עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Vatos-Locos,

חשבתי על זה ואם הסיילנט טאוור בנוי לקרר מעבדי פרסקוט לסוקט טי, שפולטים חום פי 1.5 (ואפילו פי 2) מהאינטל שלי (סוקט 478) אז למה שלא יוכל לקרר בצורה טובה את שלי, ואפילו הוא בא אם אופציה לחבר עוד מאורר מהצד השני אני מאמין שאם טרמלטק השקיעו במוצר הזה כל כך הרבה הוא יניב תוצאות טובות במיוחד עם 2 מאוררים שמתימרים להיות שקטים (הכל יחסי כמובן...) מה אתם אומרים? עם שתי מאוררים הוא יעשה את העבודה טוב יותר מה sp94 או שלא צריך להגזים? http://www.thermaltake.com/coolers/cl-p0025/cl-p0025silentTower.htm

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by esaly,

היי אנשים! אני צריך את דעתכם... לפני כחודש ניסיתי לעשות OC לא גדול במיוחד למערכת שלי, הגעתי עם המעבד ל 3.0 ועם הזכרונות ל752. (כרגע יש לי 2.1 ו667 בהתאמה) הכל לכאורה עבד יפה ויציב (זאת לאחר בדיקות בPRIME95) עד שהרצתי 3DMARK06 לבדיקות ביצועים. כל פעם שעשיתי RESTART אחרי ריצת 3DMARK הלוח כבה וההגדרות חזרו למקור של הלוח שזה ללא OC. עכשיו אני לא ממש יודע מה גורם לזה, ניסיתי להוריד את התדר וכלום לא עזר, כל פעם אחרי ריצה ההגדרות היו חוזרות אוטומטית למקור. לגבי ציוד - אתם יכולים לראות במפרט שלי, לא נראה שיש לי בעיה לגבי קירור וגם הלוח די סביר. הדבר היחידי שאני חושב עליו שיכול להכשיל לי את העניין זה הספק. (הספק שלי AKASSA 400W) אני שוקל לקנות ספק חדש רק בשביל הOC ולא רציתי לקנות …

• 11 תגובות
    • 623 צפיות
  3. דרך הביוס אין לי שום שליטה על על ה- bus של ה- PCI\AGP. הדרך היחידה שאני יכול לעשות OC למחשב שלי היא באמצעות שינוי המכפיל של ה- CPU אולם לפעמים גם הוא מהווה מכשול כאשר המערכת נהיית בלתי יציבה במכפלה מסויימת (13, לדוגמא). האם יש תוכנה שבעזרתה אפשר לשלוט מהירות הבאס של ה- PCI/AGP ? מה עושים במקרה כזה ? מחליפים לוח ?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. כל מפסק שולט על מאוורר אחר (קדמי, אחורי, ספק וכרטיס מסך) הרעש ירד פלאים ועתה נשארה בעיה כואבת אחת: :'( המאוורר של המעבד מרעיש נורא (וזה בולט עכשיו יותר כשאין רעש מהמאווררים). אני מרגישה שכל ההשקעה שלי ירדה לטימיון כי כמעט ולא שמים לב לשינוי ברעש הכללי שהמחשב מפיק. אינני יודעת מה כדאי לעשות: :-X 1. לקנות מאוורר חדש למעבד מתוך תקווה שיהיה שקט יותר (בכלל לא בטוח שימכרו לי מאוורר) 2. לשלוט על מהירות מאוורר המעבד ע"י מפסק ונגד (שיפיל מתח על עצמו וכך יפחית את מתח הזינה למאוורר). מה דעתכם? פרטים טכניים: - מדובר במאוורר גנרי של מעבד (סלרון 1.8 גיגה וכשקניתי את המחשב לא נשאלתי על מאוורר זה - סימן שקיבלתי מאוורר פשוט מאוד) - לוח אם D845GBV של אינטל - את הפןבאס בניתי ממפסק פשוט …

• 11 תגובות
    • 621 צפיות
  5. שלום.. אני רוצה לקנות משחה טרמית בשביל המעבד והכרטיס מסך ושמעתי שארקטיק סילבר ממש נדבקת (חבר שלי עקר את המעבד שהיה דבוק לקירור בגלל הדביקות והוואקום). כולם המליצו לי עם MX-1 ורציתי לדעת אם מזרק אחד יספיק לי למעבד ולכרטיס מסך. ודבר אחרון - האם סיליקון טרמי יכולה להוות תחליף לדבק טרמי בשביל צלעות הקירור לזכרונות?

• 11 תגובות
    • 947 צפיות
  6. Started by matteo,

שפשפו טוב טוב את עיניכם אתה הולכים לראות משהו מפחיד ביותר האובר קלוק המפחיד ביותר שראיתי: ה - amd opteron 146 רץ על 2.0ghz ברגיל שימו לב לאובר קלוק המטורף הזה http://img353.imageshack.us/my.php?image=opt146325x10141vpi1m1ne.jpg

• 11 תגובות
    • 998 צפיות
  7. יש לי כרטיס x1950p והוא מחמם לי את כל המארז ויוצא פשוט גל של חום בזמן שאני פותח את המארז אני מתחיל לחשוד שזה מה ששרף לי את הלוח ואת המעבד אבל לא חשוב לכן השאלה שלי האם ה9800gt של palit גם מוציא חום רב ? האם הוא מתחמם יותר מה9600gt ששמעתי עליו ככרטיס חם?

• 11 תגובות
    • 888 צפיות
  8. Started by Frequency,

הי, התגלגל לידי מחשב דיי ישן במצב דיי עגום. כל הנתונים שלו נמצאים בתמונות כאן: http://imageshack.us/g/839/78422330.jpg/ אני חושב שאפר לטפל בבעיית החום המוזרה שם. אני עדיין לא בטוח מאיזה רכיב מגיעה הטמפ' הזאת, אבל אחרי הוצאה של כל הרכיבים המיותרים, ניקוי יסודי שלהם מאבק, סידור החוטים, התקנת מאווררים תקינים והחלפת משחה טרמית אני חושב שלא תהיה לי בעיה כזאת. השאלה היא אם ניתן לעשות OC כלשהו ואם יש צורך אז להוסיף RAM למשל ככה שהמחשב הזה יוכל להריץ לפחות 720P. אני גם אפרמט אותו ואתקין קודקים נורמאלים. בכל מקרה קרוב לוודאי שיהיה צורך בכרטיס מסך עם יציאת HDMI ואז אני אוכל גם לחלק את העבודה בין המעבד לכרטיס מסך. מה אתם אומרים? שווה להתעסק עם זה? (אגב, אין לי צורך בניגון 1080P מאחר…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. אני כבר הרבה זמן עם קירור פסיבי על הGPU (פסיבי = המאוורר מקולקל ומנותק, לא קירור פסיבי יעודי), והטמפ' נוראיות. אני מחפש קירור אוויר פשוט, שייתן את התוצאה הטובה ביותר. תודה רבה!

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום איזה יצרני מאווררים ידועים בתור שקטים מאד, עבור קירור למעבד? אני צריך להחליף את המאורר שיש לי כרגע, ומחפש מה הכי שקט. כמה פרטים חשובים: זה מעבד i3, הוא לא מייצר הרבה חום, כמו כן, אני לא עושה OC וכל זה, ודבר אחרון, אני מעדיף מאוורר קטן וחמוד, ולא מפלצת ענקית.. אין לי צורך בה.. זה לא i7. אז בקיצור מאוורר קטן וחמוד, ושקטטט לסוקט 1156 על מה אתם ממליצים? תודה רבה עומר

11. Started by MoRtZkInG,

טוב, ראשית אומר שאין לי כווונה לקנות את אחד הדברים הללו, אבל שאלה, מה הקירור אוייר הטוב ביותר למעבד: ThermalRight SK-7 ZALMAN 7000CU אני התרשמתי מהעיצוב של ה7000 (ומהמחיר שלו...) ומהעובדה שהוא נותר תוצאות למרות שהמאורר כמעט חרישי אז מה אתם אומרים?

• 11 תגובות
    • 849 צפיות
  12. Started by TNTx2,

אני מתלבט בין שני הקרורים האלה: http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=37 http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=149&code=013 אני צריך את הקרור ל OC

• 11 תגובות
    • 848 צפיות
  13. Started by shloosh,

Frontier AURORA Midi Tower Front USB 2.0 300W Black Case w/Transparent Butterfly-Window http://www.pch.co.il/docs/pd-1000773500.htm פשוט הוא זול ומאוד יפה לפי דעתי ,רציתי לדעת אם הוא טוב-את הספק אני מחליף ב- w350 של tsunami. ואיך אני יכול לדעת כמה מאווררים ואיפה אפשר לשים לו,כי יש אחד יותר זול ממנו של אותה חברה ואפשר לשים לו 2 מאווררים בקידמת המארז. תודה!!

• 11 תגובות
    • 703 צפיות
  14. Started by blabla600,

אז לא מזמן התלוננתי פה על טמפטורה גבוהה במעבד, אבל הצלחתי לסדר את זה ממש יופי ועכשיו נדיר שהוא עובר את ה- 60 מעלות במאמץ. עכשיו אני פוחד לגבי הכרטיס מסך 0_0, מדובר על Shppire HD5770 הגרסה חדשה יותר (יש 2 גרסאות כאלה שאחת יותר חדשה או משהו), אחרי משחק ארוך במיוחד (כמה שעות טובות) בסטארקראפט 2, זה הגיע ל-90 מעלות אומנם אני לא יודע כמה זמן זה נשאר על 90 מעלות כי שיצאתי זה היה בסביבות ה- 70 אבל המקסימום שנמדד היה 90 שאני יודע שזה מוגזם לגמרי לכרטיס מסך כזה. ב- idle זה בדר"כ 49-53, מחיפוש בפורומים אני רואה רק שבחות של אנשים על הכרטיס מסך הזה דווקא מהבחינה הזאת. שזה במנוחה רק 27-30 מעלות וזה לא עובר את ה-80 וכו' אז מצבי רע מאוד לגבי זה. בעיקרון אני יודע שאי אפשר יותר מידי לעזור…

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  15. בעבר ניסיתי להתקין HR 05 SLI עליו, אבל שברתי את הצ'יפסט (בטעות, כן? ) הצ'יפסט החמוד שלי עומד כרגע על 64 צלזיוס ב IDLE המארז מקורר היטב (12 ממ מכניס בפרונט, 2של 8 שמכניסים בדלת, 12 שמוציא בגב, ו2 מאווררים לספק) אבל החדר שלי חם יחסית לבית (קצת בעיה כשיש שמש בחוץ.. 10בבוקר עד 7בערב בערך), הקירור של הכרטיס מסך לדעתי, מפריע לזרימה של האויר באזור של הציפסט, ומכאן גם נראה לי מגיע רוב הרעש מהמארז.. כי שאר המאווררים נורא שקטים, חוץ משל המעבד(סטוק), רק כשעמבד מתאמץ. ת'ריד מעניין צריך להיות, ויש כאן הרבה כאלה עם NFORCE4.. יש תמונות [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 959 צפיות
  16. שלום ברשותי מאוורר 220V- 240 50\60 GHשל חברת SUNON עכשיו רציתי לדעת באיזה דרך הוא יקרר את המחשב של הכי טוב. אם הוא יוצא אוויר מהמחשב או אם הוא יכניס אוויר. ועוד שאלה. האם אני יכול לחבר אותו ישירות לספק הכוח (הספק לא ישרף? יהיה עליו עומס יתר או משו כזה?) או עם כבל ישירות לשקע שזה כבר נעשה וזה פועל. יש לי מחשב: P-4 1.5 GH

• 11 תגובות
    • 902 צפיות
  17. אין לי ידע באוברקלוקינג והשאלה היא כיצד אוכל לשפר Herucles GF T200 האם צריך קירור ? האם צריך לגעת בכרטיס או רק בתוכנות ואיזה

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  18. אהלן התחדשתי לי היום במעבד AMD athlon x2 5600 המעבד הגיע עם היט סינק שמרוחה עליו שכבה דקה של חומר תרמי השאלה היא כשאני מרכיב האם אני צריך למרוח על המעבד עצמו משחה נוספת או שזה מספיק? (השכבה די דקה למראה) ואם כן, כמה למרוח בערך (מה צריך להיות העובי האופטימלי פחות או יותר) תודה רבה

• 11 תגובות
    • 762 צפיות
  19. Started by shevah,

שלום לכולם, לאחר קריאת כמה מדריכים וכמה הודעות בפורום החלטתי (באיחור של 3 שנים) לעשות oc. המפרט: Q9450 Thermalright Ultra-120 eXtreme פאסיבי שנוסף עליו מאוורר, המארז הוא אנטק P182 עם 3 מאוורים, כך שהקירור לא בעיה. asus p5q deluxe mushkin REDLINE 2*2GB 1000MHZ קישור: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820146755 מה עשיתי: 1) נתתי מתח של 1.136 ל- Vcore ו-1.8 לRAM. 2)העלתי FSB ל400. 3)נעלתי PCIE ל 100 וזכרונות שמתי ביחס של 5:6 כך שהם רצים על 480MHZ. עכשיו לשאלות: הינה תמונה של הזכרונות: אני יודע שאני יכול להוריד ליחס של 1:1 כדי להגיע לפרופיל השני. השאלה היא כזאת, כעת הזכרות רצים ב480MHZ, כתוב לי שהם יכולים לרוץ עד 1000, אז איך אני יכול לדעת …

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. Started by segevon,

שלום.. לאחרונה שמתי לב לכמה דברים מוזרים שקורים לי במחשב.. שהמחשב פתוח בעבודה רגילה הטמפ' שלו היא 45 מעלות בממוצע לארבע הליבות כשה-TT שלי ב-75% (1400RPM)... אבל בעצם זה לא משנה כי פעם כיבתי אותו ופעם שמתי אותו ב-100% והיה שינוי של מעלה אחת.. די מוזר.. די גבוה אבל לא נורא.. שאני משחק (CRYSIS.. COD4 וכו') הטמפ' עולה ל-63 בממוצע לארבע ליבות כשה-TT שלי ב-100% (1900RPM).. לפני כמה ימים שחכתי להעלות את מהירות המאוורר לפני המשחק.. והטמפ' הגיעה ל-63 מעלות בממוצע גם.. זה נראה לי די מוזר שהטמפ' במשחקים לא משתנה בין שני מצבי המאוורר.. יש בעיה או שככה זה אמור להיות ? תודה..

• 11 תגובות
    • 964 צפיות
  21. היה לי טיפה משעמם ואמרתי בוא נבדוק את עניין המעלות שכולם פה בודקים בקנאות רבה. אמרתי לעצמי היות והשקעתי במארז טוב אין לי סיבה לדאוג. 80 מעלות. זה מה ש RIVATUNER מודד לי לכרטיס שאני כולה גולש !! מה קורה פה ? לדאוג ? אשמח לתגובות תודה

• 11 תגובות
    • 656 צפיות
  22. Started by Eluha,

אני עומד לפני רכישה של מע' קירור מים אז ככה: אני הולך לקרר מעבד, כרטיס מסך, צ'פסט. שאלה שלי אם כדי לעשות מע' אם לופ אחד לדוגמה: ממשאבה לרדיאטור עליון משם למעבד ולצ'פסט מצ'פסט ילך לרדיאטור אחורי וממנו לכרטיס מסך ולמיכל וחוזר למשאבה? או לעשות שתי לופים , אחד של מעבד וצ'פסט ושני של כרטיס מסך? אם יהיה לופ אחד אז אני אצתרך משאבה חזקה.....

• 11 תגובות
    • 882 צפיות
  23. שלום לכולם, חיברתי לפני כמה ימים מאוורר נוסף למחשב על הכרטיס מסך, המאוורר מחובר ללוח אם. האם זה אפשר להגדיל לו את ה-RPM? אם כן אז איך?... תודה רבה לעוזרים!

• 11 תגובות
    • 958 צפיות
  24. יש לי מחשב ישן עם מעבד פנטיום 2 266 mhz ו כשה אני עושה לו אוורקלוק ל בואו נגיד 300 מגההרץ הוא עובד יותר לאט ו ב 350 הוא פשוט נתקע למה זה???

• 11 תגובות
    • 875 צפיות
  25. Started by skycaller,

היי, ביצעתי את הOC לפי המדריך שבנעוץ ובעזרה בטלפון מ-Blackline, הOC בוצע כמו שצריך לאחר בדיקות מאמץ מקיפות וכו'.. עכשיו שאני משחק במשחק FAR CRY 2 אז הFPS שלי צנח מ50~75 לפני הOC ל20~35 לאחר הOC. כמו כן, ביטלתי את הOC וראיתי כי הFPS עולה חזרה ל50~75, לאחר מכן ביצעתי שוב את ה-OC ל3.2 GHZ וה-FPS צנח חזרה ל20~35 כמו קודם לכן. אשמח לדעת מה הבעיה. תודה. בדיקה של SUPER PI: ללא OC- 23.931 עם הOC 33.777 ה-OC בוצע על המעבד Q9450 . הלוח אם - ג'יגה בייט X48 DS4 זיכרון- 4 ג'יגה 800 MHZ של משקין. 5-5-5-18 (לפי הביוס וCPU Z , על הקופסא של הזכרונות רשום 5-5-5-1-5 ) כרטיס מסך- HD4870 . מערכת הפעלה- vista 64 bit ספק- טרמלטק 750 וואט כל פעם העליתי 10mhz עשיתי בדיקה כל פעם עד שהגעתי ל3200 עש…

• 11 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.