אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
המארז הוא CM690. יש לי מאוורר של CM מקדימה ומאחורה, ומאורר AC בצד ולמעלה. בנוסף יש לי את הקירור של המעבד BIG TYPHOON לא VX והמאוורר שלו מרעיש בצורה נוראית. מחפש מאוורר אחד למעבד 120MM מקרר ושקט. ועוד 2-3 למארז עצמו. אני אקנה בארה''ב, אם ההפרש מחירים גבוה כלכך מהארץ. אשמח לדעת איזה מאווררים כדאי וככה אוכל לדעת תקציב, בעקרון אניח מאמין ש120 שקל בארץ למאוורר איכותי זה יקר, אז בחו''ל עדיף לקנות אותו. *אשמח המלצה להשקטת הכרטיס מסך HD2900PRO או קירור חילופי שלו. תודה
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, חיפשתי ב-Stickies אך לא מצאתי אזכור בנושא. רציתי לדעת מה הדעה הכללית בנוגע לקירור הסטוק שמגיעים איתו מעבדים האינטל (לדוג' E8400 או Q6600 הפופולריים). האם הם סבירים בשביל להריץ את המחשב? האם ניתן אפילו לבצע איתם OC קטנטן? או שאתם ממליצים מיד לזרוק אותם בלי לחשוב פעמיים. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 581 צפיות
-
-
במחשב כעת מותקנים שלושה מאווררים: שניים קטנים מקדימה (לדעתי 80 מ"מ) ואחד מאחורה (לדעתי 120 מ"מ). שלושת המאווררים האלה גנריים לא של פירמה מסויימת. כמו כן, ספק הכוח גם הוא גנרי של חברת BTS. המאוורר של המעבד הוא של Zalman מדגם CNPS7000cu כך שלא נראה לי שכאן הבעיה. בנוגע לכרטיס מסך אין מה לעשות, אך גם כך לא נראה לי שהוא הבעיה. מה שאני רוצה זה המלצה למאווררים לא יקרים אך שקטים. וכמו כן ספק כוח שיתאים למערכת שלי (ראו מפרט) אבל שיהיה שקט! בהנחה שכאן הבעיה.
-
- 12 תגובות
- 876 צפיות
-
-
שלום ברשותי מחשב חדש (אתם יכולים לראות מפרט בפרטים שלי בצד) עם מערכת קירור של TUNIK ובנוסף 2 מאווררים (קדמי 600 סיבובים ואחורי 1600 סיבובים - צמוד לTUNIK) כאשר אני מפעיל את התוכנה של SPEEDFAN אני רואה את הנתונים הבאים: temp1: 34c temp2: 30c temp3: -2c temp: 0c hd: 31c core0: 44c core1: 42c core2: 39c core3: 39c נתונים אלה ללא מאמץ. שאלתי הראשונה האם אלה הם טמפרטורות מתאימות לנתונים של המחשב? (הTUNIQ הוא נמצא באמצע כלומר לא על המקסימום שלו - כי אז הוא מרעיש) שאלתי השניה היא כאשר אני מפעיל את התוכנה הוא מעלה לי הודעה קטנה בצד ליד השעון שאומר משהו על ההארד דיסק: sensor detected משהו כזה ההארד דיסק שלי הוא של western digital מדגם 500gb aaks-65yga0 ולפעמים יש לי איתו קצת רעשים…
-
- 3 תגובות
- 488 צפיות
-
-
האם הטמפרטורות תקינות? יש שם משהו 96 מעלות =S *המפרט שלי מצויין בפרופיל. תודה.
-
- 11 תגובות
- 778 צפיות
-
-
תקשיבו , [ רק עכשיו נזכרתי בזה רציתי לפרסם אתמול ] קיצור אתמול אני פירקתי תקירור וזה ומנקה תקירור של המעבד שם משחה טרמית והכל טוב וזה .. והפעלית תמחשב והלכתי למכולת להביא שמן כזה למאוורים . קיצור אני בא וז מרגיש מזה חם במארז . נגעתי בקירור של המעבד והוא היה רותח !!!!! משהו כמה 50-70 מעלות !!!!! ואז ראיתי שהכבל של המאוור של הקירור לא מחובר !!!! יכול להיות קרה משהו למעבד ? ! [ דרך אגב המחשב לא נדלק . לא קשור לסיפור הזה ]
-
- 3 תגובות
- 579 צפיות
-
-
אני מנסה לבדוק מה הטמפ' של המעבד שלי ובאברסט הוא מראה 3 נתונים: CPU CPU #1 Core #1 CPU #1 Core #2 לפי איזה טמפ' אני בודק? בראשון הוא מראה 43 ובשני ובשלישי הוא מראה 59... שזה נראה לי יותר מדי המעבד שלי הוא E2140
-
- 2 תגובות
- 719 צפיות
-
-
לפני כמה שנים קניתי 7800GTX שעבר OC מקורי מהחברה ובהתחלה שהייתי משחק CSS אז היה לי 150FPS ולאט לאט עם השנים זה הדרדר לבערך 50-60 FPS ותמיד אחרי שהייתי משחק חצי שעה בערך אז הכרטיס היה מגיע ישר ל70 מעלות ולפעמיים גם היה מגיע 78 מעלות!! ומישהו אמר לי שכל הOC האלה רק דופקים את הכרטיס בסופו של דבר, אפילו עם זה OC מקורי מהחברה כי הכרטיס מתחיל להתחמם וזה דופק את כל הסיליקונים של השבבים שיש עליו היום יש לי HD4850 בלי OC והוא תמיד על 45 מעלות ושאני מעמיס עליו הכי הרבה אז הוא מגיע גג ל52 מעלות זה חם מידי? צריך להשקיע במאוורר שיוריד לו איזה 5 מעלות?
-
- 1 תגובה
- 893 צפיות
-
-
מאווררים וגופי קירור Thermaltake - V1 AX 110mm Blue Led CPU CL-P0508 בחנות KSP נהריה ... קירור טוב ? משתלם מבחינת המחיר ? כמה מעלות יירדו ? [ אני עם קירור סטוק והטמפ במנוחה 26-29 ..
-
- 4 תגובות
- 652 צפיות
-
-
רק שאני מזיז אותו הוא מפסיק... מה זה יכול להיות? זה בא מהכיוון של המאורר של המעבד
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך שלי הבעיה היא שאני לא יודע איך לעשות אז חשבתי להישתמש בתוכנה ATITOOL יש שם שתי כפתורים שמכוונים את הזיכרון ואת התדר למקס שלהם הם זה טוב להישתמש בזה במקום להעלות 10 כל כמה פעמיים ואז לעשות בדיקות יציבות כי פשוט כשאתה לוחץ על הכפתור התוכנה עושה תוך כדי יציבות אז זה טוב וכדי ידני או אוטומתי? ידני? אוטומתי? ועוד משהו יש לי את התוכנה: RivaTuner ועם התוכנה הזו העלתי את המאווררים של הכרטיס מסך שלי ל100% עכשיו זה עושה מלא מלא מלא רעש ה100% האלה ורציתי לשאול האם יש איזה דרך להשתיק את הרעש הזה? ועוד משהו: אוקיי יש לי שאלה קטנה תראו לאחי יש המון חלקי מחשב ואחד מהחלקים ראיתי שזה קירור לכרטיס מסך דרך אגב אין לי קירור לכרטיס מסך שלי אין לי מושג למה אב…
-
- 3 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום לכם , הרבה זמן כבר לא יצא לי להגיב פה בפורמים אוקי אז ככה , יש לי מחשב שקניתי אותו לפני שנה + בערך ל OC נטו המפרט הוא C2D E4300+TUNIQ TOWER GA-965P-DS3 2GB TWINMOS TWISTER 800MHZ BFG 8800GTS 320MB ENERMAX LIBERTY 400W ANTEC P182 כפי שאתם רואים המחשב שלי מצויין ל OC גם מבחינת חומרה וגם מבחינת קירור. הבעיה שלי היא כזאת , כשאני מבצע OC הביצועים שלי במשחקים יורדים מאוד ( משהו כמו 5 - 10 FPS ב COD4 ) בעוד שלפני ה OC המשחק פעל חלק על ההגדרות הכי גבוהות. יש לציין שלפעמים כשאני מנסה לעשות OC המשחק פועל מצויין אבל זה מקרה חריג ומוזר כי כשאני מנסה אחרי זה לעלות עוד את ה OC המשחקים מתחילים שוב להיתקע בעוד שלפי CPU-Z ה OC עבר והוא עומד על ה GHZ הרצוי לפי קביעת ה OC…
-
- 6 תגובות
- 695 צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיה אחרי שאני OC לE4300 אני בודק טמפ' עם CORETEMP ובדיקת מאמץ עם INTEL BURN TEST אחרי שהגעתי לבאס 285 הטמפ' במאמץ לא עברה את ה62 והכל היה יציב. אחרי כמה ימים שעשיתי הפעלה מחדש המחשב נכבה והOC התאפס. הורדתי את הבאס ל270,כמובן שהתוכנה עברה בהצלחה והטמפ' הייתה מצוינת(לא עברה את ה58) ואחרי כמה ימים שעשיתי הפעלה מחדש הOC שוב התאפס. מתח למעבד לא הוספתי,PCIE נעול על 105 מחלק 1:1
-
- 3 תגובות
- 674 צפיות
-
-
לוח asus p5ld2 מעבד pentium d 930 ספק ezcool j450w זיכרונות של CEON קירור Arctic Cooling Freezer 7 Pro אודה לעזרה
-
- 3 תגובות
- 668 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב HTPC והוא נורא נורא מרעיש. הרעש הוא מקירור המעבד, שמרעיש יותר מכל מאוורר סטוק שאני מכיר. =\ הקירור הוא: Arctic-Cooling Freezer 64 LP ושאר המפרט: AMD Athlon 64 X2 5600 ASUS M3N78-EM Antec NSK2480 380W מה אפשר לעשות כדי להפחית את כמות הרעש? תודה, אור.
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. זה מתסכל אותי. קראתי כל מה שאפשר לקרוא על OC (נראה לי). כל פעם שאני מעלה את ה-FSB אפילו בקצת, הוינדווז נתקע בעליה. מה עושים? המערכת שלי: (Q6600 (G0 Big Typhoon VX Gigabyte GA-P35-DS4 rev.2.1 2X1MB OCZ 1066MHz 5-5-5-15 Gigabyte GeForec 8800GTX @ Quadro FX5600 HEC 580Watt DVD Sumsung Western Digital 160GB (2xWestern Digital 500GB (Raid 0 מה אני צריך לעשות???
-
- 6 תגובות
- 726 צפיות
-
-
שלום רב לכולם, לאחר ביצוע OC למערכת: ספק: Enermax 400W כ.מסך: EVGA 8800GTS 320mb SC מעבד: Q6600 + tower Toniq 120 1.5V זכרון: G-skill 4G 800M +0.4v לוח : GA965P-DS3 הצלחתי להגיע ל-3.5GHz, אלא שלהפתעתי גיליתי שבסיום התהליך אמנם המערכת עובדת ללא נפילות אך במשחקים מסויימים יש קטיעות ותופעה של חוסר רציפות בבדיקה שערכתי גיליתי בהרצת CPU-Z שמתח הליבה של המעבד המדוד בפועל הוא לא יציב ונע בין 1.1V ל- 1.4V למרות שעפ"י הBIOS הוא מקונפג ל-1.5V לאחר שניסיתי להוריד מעט את מתח הליבה בביוס ל-1.475 נרשם שיפור במדידה והוא התייצב על 1.428 אך לא מעבר לכך. הורדה נוספת לא משפרת יותר מ1.428 , בנוסף תופעת חוסר הרציפות והקטיעות נעלמה לחלוטין. שאלתי היא: - האם יתכן שהספק לא עומד בביקוש…
-
- 6 תגובות
- 845 צפיות
-
-
היי יש לי כרטיס מסך nvidia 8400 מתוצת leadtek בזמן האחרון המאוורר עושה רעש של "טרקטור" ניקיתי את המאוורר ועדיין לא עוזר איך אפשר להפחית את הרעש ? תודה
-
- 3 תגובות
- 720 צפיות
-
-
שלום לכולם, התחדשתי היום בכרטיס הנ"ל , ד"א אני ממש אוהב אותו ;D, פועל פיקס. בכל אופן, רציתי לדעת אם למישהו יש כרטיס דומה ,אפילו לא חייב של MSI והוא ביצע אוברקלוק ,אז היתי שמח שישתף אותי בתוצאות ,לכמה אפשר להגיע בערך... הספק שלי הוא טוב וכל שאר המפרט אחלה אז רק בשביל לדעת כמה אשפר ללכת ... תודה מראש. ליאור.
-
- 4 תגובות
- 661 צפיות
-
-
אני מתכונן לקנות אותו ויש לי שאלה האם יש אפשרות לשים לו קירור ואם אפשר אז איזה כדאי מובנה או חיצוני?
-
- 1 תגובה
- 501 צפיות
-
-
ממה שקראתי פה קצת אלה הן התוכנות המומלצות לבדיקת הטמפרטורה מכיוון שהן מודדים מהחיישן של המעבד עצמו(מהDTS?) או משהו בסגנון. בכל מקרה,אני מפעיל עכשיו את שניהם ואני מקבל הבדל מאוד גדול בטמפרטורות.הטמפרטורה בReal Temp נמוכה ב15 מעלות מהטמפרטורה בCore Tep (30 מעלות לעומת 45 מעלות,בIdle).איזו תוכנה צודקת? ועוד משהו לא קשור - מה אני מבטל בביוס כדי שאני אוכל לשלוט ידנית בTuniq ע"י הפנל האחורי שלו?
-
- 8 תגובות
- 967 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות את המעבד הנ"ל ואני רק רוצה לדעת קודם אם הוא יכול לפחות להגיע ל3GHZ עם קירור אוויר של 200-300 שקל..? והלוח אם שמתוכנן להיקנות איתו הוא GB DS4.. איך הוא לOC? ובכלל, הוא טוב?
-
- 4 תגובות
- 535 צפיות
-
-
קירור למעבד AMD כבר הרבה זמן אני רואה שאתם ממילצים על קירור אחר למעבד. ולא המקורי שבא עם המעבד זאת אומרת BOX אני מנסה להבין למה צריך בכלל להחליף. במיוחד שהמעבדים הם 65NM יש לי 6000 AMD והוא עומד בקיץ על 40 והמעבד הזה הוא 90NM וגם מה שהוא מאוד שקט
-
- 7 תגובות
- 615 צפיות
-
-
הלוח אם שלי נשרף.. ויש לי לוח חלופי... ואני מתקשה להוציא את המעבד עם המאוורר .. זה עם שתי קליפסים כאלה ואני לוחץ ומנסה לשחרר וזה לא מצליח.. ד"א הלוח ישן.. ואולי יש שיטה אחרת להוציא את זה.. ויש על המעבד מאוורר מובנה שמוחזק חזק המעבד הוא פנטיום R 4 .. SOKET אשמח לקבל עזרה כמה שיותר מהר ..תודה תמונות: http://www.siz.co.il/up.php?i=dmto0mc3odew.jpg ו.. http://up43.siz.co.il/up3/xtzkyj2gmjdn.jpg
-
- 5 תגובות
- 719 צפיות
-
-
אהלן, מזה זמן מה המאוורר של ספק הכוח משמיע מידי פעם רעשים חזקים, זה כרגיל עובר תוך כחצי דקה אבל מן הסתם מציק למדי. בהתחלה חשבתי שמדובר באבק אבל נראה שזו לא הבעיה. יש למישהו מושג מה יכול לגרום לכך? חשבתי לנתק את המאוורר אבל אני חושש להתחממות יתר, מה דעתכם? אני לא משוכנע מה ההספק שלו אבל כתוב עליו שהוא עוצב לפנטיום 4 או AMD K7/8. אני עובד על מערכת בת כמה שנים המבוססת על AMD ATHLON XP2500. אודה לעזרתכם, דני
-
- 4 תגובות
- 784 צפיות
-