אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
היי לכולם, בזמן האחרון התחלתי ממש להתעניין באוברקלוק בשביל לשפר ביצועים והיום ככה בשביל הנסיון החלטתי לנסות לשפר את המעבד שלי. אני עם לוח אם של ג'יגהבייט דגם M61P-S3 ומעבד AMD Athlon 64 X2 3800 ואני רוצה לקבל ביצועים מהירים יותר בכל העניין של פתיחת תוכנות וקבצים והעתקת קבצים בין כוננים וכו'... האמת שבלי קשר זה קצת מעצבן אותי בזמן האחרון. אז כמה שאלות: 1. הורדתי את שלל התוכנות המומלצות ומיידית נתקלתי במשהו "מוזר". ע"פ הביוס ותוכנת אברסט טמפ' המעבד שלי עומדת על 35 מעלות. אבל בתוכנת Core Temp היא מציינת 48 מעלות (!) בליבה אחת ו40 בליבה אחרת. ראיתי שיש בתוכנה adjust offset, זאת אומרת שאני צריך לכייל אותה? ואיך אני יכול לדעת בוודאות מה נכון? אם המעבד כבר עומד על 48 במנוחה יח…
-
- 12 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
היי,יש לי E8400 עם הקירור והלוח במפרט.נכנסתי לביוס והתחלתי להעלות,כשהתחלתי הוא עמד על 333.העלתי ל370(עם מיכפלה של 8)וכשחזרתי לביוס הוא אמר לי שהייתה שגיאה בעקבות הOC והוא חזר להגדרות הקודמות.למישהו יש רעיון?אם תמונה תעזור אז אני אעלה מחר.
-
- 2 תגובות
- 999 צפיות
-
-
אז ככה אתם מוזמנים להיכנס למפרט שלי ולראות מה ברשותי... אני מעוניין לעשות אוברקלוק למעבד, לכרטיס מסך פחות לחוץ עקב אוברקלוק שמגיע מהחברה , ראיתי מספר סרטונים בYOUTUBE לגבי אוברקלוק , למה אי אפשר ישר לקפוץ למהירות שהוכחה כיציבה ??? כי זה נראה לי סרט רע לשבת ולשנות במכפלות של 10.. עכשיו שמתי לב שבחלק המכפלה היא 8 ובחלק 9 לפי מה שראיתי בפורום אני מבין שעדיף 9... אני צודק? ולא הבנתי איזה הגדרות אמרתם שעדיף להשאיר שחוסכות בחשמל במקרה של אי שימוש במעבד.. הקירור שלי למעבד הוא ZALMAN 9700 סתם שתדעו חקרתי את הנושא וההבדלים בין ה- 9700 NT או הLED הרגיל הוא שברגיל (מה שלי יש) יש וסת עוצמה למאוורר שמשנה את ה- RPM וב- NT אין אבל יש מנגנון פנימי שמווסת בהתאם לטמ"פ מקווה שעזרתי לסקרנ…
-
- 3 תגובות
- 508 צפיות
-
-
מעוניין בקצת מידע לגבי OC לכרטיס מסך ומעבד במיוחד ! יש לי כרטיס מסך X1900XTX 512 ומעבד AMD SAN DIEGO 3700 עם קירור של BIG TYPHOON הוא כרגע רץ על 37 מעלות והספק שלי הוא THERMALTAKE 430V
-
- 9 תגובות
- 614 צפיות
-
-
שלום ! אני טירון באוברקלוק ולא מבין בזה כלום. אני מקווה שתגלו אליי קצת סבלנות. יש לי כרטיס מסך 6200 NVIDIA של LEADTEK. התקנתי את התוכנה RivaTuner 2.0 RC 15.5 במחשב. שמעתי שאפשר להגדיר את הNVIDIA 6200 בכך שיתפקד בידיוק כמו 6600. אמנם ביצעתי חיפוש בפורום על הנושא ומצאתי דיונים על כך הבעיה שמדובר באנשים שמבינים שמתדיינים על דברים יותר מתקדמים שדיי מבלבלים ולא משהו כמו הדרכה מ-א' ועד ת' למישהו מתחיל בצורה פשוטה שאין לו ניסיון בזה. הבנתי שצריך לפתוח 4 צינורות נוספים מתוך 8. שצריך לצרוב ביוס על הכרטיס. שצריך להעלות את המהירות של הזיכרון ואפילו את המתחים. מצאתי חצי מדריכים פה ושם. אבל מכיוון שזה כרוך בסיכונים אני לא רוצה לנסות ככה סתם דברים מבלי להתייעץ, ועוד כשמדובר בכרטיס ח…
-
- 30 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, נתקלתי היום בבעיה, בעלתי את תדר ה- CPU FREQ ל- 220 מ- 200 ללא העלאת מתח. הצלחתי להגביר מהירות מ 1.8MHZ ל- 1.98MHZ . מכאן נתקעתי, המקסימום שהלוח רושם שאפשר להעלות זה 232 והמינימום זה 200, מה אני עושה מכאן אם אני רוצה להעלות יותר? נ.ב. ברגע האני שם 232 שומר וממשיך לוינדאוס, הוא לא עולה ורושם BOOT FAILED PLEASE INSERT A BOOTING DISC.
-
- 10 תגובות
- 780 צפיות
-
-
שלום לכם.. אני ממש לפני אוברקלוק, רציתי להבין כמה דברים אחרונים לפני שאני מתחיל..בכמה אני מעלה בוולטים ובאיזה תדירות לא הבנתי את הנושא הזה.. לגבי עוד משהו הסתבכתי..אני מעלה 10 MHZ כל פעם בבאס נכון??? ראיתי שאמרו שצריך לעלות גם את ה- FSB הלוח שלי תומך עד 1600 אבל המעבד הינו 1066 מה עושים לגבי זה?? מעלים גם ב- FSB במקביל עם הבאס?? תסבירו בבקשה שאני יוכל להבין יותר לעומק.. אני יכול לשנות את התזמונים של הזכרונות בלי קשר לאוברקלוק שאני הולך לבצע למעבד..?? אין קשר ביניהם נכון?
-
- 6 תגובות
- 799 צפיות
-
-
שלום חבר'ה אני לפני רכישת מחשב חדש עם Q6600 ושוקל אוברקלוק בעתיד אך רוצה לתרגל על המחשב הקיים פנטיום 3 , 1000 MHZ , זיכרון 128 *2 ולוח ASUS CUV4X-C אשמח לקבל עזרה או ייעוץ בביצוע אוברקלוק... חג שמח לכולם
-
- 1 תגובה
- 576 צפיות
-
-
כפי שכולכם יודעים, בארצנו הקטנטונת ישנם מספר דל מאוד על גופי קרור משובחים אשר כדאי ומשתלם להוציא את הכסף עליהם. על מנת לרכוש גוף קירור איכותי, אנו האוברקלוקרים צריכים להזמין מוצרים מחו"ל, מה שגורם לעלויות חדות במחיר הגופים ועשיקה מצד הממשל. באמצעות הודעה זו, אני וKoM מעוניניים להביא לתודעת החנויות ויבואני מוצרי המחשב שלא עוד! לא עוד יבוא של גופי קירור פשוטים ולא יעילים. אנחנו רוצים להרגיש חלק מהעולם הנפלא של אוברקלוקרים שמגוון המוצרים שלהם הוא כמעט אינסופי והמגוון הוא ע-צ-ו-ם כל מי שנושא זה "מזיז" לו בכלל, אנא חתום בשמך, ואם יצא מזה משהו, ננסה להעביר את הודעה זו לאנשים בעלי כוח השפעה בתחום יבוא מוצרי הקירור לארץ! כל מה שתרשמו בנושא יעזור ! הקול שלכם עלול לקבוע ולע…
-
- 35 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
חם, וזה אולי קצת מורי דמיכולות האוברקלוקינג ;D אבל חשבתי שיהיה מעניין לרכז התנסויות שונות עם אוברקלוקינג שיש לכם. מעט פרטים על המעבד ועל כמה הגעתם באיזה מתח, מה עשיתם כדי להגיע... רק מעבדים כרגע, בהמשך יהיה אולי גם משהו על כרטיסי מסך...
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אתמול התקנתי ל 7900GT של BFGTECH.. קירור חדש. ללא הרבה התלבטויות הבנתי שאחד הקירורים (אויר) הטובים שיש היום הוא ZALMAN VF900CU אז התקשרתי והזמנתי לי אחד. אחרי התקנה די פשוטה ומהנה נגשתי להתקין ולראות תוצאות.. מיד שמתי לב שהטמפ' של הכרטיס ירדה בסיבובות ה 14 מעלות (מאזור ה 54 לאזור 40).. רצוי אולי לציין שהכרטיס מגיע מ BFG כבר עם OC קליל - 475 לליבה ו 1360 לזכרון.. כאשר לפני הקירור לא ניסיתי למצוא את הגבול של הכרטיס מפני שהוא היה מתחמם בטירוף ומגיע גם לאזור ה 70 במאמץ.. עכשיו לאחר שהקירור מותקן והכל שקט יותר וקריר ניגשתי ל OC .. נתתי לCOOLBITZ למצוא לי תדרים מקסימליים סתם בשביל הספורט ונדהמתי שהוא בחר בOC כל כך גבוה של 540 לליבה ו 800 לזכרון.. חשבתי שאין מצב שהכר…
-
- 43 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מישהו יכול להמליץ לי על סוג(שם) טוב אני רוצה 1 שאחרי שאני ישתמש בו אני יוכל ישר להדליק את המחשב. תודה.
-
- 0 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום ברצוני לדעת העם ישנה אפשרות להתקין עוד מאוורר בעזרת לוח האם הנ"ל קניתי עוד מאוורר אך ישנה רק יציאה אחת למאוורר העם מישהו יכול לתת לי פיתרון כיצד אפשר להתקין מאוורר נוסף תודה לכולם
-
- 2 תגובות
- 393 צפיות
-
-
אוקיי צירפתי פה תרשים ואני יפרט עליו קצת: 1)מאוורר המעבד 2)מאוורר שלקוח מספק ישן אשר מוציא אוויר החוצה 3)הוספת מרוורר של 486 לכרטיס מסך GF2 MX 4)מאוורר בתחתית המארז אשר מכניס אוויר 5) מאוורר על דלת המארז אשר מכניסה אוויר לכיוון ההרד דיסק * מאווררים 2,5 יהיו מחוברים לסוויטש בקידמת המארז כך שרק אם יהיה צורך לקירור אז אפעיל אותם (חוסך רעש) עכשיו שראיתם וקראתם, מה אתם אומרים? אפשר לעשות אוברקלוק טוב למחשב ולכרטיס מסך?? אשמח לשמוע הערות והצעות... גבי
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן חברה.. קניתי את המפרט הבא: Q6600 GA-P35-DS3R 8800GT 512MB 2GBRAM 800MGHZ WD 250GB 16MB המארז הוא כנראה SONATA II או SONATA III, שנחשב לפי מה שהבנתי מארז מקורר (מגיע עם מאוורר 120MM), וקניתי בנוסף FREEZER 7-PRO קירור למעבד. רציתי לשמוע את דעתכם. קירור מספיק ? צריך עוד ? מיותר ?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
במסגרת הצעה שקיבלתי למחשב חדש, נאמר לי כי מעבדי C2D אינם מתחממים כמו מעבדים אחרים ולכן האוורור אינו נושא קריטי. המפרט למחשב שהוצע לי הינו כדלקמן: C2D E6300 + לוח אם ABIT IB9 s775 Conroe, Intel P965, DDRII 800, PCI-E זכרון DDR II 667 1GB Aeneon דיסק 160GB של היטאצ'י 7200RPM 8MB כרטיס המסך 7300GS 256MB (Max 512MB) TV, DVI, PCI-E של "פוינט אוף ויו". מארז HJA-7610 MIDI 500W Max Beige אנא יעצו לי בנושא האוורור - האם צריך לשדרג משהו במארז ובאוורור או שזה מספק. נ.ב. המחשב אינו מיועד למשחקים כבדים אלא לעבודה מסיבית של אופיס, אינטרנט, פוטושופ וכו'. חן חן לכל העונים וחג שמח
-
- 2 תגובות
- 469 צפיות
-
-
אני עומד לפני רכישת מחשב חדש. קראתי בעיון את המאמרים באתר ואף התיעצתי פה ושם. 1. בחנות מסוימת נאמר לי כי למעבדי אינטל core 2 due אין תופעת התחממות ולכן האוורור במארז לא כל כך חשוב. האם יש בכך אמת? 2. לענין ספק - האם יש צורך לדעתכם ברכישת ספק מתוצרת יקרה שמבטיח הספק אמין, או שניתן להסתפק בספק שמגיע עם המארז כאשר מדובר בשימושים "נורמטיביים" (אינטרנט, אופיס, ותוכנות גרפיות לעריכת תמונות). תודה לכל העונים והיועצים
-
- 3 תגובות
- 500 צפיות
-
-
אז ככה אני רוצה לקנות מאוורר למעבד intel p4 2000 ואני לא יודע איזה יקרר לי אותו הכי טוב שיש. חשבתי לקנות את ה Thermaltake Volcano 7 Plus CPU Cooler הוא עולה 240 שקל מה אתה אומרים יש לכם רעיון יותר טוב?
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מעבד + לוח של אינטל. הטמפ' שלי כרגע דיי גבוהות באופן כללי, אבל סבירות פחות או יותר למעבדי אינטל (משהו כמו 46-52 לא במאמץ ו 68 במאמץ, בדיקה עם פריים 95). רציתי לשאול אם כדאי לי לקרר את המערכת, ואם הקטע של הקירור יכול להוות פקטור באוברקלוק (הבנתי שעם לוח של אינטל אי אפשר להגיע רחוק בלאו הכי, כי יש הגבלה להעלת המתח). במידה וכדאי לי להצטייד בקירור נוסף (על המעבד או גם מאוורר נוסף במארז, יש מקום לעוד אחד), רציתי לשאול האם אתם ממליצים על קירור של Delta, ואם תוכלו להמליץ לי על ציוד לקירור שלהם. הבנתי שיש איתם בעיות בקטע של רעש, שהוא גם פקטור מבחינתי (לא צריך להיות שקט לגמרי, אבל לא יותר רועש ממה שיש עכשיו, טוב, אולי קצת :-\). תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 883 צפיות
-
-
הורדתי את התוכנה עכשיו היא מראה לי כל מיני סמלים עם טמפ' כל ריבוע צבע אחר אשמח אם תגידו לי איזה של הכרטיס מסך כי אני לא מבין ובנוסף איך אני מעלה את מהירות המאוורר בנוס זה עכשיו נעלמו לי כל הקיבועים איך מחזיר אותם?
-
- 5 תגובות
- 677 צפיות
-
-
קודם כל אני מתנצל מראש עם הנושא הזה רמוס , אני חדש פה וניסיתי למצוא תשובות חד-משמעיות אך לא צלחתי . אני מבקש בבקשה בלי תגובות זועמות או משהו בסגנון! אנני מבין דבר כמעט באוור קלוק חוץ מניסיון יחיד על מעבד שלא מתאים .. (AMD XP 2200) שכנראה לי עבד יפה ולכן גרם לחוסר יציבות במעבד. מאחר ואני רוצה לשדרג מעבד , עומדות לפני כמה אופציות... או לקנות מעבד חדש ... AMD XP 2800\2600 או לקנות AMD XP 2500 BARTON ולעשות לו אוור קלוק.. עכשיו לשאלה ... מממ האם OVERCLOCK ל2500 הוא "בטוח" בטווחים של עד 2800 \ 3000 או שפשוט כדאי לי לקנות אחד מהמעבדים האלה וזהו.. פשוט יש הבדל משמעותי במחיר של 300-400 שקל.. וחבל סתם לזרוק כסף... האם מעבד 2500 יאריך חיים כמו מעבד AMD 3000\2800 באוורקלוק ?…
-
- 16 תגובות
- 932 צפיות
-
-
שלום רק רציתי לדעת מספר דברים.. ברשותי מעבד ברטון 2500 וברצוני לעשות לו אוור קולק.. רק רציתי לדעת איזה באס זה 3200 ו 3400 והאם זה ריאלי להגיד עם 2500 ל 3400 ? תודה.
-
- 4 תגובות
- 459 צפיות
-
-
-
- 1 תגובה
- 392 צפיות
-
-
רק אתמול קיבלתי את הוולקנו 7+ וכבר אני מצטער על הקנייה... לא יודע מי אמר כאן שהוא שקט, אבל... [glow=red, 2, 300]הוא ממש לא[/glow] אולי במהירות הנמוכה ביותר הוא מרעיש קצת פחות, אבל עדיין השריקה הצורמנית הזו מצליחה לעלות גם על הרעש של 5 מאווררים של 80 מ"מ במארז+ 2 של הספק !!! ממש בזיון. המאוורר אולי חזק ומקרר טוב, אבל שוב... חיים שקטים < וולקנו 7+ חיים שקטים > מאוורר מקורי של אינטל תגידו לי אתם מה עדיף יותר ?
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
משהו יודע כמה דציבל הוא יוצר כאשר נמצא על מהירות 40% ? באיזה אתר ראיתי שבמנוחה (שאני לא יודע כמה זה יוצא באחוזים ) עושה משהו כמו 45DBA ובטעינה קצת יותר, שזה יוצר 2 דברם לא הגיונים: 1. אצלי ב 40% הרעש שלו לא עולה על רעש המעבד (יש לי 5 מאווררי 120 כל אחד 21DBA. ד"א רעש של כמה מאווררים מצתבר ליותר רעש ?) 2. גם אם זה נכון, לא יכול להיות שבטעינה זה גודל כולה בכמה דציבלים, כי כשאני סם אותו על 80-100% ממש שומעים אותו (כמו מכונה). חוץ מזה במצב בקרה אוטו' המהירות שלו לא משתנת ? זאת בעיה בכל ה 8800GTS ?
-
- 0 תגובות
- 397 צפיות
-