עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. ערב טוב לכולם, אני הולך ליקנות את הגוף קירור הנ"ל,ואני מתקוון לחבר אליו שני מאווררים מסוג Noctua 120MM NF-P12-1300Rpm . אך לפי מה שידוע לי גוף הקירור מגיע עם חיבור למאוורר אחד בלבד . אז האם אתם יודעים אם יש איזשהי שיטה לחבר בכל זאת שתי מאווררים למעט דרכים של חיבור עם זיפרים וכדומה... הדרך שעליה אני חשבתי היא לקחת את המאוורר ובינו ולבין גוף הקירור לשים את הדבר הבא: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_172&products_id=5009 על מנת למנוע רעשים ומגע בין שני הגופים בכדי לחבר את המאוורר לגוף הקירור אני כנראה ישתמש בזיפרים כי לא מצאתי דרך אחרת כרגע אז בקיצור מה אתם חושבים על הרעיון שלי אשמח להצעות\וניסיון של אנשים עם הבעיה הזו... לילה טוב ושבת שלום! …

• 4 תגובות
    • 656 צפיות
  2. Started by mordidot,

אני רוצה לעשות OC למעבד לבערך 4 GHZ עם הקירור AC7PRO וGIGABYTE P35 DS3L איך יהיו הביצועים של המעבד אחרי הOC ?אני מתכוון באיזה רמה הם יהיו E4600 או E2180 ... תודה רבה

• 1 תגובה
    • 490 צפיות
  3. Started by SuperStyle,

יש לי freezer 64 pro אם המעבד amd athlon 4400+ 2.3 ומתח 1.35 V אם המאורר הישן שלי(של האיאמדי שמקבלים)והספק כוח fsp 300w היה לי בערך 43 מעלות במנוחה בלי OC. אחרי זה החלפתי ספק ל ezcool ps-1000 500wat ופתאום התמפרטורה 65 מעלות במנוחה אבל המתח אותו דבר. אחרי זה החזרתי לספק fsp 300wat וזה עדין היה 65 מעלות במנוחה. אז קניתיאת ה freezer 64 pro והטמפרטורה היתה 45 מעלות במנוחה בלי OC ואם מתח 1.35 ובתוכנה S_M זה עובר את ה 65 מעלות ולא עבר את המבחן. כל זה בלי OC למה זה ככה??? והזרימה במארז טובה מאורר קידמי שמכניס אוויר מאורר אחורי שמוציא אוויר המאורר של המעבד עומד כך שהאויר החם יוצא מהמאורר האחורי. הטמפרטורה במארז זה 33 הטמפרטורה בחדר גם 33 הכרטיס מסך 50(nvidia 7300gt) והדיסק קשיח …

• 2 תגובות
    • 491 צפיות
  4. שלום לכולם, בתור אחד שביצע לא מעט אוברקלוקינג לרכיבים שונים למחשב עדיין מעצבן אותי הקטע הזה שמקובל וידוע לכולם - עשית OC = בטלת את האחריות. השאלה שלי היא - איפה לעזאזל הדבר הזה רשום ?? (אני מדבר ספציפית במקרה זה לגבי כרטיסי מסך) בשלושת הכרטיסים האחרונים שקניתי - 7900GT OC , 8600GTS , HD4850 לא היה מצויין על האריזה או באיזה חוברת או פתק שאסור לי לבצע שינוי תדרים לכרטיס.. אם כבר נהפוך הוא - האריזה של ה HD4850 של ASUS שקניתי לפני שבועיים מתפארת בכך שהכרטיס מגיע עם תוכנה של ASUS שנקראת OSD שמאפשרת לי לעשות OC בקלות ולשפר את הביצועים של הכרטיס.. אז מה הקטע בדיוק ? איך החברה יכולה להציג יכולת מסויימת של OC ואף לספק לי ביחד עם הכרטיס כלי לבצע את זה אבל מצד שני הדעה הרווחת היא שכ…

• 0 תגובות
    • 472 צפיות
  5. Started by Mushigoya,

אני רונה מחשב עם מעבד E8400 הקירור תכננתי לקחת Thermaltake V1 כרגע חשוב לי שהמחשב יהיה שקט בגלל שחשוב לי מאוד הסאונד במוזיקה/משחקים. אני מתכנן בעיקר להשתמש במחשב לסרטים/מוזיקה אבל גם למשחקים. הספק המתוכנן כרגע הוא Corsair CMPSU-550VXEU 550W מה אתם אומרים? כדאי לעשות אוברקלוק? האוברקלוק חינם אני מזמין מסקיי פיסי

• 3 תגובות
    • 762 צפיות
  6. Started by gilad_f1,

שלום, חדש כאן יש לי בן שנה וחצי עם מארז די סטנדרטי מ KSP. הבעיה היא שהמאוורר שזורק את האוויר החוצה (8" אם אני לא טועה) מרעיש כמו קומקום לפני הרתחה. השימוש שלי הוא סטנדרטי, לא צריך OC. המאוורר הוא Thermaltake smartfun של Everflow (מקווה שדייקתי בפרטים ולא כתבתי שטויות) אם חסרים נתונים אנא שאלו מה לעשות? דרך אגב, ביצעתי ניקיון פנימי וזה לא עוזר, הוא פשוט מרעיש מהרגע הראשון גם כשהמחשב היה חדש.

• 5 תגובות
    • 673 צפיות
  7. Started by Pika007,

אחרי הרבה בלאגן, כזכור לכם, עם הספק שלי שעשה בעיות ויש מצב שגם דפק קצת את הלוח, מחר אני סוף סוף מסדר את כל העסק ומקבל לוח חדש- גרסת ה PLUS, וספק זמני נורמלי עד ששלי יחזור מתיקון/החלפה. צפו לביצועים באוברקלוק, והפעם גם לראות משהו, בניגוד לפעם הקודמת

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by RLM,

שלום. יש לי שאלה קטנה. יש לי 3 מאווררים במארז, שלכל אחד מהם 2 חיבורים, אחד מולקס 4 פינים רגיל לספק, ואחד כזה שמתחבר ללוח. על הלוח יש לי 3 כניסות, הבעיה היא שהכבלים של אחד המאווררים (זה שאמור להתחבר ללוח) לא מגיע לאף אחד מהכניסות בלוח, אז אני מחבר אותו ישר לספק. במצב כזה אין ביקורת על המהירות סיבוב שלו, ובכלל, אני מעדיף לחבר אותו דרך הלוח. השאלה שלי היא אם קיים מאריך לכבל כזה? שיתחבר לכבל הקצר של המאוורר, כדי שיוכל להגיע עד לחיבור על הלוח. בדקתי בכמה אתרים של חנויות ולא ממש מצאתי. מישהו יודע אם יש דבר כזה? או שזה לא קיים ולא שווה לחפש בכלל...? :-\

• 2 תגובות
    • 885 צפיות
  9. Started by B@LENO,

שלום לכולם אני יודע שהכרטיס הזה הוא מאוד ישן רציתי לדעת עם הקירור המקורי לאיזה מהירויות אפשר להגיע עם הכרטיס ואם איזה תוכנה אפשר לעשות את זה? תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 455 צפיות
  10. Started by WildFire,

עשיתי לכרטיס שלי OC דרך ATITOOL, עכשיו הצלחתי להגיע ל430 MHZ יציב לליבה, אבל כשאני מעלה ל435 מוצגים ארטיפקטים בסריקה, אבל הATITOOL לא סופר אותם. מה זה אומר? לא הייתי טיפש מספיק כדי להשאיר את הליבה בתדר עם הארטיפקטים.

• 2 תגובות
    • 505 צפיות
  11. Started by Fir3DragoN,

Intel E2180 65nm 1MB 2GHZ Gigabyte GA-P35-DS3L OCZ Platinium DDR2 800MHz CL4 1024 X 2 Hec Compucase 400TRT 400W Arctic Cooling Freezer 7 Pro אז ככה אני רוצה להגיע כמה שיותר עם המפרט הזה, המחשב שלי בן שבוע, תיכננתי להגיע בכלל ל 3.5GHZ ואני רואה שאין מצב. כי על 3.2GHZ המחשב לא יציב. אז ככה. נתונים של כרגע: תדר מעבד : 3GHz מתח זכרונות: 2.0V מתח מעבד: 1.35V יש לי כאן תמונה של התוכנה של הטפרטורה ושל התוכנה שמדמה ובודקת את היציבות, כרגע א ני חושב שהמחשב יציב כי זה על 3GHZ למרות שבסוף הבדיקה של התוכנה היה כתוב שהמעבד חם מידי. אני רוצה לעלות מעל 3GHZ זה מה שבטוח, בקשר לתוכנה CPU-Z היה לי ERROR בה אז אי אפשר לראות כלום.. [glow=red,2,300]עדכון: CPUZ[/glow] [gl…

• 9 תגובות
    • 606 צפיות
  12. Started by EcSm,

כותרת.

• 2 תגובות
    • 554 צפיות
  13. שלום לכולם לפני כ5 דקות התקנתי V1 חדש דנדש על הE8400 שלי...והייתי רוצה חוות דעת על הטמפרטורה הנוכחית של המעבד,כי היא די מבהילה לטעמי... הטמפרטורה של המעבד עכשיו,בשעה שש בערב,בחדר חם בלי מזגן,על פי הביוס,OCCT וCORETEMP,היא 49 מעלות...לטעמי גבוה מדי..מה דעתכם? הייתכן שגם בהתקנה הקלילה של השני שלבים של הקירור הזה פישלתי במקום מסויים והתקנתי אותו לא טוב? או שחום הסביבה מסביר טמפרטורה שכזאת?

• 23 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. תמונות מצב מאווררים שיש לי שניתן להשתמש בהם http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124&products_id=3830 יש לי גם את המאוורר הזה (האמת גם את ההיטסינק אבל אין בו צורך) הוא 90מ"מ http://www.cpusolutions.com/8004744CPU/itemdesc.asp?ic=FANCPUAM2-CL-P0&eq=&Tp= אוקיי אז הכי חשוב שקט. לא אכפת לי מהמחיר. ואם יש לכם רעיונות לגבי מיקומים של המאוררים, מוציא מכניס אויר... מה שלא יהיה, אשמח לשמוע. (יש תמונה) אז ככה שני מאווררים בקדמת המארז ליד הכוננים הקשיחים מכניסים אויר, אני רוצה שיהיה שם אחד גדול במקום שניהם כדי שיהיה יותר דחיפת אויר וגם יותר שקט. יכלתי להשתמש ב130מ"מ אבל זה מאוורר רק לכיוון אחד. אני יכול לשים אותו הפוך עם אומים וברגים א…

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  15. אני מתכוון לקנות מחשב חדש עם מעבד E8400, איזה גוף קירור יהיה היעיל ביותר ב OC ? אני פתוח גם לצעות אחרות. Thermaltake BigTyp 120 VX Cpu Fan Zalman 9500 Led S775 Thermaltake V1 Cpu Fan OCZ Vendetta 2 CPU Cooler התקציב שתכנני הוא עד 250 שקל אבל רק אם הגוף קירור מצדיק את הביצועים. שאלה נוספת היא לגבי מידת ההתאמה ל OC של הלוח-אם והזכרון שבחרתי : GIGABYTE EP45-DS3 Intel P45 http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=3364 G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ Dual Channel 4GBPI CL4-4-4-12 (כולל גופי קירור מיוחדים) http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=3252 האם כדי לבחור אחרים (באותו תקציב כמובן) ?

• 6 תגובות
    • 712 צפיות
  16. Started by Anz,

איפה המתג שמאפס את הביוס מהאוברקלוק? דחוף מאוד תעזרו לי בבקשה בלוח אם של ASUS דגם P5SD2-X

• 5 תגובות
    • 682 צפיות
  17. Started by Animor,

שלום, ראשית, מפרט המחשב שלי: לוח אם intel DP965LT Q6600 quad core 2400 MHz 2GB DDR2 NVIDIA GeForce 8600 GTS 512 MB 1) בדקתי את טמפרטורת המעבד בעזרת התוכנה EVEREST, והוא נראה לי חם מדי. במנוחה: 65C מייד לאחר משחק מחשב: 76C אני משתמש במאוורר המקורי שהגיע עם המעבד. א. האם זה תקין? ב. האם זה קשור למיקום המארז (בתוך נישה בשולחן)? אולי לא מרחתי טוב את המשחה כשהתקנתי את המעבד? ג. האם מאוורר + היט סינק אחרים יורידו משמעותית את הטמפרטורה? 2) האם ניתן לבצע OC עם לוח האם שלי? הבנתי שאינטל מקשים על כך. תודה מראש לעונים!

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. היי חבריה, מחשב אינטל ,מעבד dual d 930'3000 nhz טמפ' 65-85 בין המעבדים הראשונים של ליבה כפולה לוח אם qd 965 של אינטל טמפ' 65-75 ich-81 mch -63-65 cpu coolung fan --1766 prosesor fan 1031-1018 הטמפ' ללא מאמץ( רק באתר שלכם כרגע,) יש 3 מאוורים,1 בחזית 2,מאחור האם זה תקין? מה נראה לא תקין המעבד ואו הלוח ואו שניהם? תודה נ.ב. כאשר החום עולה אני חש את זה בבעית גלישה איטית ביותר

• 4 תגובות
    • 533 צפיות
  19. היי, אז ככה... יש לי 2 מאווררים למארז. מאוורר אחד Noctua (ניראה לי ככה כותבים..) של 800 RPM ומאוורר אחד ניראה לי ג'נרי אבל עושה את העבודה של 2000RPM... ואני לא יודע איפה לשים כל אחד... עכשיו החלש מקדימה מכניס אוויר למטה והחזק מאחורה מוציא אוויר למעלה ואני לא הכי הכי מרוצה... איך אתם אומרים כדי לי לעשות? 1) חזק מקדימה מכניס אוויר, חלש מאחורה מוציא אוויר? 2) חזק מקדימה מכניס אוויר, חלש מאחורה מכניס אוויר? 3) חלש מקדימה מכניס אוויר, חזק מאחורה מוציא אוויר? 4) חלש מקדימה מכניס אוויר, חזק מאחורה מכניס אוויר? 5) חלש מקדימה מוציא אוויר, חזק מאחורה מוציא אוויר? וכמובן יש עוד אפשרויות... מה האפשרות שלדעתכם תיהיה הכי אפקטיבית? *בנוגע למיקום במארז (אני מתכוון בקשר ללמעלה או למטה או …

• 7 תגובות
    • 655 צפיות
  20. הנה פיסת חדשות שעוד לא הגיע לאתר: חברת DANAMICS הדנית פיתחה מערכת קירור המשתמשת במתכת-נוזלית (!!!) ונקראת LM10 http://www.danamics.com/danamics-lm10.aspx בעיקרון מדובר בגוף-קירור למעבד אשר נראה שגוף-קירור פאסיבי הכולל HEATPIPES אבל באופן מפתיע אין בHEATPIPES שמן אלא מתכת נוזלית! בראש גוף הקירור מורכבת משאבה קטנה היוצרת סירקולציה של המתכת ולפי טענת החברה רמת הקירור גבוהה יותר משל קירור מים וגם חוסכת התעסקות עם צנרת וסכנת דליפות. גוף הקירור: משאבה:

• 4 תגובות
    • 824 צפיות
  21. שמתי את היד על המארז והוא חם... אז נכנסתי לאוורסט לבדוק מה הטמפרטורות- וגיליתי שהמעבד על 85 במעלות במנוחה! רק מסנג'ר וקספרסקי פועלים ברקע, בוינדוס ויסטה. הפעלתי את מאוורר המעבד על 100%-4625RPM, והטמפרטורה ירדה ל-74 מעלות. האם זה נורמלי? אני יכול להיות רגוע או לא? המעבד הוא Intel Pentium 4 630, 3000 MHz והקירור שלו הוא ASUS ICE STAR. http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=1&model=92&l1=16&l2=65&l3=0 אשמח לתשובות.

• 7 תגובות
    • 595 צפיות
  22. Started by Mushigoya,

שלום, אני מתכנן לקנות קירור לQ9300 חשבתי על BigTyp 120 VX או על V1 אבל אני פתוח להצעות הכרטיס מסך שלי: Radeon HD4870 512 PCIe חשוב לי שיהיה שקט, הבנתי שהBigTyp די רועש, לא יודע כמה זה נכון מה אתם אומרים? אני גם פתוח להצעות חדשות לא של Thermaltake

• 4 תגובות
    • 423 צפיות
  23. Started by ofeky1,

יש לי לוח GIGABYTE GA-P35-DS3L ויושב עליו E6750 בOC מ 2.66 ל 3.2 האם כדאי לי\צריך להחליף קירור לציפסט בעקבות הOC? נגעתי בגוף קירור המקורי של הלוח והוא חם יחסית מה לגבי הקירור הזה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_144&products_id=4192

• 9 תגובות
    • 663 צפיות
  24. החלפתי את קירור הסטוק של ה-Q9300 ב-AC FREEZER PRO 7. אומנם טמפ' המעבד (CPU) ירדה פלאים וכרגע עומדת על 31 מעלות, אבל השינוי ב-CORE TEMPS הוא ממש מזערי. אולי מעלה אחת או שתיים. אז מה בעצם ההבדל בין ה-cpu temp ל-core temp?

• 0 תגובות
    • 475 צפיות
  25. Started by doronpascal,

שלום, הייתי מעוניין לדעת 2 דברים, ראשית האם אפשרי יהיה להגיע לנתוני עבודה שוטפת תקינים באמצעות קירור פסיבי למעבד Q6600, בהסתמך על סירקולציית אוויר מושלמת באמצעות מארז mozart tx. דבר שני, אם הראשון אפשרי, באמצעות איזה heatsink עדיף להשתמש: א. Thermalright ht-01 plus ב. Scythe OROCHI

• 2 תגובות
    • 842 צפיות

דיונים חדשים בפורומים