עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by waizman,

יש לי קירור למעבד שמפריע לי לסגור את הדלת של המארז כי יש 4 היט-פייפס בולטים לו מלמעלה. חשבתי לחתוך אותם קצת אבל אני רוצה לוודא שזה אפשרי, כי עד כמה שאני זוכר זורם בהם משהו... מה אתם אומרים?

• 12 תגובות
    • 877 צפיות
  2. שלום רב, אני קונה מערכת חדשה השבוע ואין סיבה לא להוציא עוד קצת מיץ אבל יש לי כמה שאלות (פעם ראשונה שאני הולך לעשות את זה אבל אני לא פוחד להכנס לקרבי המחשב או של הBIOS): הערה: אני לא הולך להפוך את התהליך לספורט של לנסות להגיע למהירויות מטורפות עם השקעה כספית מטורפת. מתנצל מראש על היותי noob לגמרי. הרכיבים : מעבד Core i5 3750k או i7 3770k. די בטוח שלא אנסה לעקוף את ה4.2GHZ. לוח אם: עוד לא סגור על דגם (כנראה משהו לא זול של ASUS או Giga) עם ערכת שבבים Z77. GPU : עוד לא יודע אבל ככל הנראה GTX650 או GTX660 (אשמח לקבל חוות דעת והערות, אני גם לא מתמצא בדגמים כ"כ אז כל הכוון יעזור לי מאוד) זיכרון : כנראה שcorsair. מה שבטוח 8GB ומהירות 1600 ללא גוף קירור מובנה מיוחד כלשהו (אל…

• 12 תגובות
    • 3.2k צפיות
  3. |שאלה| בנושא קירור. יש לי ADM 1600 Palomino אז השבוע החלטתי לטפל בבעיות החימום. על הHardDisk אפשר היה לטגן סטייק, חביתות, מה לא. מה שעשיתי זה ככה: 1. הוצאתי את הHD מהתושבת שלו, וחיברתי אותו מתחתיה הפוך, ככה יש לו הרבה יותר אויר. 2. שמתי בחלק האחורי של המארז מאוור (של שנאי) ששואב את האויר החוצה. 3.שמתי מתחת לHarDisk מאורר (גם של שנאי) בזווית אלכסונית שזורק עליו אויר. 4. פירקתי את HeatSInk וניקיתי אותו ואת המאוור שלו, ושאבתי איזה חצי קילו אבק מהמארז. הבעיה שניקיתי את הHeatSink פירקתי אותו מהמעבד ושחכתי שיש שם משחה טרמית, הקיצר החזרתי אותו ככה בלי להחליף משחה, האם זה בעייתי? לאחר כל זה הטמפרטורות הם ככה: (שהמארז סגור) הHardDisk 7200: בערך 48 מעלות. הלוח אם 53…

• 12 תגובות
    • 961 צפיות
  4. ברשותי מעבד i3 2120 וקירור katana 3. המארז הוא מארז gigabyte aurora 3d עם 3 מאוררים מתוכם 2 הם מאוררים עם מהירות של 1400 rpm, כך שהוא מאורר דיי טוב. הבעיה היא הטמפרטורה של המעבד. באיידל זה עומד על 43 ובמאמץ מטפס ל64. לפי מה שראיתי באינטרנט פה ושם, זה אמור להיות הרבה יותר נמוך. לחבר שלי יש גם אותו המעבד, עם איזה קירור ג'נרי מעפן ובאיידל זה עומד אצלו על 40. אני יודע שזה לא טמפטורות שמסכנות את המעבד, אך אני יודע שזה אמור להיות נמוך יותר ואני רוצה את זה בשביל לב שקט גם. למישהו יש דעה או הצעה? תודה רבה.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. אז כך מפרט אתם יכולים לראות בחתימה.. ויש לי שאלה.. אני מצליח להגיע ל4.35 גיגה הרץ אבל הבעיה היא שבתדר הזה הוא יותר נכון מ4.3 גיגה הרץ אני שומע את הספק שלי tt 480 w מעלה ומוריד את המאוורים שלו או לא יודע מה שם אבל אני שומע כאילו יש עלייה וירידה של מתח כאילו הוא רגע אחד מתאמץ ורגע אחד נירגע מוזר לגמרי... עכשיו השאלה שלי היא כזו העם זה קורה בגלל הלוח שכאילו הלוח רגע אחד צורך מתח גבוהה ורגע אחר צורך מתח נמוך.? או שאולי הבעייה היא בספק? ועוד משהו העם הספק יכול להשפיע באופן משמעותי על האוברקלוק או לא?? נ.ב עוד משהו מוזר הספק הזה לא מצליח להחזיק לי את הvapochill שלי לפי הספרים המערכת דורשת 15 אמפר מינימום והספק הזה נותן 18 אבל משום מה שאני מחבר אותו אז הvapochill אומר לי שהמתח נ…

• 12 תגובות
    • 874 צפיות
  6. אני מנסה לעשות OC לא רציני עם המפרט הנוכחי אבל המחשב שלי מסרב בכל תוקף!! עד 220HT הוא מוכן לקבל. אם אני מנסה להגיע ל225 ומעלה המחשב נכנס ישר לקיפאון בלי לחשוב שנייה מיותרת!! (אגב לא נגעתי בשום דבר אחר, לא מתחים ולא נעליים). למישהו יש מושג מה חוסם אותי פה?? אני מתאר לעצמי שזה הלוח אם או הזיכרון.

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by expi,

הם יקרים ... הם שווים את המחיר הזה?

• 12 תגובות
    • 927 צפיות
  8. אוקיי אני יתן כמה פרטים על זה ותגידי מה אתם חושבים... עכשיו זה נעשה בצורה מאוד דומה לקירור מים רק עם חומרים אחרים.... המעגל סגור וממוחזר... יש לי מיכל שבו דחוס חנקן נוזלי מתוך המיכל מוזרם לבלוק שמקרר אותו בסביבות -20 ומטה מעלות עכשיו החנקן שיוצא מהבלוק מגיע לקומפרסור שדוחס את החנקן שוב לאותו מיכל... זה אפשרי ואני יודע שזה אפשרי כיוון שאבא שלי הציע לי את זה והוא מבין.... עכשיו הבעיה שלי היא שאני לא מאמין שצינורות פלסטיק כמו שכולם משתמשים פה אמידים לקור מהרמה הזאת והם יסדקו.... לכן יש פה את הבעיה של ראות של הזרימה לבלוק... ובמקרה שקורה משהו והזרימה מפסיקה אני לא יוכל ממש לדעת... טוב תנו הצעות ותגידו מה אתם חושבים... בתאוריה זה אפשרי...

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by iakovl,

נתקלתי בזה בטעות אבל מי שעשה את הפרויקטים הבאים הוא גאון במיוחד ה LANPC הוא עשה פשוט הכל http://www.zapwizard.com/main.html אני מעריץ אותו

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  10. באיזה תוכנה אני בודק את הטמפרטורה של כרטיס המסך והמעבד? :

• 12 תגובות
    • 701 צפיות
  11. Started by Cha0stAlker,

שלום רב, לפני מספר ימים רכשתי את הקירור למעבד Prolimatech Megahalems, ואני צריך עזרה בהסרת הקירור הנוכחי (Thermalright Ultime-90), הורדת המשחה הטרמית, והתקנת הקירור החדש. אשמח אם תסבירו לי צעד אחר צעד, בגלל שמעולם לא ניסיתי לעשות משהו כזה. ד"א האם המשחה הטרמית שמגיעה עם הקירור טובה מספיק, או שאני אצטרך לרכוש משחה איכותית אותר? תודה.

• 12 תגובות
    • 826 צפיות
  12. Started by ^GunX^,

היי לכולם, אז לפני כמה ימים עשיתי תעלת איורר למעבד (הפכתי את המאורר מאחורה והצמדתי לו חתיכת קרטון שמובילה אוויר לקירור של המעבד) , זה הוריד בכמה מעלות אבל הגדיל את הרעש.. ובכלל המחשב שלי די רועש למרות שבכלל לא מזמן החלפתי לTt silent boost, והוא לא הבעיה-הבעיה ברעש היא בעיקר מהמאוורר שבספק ובכרטיס מסך (יש לי עוד 2 מאוררים במארז אחד מקדימה והשני מאחורה כמו שכבר ציינתי). למישהו יש רעיון איך אני יכול להפחית את הרעש בלי לבזבז יותר מידי כסף?? יש לי סינק ישן של סלרון סלוט 1 בלי מאורר אבל די גדול אולי זה יעזור ..

• 12 תגובות
    • 960 צפיות
  13. Started by Guarding angel,

היי אני על סף החלטה בין שני המעבדים הללו. אחד מהם ישב במערכת הבאה במקום הE7200 ה"זקן" שלי הדרישות הן אוברקלוקינג ממוצע+. הבינותי שסטפינג E0 קריר יותר וצורך פחות מתח וכך ניתן להגיע איתו רחוק יותר. השאלה היא איך הוא יכול "לסחוב" אוברקלוקינג משמעותי (צפי ל4.0-4.5GHZ) עם המערך הנוכחי : Xigmatek HDT-S963 H.D.T (במידת הצורך יוחלף לקירור יעיל יותר) DFI LANPARTY UT P35-T2R G.SKILL HK 4GB (2 x 2GB)DDR2 800mhz F2-6400CL4D-4GBHK SeaSonic 500W SS-500ET-APFC-F3 הE8400 E0 יעלה לי 450שח והE8500 C0 יעלה כ500. ושאלה נוספת : האם הזכרונות הנ"ל יכולים להגביל את יכולות האוברקלוקינג?

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by HitmanW,

בעקרון אם אני מעוניין באוברקלוק לא משמעותי של בואו נגיד לתדר 4.5Ghz. הקירור בכותרת יספיק? ובאמת שניסיתי למצוא מידע בנושא בפורום ובאינטרנט ללא יותר מידי הצלחה לפני ששאלתי. אשמח לעזרה.

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by SharonSx,

רציתי לדעת אם הערכה הזאת של TT היא טובה.. http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=4950 תודה,

• 12 תגובות
    • 572 צפיות
  16. Started by יונדב,

שלום, יש לי בעיה מעצבנת מאד במחשב... המחשב שלי מרבה להתחמם שהוא דולק הרבה זמן...לפעמים הוא גם נכבה...מה אני יכול לעשות? המאוורר שלי נראה לי תקין לגמרי..יש לי מאוורר אחד מעל הצלעות קירור של המעבר ואחד בספק...

• 12 תגובות
    • 880 צפיות
  17. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4949&CatCode=554 והדגם שחופפ לו עם לדים צבעוניים תודה

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. שלום, הכרטיס מסך שנמצא ברשותי הוא ATI Yuan Radeon 9600 SE 256MB 128Bit עכשיו אחרי בדיקה מעמיקה מצאתי שלא הזלמן VF-700 ולא ה VF900 תומכים בכרטיס שלי לפי הרשימה של הכרטיסים התמכים באתר היצרן: לרשימת הכרטיסים הנתמכים של הזלמן VF-700-Cu: http://www.zalman.co.kr/product/cooler/VF700_compatiblelist_eng.html לרשימת הכרטיסים הלא נתמכים (שגם שם הוא לא מופיע) של הזלמן VF-700-Cu: http://www.zalman.co.kr/product/cooler/VF700_incompatiblelist_eng.html לרשימת הכרטיסים הנתמכים והלא נתמכים של הזלמן VF900-Cu: (הוא ממש תומך רק בחדשים היותר מקצועיים משלי) http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=192&code=013 תגלגלו רת הדף למטה עד האמצע ותראו את הרשימה. לאור הבדיקה מצאתי שגם ה-Th…

• 12 תגובות
    • 635 צפיות
  19. Started by SinfuL-,

קניתי היום למחשב החדש שלי את המאורר הזה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_633_1406&products_id=10324 אני רוצה לדעת אם הוא יקרר טוב ולא יעשה סתם אור, אני לא מחפש משהו מטורף אלא קירור סביר שיזרים אויר כמו שצריך. למחשב הישן שלי קניתי את הקירור למעבד הזה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_1560&products_id=12139 אני רוצה לדעת אם הוא יקררטוב ויוריד את המעלות ב-10 לפחות.

• 12 תגובות
    • 729 צפיות
  20. Started by Gil28,

הפעלתי פעמיים אורטוס והטמפרוטורות (ע"פ speedfan) הן: מעבד 56 ליבה 1 51 ליבה 2 51 בעומס כמובן... מה המקסימום טמפרטורה למעבד זה? נ.ב. המעבד על 3200mhz וקירור סטוק

• 12 תגובות
    • 856 צפיות
  21. Started by ConspecT,

אהלן, קניתי היום מחשב חדש עם המעבד I5 2500K דבר ראשון יש לציין שבSYSTEM INFROMATION רשום 3.30 GHZ ולאחריו רשום 3.60 GHZ... כאילו עשיתי OC למרות שלא קיצר, הכול עובד מעולה, אבל שבדקתי טמפרטורות זה לא היה נראה מבטיח בIDLE הוא על 40 מעלות, ובמאמץ מגיע לאיזה 65 הקירור הוא של ZALMAN משו זול (30 שקל כזה) אבל הבנתי שהוא עושה את העבודה.. בדקתי טוב שחיברתי איתו ושמתי מישכה לפי הכמות שצריך לשים האם הטמפטורות האלה טובות?

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. אני מחפש מארז FULL TOWER אם ספק (ואם אפשר אם מאווררים וחלום מובנים כי אין לי כח לעשות מודינג שוב) עד 1000 שקל (אפשר קצת לגלוש במחיר אבל לא הרבה)

• 12 תגובות
    • 963 צפיות
  23. שלום יש לי מארז מסוג PHANTOM 410 יש לי שני מאווררים למעלה אחד מאחורה אחד מקדימה ואחד על הדלת ויש לי קירור למעבד מסוג NACTUA NH-D14 שמופנה אחורה רציתי לדעת מה תצורת המאווררים האפקטיבית ביותר שאני יכול לעשות מבחינת כניסה יציאה וכו' תודה על התגובות נ.ב. העליתי תמונה עם התיאור יש לי אפשרות להוריד את המאוורר הקדמי יותר נמוך השניים העליונים וזה שבדלת הם 140 והאחרים הם 120 [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. השוע הגיע החבילה התחלתי להרכיב אני לקראת סיים בנתים קצת תמונות

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by noambason,

מה אמורה להיות הטמפ של המעבד עם גוף הקירור הנ"ל + מאורר 120ממ ולוח האם בתוך מארז Atec p182. (שלושה מאווררי 120ממ)

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.