עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. בוקר טוב, כרגע יש לי מאורר של ZALMAN 7500 הוא אמור להיות איכותי אבל האמת שהוא מאוד מרעיש, כאשר ניתקתי אותו המחשב היה מאוד שקט. השאלה היא אם אין ביררה וכל מאורר למעבד רועש או שיש מאורר טוב יותר עד 200 ש"ח ? תודה.

• 5 תגובות
    • 466 צפיות
  2. מעוניין בקירור לסוקט 775, תקציב 80 ש"ח. לאחר חיפוש קצר ב skypc (עדיפות לחנות זו, כי אני מבקר בא השבוע בכל מקרה) מצאתי את הקירור הבא: GlacialTech Igloo 5600 PWM: http://www.skypc.co.il/pl_product~Igloo5600~18~0.htm 76 ש"ח. 1. איך הוא? 2. הוא בא עם משחה טרמית? 3. יש הצעות לקירור בתקציב (80 ש"ח) יותר משתלם/מומלץ/טוב? תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 818 צפיות
  3. שלום לכולם.. תקציב: בסביבות ה- 200 ש"ח.. דרישות: מדובר במעבד E8400 שאוטוטו אחליף ל- Q9450.. אני לא מתכנן OC אך ממש חשוב לי שיהיה שקט+קריר (גם תחת עומס)! חשוב מאוד: 1. אף אחד לא המליץ לי על הקירור שמגיע עם המעבד. 2. המליצו לי על FREEZER PRO7 אבל אח"כ הבנתי שהוא לא ממש טוב (שקט וקריר) תחת עומס! 3. אח"כ המליצו על KAMA CROSS אבל קראתי שהוא ממש על הפנים. 4. בתקציב ובדרישות שלי המליצו ב- TOMS HARDWARE על ( Cooler Master Hyper TX 2 ) אבל אני רואה שלא מתייחסים אליו בכלל פה ! חברה... אשמח לכל עזרה

• 6 תגובות
    • 515 צפיות
  4. שלום חברים הרכבתי מחשב חדש שכולל את המעבד E8400 והלוח Gigabyte EP45-DS3R הפעלתי את המחשב (עם התקנת הוינדוס הקודמת) והכל עלה כמו שצריך אך שמעתי רעש מאווררים חזק. הפעלתי אוורסט וראיתי שהמאוורר שלי (Big Typhoon 120 VX) מסתובב על 8000rpm. השתמשתי במאוורר הזה במחשב הקודם שלי ללא בעיות והוא תמיד עבד על 800-1500 rpm והיה שקט מאוד. דבר מעניין ששמתי לב באוורסט הוא שטמפרטורת המעבד אינה מזוהה, אני משער שכאן הבעיה. איך אפשר לפתור את העניין? עדכון: נכנסתי לביוס ושם הטמפרטורה והמהירות נורמליים, כנראה שהבעיה בתוכנה. המאוורר מסתובב במקס רק בהפעלה וכשראיתי 8000 קצת נבהלתי. תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 459 צפיות
  5. שלום לכולם.. מחפש קירור למעבד Q9450 בסביבות ה- 200 ש"ח.. (אם זה חשוב: לוח ASUS P5Q DELUXE בתוך מארז ANTEC P182) המחשב בשיא השימוש יהיה לעריכת אודיו כך ש- צריך שיהיה גם שקט וגם קריר (וגם תחת עומס).. אבל.. אני לא עושה OC ומה שיותר חשוב: עניין השליטה במהירות הסיבוב של המאוורר נתפס אצלי כחיסרון היות ולא הייתי רוצה להתחיל להתעסק עם זה בין אם זה כפתור בתוך או מחוץ למארז ובין אם זה דרך תוכנה כלשהיא.. הייתי רוצה שהוא יידע לבד מה צריך לעשות.. (נראה לי שאני מבקש משהו הגיוני שמזמן קיים אפילו בניידים!!) חברה... בבקשה עזרה

• 2 תגובות
    • 468 צפיות
  6. Started by ליאור הרוש,

יש לי פריזר 7 פרו אני מעונין להחליף/לשפר את מערכת קירור האוויר אצלי במחשב http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_1403&products_id=16992 איך הקירור הזה?עם יש לכם עוד הצעות תציעו עד 180-200 ככה

• 5 תגובות
    • 725 צפיות
  7. Started by gil13,

אני רוצה לקנות את הקירור הזה: http://skypc.co.il/pl_product~AC-FREEZER-64-PRO~18~0.htm אני לא יודע אם הוא שקט ומקרר טוב. מישהו מכיר את הקירור הזה? והאם אתם יודעים למה אין אותו בבחירה של קירור למעבד איפה שבונים מחשב בסקיי פי סי? תודה.

• 3 תגובות
    • 404 צפיות
  8. שלום לכולם, בימים הקרובים אני אמור להזמין מחשב, המעבד אמור להיות Q9450, הלוח יהיה GA-EP45-DS3R של G.B או P5Q PRO של ASUS . כרטיס המסך יהיה 4850 או 4870. מארז עדיין לא בחרתי. זקוק לעצתכם האם להשאיר את המעבד עם הקרור הסטנדרטי שלו או לרכוש קרור איכותי יותר. השימוש במחשב לרוב סטנדרטי - אינטרנט, אופיס וגלישה. מעבר לזה טיפה עריכה גרפית לתמונות ומשחקים מידי פעם. בהחלט לא גיימר כבד. אני יכול לרכוש קרור מבית ThermalTake בלבד מסיבות שלא אפרט . אשמח לקבל המלצות, מצאתי את הדגמים הבאים : Maxorb - CL-P0369 GunMet orb - CL-P0478 TMG i2 - CL-P0372 TMG i1 - CL-P0370 זקוק לכיוון ועצה, תודה מראש, שלומי

• 11 תגובות
    • 928 צפיות
  9. :מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz LGA 775 65W Dual-Core Processor ----------------------------------------------------------------------- :קירור למעבד: Thermalright Ultra 120 Xtreme CPU Cooling Heatsink ----------------------------------------------------------------------- :מאורר לקירור למעבד: Thermaltake Thunderblade 120mm (BLUE) LED High Performance DC fan Model A1926 ----------------------------------------------------------------------- :לוח אם: INTEL GA-X48-DS4 ----------------------------------------------------------------------- :מסך: DELL 2408WFP 24" Widescreen Black LCD Monitor (REV 1.0) -----------------------------------------------------------------------…

• 9 תגובות
    • 682 צפיות
  10. הטמפ' כרגע: הקירור על המעבד הוא של BigTyphoon הרגיל לא VX, שנורא מרעיש, האם אפשר לשלוט על המהירות שלו? או שכדאי להחליף אותו? הכבל שלו הוא 3 פינים, ובלוח אם יש כניסה ל4 פינים של CPU Fan , לכן הוא מחובר לSYSfan. מאוורר נוסף מכניס מקדימה, עוד אחד מוציא למעלה, מאחורה מוציא, ואחד בדלת בחור התחתוו מכניס. המארז הוא CM690. איך אפשר לשפר טמפ'? ואיך אפשר לשלוט על מהירות המאווררים? כי בspeedfan מסומן לי רק מהירות של מאוורר אחד ואין לי מושג איזה הוא . (3 מאווררים מחוברים לספק ולא ללוח אם, ו2 מחוברים ללוח אם כולל הקירור מעבד). אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד. האם הטמפ' תקינות? ע''פ איזה מדריך לעבוד? אין לי ניסיון בזה. תודה חבר'ה

• 1 תגובה
    • 444 צפיות
  11. Started by tvholic,

אהלן כולם, קראתי באתר את המדריך איך לנקות את המעבד וכרטיס המסך מהמשחה הטרמית הישנה לפני שאני שם את המשחה החדשה. במריך כתוב להשתמש באלכוהול, זה קריטי אם אני אשתמש באציטון? זה יכול לפגוע? תודה רבה ויום נעים

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שלום אני מחפש שני מאווררים של 120M אחד עם אור כחול ואחד רגיל ( בלי אור ) ומשחה טרמית . * לא אכפת לי שהמאוורים יהיה קצת רועשים העיקר שיכניסו הרבה אוויר קר . כל זה אמור להיות בערך 150 ש"ח ( אפשר חריגה קטנה ) ואני קונה מIQPC . תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 482 צפיות
  13. Started by Fir3DragoN,

אז ככה זה המפרט שלי: Intel E2180 65nm 1MB 2GHZ Gigabyte GA-P35-DS3L OCZ Platinium DDR2 800MHz CL4 1024 X 2 Hec Compucase 400TRT 400W Arctic Cooling Freezer 7 Pro אז ככה אני רוצה להגיע כמה שיותר עם המפרט הזה, המחשב שלי בן שבוע, תיכננתי להגיע בכלל ל 3.5GHZ ואני רואה שאין מצב. כי על 3.2GHZ המחשב לא יציב. אז ככה. נתונים של כרגע: תדר מעבד : 3GHz מתח זכרונות: 2.0V מתח מעבד: 1.35V ניסיתי להעלות מתח ל 1.4 ואז להעלות את התדר ל3.2 אבל אני נכנס למשחק לבדיקה אחרי 2 דקות משחק המחשב קורס.

• 6 תגובות
    • 540 צפיות
  14. Started by eli_t,

היי, כרגע יש לי מארז של SONATA 3, לגבי הקירור יש לי 3 מאווררים (ואחד נוסף של ה 4850 שמגיע בסטוק) אחד מהם של זלמן 7500 (למעבד) והשניים הנוספים הגיעו עם המארז (אחד ללוח אם ואחד קדמי בעיקר להארד דיסקים). הבעיה היא ששני המאווררים שהגיעו עם המארז על low אבל עדיין המחשב רועש מידי לטעמי, לפחות בלילה כשאני מנסה לישון... השאלה היא מה אפשר לעשות מפני שאני אני אמנם לא עושה אוברקלוק אבל אני כן מריץ משחקים כבדים מאוד. השאלה אם אפשר לוותר על מאוורר אחד או להחליף אותם, מה אני עושה אנשים ?

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. לפרוייקט החדש שלי , שמתבסס על מארז TT מוצארט, אני צריך חלקים לקירור מים, הנושא התקדם המון מאז המערכת הקודמת שלי ואני אשמח לקבל ממכם עזרה בקשר לחלקים שאני עומד להזמין נכון לעכשיו הלוח הוא DS3R, המעבד Q6600, זכרון 4 GB, וכ.מסך 48590 הכיוון שלי נכול לעכשיו הוא ככה המערכת תהיה מורכבת מ2 לופים נפרדים (לוח אם על כל רכיביו) וכרטיס מסך (אולי בעתיד אני אחליף לוח ואצור מערך CF ) משאבות 655 \ D5 (אותו דבר), כאשר משאבה אחת כבר יש לי רדיאטורים: בגב המארז , בחלקו העליון, ישנו ריבוע עם מקום ל4 X120 , התכנון הוא לדחוף לשם 2 רדיאטורים של 2X120 עוד רדיאטור בחזית המארז (החשש שלי הוא בגלל הכ.מסך הארוך, הרדיאטור לא יכנס, מישהו יכול לתת לי תשובה? ) בלוקים: כ. מסך - משהו בסגנון של EK , עם כיסוי…

• 4 תגובות
    • 495 צפיות
  16. שלום אני צריך מאוורר למעבד q9450 ללא oc אולי קטן לא יודע עוד ואני לא יודע מה לקחת יש לי בנתיים 2 Scythe Ninja Plus Rev. B AM2 Support או Thermaltake Big Typhoon VX אני מעדיף את ה tt בגלל הווסת מהירות...

• 3 תגובות
    • 586 צפיות
  17. Started by PrefaceAlumni,

אהלן, איזה משחה טרמית הכי כדאית לקירור מעבד? (בלי לקרוע את הכיס יותר מדי...)

• 3 תגובות
    • 573 צפיות
  18. אני עומד לקנות את ה - HD4850 ומארז ANTEC 300 שבו יש אופציה למאוורר צדדי המכוון על הכרטיס . שאלתי היא האם הוספת המאוור יכולה לעזור בהורדת הטמפרטורה של הכרטיס מסך באופן משמעותי ? תודה מראש למשיבים

• 0 תגובות
    • 527 צפיות
  19. אז ככה חבר'ה כבר כמה חודשים שאני מנסה לעלות על הבעיה למה הOC לא הולך לי. עליתי על הבעיה אחריי שקניתי קרור חדש זכרונות חדשים, ספק חדש ועוד כמה דברים עליתי על הבעיה הזאת שזה כנראה הHard Disk שלי, וזה דיי חדש לי. כי בכל פעם שאני מעלה את המחשב בOC גבוה, הוא לא מוצא את הHardDisk שלי, הוא אומר לי שאין לו Boot Device והוא בכלל לא מוצא אותו, ומה שהכי מצחיק זה שהשתמשתי בHard Disk ישן יותר (שהוא ביכלל לא חיבור Sata) הוא עלה יפה עם הOC והכל, יש למישהו רעיון אולי שאני יכול לסדר את זה לפניי שאני יקנה גם Hard Disk חדש?, כבר לא נשאר לי כסף.

• 7 תגובות
    • 635 צפיות
  20. Started by ליאור הרוש,

אני רוצה ליקנות 2 מאוררים אחד שידחוף אוויר למארז והשני יוציא אויר חם מהמארז אני רוצה המחצות אפילו אני יקנה 3 מאוררים התקציב זה עד 120-150 גג עם אפשר שיהיה שזה שמוציא אויר יהיה לדים בצבע כחול זה יהיה נהדר רצוי שגודל המאורר יהיה 120MM או 80MM

• 3 תגובות
    • 577 צפיות
  21. Started by arkadur,

אני מניח שרובכם מכירים את בעיית הטמפ' של הכרטיסים הנ"ל, הייתי רוצה להקל על האנשים בעתיד לכן, אני אשמח שכל אחד ירשום את סוג הכרטיס שברשותו, היצרן, וכמובן את הטמפ' אולי נוכל למצוא עקביות כלשהיא, ובכך לתת לקונים את האפשרות לקנות כרטיס מיצרן מסויים, שלא "זייף" במריחת הגריז הטרמי מבלי להתעסק עם פירוק קירור הכרטיס\ התעסקות בפרופילים למיניהם אני יעדכן בקרוב (כאשר אני אסיים את השיפוץ בחדר) ברשותי 4850 מתוצרת SAPPHIRE .

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  22. מדוע כשאני בודק את הטמפרטורות של המעבד שלי (E6550) לפני ואחרי OC מופיעה לי רק מעבד אחד או ליבה אחת? בתוכנה Intel Thermal Analysis Tool מופיע לי רק מעבד אחד CPU 0, ובתוכנה CPUID Hardware Monitor מופיעה לי רק Core #0? אין תצוגה של שתי הליבות למרות שיש לי מעבד כפול ליבה.

• 7 תגובות
    • 484 צפיות
  23. Started by eli777f,

יש לי מחשב חדש עם e8400 ו msi x48c ו 4giga ddr2 800 אני רוצה לעשות oc אבל לא מצליח יש למישהו מושג בביוס של הלוח אם שיכול לעזור לי? בבקשה!

• 7 תגובות
    • 875 צפיות
  24. נתקלתי לפני מספר ימים בבעיה מוזרה. עשיתי למעבד שלי אוברקלוק, דרך הביוס כמובן, ל- 3GHz כשקניתי אותו ומאז המעבד על אותו אוברקלוק ללא שינויים לאחרונה כשאני מאתחל את המחשב אני רואה באתחול של הביוס שהמעבד ללא OC , ככה זה נראה : (2.40GHz(267x9 בדקתי את ההגדרות של ה-OC בביוס ולהפתעתי גיליתי שההגדרות נשארו כמו שהן , 333X9 . ביצעתי איפוס לביוס אך ללא הועיל, יש עדיין בעיה שה-OC לא מבוצע בפועל , בדקתי גם באמצעות CPU-Z וגם הוא מראה שאין OC. יש למישהו רעיון מה יכולה להיות הבעיה ?

• 2 תגובות
    • 535 צפיות
  25. Started by ben_amitai,

או קיי בעקבות החלפת המשחה הטרמית והירידה הדרסטית בטמפ' החלתי לנסות שוב לעשות OC הבעיה שאני לא מצליח להעלות את FSBשל המעבד ליותר מ300MHZ. כשנסיתי המחשב לא עובר את הבדיקה של הביוס, הוא עושה שלושה ציצופים כאלה ומאתחל את עצמו. ניסיתי להעלות מתח למעבד אבל אני לא יודע איך לעשות את זה... הלוח שלי הוא DFI INFINITY 975X\G

• 2 תגובות
    • 557 צפיות

דיונים חדשים בפורומים