עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by eliau21071981,

קניתי כרטיס חדש HD4870 POWERCOLOR 1GB והרצתי בדיקה ב 3DMark Vantage והתוצאה שקיבלתי היא P7100 לא שיחקתי בהדרות זאת אומרת שהבדיקה רצה עם ההגדרות סטנדרט נראה לי קצת נמוך התוצאה המפרט שלי הוא E6600 2.7 OCZ 1GB 1066MHZ X 2 MSI P35 NEO-F WD 320GB SATA WD IDE 160GB SPIRE 550W HD4870 POWERCOLOR 1GB WINDOWS VISTA X86 האם זה בסדר או שיש תקלה?

• 1 תגובה
    • 690 צפיות
  2. שלום אני מעוניין בקניית מאוורר 120mm שקט לקירור הדיסקים הקשיחים. מה הכי מומלץ? איך המאוורר enermax marathon? תודה לעוזרים

• 17 תגובות
    • 965 צפיות
  3. Started by zombie,

אני כרגע עם Q6600@3.2GHz + Tt V1 בPRIME95 המעבד מצליח להגיע ל72 אבל בOCCT הוא נשאר לרוב על פחות מ60 (כך שאני לא יודע על מה להסתמך) אמרו לי שלהמשיך בקפיצות של 50MHz לבאס כל פעם... 1)אבל כל פעם לעשות בדיקת מאמץ מלאה?(OCCT, PRIME95, 3DMARKvantage, MEMTEST) או שיש דברים שאפשר להוריד מהרשימה? 2)או שאפשר אחריי 50MHZ לא לעשות בדיקות מאמץ אלה במקרה שהמחשב עולה לתת עוד 50MHz ואז לנסות?(או שלהמשיך יותר רחוק לפניי בדיקה כלשהיא כל עוד המחשב עולה?) בכל מיקרה צירפתי תמונה(לא מעודכנת של הביוס) ההבדלים היחידים הם שהיום הבאס על 356 והמכפלה היא 9 דבר שגורםלזיכרונות לרוץ על 712 שאמרו לי שאני לא ירגיש הבדל לאומת 800MHz אבל בכל זאת אני רוצה לקחת אותם לתדר המקורי...רק שיכולה ליהיות בעייה קטנה…

• 35 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. Started by dennis14,

לאחר האכזבה שלי מה - E6300 שדרגתי אותו ל - E6600 ועל הדרך החלפתי זכרונות מ - 800MMHZ איכותיים (2GB) ל - 800MHZ פשוטים (4GB). אני מקווה לסגור 3.6GHZ יציב ואולי יותר עם קצת מזל, הקירור הוא הטוניק הידוע (על MAX RPM כרגע). אוקיי, נעלתי את את ה - PCI/PCI-E וביטלתי את כל מה שצריך לבטל בביוס ושמתי יחס זכרונות/באס על 1:1 (יש לי 800MHZ פשוטים). השאלה שלי היא אילו מתחים לקבוע בהתחלה ל - NB/SB ו - FSB T V ? VCORE קבעתי בהתחלה על 1.4V ולזכרונות נתתי 1.9V. לאיפה אפשר לקפוץ מהר באופן בטוח מ - 266 באס ומשם להתחיל כבר לעלות כל פעם ב - 10 ?

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by 246810,

יש לי מעבד E6300 1.86 GHZ לוח אם 945G של ASUS זיכרון 2*1024 של KINGSTON 667 MHZ כרטיס מסך GEFORCE 9600 GT ספק כוח EZCOOL 450 WATT אני חושב לעשות אוברקלוק בגלל הדרישות של המשחקים החדשים בעניין מהירות השעון של המעבד (דרך אגב אם אני לא אעשה אוברקלוק המעבד יגביל אותי במשחקים בעתיד? (שנה-שנה וחצי) האם אתם ממליצים לי לעשות אוברקלוק? אם כן עד לאיזה מהירות אני צריך? ובאיזה חנות אני יכול לעשות? (אני מעדיף באיבורי)

• 5 תגובות
    • 690 צפיות
  6. שלום חברים, לכל בעלי מערכות AMD למיניהן, יצרתי מעין מחשבון אוברקלוק פשוט אך שימושי, המאפשר לתכנן את כל התהליך מבעוד מועד, ולראות אחוזי שיפור, תדרים סופיים וכו', מבלי לשבור את הראש בביוס או להשתמש בחישוב ידני. ניתן גם לשמור את הערכים במחשבון כדי לא לשכוח הגדרות (קרה לי מלא פעמים), וישנם 3 עמודים זהים ליצירת עד 3 פרופילי אוברקלוק שונים (נניח אחד למקסימום תדר מעבד ואחד למקסימום באס) המסמך מגיע בפורמט אקסל סטנדרטי, ונבדק גם בOpenOffice החינמי לתאימות מקסימלית השימוש ממש פשוט: בחלק העליון ממלאים את נתוני הסטוק של המערכת שלכם, ובחלק השני ממלאים את נתוני האוברקלוק הרצוי. החלק התחתון מציג את ההפרש בין נתוני הסטוק לנתוני האוברקלוק שהכנסתם, ומאפשר לקבל הערכת מצב על השיפור המתק…

• 7 תגובות
    • 684 צפיות
  7. Started by menihen16,

שלום לכולם... יש לי מעבד Core 2 Quad עכשיו אני על 333MHZ בבאס..ועם מכפלה של 9 (3Ghz)... רציתי לדעת אם אני אעלה את הבאס ואוריד את המכפלה, האם המעבד יתחמם פחות ויתן יותר ביצועים או להפך. אם יהיה משהו אחר תגידו.. נ.ב: אני עם 1.26V אם זה יעזור לתשובה.. תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 631 צפיות
  8. http://www.enermax.com.tw/home.php?fn=eng/product_a1_1_2&lv0=4&lv1=13&no=30 הנתונים מרשימים (גם המחיר שלהם יהיה מרשים כנראה )

• 10 תגובות
    • 925 צפיות
  9. המשך אוברקלוק E5200 ולוח gigabyte G31M-ES2L מספרים ושאלות... FSB-266 SPD-3.33 מתחים על אוטו' מהירות מעבד חדשה 3.33GH ומהירות זיכרון חדשה890MH OCCT 6 שעות ללא קריסה מתח מעבד מקסימאלי(מצב אוטו) 1.36 (בביוס1.38) טמפרטורה מקסימאלית בבדיקה 65 מעלות. האם צריך לשנות משהו?? האם יש סכנה לזיכרונות שישרפו בגלל המהירות החדשה שלהם?(במקור הם 800MH) האם ניתן לעבוד עם המחשב במצב הזה 24\7? תודה מראש לכל העונים.

• 4 תגובות
    • 580 צפיות
  10. שלום , קניתי מחשב חדש עם מארז Compucase 6C28. המאוורר האחורי שבא עם המארז (120 MM) , די מרעיש. ציפיתי למארז יותר שקט . בוודאות זה המאוור של המארז כי ניתקתי את כל המאוורים האחרים לבודד את הרעש. 1. בגלל שלא נראה , שזה רעש סביר מהמאוורר , האם אפשר בכלל לבקש מהחנות להחליף את המאוורר בטענה שהמאוורר לא שקט ( לא ראיתי\שמעתי את המארז הזה לפני) . 2.במידה סעיף 1 לא רלוונטי , אני רוצה אופ' מוכנה מראש , כי אם לא יחליפו , אני מעוניין כבר לקנות במקום (אפילו בחנות אחרת) ולהחליף למאוורר אחר . השאלה האם חייב יהיה לשים מאוורר 120 או שאפשר 90 קטן יותר (יהיה ניתן טכנית לחבר?) .יש לי כרטיס מסך מובנה ומעבד 5200 אשמח אם מישהו ימליץ על מאוורר שקט.

• 9 תגובות
    • 807 צפיות
  11. חשבתי להחליף לקיט זיכרונות של 1066 MHZ ולהביא את הTR 120 ULTRA EXTREME אבל רשמו פה שהלוח הזה מגביל או משהו? אני כרגע 3600@9X400 עם E8400 אבל אני מתכנן להביא את הHD4890 החדש כשישוחרר ורוצה להמהיר את המעבד לכיוון ה4500MHZ בשביל שלא יגביל במשחקים. יש האם טעם להשקיע בקירור וזיכרונות חדשים? אני כרגע עם הקינגסטון 800MHZ והם בלי קירור וכנראה ישרפו אם אני אנסה להמהיר. תודה לעונים.

• 9 תגובות
    • 656 צפיות
  12. Started by Cha0stAlker,

אני יודע בדיוק איך עושים OC למעבד, אבל לכ.מסך אין לי שמץ של מושג. מישהו יכול לתת לי בסיס/נתונים לגבי OC לכ.מסך? עוד דבר: קניתי מskypc HD 4870 OC Edition, אבל לפני כמה ימים בדקתי בGPU Z וראיתי שאין שום OC!!

• 3 תגובות
    • 567 צפיות
  13. Started by tal_be,

שלום לכולם, יש לי מעבד E6750 ואני חושב לעשות לו OC. לפי המארז שלי והספק (תראו בפרופיל) אני אוכל לעשות OC ללא סיכון? עד כמה אני יכול לעשות את ה OC אם עכשיו יש לי 2.66, אני יכול להעלות ל 3.0? אם אני אעשה OC אז יהיה סיכוי גדול שיישרף המעבד?

• 4 תגובות
    • 654 צפיות
  14. הי, אני מחפש קירור שקט למעבד e7300 שעבר OC ל~3000Ghz (ה-OC הסטנדרטי למעבד הזה פחות או יותר). כרגע יש לי מאוור evercool פשוט שקיבלתי עם המעבד (אמור להיות טיפה יותר טוב מ-stock). המארז שלי הוא gigabyte iSolo 230, לא גדול מדי ולא מדוגם מדי, ככה שנראה לי שה-Scythe Zipang גדול מדי עבורו. חשבתי על Scythe Shuriken 3 - http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&uin=6727, מה אתם אומרים?

• 11 תגובות
    • 821 צפיות
  15. מתיי יגיע אותו הקירור לישראל וכמה הוא אמור לעלות?והאם בעזרת אותו הקירור יהיה אפשר סוף סוף לעשות קירור לכרטיס?

• 3 תגובות
    • 554 צפיות
  16. Started by Guy950,

לכרטיס מסך שלי (PALIT HD4870 1GB SONIC) יש קירור כפול ו2 ביוסים, מה שמאפשר לי לעשות לכרטיס OC קליל מבלי לגרום לו להתחמם. על פי החברה בביוס הרגיל הכרטיס רץ באותם תדרים כמו שאר כרטיסי 4870 ובמצב הטורבו התדרים יותר גבוהים אבל לא משמעותית. החלטתי להחליף עכשיו את הכרטיס מסך למצב טורבו לראות את הנתונים ובכך ראיתי שלמעשה התדרים נשארו אותו הדבר פחות או יותר, רק מהירות המאווררים עלתה ל50% במקום 30% כרגיל. הסתכלתי פה: וראיתי שאני יכול גם לעלות את התדרים בעצמי, אז השאלה שלי אליכם, האם כדאי לי לאט לאט להעלות את התדרים של 2 הליבה והמהירות עד שאני אצליח להגיע למקסימום שהתוכנה נותנת לי או פשוט לא להתעסק עם זה? אני מעוניין לעשות OC קליל היות והכרטיס הזה הוא טוב לOC והקירור הכפול ש…

• 2 תגובות
    • 746 צפיות
  17. Started by zaroor,

מישהו יכול להסביר את קביעת החלוקה ביחס על פי מה זה ניקבע או רצוי לקבוע ,לא מובן החלוקה הזאת קראתי כל מיני מדריכים ואין הסבר מפורט בקטע הזה הבנתי שה FSB מתחלק ל-4 וזה התדר האמיתי והזכרונות חצי ממה שהם אבל היחס ??? לדוגמא אני במחשבים שהם בלי אוברקלוק יחס 1:1 ויש אחרים שונים במקרה אני רואה בשלי 5:8 איך אפשר להבין את זה ? זה מקורי ללא שינוי

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. אוקיי קודם כל אני חשבתי על הקירור של THERMALRIGHT IFX + שלושה מאווררים של 1600/900 RPM המערכת שתעבור OC היא כזאת : מעבד E8400 לוח אם Asus rampage formula זיכרון G.Skill 1066 MHz 2X2048MB PI ספק Thermaltake Thoughpower 750W כרטיס מסך Gigabyte HD4870 512MB 2 דיסקים קשיחים של 500GB ובעתיד גם CF ל4870 עכשיו האם מוגזם לקנות IFX אם שלושה מאווררים? אין שום בעיה אם כסף , אבל אני לא רוצה לקנות סתם , המחיר של IFX ועוד שלושה מאווררים הוא כ600 שקל , האם קירור מים במחיר כזה יהיה יותר טוב? תודה רבה לכולם מראש , ושוב הOC שמתוכנן למעבד הוא לסחוט את המיץ ממנו ( בגדר היציבות כמובן )

• 12 תגובות
    • 812 צפיות
  19. היי, התקינו לי דיי מזמן 2 מאווררים על הקייס, אחד מקדימה ואחד על הצד של הקייס... עכשיו אחרי כמה ימים פתאום הם הפסיקו לעבוד, פשוט ככה, אני לא מבין הרבה בקטע של החיבורים בתוך המחשב על הלוח אם, עקבתי אחרי החיבורים של שניהם ונראה שהם מחוברים לספק... איך מפעילים אותם חזרה? אולי בBIOS? אם כן אז איך? או באיזה דרך אחרת? PLS HELP נמאס לי שיש לי הצטברות של אבק והמחשב שלי רק מכניס אוויר, ולא מוציא...

• 1 תגובה
    • 571 צפיות
  20. Started by Bengo5,

עשיתי אוברקלוק למעבד שלי (מפרט) עד ל3.16... ונראלי שאני יכול להמשיך אפילו.. אבל משום מה לא הולך לי יותר מ3.16.. לעלות את המתחים בצורה משמעותית?

• 1 תגובה
    • 435 צפיות
  21. אני עם המעבד E8400 עם C@ ל3.6 כרגע.. אך אינני מקבל את התדר במאפיינים של המחשב שלי מישהו יודע מדוע?? <----------- שאר המפרט .. c1e מבוטל מערכת הפעלה VISTA x64

• 6 תגובות
    • 558 צפיות
  22. מנהלים שלום - עשיתי חיפוש מקיף ולצערי לא מצאתי על כמה DBA עומד הקירור הזה , גם באתר החברה לא מצאתי ! אשמח לשמוע תגובות בעלות נסיון עד כמה הקירור הזה שקט ... כרגע יש לי p4 - 3ghz ht רגיל לגמריי ... בעיקרון אני מעוניין בקירור שהדגש הוא שקט לגמריי - לא אכפת לי גם להשקיע את ה 300 שקל רק שיהיה ממש ממש חרישי , עכשיו התיכנון העתידי הוא להעביר את הקירור למחשב חדש ככה שהקירור צריך להיות מספיק גם לq9550 לפחות (כמובן שבLGA775). לא מעוניין בOC ... תודה רבה לעוזרים .

• 10 תגובות
    • 796 צפיות
  23. היי המליצו לי כאן בעבר על Noctua, אך מכיוון שלא ניתן (לא מצאתי בכל מקרה, ונעה מחשבים כבר לא מוכרת אותם) להשיג אותם בארץ אז המגבלה הזאת הוסרה, האם עדיין ה Noctua עדיפים ? אם לא שמתם לב אני מחפש מאוורר/ים לראדיאטור של הקירור מים. תודה

• 3 תגובות
    • 508 צפיות
  24. היי, אני מציג פה פתרון לבעיה שניתקלתי בה באובר קלוקינג עם הלוח הנ"ל. לפני מספר שבועות הרכבתי מערכת עם Core i7 920. למרות שהקירור מעולה והרכיבים טובים מאוד, לא הצלחתי להעלות תדר BLK מעבר ל 160, מה שנתן 3200MHz, ו 3360 עם טורבו. כל עליה נוספת גרמה להתרסקות (מסך כחול) ב FARCRY2. שום העלאת מתח לא עזרה, הורדת תדר לזיכרונות וכ"ו, תמיד תקיעה במשחק לאחר מספר שניות. אתמול גיליתי באחד הפורומים שכדאי לקבוע את תדר ה PCIe ל 100 קבוע במקום AUTO. ניסיתי והופ - בנסיון ראשון המעבד ב 3600MHz עם BLK 180, תדר של 3780 עם טורבו מופעל.כל הגדרות המתח על auto עם hyper threading מופעל. המחשב יציב לגמרי תחת עומס מלא. לא ניסיתי עדיין להעלות עוד, נראה לי מספיק בהחלט. אני מקווה שזה יעזור למי שעובד עם …

• 3 תגובות
    • 533 צפיות
  25. כיוונתי בדרייבר של כרטיס המסך שהמאוורר יפעל במהירות 30% שבה הוא שקט. כשאני נכנס למשחק פתאום אני שומע רעש, מן טיקים קטנים, כאילו שיש חיכוך במשהו/או שכבה עבה במיוחד של אבק. (ניקיתי עם לחץ אוויר עד כמה שאפשר מבלי להוריד את גוף הקירור - יש מכסה שמכסה כמעט את כל הכרטיס). אם בזמן המשחק אני לוחץ alt+tab כדי להוריד את המשחק לשורת המשימות, הרעש נעלם וחוזר רק כאשר אני נכנס שוב לחלון המשחק. איך יכול להיות רעש שונה בזמן משחק אם הגדרתי שהמאוורר יעבוד במהירות קבועה? עריכה: הרעש לא מגיע מהמאוורר אלא מהכרטיס עצמו! ניסיתי לעצור לרגע את המאוורר פיסית ועדיין יש רעש. מישהו מכיר את התופעה הזאת? כשניסיתי לעבוד עם כרטיס אחר הרעש לא קיים. עריכה 2: הבאתי את הכרטיס לחנות ומחליפים אותו. תודה לעוזרי…

• 0 תגובות
    • 484 צפיות

דיונים חדשים בפורומים