עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by BaLiLi,

אני מתלבט הין 2 לוחות למעבד E6300 1. זה CONROEXFIRE ESATA 2 שעולה 550 ש"ח והשני זה GYGABYTE 965P S3 שהבנתי שהוא אוברקלוקר הרבה יותר טוב אבל עולה 250 ש"ח יותר האמת לא בא לי להתעסק יותר מידי בלקנות מאווררים ולהעלות מתחים למעבד השאלה שלי אם אני רוצה להגיע לOC של 300 עד 400 באס 1.האם אני יכול להישאר בקירור סטוק? 2.האם אני יכול לעשות את זה בלי להעלות מתח? 3.האם אני חייב זכרונות של 800 MHZ כדי להגיע לבאס כזה? 4.בוא נצא מנק' הנחה שעם הCONROEXFIRE ESATA 2 אני אגיע ל300 באס(זה מה שהגיעו איתו בביקורות)=2.1 גיגה או להוסיף את ה250 ש"ח הפרש ולקחת את ה965P S3 שייתן לי באס של 400 (בהנחה שזה הבאס המקסימלי באמת שאוכל להגיע אליו מבלי להעלות מתחים ולהישאר עם קירור סטוק)=2.8 גיגה האם ההפרש ב…

• 19 תגובות
    • 992 צפיות
  2. Started by Void,

העלתי בעזרת התוכנה Clockgen את מהירות המעבד אבל איתה עלה לי גם הpci-e + pci זה בסדר? ואם לא איך אני עושה שזה לא יזוז?

• 13 תגובות
    • 991 צפיות
  3. Started by nahum8,

בבקשה זה דחוף לי... לוח 945P-S3 חדש...(במחשב שלי אחי..הייתה פעם הבעיה שהוא מתכבה באמצע משחק כלשהו וחשבתי זה הספק אז קניתי וזה לא עזר...) בקיצור ב-EVEREST הטמפ' של הלוח (צ'יפסט) לא עולה מעל 22 במאמץ! אבל כשאני נוגע בצ'יפסט אני יכול אשכרה לפתוח פה מקדונלדס משלי בבית!! הצ'יפסט פשוט רותח!! ממששש חם! - לדעתי זאת גם הבעיה שבעט משחק המחשב עושה ריסט.. בקיצור.. 1.יש תוכנה אמיתית שתראה ת'טמפ' של הצ'יפסט? טמפ' אמיתית אני מתכוון. 2. האם כדאי להחליף את הלוח ל- ASROCK CONROE XFIRE...? ( משהו כזה ) . ל ASROCK שנה אחריות ולשלי 3.

• 17 תגובות
    • 991 צפיות
  4. Started by ilay22,

פעמיים עשיתי OC, בפעם הרשונה רק עד 205, וזה גרם לוינדוס לקרוס עם מסכים כחוילים, ולא לעלות שוב (אחרי שבדיקה בS&M שהראתה שהכל בסדר) פירמטתי והתקנתי וינדוס מחדש, ושוב עשיתי OC, הפעם הגעתי ל 235, והוא שוב קרס, ולמרות שהוינדוס עולה, הוא עובד בצורה נוראית (הרצתי כל פעם את S&M והכל היה בסדר) אין בעיות חומרה, בדקו בחנות אחרי הפעם הראשונה איך יכול להיות שה OC הורס לי את וינדוס? :s05: (למנהלים: מתנצל על הפוסטינג הכפול מקודם)

• 19 תגובות
    • 991 צפיות
  5. Started by shabo,

שבת שלום לכולם, בזמן האחרון אני מתחיל להתעסק בקירור של המחשב וברצוני להוסיף מאוורר נוסף למארז. פתחתי את המחשב שלי וגיליתי שיש לי רק מאוורר אחד למארז שמכניס אויר בחלק העליון של המחשב מאחורה (מתחת למאוור של הספק) ושהוא מחובר לשקע שמתחברים אליו כל מיניי חוטים מכיוון כונן הדיסקים והצורב ולוח האם והחוטים של השקע הזה מחוברים לספק... השאלה שלי היא לאן בדיוק אני חבר את החוט של המאוור החדש אני רוצה להוסיף.. אני לא רואה מקום לחבר אותו, השקע כולו תפוס.. והשאלה השניה שאני רוצה לשאול היא איך אני משנה את כיוון הזרימה של המאוורר כך שאחד יכניס אויר ואחד יוציא? לא מצאתי את התשובות במדריכים... אודה לכם אם תעזרו לי

• 15 תגובות
    • 991 צפיות
  6. אני רוצה להביא קירור מאמריקה.. או מהארץ.. ואני לא יודע איזה לקנות.. החלטתי להגדיל את התקציב ל350... ואי לי 64 ביט אז הXP-120 לא מתאים לי.. אני צריך משהו לברטון... . תודה מראש, ניר.

• 24 תגובות
    • 991 צפיות
  7. טוב, יש לי כרגע מאוורר אחדד 80MM מאחורה מוציא ואחד 80MM מקדימה מכניס. אמור להגיע אליי בעוד שבוע בערך מאוורר 80MM עם לד כחול, רק שאני לא יודע איפה הוא יועל יותר: מאחורה או מקדימה? מה אתם אומרים?

• 10 תגובות
    • 991 צפיות
  8. Started by karpad,

שלום קניתי מחשב חדש המפרט שלו בחתימה (אולי אני יגיד את זה הרבה פעמים זה בגלל שאני מתלהב ממנו) עכשיו אני צריך הדרכה באוברקלוק בבקשה תוכלו לרשום לי את כל התוכנות שאני יצטרך ולהסביר לי צעד אחרי צעד כמו לילד מפגר, חריש, עילם, עם רגל אחת והלם קרב תודה רבה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 991 צפיות
  9. אני רוצה לדעת את אחוזי ההצלחה בפתיחת 6200. תודה לכל המשתתפים בסקר.

• 12 תגובות
    • 991 צפיות
  10. קודם כל, שלום! הודעה ראשונה שלי כאן תחת הניק הזה אוקיי עכשיו הבעיה ככה, יש כמה דברים שלא הבנתי במדריך של הכ.מסך... ההגדרות הם בביוס או רק ברג'סטרי של הווינדווס? אם אני אפרמט את המחשב אז האובר קלוקינג "יעלם"? ודבר שני, יש לי כ. מסך ASUS G Force2 64 DDR GTS , לא נגעתי לו בהגדרות או משהו והטמפ' שלו קרובה מאוד ל 50 מעלות!!! זה לא קצת מוגזם?! וכן, המאוורר שלו תקין... תודה מראש...

• 9 תגובות
    • 991 צפיות
  11. Started by QuickSilver,

שלום לכם אנשים יפים ויקרים ... החלטתי לפנק את עצמי קצת אז קניתי לי מכונה חדשה , Asus A7n266-e Mother board , N-Force chipset AMD xp 1700 Samsung DDR 256 Mb , one unit ומארז ג'נריק שעבר התעללות קשה ומקצה שיפצורים מטורף ... הוכנסו בו 4 מאווררים , 80X3 מ"מ ( שניים בחזית , אחד מאחורה ) ועוד מאוורר 100 מ"מ בגג של המארז שמוציא אוויר . על המעסד יש לי מאוורר שאני לא יודע איך קוראים לו , של THERMALTAKE , יש לו גוף קרור עגול בצבע צהוב-כתום מטלי ובתוך הגוף קרור העגול ישנו מאוורר , אני אצל אותו ואשים תמונה ... אם מישהי מזהה בבקשה שיגיד לי את השם שלו . אהה ... ובין המעבד לגוף קירור של המאוורר אין שום משחה או משהו מפריד , זה תקין ? הטמפ' הממוצעת של המעבד היא 49-50 מעלות , ושל הלוח …

• 8 תגובות
    • 991 צפיות
  12. Started by ORrrr,

יש לי כרטיס מסך ATI 9500pro הזכרונות כתוב infenion והמספר הוא 3.3 איפהשהו על השבב, אז הורדתי ביוס פרוץ מתאים בשביל זה. יש לי גם את התוכנה לפלאשינג בשביל זה. הורדתי Radeonator 2.0 עכשיו, הביצועים הנוכחים של המערכת שלי למשחקים לא ממש מספקים (אתם יכולים לראות תוצאות בחתימה) ואני לא אוברקלוקר מקצועי, וחשבתי אולי אני אצליח לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך כי זה לא אמור להיות מסובך. 1. האם אני אוכל להגיע לאובר שהעלאת הביצועים מורגשת עם הקירור המקורי של הכרטיס? 2. יש מצב להחזיר את הביוס של הכרטיס למקורי אם אני לא רוצה את האובר יותר? 3. אילו שיטות יש בשביל לדעת אם הכרטיס מתחמם יותר מידי? תודה מראש, אור..

• 10 תגובות
    • 991 צפיות
  13. שלום הייתי רוצה לדעת האם קיימת תוכנה לשליטה על סיבובי המאוורים תודה,

• 14 תגובות
    • 991 צפיות
  14. שלום, נשברה לי תושבת גוף הקירור של המעבד בלוח אם Asus M2NPV-VM, מעבד AMD בתושבת AM2. הדבקתי את החלק שנשבר עם דבק מהיר. הפתרון החזיק לכמה ימים, ועכשיו התושבת נשברה שוב. לוח האם נקנה ב-2006 וכבר איננו מכוסה באחריות. תמונה מצורפת. מה עושים? תודה רבה! רון. [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 991 צפיות
  15. שלום לכולם. חזרתי היום בצהריים למחשב שפעל בסופשבוע, אבל עבד בעיקר על הורדות מהאינטרנט (ותהליכים של ויסטה שרצים ברקע) ולא היה אמור להתאמץ יותר מידי. להלן מפרט המחשב (ללא אוברקלוק): מארז Arctic Cooling Silentium T2 Pro מעבד E6600 עם קירור סטוק לוח אם 965P-DS3 כרטיס מסך לידטק 8800GTS 640M כונן קשיח 250GB של WD כשחזרתי בצהריים בדקתי את הטמפ' דרך Everest ודרך Rivatuner, גיליתי כמה דברים מלחיצים. לוח האם והמעבד עבדו על 46 ו-44 מעלות בהתאמה (הליבות הציגו 41 מעלות), וזה עוד נראה לי סביר בIDLE ביום חם. אבל כרטיס המסך לעומת זאת עבד על 74 מעלות בDiode ועל 65 מעלות בAmbient. כל זה כשהמאוורר על הGPU עמד על 60% (1500RMP) קבוע והמאוורר של הCPU עמד על 1700RPM (אבל משתנה). זה היה נראה לי …

• 6 תגובות
    • 991 צפיות
  16. Started by ixslashix,

כדי לא לזהם את הט'רד השני אני אשאל פה את השאלת שלי, ברשותכם... משהו העיר לי שהמערכת שלי צועקת לקירור מים (סליחה שאני לא זוכר את השם), אני יודע שזה עסק יקר יחסית ולפני שאני משקיע בזה אני רוצה לדעת יותר, נניח ואני רוצה שני לופים, אחד למעבד ואחד לכ.מ. (שאני לא מוצא לו בלוק אגב), מה אני צריך לזה? מה העלויות (בערך)? איך הולך הקירור מים של ה295 שני PCB? מה יקרה אם בעתיד אני ארצה להחליף לכרטיס עם ליבה אחת? אשמח לשמוע מחשבות

• 7 תגובות
    • 991 צפיות
  17. Started by Orillion,

היי לכולם, אני חווה בעיה מוזרה עם הכרטיס שלי: EVGA Geforce GTX 660TI FTW Signature 2. אני משתמש ב-MSI Afterburner בשביל האוברקלוק וב-MSI Kombustor כדי לבדוק יציבות. כרגע ה-POWER LIMIT על 140% (המקסימום הניתן), ו-+40 על הליבה. אוברקלוק צנוע לכל הדעות. דבר מוזר קרה: הרצתי כעת את בדיקת המאמץ של MSI Kombustor. במשך 5 דקות הכל הלך טוב, עד שפתאום הייתה התרסקות. כאשר בדקתי את המדדים, ראיתי שבאותו רגע הכרטיס עלה הרבה יותר מה-140% כוח שהקצבתי לו - הוא עלה ל-350! וזה כמובן מה שגרם להתרסקות. מישהו יודע למה זה קורה? האם זה סתם איזה באג בבדיקה של MSI ובמשחקים זה לא יקרה? כדאי להשתמש בבדיקה אחרת? או שמדובר בעיה בכרטיס? או שאולי כדאי שאפחית את ה-POWER LIMIT ליתר ביטחון ל-120? אנ…

• 1 תגובה
    • 991 צפיות
  18. Started by shy30h,

בסוף קניתי קירור למעבד scythe katana 3 בגלל שהוא היחיד שנכנס ללוח שלי http://s10.postimg.org/v09sbe4o5/Katana_3_Cooler_3_01.jpg' alt='Katana_3_Cooler_3_01.jpg'> מה דעתכם עליו בשביל קירור רגיל וקירור לאוברקלוקינג?

• 2 תגובות
    • 991 צפיות
  19. Started by liram21,

יש לי asus p8p67 עם ביוס גראפי. כשאני נכנס ל- AI TWEAKER (איפה שעושים את ה-OC ומתעסקים עם המעבד), יש לי כמה אפשרויות: Default 4.1GHz 4.5GHz 4.8GHz השאלה שלי היא האם אני צריך להעלות שלב שלב על המעבד או פשוט לבחור נגיד ב- 4.8 וזהו ? נ.ב. - חייבים לעשות מדריך לביוס גראפי, רוב החברות מתחילות לעבוד עם זה והביוס הכחול המפחיד מתחיל להעלם ..

• 3 תגובות
    • 991 צפיות
  20. אהלן. מי שמכיר את המשחה הזאת, יודע שהיא אחת הטובות ביותר שיש. האזהרה שמגיעה איתה זה שאסור שהחומר יגע באלומיניום. http://coollaboratory.com/shop/product_info.php/products_id/3 הקירור שיש לי הוא של Xigmatek Achilles SD1284 - יש לו 4 צינורות נחושת חשופים HDT ובין הצינורות יש את התושבת שמחזיקה אותה שאני חושב שהיא מאלומיניום. חיפשתי בגוגל ולא מצאתי תשובות על השילוב שלהם. מישהו פה אולי יודע במקרה את התשובה? תודה.

• 1 תגובה
    • 991 צפיות
  21. אז ככה יש לי מעבד E8500 שהתדר שלו הוא 3.16 ג'יגה הרץ. המכפלה שלו היא 9.5 והתדר הוא 333 עכשיו השאלה שלי היא אם אני ישנה את המכפלה ל6 ואת התדר ל527 (כך שגם יוצא 3.16 ג'יגה הרץ +-) אז הביצועים ישארו אותו דבר הוא שירדו\יעלו??????? ומה יותר טוב מכפלה גבוהה או תדר גבוהה???? עריכה: יש לי זכרונות של OCZ 4Gb Kit DDR2 800MHz PC2-6400 Reaper HPC 4-4-4-15 נראה כמובן שהם יכולים לעמוד בתדר של 527 FSB.... הלוח שלי הוא EP45-DS3R והמעבד E8500 והלוח: תודה לעוזרים!!!

• 18 תגובות
    • 991 צפיות
  22. איזו תוכנה הכי טובה לראות את הנתונים כגון מתחים , מהירות מאוררים וכו'? אחרי שעה של ניסיונות בערך הצלחתי לייצב את המעבד על 4GHZ 308X13. העלתי מתחים לMCH וFSB וDDR2 וגם למעבד הוא על 1.43V. כמובן שאני על 1:1... בדיקת יציבות בOCCT של חצי שעה העלתה תוצאות חיוביות - המערכת יציבה. אף על פי כן כאשר הפעלתי ORTHOS CPU STREES במשך 6 דקות המחשב תיפקד מעולה, אבל החום במעבד הגיע ל75-73 לפי CORETEMP... וזה די מדאיג למען האמת. יש לי קירור EVERCOOL עם משחה טרמית של AC... האם עליי להוסיף משחה טרמית או שזה נטו נטו להחליף קירור. מה היא הטמפרטורת גג שאסור להגיע אליה? **מדובר במארז HTPC ככה שצריך קירור נמוך שלא יעלה על 100MM.

• 8 תגובות
    • 991 צפיות
  23. Started by NeedOcHelp,

אחים שלי אני חייב עזרה בקשר ל OC שמתי CPU FREQ ואיך שאומרים את זה 260 הAUTO שלי זה 200 שמתי זיכרונות 3.66 824MHZ ההכפלות X14 מתח שמתי 50 המחשב נידלק ואז אני עושה בדיקת מאמץ זה עושה לי מסך כחול ניסיתי להגביר מתח שמתי 75 100 וזה לא עוזר מה אפשר לעשות ? אגב מעבד : Amd Phenom ii x4 920 לוח אם Gigabyte GA MP 790 DS4H זיכרונות K DATA 4GB ספק 550W

• 4 תגובות
    • 991 צפיות
  24. Started by cool_man,

אנחנו בזמני קיץ.. אז חם בכללי בחוץ ובחדר ובכל מקום.. וזה משפיע לי גם על המחשב.. יש לי את המאורר STOCK שמקבלים עם המעבד.. והבעיה זה שהוא מרעיש כמו מטורף!! הטמפטרטורה שהמעבד מגיע אליה מקסימום זה בעיקרון 60 מעלות (אני מצרף תמונה של ה OCCT) אבל הבעיה זה שהמעבד רועש כמו משוגע כשזה מגיע לטמפרטורה כזאת.. ניסיתי לווסת אותו כדי שיסתובב פחות אבל לא חושב שזה הרעיון הכי טוב כי זה יכול רק לגרום לעוד התחממות.. אני שוקל לקנות קירור חדש למעבד אבל השאלה בתכלס זה איזה? יש לי כרטיס מסך GeForce 460 GTX אז הוא דיי טופס מקום בתוך המארז.. בנוסף הסלוטים של הזכרון דיי קרובים למעבד אז בתקווה שזה לא יפריע הלוח אם שיש לי זה GA-MA78LMT-US2H יש לי מאורר קידמי, אחד אחורי ועוד אחד בקיר אני רוצה בעיקרון…

• 5 תגובות
    • 991 צפיות
  25. Started by shay99,

שלום אני בקרוב קונה מחשב חדש, ואני רוצה גם לבצע OC למעבד שאני מתכוון לקנות (http://tms.co.il/product/6800), ואמרו לי שאם אין לוח אם שמתאים לOC, הלוח אם יגביל אותי בOC וזה לא שווה כלום. אז אני אשמח לקבל המלצה ללוח אם עד 420 שקל שיתאים לOC ויקח אותי לפחות ל4GHz בלי בעיות בלי קריסות בלי כלום, שיהיה יציב. זה המפרט בעיקרון: מעבד כתבתי למעלה, קירור למעבד: http://tms.co.il/product/9003 זכרון פנימי: http://tms.co.il/product/10059 כרטיס מסך: http://tms.co.il/product/9160 (גם לו אני מתכוון לבצע OC). תודה רבה לעוזרים!

• 9 תגובות
    • 990 צפיות

דיונים חדשים בפורומים