עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Sp_RuS,

שלום! חבר קנה מחשב חדש, בגדול זה לעבודה בלבד, אבל אין סיבה לא לעשות OC, במיוחד שהוא מריץ visual studio ו matlab. המפרט: intel dual core E2200 2.2Ghz 1MB cache s775 800Mhz לוח: asus p5kpl-cm (775 c2d, 1333Mhz, intel G31, DDR2 800) זכרונות: kingston 2GB DDR2 800 Hitachi 250GB (8MB) 7200 rpm sata ספק די חלש: ג'נרי אם אני לא טועה, Golden tiger 450W PSU עם מאוורר 120ממ. הקירור הוא ממש פשוט, קירור רגיל... מה לפי דעתכם אני אצליח לסחוט מהמחשב הזה?

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. היי, יש לי HTPC בתוך מארז שוכב סילברסטון GD01 המעבד E8400 עם OC ל 3600MHZ הקירור היום הוא AC ALPINE PRO (לא תוכנן OC במקור...) - הוא מחזיק יציב, אבל גבולי ב STRESS (רחוק כ- 20C מ- TJMAX ב INTEL BURN TEST* יכול להיות שזה לא יספיק לקיץ... אז אני רוצה לחפש קירור חליפי *שקט*. חשבתי על MINI NINJA פסיבי או עם מאוורר שקט (או מוד 5V) האם זה ישפר את הקירור? האם יש אפשרויות עדיפות? תמונות של המארז מבפנים (עשוי להיות קצת צפוף לקירור גדול - חשבתי על FREEZER XTREME - אבל לא בטוח שיכנס) http://i207.photobucket.com/albums/bb264/amir__n/htpc2/_P7170223.jpg http://i207.photobucket.com/albums/bb264/amir__n/htpc2/_P7170221.jpg תודה

• 14 תגובות
    • 996 צפיות
  3. הלוח הוא Asus P5K המעבד Q6600 חיברתי את הכל היום והמחשב נכבה לי לאחר 40 שניות. הביוס הודיע לי על בעיית אוברקלוקינג הוצאתי את הג'מפר והחזרתי, אך ללא הועיל. כשהסתכלתי בהגדרות מתח ושעון מעבד ראיתי שהמתח על 1.025 ומסומן באדום! אני מפחד לשחק עם זה ולהרוס את המעבד, אז מה הפתרון הכי טוב? אני חושד שהבעלים הקודם שיחק עם המתחים של הלוח.. האיפוס של הג'מפר לא היה אמור לפתור את זה?

• 0 תגובות
    • 583 צפיות
  4. Started by Jules Winnfield,

אהלן, אני עם OC ל2.9GHZ למעבד שבמפרט על 1.45V ואני יכול לעבוד אפילו עם פחות V אבל העליתי טיפה למקסימום יציבות. את הזיכרונות השארתי בתדרים המקוריים מאחר והOC לא כזה גורד שחקים. עכשיו לשאלות, 1. כאשר אני מנסה לעלות עוד טיפה את התדרים (2.95-3.0) צריך לעלות את הV ל1.5-+ בשביל יציבות, למה? (וגם זה לא הכי יציב - קורס לאחר כחצי שעה כאשר השימוש בזיכרונות עולה לכ1.97 מתוך 2 גיגה). 2.מה אומר המשפט הנ"ל (מהביוס)?: "allows you to disable or set the processor vCore offset voltage. Configuration options: disable or Offset 50.0mV" מה הכוונה פה? לא במקרה להעלאת המתח של הצי'פסט? 3.מה אומר המושג: "MCP55 HT width" והאפשריות לשינוי בביוס הן [חץ למטה 8 חץ למעלה 8] ואותו הדבר עם 16 טמפ בOC נ…

5. ככה כמו שבתמונה? או שעליו שבעצם יכסה את הצ'יפסט ככה שלא יראו? הנה תמונה של המחשב שלי באיזור הצ'יפסט... [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 511 צפיות
  6. http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1380 http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1297 http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1520 לוח P43 של גיגהבייט, E5200 מעבד מצויין עם יכול OC מדהימות וזיכרונות 800 של G.Skill עם יכול OC טובות. המערכת תשמש לפיתוח, הרצת שרת WEB לבדיקות, הרצת שרת אורקל/MYSQL. מערכת ההפעלה תהיה OSX למי שמכיר. הדיסק שיהיה הוא בגודל של 250GB SATA2 שזרוק לי בארון... וכרטיס המסך יהיה ככל הנראה אחד מאלה: HD3850,HD2400XT, ATI 2600 תודה רבה על העזרה. אם יש אפשרות גם להוסיף קירור לצי'פסט במחיר הזה אז טוב מאוד.

• 6 תגובות
    • 629 צפיות
  7. טוב, אז עשיתי OC למעבד הנ"ל. צלח בדיקת יציבות בתוכנה OCCT. בדקתי בהתחלה חצי שעה, שעה וחצי ולבסוף, 8 וחצי שעות. הינה צילום של CPU-Z: (לוח אמ - m2a-vm HDMI, 1GB RAM 667MHZ). שיפור חביב מאוד של 25% D: ניסיתי להגיע לקצת יותר ב-OC הזה, המטרה הייתה 3GHZ אבל הבנתי מהר מאוד שאני לא אצליח. אם אני אעלה עוד את המתח, זה לא ילך? ניסיתי להעאלות את המתח אבל זה קרס... הטמפ' בעומס (8 שעות עם OCCT) הייתה 43 מעלות. עם קירור סטוק, כן? טמפ' במנוחה 30 מעלות. מבחינת הטמפרטורות, אני יודע שאני בסדר. יש מצב לעוד קצת? ד"א, ראיתי פה בפורום שאמרו למישהו עם מעבד בעל 4 ליבות שאם הוא ישנה את ה-FSB (או משהו אחר, לא זוכר כבר) ל-800 הוא יגיע ל-3.2GHZ לפי החישוב של 800*4. זה נכון לגבי כל המעבד…

• 1 תגובה
    • 539 צפיות
  8. כבר עכשיו אני מבקשה לא לתת לי הסברים מה זה TJ כי אני יודע מה זה ואני יודע שלכל מעבד יש TJ שונה. העניין הוא שהמון זמן אני שומע (לא רק פה...) שה-TJ של Q6600 B3 הוא 100 ושל ה-G0 הוא 95... ואתמול ראיתי איזו כתבה ב-TOMS HARDWARE (שאני מחפש אותה כבר איזה רבע שעה אבל לא מוצא...) בקיצור זו כתבה על ה-MAX TJ למעבדים... היה כתוב שם של Q6600 G0 יש 90 ול-B3 יש 80!!! מישהו יכול לסדר לי את זה בראש.... כי זה כבר ממש מתחיל לעצבן אותי... אני רוצה לדעת מה ה-TJ שלי (בערך כמובן)!!! נ.ב - מצאתי אותה!!! http://www.tomshardware.co.uk/intel-dts-specs,news-29460.html

• 6 תגובות
    • 615 צפיות
  9. שלום למומחים. יש לי מחשב דיי חדש, עם מעבד E8400, לוח אם של אינטל ו2 ג'יגה זיכרון. חודשיים שלושה אחרי שהתחלתי לעבוד איתו קיבלתי התראות מהתוכנה של intel - שיש לי בעייה ב- processor thermal margin שהערך קטן מ20. כל פעם שהייתי מריץ משהו כבד (קידוד סרטים ומשחקים כבדים) אז התוכנה קפצה והתריעה על margin נמוך שנשאר. שלחתי את המחשב לתיקון ואמרו לי שם שהיתה בעייה עם המאוורר של המעבד ובאמת החליפו לי אותו. כשהגעתי פתחתי את התוכנה של אינטל ושמתי לב שה-processor thermal margin תמיד תקוע על 70 מעלות! כיאילו הם קיבעו לי את הטמפרטורה או משהו כזה. בעצת אנשי הפורום הורדתי תוכנה בשם core temp והציעו לי לבדוק את הטמפרטורה של המעבד עצמו. שמתי לב שבאמת הטמפרטורה עולה ומגיעה ל100% (אין לי…

• 6 תגובות
    • 721 צפיות
  10. Started by yanir127,

אוקיי. יש לי Q9400 על מהירות 3.1 במקום 2.66,מתח די נמוך-1.28 אני חושב,קירור סטוק,ספק FSP 300W. על 388FSB.השאלה שלי אם אני יכול לעלות ל3.15 או קצת יותר ל3.2 בלי לשרוף את המעבד? המעבד מגיע במאמץ ל40-55 מעלות לכל ליבה.

• 1 תגובה
    • 763 צפיות
  11. Started by asafasaf,

ברגיל הוא 2.50 עם מתח 1.170 הגעתי איתו ל-3.0 עם מתח 1.260 הבעיה היא שהוא מתחמם יותר מדי.. קירור AC FREEZER 7 PRO המאוורר שלו על 2500 סיבובים קבוע.. ב-OCCT הוא עוצר אחרי 20 דקות כי החום מגיע ל-70 מעלות.. ברגיל הוא 50 בממוצע. בנוסף הוא לא יציב.. הוינדוס נתקע מדי פעם ואני צריך לעשות ריסט. בהתחלה כל פעם שזה קרה העלתי מתח בהתחלה לFSB אחרי זה לגשר הצפוני עד שכבר הגעתי למקסימום העלאה אצלהם. המתח לזיכרון על +0.3. ואז העלתי למעבד כל פעם קצת עד שהגעתי ל1.260 אבל עדיין יש את הקריסות האלה.. והוא מתחמם יותר מדי. מחר אני יקנה משחה תרמית MX 2 אבל לא נראה לי שזה ממש יפתור את הבעיה.. מה עוד אפשר לעשות?

• 9 תגובות
    • 780 צפיות
  12. Started by dani44,

אז ככה לפני כחודשיים אבא שלי החליף מאוורר במחשב (נראה לי מקורי של אינטל) כי הקודם היה עושה רעשים מוזרים. אחרי שהוא החליף הגעתי הביתה אני מרגיש את המחשב עובד לאט,אני מסתכל בתוכנה SPEED FAN על ה RPM שלו ואני מופתע לגלות שהוא עומד על מאוד נמוך.. יש לי 2 מאווררים במחשב. 1)עובד על 17 אלף RPM 2)של המעבד,עובד על 12 אלף כרגע,שלפני כן הוא היה עובד על 8 אלף. רציתי לדעת מה הפתירון של זה? ומה הבעיה שזה ככה? הרי המאוורר חדש. יש לי מעבד 775 של אינטל פנטיום 4. תודה.

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by TM101,

חבר שלי מביא לי קירור למעבד ואנחנו לא יודעים לאיזה חברה הוא שייך אז אם מישהו יוכל לעזור אני יודה לו מאוד זה הקירור: הציור זה של שתי מגלים אחד על השני, מישהו מכיר את החברה הזאת?

• 5 תגובות
    • 611 צפיות
  14. Started by sPoiled,

איך ייתכן שלמשל מופע רוק (לדוגמא) 100 דציבלים, והמאוורר 21...? :s05: זה לא הרבה? או שזה פרמטר מדידה אחר. לא ממש הגיוני שמאוורר יפעל ברבע מעוצמת הקול של מופע רוק.. תודה!

• 4 תגובות
    • 3.2k צפיות
  15. Started by amir_dj,

יש לי מעבדamd 6400 ולוח אם של ג'יגהביט m61sme -s2l. אני רוצה לעשות אוברקלוק אבל משום מה אני לא מוצא איפה לשנות את המתח של המעבד בביוס. אני רוצה להעלות את המעבד מ-3.2 ל4 (שינוי של 25 אחוז), זה מוגזם? אני יכול לסחוב את זה עם קרור סטוק? או עם Arctic Cooling Freezer 64? בקיצור אני צריך עזרה של איך לעשות את זה... חוץ מלעלות את המגה הרץ ל250... איפה אני משנה את המתח ולכמה? ומה אני עוד צריך לשנות? + קראתי מדריך באתר שלכם והוא אמר לבטל את האפשרויות הבאות: spread spectrum מצאתי 3 אחד HT אחד PCI ואחד SATA cpu thermal trottilng לא מצאתי cool 'n' quite ביטלתי

• 6 תגובות
    • 609 צפיות
  16. Started by dark crystal,

יש לי מעבד E7300 מומהר עם קירור של Evercool Buffalo והוא כרגע לפי מיטב ידעתי על המקסימום של המהירות (~1900RPM) עשיתי בדיקה שוב עם OCCT ובמנוחה המעלות עומדות על 38° ו29° לליבה ובעת מאמץ של 100% המעלות עומדות על 53° מקסימום לכל ליבה.. האם זה בסדר?

• 2 תגובות
    • 551 צפיות
  17. האם קירור הסטוק של E8400 BOX יכול להספיק כקירור ביניים בהנחה שלא מתוכן OC בתקופה הקרובה? הכוונה היא להישאר איתו עד שאני אחליט לעשות OC ואז לשים משהו סביר יותר (Ultra-120 Extreme או V1 - בתלוי בתקציב שישתחרר לי בעוד כמה חודשים)

• 4 תגובות
    • 707 צפיות
  18. Started by Inzagi,

שלום, יש לי כרטיס מסך GIGABYTE ATI RADEON HD 4870. כשאני שם את מהירות המאוורר על AUTO הטמפ' מגיעות ל80 מעלות וזה שומר אותו ככה. לדעתי זה חם מדי, מה גם שהמארז שלי לא מאוורר כ"כ טוב. בשביל לפתור את זה עשיתי כמה פרופילים של מהירויות מאוורר שאני מחליף ביניהם לפי הצורך, אבל זה מסורבל ומעצבן. אז רציתי לשאול אם יש דרך לקבוע לAUTO לשמור את הכרטיס בטמפרטורה יותר נמוכה, או אם יש דרך אחרת לשמור את הכרטיס יותר קר בלי להתערב ידנית כל פעם.

• 9 תגובות
    • 959 צפיות
  19. מעבד E7200 לוח אם G31 שלוש ג'יגה קינגסטון עשיתי אוברקלוק ל3.00 והכל עבד טוב העלתי אותו ל3.16 ועשיתי בדיקת מאמץ וזה הראה לי שגיאה בcore#0 משהו כזה דרך אגב.. מדובר בתוכנה occt

• 5 תגובות
    • 559 צפיות
  20. היי, ההייתי רוצה לקבל בבקשה עזרה בעשיית OC למעבד יחסית ישן - פנטיום 4 , 3 ג'יגה הרץ, סוקט 478(פרסקוט) 800FSB כזכור לי לוח אם - ASUS P4P800 עכשיו העניין הוא כזה: כמה VOLT להגדיר מינימום לעוד 600MHZ שיהיו יציבים?(כאמור 3.6) 1.575V? יותר? פחות? עד כמה לשחק עם הוולטים בביוס? אני רוצה לשבור כבר את המחסום של ה600, להגיע ל800 ואפילו ל1000(שיהיה 4.0GHZ או לפחות 3.8 במקסימום) עד כמה וולט מותר להגיע למעבד הזה? יש לי בביוס עד 1.9V... אני מאמין שוולט כזה גבוהה הורג אותו מהר...נכון? ייתכן במיידית? שהכל יעבוד יציב וטוב.. עומס למעבד אני בודק רק עם התוכנה PRIME 95 שפועלת כפול משתי תיקיות שונות בכוננים שונים. האם זה מספיק להריץ אותה שעה? האם צריך יותר? הקירור שלי למעבד הוא ביגטייפון בן ש…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by aviram20,

היי חברים , בהמשך לויכוח(ובעצת TAOTAO ) התראד הזה יהיה לויכוח בין הקירור המנצח בקטגורית קירורי האויר אקסטרים ובכן חברים? מי המנצח? ונדטה שתים של OCZ ? האקסטרים של טרמל? הסטוק של אינטל ? קדימה , תגובות . עם הסברים והוכחות בבקשה. דיון נעין ובלי ספאם!

• 5 תגובות
    • 710 צפיות
  22. Started by SuperStyle,

אני צריך קירור למעבד E7400 שהיה על לוח MSI NEO P45 ואני רוצה להגיע איתו לאיזור ה 4...

• 11 תגובות
    • 715 צפיות
  23. Started by Demagh,

אני צריך מאוורר 120 מ"מ אחורי למארז. יש בכלל הבדל בין הדגמים? יש משה מומלץ? בשבילי כולם נראים אותו דבר :\ ד"א, Gentle Typhoon של Scythe נראה יפה : הוא שווה משהו?

• 4 תגובות
    • 551 צפיות
  24. יש לי ביוס של "פוניקס".... ואני לא מכיר אותו בכלל רציתי לעשות אוברקלוק והגעתי לדף שממנו מעלים את התדרים והכל היה נעול. כדי לפתוח את זה צריך לבחור שה AI או איך שלא קוראים לזה יהיה - ידני (manual) ועכשיו כשבאתי לפתוח את זה אני רואה שם אפשרות שנקראת auto overclock וכשבוחרים בזה אז נפתחת אפשרות לבחור באחוזים עם קפיצות של 5% 10% וכו'. השאלה שלי בעצם אם זה מה שאני חושב שזה (יעשה אוברקלוק אוטומטי) או שזה סתם משהו שאני לא מבין. ואם זה כן אפשרי, עד כמה זה מומלץ? כי בכל אופן אני לא רוצה לעלות את התדר של הקוואד שלי ליותר מ3.2 בלחץ. יש לי קירור OCZ Vanqulisher

• 1 תגובה
    • 552 צפיות
  25. אהלן אנשים אני חדש בתחום ההמהרה ואשמח לעזר בכם לפני שאני עושה משהו. יש לי את המפרט הבא: Asus p5qc intel q8200 crosair xms3 1333mhz 7-7-7-14 X2 Segate 1TB Raid0 Ati HD4650 כרגע עשיתי super pi וקיבלתי 21 מה עושים כדי לקבל 16 ? ;D תודה מראש לכל העוזרים.

• 11 תגובות
    • 710 צפיות

דיונים חדשים בפורומים