אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
שלום אני קונה את ה Thermalright ifx-14 לקירור המעבד, ומרכיב גם את החלק האחורי (ה80 מ"מ שמתחבר מאחורי הלוח האם, למעבד). ורציתי לשאול, כמה טוב כל "מפלצת" הזאתי ביחד מקררת? נניח עבור מעבדים כמו QX9650 או QX9770 ? כמו כן אם אני שם עליו קירור שמורכב משני מאוררי Zalman Case Fan ZM-F3 120mm, מה דעתכם? קירור טוב? וכל זמן בתוספת משחה טרמית MX-2. כמו כן, אני הייתי מעדיף אולי קירור כמו הSILVERSTONE מבחינת מאוררים אבל הם גם סופר רעשנים וגם לא מתאימים מבחינת הרכבה. אז ההרכבה הזאתי בהנחה שאני רוצה כמה שיותר קר, אך ברמת רעש סבירה, איך זה? מה דעתכם?
-
- 6 תגובות
- 625 צפיות
-
-
אוקיי אז השאלה העיקרית היא איזה מאווררים הכי מומלצים לפרטים האלה: מעבד Intel E8400 OverClocked מאוורר למארז המכיל לוח אם של GIGABYTE עם צ'יפסט X48 מאוורר לכרטיס מסך ATI Radeon HD4850 ומה תפקידו של מאוורר המארז??
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שאני עושה אובר למעבד ולזיכרונות כדאי גם להרים את המתח של הNB?? ויש שם כמה מאפיינים מוזרים שבהסבר בצד של הביוס רשום שזה יכול לעזור לאובר זה נכון?
-
- 1 תגובה
- 498 צפיות
-
-
אני מתעתד לקנות את הלוח הבא: P5E64 WS Evolution את המעבד הבא: Intel C2Q Q9450 2.66GHZ ואת הזכרונות הבאים: OCZ DDR3 PC3-14400 Platinum Edition האם אוכל תאורטית להגיע לFSB450MHZ כך שכל השלושה יעבדו ביחס של 1:1?(לוח וזכרונות על 1800Mhz ומעבד על 3600Mhz) יש פוטנציאל סביר?
-
- 8 תגובות
- 660 צפיות
-
-
אהלן, מאחר ובזמן האחרון גופי קירור אוויר מתחילים להיות מסורבלים מיום ליום ומגיעים למימדים מגוחכים של חללית החלטתי סופית לעבור לקירור מים. לאחר קריאה של מספר מאמרים וביקורת בנושא שכולו חדש לי, החלטתי להתמקד במערכת קירור מים פנימית למעבד בלבד (בנתיים). הבנתי שהחלקים המומלצים למטרה זו הם : 1. משאבה : MCP 355 עולה בארץ 550 שח. 2. רדיאטור : תכלס הכי טוב ThermoChill PA אבל בארץ ניתן להשיג רק את ה Swiftech MCR-220 (אני מעדיף אותו על פני ה 320) ב 400 שח . 3. בלוק קרור למעבד : D-Tech FuZion. לא ניתן להשיג בארץ. פה אני צריך את עזרתכם . 1. האם ניתן לחסוך כסף בהזמנה של החלקים הללו מחו"ל ? (אשמח לשמוע על חנות מומלצת) 2. אם למישהו יש סרטוטים של הבלוק קרור למעבד או סרטוטים של …
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כשמחליפים משחה תרמית צריך לנקות את השאריות של המשחה הקודמת, ניתן לעשות את זה עם מגבונים לחים?
-
- 7 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
יש לי בחדר 3 מחשבים , 2 סגורים כרגע והשלישי בעל קירור של TT ORB למעבד וספק כח פשוט... משגע אותי שאני שומע את הרעש של המאוורר מסתובב.... השאלה שלי היא כזאת , האם במחירים סבירים יש פתרונות ממש ממש שקטים לקירור מחשב (חוץ מלהוציא אותו מהחדר.. חחח...)
-
- 11 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום... אני מסתמך על מפרט כלשהו ואני שיניתי אותו יותר להתאמתי... השאלה היא: אני משתמש במעבד Q9300 של אינטל כמובן... אז החלטתי ללכת על מאוור פגז, המאוורר: ASUS Silent Square Pro Cpu Cooler אני ראיתי באיזה מקום שהכי עדיף למעבד הזה את המאוורר: Sunbeam Tuniq Tower 120mm השאלה: איזה אחד מתאים יותר וטוב יותר מביניהם? זה המפרט: Item ______________________________________________________________________________________________ | CPU : Intel Core 2 Quad Q9300 2.5GHz 6Mb BOX | 1,275 |_______ | CPU Fan: ASUS Silent Square Pro …
-
- 5 תגובות
- 522 צפיות
-
-
מה הדרך הכי פשוטה למדוד טמפ' של הכל במחשב שאני אומר הכל אני מתכוון לוח אם מעבד כ.מ ועוד דברים אם יש דרך פשוטה תגידו לי אני יודע שאפשר גם מהBIOS אבל אני לא בדיוק יודע איך
-
- 3 תגובות
- 670 צפיות
-
-
אא יש לי מאוורר שקניתי מזמן (שנתיים שלוש) קיצור הוא גדולללללללל ומרעישששששששש ולא נותן תפוקה שתיהיה שווה את הגודל והרעש שהוא עושה אז אמרתי אני אקנה מאוורר רגיל ופשוט השאלה איזה מאוורר מתאים לי? איזה פרטים אני צריך לדעת על המחשב? זה פנטיום 4 3 ג'יגה הרץ
-
- 17 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
אני מחפש את המדריך השלם לOC אבל ממש מההתחלה כולל ההגדרות שצריך להעשות בהתחלה בביוס לא משנה אם זה באנגלית או עברית, עדיף שיהיה תמונות. חיפשתי הרבה אבל לא מצאתי אתר שמסביר בבירור אז מה שצריך להגדיר בהתחלה
-
- 2 תגובות
- 855 צפיות
-
-
אהלן, אני רואה שכולם פה מדברים על קירור מים כאילו הוא הפתרון האידיאלי. תגידו אין מן פטנט כזה של קירור שעובד כמו מזגן? כלומר עם מערכת גז סגורה? משהו שבאמת מייצר קור ולא נשען על אוויר! אני לא באמת מבין בעיניין אבל מעוניין לדעת. אני כרגע מקרר עם Thermalright Ultra-120 Extreme ומאוורר - scythe S flex כך שאני לא ממומחה גדול. דרך אגב, מהי התוכנה הטובה ביותר למעקב מקיף על טמפ' המחשב על כל מרכיביו? תודה. שחר.
-
- 2 תגובות
- 473 צפיות
-
-
אז ככה קנית היום תGF8400GS של LEADTEK ויש שהם קירור נורא מעצבן שכימעט ולא מקרר תכרטיס טמפרטורות - במנוחה 55 מעלות ובמאמץ מלא 70 מעלות וכשה אני משחק במשחק המרוצים GRID הכרטיס מגיע ליותר מי 90 מעלות ועושה ריסט וזאת ממש בעיה על תישאלו למה אני צריך קירור לכרטיס כזה חלש פשוט תעזרו לי. אז ככה הקירור צריך להיות מי נחושת בשביל טמפרטורות נמוכות או לפחות הלוחית שתיהיה עשויה מי נחושת עכשיו הקטע שכדי להרכיב עליו תקירור צריך להיות לקירור 2 מין ברגים כאלו כמו אצל כרטיסי הGF5200 למי שמכיר או כמו אצל הRADEON 9200 חשבתי על הקירורים הבאים אבל אני לא יכול ליקנות ליפני שאני יהיה בטוח שהקירור באמת יוכל להתאים לו אינה הקירורים-Arctic-Cooling NV Silencer 3 אפשרות שניה Arctic-Cooling Accelero-S2…
-
- 1 תגובה
- 564 צפיות
-
-
המפרט שלי הוא כזה : מעבד: core 2 duo e6300 1.86ghz לוח אם: asus p5B 775 conroe זיכרון פנימי: aeneon ddr2 667 512mX2 זיכרון : Western-D 250G כ.מ: asus EN7600GT 256mb retail מארז: HEC 6a21 ספק: ג'נרי 500W מאוור 12 CM אני רוצה לדעת אם יש לי צורך בהמהרה וכמה זה ישפיע? ואם כן אז מה אני צריך להוסיף מבחינת קירור למעבד וגם איך אני עושה המהרה אולי יש מדריכים...
-
- 10 תגובות
- 750 צפיות
-
-
חשבתי לעצמי אולי אני יביא קירור מים זול הכי זול שיש (כמובן בגבול האמינות שלא יקצר את המחשב) בסביבות מה 500-700 שקל?....ולהביא איזה מקפיא קטן יד שניה כמו סתם לדוגמא http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.php?CatID=3&SubCatID=0&SalesID=1461107&SalesCatID=1 ב300 + להכניס את הרדיאטור ומיכל לתוך המקפיא לעשות חורי יציאה וכניס לצינורות ולתת לו לרוץ זה לא יהיה הרבה יותר אפקטיבי מקירור מים ב1000+??
-
- 6 תגובות
- 725 צפיות
-
-
או שצריך קירור יותר רציני ?
-
- 2 תגובות
- 505 צפיות
-
-
שלום, זהו הנושא השני שלי תחת השאלה מה עושים עם המתח המישתנה. הצעתם לי כאן להחליך מעבד מהפנטיום די 805 לE7200 והחלפתי . קניתי לו גם קירור פריזר 7 פרו . השאלה שלי היא כזאת : יש לי ספק שכנראה הוא גנרי, ספק 400W של TT המפרט כתוב בצד, מדובר במחשב הראשון . אני מסמן 1.48 מתח למעבד בביאוס, ובספיוז ובאוורסט מראה לי רק 1.2 . קראתי את המדריך לOC ושיניתי את ההגדרות שצריך בביאוס מה עושים ?
-
- 14 תגובות
- 897 צפיות
-
-
שאלה בכותרת. עד לאן בערך אפשר להגיע באוברקלוק יציב למעבד כזה? הקירור הוא Thermaltake V1 הלוח הוא Asus P5Qpro אם זה משנה, המשחה התרמית היא AC silver 5.
-
- 6 תגובות
- 599 צפיות
-
-
רצוי שיהיה שקט מאוד אני צריך משהו שישב טוב על גוף הקרור thermalright hr - 03
-
- 2 תגובות
- 623 צפיות
-
-
יש לי q9450 tr 120 ultra extreme + arctic cooling arctic 12 pmw 120mm ga-x48-ds4 g.skill 4gb 800mhz cl5 האם הזכרונות יגבילו אותי? ולאיזה תדר (ומתח) אני יכול להגיע במידה שנפלתי על מעבד טוב?
-
- 5 תגובות
- 598 צפיות
-
-
כל עזרה בכתיבת המדריך תתקבל בברכה - צרו איתי קשר בהודעה פרטית. הקדמה - למה קירור מים? חלק 1 - קירור המים ועקרונותיו חלק 2 - בחירת חלקים למערכת קירור המים נספח - ביקורות נספח - תודות נ"ב - מפרטים למערכות קירור מים הקדמה - למה קירור מים? לאחרונה חלה התפתחות בשוק החומרה. מעבדים, כרטיסי מסך, לוחות אם, זכרונות וכדומה יוצאים לשוק בתדירות גבוהה הרבה יותר מפעם, כל רכיב יותר טוב מקודמו וכתוצאה מכך (בחלק מן המקרים) גם חם יותר מקודמו. ידוע שצריך לקרר את המחשב במידה כלשהי. רוב האנשים כיום עושים זאת בעזרת קירור אוויר זול, אבל קהילת האוברקלוקרים העולמית (שמונה יותר ויותר אנשים עם הזמן) וסתם אנשים שרוצים שקט, כבר הבינו ממזמן שקירור האוויר רועש מדי ושאינו מסוגל יותר …
-
- 77 תגובות
- 23.6k צפיות
-
-
הי. משום מה מביומיים שלושה האחרונים הטמפ' המחשב עלתה, למקומות מאוד לא רצויים. הכרטיס מסך החלפתי משחה טרמית לפני פחות מחודש. את המחשב יש לי פחות מחצי שנה. מפרט מחשב בצד. במארז יש שני מאוררי 12 CM. מצורפות טמפ': התמונה הראשונה של הכ. מסך היא כשהמאוורר על מקסימום-וזה כמו 737 שממריא. התמונה השניה של הכ. מסך היא כשהמאורר על 60%. לצורת העניין, הטמפ' בחדר היא 28 מעלות מה קורה ? [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 917 צפיות
-
-
אהלן לכולם! זה המפרט החדש שאני מתכנן לקנות : קטגוריות מוצרים מחיר כמות מעבד Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX ¤865 1 קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro ¤105 1 לוח אם Gigabyte GA-X48-DS4 ¤1080 1 מארז Coolermaster CM 690 Black - זמין במלאי! ¤415 1 קירור למארז Zalman F3 120MM Case Fan ¤41 3 ספק כוח Corsair 550VX 41A @ 12V ¤459 1 זיכרון A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Extreme CL4 ¤481 1 קשיח למחשב שולחני Seagate 500GB Sata II 32MB ¤355 1 כרטיס מסך Gigabyte Radeon 4850 512MB DDR3 Retail CF Kit - זמין במלאי! ¤1900 1 כונן אופטי LG GH20NS DVD-RW x20 Dual Layer Sata Black ¤128 1 הרכבה הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקות ¤5 1 המהרת מערכת מחשב אני…
-
- 23 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני עם מעבד X9650 3.00@3.33GHz מריץ בדיקה עם OCCT, וטיוניק טאוור על מקס' מהירות. אחרי חצי דקה של OCCT בעומס התוכנה מראה לי 90 מעלות בעוד שRealtemp מראה רק80. ובלי קשר להפרש בין התוכנות, גם 80 מעלות זה מדאיג, זה צריך ליהות ככה?
-
- 3 תגובות
- 553 צפיות
-
-
טוב הינה קצת פרטים להתחלה: e4600 2.4GHZ זכרונות corsair 2GB 800MHZ DHX 4-4-4-12 לוח אם: abit ip35-e טוב הבעיה שלי , שמתי מכפלה 10 העליתי באס ל320 מה שאומר שאני על 3.2GHZ הרצתי את כל הבדיקות הכל SM , Super PI, Hyper PI הכל עובר בהצלחה רק יש לי בעיה אחת, שאני עושה ריסט המחשב פתאום מחליט שהוא לא עולה והוא קורס, אבל אחרי כמה פעמים שאני מנתק את הכבל חשמל מאחורה ומחזיר אז פתאום הוא נדלק, יכול להיות שמשהו לא טוב במתחים שלי?: מעבד: 1.485 זכרונות: 2.10 VTT : 1.350 גשר צפוני : 1.410 היחס: 1:1.20 אני חייב עזרה ממש מעצבן הדבר הזה. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 535 צפיות
-