אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
עיין בפרטי המערכת שלי.. אשמח לקבל עיצה
-
- 5 תגובות
- 852 צפיות
-
-
שלום לכולם, עד היום ראיתי שממליצים לכל קוני iqpc את הגרסא של palit לכרטיס הנ"ל..(4850) הכרטיס עולה 150 שח בגרסא הזאת פחות מכל גרסא אחרת באתר ולכן הייתי בטוח שאני הולך עליה, אבל פתאום ראיתי את ההודעה הזאת: "חבר'ה, לאלא שמציעים את הכרטיס של PALIT... לצערי PALIT כשלו בגדול בגרסא הרגילה שלהם לHD4850. הכרטיס מרעיש ברמות בלתי נסבלות ובנוסף גם חם במידה גדולה... מאוד לא מומלץ" שאלתי היא האם נכון הדבר ואם כן מה האפשרויות שלי? ללכת על גרסא אחרת ב200 שקל יותר? או שיש פתרון לגרסא הזאת? בקיצור, מה אתם ממליצים לי לעשות?(כמובן שאני לא מעוניין בכרטיס חם לא יציב ורועש אם הוא אכן כזה..)
-
- 18 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי מחשב חדש ורציתי לדעת אם המפרט מתאים ל OC כבד. יש לי כרטיס מסך 8800GT 512. לוח אם: MSI platinum P45 מעבד: E8500 זיכרון: mushkin 800MH 4GB כונן קשיח: Seagate 1TB 32 ספק כוח: EZCOOL 1050W PS-07
-
- 4 תגובות
- 599 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש קירור פאסיבי לכרטיס הנ"ל של חברת nvidia. חיפשתי באינטרנט, מצאתי אחד ב-200 ש"ח אבל זה יקר מדי ועוד עם משלוח יצא ים בכסף. תודה לכל העוזרים
-
- 4 תגובות
- 549 צפיות
-
-
אני מתלבט בין שני הקרורים. הkama עולה כ50 שח יותר. מה מומלץ יותר ושקט יותר?
-
- 2 תגובות
- 525 צפיות
-
-
-
מסרטונים שראיתי בYOUTUBE על קירור המחשב בשמן להלן קישור. שאלתי היא האם אפשר לשדרג את הרעיון ולקחת את האקווריום כמו שהוא עם השמן ו"לדחוף" למקפיא. המטרה היא שבגלל שהכל מוצף בשמן אין את בעיית העיבוי כמו שקורה בקירורים קיצוניים ובכך בעצם א. גם השמן קופא בטמפ' יותר מנוכה ממים, ב. אין בעיה של קרח שנוצר ג. הקירור הוא כללי לכל הרכיבים בין אם מעבד או כרטיס מסך. לי זה נראה יותר זול מלהשקיע תועפות במאוררים ומערכות מים. בקשר לפרקטיקה זה כבר משהו אחר. הכוונה היא שאולי סוף סוף יש אפשרות לקירור קיצוני לתווך ארוך שאינו צורך טיפול מתמיד כמו הוספת חנקן נוזלי. מה אתם אומרים? :D נ.ב שכחתי להדגיש שזה המחשב הכי שקט שקיים כיוון שאין את רעש המאווררים
-
- 7 תגובות
- 789 צפיות
-
-
היי במעבד שלי יש מכפלה פתוחה. אז מה עדיף, תאכלס מבחינת רוחב פס של זכרון, זה לא ממש משנה לי FSB גבוה יותר. אבל מבחינת מהירות מעבד נטו אני מדבר. יותר מכפלה או יותר FSB לדוגמא מכפלה של 10.5 על 400 FSB או 10 על 420 FSB ושמתי לב שאני די "תקוע" בOC כשמכפלה על 10.5 (11 דורש מתח אדיר!!) ובכלל שמכפלות גבוהות דורשות הרבה מתח מבחינת VCORE לעומת זאת FSB גבוהה יותר אומר לעלות מתח יותר לN BRIDGE וגם את הVTT (שזה מתח של FSB לפי מה שהבנתי, נכון?!) בקיצור, עבור מעבד ולוח כמו שלי, איזה טקטיקה הייתם ממליצים עבור OC ? העניין הוא שכרגע אני עושה OC שבעיקר מעלה מכפלה - ויש לי מתח VCORE ממש גבוה, ולכן גם המעבד נורא חם!
-
- 11 תגובות
- 984 צפיות
-
-
אני מעוניין להאט את מאורר המארז-לוח האם שלי הינו מאוד ישן 845PE Max של MSI והייני מצליח עם תוכנת הSPEEDFAN לשנות את מהירותו. האם ניתן באמצעים חומרתיים (אולי נגד) הוא תוכנה אחרת להאט את מהירות המאורר גל לוח אם-http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=506&maincat_no=1&cat2_no=&cat3_no
-
- 5 תגובות
- 747 צפיות
-
-
שלום. מישהו עשה OC לכרטיס הנ"ל? אם כן הייתי שמח לדעת לאיזה תדרים וטמפ' הגעתם. תודה.
-
- 1 תגובה
- 709 צפיות
-
-
אהלן, איך אני מוסיף פרוייקט למאגר ההמהרה? הגעתי ל3.7 עם E7300, מתח 1.3. כן, זה לא המון למעבד הזה אבל זה נחמד, אני מתכוון להמשיך בקרוב. http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=443515
-
- 2 תגובות
- 610 צפיות
-
-
רכשתי היום כרטיס נוסף, כדי ליצור את מערך הCF לו ייחלתי זמן רב אני מגיע לבית, פותח את האריזה, ולהפתעתי, אני מקבל כרטיס כחול במקום אדום, וקירור שונה שאני מעמיד את הכרטיסים זה לצד זה, אני שם לב שהם שונים במבנה שלהם הכרטיס "החדש" קצר יותר, ורחב יותר כעיקרון, אני צריך להזמין לכרטיסים בלוקים לקירור מים, השאלה היא כזאת הליבה נמצאת במקום שונה בכל כרטיס, אני מאוד חושש שהשוני יעשה לי בעיות דעתכם בעניין? אגב, האם יש עוד שינויים בכרטיסים מלבד הצבע והגודל? עוד עוד
-
- 8 תגובות
- 891 צפיות
-
-
מחפש תוכנת OC לכרטיס 260 GTX,עם תמיכה בOC לליבה, לשיידרים ולזיכרונות. והאם ניתן לפתוח צינורות עיבוד בכרטיסים אלו?
-
- 7 תגובות
- 741 צפיות
-
-
עשיתי אוברקלוק קטן של +100 לזכרון +65 לליבה יש לי hd4850 sapphire הגרסת סטוק..במאמץ מטורף הוא מגיע ל88-89 מעלות..(בזכרונות הליבה קצת פחות) זה מוגזם ?
-
- 4 תגובות
- 608 צפיות
-
-
-
היי חברה, אני חדש בפורום מקווה שזה הפורום במתאים קניתי אתמול מחשב חדש בחלקים שהרכבתי לבד (בהיותי טכנאי מחשבים לשעבר ) מפרט כללי: intel q6600 עם קירור סטוק, לוח ip43 של ABIT , כ גרפי geforce 9800gt , ספק של topower 600w. ללא OC כמובן לא חשבתי שיהיו בעיות אבל. . . . . כשהדלקתי אותו בפעם הראשונה קיבלתי הודעת OC FAIL נכנסתי לביוס והטמפ מעבד הייתה 75 מעלות צלסיוס. כיביתי אותו, פירקתי והרכבתי את הheatsink שוב והמעבד עדיין מראה טמפ גבוהות בין 60 ל 70, טמפ' מערכת היא 35 מעלות בממוצע. ממש התפלאתי איך מעבד מתחיל ב65 מעלות כבר על ההפעלה הראשונה המתח שלו נראה לי בסדר 1.2v בערך בbios אני חושב שהבעיה היא בקירור מעבד, משהו שם לא יושב טוב על המעבד אולי צריך למרוח מחדש משחה טרמי…
-
- 2 תגובות
- 445 צפיות
-
-
לפני הניקוי של המחשב קצת מאבק...(עם פאן) מהירות מאורר 40 58-60 מהירות 60 54-53 אחרי הניקוי מהירות 40 50-52 מהירות 60 46-48 4850gecube שינוי משמעותי לכרטיס מסך הזה דריבר 8.11
-
- 0 תגובות
- 516 צפיות
-
-
האלן הכרטיס חם ומאחר ואני לא יכול לשנות את מהירות הכרטיס אני צריך המלצה לקרור שיקפיא אותו בתציב הנ"ל כמו כן אם אפשר מדריך להרכבה כי לא עשיתי זאת בחיים.הכרטיס של TWINTECH תודה
-
- 1 תגובה
- 603 צפיות
-
-
אהלן, ברשותי המחשב הנ"ל E2180 G31-S2L PDP Patriot CL5 800Mhz 500GB Seagate 32MB 7800GT AC Freezer 7 Pro לאחר מספר בדיקות אוברקלוק, הגעתי למהירות 3200 עם מתח 1.4 וזכרונות על 830 מהירות. המחשב עבר בדיקה של שעה שלמה במאמץ עם Orthos ולאחר מכן עוד 30 דקות של OCCT, והגיע למקסימום 60 מעלות. עכשיו, כאשר אני מכבה את המחשב לגמרי ומדליק אותו שוב, הוא מתחיל קצת לפעול, לא רואים עדיין כלום על המסך, ואז הוא נכבה שוב מעצמו. אחרי 5 שניות בערך, הוא מדליק את עצמו שוב, כאשר אין אוברקלוק. למה לעזאזל זה קורה?! בתודה מראש חברים
-
- 5 תגובות
- 806 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות קירור מים אבל אני מפחד אני לא יודע בדיוק עם יש אפשרות לנזילה לא יודע איך זה עובד בדיוק רק שלא יהיה תקלה ויהרס לי החומרה המחשב על חום ממוצע של 60-65 בבקשה עצות
-
- 11 תגובות
- 861 צפיות
-
-
שלום לכל אנשי הפורום לפני מספר חודשים רכשתי את הכרטיס הנ"ל כחדש של חברת sapphire מבחור באינטרנט. הכרטיס הגיע בקופסא תקין לחלוטין וללא בעיות. הבחור קיבל/ קנה אותו מארה"ב. לפני יומיים כאשר השארתי את המחשב עובד כ2 ימים בערך ואז התחיל רעש מעצבן מן המארז, רעש של מאוורר שנוגע בנייר או בפלסטיק. כמובן ישר האשמתי את המאוורר של המעבד ואפילו הוצאתי וניקיתי אותו. מסתבר שהרעש מגיע מהמאוורר של הכרטיס מסך בסופו של דבר. המאוורר בנוי בכרטיס למי של מכיר בתוך מבנה פלסטיק והוא מסתובב בתוכו וזורק אוויר לצלעות קירור שנמצאות גם כן מתחת לפלסטיק. משום מה .... אינני יודע למה ?! המאוורר החל לפגוע בפלסטיק ומשמיע רעש בלתי נסבל, בחיפוש באינטרנט ישנם מקרים זהים לחלוטין לבעיה המתוארת. אצל אנשים בארה"ב…
-
- 0 תגובות
- 489 צפיות
-
-
שלום, פעם ראשונה שאני מבצע אוברקלוקינג ולא מצליח לי. חשבתי להתייעץ עם המנוסים. המערכת שלי: Asus P5Q E8400 + Freezer Xtreme 2G Dram Kingston 800MHz 9400GT כיוונתי את ה-FSB בביוס ל 400MHz, זכרון השארתי על 800MHz (מכפלה X2) וגם את ה PCIE השארתי על 100MHz. בלי להעלות מתחים המערכת עלתה אך לא היתה יציבה. ניסיתי להעלות את מתח ה-VCORE עד ל 1.4 וולט אך זה לא עזר. האם אני מפספס משהו? האם יש עוד מתחים שכדאי להעלות? כמו-כן, לא ראיתי אפשרות שליטה על מהירות ה-PCI. האם היא נשארת 33MHz? זה חשוב לי כי יש לי שני כרטיסים מחוברים. תודה, נועם.
-
- 2 תגובות
- 545 צפיות
-
-
שלום לכולם , רציתי לעשות OC קטן למעבד שלי אבל שנכנסתי ל ביוס לא היה לישם את ההגדרות שיש במדריך .. אחד הדברים שיש שם זה : Top Performence , ולא יודע מה זה עושה .. אז צריך לעשותEnable עלזה ואז יהיה לי תאפשרויות ? תודה ! הלוח הוא : GA-K8NMF-9
-
- 1 תגובה
- 483 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות קירור כזה ל-mosfet של הכרטיס מסך. האם מישהו מכיר חנות שמוכרת כאלו או של חברה אחרת ? או שאני אזמין מחו"ל... http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=23308 עוד שאלה : האם קירור ל-chokes הוא הכרחי לOC ? מדובר בכרטיס gigabyte 4850 1gb OC.... תודה לעונים [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 869 צפיות
-
-
הכוונה היא מה ה TJ MAX הגבוה ביותר שיכול ליהיות לכזה מעבד ? אני רוצה ללכת על בטוח ולדעת מה הטמפ' הגבוהה ביותר שיכולה ליהיות לי.. עוד שאלה קטנה, מהם המרחקים המומלצים למנוחה ולמאמץ למעבד כמו שלי ?
-
- 5 תגובות
- 835 צפיות
-