עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. קוראים לזה קירור גז נכון, אם לא אז אני מקווה שהבנתם למה אני מתכון, אז כמו הת'רד הקודם רציתי לדעת איך פועל קירור גז, תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 533 צפיות
  2. למעבד: Intel Pentium D 3.0 (830) 800Mhz 1x2MB Cache 775PIN את הקירור: Thermaltake Big Typhoon (16db) 4 in 1 heatpipe tech קישור: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=3225 לכרטיס מסך: GeForce 6600-DP 128MB (128Bit) - PCX את הקירור: Arctic-Cooling NV Silencer 6 - rev.2 קישור: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=3091 לזיכרונות: Samsung DDRII 2x512 667 Mhz את הקירור: Thermaltake RAM Heatsink - Copper שתיי יחידות קישור: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=2024 לצ'יפסט: GIGABYTE GA-8I955X Royal (955X) - DDR2 את הקירור: PRIMECOOLER (PC-NB1) NORTHBRIDGE HEATSINK קישור: http://www.zigzag2000.co.i…

• 9 תגובות
    • 593 צפיות
  3. המפרט החדש שלי AMD 5000+ x2 65w asus m2n-e 2 זיכרונות של GSKILL ddr2 667 mhz 1 gigax2 evga 880 gts 640 superclocked psu 650w coolermaster מארז של CHENBRO עם מאוור 120 mm אחורי ומאוורר 80mm מקדימה אוקי כרגע אני משתמש במאוור הסטנדרטי של המעבד (אני יודע להחליף דחוף) אבל נראה לי שאפילו עם מאוורר מפלצתי של ZALMAN אני עדיין יצטרך להשאיר את המארז פתוח (לפחות במשך הקיץ) אשמח להצעת קירור תודה [br]פורסם בתאריך: 25.06.2007 בשעה 02:05:40 דרך אגב המאוורר של AMD מסתובב כזה לאט שאני כמעט יכול לקרוא את המדבקה

• 17 תגובות
    • 902 צפיות
  4. קניתי את הביג טייפון, הוא מורכב והכל, יש לי מעבד 800 מגהרץ. לוח תומך 1333 שקניתי לא מזמן, ללא קשר לאוברקלוק. אני מעלה את הבאס של המעבד ל1333 והמחשב עולה אבל הזכרונות שלי (גם הם חדשים 800 מגהרץ), לא עובדים בכלל על 800, ניסיתי לקבוע אותם ידנית על 800 וזה לא עוזר, כי אז המחשב לא עולה וגם אם הוא עולה האוברקלוק מספק מאד אבל לא יציב בכלל ומהחשב כל שנייה נתקע, אני לא יודע גם איך בודקים יציבות, אני פשוט יודע שאם המחשב עלה ב1333 על 800 אז זה ממש מבאס כי סוףסוף אני יכול לעבוד במלוא הכח אבל אין יציבות בגרוש. מה שכן אני יכול להפעיל אותו על חצי נגיד על 400 בביוס שם ואז הזכרונות עובדים על 200 מגהרץ, אין לי מושג למה, כי בביוס אני שם על 400. יש לי רק את התוכנה הזאת cpuz שראיתי שאומרי…

• 7 תגובות
    • 747 צפיות
  5. Started by ConTrX,

היי אני חדש פה קראתי המון דברים באתר הזה וזה הדליק אותי.. בקיצור איפה אני צריך להתחיל? יש לי כבר מארז ישן מוכן שאני אעשה איתו משהו אבל אני לא יודע איפה להתחיל.. מישהו יכול לעזור לי מה המודינג הכי קל למתחילים?

• 3 תגובות
    • 427 צפיות
  6. Started by Cowerd,

אני קונה מחשב 7800GTX של אסוס אממ ocz rev 2.0 platinium אוקיי ועוד כמה דברים אני רציתי לקנות תמארז Antec TX1088AMG והוא בא עם מאוורר אחד ואפשר לשים עוד איזה 4-5 מאווררים עכשיו אני לא מבין בזה אז אפשר לדעת איזה מאווררים לשים עוד(אם צריך) כי אני צריך מארז קר וטוב ואם יש לכם נגיד להביא לי מארז טוב יותר זה יתקבל בברכה, תודה.

• 0 תגובות
    • 411 צפיות
  7. חנות ליד הבית אמרה לי 30 שקל מארז סטנדרטי אין שם ואין חברה.. אני מניח שאני לא אקפוץ על זה.. אבל בכל זאת המחיר בלי התקנה עכשיו השאלה.. איך מתקינים מאוורר? איפה להתקין אותו? יש לי אחד מלפנים למטה ואחד באמצע מאחורה במארז MIDI TOWER שלי.. אז איך מתקינים איפה כדאי לי באיזה כיוון כל זה.. כרגע האחורי מוציא אוויר והקדמי מכניס.. טמפרטורותל שלי כרגע: CPU 62C SYSTEM 40C 4200RPM CPU FAN 2109ROM SYSTEM FAN ויש עוד מאוורר אבל הביוס לא יכול לקרוא אותו כי הוא מחובר רק לחשמל ולא ללוח אם..

• 2 תגובות
    • 838 צפיות
  8. טוב אז קניתי SLK948U למעבד +SF2 וATI SILENCER VER3 אז בהתחלה לא הייתי זהיר- שלפתי את המעבד ושברתי שני פינים- כל הזין- הלך המעבד- משמע לך תקנה חדש- אז שבוע סבלתי בלי מחשב- היום קיבלתי הכל- מעבד חדש , ואת כל הרכיבים הרכבתי ו...אני בשוק!!! על המעבד שמתי משחת ARCTIC SILVER 5 על הכרטיס מסך שמתי על הליבה את הגריז הטרמי שהביאו (כי פחדתי לשים עליו את המשחה כי היא מוליכה והכל- אבל על הזכרונות של הכ.מסך שמתי את המשחה. אוקיי - המעבד צנח מ55 מעלות- ל35!!!! 20 מעלות!!! הכרטיס מסך (התנור שלי-9800XT שעבד קבוע בין 70-75 מעלות) צנח ל55-60 מעלות- מ-ט-ו-ר-ף!!! את המאורר של המעבד הישן תקעתי בדלת שיכניס אוויר (לא שזה משהו חזק מי יודע מה אבל מוסיף קצת לדעתי) אייי המותק ממש בוכה לי עכשיו-"בוא …

• 15 תגובות
    • 883 צפיות
  9. Started by m0tek,

טוב..אז התקנתי תמאוור המעולל , כמו שכתוב בהוראות.. עכשיו ,, יש לי תתוכנה של אינטל , Acrive Monitor שפועלת ברקע..אמורה להתריע מטמפרטורה.. מאז שהתקנתי את הולקאנו , הוא מתריע על טמפרוטרה גבוהה (50+) , למרות שהמעבד פועל כרגיל...הוא רושם גם שהמאוורר עצמו לא פועל , למרות שהוא כן..המערכת יציבה.. מה נסגר עם זה?! (כן , בדקתי שהכל במחשב פועל , המאוור צמוד טוב..) שימו לב לתמונה..אומנם הטמפרטורה יחסית בסדר..למרות שמקודם עם המאוור הקודם של אינטל קיבלתי טמפרוטרה של 37 בערך.. שימו לב שהוא כותב שהמאוור לא פועל (FAN1( למרות שכולם פועלים.. (כן כן בדקתי - 3).

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by Anonymous1,

שלום, בכרטיס מסך MX4000 128Mb, ישנו מאורר עגול. האם הכרטיס עשוי להישרף במידה והאורור לא יופעל? (המאורר מרעיש ושימון לא מועיל)

11. Started by re,

האם אחרי אוברקלוק חייו של המעבד מתקצרים

• 2 תגובות
    • 613 צפיות
  12. Started by kobibo,

מה אורך החיים של משחה טרמית ? במידה ואני רוכש משחה ומורח אותה בפעם הראשונה על המעבד והסינק מה לעשות עם המזרק של המשחה ? לזרוק ? לשמור ואם לשמור מה אורך החיים של המשחה ?

• 3 תגובות
    • 803 צפיות
  13. Started by americium,

מהו האורך המומלץ של כבלים מעוגלים במארז מידי-טאואר רגיל (Compucase 6A19 למשל)? 18" או 24"? יש לי במארז כרגע כבלים רגילים של ATA133 והם מספיקים בהחלט, אבל אני לא יודע מה האורך שלהם. מעולם לא מדדתי.

• 5 תגובות
    • 531 צפיות
  14. טוב, אז עשיתי OC למעבד הנ"ל. צלח בדיקת יציבות בתוכנה OCCT. בדקתי בהתחלה חצי שעה, שעה וחצי ולבסוף, 8 וחצי שעות. הינה צילום של CPU-Z: (לוח אמ - m2a-vm HDMI, 1GB RAM 667MHZ). שיפור חביב מאוד של 25% D: ניסיתי להגיע לקצת יותר ב-OC הזה, המטרה הייתה 3GHZ אבל הבנתי מהר מאוד שאני לא אצליח. אם אני אעלה עוד את המתח, זה לא ילך? ניסיתי להעאלות את המתח אבל זה קרס... הטמפ' בעומס (8 שעות עם OCCT) הייתה 43 מעלות. עם קירור סטוק, כן? טמפ' במנוחה 30 מעלות. מבחינת הטמפרטורות, אני יודע שאני בסדר. יש מצב לעוד קצת? ד"א, ראיתי פה בפורום שאמרו למישהו עם מעבד בעל 4 ליבות שאם הוא ישנה את ה-FSB (או משהו אחר, לא זוכר כבר) ל-800 הוא יגיע ל-3.2GHZ לפי החישוב של 800*4. זה נכון לגבי כל המעבד…

• 1 תגובה
    • 540 צפיות
  15. Started by Yosi199,

שבת שלום לכולם... איזה קירור לקנות למחשב החדש? Antec P180 לוח P5B-DELUXE CONOREE E6300 יש קירור (אוויר כן?) שאפשר להגיד עליו שהוא הכי טוב או שזה עניין של טעם בין המובילים?

• 4 תגובות
    • 484 צפיות
  16. Started by Lol10k,

לא ממש הבנתי את הפוענטה.. ממה שהבנתי יש פילטר עם מאוררים שמקררים את המים שעובדים בצינורות,עכשיו,איך הם מקררים? הצינור עובד בצמוד לזיכרון נגיד וזה מספיק לקרר אותו? :-\

• 1 תגובה
    • 460 צפיות
  17. Started by yaniv76,

המפרט שלי: q6600 gtx560ti gigabyte p35-s3g 4g ram מאז שהתקנתי וינדוס7 הלכו לי כול הביצועים (מבחינת FPS לפחות,לא משנה מה לא עשיתי אני לא מצליח לשפר) ככה שאני יודע שהבעיה היא במעבד כי גם שהיה לי gtx260 ואז קיבלתי את 560ti לא קיבלתי עוד FPS (במשחקי COD שהדבר הכי חשוב זה FPS גבוה ולא גראפיקה). אז בעצם ..איך עושים OC ?? לא מצאתי פה שום מדריך בסיסי. אני רוצה לקנות קירור (שיתאים ללוח אם הישן שלי) ולעשות OC למעבד. אמרו לי שכדי קודם לעשות בלי לקנות קירור ואז אם צריך לקנות. אבל בתכלס..אם איזה תוכנה אני בודק את המאמץ של המעבד וכול החרטא הזה? ואיך בתכלס אני מעיץ את הביצועים שלו .?? תודה

• 1 תגובה
    • 873 צפיות
  18. Started by davis5,

מה מהירות core וmem שאפשר להגיע ואיך?

• 14 תגובות
    • 676 צפיות
  19. אז ככה הבאנו תמחשב לחבר של אח שלי שהוא טכנאי במקרא ואמר שלא נשרף כלום רק הסלוט ולא יודע זה מוזר לי כי שאני שמתי את הסטיק בסלוט השני המחשב עדיין לא עלה אז הטכנאי איפס את ההגדרות ואין יותר OC אני אני רוצה לדעת איך זה נשרף ? מזה שהעלתי את התדר או מזה שהעלתי את המתח ל +0.5 כי אני רוצה לעשות OC להגיע אפילו ל 2.8 מ 2.4 זה יהיה נחמד אבל אני פוחד לשרוף את הסלוט עוד פעם ואז באמת אני יצרך להחליף כבר לוח וזה סיפור..

• 4 תגובות
    • 750 צפיות
  20. טוב אז קיבלתי את המחשב החדש שלי סוף סוף עם SAPPHIRE 7850 והגיע הזמן לעשות לו אוברקלוק קראתי בשבועיים האחרונים על כל הנושא אבל עדיין יש לי כמה שאלות שהייתי שמח אם הייתם יכולים לענות לי עליהם: 1. קודם כל, הלוח שלי לא תומך בOC מבחינת המעבד, זה משפיע על OC לכרטייס מסך? יש לי GA-B75M-D3H 2. לגבי תוכנות stress-testing למיניהם כדאי בכלל להשתמש בהם? שמעתי על המון אנשים שכביכול עברו בדיקות של Heaven לדוגמה ו כשנכנסו לBF3 עדיין חשו באי יציבות, בנוסף הבנתי שתוכנות כמו FURMARK לא כ"כ מומלצות מבחינת הכרטיס. חשבתי פשוט לעשות בדיקות בכך שאני אשחק במשחק כבד כמו BF3 על הגדרות גבוהות. דעות? 3. מסתבר שהחברה בTMS כבר עשו לי OC לכרטיס מסך ל920/1250 בדיוק כמו של הOC VERSION (ויש ל…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. טוב . נתחיל בזה שהעלתי מ - 133באס ל - 150 שזה ( 2.4 ל 2.7 ) המכפלה היא 18 . עכשיו לשאלה שלי . : שהעלתי ל- 155 ( 2.8 ) בהתחלה שהחשב עלה ..אז היה כתוב "נכשל ה- OC " וזה החזיר אותי לביוס למצב ברירת המחדל מה שאני רוצה לשאול זה האם הזכרון מגביל אותי ? (בחתימה) או שצריך להוסיף מתח למעבד ? והאם זה מסוכן ? בבקשה גם תמונה :

• 33 תגובות
    • 3.8k צפיות
  22. Started by UVnet,

בעצם זאת שאלה כפולה אני קונה Core 2 Duo 6300 Abit AB9 GeIL Ultra 2x1GB PC2 6400 CL4 ו Sunbeam Tuniq כמה אני יכול להגיע לדעתכם? ובכלל קניה טובה?

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by nitzanzb,

למרות שאני מניח שלא יהיה בעיה גדולה למצוא רכיבים אלקטרוניים כמו לדים, נגדים וכ' ובהחלט שלא תהיה בעיה עם כבלים שונים, מה לגבי הדברים היותר נדירים? מסכי LCD למשל, מישהו פה שאל על מקום לקניית מסכי LCD בחיפה וקיבל 4 חנויות מתוכן רק לאחת יש ברשומות, אך אין במלאי כרגע. חנויות און ליין שמוכרות ציוד שכזה אני בטוח שיש כמו זבל אבל קיימות מספר שאלות. 1. האם קיימת אחת בתחומי הארץ (שהמשלוח לא יהיה מחו"ל) 2. אם היא מחו"ל האם היא עושה משלוחים לארץ? כבר מצאתי אחת באוסטרליה שעושה משלוחים לאוסטראליה וניו זילנד בלבד. 3. עלות דמי משלוח לעומת מחיר רכיב, קצת מגוחך לשלם 20$ משלוח בשביל לד שעולה 3$ נכון? ואני מניח שפה אני בא בהצעה די מעניינת, יתכן למנהל הפורום או האתר אם יחליט לאמץ אותה, מה שבהח…

• 6 תגובות
    • 725 צפיות
  24. ברמז לבעיה שהייתה באייבי. מעניין מה אינטל עשו בסיבוב הזה... יש כבר פרטים, מידע, משהו?

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by andd,

אצלי המעבד Q6600 במנוחה 40-45, מאמץ 50-58 - FREEZRE 7 PRO כרטיס 88GT מנוחה 38-40, מאמץ 45-49 - ACCELERO S1 זה בסדר? ומה הטמפ אצלכם?

• 7 תגובות
    • 650 צפיות

דיונים חדשים בפורומים