עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by סאונד בראש,

היי שאלתי היא איך אני מתחיל את הOC הראשון שלי משתמש בתוכנה OCCT לבדיקת יציבות יש קירור מים במחשב

2. Started by ofer_mat,

היי אני מחפש מאוורר ל8800 שלי שיהיה שקט וטוב עם אפשרות OC קלה - אין הגבלת מחיר - וקרור מים לא בא בחשבון בשלב זה מה אתם ממליצים

• 3 תגובות
    • 585 צפיות
  3. יש לי לוח של אינטל P965LT וה ICH שלו מתחמם בין 77 ל 80 מעלות (תלוי בטמפרטורת החדר). במאמץ זה קופץ ב10 מעלות. קראתי ברשת ומצאתי ש80 מעלות זה סביר בגלל שזה נמדד מחיישן מובנה על ICH עצמו ולא חיצוני ולכן זו טמפ' סבירה. ה ICH שלי יכול להגיע על ל 105 מעלות. יש לי גוף קרור קטן מאוד עליו ושמתי MX-1 עליו והוא מוליך חום מעולה. הבעיה שהוא רותח. 80 מעלות זה חם! רציתי להחליף אותו לגוף קרור שיפזר את החום בצורה יעילה יותר. האם יש המלצות לגוף קרור? תודה לעונים. עריכה: ראו תמונה: [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 945 צפיות
  4. Started by quantoM,

שלום, ולילה טוב. בקרוב אקנה מארז CM690[ביחד עם כל המחשב החדש], וברצוני לשאול אתכם כמה שאלות: 1.האם צריך להוסיף עוד מאווררים ?[יש תקציב למאווררים]. 2.יש מקום לשבעה מאווררים: 1 מאחורה[120מ''מ, בא עם המארז], 1 מקדימה[LED, 120 מ''מ, בא עם המארז], 2 מלמעלה[120\140 מ''מ], 1 למטה[120 מ''מ], 2 משמאל[1 בא עם המארז, יש אפשרות לעוד אחד, עד 140 מ''מ], כמו-כן יש גם מקום לאחד של 80מ''מ מאחורי הלוח. 3.צריך להוסיף את כולם ? את חלקם ? ואם את חלקם, איזה מהם ? 4. אוקיי אין לי תקציב לסה''כ מאווררים כי אני לא יודע כמה מאוורים אצטרך, אם אצטרך להוסיף את כל ה-5, או רק חלק, ובגלל זה אין לי תקציב למאוורר אחד כי אני לא יודע איזה גודל אני אקח לכל מאוורר וכמה. בתודה ובברכת שבת שלום, Quantom.

• 6 תגובות
    • 683 צפיות
  5. ישלי את הזיכרונות ocz 4-4-4-12 800mhz עם צלעות קירור, עדייין לא עברתי את ה400 בזיכרוןן בOC שלי אז רציתי לדעת עם איזה תוכנה אני יכול לעשות בדיקה לזיכרון חוץ מאורטוס. וגם ישלי את המעבד Q6600 ואני רוצה להפעיל פעמיים את האורטוס בשביל שיעבוד לי על 4 הליבות איך אני מכוון את זה? תודהה[br]פורסם בתאריך: 1.08.2008 בשעה 23:55:11 הזיכרונות הם Platinum 4זיכורונות כאלה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_900_1377&products_id=21297 ככה הם ניראים למי שלא יודע

• 1 תגובה
    • 651 צפיות
  6. Started by Vidati,

אז ככה, הכרטיס הוא 8800GTX החלפתי לו קירור לDUO ORB למרות שהמעלות לא השתנו מי יודע מה ( 50 בערך במנוחה ו70 במאמץ). היום פתחתי את המחשב ובגלל השעמום החלטתי לעשות קצת סדר במארז, פירקתי את הקירור של הכ.מסך והחלפתי מישכה טרמית בחדשה, יש לי של קולר מאסטר במזרק כזה.. עכשיו גם עשיתי מוד קטן ומהצד הוספתי 3 מאוורים של 80מ''מ מחוברים ביחד כך שיצא מן פלטה אחת ארוכה של 3 מאווררים וחיברתי את הכל מהצד כך שיזרוק אוויר על הכרטיס מסך, בפועל יצא שזה זורק אוויר גם על הכ.קול עכשיו פתחתי את הריבה טיונר ובדקתי מעלות וזה הראה לי שבמנוחה יש לי 46 מעלות אבל במאמץ זה 87!! כמעט 90 מעלות!! יכול להיות? אין לי מזגן והמחשב עומד ליד החלון והוא פתוח, אני מאמין שיש לי 25 מעלות בחדר אם ככה, (+\- מספר …

• 7 תגובות
    • 746 צפיות
  7. Started by EzE126,

התקנתי AC FREEZER 7 PRO במטרה לקרר את המעבד ולעשות OC קטן אבל הטמפ' נשארה דומה למה שהיה קודם כשהמאוור המקורי של אינטל היה (למרות שעכשיו המחשב הרבה יותר שקט). הסרתי את המאוורר ושמתי משחה טרמית חדשה AC MX-2 (רק למקרה שמה שהיה על המאוורר היה MX-1 ) ועדיין הטמפ' לא זזה. המעבד הוא E6400 המארז הוא HEC 6920 יש שני מאווררי 120 אחד מקדימה ואחד מאחורה (אחורי NOCTUA והקדמי Yate Loons) על הכרטיס מסך יש מאוורר AC Accelero X1 הטמפ' של המעבד כרגע כשהדבר היחיד שפועל הוא הEXPLORER היא 55 מעלות כשכל ליבה היא 47 מעלות וזה נע ככה למעלה ולמטה לוח האם ב42 מעלות קבוע הכרטיס מסך ב45 מעלות HDD נח לו ב34 מעלות כל המאווררים פועלים בשיא עוצמה - ספק ENERMAX Liberty 400 - 1200RPM …

• 11 תגובות
    • 872 צפיות
  8. Started by Omri643,

השאלה בכותרת, אך אפרט- כפי שאתם יודעים(או לא..) אבא שלי איש מחשבים.. לפני כמה ימים הוא קיבל מחשב שהיה מחשב גיימינג בזמנו- עם לוח שרוף. הלקוח לא רצה לשדרג, אז קנה כבר מחשב חדש.. במקרה היה שם גוף קירור TT SILENT TOWER. למי שלא מכיר- הסינק די דומה לסקייט' נינג'ה, הוא כבר כולל מנהרת אוויר ומעבד 92 מ"מ.. המעבד הוא E7200 שכרגע עם BUFFALO שדי רועש לי... אני רוצה להחליף אליו, ולשים עליו אולי מאוורר 120מ"מ- כדאי? כמובן שההחלפה לא תעלה אגורה אחת... אפילו בשביל השיפור הכי פצפון בביצועים ושקט, אני מוכן להחליף אליו..

• 3 תגובות
    • 626 צפיות
  9. Started by roma4k,

אח"צ טובים, החלפתי אתמול מאוורר 120 מ"מ לאחד של AC דגם 12025PWM. יש לי על הלוח אם שבמפרט 3 מקומות לחיבור המאוורר - שני SYS FAN ואחד POWER FAN.. ב SYS FAN אחד יש לי חיבור של ארבעה פינים כמו של המאוורר, ברגע שאני מחבר המאוורר כמעט ולא מסתובב בהתחלה אלא רק מאוחר יותר ומגיע סה"כ ל 500 RPM. כאשר אני מחבר את החיבור של ה 4 פינים ל POWER FAN שכולל 3 פינים, המאוורר מסתובב במלוא כוחו (1500 RPM). השאלה שלי היא איך אני גורם לו להסתובב לפי הרצון שלי כאשר אני מחבר אותו ל SYS FAN עם ה 4 פינים? ניסיתי כבר כל תוכנה אפשרית ושופ דבר לא עוזר.. אשמח לעזרה.

• 3 תגובות
    • 992 צפיות
  10. רכשתי מחשב חדש כל החלקים מעולים והוא אמור להגיע ביום שני אבל הבאתי מעבד E8400 ויש לי שאלה הוא לא יהיה טוב בלי אובר קלוקינג הוא שהוא יהיה מספיק?

• 6 תגובות
    • 589 צפיות
  11. Started by shlominavi,

שלום אני אמור לקבל השבוע מחשב ויש לי מארז CM690 הוא מגיע עם 2 מאוררים...ואני מוסיף לו עוד 2...איך כדאי לשים אותה...שתיהיה סירקולציה טובה?

• 3 תגובות
    • 552 צפיות
  12. Started by Ran.Mash,

היי לכולם... הייתי בSkypc אתמול והמוכר המליץ לי על Thermalright SI-128 SE http://www.skypc.co.il/pl_product~SI128SE~18~0.htm האם הקרור הנ"ל יותר טוב מ: Arctic Cooling Freezer 7 Pro לא כל כך חשוב לי השקט... ואני לא מתכננן OC בעתיד הקרוב. המחשב יהיה בחדר ללא מזגן או מאוורר ולכן חשוב לי שהקרור יהיה טוב מאוד. ה - Thermalright עולה 196 לעומת Arctic Cooling שעולה 105. האם זה שווה את התוספת של ה90 שקל האלה? האם זה קרור מספיק טוב?(זה ללא מאוורר) או לקחת את ה Arctic Cooling ? או בכלל לקחת משהו יותר רציני? ד.א המפרט: מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L זיכרון: G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL5-5-5-15 4GBPQ דיסק קשיח: Western…

13. Spire SP507B7-U DiamondCool או קירור סטוק שמגיע עם Q6600

• 0 תגובות
    • 541 צפיות
  14. Started by dudimalka,

בוקר טוב לכולם בשבוע שעבר ראיתי שהטמפ' של הכונן קשיח שלי מגיעה ל45-50 מעלות לכן החלטתי לשים יחידת קירור שרכשתי מפיסי קול אחרי ההתקנה בדקתי שוב את הטמפ' באוורסט וראיתי שזה עדיין מגיע ל42 מעלות למרות שבפיסי קול היה כתוב שהקירור יפחית לי את הטמפ' ב20 מעלות לפחות יצרתי עימם קשר והם אמרו לי שאוורסט מזייף ולא יכול לתת לי את הטמפ' האמיתית של הכונן קשיח מכיוון שאין על הכונן קשיח חיישן טמפ' רציתי לדעת מה אתם חושבים על זה ומה כדאי לי לעשות ואיך לבדוק באמת את הטמפ' ולדעת שלא רכשתי את יחידת הקירור לחינם....? תודה

• 32 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. Started by Bashash,

-כותרת- תודה רבה לכל העונים!!

• 5 תגובות
    • 547 צפיות
  16. Started by ninbert,

יש לי מארז אנטק 300 ויש לי מאוור של 12 ס"מ מקדימה לכניסת אויר ויש חור בצד לאפשרות של עוד אחד של 12 אבל הוא ריק.. בנוסף יש אחד TOP 14 ס"מ למעלה להוצאת אויר למעלה ולידו עוד אחד של 12 לאחורה.. עכשיו הזה שמוציא לאחור הוא רועש מדיי עדיין כשאני שם אותו על LOW והTOP הא פחות רועש על LOW (רק 19 דציבל) והוא מסתובב פחות מה 12 ומוציא יותר אוויר (על פי הספרון שקיבלתי מהמארז הAIR FLOW גבוה יותר )... כלומר גם יותר שקט וגם עושה יותר עבודה.. אתם חושבים אפשר לנתק את ה 12 שמאחורה? שיהיה פחות רעש? במילא יש רק אחד שמכניס ויוצא גם שאחד לא מוציא אוויר וסתם מסתובב ,כשאני שם ת'יד על ה 14 , לא מרגישים את זרימת האויר.

• 3 תגובות
    • 858 צפיות
  17. יש לי כרטיס מסך 8800 GTS גירסת ה 320 MB, קניתי בלוק מים אבל לא מאלה שמכסים את כל הכרטיס. כאשר פירקתי את הקירור המקורי גיליתי עוד מלא רכיבים שדורשים קירור. מה האופציות לקרר אותם? האם הסינקים הקטנים לזכרונות מספיקים? איך לקרר את ה I\O CHIP ? אם אפשר קישורים. האם המוצר הבא הכרחי? http://www.dtekcustoms.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=207 תודה.

• 10 תגובות
    • 868 צפיות
  18. מה יכולה להיות הבעייה שיש ארטיפקטים? הטמפ' תקינה 70-80 מעלות (לכרטיס הספציפי הזה X1800XT) . עשית מוד לוולט של הליבה של הכרטיס מסך . המחשב לא נתקע . הבעייה היא שפה ושם תוך כדי משחק אני מזהה ארטיפקטים חוץ מזה העם יש סיכון ללוח אם או לכרטיס מסך בוולט מוד שאני עושה לכרטיס מסך עם הטמפ' תקינה?

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by r1v,

1. Q9450 - לאן מומלץ ואפשרי להגיע איתו ל-OC (וכמובן עם שם מדוייק של קירור!!!)? 2. E8400 - לאן מומלץ ואפשרי להגיע איתו ל-OC (וכמובן עם שם מדוייק של קירור!!!) והאם זה יתן תוצאות יותר טובות משל ה-Q9450, למה?! תודה רבה רבה

• 2 תגובות
    • 551 צפיות
  20. שלום, באחרונה קניתי e8400 עם ביג טיפון, לוח של אסוס p5Q pro, זכרון של OCZ 4 GB 800mhz , ו4870 של אסוס. המארז הוא סופר טלנט עם מאורר מאחורה שמוציא ועוד מאורר בצד שמכניס. הזמנתי כמה מאוררי לדים, שישלימו את כל המקומות הפנויים במארז - 2 מקדימה ועוד אחד מאחורה. נכון לעכשיו רק העלתי את הבאס ל390, מה שנותן לי 3510. בעזרת רייל טמפ' אני רואה שהטמפ' מנוחה היא בערך 35-40 מעלות. האם כדאי להמשיך?להזכיר יש לי ביג טיפון על המעבד. האם כדאי לעשות OC לכרטיס מסך?איך הפוטנציאל שלו?הוא על 65 מעלות במנוחה. ועוד משהו, האם אפשר לבטל את הפונקציה הזאת שמורידה את המהירות של הליבות במנוחה?זה מעצבן שאני צריך להריץ OCCT וסופר פי בשביל לבדוק טמפ'.

• 7 תגובות
    • 746 צפיות
  21. Started by isr_fighter,

להלן המפרט של המחשב שאני הולך לקנות: מעבד Intel Core 2 Duo E8500 Box ¤940 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8500 לוח אם DFI LANParty DK X38-T2RB ¤882 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=4711079392021 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤364 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 XP ¤510 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=996580 כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD4870 512MB PCIe ¤1375 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=CGAX-4872DD צורב LG GSA-GH20L X20 DVD ¤138 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH20L מארז ללא ספק NZXT Tempest ¤47…

• 9 תגובות
    • 574 צפיות
  22. Started by EcSm,

http://tms.co.il/product/5259 הם כרגע נמצאים על 825MHz. יש מצב ליותר? כמה בערך? משהו שאני צריך לדעת?

• 31 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by azsxazsx,

מה יותר טוב ל Oc ddr2 ? ddr3 ? אני חייב לדעת מה יותר טוב

• 3 תגובות
    • 567 צפיות
  24. Started by mandarin,

רציתי לדעת לכמה OC אפשר להגיע עם המעבדים הנ"ל עם קירור איכותי (אבל במצב הרגיל שלו, לא המרעיש) כמו toniq tower ? אני מדבר על הדגמים E8400, Q6600, Q9300, Q9450. אם אפשר לתת התייחסות גם ל OC רגיל וגם למקסימום.

• 6 תגובות
    • 608 צפיות
  25. Started by Bashash,

אני מתכנן לעשות OC למערכת החדשה שלי (שעדיין לא קניתי...): לוח אם P5E מעבד Q6600... (עם הסטפינג הישן) קירור OCZ Vendetta 2 (יותר טוב מ-TR אקסטרים...) מה אתם אומרים? קשה? סביר? מעשי? מה אתם אומרים? עריכה: שכחתי זכרונות... הם לא משהו... אלו שלוש סטיקים של 1 ג'יגה 667. מקווה שהם לא יגבילו אותי כל כך... אבל אני לא חושב שתהיה בעיה כי הם 333 ואני אצטרך 400, כך שזה לא OC כל כך גדול(אני חושב..?) עריכה 2: החלטתי לקנות זיכרונות חדשים! http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=269

• 4 תגובות
    • 578 צפיות

דיונים חדשים בפורומים