עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שאני משחק בBF3 הטמפטורה במעבד עוברת את ה60C, אחת הליבות הגיע כבר ל67C. וכשהמעבד לא בפועלה הטמפרטורה היא 34C-41C. האם הטמפרטורה הזאת נורמלית או שיש בעיה במעבד? אגב זה הקירור שיש לי http://www.tms.co.il/product/5741 הוא אמור לעשות את העבודה לפי מה שאמרו לי. המחשב שלי הוא חדש לגמרי, קניתי אותו לפני חודש וחצי. הלוח אם שלי זה tz68A+ BIOSTAR והמארז Fractal Design Core - 3000 Mid Case יכול להיות שיש בעיה? הבדיקה טמפרטורה נעשתה אם התוכנה CPUID HWMonitor. תודה לכל מי שיגיב. אני אשמח לתגובות בעניין.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  2. יש לי את המעבד 2.4C ללא OC ולוח של ASUS P4P800 וראיתי שמתח המעבד הוא בערך 1.59V זה לא גבוה מידי?? ובביוס הוא מתח מעבד מוגדר לי אוטומטית ולא ידנית בבקשה זה חשוב לי!!

• 19 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by The_Byter,

התקנה פשוטה. מומלץ לוח עם VTT tracking או mod מתאים.

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by shabo,

שבת שלום לכולם, בזמן האחרון אני מתחיל להתעסק בקירור של המחשב וברצוני להוסיף מאוורר נוסף למארז. פתחתי את המחשב שלי וגיליתי שיש לי רק מאוורר אחד למארז שמכניס אויר בחלק העליון של המחשב מאחורה (מתחת למאוור של הספק) ושהוא מחובר לשקע שמתחברים אליו כל מיניי חוטים מכיוון כונן הדיסקים והצורב ולוח האם והחוטים של השקע הזה מחוברים לספק... השאלה שלי היא לאן בדיוק אני חבר את החוט של המאוור החדש אני רוצה להוסיף.. אני לא רואה מקום לחבר אותו, השקע כולו תפוס.. והשאלה השניה שאני רוצה לשאול היא איך אני משנה את כיוון הזרימה של המאוורר כך שאחד יכניס אויר ואחד יוציא? לא מצאתי את התשובות במדריכים... אודה לכם אם תעזרו לי

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  5. יש לי כרגע מאוורר 120MM מול המעבד. אני עומד להחליף את הדלת הרגילה של המארז בדלת מפרספקס, ואני לא רוצה לשים בה מאוורר 120MM (בגלל שאין לי דרמל לעשות חור גדול למאוורר). אבל יש לי מקדח כוס שמתאים למאווררים 80 ו92 MM. אז אני בעצם צריך עכשיו מאוורר, שיהיה מאוד חזק (יותר חזק מהמאוורר הג'נרי 120MM שיש לי מול המעבד עכשיו). רעש לא מפריע לי, והמחיר: 80 ש"ח בערך. עריכה:: שכחתי לציין, שהמאוורר שתמליצו לי עליו חייב להיות מהחנות הזאת: http://www.noacomp.co.il כי להם יש את מחיר המשלוח הכי נמוך שיש: 35 ש"ח, לעומת חנויות אחרות שמחיר המשלוח שלהם הוא 60 ש"ח.

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by E_XeQuit,

אני אתמול התחלתי להתעסק קצת עם OC דרך הביוס למעבד. כרגע אני עובד על 434*9 - 3900Mhz. כשאני מריץ בדיקה של Linpack דרך ה OCCT אז יש שגיאה לאחר 10-15 דקות. המתח שלי בביוס הוא 1.3, ולא נגעתי במתחים האחרים, הזכרונות עומדים על יחס של 1:1. הקירור למעבד הוא AC7PRO. יש לי כמה שאלות: 1. מה המתח המקסימלי שאותו לא מומלץ לעבור ? 2. עד לאן לדעתכם אני יוכל להגיע עם המפרט שלי (בצד) ? 3. איזה בדיקה יותר כדאית OCCT או Linpack - שלפי מה שקראתי מדמה את ה IntelBurnTest ? בקשר לכרטיס מסך, יש לי כרטיס מסך זמני 9500GT. אם אני יעשה לו OC זה יתן לי שיפור מורגש בביצועים ? תודה רבה רבה לעוזרים !

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  7. אני מתכנן אוברקלוק לR9800NP שלי ואני רוצה לקנות היטסינק של P4\AMD ולקדוח בו חורים שיתאימו לR9800 שלי. על מה אתם ממליצים? (שלא ישקול יותר מ370 ושיעלה פחות מ100) בתודה מראש, manbot.

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by Hitman_47,

איזה קירור אוויר שיש היום הכי טוב למעבדי AMD ו אינטל אני צריך ל ?P-4 2,66 Ghz S-775 1M Cache 64Bit? ?Athlon64 3800+ (S-939) X2 DUAL CORE? היציאו לי ?Zalman 7700 Cu? העים הוא טוב לשניהם אגב יש מצב OC אז לקחת את זה בחשבון בבקשה תודה מראש

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by mordydd91,

אני לא מצליח לגרום למערכת להיות יציבה יותר מהתדר הזה להלן המפרט לוח אם : rev2.0 ma78gm-s2hp motherboardמעבד:amd phenom ii x6 1055t 95wקירור : 125w Wind Trainer i-200 CPU coolerזיכרון DR II 1066Mhz 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Dualספק :hec cougar 550wמארז :colermaster cm 690טמפרטורות : לפי occt+ speed fan כולם מתחת ל 40אני תקוע פה (בתמונה אחרי prime95 (

10. די מיציתי מה אני צריך בכותרת. אני הולך לקנות לעצמי Antec P280, שמגיע בלי מאווררים קדמיים, ואני רוצה שיהיה מאוורר שיזרוק אוויר ישירות על הקשיח שיהיה במחשב. מנסיון, הם חיים יותר זמן ככה. אפשר להתגמש קצת למעלה במחיר אם זה שווה את זה, שני מאווררים, 120 מילימטר, שקטים (וזה חשוב כי אני ישן באותו חדר עם המחשב) אבל שידחפו הרבה אוויר. רצוי מיסבים מוצלחים יותר ממיסבים כדוריים פשוטים. יש הצעות? רצוי משהו שזמין בזיגזג או ב-RSM, שמשם אני קונה חלקים למחשב.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by tk4,

השאלה היא כזאת... אפשרי לעשות 250FSB ולהשאיר את הזכרון על 1000 ואז יהיה 1:2? או שזה לא אפשרי?

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  12. אני קצת מתלבט בין קירור המים של THERMALTAKE 735 לבין קירור האויר של SCYTHE INFINITY 1000 לפי מה שהבנתי קירור אויר בצורת TOWER זה הכי יעיל מכל השיטות ולפי הביקורת הזאת http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=2214 הקירור של SCYTHE הוא אחר היעילים ביותר שיש ובו בזמן גם אחד השקטים שיש מצד שני הוא נורא כבד (כמעט קילו) ונורא גדול במימדים, מה שיכול לגרום נזק ללוח M והוא גם לא הכי יפה במארז עם חלון צד לעומת זאת קירור המים של THERMALTAKE 735 נראה יפה עם הצינורות הירוקים (UV REACTIVE) ומתאים לצבע של המארז שאני הולך לקנות (בצבע שחור-ירוק) ועם קתודה של UV זה נראה ממש ממש יפה בקטע של OC אני לא בטוח שאני הולך לדחוף את המערכת עד קצת היכולות, אני לא מחפש שום שיא אם אני יגיע …

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  13. שמו ZM-NBF47 והוא מאמץ את קו העיצוב המסורתי של זלמן (בצורת פרח) ולדעתי יהווה פתרון תחרותי לבעלי מארז עם סירקולציה טובה (תלוי במחיר כמובן). http://www.frostytech.com/permalink.cfm?NewsID=50847 הקיט שמגיע עם הקרור http://www.zalman.co.kr/eng/product/view_img.asp?strImg=/upload/product/zm_nbf47_y_p.jpg הקרור מורכב על לוח האם הצורה פשוטה תוך דקות ספורות כפי שמודגם במצגת הפלאש http://www.zalman.co.kr/eng/product/view_flash.asp?strFlash=/upload/product/ZM-NBF47.swf מחירו במכירה מוקדמת בארה"ב הוא 9.95$ (אל תשאלו אותי כמה זה יצא בארץ). http://www.endpcnoise.com/e/images/nbf47_bottom.jpg

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  14. אהלן. התחדשתי במחשב חדש. יש לי ניסיון לא רב ב-OC אבל אני עדיין מעוניין לבצע בגלל הפשטות שהלוח אם של אסוס מציע כיום במיוחד דרך האפליקציה Asus AI Suite שלפי הסרטון הדרכה ביוטיוב נראה פשוט מאי פעם. עם זאת, יש לי מספר שאלות. לפני זה, המפרט: Intel Core i7 3770K Asus P8Z77-V-Deluxe Corsair Vengeance 4x4GB קירור: Xigmatek Achilles II SD2184 משחה טרמית: Antec Formula 7 1. בגלל שהזיכרון הוא עד 1600MHZ אני מניח שאין לי הרבה מרווח ל-OC. בכל זאת, אם אני מבצע OC אוטומטי, יש אפשרות לדעת מה הפרמטר שישתנה במקום התדר של הזיכרון ע"מ לבצע OC? (בהנחה שיש פרמטר אחר שיכול להשתנות). 2. האם הזיכרון עדיין צריך להיות על XMP או על AUTO בשביל לקבל OC? תודה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by Void,

העלתי בעזרת התוכנה Clockgen את מהירות המעבד אבל איתה עלה לי גם הpci-e + pci זה בסדר? ואם לא איך אני עושה שזה לא יזוז?

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by buzz man,

טוב נתחיל בזה שהקירור לציפס'ט של ה-DFI שלי הוא קודם כול לא כזה מוצלח ושנית הוא קודח.... אני אישית רגיש לרעש ומנסה לשלב במחשב שלי את הגישה של קירור אפקטיבי במינימום רעש. מארז שקט של ANTEC 3700 QBE ,גוף קירור XP-120 ,שני מאווררים של TT SMART CASE נשלטים ישנית,והקירור החדש לצ'יפסט של זלמן ZM-NB47J ,קודם כול הוריד לי 5 מעלות אצלי היה תמיד ב IDILE 45 מעלות ועכשיו זה סביב ה 39-40 והבונוס הענק: השקט!!! לא שומעים כלום תודה לאל. הקיצר ממולץ בחום,עולה 50 ש"ח . [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by roei88,

אם עושים לAMD XP 1700+ אוברקלוק נגיד ל-2000, אז הוא יעבור בביצועים את ה-BARTON 2500+? ומה עם ה-2100 וה-2200 הם גם טובים לoc? ולכמה אפשר להגיע איתם? עשיתי חיפוש ולא מצאתי.. תודה רבה מראש! 8)

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by Dj_Gal,

Thermaltake Spark 7 Highest Performance CPU Cooler for PIV-478 http://www.thermaltake.com/products/spark/spark7.htm או Thermalright AX-478 Cooler for Intel-478 עם Thermaltake 80mm Smart Fan 2 גם על הSpark 7 יש את ה Tt SF2 והSpark 7 כולו עסוי מנחושת וה AX לא !.. מה כדי לי לקנות אני מתלבט כי יש הבדל די גדול במחירים .. תודה

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by shaks,

אני מעוניין לקנות זכרונות טובים לOC עד 1300 שקל מפרט בחתימה אני מעוניין בזכרונות של 1GB (סטיק יחיד או זוג) שיתנו לי יותר ביצועים יותר ממה שיש לי עכשיו האם יש צ'יפים טובים שלא דורשים הרבה מתח אבל שנותנים הרבה ביצועים ביחס לBH5?

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  20. אהלן ברשותי הלוח K8NF9 Ultra בשילוב עם המעבד 3800+ 939 E4. עכשיו - בשניה שאני מעלה FSB לא משנה כמה הוא אומר לי - CPU OverClock Now! שניה לאחר מכן הוא עושה ריסטרט ואומר -CPU OVerclock skip ובקיצור,אני לא מצליח לעשות שום אובר קלוק. הבעיה ידועה? בתודה מראש

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  21. המעלות בחדר לא ממוזג , קירור למעבד AC PRO 7 V2 +הוספתי מאוורר 120 של TK בדופן הצדדי שיתן אויר לכיוון כרטיס המסך + לוח האם. רוני

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  22. התוצאות של ה-OC של הכרטיס מסך שלי טובות GEFORCE 2 MX400 המעבד של הכרטיס מסך ב 250 MHz והזיכרון של הכרטיס מסך ב 180 MHz בהתחלה היה המעבד של הכרטיס מסך ב-200 MHz והזיכרון של הכרטיס מסך היה 165 MHz והוא יציב מאוד זה טוב או סביר?

23. Started by mokisho,

מה אתם אומרים על זה [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  24. שלום לכולם למישהו יש המלצה לקירור טוב שלא דורש את פירוק הלוח למטרת OC קטן ושיהיה כמה שיותר שקט לא משנה המחיר. מדובר על מעבד Q9400 סוקט 775.. בתודה מראש..

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by Phanatic,

IQPC התחילו למכור אותו, ואני בקרוב קונה מע' i5 וכמובן, רוצה לבצע OC רציני לפי ביקורות שראיתי הנוקטואה מאוד פופולארי ובעל ביצועים מדהימים (ה Special Edition הראשון לסוקט 1366) אז אני מניח שהספשל אדישן 2 ל i5 יהיה גם מעולה לא? סרטון Unboxing שלו: ביקורות עליו על ה i5 (או בכלל) לא מצאתי כי הוא יצא רק לא מזמן.. מישהו ראה משהו? שורה תחתונה, כדאי להשקיע עליו 250 ש"ח או לחכות למוגן 2 Rev B?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.