני לא ממש יודע איך לשנות כאן ואני לא בטוח בכלל שאפשר, אז ניסיתי להעלות את המכפלה של המעבד שזה די פשות בלוח הזה. ברגע שהעלתי את המכפלה ולא משנה בכמה הכרטיס מסך לא עבד. ניסיתי גם כרטיס AGP וגם PCI ושניהם לא עבדו. אבל שאר הכרטיסים עבדו כרגיל ולא היתה לי בעיה להכנס למחשב ממחשב אחר דרך רשת. אם למשהו יש מושג למה זה קורה אז אני אשמח לקבל קצת עזרה, ממש לא יזיק לי לסחוט עוד קצת מהענתיקה הזאת
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
במאווררים של scythe, בסדרת GT, יש תוספת japan servo המשמעות של צמד המילים האלה הוא מנגנון יפני? (ידוע ש-servo משמעו מנגון עזר) ואם כן, דבר זה גורע או מיטיב עם המוצר?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי כרגע מאוורר 120MM מול המעבד. אני עומד להחליף את הדלת הרגילה של המארז בדלת מפרספקס, ואני לא רוצה לשים בה מאוורר 120MM (בגלל שאין לי דרמל לעשות חור גדול למאוורר). אבל יש לי מקדח כוס שמתאים למאווררים 80 ו92 MM. אז אני בעצם צריך עכשיו מאוורר, שיהיה מאוד חזק (יותר חזק מהמאוורר הג'נרי 120MM שיש לי מול המעבד עכשיו). רעש לא מפריע לי, והמחיר: 80 ש"ח בערך. עריכה:: שכחתי לציין, שהמאוורר שתמליצו לי עליו חייב להיות מהחנות הזאת: http://www.noacomp.co.il כי להם יש את מחיר המשלוח הכי נמוך שיש: 35 ש"ח, לעומת חנויות אחרות שמחיר המשלוח שלהם הוא 60 ש"ח.
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש גוף קירור (כולל מאוורר) ל-6600K/6700K (לא סגור עדיין על איזה מהם לקנות), אני מתכנן לעשות OC בינוני, תקציב של 300 ש"ח. אם אתם חושבים ששווה להגדיל את התקציב בתמורה לקירור שמשמעותית יותר טוב אשמח לשמוע על כך. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בשעה טובה החלטתי להתחיל לעשות OC למעבד שלי הגעתי לבאס של 250 בלי בעיות מיוחדות וקשקפצתי ל275 כבר נתקלתי בקריסות. הייתי צריך לעלות את המתח ב 0.06 עד ל 1.335 והצלחתי לייצב אותו שם עם טמפ' טובות (33 במנוחה, 58 מאמץ) עשיתי את הקפיצה ל300 וכאן נעצרתי... העלתי את המתח בהדרגה ב0.1 ועדיין אין יציבות. השלב הבא הוא 1.455 שעוד לא ניסיתי. הייתי רוצה לדעת מה אתם אומרים על התוצאות בינתיים והאם יש עוד משהו חוץ מלהעלות מתח שאני יכול לעשות כדי לקבל יציבות. *זכרונות 1:1* עוד משהו מוזר.. גם ב 1.435 הטמפ' מנוחה שלי ממש נמוכה ועומדת על אזור ה35 (את המאמץ לא הספקתי לראות בגלל הקריסות) זה נראה לכם תקין שטמפ' מנוחה כמעט ולא השתנתה מהסטוק? יכול להיות ש CORE TEMP ו EVEREST מזייפים?
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שמעו קיבלתי מחשב חדש אתמול הורדתי לו שם EVEREST ובדקתי טמפרטורות ממה שאני זוכר כי אני במחשב של דודה שלי היה לי שם טמפרטורה של מעבד,לוח אם ו.דיסק קשיח עכשיו אני לא זוכר בדיוק אבל לוח אם היה משהו כמו 45, מעבד היה 50 בערך אולי אני טועה ודיסק קשיח 30 ומשהו.. לא הפעלתי כלום הייתי על הדסקטופ, מחשב חדש אין אבק אפילו ויש לי די הרבה מאווררים על המעבד יש את הסטוק שקיבלתי של אינטל יש לי מאחורה מאורר גדול יש לי למעלה במארז מאורר יותר גדול מ 120 יש לי מקדימה למטה אחד ויש לי על הדלת עוד אחד שהוספתי זה טמפרטורות טובות כי לדעתי אמור להיות פחות, לא?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צופים יקרים שלום אני מעוניין לבצע אוברקלוק במערכת החדשה שלי אך אין לי התמחות רצינית בנושא (מתחים מכפלות) אודה על עזרכם הנה המפרט Intel Core 2 Duo E6420 Conroe 2.13GHz 4M shared L2 Cache LGA 775 Processor ASUS P5K DELUXE/WIFI-AP LGA 775 Intel P35 ATX Intel Motherboard OCZ Platinum Revision 2 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Seagate Barracuda ES ST3250620NS 250GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s Hard Drive BFG Tech BFGR7950256GTOCE GeForce 7950GT 256MB 256-bit GDDR3 PCI Express x16 OC HDCP Video Card Thermaltake Toughpower W0128RU ATX12V / EPS12V 650W Power Supply ZALMAN 9700 LED 110mm 2 Ball CPU Cooler VANTEC NXP-205-BK Black F…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם ניתן לחתוך כבלים לא נחוצים? יש יותר מידי ובחצי מהם אני לא משתמש. הם מפריעים לזרימת אוויר (למרות שהם קשורים, עדיין יש יותר מידי), לא נראה טוב ולא נוח לעבוד עם מיליון ואחת כבלים לא נחוצים. אז אפשר לחתוך אותם? או אולי בכלל לנתק מהספק עצמו בדרך אחרת? כמו שכתבתי בתיואר, הספק הוא Thermaltake - 420APD שאלה שניה, איך אני מנתק את ההיטסיק מהגשר הצפוני? הלוח אם 8knp, ההיטסינק מחובר ללוח עם שני חיבורים, ניסיתי למשוך אותם החוצה ולא יצא, אני צריך להוציא את ההיטסינק בשביל למרוח בלו 2.
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך חדש GF2 Ti/500 של GAINWARD שמציג התנהגות לא הכי יציבה במבחני 3DMARK 2001 וכבר נעזרתי כאן בנושא הזה. לצערי, הבעיה לא ממש נפתרה והנה ראיתי בפורום שיש כמעט תמימות דעים שכרטיס GF4 MX440 שלפי בדיקה ברשת אמור להיות ברמת המחיר של הכרטיס שלי, עדיף עליו כמעט בכל קטגוריה. GF3 כנראה קצת יקר לטעמי. אני אברר אם אוכל לקבל את ה-GF4 במקום ה-GF2 אבל רציתי לשאול על איזו חברה אתם ממליצים (ABIT, MSI) כי לא מצאתי ביקורות השוואתיות בין חברות. דבר נוסף שרציתי לברר הוא נקודת אי התמיכה ב-DIRECTX8 של GF4. נראה שכמה חושבים שזה חיסרון רציני למרות שממה שהספקתי לראות אפילו ה-GF2 מריץ משחקים כמו SERIOUS SAM, QUAKE ו-MAX PAINE בצורה יפה (ואולי אין קשר?) האם זה אמור להיות שיקול רצינ…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אמרו לי שאפשר להדביק עם סיליקון אבל אני מפחד שהחום לא יעבור בצורה טובה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, רק רוצה לדעת מה טווח הטמפרטורות הבטוחות לכרטיס מסך זה? 7600GT הוא אצלי ב40-41 אידיאלי ו51-55 מקסימום בעומס עם הקירור הרגיל שבא עם הכרטיס מבית GAINWARD הכרטיס בOC 620\1520 רק רציתי לדעת לאלה שהמהירו כרטיס זה עד כמה ניתן להגיע עם קירור סטוק?
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לאחר קריאת המאמרים והמדריכים באתר וגם ב PCSTAT, החלטתי ללכת על זה. סידרתי את הסירקולציה של האוויר במארז וקניתי AC FREEZER 7 למעבד. הטמפרטורות במנוחה 36-39. רק מה.. יצא לי לבדוק ב cpuz את מהירות המעבד והיא 1600mhz במקום מהירות הסטוק שצריכה להיות למעבד e6400 והיא 2133mhz. בביוס ראיתי שהמכפלה שכתובה היא X6 במקום X8 כדי להגיע למהירות הסטוק. שיניתי ועדיין אין שינוי ב בcpuz. בנוסף הגדרות הביוס בלוח אם asus p5b-vm מאוד מעטות יחסית לביוס שראיתי במדריך באתר.. כך שאני לא בטוח אם אני יכול לעשות הרבה.. עזרה? עריכה: intel speedstep tech, לא מוצא את זה בביוס.. אולי זה רשום תחת שם אחר?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בבדיקה של מחשב של ידידה שלי, הסתבר שהמעבד בקביעות נמצא רוב הזמן סביב 80 מעלות. המחשב P3 800 לוח אם ASUS p3v4x האם זה מצב הגיוני לP3 אומנם המארז ישן בלי מאווררים. רק בספק ועל המעבד. אני לא חושב שבחום כזה המעבד היה חיי! מה אתם אומרים?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Thermaltake Spark 7 Highest Performance CPU Cooler for PIV-478 http://www.thermaltake.com/products/spark/spark7.htm או Thermalright AX-478 Cooler for Intel-478 עם Thermaltake 80mm Smart Fan 2 גם על הSpark 7 יש את ה Tt SF2 והSpark 7 כולו עסוי מנחושת וה AX לא !.. מה כדי לי לקנות אני מתלבט כי יש הבדל די גדול במחירים .. תודה
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בקרוב אני קונה מארז ואני צריך 2 מאווררים של 120 שמכניסים אוויר ו2 מאווררים של 80 שמוצאים אוויר איך אני יודע אם מאוור מוציא אוויר הוא מכניס אוויר?
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
סתכלו.. יש לי מעבד אינטל 3.0GHZ סוקט 775 וקירור טוב עליו של טרמלטייק טאוור 112 עכשיו יש לי זכרונות של פטריוט TCCD 2X512 רציתי לדעת איזה פוטנציאל יש לי? כמה מתח אני אמור לעלות למעבד שלי ומתי? כנ"ל לגבי הזכרונות שלי .. אני מקווה שתינתן לי עזרה טובה! אם אני ייעשה דברים יפים יהיו גם תוצאות יפות שאני אוכל להביא
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז הינה ככה זה מה שאני מיתכוון להשים כי יש לי שם חיבורים כבר למאוררים אז תגידו לי אם זה טוב או ככה או ההפף רק תגידו לי אם זה טוב
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הבנתי שסדרות מסויימות של מעבדים משתמשים ב - TJMax בתוכנה REAL TEMP איך לכיול אותה בצורה הכי טובה על מנת לדעת את הטמפ המדוייקת שהכי אפשר למעבד i5 2500K ? והאם זה הכי נכונה לבדיקת I5 2500K ? אני שואל כי בהתחלה בדקתי עם גריסא ישנה 3.00 וזה מכוייל ל 90 ונתן טמפ סביב ה 22מעלות (idle) אחרי ראיתי גירסא חדשה 3.60 הורדתי והכיול היה שם על 98 וזה נתן לי טמפ סביב ה 32מעלות (idle) פער של 10 מעלות זה משמעותי , איך אני אדע עם איזה כיול הכי נכון לעבוד?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני חושב אולי לרכוש את הדבר הענקי מפלצתי הזה.. ראיתי בביקורת כלשהי בחו"ל, שאיזה אחד עם TI4200 עשה איתו אפילו אוברקלוק חזק ביותר מ 250/446 ל 305/550 והוא אמר שהוא שם חיישנים שונים באיזור או משהו כזה והטמפ' הייתה 34.. אז אני חושב אולי לרכוש אותו, אבל הוא כבד -מאוד-... וזה בעייה קצת, אני לא רוצה להגיע למצב שהכרטיס יפול יחד עם ה AGP לרצפת המארז.. אתם יכולים להוריד לי חשש מהלב ולהגיד אם זה דבר שיכול לקרות? או שהוא כבד אבל לא קריטי ? או ש.. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בלוק קירור למעבד עם מתאמים לכל סוקט שקיים נכון לעכשיו. קצת תמונות קוטר מעבר( פנימי) של הפיטינגים הם 8 מילימטר וקוטר חיצוני הינו 12 מילימטר כמו כן יש אפשרות לקנות מערכת שלמה קירור לכרטיס מסך 8800 לצ'יפסט צפוני ודרומי( אוניברסלי) לכרטיס מסך כמו כן יש אפשרות להביא מערכת שלמה בלוקים המחיר שלהם כולל משלוח כולל הכל במחיר של בערך55$( עדיין מחיר לא סופי) יש אפשרות להביא מערכת קומפלט במחיר של בערך 350-400$
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי לכולם, אני חווה בעיה מוזרה עם הכרטיס שלי: EVGA Geforce GTX 660TI FTW Signature 2. אני משתמש ב-MSI Afterburner בשביל האוברקלוק וב-MSI Kombustor כדי לבדוק יציבות. כרגע ה-POWER LIMIT על 140% (המקסימום הניתן), ו-+40 על הליבה. אוברקלוק צנוע לכל הדעות. דבר מוזר קרה: הרצתי כעת את בדיקת המאמץ של MSI Kombustor. במשך 5 דקות הכל הלך טוב, עד שפתאום הייתה התרסקות. כאשר בדקתי את המדדים, ראיתי שבאותו רגע הכרטיס עלה הרבה יותר מה-140% כוח שהקצבתי לו - הוא עלה ל-350! וזה כמובן מה שגרם להתרסקות. מישהו יודע למה זה קורה? האם זה סתם איזה באג בבדיקה של MSI ובמשחקים זה לא יקרה? כדאי להשתמש בבדיקה אחרת? או שמדובר בעיה בכרטיס? או שאולי כדאי שאפחית את ה-POWER LIMIT ליתר ביטחון ל-120? אנ…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אוקי כולם הורדתי ati bios flash עכשיו אין readme אין כלום ואני לא מבין מה עושים שם זה פותח חלון דוס עם כול מיני דברים לא מובנים ! איך אני עושה backup לביוס שלי ? ואיך אני צורב ביוס חדש ? האם יש דברים שצריך להכין לפני הצריבה ? האם יש דברים שצריך לעשות אחרי הצריבה ? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם הטמפ' שמופיעות בתמונה נורמליות ל P4 1400 , ומה מסומן באדום שם ומה זה אומר? וגם אחרי שאני מפעיל את התוכנה זה מצפצף ומראה לי את המסך הזה והאדום מהבהב, למה? http://www.geocities.com/fielz2002/prob.JPG
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-