עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני בקרוב מאד הולך לעשות חלון במארז. באיזה עובי צריך להיות הפרספקס? ניתן לעשות חור בפרספקס בעזרת מקדח כוס? הוא יחזיק מעמד? תודה.

• 12 תגובות
    • 760 צפיות
  2. Started by mx-3,

שלום, נכנסה תקופת הקיץ, ואני בלחץ כמו כל שנה, רק שאני עם המחשב החדש יחסית שלי. החדר שלי הוא חם מטבעו, יש ימים עם הרגשת סאונה, ובהתאם מושפע גם המחשב, השאלה אם אלה טמפ' סבירות, או שצריך לפעול איכשהו בנידון. בדקתי לפי ספידפאן, ולפי התוכנה של נוידיה שבודקת את הטמפ' והביצועים: וזה לא במאמאץ תודה[br]פורסם בתאריך: 20.06.2008 בשעה 19:16:53 אחרי שעה משחק, הטמפ של כרטיס המסך עלתה ל77. לפי הבודק של אנווידיה.המשחק קרתע, אז יצאתי לבדוק. הגיע אף ל82!! מה עושים?!

• 12 תגובות
    • 558 צפיות
  3. Started by elyaz,

עשיתי בדייקנות את כל מה שכתוב במדריך הזה http://hwzone.co.il/community/threads/526907-%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%90%D7%95%D7%91%D7%A8%D7%A7%D7%9C%D7%95%D7%A7-%D7%9C%D7%9B%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%99-AMD-%D7%91%D7%90%D7%9E%D7%A6%D7%A2%D7%95%D7%AA-MSI-Afterburner וזה מתסכל אותי. גם עם MSI AB וגם עם sapphire trixx, מעבר לתדר של 1090, וגם כאשר אני מעלה את המתח עד 1.200V אני מקבל המון שגיאות בOCCT, אך בבנצ'מרקים שעשיתי כמו heaven 4 ו 3DMARK לא היו בעיות. מחיפוש ברשת אני רואה אנשים שמגיעים לתדרים יותר גבוהים. איזה הסבר יכול להיות לזה? האם ניתן\כדאי לבצע אוברקלוק ולהסתמך רק על בנצ'מרקים\לשחק במשחק, ולא לבדוק עם OCCT? תודה

• 12 תגובות
    • 5.5k צפיות
  4. Started by TATA BOX,

היי, אשמח להמלצה לקירור למעבד הנ"ל במחיר של עד 100 ש"ח (מעדיף להזמין מאמזון) הstock שהגיע איתו מאוד רועש אז חשוב לי שהחדש יהיה שקט. המארז שלי הוא מעט קטן: Anter P5, אז נא לקחת בחשבון. תודה!

• 12 תגובות
    • 3.5k צפיות
  5. לפני כמה ימיפ פורסם באתר מארז שאשקרה מקפיא את המעבד. ויש לי כמה שאלות (עשיתי חיפוש ולא מצאתי...): 1.) לפי מה שאני ראיתי מוצאים את המאוורר של המעבד ובמקום זה תוקעים צינור שבוא עובד הנוזל? זה נכון. 2.) האם יש קירור כמו שהזכרתי בשאלה 1 רק למעבד או שיש עוד "צינור" לכרטיס גרפי? 3.) כמה לעזאזל זה עולה? והאם זה שווה את ההשקעה? 4.) בריא להפעיל את המערכת איתו 24/7??? 5.) כמה חשמל הוא צורך? כל מי שיענה אני יודע לו מאוד MOOMOO THANKS

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by yambtz,

אני רוצה להחליף את הירוק הזוועתי הזה בכחול אולטרה ברייט. הירוק הוא אולטרה ברייט גם דרך אגב.

• 12 תגובות
    • 928 צפיות
  7. במסך FREQUNCY VOLTAGE חסרים לי שם מלא אפשרויות כמו CPU Clock Ratioו Performance Enhance וגרוע מזה אני לא יכול לשנות מתחים ידנית System Voltage Control מה אפשר לעשות? המעבד שלי הוא E2140 1.6 עם קירור סטוק . בתמונה התחתונה הצילום מסך ללא האופציות בתמונה העליונה יש את כל האופציות שחסרות לי ואף יותר.נלקחה תמונה ממחשב של חבר. לוח אם GA-EP45DS3 GIGABYTE [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 976 צפיות
  8. Started by redti,

הרמתי את המעבד ל3.73GHZ /1.376V הזכרונות2.1 /4-4-4-12/830MHZ המעבד קר..ממש קר 30 ומשהו מעלות.. כל ניסיון שלי להעלות את המהירות ובמקביל את המתח עבור המעבד או הזכרון פשוט נכשל לא מעלה לי את המחשב ואני לא מבין למה..אפילו סתם העלאה קטנה של 5FSB ייתכן וזה קשור לVOLTAGE של ה"הגשרים" או משהו אחר? זה יכול להיות הספק (רק 430 וואט) ?

• 12 תגובות
    • 866 צפיות
  9. אחרי שבוע שעבדתי במהירות של 3000MHZ , הטמפ' התחילה לעלות לי על העצבים. (80 מעלות במאמץ ) החזרתי היום את המעבד למהירות סטוק, והטמפ' עומדת על 65 מעלות במאמץ! לא נראה לי שיש בעיה בסירקלוצייה במארז, מכוון שכול הרכיבים האחרים במחשב שלי מקוררים מעולה - כרטיס מסך לא עובר את ה 67 במאמץ, צ'יפסט 30 מעלות +-, וארדיסק 30-35. 65 במאמץ על מהירות סטוק + BT VX זה לא קצת מוגזם? :s05: ד"א בחדר שלי אין מזגן, רק בסלון.

• 12 תגובות
    • 993 צפיות
  10. אז ככה פעם יכלתי לעשות בעזרת התוכנה easy tune4 אובר קלוק מ-2400@3600 עכשיו בזמן האחרון נכנס לי משחה טרמית לחור של המעבד של אינטל אני לא יודע בדיוק אם זה קשור או לא ... בקיצור יש לי לוח אם gigabyte ga-8s648fx זיכרון geil 256 2700 333mhz ומעבד 2.4 של אינטל בקיצור אנשים תעזרו עצות בבקשה משהו... תודה מראש :-[

• 12 תגובות
    • 861 צפיות
  11. Started by MiniMizer,

סוף סוף הצלחתי להתקין את ההארדקנו מבלי לשרוף/לקצר את המעבד ;D בעזרת חתיכה של סלוטייפ הדבקתי את החיישן שלו על צדו העליון של המעבד, כך שקצהו נוגע בליבת המעבד. הכל פועל והכל פועל בסדר. כאן מתעוררת הבעיה, למי להאמין? MBM (שלוקחת את המידע מהחיישן שנמצא מתחת למעבד, החיישן המובנה בלוח) מראה טמפרטורה של 51 מעלות צלסיוס. הארדקנו (שלוקח את המידע מהחיישן הנמצא מעל המעבד וקצהו נוגע בליבה) מראה טמפרטורה של 45 מעלות צלסיוס. השאלה היא למי להאמין? אני מודע לעובדה שהחיישן שנמצא מתחת למעבד לא נוגע ישירות בליבה והמדידה שלו לא הכי מדויקת בעולם, אבל מצד שני, גם החיישן של ההארדקנו לא נוגע כולו בליבה אלא רק הקצה שלו. עכשיו הטמפרטורה נעה בין 44.0 לבין 44.9, מבלי לעבור את הגבולות, וטמפרטורת גוף …

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by VooDoo3,

הי , כמו שאתם בטח יודעים, היום קיבלתי את הוולקנו +7, התקנתי אותו ועשיתי OC למעבד שלי ל900 (6x150) . הוולקנו מטפל יפה במעבד ומשאיר אותו בחום ממוצע של 30 מעלות . לוח האם לעומת זאת כבר מגיע לחום של 40 (32 לפני ההאצה) מעלות . נסיתי לכוון מאוורר לכיוון הציפסט הראשי , שגם לאחר ההאצה נשאר קריר , אבל זה לא עזר ... נגעתי בזכרונות והם גם די קרירים . אז איך אני יכול לקרר את הלוח-אם ? :-\

• 12 תגובות
    • 950 צפיות
  13. אם אפשרות ל OC בעתיד* (שונה) מה כדאי לקנות ואיך הזלמן הזה http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=174&code=005 תקציב עד 500שח שלא יהיה גדול מידי מעבד E6600 סוקט 775 תודה ניר

• 12 תגובות
    • 695 צפיות
  14. Started by speedyhead,

שלום חברים, אני חדש לפורום וזאת ההודעה הראשונה שלי, וזו עומדת להיות גם מערכת קירור המים הראשונה שלי הלוח שאשתמש בו הוא asus p6t deluxe v2 עם מעבד core i7 920 יש לי מספר שאלות: 1. צריך המלצות על waterblock טוב ל-cpu 2. האם שווה להשקיע בקירור מים גם ל-northbridge chipset? האם זה ייתן לי שיפורים משמעותיים ב-overclocking של המעבד ו/או ביצועים טובים יותר על הכרטיס מסך שלי (4850x2 2gb אגב...)? אם כן, אשמח לקבל המלצות גם ל-waterblock מתאים בשביל ה-northbridge, אחד שמתאים אל הלוח 3. האם יש אפשרות לקנות את הרכיבים הנ"ל בארץ או שאין סיכוי ועדיף/חובה להזמין מחו"ל? אציין גם שהנסיון שלי ב-overclocking גם הוא מועט, ותמיד היה על קירור אוויר, אבל אני להוט ללמוד תודה , עידן

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. אם אפשר לקבל תגובות למי שיש את זה או מי שמבין... הבעיה היא שהמאורר מפסיק לפעול...הוא מגמגם ואז מתכבה....והמעבד מגיע ל50 מעלות והוא עדיין לא נדלק.... אני רוצה לדעת אם זה תקין... הC&Q מבוטל...וניסיתי שהוא פעיל...לא משנה... יש עוד איזה משהו בביוס שיכול להפריע לזה??...אולי HW MINITOR??..או שזה פשוט מאורר מקולקל...

• 12 תגובות
    • 610 צפיות
  16. ההודעה הקודמת נמחקה הודעה חדשה - שיא מעלות של מעבד: טוב החלטתי אני חייב מאוור למעבד דחוף בבקשה המלצות אתם פשוט לא מאמינים מה היה החום של המעבד שלי היום נחשו 55? 60? 65? לא!!!! 74 מעלות !!!!. אתם נגנבים בהתחלהסתם לחצתי ctrl+alt+del כדאי לראות כמה העומס של המעבד, בדר"כ זה בערך 0-5 % אבל אצלי ללא שום תוכנית ברקע זה היה 60 אחוז !! לא האמנתי ולא הבנתי למה חשבתי מה זה יכול להיות, ואז חשבתי לבדוק את החום, פתאום אני פותח את התוכמה ורואה 74 מעלות (בדקתי בתוכנה הזאת שחכתי איך קוראים לה sidra נראה לי או משהו כזה). טוב בקיצור ראיתי את זה ישר כיביתי את המחשב. אחרי דקה הדלקתי עוד פעם את המחשב כדאי להיכנס לביוס לראות אם זה באמת חם כל-כך או שהתוכנה מזייפת אני נכנס לביוס ואני רואה 70 מ…

• 12 תגובות
    • 823 צפיות
  17. Started by Ran B,

תראו ללכת עד לאזור התעשיה ולהתרוצץ ולחפש מקדח כוס זה די קשה ואין לי כוח לזה.. ועוד בכלל זה יחסית יקר לפתרון ש"גילתי".. הלכתי להום סנטר..קניתי דיסק למקדחה שמסוגל לחתוך בקלות פלדה ומתכת כלשהיא.. וקניתי משייפים למקדחה.. לקחתי את המארז של עכשיו..במלאה אני מקבל חדש עוד שבוע...(D:) ועשיתי ניסוי נגיד שאני עושה חור בצד הדלת איך אני אצליך לעשות אותו טיפה עגול ויפה.. פשוט מאוד..חתכתי בשניות קו ישר... ואם המשייפים עגלתי פה ושם..(כמובן שרוצי לחתוך קו ישר די קטן שאני עשה את זה באמת..) וזה יצא פשוט וקל ישר ויפה.. אפשר גם לעגל רק את הפינות והחור יהיה ריבועי עם פינות עגולות וזה יחסום ממש טיפה את המאוורר ככה שזה לא משפיע.. (לפי ידעתי..).. אבל בקיצור אני מרוצה שהצלחתי למצוא פתר…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Bessmertniy,

http://www.xtremesystems.org/modules.php?op=modload&name=Seviews&file=index&req=showcontent&id=29&page=3 מישהו יודע איפה ניתן להשיג את חומר הפלא הזה???? תראו איך הוא מול ה 3! ב5 פחות מ ה 3!!! וואו מכובד!!

• 12 תגובות
    • 779 צפיות
  19. המערכת שלי היא: AMD ATHLON 1600 EPOX 8KHA+ MOTHERBOARD VOLCANO 6CU+ HSF ואני רוצה להוריד את הטמפ ב 8 מעלות בערך אנא עזרו לי יש לי מארז EVERGREAT עם מאוורר לספק כוח ועוד מאוורר שמכניס אויר

• 12 תגובות
    • 2.8k צפיות
  20. אוקי המיפרט- EPOX 8RDA3PLUS AMD 2500 BARTON בירצוני לישאול לאיזה אוברקולק אני יכול להגיע אם המכפלה סגורה ?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by climax,

שלום יש לי כרטיס geforce6800gt agp8x עכשיו אני מעוניין לעשות לו אוברקלוק אני צריך קירור בשביל אוברקלוק לכרטיס מסך??

• 12 תגובות
    • 761 צפיות
  22. בוקר טוב ושבת שלום ברשותי הלוח P5LD2 עם הביוס הכי חדש ועליו מעבד חמוד P D 805 אני על קירור סטוק ולכן אני לא רוצה לעשות OC רציני עד שיגיע הBT אבל... אני רוצה לראות אם אני יכול להפוך את המעבד ל820 אני מחפש מחפש ומחפש ולא מוצא איפה בלוח אפשר לשחק עם המכפלה תודה לכולם

• 12 תגובות
    • 754 צפיות
  23. Started by moranhoresh,

שלום לכולם, אני קניתי מעבר פנטיום 4 במהירות 2.8C. עם המעבר הגיע מאוורר של אינטל. שאלתי היא: האם צריך למרוח משחה טרמית על המעבד כשמתקינים את המאוורר או שאפשר פשוט ישר להתקין את המאוורר על המעבד? אני כמעט ולא מתכוון לעשות OC למעבד, אולי רק קצת. תודה מראש

• 12 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. בכמה שירטוטים של מגעלים יש סימון של חיבור לאדמה וגם סימון של חיבור למינוס של מקור המתח מה ההבדל בייניהם ? אני מבין שאדמה זה פונטציאל 0V, אבל למה צריך את זה ולמה אי אפשר "להסתפק" בהדק השלילי ?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by huber,

אני רוצה להזמין מפה את אחד ההיטסינקים הבאים, איזה מהם הכי כדאי?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.