אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
-
שלום לכולם, לפני כשבועיים קניתי מחשב חדש קצת התקמצנתי על ההרכבה והרכבתי אותו בעצמי (חסכתי ככה 200 ש"ח... וגם רציתי פעם אחת לעשות את זה, כי אף פעם לא יצא לי להרכיב מחשב מההתחלה), מה שהסתבר כרעיון לא חכם במיוחד - אבל בסופו של דבר זה עובד. יש לי שתי בעיות כרגע, אחת קריטית ואחת פחות, ואני מקווה שאתם תדעו לעזור לי (זה קשור למהירות ולקירור של המעבד) הקריטית: המאוורר של המעבד לא עובד. כשהמחשב נדלק הוא פועל למשך כמה שניות - ואז מפסיק (מה שאומר שכשהוא מקבל חשמל הוא פועל, אבל הוא משום מה לא מקבל חשמל). לקחתי אותו לחנות שבה קניתי וביקשתי שיבדקו, הוא אמר לי שככה לוחות אם עובדים היום - רוב הזמן המאוורר לא פועל ורק כשהמעבד מתחמם הוא מתחיל לפעול. הוא גם חיבר את המחשב ובדק, הבעייה הי…
-
- 44 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן, קבעתי בRIVATUNER את הטווחים הבאים: טמפ' מהירות מאוורר 40-49 - 40% 50-55 - 60% 57-62 - 80% 63-80 - 100% קבעתי שכאשר אני מפעיל את המחשב זה יתחיל עם 40%. הבעיה היא כזאת: כאשר אני מפעיל את המחשב והוא נמצא במסך בחירת המשתמשים (welcome screen), אז הטמפ עולה בערך ל-60, כאשר אני נכנס ליוזר שלי אני רואה באמת שהמאוורר פועל על 40%, אך למרות שהטמפ' היא 60 הוא לא לא עולה ל-80% מהירות! למישהו יש מושג איך אני מסדר את זה? אני בודק את הטמפ דרך הHARDWARE MONITOR של הRIVA TUNER. תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש קירור כי אני שוקל לעשות OC באופן יותר קבוע. המפרט <- מופיע בצד והקירור שמותקן כרגע - EVERCOOL SHARKS. הדרישות: מחיר עד 200-250 ש"ח , אפשר להזמין מחנות בארץ. הרכבה באמצעות קליפ ללא פירוק לוח האם (קירור שדורש פירוק לוח אם לא בא בחשבון) השאלה , האם אני ארוויח באמת בקירור? והאם בגלל ההתאמה לתושבת זה יתאים גם למעבדי פנום אם אני אחליט לעבור אליהם? בינתיים שמתי עין על הSCHYTE INFINITY בתור המתמודד המוביל. כרגע הקירור הנוכחי במארז הוא 120מ"מ קדמי של SILVERSTONE 80 מ"מ של סילברסטון בתוך המארז שמאוויר אוויר על הCPU COOLER 120 מ"מ של EVERCOOL EVERGREEN ביציאה מהמארז. הטמפ' כרגע בIDLE הם סביבות ה40 , אבל כל שימוש קליל במחשב מעלה לסביבות ה50. במאמץ הטמפ' סביבות ה65 …
-
- 4 תגובות
- 731 צפיות
-
-
היי, ברשותי AC FREEZER 64 PRO המאוורר שקט מאוד גם בFULLSPEED אך לא נותן מספיק CFM בעיני האם ניתן להחליף לדעתכם את המאוורר למאוורר מתכתי או כול אחד אחר מהרשימה? http://www.saletech.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=682309 http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=AAF-B81-E1&Cat2Cat1ID=18&Cat2ID=0&aff=Zap〈=HE http://www.plonter.com/detailz.tmpl?sku=FM82&affiliate=zap http://com4u.co.il/Product.asp?Pid=DDF-S81-U1&Cat2Cat1ID=22&Cat2ID=271&aff=Zap# [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 715 צפיות
-
-
האם זה נכון לפי מה שאני מסיק מהרשימה הזו?? (קצת לא מעודכנת) http://images.tomshardware.com/2005/11/21/the_mother_of_all_cpu_charts_2005/cpu_history_big.gif
-
- 7 תגובות
- 720 צפיות
-
-
אני בזמן האחרון קצת מודאג מהטמפ של המחשב שלי בגלל ימי הקיץ החמים... אז רציתי לשמוע האם הטמפ שלי תקינות. [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 721 צפיות
-
-
במצב מנוחה החום של הכרטיס מסך שלי הוא 60 ובמצב פעיל כגון משחק COD4 וכדומה הוא מגיע לי ל90 ולפעמים 100! אני אם המאוורר שהגיע עם הכרטיס Redaon x1950 Series ומה דעתכם האם כדי לי לקנות מאוורר חדש לכרטיס? חשבתי על Accelero X2 האם יש אחד שנמכר בארץ והוא יותר טוב? תודה רבה לעוזרים! בזכותכם אני אוכל לשחק בראש שקט ^^
-
- 14 תגובות
- 682 צפיות
-
-
כותרת: http://skypc.co.il/product.asp?pid=996580 תודה.
-
- 2 תגובות
- 381 צפיות
-
-
מפרט: מעבד Q6600 2.4 קירור למעבד: AC ALPINE 7 זכרון 2 ג'יגה 800MGH לוח אם SLI NFORCE650i MSI כרטיס מסך:8800GT OC מארז:EZCOOL 24CM FAN RED+6 LEDS LIGHT ספק כוח: 1050W מלא של EZCOOL דיסק קשיח: 500GB 32 MB איך אני יודע כמה מתח להוסיף למעבד? אני רוצה לעשות לו אוברקלוק לאיזה 3GHZ, תודה
-
- 3 תגובות
- 381 צפיות
-
-
שלום רב. ברשותי מחשב בן כ-5 שנים בערך. המפרט הוא : מעבד : AMD AHTLON XP 1800 + לוח אם : http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=NF7-S2&fMTYPE=Socket+A ABIT NF7-S2 זיכרון : 1.5GB של CEON התחלתי לבצע OC על המעבד (הגיע הזמן, לא?! אחרי 5 שנים) מס' שאלות ברשותכם : 1. עד כמה אפשר תיאורטית להמהיר את המעבד הנ"ל ? כרגע הגעתי למהירות של 1.68GHz (כאשר המהירות ה"מקורית" היא 1.53GHz) 2. מה השיטה הכי טובה לעשות את ההמהרה? כרגע בכדי להגיע למהירות של 1.68 העליתי רק את מהירות ה-FSB (146) * מכפיל התדר (11.5) האם אפשר לעלות את מכפיל התדר או שכדאי רק להתעסק עם מהירות ה-FSB? 3. מה עוד עלי להקפיד כאשר אני ממשיך לעלות את מהירות המעבד מבחינת שאר הדבר…
-
- 9 תגובות
- 648 צפיות
-
-
הינה כמה תמונות לגבי איך שמסודר לי החוטים במחשב המאורר האחורי מוציא אוויר הצידי מכניס וכנ"ל לגבי הקידמי
-
- 6 תגובות
- 601 צפיות
-
-
שלום, יש לי את הקירור הנ"ל, כרגע מותקן עליו מאורר 92 מ"מ של זלמן, עם הנגד אשר מוריד לו את מהירות הסיבוב. דווקא תוצאות הקירור הן מעולות ביותר, 37-38 במנוחה שזה פשוט מטורף לפי דעתי. הבעיה אשר מטרידה אותי היא לא הקירור, אלה הרעש, נכון, הרעש הוא לא כל כך מציק, אבל ברצוני לעבור סדרה של התקת כל הרכיבים במחשב. המארז הוא ANTEC P182. יש קצת רש שנפלט מהמאורר של זלמן 92 מ"מ שעל הקירור, לכן הבנתי וראיתי אוציות לחיבור מאורר 120 מ"מ על הקירור דרך אזיקונים וכו', שזאת לא בעיה בשבילי כלל, השאלה היא ממשתמשים אשר ביצעו את זה, בשמוש עם מאורר 120 מ"מ שקט מאוד. יש לי כמה חלקים של גומי וכו' שאני אוכל לשים מתחת למאורר בנקודות מגע עם הקירור על מנת לבטל קצת את הרעידות וכו'. מה אתם אומרים, יש לכם ה…
-
- 3 תגובות
- 507 צפיות
-
-
למישהו יש המלצה או רעיון איפה אני יכול לקנות כזה ? ראיתי אחד ב NEWEGG אבל הם לא עושים משלוחים לארץ , יש מישהו שמכיר אתר שכן עושה משלוחים לארץ ? אני בגדול מחפש VANTEC NXP-205-BK Black Fan Controller Panel - Retail לא אכפת לי גם משהו דומה תודה גם תרשים לבניית אחד כזה לבד יהיה משמח ... לא הצלחתי למצוא משהו ברור וטוב לבדי
-
- 5 תגובות
- 560 צפיות
-
-
שלום, נכנסה תקופת הקיץ, ואני בלחץ כמו כל שנה, רק שאני עם המחשב החדש יחסית שלי. החדר שלי הוא חם מטבעו, יש ימים עם הרגשת סאונה, ובהתאם מושפע גם המחשב, השאלה אם אלה טמפ' סבירות, או שצריך לפעול איכשהו בנידון. בדקתי לפי ספידפאן, ולפי התוכנה של נוידיה שבודקת את הטמפ' והביצועים: וזה לא במאמאץ תודה[br]פורסם בתאריך: 20.06.2008 בשעה 19:16:53 אחרי שעה משחק, הטמפ של כרטיס המסך עלתה ל77. לפי הבודק של אנווידיה.המשחק קרתע, אז יצאתי לבדוק. הגיע אף ל82!! מה עושים?!
-
- 12 תגובות
- 547 צפיות
-
-
PALIT ATI Radeon 1950GT SUPER 512MB AGP פתאום המאוורר שלו הלך ה-EveCool VC-RHC Turbo יתאים ? http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=23381
-
- 9 תגובות
- 572 צפיות
-
-
שלום שוב, איזה טווחי טמפרטורה->מהירות מאוורר כדאי לקבוע לRIVA TUNER עם המפרט שלי?
-
- 0 תגובות
- 497 צפיות
-
-
אוקי אז ככה ישלי תמעעבד Q6600 msi P6N SLI V2 זה האתר ללוח אם http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=1169&maincat_no=1&cat2_no=170 OCZ 2GB 800MHZ CL 4 עם צלעות קירור. WD 250GB YS 7200RPM 16MB קירור למעבד AC PRO 7 כרטיס מסך: bfg 8800GT 512MB+OC 17% ישלי שלושה מאוררים במארז בצד זה 12 ס"מ ומאחורה ומקדימה ישלי מאוררים גדולים מאוד!! המארז של soprano כנ"ל לגבי המאוררים. ספק: librty 400 הייתי על OC של 3.2 ואני לא מצליח להרציץ בדיקה עם הסופר פאי הוא סוגר לי תתוכנה באמצע וכנ"ל לגבי כל שאר התוכנות של הבדיקה של המאמץ של המעבד ניסתי גם תתוכנה S&M ישלי VISTA 64 אולטימטום אם זה עוזר. תודה על העזרה!!!!
-
- 29 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, ברשותי מעבד E8200 קראתי את הסטיקי על קריאות הטמפ', ורציתי לשאול: האם התוכנות REALTEMP וEVEREST מחשבות את הטמפ' לפי ה-PROCHOT# או לפי הTJMAX? ה-REALTEMP נותנת לי טמפ נמוכה בכ-10 מעלות מEVEREST.(אברסט מראה בערך 52). מי מהתוכנות מדויקת יותר? תודה אורי
-
- 2 תגובות
- 521 צפיות
-
-
שלום חברים יש לי ניסיון רב בתחום טכנאי פי סי וכדומה אך מעולם לא עשיתי Oc רכשתי והרכבתי היום לוח p5e של אסוס ב 1000 ש"ח ומעבד e8400 זכרונות יש לי מהמחשב הישן 4 סטיקים של גיגה מהירות 667 אודה לכם אם תוכלו לתת לי הוראות מדיוקות להגדרות שיש לבצע מי מו מה ואיך למהירות בטוחה שהכל יעבוד חלק יש לי מאורר איכותי מאד של זלמן ככה שאין בעיית קירור
-
- 9 תגובות
- 555 צפיות
-
-
האים יש תוכנה שתראה לי את טמפרטורת כרטיס המסך תוך כדי מישחק ברע או בכל צורה אחרת כרטיס המסך שלי הוא: inno3D GeForce 9600GT 512MB DDR3 OC PCI-E
-
- 1 תגובה
- 472 צפיות
-
-
אוקי השאלה היא: האם הכרטיס החדש של ATI 4870 מתחמם מעל המידה המומלצת? ואם כן איך אוכל לשפר את מצבו ( על ידי איזה חומרה אשר עליי לקנות?) כי בידיוק הזמנתי מחשב חדש עם הכרטיס המדובר. ושאלה נוספת: האם אפשר לעשות לכרטיס המדובר אוברקלוקינג כדי להגביר את תפוקתו? אם כן האם יש מדריך ? או מישהו נחמד אשר יועיל לעזור לי ? תודה מראש אלירן, משתמש חדש באוברקלוקינג וחומרה.
-
- 5 תגובות
- 700 צפיות
-
-
אחרי הרבה זמן שהייתי פסיבי, וקראתי מאמרים ומדריכים פה ובמקומות אחרים. החלטתי לנסות את מזלי.. הקירור שלי זה הסטוק של אינטל ללא OC במנוחה זה היה נע בין 30 ל 40 ובמאמץ היה מגיע ל 62 - 66 העלתי את התדרים ל 333 כך שקיבלתי 3000Mhz בלי לגעת במתחים. ועדיין אותם טמפרטורות בדיוק מעלה אחת לא יותר זה הגיוני? אגב יש לי Rev G0 אני יודע שבגלל זה זה אמור להיות קר יותר, ולהתמודד עם OC טוב יותר, אבל עדיין קצת מוזר לי. הרצתי prime95 במשך בערך שעה, והכל עדיין תקין, והמעלות לא עברו את ה 66 במאמץ שזה בעצם הטמפרטורות גם ללא OC אני יודע שזה לא הכי קר בעולם, אבל עדיין אני מרגיש שהרווחתי 600Mhz חינם מוקדם מידיי לשמוח?, יש מצב שהתוכנות לא קוראות נכון? אני משתמש ב CoreTemp And Real Temp תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 608 צפיות
-
-
אהלן חברים, הבעיה שלי היא כזאת: יש לי מחשב של משתמשים פשוטים: Asus P5LD2 Pentium D 945 (3.4gh) GeForce6600 מארז עם ידית סטנדרטי לחלוטין שעם התערבות מצידי יש לו מאוורר שמפזר אוויר על הדיסקים בפאנל הקידמי, מאוור שמוציא אוויר בגב שלו, ועוד שני מאווררים על הדלת שאחד מכניס ואחד מוציא. השבוע קניתי שלושה חלקים חדשים כצעד ראשון לבניית מכונת משחקים. Enermax Modu82+ 625w Zotac 9800GX2 DDR II 4GB KIT 800Mhz CL4 ULTRA PLUS GEIL Heatsink חיברתי את הזיכרונות והוא זיהה רק 2.8 ג'יגה אבל אני מודע לסיבה. (כי הלוח תומך רק מהירות שעון 667 והזיכרונות עובדים על 800) לא מפריע לי כי זה זמני עד חודש הבא שאני אקנה את ה- Asus Rampage Formula חיברתי את הספק, סבבה לגמרי. אבל כשחיברתי את הכרטיס הטמפרט…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני קורא קבוע בפורום הזה, וחיפשתי תשובות למה שרציתי ולא מצאתי אז יש לי כמה שאלות, מקווה שתוכלו לענות לי. 1. אם אני רק מעלה תדרים, ולא מוסיף מתח אני בכל זאת מאבד אחריות על המעבד? 2. ושוב אם אני מעלה רק תדרים ולא מוסיף מתח, זה עדיין מעלה את הטמפרטורות של המעבד? 3. מה הסיכוי שמעבד ישרף , הבנתי שזה שונה ממערכת למערכת, אבל אשמח בכל זאת לתשובה כללית אני מדבר על מעבדים ברמת Q6600 אני יודע שיש מעבדים טובים ממנו ל OC אבל עדיין (: תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 510 צפיות
-