עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכולם, אחרי ששאבתי כמה שיותר מידע מהאתר הזה ומהפורומים פה החלטתי שאני אנסה לעשות אוברקלוק קליל למעבד..ממש סתם כדי לראות מה קורה..(ממש משעמם לי..) אז פתחתי את המארז וניקיתי קודם כל את כל האבק שהצתבר בו (על המעבד כרטיס מסך ושאר מאווררים ורכיבים..) לאחר מכן הדלקתי שוב את המחשב ונכנסתי לביוס, בדקתי מה הטמפ' של המעבד (עמדה על 33 C..) מרוצה ושמח נגשתי לשינוי המהירות והרמתי אותה מ 200 ל 210.. (ללא שינוי במכפלה כי היא נעולה גם ככה..) כלומר המעבד עלה מ1800 MHZ לקרוב ל1900 MHZ ,שמרתי את ההגדרות ואתחלתי מחדש את המחשב לאחר כחצי שעה של עבודה סדירה נכנסתי שוב לביוס ולהפתעתי גיליתי שהטמפ' של המעבד ירדה!!? ל29 מעלות ולפעמים עולה ל 30... מה קשור!!!?? האם זה הגיוני ?!?? נ.ב : זהו המפר…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by Vortex,

שלום, יש לי פנטיום 4 1.7 וויליאם-מת ( :'( ) , הטמפ' הממוצעת של המעבד היא 45 מעלות. אני מתחיל להריץ פריים וזה אחרי 20 שניות עולה ל60 מעלות, ואני מפחד להמשיך...יש סכנה בלראות עד לאן זה מגיע? תודה.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. טוב, אז לכבוד הרס המאוורר של הכרטיס מסך שלי- אני עושה קניות למחשב... טוב אז קודם - איך זה נהרס, יש לי עכשיו הרבה שיפוצים בבית ומסתבר שיום אחד מישהוא שכח לכסות את המחשב כדי שלא יכנס אבק... אז המחשב שלי התמלא באבק... במיוחד הכרטיס מסך- ואז אני מקבל התרעות על החום בכ.מסך ובלאגן ומגלה - המאוורר לא עובד- טוב הוא מלא באבק- אז נוציא את האבק... אבא שלי עזר לי ו5 כנפיים של המאוורר נשברו :-\ אז לכבוד זה- אני קונה היטסינק חדש לכ.מסך ובאותה הזדמנות פירקתי את כל המחשב(כי הוא היה מלא אבק) וניקיתי וגיליתי שהמשחה הטרמית על המעבד שלי כבר ניהייתה פירורים ובעעע... אז אני צריך גם משחה טרמית, ואם כבר באותה הזדמנות אולי אני אבנה איזה פאנבאס ויוסיף איזה 2 מאווררים... אז- השאלות: 1- איזה קירור…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by eliXir,

1) העלתי את הבאס של ה-E6420 ל-333, והעלתי את המתח לפי מדריך שראיתי באיזה אתר, אבל שמתי לב שזה נוגע ל-OC של E6300 ל-3.5GHZ.. ושם הם אמרו להוסיף 0.4 לזיכרון ו-0.2 ללוח. אז כמה להוסיף אם העלתי רק לבאס 333 (2.6GHZ) 2) לאחר שהעלתי לבאס 333 המעבד מגיע ל-68 מעלות ב-100% מאמץ, 46 במנוחה. זה טוב/רע/סביר? זקוק לתשובות דחוף, תודה מראש!

• 22 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by coolspot,

אז ככה אני יכול לקבל חינם איזה 4 מאוררים של 80 מ"מ של 5 וואט האם הם מתאימים למחשב? אני לא יודע שום פרטים על דחיפת אויר ורעש

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. חשבתי לשדרג את המחשב מסוקט 775 לסוקט 1155 (כנראה למעבד i3 2100 או I5) הקירור שברשותי הוא HYPER 212 שכרגע על סוקט 775 האם הקירור הזה יכול להתאים גם לסוקט 1155 ? (אני כמובן לא מדבר על לוחות "מיוחדים" ששם עשו חורים נוספים כמו של 775) חשוב להבין שאז בזמנו כשהקירור יצא, הסוקט למעבדי I3/I5 וכו' לא היתה קיימת, אבל יכול להיות שבכל זאת הקירור מתאים?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by GZA3,

יש לי את לוח של אסוס A8N-SLI ויש על הציפסט מאורר מאוד מאוד מרעיש ומעצבן רציתי להחליף אותו וקיבלתי המלצה זולה ויעילה מאוד מהמוכר שממנו אני קונה בדרך כלל את הדברים: http://www.zalmanusa.com/usa/product/view.asp?idx=65&code=014 השאלה אם זה מספיק ולא צריך גם מאורר בנוסף ? כי אני כם חושק בעתיד הקרוב ב OC... ס"הכ עלות של 60 שקל למוצר מזערי ויעיל (???) זה. שווה ?

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. אז ככה ניסתי לעשות טריק כזה שהמעבד מוגדר כ 166 במקום 200 ואז ככה אמורים להגיע למהירות האס גבוהה יותר.. ואצל הרבה אנשים זה עובד ואני לא ממש מצליח, למישהו יש רעיונות ? מפרט למטה ומכו כן הנה לינק שמסביר: http://www.geocities.com/trats102002/nf7sFsbsense.html תודה כל העונים.. 8)

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by dids22,

אני רוצה לבדוק את הטמפ' שלי של המעבד והלוח אם (יש לי לוח של gigabyte אבל עכשיו בגרסה החדשה של אוורסט הוא קורא נכון את הטמפ' של המעבד) ד"א יש גם בעיה עם הקריאה של הלוח אם? טוב אז אני רוצה לבדוק במנוחה ומאמץ במנוחה כבר בדקתי אבל אני צריך תוכנה שתאמץ לי את הלוח אם ותוכנה שתאמץ לי את המעבד אז אתם מכירים תוכנה כזו? ד"א המעבד שלי הוא amd 3000 64b 939

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by DOR_2911,

קניתי אתמול את הקירור ולקח לי שעה לשים אותו (כי צריך להוציא את הלוח אם) אבל הטמפ' (ב-OC של 400 מגה הרץ) ירדה מ45 מעלות ל29 מעלות ! ובמאמץ זה לא עובר את ה40 כזה קירור עוד לא ראיתי ! המאוורר שבא איתו הוא מאוורר 10 ס"מ אבל חזק בטירוף ( 0.68a) אני מאוד ממליץ עליו (למרות שהוא עולה 350 שקל :'() אהה ואני יעלה תמונות אם מישהו יכול לומר לי איפה אני מאכסן 2.4 מגה [attachment deleted by admin]

11. Started by Dead,

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Motix,

שמתי את המחשב מחוץ לחדר כך שרעש לא כזה קריטי זה המפרט אבל הוחלף למארז הזה: Fractal Design Define R4* www.ivory.co.il/catalog.php?id=8703 מפרט: המאוורר שעל הגוף קירור thermalright ultra 120 extreme 775 או מה שזה לא יהיה לא עובד. איזה מאוורר טוב יתאים לזה? בנוסף במארז יש עוד כמה מאווררים (2 מלמעלה ומאוורר באחת הדלתות הצדדיות) איזה מאווררים יתאימו שם? האם בכלל כדאי להוסיף? לא יעשה יותר מידי אבק?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by waizman,

התוכנה לא מריצה לי כלום על ה LCD למרות (שנראה לי) שהגדרתי את הכל טוב. מה אני עושה?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שלום אני רוצה לקנות משהו רציני למעבד שלי לקרור יש לי כמה סוגים של חברות שאני רוצה לקנות מהם אני מחפש משהו רצני לOC מי מקרר טוב יותר?? וגם שיכנס ל לוח אם שלי מעבד 3.2 לוח עם ABIT MAX 3 החברות של הקירור AERO COOL-DP-102 1 2 VANTEC-AERO FLOW-VP4-C7040 3 THERMALTAKE-P4 SPARK 7 4 COOLMASTER-IHC-H71 אני מקווה שתוכלו לעזור לי תודה

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שאני משחק בBF3 הטמפטורה במעבד עוברת את ה60C, אחת הליבות הגיע כבר ל67C. וכשהמעבד לא בפועלה הטמפרטורה היא 34C-41C. האם הטמפרטורה הזאת נורמלית או שיש בעיה במעבד? אגב זה הקירור שיש לי http://www.tms.co.il/product/5741 הוא אמור לעשות את העבודה לפי מה שאמרו לי. המחשב שלי הוא חדש לגמרי, קניתי אותו לפני חודש וחצי. הלוח אם שלי זה tz68A+ BIOSTAR והמארז Fractal Design Core - 3000 Mid Case יכול להיות שיש בעיה? הבדיקה טמפרטורה נעשתה אם התוכנה CPUID HWMonitor. תודה לכל מי שיגיב. אני אשמח לתגובות בעניין.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. אהלן, ברשותי קירור מעבד Thermaltake Frio. השאלה שלי היא מתי המאוורר הנוסף צריך לפעול. אצלי לרוב המאוורר המכניס אוויר עובד, והמאוורר שמוציא אוויר לא. האם הוא צריך לעבוד רק מעל טמפ' מסוימת של המעבד? קראתי כמה סקירות ואף אחד לא דיבר על זה... תודה.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by eglon1,

קצת תמונות בקרוב אעלה .. אני רק מתקין את החיה הזאת על המעבד ואדווח על השינויים כרגע עם אילתור של מאוורר (שצורך 30 W חיברתי לשקע של החשמל באמצעות שנאי ) אני נמצא על OC של 600 MHZ למעבד AMD Athlon 3800 +64 X2 סטוק - 2000 --- > C@ 2600 במנוחה 60 =/ כך גם במאמץ .. ( איך זה הגיוני אין לי מושג סוף סוף לעשות OC מכובד יותר ) אוקיי התמונות ייתעכבו ככל הנראה אך אני עובד כרגע בתדר של 2800 MHZ (עדיין מכפלה 10 למעבד) לזיכרונות הייתי צריך להוריד תיזמונים ל- 5-5-5-15 . ) במנוחה המעבד עובד על 44-45 ( גם אתם יודעים זה דינאמי .. 45,41,43 ) טמפרטורה במאמץ עפ"י S&M 53 לליבה אחת ו- 55 לליבה שנייה + - 1 מעלה עד 2 מעלות . שמתי לב לדבר די יפה (אך מבאס ואשמח לעזרה ..) הטמפרטורה…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. טוב אחרי היום הבעע הזה לא מספיק חם גם מספר מאווררים הפסיקו לעבוד :-X ניגש ישר לנקודה... חשבתי וקראתי ביקורות רבות והגעתי למסקנה שהכי משתללם והכי טוב לקנות את המוצרים הללו.. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_851&products_id=5071 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_935&products_id=2580 מה אתם אומרים ?? ד"א זה ממש מצחיק לדעת אחרי התקציב שהתחלקתי עם ההורים שלי נשאר עוד 250 ש"ח ובדיוק עכשיו זה מה שאני צריך ;D בבקשה תענו מהר זה דיי דחוף כפי שאתם מבינים..

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by SKYPE VOIP,

הורדתי את המהירות שעון של המעבד דרך ה FSB מאחר שדרך הביוס " המכפלה " קבועה ולא ניתן לשנותה ויצא לי כך : למה הטמפרטורה לא יורדת ? המעבד עובד חצי מהתפוקה שלו ?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by Imbernir,

יש לי 5 מאוררים Thermalright SP-94 אין לי בכלל אבק (מארז חדש) והחוטים מסודרים עם ממזגן עובד וטמפרטורה של 25 מעלות בחדר יש לי 38 מעלות חום בתוך המחשב ועל ה SP-94 יש מאורר גם הסירקולציה טובה ואל תגידו לי ש38 מעלות חום זה טוב כי זה מגיע ל50 שאני משחק... אז יש דרך שאני יכול להוריד את הטמפרטורה בלי קירור מים? :'(

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by arikg,

שלום וערב טוב, מבקש דעה וחוות דעת על הקירור בקישור: http://www.thermaltake.com/product/Cooler/Retail/Cl-P0401/cl-p0401.asp לצורך OVERCLOCK . תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by iakovl,

אני לא מציין את החנות, אבל מי שרוצה למצוא ימצא קירור לצ'יפסט אני מציין פה את המחיר מהסיבה הפשוטה, הוא נמוך בטרוף 67ש"ח!!! כל מי שרוצה קירור מיים זול, למהר ולקנות קירור לצ'יפסט פה אני מציין את המחיר מהסיבה שהוא גבוהה בצורה מטורפת לקירור אוויר 122ש"ח ועוד צריך לזכור שהוא לא מתאים לכל לוח והנה שאר הדברים

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. מתוכנן OC ל +2500 . הייתי רוצה את Volcano 12 החדש שיצא, אך אין לי עדיין מהיכן להזמין. אנא עזרו HF

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by giladoX,

אהלן אני מעוניין לבצע OC למעבד שיש לי. קראתי את המדריכים באתר איך מבצעים את זה אך נראה לי שהם לא מפורטים כ"כ. אשמח לקבל הכוונה על איזשהו מדריך או כיצד ניתן לבצע OC למעבד. פעם אחרונה שניסיתי לשחק קצת עם ההגדרות והמכפלות השתנה באופן ישיר גם תדר הזכרונות (הגיע מהמפעל 1600Mhz), למה זה קשור אחד בשני? אודה על כל הכוונה. שבת שלום, גלעד.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  25. Started by סער_שי,

בינתיים: PCMark2002: באס 420: CPU - 13186 Memory - 25263 HDD - 1530 באס 400: CPU - 12568 Memory - 24254 HDD - 1512 Stress Prime - מנוחה - 43 מעלות (הביוס טוען 47), טמפ' מקסימלית 61. הבעיה היא שהוא טוען שיש לי שני CPU ואני מנחש שהוא מתכוון לשתי הליבות. הוא אמר לי להפעיל את התוכנה פעמיים, במקביל. אבל אז הטמפרטורות עולות הרבה יותר. הכוונה היא באמת לשתי הליבות? והאם זה אומר שאני לא יכול להשתמש בהן במקביל בעומס כבד? הרצתי Prime אחר והטמפרטורה הייתה יותר נמוכה. יש לציין שהמזגן עובד והטמפ' בחדר היא בערך 23 מעלות.

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים