אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום. המון זמן סמכתי על CoreTemp כמדד הטמפרטורה של המעבד. מצאתי שהטמפרטורה היא 21 מעלות. כאשר התקנתי את HWmonitor מצאתי שה CPU Temp עומדת על 36 מעלות. לאחר שהתוועצתי כאן בפורום, נאמר לי שיש הבדל בין טמפרטורות הליבה לבין טמפרטורות הצ'יפ. הליבות קרות מהצ'יפ כמכלול. למרות זאת, במבחנים מסוימים, כותבים מצביעים על הטמפרטורות של CoreTemp כמדד טמפרטורת המעבד. כמובן שלהבדל יש השפעה של ממש. אם אני בודק את ה OC שלי על פי CoreTemp, המצב שלי טוב. אם אני בודק לפי HWMonitor, הוא לא כל כך טוב (בלשון המעטה). אז מה הדין? תודה!
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לפני שאני מתחיל לעשות שטויות, כמה שאלות.. 1)כדי להיות בטוח..את הגריז טרמי מורחים ישירות על המעבד והזכרונות? 2)אולי אתם יכולים להמליץ על תוכנות נוספות למדידת מהירויות מלבד 3dmark2001 ? ד"א למדתי המון ממדריך ההמהרה (ב).. תודה רבה למחבר.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי,יש לי E8400 עם הקירור והלוח במפרט.נכנסתי לביוס והתחלתי להעלות,כשהתחלתי הוא עמד על 333.העלתי ל370(עם מיכפלה של 8)וכשחזרתי לביוס הוא אמר לי שהייתה שגיאה בעקבות הOC והוא חזר להגדרות הקודמות.למישהו יש רעיון?אם תמונה תעזור אז אני אעלה מחר.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אנשים הרכבתי את החלקים הנ"ל: I5 750 box EVGA P55 SLi with LOTES Corsair dominator 1600mhz CL8 4GB kit Corsair 400cx PSU הרכבתי אותם מחוץ למארז עם כרטיס מסך PCI 5200 - אני מחכה להזמנה של כרטיס מסך ו-Thermalright True120 Black. עכשיו כשהכל בהגדרות ברירת מחדל, אחרי לחיצה על כפתור CLR CMOS הטמפ' ב-Memtest היתה באזור ה-54 מעלות. עכשיו שמתי את הזיכרון על 1600 מ"ה, זה הוריד את מכפלת המעבד ל-19 והוא במהירות 3042mhz. העלתי את מתח הזיכרון ל-1.65v לפי הגדרות היצרן, וזהו את מתח המעבד השארתי כמו שהוא 1.125v כמדומני. הטמפ' קפצה ל-89-92 מעלות ב-Memtest. ניסיתי לשים באס על 200 כך שהזכרון על 1600 מ"ה, מעבד עם מכפלה 15 כך שהוא ב-3000mhz, ולקבוע שוב 1.65v ו-1.125v. הטמפ' באז…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
די מיציתי מה אני צריך בכותרת. אני הולך לקנות לעצמי Antec P280, שמגיע בלי מאווררים קדמיים, ואני רוצה שיהיה מאוורר שיזרוק אוויר ישירות על הקשיח שיהיה במחשב. מנסיון, הם חיים יותר זמן ככה. אפשר להתגמש קצת למעלה במחיר אם זה שווה את זה, שני מאווררים, 120 מילימטר, שקטים (וזה חשוב כי אני ישן באותו חדר עם המחשב) אבל שידחפו הרבה אוויר. רצוי מיסבים מוצלחים יותר ממיסבים כדוריים פשוטים. יש הצעות? רצוי משהו שזמין בזיגזג או ב-RSM, שמשם אני קונה חלקים למחשב.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שאני מנסה לעשות את החור עם הג'קסון תמיד נסדק לי חצי מהפלסטיק אין רעיון אחר? ג'קסון זה הכלי היחידי שיש לי איך אני מגן על שאר הפרספקס כאשר אני חותך?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש קירור איכותי ושקט למעבד שמעתי על טרמלטייק V1 ועל BIG TYPHOON VX איזה מהם יותר טוב? ועדיף כמובן?[br]פורסם בתאריך: 27.01.2008 בשעה 19:23:01 מישהו בבקשה?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חיברתי מחדש את הכרטיס 7600GS והטמפ' במנוחה היא 100 מעלות צלזיוס!!!!! זה לא הגיוני.. הכרטיס לא ב-OC.. תודה על העזרה.
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי בעיה בקירור עם מחשב דיי חדש יחסית 2600+barton core 9600xt 256 512mb ddr... ומאזר גנרי מידי טואר,ועכשיו הקטע המגעיל חוץ מהקירור למעבד שאני לא ממש אוהב הקטע הוא שיש לי רק מאוורר אחד שנרי של 60 ממ, שמוציא או מכניס אוויר זה לא ממש משנה ברמת קירור כזאת, עכשיו אני אחרי חודש וחצי עבודה עם תקציב של 3000+ מה שאני כמובן לא הולך להקציב לפתרון של הבעיה הזו,אלא סכום קטן יותר בהרבה בשביל קירור מצויין למעבד ולמחשב עצמו,אני לא מבין בעניין הזה בגלל זה אני מבקש הצעות ממכם,אולי אפילו להחליף את המארז למרות שהשטח שמוקצב לו לא גדול במיוחד, אז בבקשה אני פנוי להצעות ואני חושב שיש תקציב (אגב רק לא קירור מיים) תודה מראש
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מתלבט בין לקנות מעבד E6600 עם לוח אם asrock conroexfire וזכרון "בינוני": corsair value 533mhz cl4 ללא אמצעי קירור מיוחדים או לקנות מעבד E6300 ולעשות לו OC עד כ 2.5 Ghz. השאלה מה ישתלם יותר: אני יודע שההבדל בין E6600 ו E6300 הוא 800-1000 ש"ח, אבל עם כל התוספות שאני אצטרך בשביל OC (כמו לוח אם high end ומארז איכותי ומאווררים וקירור למעבד וכו'), אני בעצם כבר כמעט מכסה את ההפרש הזה, לא? אני שואל את זה כי אני לא בטוח מה צריך לשדרג כדי לעשות OC יציב ל E6300 כדי להגיע ל 2.5 Ghz.. להערכתי זה ככה: (יחסית לרכיבים שתיארתי למעלה) לוח אם ל OC: הוספת 400-600 ש"ח קירור למעבד: 200-300 ש"ח מארז איכותי (יחסית ל sunbeam transformer): ??? מאווררים למארז: 100-200 ש"ח זה כבר לא נראה משתלם …
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב... הבלתי נמנע קרה ! קניתי את המוגן 2 עם משחה MX2 .. לאחר מחשבות רבות איזה קירור לקנות ראיתי שהמוגן הוא פשוט הכי מומלץ. אני מקווה להגיע איתו ל4Ghz ביציבות. אני מקבל את האריזה ביום שלישי, אני מודה לחבר'ה הוותיקים פה ששמחים לעזור :xyxthumbs: תמשיכו כך דרך אגב - אין בעיה שהמחשב עומד נכון?? המשקל לא יהווה בעיה?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אז אחרי כל השאלות מה , מי, איך, ולמה אני סוף סוף עושה את ה OC. (למעבד) טוב אז הדבר היחידי לפני שאני מהתחיל זה ההגדרות בביוס. לוח אם - P35 DS3L זכרון - Corsair 2GB 800MHZ CL 4-4-4-12 מעבד Q6600 עשיתי חיפוש בגוגל ומצאתי את ההגדרות המסיומות ללוח שלי, אבל לאותו בן אדם שכתב היו זכרונות שונים, וגם היו ממש הרבה דברים להגדיר שלא ניראה לי שהגיוני (יש מקס' 10 שינוים שצריך לעשות, ושם היו איזה 30) אשמח אם משהו יודע, כדי שאוכל להתחיל ב OC.
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב נתחיל בזה שהקירור לציפס'ט של ה-DFI שלי הוא קודם כול לא כזה מוצלח ושנית הוא קודח.... אני אישית רגיש לרעש ומנסה לשלב במחשב שלי את הגישה של קירור אפקטיבי במינימום רעש. מארז שקט של ANTEC 3700 QBE ,גוף קירור XP-120 ,שני מאווררים של TT SMART CASE נשלטים ישנית,והקירור החדש לצ'יפסט של זלמן ZM-NB47J ,קודם כול הוריד לי 5 מעלות אצלי היה תמיד ב IDILE 45 מעלות ועכשיו זה סביב ה 39-40 והבונוס הענק: השקט!!! לא שומעים כלום תודה לאל. הקיצר ממולץ בחום,עולה 50 ש"ח . [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לפני הכל זה המארז שלי: http://www.thermaltake.com/product/Chassis/midtower/soprano/vb1000bws.asp אוקי אלו שאלותיי =] אשמח אם תוכלו לענות עליהן. 1. במארז סופרנו הרגיל של Thermaltake יש מאוורר בחלון, האם הוא 90 מ"מ או 80 מ"מ? ואם יש גדלים שונים ל90 או 80? 2. מה יותר כדאי? שאותו מאוורר יוציא אוויר או יכניס אוויר? 3. יש לכם המלצה לאיזה מאווררר להחליף עם לדים? ושיהיה שקט ויעשה את העבודה כראוי תודה רבה =]]]][br]פורסם בתאריך: 25.03.2007 בשעה 19:55:54 עריכה:אהה התקציב הוא למאוורר החדש הוא 50 ש"ח. זה המאוורר שחשבתי שאני צריך את אישורכם אם הוא יתאים http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6084
-
- 24 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התוצאות של ה-OC של הכרטיס מסך שלי טובות GEFORCE 2 MX400 המעבד של הכרטיס מסך ב 250 MHz והזיכרון של הכרטיס מסך ב 180 MHz בהתחלה היה המעבד של הכרטיס מסך ב-200 MHz והזיכרון של הכרטיס מסך היה 165 MHz והוא יציב מאוד זה טוב או סביר?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תגידו לי מזל טוב סוף סוף הצלחתי לעשות OC יציב!
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לי יש כבר: i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core (אני חושב שיש לו קירור מובנה) לוח האם: Intel® Desktop Board DZ68DB אני מתכוון לרכוש כרטיס מסך סבבה באיזור ה 600 ש"ח האם יש טעם לרכוש קירור מעל 70 ש"ח למעבד אם אני לא מתכוון לעשות OC. באיזה קירור כן שווה להשקיע? כרטיס מסך? מארז?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, כיום אני נמצא עם קירור מסוג מוגן 3. ובמארז שלי יש שלושה מאוררים קדמי מכניס אוויר - דלת מכניס אוויר - אחורי מוציא אוויר. הייתי מעוניין להוסיף עוד מאורר. ניתן להוסיף עוד 4 מאוררים, רציתי לדעת איפה לדעתכם הכי עדיף לי להוסיף מאוורר (או לא עדיף..) ובכמה זה יעזור/יתרום לי לזרימת האוויר במארז. העלאתי תמונה לדוגמא.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום ברשותי מארז מידי ממוצע בעל ספק עלום שם עם מאוורר יחיד. ניתן להתקין מאוורר 80mm בקידמת המארז וכן בחלקו העליון. אני לא מבין גדול באיוורור ולכן הייתי רוצה לקבל קצת המלצות על אילו מאווררים לקנות ואיפה, אני מעונין לקנות מאווררים איכותיים. כמו כן אשמח לקבל המלצות על ספקי כח (300W - 350W) וכן מאוורר ו Heat Sink למעבד (Athlon 1.1GHz, לוח Asus A7v133) המארז לא מתוכנן טוב כל כך ולכן המעבד ממוקם מול ספק הכח ואני לא יכול להתקין על המעבד מאוורר וHS גבוהים במיוחד. כרגע אני עובד עם המאוורר וה HS שקיבלתי עם המעבד. תודה רבה על העזרה.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, ראיתי פה בפורום על אחד שהזכיר את הבעיה הזאת ( אבל לא התמקד בה כלכך ), ורציתי לדעת, אם באמת יש לי את ה-BT, ואני מתכנן לקנות את הספק אנרמק ליברטי, אז המאוורר הגדול הזה לא יחסום חלק גדול מהמאוורר התחתון ל הספק וכל יפריע לקירורו, ואולי יגרום לו להרעיש יותר על מנת לאוורר חזק יותר??? ואם אתם רוצים לדעת יש לי את המארז טרנספורמר, הוא גדול מספיק בשביל להפריד בניהם???
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
new world record http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=131071
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם התיזמונים ניתנים לשינוי ואם כן האם ניתן לשנות תיזמונים בזיכרון הבא http://www.comp-il.co.il/Product.asp?Pid=DR2GEIL1GB&Cat2Cat1ID=1113&Cat2ID=1738&aff=Zap והאם זה מסוכן לשנות את התיזמון
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לעשות OC קטן יחסית למעבד שלי ואמרו לי שצריך ללכת לביוס ואז ל- free jumping configurtion ולא מצאתי את זה. אם אתם יודעים על מה אני מדבר אודה לכם אם תעזרו לי ואם יש דרך פשוטה יותר אשמח לדעת עליה
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כנראה שיש לנו מלך אוברקלוק שיחליף את ה1.6 האגדי. http://forum.pcdvd.com.tw/showthread.php?s=&threadid=202208
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-