אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
קניתי קתודה PerfectLight של TT. אני חייב לציין שהתכנון שלה מצויין, מבחינת מפסקים, תפיסה ועוד. לאחר כ-2 דקות שהיא פועלת, היא מתחילה להבהב לי כאילו היא נמצאת על המצב של בקרת קול, למרות שהיא בפירוש לא במצב זה. זה קורה בכל כיבוי והפעלה של המחשב לאחר 2 דקות. יש לי ספק ג'נרי של 300 וואט (מתוצרת CODEGEN אם זה אומר משהו), אבל אני כמעט בטוח שזה לא בעיה בספק, כי לחבר שלי יש אותו ספק ופחות מאוורר אחד ממה שיש לי, וגם לו יש את המנורה שפועלת מצויין. וגם כיביתי (באמצעות הפאן-באס שיש לי) את כל המאווררים, ואף בפעם נוספת ניתקתי פיזית כמה, והבעיה חזרה על עצמה.. מה אתם חושבים יכולה להיות הבעיה? קתודה מקולקלת? ספק? אין לי מושג מה לעשות, ואני מבואס...
-
- 11 תגובות
- 832 צפיות
-
-
אהלן לכולם. לאחרונה המחשב שלי חווה תופעה לא נעימה שכל כמה זמן הוא נתקע, המסך נכבה, והמחשב נשמע כאילו הוא נכנס למצב Standby. אחרי כמה שניות שומעים את המאווררים מסתובבים מהר מאוד והמסך נדלק חזרה, ושוב אחרי כמה זמן הוא נתקע וחוזר חלילה. לאחר בדיקות פיזיות של המחשב , לא הצלחתי למצוא שום מאוורר שהייתה איתו בעיה או משהו בסגנון. אז החלטתי להוריד את התוכנה Everest ולבדוק אם בכלל יש לי בעיה של התחממות או שההשערה שלי בכלל שגוייה. לפי מה שהתוכנה מורה, אני חושב שהכרטיס מסך שלי מתחמם עקב בעיה אלקטרונית (לא בעיה במאוורר), אבל אני לא בטוח כי אני לא מבין בזה מספיק. אולי המומחים יוכלו לעזור לי. התוכנה מורה ככה: Motherboard: 29c CPU: 25c CPU #1 / Core #1: 35c GPU Ambient: 38c GP…
-
- 11 תגובות
- 746 צפיות
-
-
אהלן, מעוניין לבצע OC למעבד 2500K, רציתי לקבל בבקשה המלצות לקירור עד $60. אני גר בארה"ב ומעדיף לקנות מאחת החנויות הללו: (לוח אם P67 של ASUS או ג'גיבייט צריך לקבל מחר): www.newegg.com www.tigerdirect.com www.amazon.com *חשוב שהקירור יהיה שקט, לא ברמה של קירור פסיבי אבל שלא יהיה טרקטור. נ.ב רציתי לשאול אם תהיה בעיה עם המיקום של הקירור והזיכונות? רכשתי זיכרונות G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) יש לי מארז CM690 תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
מה יותר טוב? הבנתי שההשוואה ב PC-SPOT לא הכי נכונה... מה עדיף?
-
- 11 תגובות
- 795 צפיות
-
-
מגיע ל Tt ח"חטון קטן על ההשקעה בחודש האחרון, קודם משאבת 500lph (נכון לא מדהימה, אבל עדיין שיפור רציני מול המינימליות שהוציאו עד היום). אחר כך בלוקי קירור משופרים (סדרת W). ועכשיו רדיאטורים חדשים שלמרבה הפלא לא נראים כאילו שלקו אותם מפיאט אונו: http://www.thermaltake.com/product/Liguid/Upgrade/cl-w0072/cl-w0072.asp http://www.thermaltake.com/product/Liguid/Upgrade/cl-w0098/cl-w0098.asp
-
- 11 תגובות
- 688 צפיות
-
-
מה אתם אומרים יותר יפה, עם פרספקט(אני כנראה אצבע אותו ואשאיר איזו צורה נחמדה באמצע) או, שאני אצבע אותו בכסף עם איזה צורה נחמדה? ( עכשיו זה אחרי שיוף ארוף ומייגע...אני אצטרך לעבור על זה עם ספרי כסוף) אגב,התמונה של הכסף ממש לא יצאה כמו שזה נראה במציאות....זה הרבה יותר חלק במציאות
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מארז רגיל, ואני רוצה בדלת הצדדית שלו להוסיף לו מאוורר, איך אני יכול לחתוף עיגול בתוך הדלת? תודה מראש, gonzila
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התפקיד שלו בעצם הוא להוציא אוויר חם נכון? אז למה כשאני שם יד אני לא מרגיש את האוויר החם יוצא? ובעצם אני מרגיש איוורור קל?
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ברשותי פנטיום 1.7 וב-SpeedFan מופיע שהמאוור עושה 4500 RPM האם זה מצב תקין?!
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי ספק אחד שלא בשימוש ואני רוצה לחבר אליו איזה קטודה או מאוררים או משהו אבל בלי לחבר אותו למחשב (ללוח אם) איך אני עושה את זה? דרך אגב אני מתאר לעצמי שצריך לג'אמפר (לקצר) בין מגעים בחיבור הראשי (הארוך של הלוח) ואני מבין שלהדליק ולכבות יהיה קצת קשה לג'אמפר ולהוציא כל פעם אז זה יהיה בסדר אם אני יעשה את המגע הזה תמידי, ודרך הכפטור מאחורה של ה ON\OFF ידליק ויכבה? הספק יכול להדפק מפעולה כזאת? תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום עשיתי קירור לזכרונות של הכרטיס מסך שלי ..כדי לעשות אוברקלוק .. עכשיו איך אני מדביק אותם לכרטיס ? עוד שאלה ..תראו איך עשיתי את זה בתמונה .. יש לי גוף קירור אחד לכל זוג זכרונות ..יש לי 4 צ'יפים של זכרונות על הכרטיס זה בסדר אם אני ישים גוף אחד על שתי זכרונות ? זה מכסה את שתיהם לגמרה .. ככה שלא ניראה לי שיש בעיה תודה רבה למי שעוזר D: [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. קניתי מאוורר של thermaltake extreme volcano 12 ויש לי מעבד amd athlon xp t-bird/palominio 2000+ בדקתי את המעלות שלו והן עומדות על 50 מעלות ללא מאמץ!! מה אתם חושבים שהבעיה ומה אתם ממליצים לי לעשות..? ד"א המאוורר לא נכנס לי טוב על הלוח אם אז השחזתי אותו קצת... :-\ (בקשר לt-bird או palominio אני לא יודע מה יש לי אבל שניהם נראים לי די דומים אז זה לא נראה לי כל כך ישנה את התוצאה..) תודה לכל העוזרים ותענו לי מהר בבקשה!!
-
- 11 תגובות
- 807 צפיות
-
-
הביטו במאמר הבא ( מופיע גם בדף הבית ) : http://www.ngohq.com/home.php?page=articles&go=page4&arc_id=57 לפי מה שאני רואה והשלכה לכרטיס שלי ( O.C ל XTPE ) שינוי הטמפ' לא משמעותי ביותר ...לפי דעתי. הכרטיס שלי במנוחה 39 מעלות עם הסיילנסר שלהם 36 מעלות. הכרטיס שלי במאמץ ( 100% מאוורר ) 61 מעלות שלהם עם הסיילנסר 54 מעלות. לא שאני מזלל חלילה ב 7 מעלות הפרש ,אבל הקירור לא תותחי כמו שציפיתי שהוא יהיה. חוץ משני מאווררים 120 כ"א במארז אין לי שום קירור אחר,זאת אומרת שבמידה ואני ישים עוד 120 מתחת לכרטיס אני חושב שאני ישיג תוצאות טובות יותר...לא?
-
- 11 תגובות
- 810 צפיות
-
-
אוקיי, חיפשתי בארגז כלים שלי מקדח רגיל, ונתקלתי בדבר הבא - מקדח שמזכיר את החפרפרת הזאת של שרדר מצבי הנינג'ה... זה הדבר הכי קרוב שהצלחתי לצייר... חסר כישורים שכמוני... קיצר, אם מישהו מכיר את המקדח הזה, רציתי לדעת אם אני יכול לחורר איתו את המארז (חורים למאווררים).
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי לאחרונה מחשב חדש.. אחרי כל ההתקנות והדברים החשובים, הורדתי את תוכנת EVEREST כדי לבדוק טמפ' ופרטים על המערכת.. וסתם עיינתי לי שם.. הבעיה היא, שראיתי שהזכרונות שלי רשומים שם כ667 ולא כ800 כמו שביקשתי בחנות. הזכרונות הם של קינגסטון, ואמורים להיות HYPER-X.. לא כתוב שם הדגם, רק שזה שלהם. (פתחתי את המארז וראיתי שהם KHX6400D2/1G - וכתוב באתר שלהם שהם באמת 800) למה הם עובדים ככה ? איך אפשר לגרום להם לעבוד כמו שהם אמורים ? אני לא מתכוון להוציא מהם את המיץ באוברקלוק. רק לקבל את מה ששילמתי עליו, לא יותר ולא פחות. הלוח שלי הוא evga 680i והמעבד הוא E6600 שאלתי גם בפורום לוחות, מעבדים וזכרונות. אבל שם אף אחד לא הואיל בטובו לעזור לי. תהיתי אם אתם תרצו. אני מצטער אם זה לא בדיוק קשו…
-
- 11 תגובות
- 747 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי את הכרטיס הנ"ל כבר כמה שנים. כרטיס רפרנס של ASUS עוד מימיו הראשונים בשוק.. למרות הטמפ' היחסית מאד גבוהות שלו - כ 80 במנוחה עד לאזור ה 93 במאמץ משחק - לא היו לי איתו בעיות. הפעיל לי תמיד משחקים בגאווה על הגדרות סבירות (לפעמים הכי גבוהות) ולעולם לא קרס או הציג ארטיפקטים למינהם. אבל מה, הקיץ החם ביותר בהסטוריה הגיע עלינו לרעה כשבנוסף החשק הגובר לפרק ולהרכיב משהו הביא אותי להחלטה לנסות ולהתאים לו קירור נחמד יותר שיעזור לי לשמור עליו בחיים כמה שיותר זמן - כי לא יהיה לי כסף לשדרג אותו לפחות בשנה הקרובה. (האמת היא שאני מאמין שלא ייקרה לו כלום גם עוד כמה שנים - אבל כמו שאמרתי: משעמם לי , אז אני מחפש תירוצים..) עכשיו לעניין, יש לי גוף קירור VF900-cu של ZALMAN…
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
הרבה מאוד זמן לא התעסקתי ואשמח לעזרה בכמה שאלות בנושא... קודם כל המפרט שלי: intel e8400 3.0 Ghz GIGABYTE GA-P35-DS3L GEIL 2048MB DDR2 ULTRA 800 (1024X2) CL 4-4-4-12 טמפ' : 1.ראיתי כבר שזה נשאל בעבר... הטמפרטורה של הליבות שלי בcore temp הם בסביבות 50C בעוד שבreal temp בסביבות 40C (לא בOC ובמנוחה). לאיזו תוכנה אני אמור להאמין? (לפי מה שהבנתי לREAL TEMP כי רק היא מתייחסת לTJ הנכון )... דרך אגב הביוס מראה לי טמפרטורה סביב ה30C 2.בהנחה שאני הולך לפי real temp. איזו טמפ' במאמץ עליי לעצור? מתחים: לפי מה שאני זוכר - בעיקרון לעלות את הFSB עד שהמחשב מראה חוסר יציבות במאמץ ואז להוסיף מתח למעבד... 1.pci-e כמעט לא נוגעים בו כזכור לי נכון? 2.בלוח אין לי אופציה של מחלקים …
-
- 11 תגובות
- 937 צפיות
-
-
לפני איזה חודש היה לי מארז מסכן וצפוף הגובה שלו היה 32 ס'מ והי בו 2 מאווררים אחד במעבד ואחד בספק. התחלתי לראות כל מני תמונות של מודים והתחלתי לאהוב את כל העסק, הלכתי לחנות קניתי מארז חדש בגובה של 50 ס'מ Tower והוספתי עוד איזה 3 מאווררים, אחד מתחת לספק שיוצי חום ,אחד למעלה שישאב אויר קר, ואחד מקדימה שגם ישאב עבר איזה שבוע והחלטטי לקנות Volkano 7 למה כי עשיתי אובר קלוק למעבד שהוא יעלה מ- 733 ל- 1000 אבל הוא עלה רק ל- 943 אבל זה גם טוב אבל הוא התחיל להתחמם חזק . ולפני יומיים בום הלך לי ה- Volcano 7 אבל מזל שהיה לי מאוורר ספר. אבל אני ממשיך לשפר את ביצואי המחשב, טוב גם ככה אני מחליף לוח אפ ומעבד ל- מעבד AMD Athlon 2000 : תגובות???
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אתם יודעים כל הזמן שאני עושה מוד למחשב למשל עושה חורים למאוורר ההורים שלי כל הזמן מנג'זים לי "מה אתה עושה אתה תהרוס את המחשב " ועוד האם ההורים שלכם מעירים לכם בקשר למודים שאתם עושים???????
-
- 11 תגובות
- 954 צפיות
-
-
כמו שברור מהשאלות שלי אני מאד חדש בתחום האוברקלוקינג יש לי את המערכת הבאה: מעבד i5 750 עם קירור Scythe Ninja 2 Rev B 8Gb זיכרון בשני סטיקים של 4Gb Kingston Hyperx Genesis 1600Mhz לוח אם של Gigabyte GA-P55-US3L עם ביוס מעודכן F7 ספק של Seasonic S12 Energy Plus 650W ומארז של Lian-Li PC-A17 Black קראתי לא מעט על המהרה של המעבד שלי (עם קירור אוויר בלבד) ורוב התוצאות היו סביב ה 4.2GHz ע"י העלאת המהירות שעון ל 200 ואת המכפלה ל x21 וככה מקבלים 4.2 אצלי הלוח לכאורה תומך x21 אבל כשאני מסמן x21 ויוצא מהביוס הוא חוזר ל x20 ולכן העלתי רק ל 200X20=4.0GHz למה אין לי אפשרות לשמור על x21? בבדיקה בprime95 אני מקבל אחרי מספר דקות טמפרטורות של מעל 90 כשבאתר של אינטל מצויין לא לעבור 73, ברור…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי קניתי אתמול HD2900PRO קניתי 2 כדי לעשות CF לקחתי אחד כי זה מה שהיה במלאי מחר אני אמור לקבל את השני,התקנתי את הראשון עכשיו בכלל בהתחלה הורדתי דריבר מ ATI 8.3 והמחשב קרס,פשוט היה נדלק אחרי שניה מביא לי מסך כחול נכנסתי במצב בטוח,מחקתי הכל והתקנתי שוב,וזה עובד עכשיו בדריבר אין לי אפשרות לעשות OC לא יודע למה! אני מדגיש מחובר 6 + 8 PIN השמונה פין הוא מתאם שקיבלתי עם הכרטיס משש פין לשמונה,כי מהספק יש לי רק 2 של 6 פין עכשיו ניסיתי עם ATITOOL עם RivaTuner ועם ATI Tray Tools עם אף אחד אני לא מצליח לעשות!אני חייב עזרה דחוף!
-
- 11 תגובות
- 643 צפיות
-
-
אני משתמש כרגע בקירור סטוק שקיבלתי עם המעבד, הטמפרטורה שלו במנוחה היא 36 מעלות, עכשיו אני לפני אוברקלוק ואני רוצה לקנות קירור, אז אין לי כ"כ הרבה כסף, אני רוצה לקנות משהו ב150 שקל לכל היותר, עכשיו מצאתי בזיגזג את המוצר הזה: VANTEC AeroFlow TMD VP4-C7040 FOR P4 הוא טוב לאוברקלוק? יש לי מעבד 2.4 בסקוט 478. עכשיו ראיתי אותו בנועה ב100 שקל, אבל עם כל השליחה בלה בלה יוצא 135 ובשביל 10 שקל אני מוכן ללכת ברגל לזיגז שזה דיי קרוב אלי :ס. מה אתם אומרים, כדאי? או שיש קירור יותר טוב במחיר הזה?
-
- 11 תגובות
- 567 צפיות
-
-
עד לפני מספר ימים היה לי לוח Gigabyte P31 DS3L עם מעבד E7200 שאיתו הגעתי ל 420X8.5 יציב(עם בדיקות) והצלחתי להעלות את הווינדוס עם 460X8.5 לא יציב(היה קורס בORTHES), זכרונות G.Skill PC6400 4-4-4-12 1GBX2 וזה היה גם שהייתי עם ספק HEC TR-TF 400 ועכשיו אני עם ASUS P5Q Pro עם עידכון ביוס ל1613 (ניסיתי מספר ביוסים) ועם ספק ENERMAX 525 PRO82+ עם אותו המעבד עכשיו העניין הוא כזה שאני לא מצליח לעבור את 447X8.5 אבל ב447X8.5 אני יציב עם טמפ' מקסימלית של 66 (TUNIQ) וברגע שאני מעלה ל448 פשוט הווינדוס לא עולה אני פשוט מקבל מסך כחול מה שאומר שצריך מתח (ממה שאני מבין) ניסיתי עם הביוס המקורי שקיבלתי 1304 אם אני לא טועה וגם ניסיתי 1104M גירסא ערוכה. בזה שהלוח הזה יותר טוב אני …
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כבר הבנתי שהמשחה העדיפה היא של: Arctic Cooling MX-2 (דרך אגב איך Arctic Alumina Thermal Compound במה היא שונה). השאלה היא מהי הדרך העדיפה ביותר למרוח את המשחה - אם יש קישור לתמונות/סרטון זה יהיה נהדר
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-