עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ilaysk,

הטמפרטורה נמוחה... נמוחה מידי... 28 במנוחה ומקסימום 40 במאמץ קירור סטוק אך זה יכול ליהיות?!? יכול ליהיות שזה איזה משהו בהגדרות וגם מוריד ביצועים? אני יודע שזה טמפרטורה טובה אבל זה ממש מוזר...

• 11 תגובות
    • 617 צפיות
  2. Started by guylederer0,

היי קראיתי את המדריך איך לעשות OC למעבד הבנתי שצריך להעלות את ה FSB ולהוריד את המחלק של הזיכרון מה לא הבנתי אילו אפשרויות אני צריך לבטל/להפעיל ורציתי שתעזרו לי ואם אפשר גם את הטמפרטורה הנורמלית למעבד שלי ( הבנתי שזה בין 55 - 65 מעלות ) זה נכון ? והאם הקירור שלי יספיק להגיע לOC של 3 או יותר ? המפרט שלי פה בצד תודה לעוזרים

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  3. אוקי חברה אז זאתת הבעיה: בכל פעם שאני נכנס למשחקי פלאש (פוקר של הפייסבוק ועוד כמה משחקים שניסיתי) אז המחשב מתחמם. בדקתי עם התוכנה speed fan וכל פעם שאני משחק המעבד מגיע ל80 מעלות והוא מתחיל לצפצץ, אז אם תוכלו להגיד לי למה אני לא מצליח לשחק עם משחקי פלאש אני ישמח. נ"ב הסתכלתי במנהל המשימות והמשחק פוקר בפיירפוקס לוקח 50% מה- cpu של המחשב.

• 11 תגובות
    • 676 צפיות
  4. אני צריך לדעת קצת פרטים על המערכת הזו: http://www.thermaltake.com/product/Liguid/Upgrade/cl-w0079/cl-w0079.asp אם יש בה את הבלוק שמתלבש על המעבד, את המשאבה, ואת כל הציוד הנלווה. ועוד שאלה אם זה מתאים לסוקט של LGA 775 - אם בכלל קיים את הבלוק קירור אני חדש בתחום ואני לא מבין אז אל תבואו בטענות אליי אני רק מברר פרטים תודה לעוזרים.

• 11 תגובות
    • 629 צפיות
  5. קונרו 6400... קירור סטוק.. (הטמפ' מגיעה גם ל-48!) :s05: :s05: :s05: עריכה: עכשיו הוא על 51! (95% ב-S&M) זה מטורף לא?!~!?!?

• 11 תגובות
    • 993 צפיות
  6. Started by ohmega,

שלום לכולם ברשותי 775 prescott 3.0GHZ חדש דנדש. המאוורר של המעבד הוא סטוק של אינטל והמארז מסודר פיקס מבחינת החוטים ונקי מאבק. ממה שאני זוכר המאוורר וההיטסינק יושבים כמו שצריך על המעבד ואין "חופש" מיותר בין החלקים. יש משחה תרמית. יש מאוורר קדמי דוחף אויר, אחורי שמוציא. הטמפ' של המעבד בהפעלה/"מנוחה" עומדת על 50 מעלות. כשאני מריץ משחקים הם נפסקים בפתאומיות ואני מקבל הודעה שהמעבד עבר את הטמפרטורה המותרת. בהרצה של תוכנה שבודקת טמפ של מעבד (בעומס) הטמפ עולה עד 68 מעלות האם עליי לחפש פתרונות קירור בצורת מאוורר חזק יותר למעבד או שעליי לדרוש ממי שמכר לי את המחשב לבדוק את המעבד/לוח אם לעומק?

• 11 תגובות
    • 754 צפיות
  7. שלום, יש לי מערכת הכוללת: מעבד E4400 קירור למעבד מסוג Tuniq Tower לוח GA-965P-DS3P כרטיס מסך 8600GT של גיגבייט עם קירור פאסיבי. זיכרונות G.Skill 2GBHK Dual Channel (יגיעו בשבוע הבא) מארז קומפיוקייס + ספק HEC 400ART יש לי כרגע מאוורר אחד של 120MM שהגיע עם המארז והוא מחובר בחלק האחורי של המארז מוציא אוויר, נראה לי שאני צריך עוד מאוורר אחד שיכניס אוויר למעכת (בחלק הקדמי של המארז) ואולי אפילו עוד מאוורר, יש לכם הצעה טובה שתתאים לאוברקלוק ובמקביל לא תיהיה יותר מידי רועשת ? שאלה נוספת, הטוניק טאואר הגיע עם בורר עוצמת מאוורר, אני מבין שזה נועד לאפשר לי יותר שליטה על הסיבוב במצבי עבודה שונים (משחקים כבדים, אינטרנט קל, עבודה וכ"ו...), האמת שאני לא בקטע של לשנות את המהירות במצבים ש…

• 11 תגובות
    • 628 צפיות
  8. פתחתי את המחשב ועשיתי לביוס CLEAR (עם סכין). הסרתי את הסכין כמובן ואיתחלתי את המחשב. הכל טוב ויפה, הביוס חזר ל-DEFAULT. שוב שיניתי את ההגדרות ושמרתי (F10). המחשב נכבה ואיתחל, אבל עם ההגדרות הרגילות. כל פעם שאני משנה משהו ושומר, הוא מכבה את עצמו, וחוזר עם ההגדרות המקוריות. עדכון: מוזר, עכשיו זה עובד. מקודם זה היה כאילו הייתה איזו בעיה עם הג'מפר, כאילו הוא מחובר כל הזמן (למרות שהלוח היה פתוח וראיתי ששום דבר לא מחבר אותו (גם את החיבור עשיתי עם סכין שאח"כ הסרתי)), ולכן כל פעם חוזר ל-DEFAULT. ועכשיו משום מה זה עובד. 1. למה זה קרה? 2. האם CLEAR CMOS מחזיר אותו לגרסא המקורית של הביוס או לגרסא שעידכנתי ב-FLASH?

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by hck,

שלום! היתה לי בעיה בהתקדמות של OC לפני כמה זמן, וכמה גולשים בפורום כאן אמרו לי היכן יכולות להיות הבעיות. קודם כל, זה המפרט: מארז: ג'נרי, עם תוספת מאווררים (גם למעלה). ספק: ג'נרי. לוח אם: ABIT AI7 מעבד: P4 2.8 HT 800Hz זכרונות: ADATA 2x512Mb 500Hz (כרטיס מסך:Geforce FX 5900XT Gigabyte) הגעתי איתו לOC (הכי יציב) של 3600Hz -באס 257 , עם טמפרטורה של - CPU:50, PWM:53 . (** הכי מצחיק, שבלי OC הטפמרטורות כמעט זהות - הבדל של 2-3 מעלות) הבעיות שאמרו לי כאן היו, שכנראה הספק לא עומד בעומס, או שהסטפינג של המעבד לא טוב. אז הנה השאלות שלי: א. איזה ספק חזק ויציב אני יכול לרכוש, או לחלופין, האים יש מארז טוב (איוורור וכ"ו) שכולל ספק טוב (כמובן בתוספת קטנה) ואז אני ארוויח פעמי…

• 11 תגובות
    • 744 צפיות
  10. יש לי מארז גדול ויש לו כרגע 4 מאווררים שמחוברים לבקר של ונטק נקסוס אני רוצה להחליף אותם {כבר ישנים אולי 4 שנים ואחד לא עובד} רציתי ליקנות את הרביעיה של המאווררים של טרלמלטק אם הבקר בגודל 3 וחצי אניטש אבל אין את זה וכנראה לא יהיה עכשיו יש משהו חדש גם 4 מאווררים של טרלמלטק בלי בקר במחיר של 50 או 60 שקלים {לא זוכר} אבל נראה לי השמאווררים הנוכחיים שמוכרים פחות טובים מאלו שהפסיקו לימכור יש לכם אולי המלצה ל 4 מאווררים טובים שאני יכול לחבר לבקר של ונטק נקסוס יש לי גם כרטיס מסך של אסוס דגם v9180 כרטיס ישן אבל עובד רק המאורר שלו התחיל לעשות כל מיני רעשים משונים וגם אותו אני רוצה להחליף יש שני דגמים שאני רוצה לדעת מה ההבדלים בניהם ומה יותר טוב אחד זה THERMALTAKE CRYSTAL ORB FO…

11. הטמפרטורה במצב "מנוחה" כ-39 מעלות, לאחר מאמץ היא מגיעה לכ-44 מעלות.יש לי 2 מאווררים במארז, איך אני מוריד את הטמפרטורה ???

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. חברים יש לי מעבד 3800+ כפול, וכרגע אני על 10x240 יענו 2.4 גיגה הארץ עם 3X HTT עכשיו אני רציתי להעלות אובר ל2.6, אז שמתי 9.5 על 279 ומתח 1.45 .. עכשיו הוא עשה ריסט ומתי שהוא טוען את המחשב בקו הכחול של XP הוא נותן מסך כחול למה לעזאזל זה קורה ? ובטלתי את ה-COOLNQUIET

• 11 תגובות
    • 701 צפיות
  13. Started by captaincaveman,

היי, אני מתכוון לשדרג את המחשב קלות מבחינת המארז והקירור. יש http://www.caselabs-store.com/magnum-sth10/ בדרך לארץ ואני מתכוון להרכיב מערכת קירור מים חדשה לתוכו. הכיוון כרגע הוא 2 רדיאטורים של 560 למעלה (P/P). הבלוק ישאר הנוכחי עד לשלב 2 שיהיה שידרוג החומרה. והקירור על כ. המסך לא ישתנה. אשמח לחוות דעת על http://www.sidewindercomputers.com/xsexqufanra.html או להמלצה על רדיאטור אחר בגודל הזה (רצוי באותה רמת מחיר)

14. Started by The Ball,

יש לי פנטיום 4 1.7 עם socket 478 לוח אם של INTEL Garibaldi שתומך בזיכרון RDRAM ושאלתי היא איך אני עושה לזה OC ומה אני צריך לקנות שהטמפרטורות לא יהיו גבוהות?? תודה מראש!

• 11 תגובות
    • 966 צפיות
  15. Started by Milk-Inc,

שלום, עשיתי אוברקלוקינג למעבד msi -645u p.4 2500 mhz בביוס יש לי אפשרות נחמדה כזאת לעלות את ה-fsb , הוא היה לי ב133 וכשהעלתי אותו קצת רק כדי לראות(אף פעם לא עשיתי אוברקלוקינג למעבד) זה הגיע לי ל-2800 מגה הרץ, וכשהתלהבתי מהעניין העלתי המון(לא עד הסוף למרות שהיה אפשר לעלות עוד המון) והוא הגיע ל3.6 ג'יגה הרץ. ואז כשהפעלתי את המחשב מחדש הוא הגיע למסך שהוא אמור לטעון את הווינדוס, נו טוב היה אמור...וראו מסך שחור אז עשיתי ריסט והמסך בכלל לא נדלק , הכוונה שכל המחשב פעל רק המסך הבהב.(הנורית) וכשהחזרתי אותו למהירות הרגילה הוא היה שוב בסדר , אני חושב שפשוט המחשב שלי לא תומך בזה או משהו מה אתם אומרים? תודה!

• 11 תגובות
    • 724 צפיות
  16. Started by p-o-i,

אני מגיע בלי בעיה ל4000 עם ה E8400 שלי אבל בגלל שיש לי DDR2 800 הם בלית ברירה עולים ל900 ואז הם כושלים ובגדול ופשוט מפילים את המחשב...מה אני עושה?...איך אני דואג לא לבצע להם אוברקלוק?...יש לי P5K...

• 11 תגובות
    • 974 צפיות
  17. אני אגיד את דעתי בהמשך....

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by amirx19,

אני מנסה לבצע OC למעבד ולא מצליח לעבור את ה400 FSB אז חשבתי להעלות מתח למעבד.בביוס המתח מתחיל ב1.45 ונגמר ב1.7 ויש כמובן את האופציה של AUTO.השאלה שלי היא האם 1.45 לא גבוה מדי למעבד?והלוח רק מתחיל במתח הזה כלומר יש עוד הרבה לאן לטפס.מפרט בצד.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by Leo101,

או קיי אני רוצה לקנות מאוור למעבד שלי יש לי מעבד P-4 2,8 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 1MB S775) או קיי עכשיו חשוב מאודדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד מאודדדדדדדדדדדדדדדדד שהמאוורר יהיה שקט ככל שאפשר או קיי עכשיו התקציב שלי עד 200 ש"ח אם תוכלו לעזור לי מאודדדדדדדדדדדדדד אני אשמח (ואם תוכלו להשים לי קישור לחנות בכלל) אני מאוד יודה לכם נ.ב או קיי חוץ מהמאוורר הזה Thermaltake silentTower למה אין לי אפשרות בשבילו

• 11 תגובות
    • 723 צפיות
  20. Started by The-Star,

היום קיבלתי את המחשב עשיתי קצת חקירה ב everest וגיליתי את הטמפ' הבאות : Temperatures: Motherboard 41 °C (106 °F) Aux 54 °C (129 °F) GPU 67 °C (153 °F) WDC WD3200AAKS-00VYA0 47 °C (117 °F) מפרט : מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1450 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤ 598 1 מארזים NZXT Apollo No PSU Black ¤ 400 1 קירור למעבד Thermaltake V1 CL-P0401 ¤ 288 1 ספקי כוח Corsair 520W 40A @ 12V CMPSU-520HXEU EPS 12V Modular ¤ 625 1 זיכרונות Corsair 2GB Kit (1GBX2) XMS2 DDR2-800 CL4-4-4-12 6400C4 ¤ 660 1 קשיחים למחשבים שול…

• 11 תגובות
    • 803 צפיות
  21. Started by DJ_Yaniv,

עכשיו העלתי את המעבד ל 3.92GHZ מתח שמתי על 1.55V מתח של הזיכרונות על 2.050V היצלחתי להריץ super pi 1MB. ולא היצלחתי להריץ 3DMARK06/super pi 32MB מה לעשות ? לעלות מתח ל 1.6V למעבד ?

• 11 תגובות
    • 737 צפיות
  22. Started by firemanfpg,

היי, לחר בעיות של חימום במארז מצאתי את הבעיה - החלפתי 2 מאווררים 8 בגב המארז(xavier 3) לחזקים יותר - הבעיה שהם מרעישים מאוד יש לי כרגעthermaltake samrt case fan 2-A2178 http://www.thermaltake.com/dcfans/smartfan/a202829.htm אני מפעיל אותם באופן קבוע על עוצה מלאה - אני מעוניין בהמלצה על מאווררים שייתנו לי תפוקה בהתאם ושיהיה שקטים - עם הקיימים יש לי טרקטור - אני לא צריך בקרת שליטה וכו' שיעבדו על FULL כל הזמן. בתודה, Firemanfpg

• 11 תגובות
    • 633 צפיות
  23. תשמעו אני רוצה להוסיף עוד 4 מאווררים למחשב על הגג של המארז יש לי את הכל את המאווררים מקדח הכל! עכשיו מה הבעיה אין לי מוסג איך לתת להם מתח , חשמל... מישהו יודע איך אני יכול לתת ל4 מאווררים את המתח שהם צריכים תודה רבה רבה

• 11 תגובות
    • 740 צפיות
  24. היום קיבלתי את המחשב החדש: Intel Core 2 Duo 6600 - 2.39 GHz - 4MB cache - 65W - LGA775 WD 320GB-16MB AAKS - 7200RPM S-ATA II OCZ DDR2 2x1024MB Platinum Rev.2 Dual Channel 800MHZ CL 4-4-4-15 GIGABYTE GA-965P-DS3 (965P) - ATX Leadtek GeForce PX8600 GT 256MB TDH - PCX - retail COMPUCASE CI-6a21 400w ATX SUPER MIDI (Black & Blue) TOWER CASE SUNBEAM TUNIQ TOWER 120 אני מעוניין לעשות OC. אבל שמתי לב עוד לפני שהתחלתי שהnorth bridge ממש רותח..אי אפשר לגעת בו יותר מחמש שניות ואפילו 3.. האם זה נורמאלי?? כרגע יש עליו את הגוף קירור המקורי של הלוח אם. ודרך אגב, גם הsouth bridge ממש חם..

• 11 תגובות
    • 907 צפיות
  25. שלום לכם. נרשמתי רק אתמול ורשמתי בפורום מודינג ועיצוב-והופתעתי לגלות את ידע המדהים של המשתמשים כאן. אז שאלה פרמטיבית לי אליכם האם רצוי לעשות אורבקלוק למעבד פנטיום 4 3.0? יש ברשותי קירור ביגטייפון והמעבד במנוחה כ35 מעלות ובעבודה ובחום הזהה לטמפ החדר היא כ41-42 גג. אם המאוורר האחורי על מהירות מירבית-בעבודה הוא על 34 מעלות!!! כן כן אתם רואים נכון. במידה ואחליף את מאוורר הביגטייפון שלי ל120 מ"מ של טרמלטייק סמארטפן-ואקרר אותו כמו שצריך לחצי מיום מלבד הלילה שאני ישן ולא ירעיש בחדר-הוא יתחמם מאוד? עלול להישרף? איפה צריך להתחיל ואיפה צריך להפסיק? עם איזו תוכנה עושים את כל זה? מה צריך לדעת קודם בשביל זה בכדי לא להרוס את המעבד או כל רכיב שרוצים לשפרו? תודה רבה מראש .

• 11 תגובות
    • 773 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.