אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
אוקי, ביצעתי אוברקלוק... כרגע המעבד על 3.23Ghz ... חום : 48 מנוחה, 60-62 במאמץ.. כפי שהבנתי זה נורמלי למעבד. עכשיו נגיע לזכרונות. הפעלתי אותם כך שיישארו בטווח 1:1 מול המעבד, לכן באס הזכרונות עלה גם כן ל 230 ומשהו... ולכן הם פועלים על כ 460 Mhz בדיואל... שמתי עליהם סינקים לזכרונות של טרמלטייק: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_1148&products_id=10280 השאלה שלי היא כזאת: האם אני יכול לשנות את התזמונים של הזכרונות...? אם כן איך? ועד כמה כביכול...? ידוע לי שהזכרונות הם יחסית טובים... אז אני מקווה שהרבה...... אלה הזכרונות יש לי 2 כאלה שפועלים בדיואל : http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_1351&products_id=7930
-
- 11 תגובות
- 624 צפיות
-
-
לחבר שלי יש את המפרט הבא: Pentium 4 1.6 Socket 478 המעבד בליבה Willamette לא Northwood! Asus P4S333 DDR 266 PC 2100 טוב אז ככה הוא ממש לא מבין במחשבים הוא סתם שיחק עם הביוס והוא אמר לי שהוא שינה בטעות את המהירות. הוא עשה אוברקלוק ל- 2100 Mhz טוב מה שאני רוצה לשאול אותכם הוא שאין סיכון באוברקלוק הזה? אין לו שום קירור מיוחד...
-
- 11 תגובות
- 833 צפיות
-
-
1) אני משנה בלוח הבקרה ממצב אוטומטי לידני ושם על 99% ולמרות זאת אין שום שינוי בטמפ/ רעש... 2) הכרטיס בOC ב66-68 מעלות במאמץ זה תקין? 770/1850/1960 3) איך אני בודק חום במהלך משחק?
-
- 11 תגובות
- 951 צפיות
-
-
הרצתי את המעבד שלי (3.0GHZ סוקט 478).....הרצתי אותו ב100 אחוז למשך 20 דקות....החום שלי הגיע ל- חום מעבד: 58 מעלות... חום לוח אם: 35 מעלות. חום דיסק קשיח: 32 מעלות... ברגע שהפסקתי את ההרצה החום ירד במהירות מטורפת של ממש דקה לטמפרטורה של 45 ואחרי 2-3 דקות ירד חזרה ל38-40... הקירור שלי במארז הוא טוב או שיש משהו לשפר...משום מה ניראה לי חם מידיי ל20 דקות במאמץ מלא....
-
- 11 תגובות
- 871 צפיות
-
-
טוב קודם כל סליחה אם זה לא קשור לפורום הזה! המאוורר של המעבד שלי כל הזמן על 1600-2000 RPM ואצל חברים שלי במחשב שלהם המאוורר 3500-4000 RPM ובמחשב הישן שלי ביכלללל 4500 RPM גם שהמעבד במאמץ ומגיע ל60 מעלות זה עדיין 2000 RPM אולי קצת יותר באיזה פורום אחד אמרו לי שאפשר לעשות את המאוורר FULL POWER מהביוס או שלחבר ישירות לספק משהו כזה.. קיצור אני לא יודע לעשות את 2 הדברים.. מעבד: אינטל פנטיום 4 - 3.2GHZ , פרסקוט לוח-אם: ASUS P5GD1 מישהו יכול לעזור? (מצטער על החפירה )
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אך משחה שבה איתו היא טובה למעבד או שמומלץ לקנות אחרת(ואך אלו של OCZ)?
-
- 11 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שלום לכולם לפני מספר חודשים קניתי לוח אם של GIGABYTE עם מעבד E6300 ולקינוח מאוורר NINJA בעת ההתקנה של המאוורר יש להדביק בתחתית של הלוח אם את התושבת של המאוורר כעת נראה שיש תקלה ורציתי להחזיר את הלוח אם לספק לבדיקה אך לא ניתן להסיר את התחתית מהלוח אם מישהו במקרה הצליח לפרק פעם את המאורר הזה כולל החלק התחתון ?
-
- 11 תגובות
- 842 צפיות
-
-
-
אני מחפש הסבר ברמת העיקרון על קירור בעזרת HEATPIPES. באיזה גזים משתמשים? ומה גורם לתנועתם? ההשערה היחידה שלי היא שהגז מתחמם הוא עולה למעלה, שם הוא מתקרר ויורד חזרה להתחמם מהמעבד... אבל אם זה באמת העיקרון, אז ניתן להשתמש ב HEATPIPES רק כשגוף הקירור "שוכב"... לא? תודה
-
- 11 תגובות
- 855 צפיות
-
-
הם בסדר? כי זה נראה מאוד גבוה באחד מהכרטיסי מסך... כרגע מחוברים שני מסכים.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם.. ברצוני להחליף את קירור הסטוק "המעפן" שלי חח בקירור יותר רציני. רציתי לדעת איזה עדיף לי לקחת אני מתלבט. יש לי אפשרות לקנות את ה Thermalright IFX-14 מחיר: 299 ש"ח וחשבתי גם על הקירור Thermalright Ultra 120 מחיר: 330 ש"ח אז ככה.. לפי מה שהבנתי ה IFX-14 יותר טוב אבל בגלל הגודל והמחיר שלו לא ממליצים עליו אבל אני מביא אותו בפחות מהULTRA אז זה שווה לי?.ורציתי לדעת איזה קירור יתן לי פיתרון טוב יותר..! ד"א: אני מתכנן OC רציני.
-
- 11 תגובות
- 749 צפיות
-
-
היי בהמשך למפרט שאני בונה חשבתי על קירור ביג טיפון VX או TOWER 120 ההבדל בניהם 3$ . ההתלבטות שלי היא שכדי להרכיב את הטייפון לא צריך לפרק לוח אם (ASUS PW5 DH DELUXE) ובשביל הTOWER כן צריך לפרק מה גם שהTOWER נראה לי מאוד כבד זה לא מסוכן ללוח אם? והאם כל מארז שהוא FULL (לא MID) יתאם לTOEWR 120 ? מה אתם מציעים מה עדיף מהשניים? מה ההבדל בביצועים?(אני יודע שהTOWER אמור להיות יותר טוב אבל זה משמעותי או הבדל של מעלה שתיים?) תודה
-
- 11 תגובות
- 818 צפיות
-
-
לפני שנגיע לצלעות קירור וכו', הבנתי שאפשר די בקלות "לסחוט" עוד מהכרטיס רק משימוש כרטיסית ה-PERFORMANCE ב-NVIDIA CONTROL PANEL. אני לא ממש יודע משהו מעבר לזה שאם הוא מתחמם צריך להעלות את מהירות המאוורר. אם מישהו יוכל לעזור לי להתחיל או להפנות אותי אל מקום כזה, אשמח. תודה. עריכה: יש לי קייס של ARMOR MX+, Q9450, 4GB MUSHKIN 1GHZ, XFX 780I
-
- 11 תגובות
- 745 צפיות
-
-
טוב ככה, לפני כמה ימים מת לי הספק כוח אז פתחתי אותו והוצאתי ממנו את המאורר עכשיו המאורר היה מחובר ע"י 2 חוטים (אדום ושחור) שהיו מולחמים למקום כלשהו בספק (הלוח הזה עם הרכיבים והכל) עכשיו הוצאתי את המאורר ע"י משיכה פשוטה של החוטים והכול בסדר אבל יש לי בעיה קטנה, אני לא יודע איך לחבר את המאורר לחשמל כי אין לו חיבור של מולקס כזה וגם אין לו חיבור שמתחבר ללוח אם (כמו מאורר למעבד למשל) אז איך אני אמור לחבר אותו? (אם אפשר תתנו דרך כלשהי שלא תתפוס מחבר על הלוח אם כי אין לי פנוי וגם עדיף שלא יתפוס מחבר מולקס,אפילו שזה לא קריטי)
-
- 11 תגובות
- 885 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות 750d עכשיו יש לי קירור h110. השאלה אם אפשרי לעשות p/p. יש לי לוח אם maximus vi hero האם יהיה מספיק מקום או שמאווררים יפגעו בקירור שעל הלוח.
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אחרי רכישת שני מאווררי ארטיק קולינג וירידה משמעותית ברעש המחשב (היה לי קודם טרמלקטייק...) אני מתלבט על החלפת מאוורר המעבד שלי בדגם שלהם אבל יש לי בעיה.יש שני דגמים כמעט אותו דבר. ההבדל ביניהם הוא פונקציה שניקראת PWM והתג מחיר הוא 40 ש"ח.אני לא ממש הבנתי מה זה עושה ואני לא עוסק באוברקלוק ואשמח לקבל הבהרה מה הדבר הזה.מקריאה באתר החברה אני הבנתי שזה בקרה בתור המאוורר היקר יותר שאין בזול.אשמח להסבר מבעלי ניסיון יותר חכמים ממני. 170 PWM 130 בלי PWM. תודה רבה על התגובות.
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קבלו שמתי מאורר 60 ממ שהורדתי מ ה-dp שיאורר את שני הצ'יפים על הלוח אפוקס שלי שיודעים בתור כאלה שמתחחמים שמתי סלוטייפ לבן וחזק עלל כמה כבלים מאין sleeving את הדלתא 80 ממ שמתי על הsk-7 וקשתי אותו עם חוטים כי הקליפסים קטנים מדי וזהו תוכלו להסתכל קצת ולהעיר תגובות תודה
-
- 11 תגובות
- 908 צפיות
-
-
שמתי זכרונות על 100 מכפלת HT על 3 ו FSB על 225 1.450v הוא עומד על 36 מעלות ב FULL LOAD עכשיו שאני מעלה ל 230 הוא לא עובר שם בדיקה (prime95 S&M) ניסיתי להעלות את המתח ועדיין הוא לא עובר עצות מה לעשות? תודה מראש!!
-
- 11 תגובות
- 874 צפיות
-
-
אז ככה . אני לא סגור עדיין על מעבד זה יהיה e8600 או q9550 . יש לי עוד קצת זמן . הדרישה היחידה מהלוח הם ביצועי oc . לא שום דבר אחר. אם אני יקח את הq9550 אז אני רוצה לעבור את ה4.0 ghz ולהגיע כמה שיותר רחוק . אם אני יקח את הe8600 אז אני רוצה להגיע לפחות ל 4.5 ghz . הקירור הולך להיות TR 120 EXT עם מאוורר אחד או שניים לפי הצורך. איזה לוח אם יהיה הכי טוב ולא יגביל אותי לכל אחד מהמעבדים ? כתבתי עד 1300 שח אבל אם יהיה לוח שיענה לדרישות בפחות אז עדיף כמובן וגם לגבי יותר אני גמיש.
-
- 11 תגובות
- 928 צפיות
-
-
שלום.! המאורר למעבד שלי עושה הרבה רעשים. למרות שניסיתי לנקות,לשמן,לפתוח,לסגור זה לא הלך והוא ממשיך להרעיש. אז אני אני רוצה לקנות מאורר במחיר לא יותר מדי יקר. אני חושב שהגודל שלו הוא 60 מ'מ(בטוח ב99%) *חשוב-לא להזים במחיר *חשוב-אם יש לכם פתרונות לזה או משהו אחר.
-
- 11 תגובות
- 694 צפיות
-
-
אני לא מבין מה מגביל אותי , הכי רחוק שהגעתי זה להכנס למערכת הפעלה ולהפעיל BurnTest שמייצר מסך כחול אחרי שניה בערך. לוח : GA-P31-ES3G זכרונות : OCZ PC6400 5-5-5-15 Platinum קרור: Freezer 7 pro אוקיי ניסיתי כל ווראציה אפשרית כמעט במכפלות בין 10 ל - 12.5 שיוצרות עם FSB מהירות שעון של 3.5GHz 10*350 וכו'... FSB:DDR ניסיתי את כל האופציות שלא מכניסות לי ת'זיכרון ל OC של יותר מ- 40Mhz מתחים - הגעתי ל- 1.35v ואני חושב שזה אמור לסחוב. NB - +0.1v תזמוני זכרונות - ללא שינוי לא נגעתי. מה עושים ? ראיתי אנשים שעם לוח כמו שלי הגיעו ל FSB של 390 והמהירו את המעבד ל 3.9GHz ויותר
-
- 11 תגובות
- 829 צפיות
-
-
לא מזמן רכשתי מחשב חדש (בחתימה). אני חייב לציין שאני לא כל כך מרוצה מהטמפ', יש אנשים שיגידו שאני סתם בכיין - אני לא צריך לשמוע את זה. מה שכן, אני צריך ייעוץ לגבי זרימת אוויר טובה יותר וללא קישורים למדריכי האתר הזה שעברתי עליהם כבר... (מעדיף מדריכים מקצועיים באנגלית אם אפשר) בימים אילו: (IDLE) מעבד: 36-40 צ'יפסט: 37-40 כ.מסך: 44-48 קישור למארז שלי: http://www.thermaltake.com/xaserCase/sviking/va4000bwssviking.htm קודם כל, המאוורר הקידמי מושך את האוויר לאחר שהיה צריך לעבור דרך חריצי הדלת הקדמית, חריצי המארז ופילטר. זה לא נגמר פה, בתוך המארז האוויר צריך לעבור את התושבות של ההארדיסקים. יש לי 2 HD, הפרדתי אותם לקצוות, אך עדיין האוויר מתקשה לעבור שם. אם אני שם יד בתוך המארז…
-
- 11 תגובות
- 835 צפיות
-
-
אז ככה, הקיץ לא עושה טוב לכרטיס הזה, שהוא פסיבי. עובר 80 מעלות במאמך לא 100%, יש משהו זול ויעיל שאפשר להתקין עליו? הכרטיס הוא לא GT, ולאפיק הAGP. מעדיף שלא יעבור את ה100ש"ח. תודה
-
- 11 תגובות
- 576 צפיות
-
-
שלום! יש לי שתי שאלות 1) איך אני בודק את כמה חום נפלט מהמחשב 2)אני מעוניין לעשות אוברקלוקינג למחשב עכשיו מה אני צריך להוריד ומאיפה תודה למי שעונה
-
- 11 תגובות
- 890 צפיות
-
-
אני יודע שכבר דיברו על נושא זה בעבר אבל אני רוצה לשאול כרגע איזה מאורר הכי טוב לפנטים 4 478?? אך GLOBALWIN CAK II 38??
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-