אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
בשעה טובה החלטתי להתחיל לעשות OC למעבד שלי הגעתי לבאס של 250 בלי בעיות מיוחדות וקשקפצתי ל275 כבר נתקלתי בקריסות. הייתי צריך לעלות את המתח ב 0.06 עד ל 1.335 והצלחתי לייצב אותו שם עם טמפ' טובות (33 במנוחה, 58 מאמץ) עשיתי את הקפיצה ל300 וכאן נעצרתי... העלתי את המתח בהדרגה ב0.1 ועדיין אין יציבות. השלב הבא הוא 1.455 שעוד לא ניסיתי. הייתי רוצה לדעת מה אתם אומרים על התוצאות בינתיים והאם יש עוד משהו חוץ מלהעלות מתח שאני יכול לעשות כדי לקבל יציבות. *זכרונות 1:1* עוד משהו מוזר.. גם ב 1.435 הטמפ' מנוחה שלי ממש נמוכה ועומדת על אזור ה35 (את המאמץ לא הספקתי לראות בגלל הקריסות) זה נראה לכם תקין שטמפ' מנוחה כמעט ולא השתנתה מהסטוק? יכול להיות ש CORE TEMP ו EVEREST מזייפים?
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
new world record http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=131071
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לבניה עצמאית של גוף קירור? הלוח אם שלי זה ATX ואם מישהו יודע איפה אני מוצא כמה מקום יש לי סביב המעבד בלוח הספציפי הזה (asus p5w hd) לא מצאתי באתר שלהם כי יש לי שם קירור של הגשר הצפוני שמגביל.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום... אז לאחרונה מצאתי את עצמי משאיר את המחשב פתוח בלילה, אבל הרעש שלו בלתי נסבל - והרעש נובע בעיקר מהקירור סטוק הגרוע של AMD (המעבד הוא Winchester 3200+ 939). אז רציתי לקבל ממכם המלצות על גוף קירור אוויר טוב, שיענה על הדרישות הבאות: - הוא חייב להיות מעולה בתור גוף פאסיבי. בלילה אני לא הולך לחבר אליו שום מאוורר. אני רוצה שהחלק הפאסיבי לבדו יחזיק את המעבד בסטוק על טמפ' נורמליות, ולא יגרום לו לקרוס. - כשאני כן יחבר לו מאוורר, בהעדפה ל- 120mm, הוא צריך להיות חיית ביצועים. - שיהיה פשוט להרכבה, ושיתאים ל- MSI K8N Neo2 939 בתוך מארז Tower של צ'יפטק. - שיהיה מותאם גם לעתיד ולסוקט הבא (M2) של AMD. - שהמחיר יהיה נורמלי. האם יש חייה כזו? אם לא, אני מוכן להתפשר בכמה דברים..…
-
- 18 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בהתחלה היה בעיה עם הכבלים של הIDE אז דחפתי אותם כזה מאחורי הברזלים של הסידירומים ולא רואים אותם והם לא מפריעים לאף אחד אבל מה לאזעזל עושים עם הכבלים של החשמל שכל הזמן מפוזרים לי ואם אני מנסה לקווץ אותם לפינה אחת את כל החיבורים שלא יפריע לזרימת אוויר זה באמת לא מפריע אבל זה מכוער בטירוףףףףףףף!!!!!!!!
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הולך לעשות עוד הרכבה עם מעבדי Q6600 על לוחות ג'יגהבייט ורוצה לוודא תאימות רכיבים לפני שאני מזמין. האם ה-TT MAX Orb מתאים עם המארז כשיש בדופן המארז מאוורר 25 ס"מ? אני יודע שה-Tuniq לא מתאים (משהו שלצערי גיליתי אחרי שקניתי שתי מערכות כאלו). אבל ה-MAX ORB נראה יותר נמוך. כמו כן אני מקווה שלקירור הזה אין בעיה עם גירסת ה-L של הלוח P35? יש אגב קירור אחר שיהיה עדיף עד 250 ש"ח ויתאים 100% עם המארז הזה?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
^
-
- 19 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איזה דבק טרמי הכי כדאי לקנות??? אני רוצה להדביק לזכרונות של הכרטיס מסך(FX5200) ד"א אני גר באיזור ירושליים(מעלה אדומים!!!) וחוץ מקי אס פי יש עוד מקום בסביבה שבוא אפשר להשיג דבק טרמי(יש לי נסיעות חינם אז תרגישו חופשי להגיד לי ליסוע לכל איזור ירושליים בשביל לקנות)
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני כותב את הודעה זו בשם חבר טוב שלי. לא מזמן הוא קנה מחשב חדש שכולל את כרטיס המסך zotac gtx 670 2 gb ומארז thermaltake versa g1 mid tower. כשהוא ביצע באנצ'מארקים שונים ושיחק במשחקים שונים הוא שם לב שהטמפרטורה שאליה מגיע כרטיס המסך היא יחסית מאוד גבוהה - בערך 80 מעלות צלזיוס ואפילו יותר. חשוב להדגיש שהכרטיס הוא בעל קירור reference והמחשב מיועד רק לגיימינג (משחקים כבדים מאוד). חשבנו על כמה פתרונות: הוספת מאווררים למארז או החלפת הקירור של כרטיס המסך עצמו (לדוגמה לקירור הזה: http://www.arctic.ac/en/p/detail?sArticle=18.%3F). בנוסף הוא כרגע משחק עם מזגן ולפעמים עם מאוורר ליד המחשב. מה אתם ממליצים לעשות? והאם טמפרטורה שמעל 80 מעלות (מתחת ל-90) מסוכנת? תודה רבה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מעבד אינטל פרסקוט 3 גיגה הרץ והמעלות שלו הם 44 במנוחה ו62 בשיא הלחץ זאת אומרת שעה בsam בבדיקה של 100% שימוש במעבד אני לא על אובר ויש לי קירור סטוק יש משחה טרמית חדשה והגוף קירור יושב טוב לפי דעתי זה חם מידי בשביל מעבד מה אתם מציעים לי לעשות ועוד בקיץ זה נראה לי יגיע לי לאזור ה70 האם יש לי ממה לדאוג? בתודה מראש לכל העוזרים (למטה יש תמונה של הטמפרטורות של המעבד במנוחה ושל הלוח והדיסק הקשיח האם אלו טמפרטורת טובות ללוח ולדיסק הקשיח בחורף) [attachment deleted by admin]
-
- 17 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, ביצעתי את הOC לפי המדריך שבנעוץ ובעזרה בטלפון מ-Blackline, הOC בוצע כמו שצריך לאחר בדיקות מאמץ מקיפות וכו'.. עכשיו שאני משחק במשחק FAR CRY 2 אז הFPS שלי צנח מ50~75 לפני הOC ל20~35 לאחר הOC. כמו כן, ביטלתי את הOC וראיתי כי הFPS עולה חזרה ל50~75, לאחר מכן ביצעתי שוב את ה-OC ל3.2 GHZ וה-FPS צנח חזרה ל20~35 כמו קודם לכן. אשמח לדעת מה הבעיה. תודה. בדיקה של SUPER PI: ללא OC- 23.931 עם הOC 33.777 ה-OC בוצע על המעבד Q9450 . הלוח אם - ג'יגה בייט X48 DS4 זיכרון- 4 ג'יגה 800 MHZ של משקין. 5-5-5-18 (לפי הביוס וCPU Z , על הקופסא של הזכרונות רשום 5-5-5-1-5 ) כרטיס מסך- HD4870 . מערכת הפעלה- vista 64 bit ספק- טרמלטק 750 וואט כל פעם העליתי 10mhz עשיתי בדיקה כל פעם עד שהגעתי ל3200 עש…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
athlon 1g asus a7v 133 בזמן האחרון המחשב שלי פולט חום בצורה בלתי רגילה. האם אני צריך לעשות משהו או להשאיר את זה ככה? איך כדאי לי לקרר את המארז בצורה הכי פשוטה שיש?
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מנסה לבדוק יציבות מערכת לפני אוברקלוק... אני מודד טמפרטורה עם SPEEDFAN.. כשאני מריץ PRIME95, הטמפרטורה טסה ומתייצבת על 50 מעלות(נראה לי, לא המשכתי יותר מידי...פחדתי) TOAST לעומת זאת....מעלה ל-43 ונשארת שם...זאת למרות שראיתי פה באתר האחד הת'רדים כי TOAST יותר אפקטיבית מאשר PRIME95 בכל מקרה ראוי לציין שטמפרטורת המעבד במנוחה טוטלית נע בין 30 ל38 ובמאמץ (RENDERING של סרטים)...מגיע ל45 מה שמוזר גם שהטמפ ישר עולה ויורדת אם אני מפסיק RENDER אז היא תוך שנייה יורדת בשלוש-ארבע מעלות, ואותו דבר ההיפך.... זה לא נראה יותר מידי אמין..... מעבד: 2.4C לוח: GIGABYTE 8IK1100 2X 512 WINBOND 3200 דרך אגב, כל תוכנות המאמץ באמת צריכות לרוץ כ"כ הרבה זמן? לא מספיק רבע שעה?
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מתכנן אוברקלוק לR9800NP שלי ואני רוצה לקנות היטסינק של P4\AMD ולקדוח בו חורים שיתאימו לR9800 שלי. על מה אתם ממליצים? (שלא ישקול יותר מ370 ושיעלה פחות מ100) בתודה מראש, manbot.
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים, אתמול התחדשתי בArctic Liquid Freezer 240, למרות שבמקור המארז שלי התאים ל120, שהמוכר שאל אותי האם המארז מתאים- עניתי לו שמיצידי אני זורק את המארז, העיקר הקירור יורכב :-). בחיי קירור מדהים למחיר יחסית לקירורי AIO, גם בשיא הסל"ד (6000 משאבה, 1500 מאוררים) הכל ממש שקט ונעים לאוזן, הI7 860 הזקן מבדיקה מהירה קופץ בקלות ל4GHZ על 1.3V, בהמשך נכוון את המתחים למינימים הנחוץ, מבחינת הטמפ' במאמץ הם סביב ה20+ לטמפ' החדש. אבל יש בעיה קטנה עם הלוח הדפוק של אינטל-DP55WG, מיתברר שאם מהדקים עד הסוף את הברגים של המשאבה על המעבד משהו קורה ללוח והוא לא נידלק ביכלל ומאהבהב לשניה את הלד של VRM, חשבתי שהלוח מת ורק אחרי ששיחררתי קצת את ההברגה הלוח הסכים להידלק- …
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם !!! יש לי שני גופי קירור : 1) Thermaltake P4 Spark 7+ Highest Performance Cooler 2) Thermalright SLK-947U with Enermax 92m"m Fan אני לא יודע במה לבחור ! עזרו לי בבקשה . תודה לכול המוכנים לעזור .
-
- 19 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איזה קירור אוויר שיש היום הכי טוב למעבדי AMD ו אינטל אני צריך ל ?P-4 2,66 Ghz S-775 1M Cache 64Bit? ?Athlon64 3800+ (S-939) X2 DUAL CORE? היציאו לי ?Zalman 7700 Cu? העים הוא טוב לשניהם אגב יש מצב OC אז לקחת את זה בחשבון בבקשה תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
למי שמכיר את הכרטיס יודע שיש לו קירור ענק שתופס 3 סלוטים עם 5 מאווררים קטנים. חשבתי להחליף את הקירור הזה משום שהוא כבד מאוד והמאווררים הקטנים שמרעישים לא שווה להחליף(לא שאני לא יודע איך להחליף אך מאווררים טובים עולים 80 ש"ח פר מאוורר 80*5= 400 ש"ח). בקירור הזה :http://www.fro…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
ראיתי את הקירור הבא שקיבל המלצות ב-Tom's : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835233018 בכל אופן רציתי לדעת מה דעתכם והאם יש המלצות אחרות. כעיקרון אני מן הסתם מעדיף משהו שאוכל לקנות אותו בארץ אבל אם לא תהיה ברירה נזמין מחו"ל ונקווה שיהיה מי שיביא. בכל אופן אני כרגע עם Q9450 בסטוק (לא מתוכנן אוברקלוק) ועם פריזר 7 פרו והאמת - רועש לי. חשבתי שיהיה יותר שקט ובלילה זה קצת מציק לי. אני מחפש משהו יותר שקט מזה, ואם כבר אני מחליף אז שווה לי שגם יקרר יותר טוב מן הסתם. אני לא צריך מפלצת כמו TR 120 באיזה 300 ש"ח אבל גם לא משהו עם אותם יכולות קירור כמו שלי. משהו באמצע, ולכן גם התקציב באמצע. יש לי ניסיו לא רע עם BT 120 VX ובמהירות נמוכה הוא שקט לדעתי אבל הוא כבר הרבה…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היום פתחתי תמארז להרכיב תסילינסר הרכבתי אותו אחרי שהרכבתי אני רואה שאין עליו(על הכרטיס) תשקע הזה שמחברים אליו תחוט של החשמל ניסיתי לחבר תסיילנסר ללוח אבל זה לא עובד מה אפשר לעשות? :'(
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
פורום, וחג שמח לאחר כ4 שנים שיש ברשותי את מחשבי היקר, נראה לי שהגיע הזמן לOC המערכת שלי Q6600 2.4GHZ GIGABYTE GA-P35-D53L GEFORSE NIVIDIA 8800GT 4GB DDR2 את השאר אני חצי כוח זוכר, אם זה רלוונטי תשאלו ואני יבדוק, תמונות: קיים ברשותי מערכת קירור למעבד (כי ידעתי שאני יצטרך OC בעתיד ..) של זלמן... משהו יכול להדריך אותי או לחלופין לייעץ לי אם שווה לי בכלל לעשות OC ? הסיבה המרכזית היא שעד היום הייתי מריץ משחקים בכיף על מינימום-גבוה, ועכשיו כל המשחקים החדשים האלו מקס פיין 3, פר קריי 3 assassins creed 3 פשוט מביישים לי את המערכת, אני מריץ אותם על LOW בלי צללים וAA וכלום.. ועדיין עומד על 40~50 PFS .. קיצר מה עלי לעשות?? בתודה רבה .. ואם עברתי על חוק פורום כז…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
אם עושים לAMD XP 1700+ אוברקלוק נגיד ל-2000, אז הוא יעבור בביצועים את ה-BARTON 2500+? ומה עם ה-2100 וה-2200 הם גם טובים לoc? ולכמה אפשר להגיע איתם? עשיתי חיפוש ולא מצאתי.. תודה רבה מראש! 8)
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ENERMAX UC-A5FATR2 SILVER שמעתי רק טוב עליו ...אני מעוניין לרכוש אותו .. האתר http://www.enermax.com.tw/uc-a5fatr2.htm אשמח לשמוע את דעותכם על הENERMAX תודה ..
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הבעיה היא כדלהלן: אני צופה הרבה בסרטים באמצעות המחשב, ואחד הדברים שמאוד מטרידים אותי (ואולי זה רק אני) זה כל המנורות המהבהבות במחשב ובפריפריה, דוגמת: מקלדת, עכבר אופטי (מסנוור!), LED'ים של המחשב, ה-USB Hub וה-ADSL Modem, המדפסת (אם היא פתוחה) וכו'. אני מנסה לחשוב על Workaround, או בתוכנה (הכי טוב) או בחומרה (לדוגמא מתג מרכזי), כדי לכבות את כל הנורות עפ"י בקשה. אני מנסה להשיג כיבוי של ה-LED'ים של ההארדיסק והפאוור. בנוסף, בדקתי וניתוק ה-USB גורם לכיבוי האורות בעכבר ובהאב USB. האם ניתן לעשות דברים אלו בתוכנה? אם לא, מה הדרך הטובה לעשות זאת בחומרה? אשמח גם אם יש לכם רעיונות לגבי שאר הדברים (אורות של ה-ADSL Modem, Printer).
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-