אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
ולשים איזה 120 ? או שהם מספיק טובים ?
-
- 4 תגובות
- 601 צפיות
-
-
שלום לכולם ולילה טוב, עשיתי עכשיו ב5 דקות בערך אוברקלוק ראשון שלי, עשיתי אותו דיי דפוק כזה נראה לי... כל מה שעשיתי היה לנעול את ה PCI-E על 100 ואז פשוט העליתי FSB, היה לי 333x9 ושמתי 400x9... עכשיו יש לי E8400 על 3600Mhz, קירור של EVERCOOL שבערך כמו סטוק... טמפרטורות שלפני היו 38-39, עכשיו זה 45-48, במנוחה כמובן.. לא העליתי מתחים והדברים היחידים שעשיתי היו: -נעילת PCIE ב 100 -העלאת FSB ל 400 (בפעם אחת לא בצעדים) -שמתי את ה Voltage Manegmant או איך שלא קוראים לו על AUTO, היה על MANUAL אבל אחרי שלוחצים על האפשרות של לשנות FSB לבד זה רושם באדום עם סימן קריאה שצריך לשים על AUTO את זה.. -היה בביוס עוד משו שהבהב באדום עם סימן קריאה, שכחתי מה רשום אבל זה היה משהו עם בחי…
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום ! אבקש את המלצתכם לקירור טוב למעבד Q9550 OC לא יהיה מאסיבי מסגרת השקעתי כ-600 ש"ח תודה לכל העוזרים
-
- 4 תגובות
- 640 צפיות
-
-
שקניתי את המחשב לפני איזהחודשיים שלוש הטמפ' של המעבד ללא מאמץ היו 23-28 ובמאמץ הם הגיעו ל 40 גג טמפ' הכרטיס היו 40 ללא מאמץ ו עד 60 גג במאמץ מאז הוצאתי את המעבד מהתושבת אינפור פעמים כולל את הקירור ואז המעבד הגיע ל35 ללא מאמץ ובסביבות ה 50 במאמץ (אחרי או.סי קטן בלי להעלות מתחים) יש לציין שהחלפתי משחה פעמיים! פעם אחת מרחתי שכבה דקה על כל המעבד ופעם שמתי באמצע ומרחתי את זה קצת עם הקירור (סטוק) המעלות של המעבד ירדו לכיוון ה28-29 ללא מאמץ והכרטיס ל 43-45 ללא מאמץ אבל משום מה עם הזמן הטמפרטורות עולות יותר יותר יש למישהו איזה רעיון ממה זה נגרם ? שתי סוגים של מריחות שונות והאם זה אמור כל כך להשפיע לעבר הכרטיס מסך ? הטמפ' מעבד ללא מאמץ כרגע הם 35 והכרטיס ללא מאמץ 50-51 אז למ…
-
- 5 תגובות
- 609 צפיות
-
-
טמפרטורות גבוהות? יש לי אנטק 300 מחשב חדש! מעבד בוקס! חשוב להזכיר... קירור למעבד וונדטה 1 שתי מאווררים מקדימה 120 מילימטר (מכניסים אוויר), בצד אין כלום, אחד למעלה מוציא אוויר ואחד מאחורה שגם הוא מוציא אוויר... הטמפרטורות של כל ליבה: 40 של הראשון, 32 של השני, 26 של השלישי, 32 של הרביעי. נורמאלי? עדיף לשנות את כיווני האוויר של המאווררים?
-
- 70 תגובות
- 6k צפיות
-
-
היי חברים ראשית זה המפרט שלי לוח אם Asus P5kc כ. מסך Zodiac 8800GT512 מעבד quad q6600 ספק כוח corsair 450W מאוורר למארז Thermaltake Thunderblade מארז Saggita זה בעקרון הרוב לא אתאר את הכל.. העניין הוא שאני משחק במשחק או עושה איזו פעולה אינטסיבית במחשב הטמפ' של הכ. מסך עולה ל- 89 ואף 91! השאלה אם זה תקין ? היו לי מספר מסכים כחולים ברגע שהמחשב נתקע עשיתי את הדברים הבאים שידרגתי את הביוס, שידרגתי את הדרייבר של ה. מסך ואף שנמכתי אותו וכו.. אני אובד עצות יש לי עדיין אחריות על הכ. מסך השאלה אם יחליפו לי ?
-
- 3 תגובות
- 611 צפיות
-
-
טוב דבר ראשון, מפרט: AMD Athlon 2X 4000+ קירור Stock. זיכרון: 1GB 667MHZ. לוח אמ: M2a-vm HDMI של Asus. זה HTPC כך שהמארז הוא לא ענק, אבל גם לא פצפון. סתם שיעמם לי קצת אז נכנסתי לביוס והסתכלתי שם, מברר מה לעשות ואיך. העלתי קצת את המתח (מ-200 ל-215) והתדר של המעבד עלה (מ-2.1 ל-2.26 בערך..). עכשיו, אני מניח שאם אני מעלה בתדר כזה קטן, אין צורך לשנות מכפלות או מתחים. אבל אם אני רוצה לעשות OC רציני יותר, אני יודע שצריך להעלאות מתחים, לשנות מכפלות ולהעאלות את התדרים כמובן. איך אני יודע מתי? ואיך אני אדע "לא להגזים"? אני לא באמת יודע מה לעשות.. וקראתי מאמרים בפורום ואת המדריכים באתר. ואיך אני בכלל יודע מתי (ואם בכלל) צריך לגעת בזכרונות..? ד"א, מלבד המאוורר סטוק…
-
- 1 תגובה
- 538 צפיות
-
-
שלום. אני מחפש קירור למעבד. אני רוצה להחליף את הקירור שלי בגלל שהוא מאוד מרעיש (הקירור האורגינל של אינטל). OC בנתיים לא , אולי בעתיד. ראיתי שהמליצו פה על הקירור הזה : http://www.coolermaster.com/products/product.php?act=detail&id=4509 אבל אני לא יודע אם הוא בכלל מתאים למפרט שלי (אני ממש לא מבין בזה). הלוח אם והמעבד שלי הם: CPU Type Intel Pentium 4 530, 3000 MHz (15 x 200) Motherboard Name Asus P5P800 (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN) אם צריך עוד פרטים תגידו. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 535 צפיות
-
-
אני צריך מאוורר פשוט ושקט לcore2dou 775 שלי. לא מחפש שום ביצועים מיוחדים, לא עושה אוברקלוק. חשוב שיהיה שקט ולא מזמזם
-
- 5 תגובות
- 703 צפיות
-
-
כשאני מדליק את המחשב, המאווררים עושים רעש חזק מאד ולא קבוע. בדרך כלל אני לא מכבה את המחשב, רק עושה stand by שאני הולך לישון, יכול להיות קשר?
-
- 5 תגובות
- 752 צפיות
-
-
אילו מבין המאווררים יותר אמין, פחות מרעיש, יותר טוב ? Arctic Cooling Alphine 7 או OCZ Vendetta ? תודה !
-
- 5 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום לכולם, בחודשים האחרונים המאיץ הגרפי שיש לי GeForce 8600GT Super 512MB PCIe של Palit מייצר רעש טורדני מאוד מהמאוורר שלו. ניקיתי אבק עם אוויר דחוס, פירקתי והרכבתי. זה בא והולך (כנראה תלוי במהירות המאוורר, לא הצלחתי לאמת זאת בצורה חותכת בעזרת speedfan) הקיצור - נמאס לי מהרעש, אני מתכוון להחליף אותו במשהו דומה (אלא אם כן למישהו יש רעיון טוב כיצד להעלים את הרעש) איך הכרטיס Asus nVIDIA GeForce EN9500GT Magic DI 512MB PCIe ? המחיר דומה מאוד לקודם, ~450 ש"ח אינני גיימר כבד, אולם האם יש מצב למשהו מעט יקר יותר שנותן תמורה טובה משמעותית? תודות
-
- 8 תגובות
- 782 צפיות
-
-
ערב טוב. ברצוני לדעת איזה גוף קירור מבין השלושה הכי טוב. http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=1610 http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=3884 או http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=928 אל תסתכלו על המחיר. אבל להתייחס אך ורק לשלושת גופי קירור אלו. תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 571 צפיות
-
-
החלפתי קירור לvandetta.. ונראלי שאני יילך על אוברקלוק ישלי e72000 לוח ג'יגהבייט g31 זיכרון 3 ג'יגה kingston עד כמה אתם ממליצים שאני יעלה את המהירות של המעבד?
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות OC יש לי מארז NZXT Tempest ויש מקום לרדיאטור 120mm כפול מעבד Q9550 לוח אם ASUS P5Q אני צריך המלצות
-
- 8 תגובות
- 799 צפיות
-
-
אוקי אז ככה קניתי היום וונדטה מfox pc אני מנסה לחבר אותו למחשב וזה פשוט לא מתחבר אחרי שאני מורח עליו את המשחה הטרמית קשה להכניס אותו לא יודע איך להסביר המפרט כתוב לי בחתימה אם אתם צריכים
-
- 1 תגובה
- 557 צפיות
-
-
אני מנסה לעשות OC ל-4850 CF שלי... בקיצור אני מצליח נחמד אבל ממש לא מרשים... שאני מגיע לסביבות 680 לליבה מתחילים ארטיפקטים ולא בגלל חום. האם העלאת ה-PCI-E ל-105 יעזור?
-
- 4 תגובות
- 619 צפיות
-
-
משום מה כשאני מנסה להעלות משו בכרטיס ולהריץ 3Dmark או את Grid (כי זה מה שיש לי מותקן) אפילו על העליה הכי קלה (20Mhz) אני מקבל ארטיפקטים. כשעשיתי את הauto-thingy של הCCC גם קיבלתי ארטיפקטים. כשניסיתי את Rivatuner, בנקודה מסויימת המחשב פשוט קרס.
-
- 13 תגובות
- 955 צפיות
-
-
ערב טוב.. התקנתי את התוכנה.. עכשיו זה לא נראה מסובך מדי, אבל עדיין אני פוחד להרים את זה יותר מדי.. מישהו יכול להסביר לי מה אני צריך לעשות בדיוק? בפונצקיה של הadvance.. לא ה-easy מישהו שעשה את זה כבר פעם ללוח גיגהבייט.. תודה .. זה המפרט של המחשב: intel Q9300 2.50mhz P35-DS3L GYGABITE קירור מעבד פריזר 7 פרו ועוד 3 מאוררים 120ממ חוץ מזה.. אם זה קשור אז זיכרון 2X2048 תודה רבה למתייחסים
-
- 4 תגובות
- 669 צפיות
-
-
לאור העובדה שאמא שלי נוסעת לארה"ב, אירוע שלא ניתן להתעלם ממנו , אני נאלץ להביא איתה כמה מוצרים ככה על הדרך. חשבתי על השילוב הזה למערכת הקיימת שלי : 1+2. חיזוק לונדטה 3. מאווררים למארז 4. לונדטה, לחץ סטטי גבוה ב60% ממאווררים של noctua 5. מתכנן לעשות חלון במארז, ורוצה לעשות אותו עצבני יש לי הגבלה של 100$/400 ש"ח, את ההפרש חשבתי להשקיע בבקשר מאווררים של זלמן (תמיכה בשישה ערוצים) שניתן להשיג בארץ (זיגזג). יש עצות לשיפור/ייעול? הכל יתקבל בברכה. ד.א. מישהו מכיר מאווררים של Panaflo? (ייצור של פנסוניק)
-
- 1 תגובה
- 548 צפיות
-
-
היי, רציתי לדעת מה הטמפ' המקסימלית שמותר לעבוד עם הכרטיס מסך הזה במשך שעות ארוכות(למשל במשחק וכו'..) בלי אוברקלוקינג, כמה במאמץ צריך להיות פחות או יותר וזה בסדר? אני רוצה לעשות אוברקלוק עם התוכנה ATITool, והעלתי כבר מ560 ל600 בCORE בשלושת הפרמטרים בתוכנה(2D, 3D Low Power, ו-3D Pref.) עשיתי SCAN FOR ARTIFACT וחיכיתי במשך רבע שעה שלמה - ולא קיבלתי שום דבר, הכל בסדר גמורהעניין הוא שהוא לא עשה עם הקוביה הזאת תלת מימד וסובב אותה.. למה? האם אני קודם צריך ללחוץ SET CLOCK? או שזה בכלל כפתור רק אחרי שאני יודע בטוח שהכל יציב? הרי אני רואה שכבר באמת זה על 600 והכל, אבל איך אני גורם לו לעשות את הבדיקה של התלת מימד לראות אם הוא יציב על העאלה של ה40HZ האלה על הCORE? וכמובן להמשיך הלא…
-
- 7 תגובות
- 718 צפיות
-
-
היי, ההייתי רוצה לקבל בבקשה עזרה בעשיית OC למעבד יחסית ישן - פנטיום 4 , 3 ג'יגה הרץ, סוקט 478(פרסקוט) 800FSB כזכור לי לוח אם - ASUS P4P800 עכשיו העניין הוא כזה: כמה VOLT להגדיר מינימום לעוד 600MHZ שיהיו יציבים?(כאמור 3.6) 1.575V? יותר? פחות? עד כמה לשחק עם הוולטים בביוס? אני רוצה לשבור כבר את המחסום של ה600, להגיע ל800 ואפילו ל1000(שיהיה 4.0GHZ או לפחות 3.8 במקסימום) עד כמה וולט מותר להגיע למעבד הזה? יש לי בביוס עד 1.9V... אני מאמין שוולט כזה גבוהה הורג אותו מהר...נכון? ייתכן במיידית? שהכל יעבוד יציב וטוב.. עומס למעבד אני בודק רק עם התוכנה PRIME 95 שפועלת כפול משתי תיקיות שונות בכוננים שונים. האם זה מספיק להריץ אותה שעה? האם צריך יותר? הקירור שלי למעבד הוא ביגטייפון בן ש…
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי רציתי לדעת מה צריכות להיות הטמפרטורות של הכרטיס מסך שלי , x1950xtx . במנוחה הטמפרטורה שלו עומדת בערך על 63-68 מעלות ובמאמץ מגיעה עד ל 83 מעלות. אני חושב שזה לא צריך להיות ככה , מישהו יכול להגיד לי מה צריכות להיות המטפרטורות שלו ? תודה
-
- 5 תגובות
- 903 צפיות
-
-
היי אנשים. כפי שבטח שמתם לב, תכננתי לקנות מחשב המכיל את קירור ה-Thermalright Ultra-120 eXtreme שמצויד ב-2 מאווררי NF-P12, מתוצרת Noctua. לאחר בירורים ארוכים, מסתבר שנגמר המלאי שלהם בארץ.. ככה שאני בבעיה. אני צריך המלצה ל-2 מאווררי 120mm, שיהיו כמה שיותר יעילים עם הקירור שרציתי. התקציב המקסימלי הוא 100 ש"ח למאוורר, לא כולל המשלוח. תודה רבה לעוזרים והמשך יום נעים
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שאלה קטנה ודיי מטומטת, איזה משחה טרמית לקנות? אני מניח שלכתוב תקציב זה לא פרקטי 30 שקל לא ישברו אותי. יש לי 2 מחשבים שאני רוצה להחליף להם את המשחה, אני צריך לקנות 2 "מזרקים" (או שפורפורות, אנערף..)? או שיחידה אחת תספיק ל-2 מעבדים? תודה ויום נעים.
-
- 3 תגובות
- 700 צפיות
-