עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. טוב שלום לכולם אני חדש לאוברקלוקינג והדבר ראשון שאני מנסה לעשות זה ההפך מאוברקלוקינג למעבד שאני חושב שהוא כבר מתחיל לגסוס לאחר שבעבר המעבד היה מגיע לחום מטורף של 80 מעלות כרגע המעבד בטפרטורה 60 לפי הביוס ו45 לפי תוכנה core center של msi ככה שאני לא יודע למי להאמין וזה כאשר המחשב לא מתאמץ המחשב לא נכבה או משהו הוא עובד בלי בעיות בעת גלישה באינטרנט ועבודה פשוטה כאשר משחקים בו הוא קורס לכן אני רוצה לגרום למעבד להתאמץ פחות כמו שאמרתי אין לי ניסיון באוברקלוקינג ולכן גם הייתי רוצה לשאול עם התיאוריה שלי נכונה שעם אני יפחית את המהירות ליבה מ3200 ל2600 עם אכן הוא יתאמץ פחות וגם פחות יתחמם ? ויתן למחשב עוד זמן לחיות בשביל גלישה באינטרנט ועבודה עם אופיס אז ככה הבעיה שלי שאני מ…

• 3 תגובות
    • 717 צפיות
  2. Started by elior021,

אהלן אז ככה המחשב של חברה שלי נמצא בטמפרטורה של 63 במצב רגיל ו82 בערך כאשר הוא מתאמץ. החלפתי משחת תרמיט ניקיתי את כל האבק מהקירור הרצתי אנטי וירוס הורדתי תוכניות שפועלות עם המחשב (msconfig) כלום לא עזר הטמפרטורה עדין נשארה גבוהה מה עוד אפשר לעשות תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 680 צפיות
  3. Started by FastJack,

שלום. אני רכשתי לאחרונה את הקירור AC Freezer 64 pro, ואני רוצה להתקין אותו על המעבד שלי. כרגע על המעבד שלי יש קירור סטוק של AMD. האם יש על הקירור סטוק משחה טרמית? אם כן איך אני מנקה אותה מהמעבד? אני יודע שלAC יש מדבקה טרמית, ישנה דרך מיוחדת להתקים את הקירור? או שפשוט תוקעים אותו על המעבד? תודה.

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. Started by bariko,

שלום רב, נראה לי שהתוכנה SPEEDFUN מצביעה על כך שהטמפרטורות של המעבד גבוהות מדי. (צילום מצורף) הערכים משתנים בכל רגע. לפעמים ב-CORE 0 יש וי ירוק (שזה תקין כפי שאני מבין), כעבור שנייה זה שוב מתחלף לאדום. גם המדד של טמפרטורה 1 מדי פעם מתחלף בין חץ אדום למעלה, חץ כחול וסימן וי ירוק. לעומת זאת ב- CORE 1 כמעט כל הזמן (במהלך הדקות שעקבתי) יש את הסימון האדום. האם הנתונים האלה מראים שהמחשב יותר מדי מתחמם? במידה וכן, מה נדרש ממני לעשות? תודה רבה! [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  5. אז ככה מ2.66 הפכתי אותו ל3.40 המעבד הוא quad 9400 באוורסט בשעת מנוחה המעלות הםField Value Sensor Properties Sensor Type ITE IT8718F (ISA 290h) GPU Sensor Type Driver (NV-DRV) Motherboard Name Gigabyte G31 / G33 / P31 / P35 / X38 Series Chassis Intrusion Detected Yes Temperatures Motherboard 39 °C (102 °F) CPU 49 °C (120 °F) CPU #1 / Core #1 66 °C (151 °F) CPU #1 / Core #2 60 °C (140 °F) CPU #1 / Core #3 57 °C (135 °F) CPU #1 / Core #4 59 °C (138 °F) GPU 48 °C (118 °F) GPU Ambient 35 °C (95 °F) WDC WD5000AAKS-65YGA0 42 °C (108 °F) Cooling Fans CPU 1800 RPM Voltage Values CPU Core 1.30 V +3.3 V 3.33 V +12 V 12.12 V +5 V Standby 5.13 V VBAT Battery 3.17 V DIMM 1.87 V וב…

• 13 תגובות
    • 836 צפיות
  6. Started by dxdiag,

אז ככה אתמול עשיתי אוברקלוק וידעתי שאני יכול להמשיך אותו אז ה משכתי היום .. חח אז עשיתי מ 2.5 ל 2.81 פעם ראשונה 2.81 ל 3.25 פעם שניה .. ומחר אני קונה קירור למעבד של OCZ VANDETTA אז אני יוכל למהשיך אותו אני מקווה .. כרגע טמפרטורות במנוחה 30-32 בגלישה באינטרנט ובאימיול 34-36 אממ ובמאמץ 40+ קיצור תדר באס 260.4 FSB 1041.5 מכפלה רגילה 12.5.. אז בקיצור הגעתי ל 3.25 ואני לא מתכוון להמשיך עד שיהיה לי קירור

• 1 תגובה
    • 644 צפיות
  7. Started by TECHDATA,

עשיתי OC מ 2.1 ל 2.5 דרך הביוס העלתי את ה FSB מ 200 ל 240 ובדקתי בתוכנה OCCT ויצא יציב . התוכנה עבדה שעה על 100 אחוז מאמץ ... הקטע שאני עדיין מפחד כי הספק שלי מעפן 250 - 300 W פשוט אז הורדתי את זה ל 2.3 במקום 2.5 OC של 10 אחוז אבל עדיין אני פוחד ... הזכרונות עובדים על 660 בדרך כלל שהם בלי OC זה 600 הזכרונות 667 מכפלה 7 = 330 כפול 7 = 2310 אם אני לא מרגיש הבדל בביצועים עדיף לבטל את זה ? אני לא מרגיש הבדל בין 2.1 ל 2.3 / 2.5 ב OC . כדאי לבטל את זה ?

• 7 תגובות
    • 652 צפיות
  8. Started by omri123,

אני קונה מחשב (E8400) למשחקים בינוניים לא מתוכנן OC או CF ונתקלתי הרבה פעמים בכל מני חברות שמציעות את "אותו המוצר" לפעמים בהפרשי סכומים זעומים איך אני ידע מה הכי טוב מבינהם (יחס השקעה תמורה) ואני אתן כמה דוגמאות. לגבי הקירור למעבד גם פה מצאתי כמה דגמים למרות ששמעתי כבר על הפריזר פרו 7 השאלה אם יש משהו יותר איכותי Scythe KAMA CROSS 3 Heat Pipes CPU Cooler COOLER MASTER HYPER 212 CPU COOLER Scythe KATANA 2 3Heat Pipes CPU Cooler OCZ Vanquisher CPU Cooler

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by shayw,

האם ATI למדו או שה HD4830 יסבול גם הוא מבעיית חום במצב סטוק כמו אחיו הגדולים?

• 7 תגובות
    • 845 צפיות
  10. Started by daniel1saida,

בס"ד שלום אפשר לעשות OC למעבדי זרימה ? אני מנסה להפעיל את 3D MARK 06 וךא פועל לי מראה את המסך הקטן ולא ניכנס אך אפשר להפעיל ? כמה OC אני יכול לעשות עם 4670HD ? תודה רבה ויום טוב

11. Started by maoriko,

אז ככה יש לי quad9400 מעבד 2 גיגה זיכרון וכרטיס מסך 9800 GT ולו של גיגבייט וספק חזק של סיגייט בדקתי וראיתי שהכול מתאים ל OC עכשיו המעבד הוא 2.6 ואני מרגיש ששהמחשב לא מנוצל מספיק ניסיתי להיעזר בכמה מדריכים אבל אני לא מבין בהם אני לא מומחה בחומרה ואני מפחד לגעת קראתי את המדריך שלכם כמה פעמים ומשום מה לא נקלט לי אני מאוד רוצה לעשות אובר קלוק אם יהיה פה מישהו שמוכן לעזור לי באייסיקיו או אפילו בטלפון אני יתקשר אליו אני יודה לו מאוד כמובן שכול האחריות תיהיה עליי אז בבקשה בבקשה אשמח לעזרה =) תודה

• 6 תגובות
    • 641 צפיות
  12. חח כן בזמן האחרון אני מציק הרבה בפורום הזה השאלה שלי בקשר לזיכרון הבא OCZ DDR2 PC2-6400 Vista Upgrade 2GB Module/4GB Kit http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_vista_upgrade_2gb_module_4gb_kit האם הוא יותר טוב משאר הזכרונות כמו eil 4GB Kit DDR2 800Mhz Black Dragon CL5 G.Skill 4GB Kit DDR2 800Mhz F2-6400CL5-4GBPQ עבור P5Q Q6600 תודה ויום טוב (לילה)

• 0 תגובות
    • 568 צפיות
  13. שלום לכולם, הורדתי את התוכנה Speed Fan, וקראתי את המדריך בנעוץ, אבל את השינוי שצריך לבצע בביוס לפני השימוש בתוכנה לא כ"כ הבנתי. יש לי 6 מאווררים במארז, כולם שקטים חוץ מאחד שעושה לי את המוות! העלתי תמונות, ואני אשמח אם תגידו לי בדיוק מה לשנות. - המאוורר מחובר ללוח אם בחיבור 3PIN. הינה קודם תמונה מהתוכנה: תמונות מהביוס: (בתמונה השניה סימנתי ב-X אדום את מה שאני חשוב שצריך לשנות כדי שאני אוכל לשנות את המהירות דרך התוכנה, אבל אני רוצה להיות בטוח אז אני שואל אותכם). אשמח לקבל עזרה, תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 977 צפיות
  14. Started by Iko89,

אני מקבל מסכים כחולים כל הזמן, אני עומד על OC של 4.05 יציב, עבר שעתיים בOCCT ושעתיים בP95 ו5 לופים בסופר PI הינה CPUZ : הרצתי את RegistryBooster מצא לי מעל 1000 שגיאות, תקינתי אותם . הBSOD האחרון : שגיאה : IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL STOP: 0X20000002, 0X0000001C, 0X00000000, 0X804E2B79 אני לא מקבל שגיאות על קבצים ספציפיים חוץ מפעם אחת שקיבלתי שגיאה על שתי קבצים בעלי שם זהה. שמם הוא RtkHDAud.sys בדקתי, וזה אותו קובץ, הם אותו גודל והם במקומות שונים . סרקתי את גוגל ומצאתי כל מיני תוצאות כגון בעיות בזכרונות, במעבד ובכלל יציבות המערכת . המליצו שם לעשת בדיקות בתוכנות OCCT, SUPER PI, PRIME95, ועוד תוכנה אחת לבדיקת הזכרונות, הורדתי אותה ולא הצלחתי לתפעל אותה . אם …

• 13 תגובות
    • 912 צפיות
  15. Started by dxdiag,

אז ככה היום בצהררים לא היה לי אינטרנט רק עכשיו אז רק עכשיו יכלתי לפרסם אז קראתי תמדריך של האוברקלוק אבל לא מה שבנעוץ מדריך אחר . כי אין שמה שיוני מתחים וזה. וביצעתי את האוברקלוק .. הכל הלך חלק ורגיל עוד לא עשיתי בדיקת מאמץ אני חושב שלא צריך טמפרטורות סבירות לפני הOC היה לי במנוחה 27-30 ואחרי האוברקלוק 29-30 אממ אז עליתי מ 2.53 ל 2.81 שיניתי את bus speed ל 225 , והמכפלה היא 12.5 אז זה יצצא ככה.. אממ אני חשוב שאני יכול להמשיך עוד כי היה רשום לי במקסימום של ה bus speed 800 MHZ ושמתי רק על 225 MHZ.. חחח אז הינה עכשיו אני ישעה בדיקות מקיפות עם אוורסט וכו .. אה והמתח של המעבד העלתי מ 1.2 ל 1.3

16. Started by gggil,

יש לי מעבד פנטיום 4 3GHZ כל פעם שאני מדליק את המחשב יש הודעה:"DEFAULT LOADED" וזה מאפס את כל מה שעשיתי בביוס... יש סיבה כלשהיא לכך? אני לא מצליח לעשות OC ככה

• 6 תגובות
    • 668 צפיות
  17. Started by adizarko,

אתמול התקנתי מערכת חדשה בה יש מעבד E8400 עכשיו שעשיתי ניסיון לראות אם הכול עובד - ללא HD ומערכת הפעלה, רק הפעלה של ביוס - הטמפרטורה של המעבד הייתה 32C. האם זוהי טמפרטורה סבירה למעבד לא במאמץ? בנוסף יש לוח של GIGABYTE - יש שם 4 נורות על הלוח שככל שיותר נורות נדלקות זה אומר שהמעבד יותר עובד - אתמול ראיתי שכולן נדלקו אף על פי שהייתי רק בביוס - זה תקני? תודה

• 2 תגובות
    • 596 צפיות
  18. אני מקווה שהשאלה קשורה לפורום ושתוכלו לעזור לי. יש לי 2 מחשבים, האחד ישן אבל עם מארז סוס והשני חדש אבל עם מארז מהפשוטים ביותר... אפשרי יהיה להחליף בינהם ? או לפחות להחליף רק את דלת המארז, כדי לאפשר למחשב להתקרר בצורה יותר טובה? המון תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 614 צפיות
  19. Started by OverclockedMyToaster,

האם יש הבדלים משמעותיים בין איכותם של http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3881 ל http://ksp.co.il/hmain.php?uin=6728‎ ? היות וההבדל במחירים הוא 33 מול 75. אני מחפש משהו שקט, אבל יש סיבה להוציא פי 2?

• 6 תגובות
    • 684 צפיות
  20. Started by kira,

עכדון טוב לא רציתי לפתו 2 נושאים עד עדכנתי את הנושא שלי התקציב השתנה (600-700) מצאתי תלוח האם זה מהחנות שאני קונה P5N-D http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=2&model=2033&l1=3&l2=11&l3=627&l4=0 כנראה שאני יקנה איתו Q6600 השאלה אם לפי מה שרושמים הוא באמת טוב ל OC למשהוא יש המלצות עליו ? (החנות שאני קונה ממנה http://www.rsm.co.il/) או כל המצלה ללוח אם טוב ל OC במכיר עד 700 שקל ממש תודה ויום טוב ----------------------------------------------------- טוב זה לא שלא בדקתי את המאפיינים של כל לוח מבחינת הביצועים ה EP43 יותר טוב http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2847 http://www.gigabyt…

• 1 תגובה
    • 854 צפיות
  21. Started by TALIGAL5,

יש לי כרטיס מסך 2400HD שלPOWERCOLOR המאורר של הכרטיס מסך מרעיש נורא,פרקתי את המאורר ושמנתי אותו -הבעיה נעלמה לשעות ספורות אך הרעש חזר. ניסיתי להשיג מאורר דומה\חליפי אך לצערי ללא הצלחה. האם למשהו יש רעיון לפתרון הבעיה? לכרטיס גוף קירור האם ניתן לנתק לחלוטין את המאורר? יום טוב גל

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by redti,

עשיתי דרך התוכנה של הכרטיס מסך שאם אני לוחץ alt+9 ההגדרות יהיו כאלה : ליבה - 690 זיכרון 1100 מאוורר - 80% ברגיל ההגדרות הן : ליבה - 625 זיכרון - 993 מאוורר - 45% כל פעם שאני נכנס למשחק אני מפעיל את ההגדרות הגבוהות יותר וכשאני יוצא ממנו אני מחזיר להגדרות הקודמות גם בלחיצה על alt+7 האם זה יכול לפגוע בכרטיס מסך ? כי זה קורה על בסיס יומי כל יום כמה פעמים..

• 1 תגובה
    • 501 צפיות
  23. Started by er0101,

כשאני מעלה מכפלה היא חוזרת חזרה ל10. מפרט המחשב שלי בצד. בנוסף יש קובץ פירוט של Everest אני לא מבין אם צריך להעלות מתח למעבד (ניסיתי להעלות טיפה ולא עזר). הPCIE על 100MHZ (לא יודע כמה צריך)

• 9 תגובות
    • 859 צפיות
  24. Started by omermiz,

יש לי מעבד E6300 לוח אם Gigabyte 945P-S3 3G ram זיכרונות של OCZ עם מהירות 800MHZ למרות שהלוח תומך רק ב 667 קירור סטוק של המעבד.. נכנסתי לביוס קראתי מדריכים עשיתי חלק ממה שאמרו ניסתי לעשות אוברקלוק ולא מצליח לי כלום חחח.. אני ממש חדש והייתי שמח אם מישהו יוכל לעזור לי... אם מישו ילמד אותי קצת ויעזור לי אני יבין קצת יותר.. תודה לכולם...

• 2 תגובות
    • 487 צפיות
  25. Started by Harbi,

המאורר שעל המעבד שלי(סטוק) רועש, והאופציה של לשמן ואבק וכל זה נראית לי די מיותרת מכיוון שהוא נרכש כלפני שבועיים. חשוב לציין שהרעש מתחזק במאמץ, יש מה לעשות? (בדקתי ולא נראה ששום חוט נוגע בו)

• 0 תגובות
    • 465 צפיות

דיונים חדשים בפורומים