אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
אין לי מושג איך לחבר את המאוורר שמתי אותו במקום אבל אין לי מושג מה לעשות אם הקליפים האלו , יש הוראות מפורטות באינטרנט? מה שאני קיבלתי לא עוזר לא משנה חיברתי אבל בכל זאת שאלה , מקבלים 2 קליפים למאוורר למי שיודע , זה 2 קליפים למאוורר אחד? מה אם אני רוצה 2 מאווררים? ולאיזה כיוון צריך להיות מופנה המאוורר?
-
- 9 תגובות
- 805 צפיות
-
-
לוח: GA-P31-ES3G זכרונות: 5-5-5-15 OCZ XTC 800Mhz Platinum Edition היי חברים , עשיתי OC למעבד מאכזב כי ב 3.3Ghz הוא כבר קורס. כרגע אני על 3.1GHz 12.5X248 יציב Burntest. הסקתי שאני צריך להתחיל להעלות מתחים בצורה מבוקרת , ולכן עשיתי זאת. אבל משום מה, הקריאת מתחים בתוכנות הנ"ל נשארת זהה כל הזמן. כאילו שאני לא באמת משפיע. הורדתי ב BIOS את System Voltage Managment ל- Manual. מה יכולה להיות הבעייה ?
-
- 2 תגובות
- 584 צפיות
-
-
אהלן אנשים אני בתהלכי בניה של מערכת קירור מים ונתקלתי בדילמה לגבי בחירת רדיאטור מתאים. מדובר במארז שיכול להכיל רדיאטור עד 3X120 ו 140X2 . כלומר אני מחבר בין שני רדיאטורים. האופציות שעומדות לרשותי : 1. thermochill pa120.2 + thermochill pa120.3 (במחיר של 230 דולר) 2. HW Labs Black Ice GT Xtreme 280 + HW Labs Black Ice GTX360 (במחיר של 210 דולר) 3. Black Ice GT Stealth 360 XFlow + HW Labs Black Ice GT Stealth 280 (במחיר של 125) 4. Swiftech MCR220-QP Quiet Power 2X120mm + Swiftech MCR320-QP Quiet Power 3X120mm (במחיר של 90 דולר) אפשר גם להביא את האופציה הכפולה של הרדיאטורים האלה (במחיר של 130 דולר) 5 . Feser X-Changer Dual 240mm Extreme + Feser X-Changer Triple 360 mm Extreme…
-
- 5 תגובות
- 605 צפיות
-
-
חסרה אצלי בביוס הגדרה של mch באוברקלוק.. יכול להיות שזה הספק? אמרו לי שהספק שלי ג'נרי.. כדאי להחליף? ואם כן לאיזה? תקציב 250-300 ש"ח
-
- 4 תגובות
- 486 צפיות
-
-
מפרט בצד <----- יש לי כרטיס club3D hd4850 512DDR 3 OC edition אני יודע שהכרטיס הרגיל (לא אוברקלוק) מגיע עם תדר 625MHZ וזה מגיע עם 665MHZ כרגע הכרטיס נמצא בOC מהחברה כבר התדרים שלו הם : GPU CLOCK : 665MHZ Memmory clock : 993MHZ איזה תוכנה טובה יש לבדיקת מעלות לכרטיס מסך? כמה MHZ לעלות כל פעם? והאם צריך להעלות בשני הדברים האלה? http://www.siz.co.il/my.php?i=mjdmzmedt0hm.jpg
-
- 1 תגובה
- 647 צפיות
-
-
שלום לכולם, העלתי את השאלה גם בפורום מעבדים ולוחות אם אבל אולי דווקא זה הפורום המתאים... בכל אופן, האם מישהו מכיר את התופעה (וחשוב מכך את הפתרון) של אתחול כפול בלוח ga-ep43-ds3l? בכל פעם שאני מאתחל את המחשב (בין אם זה ע"י לחצן RESTART או ע"י כיבוי והדלקה) המחשב נתקע במסך שבו מוצגים פרטי לוח האם ומתבצעת ספירת הזכרון. בשלב הזה, המסך מוחשך והמחשב מבצע אתחול מלא מחדש. התופעה חוזרת באופן עקבי בכל פעם ללא יוצא מהכלל! (כמו כן, בהתחלה חשבתי שמדובר בתקלה הנובעת מ-OC כלשהו. אבל גם לאחר טעינת ערכי DEFAULT ב-BIOS לא חל שינוי)
-
- 8 תגובות
- 521 צפיות
-
-
-
אני לא מצליח לעשות OC זה לא שומר אותו וחוזר לMHZ רגיל. מפרט : q6600 + tunic tower Asus Striker ii formula XFX 8800GTS 512 SLI G.skill DDR2 4g 1066mhz eNERMAX 720w wd 500g אני ניכנס לביוס מעלה מגה הרצים נגיד מ1066MHZ ל1080MHZ שומר ויוצא וזה לא שומר זה חוזר למצב הרגיל.. מה אפשר לעשות???
-
- 26 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. מודה מראש לכל מי שנכנס בכדי לעזור לי, ואשמח אם מי שיכנס יגיב ויעזור לי. אוקיי אז ככה, ברשותי המעבד Q6600 G0, ולוח אם Intel DP35DP, יש לי קירור למעבד Artic Cooling Freezer 7 Pro. המחשב אצלי כבר שנה וכמעט ארבעה חודשים(מאז דצמבר 2008) עכשיו אני שומר על המחשב שלי מבחינת וירוסים וכל זה, ולעיתים לא תכופות כ"כ, אני מנקה אותו עם פן, בפעם האחרונה שניקיתי אותו זה היה לפני חצי שנה+, עכשיו לפי חצי שנה ככה, שהיה חורף הטמפ' במחשב שלי היו סבירות ובסדר גמור, במנוחה היה לי על 45-52 לא יותר מזה.. במאמץ כאשר שיחקתי שעה+ Crysis בזמנו, המחשב הגיע לי לטמפ' כמו 72 שזה אז היה -מטורף- כאילו, וזה גם לא היה קורה תמיד.. לפעמים שהייתי משחק זה היה מגיע ל69-70. עכשיו בזמן שאני מדבר איתכם.. …
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי את המפרט שכתוב בחתימה שלי לפי מה שהבנתי פה מהחברה יש לי מפרט מצויין לאוברקלוקינג רציני לכן שאלתי היא האם יש פה אנשים שמוכנים, יכולים ומעוניינים לעשות לי את האוברקלוקינג כיוון שאני לא רוצה חלילה לעשות איזו טעות שתעלה לי ביוקר אני לא יודע עם זה מקובל לכן אני שואל סליחה על הבורות אני יחסית חדש פה. אני מאיזור חיפה תודה מראש טל
-
- 2 תגובות
- 513 צפיות
-
-
שלום חברים... קניתי היום מעבד E8500 נוסף בשביל להתעסק איתו קצת ב OC... לראות אם יש הבדלים בינו לבין ה E8500 הקודם שלי... עד עכשיו מה שגיליתי שהחדש משמעותית יותר חם מהקודם ! לפחות ב 8 מעלות תחת מאמץ... שזה חיסרון... ( שניהם E0 ) אבל יש יתרון 1 ברור לבנתיים... המעבד הקודם היה צריך 1.5V מינימום כדי להחזיק שעה וחצי OCCT בתדר של 4.55GHZ, המעבד החדש עושה את זה ב 1.35V !!! אבל הטמפרטורה רק במעט נמוכה יותר מהמעבד הקודם ב 1.52... חשבתי לעצמי שאוליי המגע בן הליבה לבן הכיסוי HEAT SPREADER ?! זה השם ? לא מספיק טוב... במידה ואני יסיר את הכיסוי... ( בידיע שמין הסתם זה יבטל את האחריות ) לדעתכם הטמפרטורה תהיה טובה יותר ? מישהו שעשה אוליי ? תודה מראש, ברק. ;D עריכה, בנתיים המעבד יציב כבר…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
סתכלו אני לא יודע אם התבלבלתי בין OC לכרטיס מסך או למחשב למה אני יודע שאם קונים מחשב אז אפשר לעשת וזה משפר לו את הביצועים או משו כזה קיצר אני קונה כרטיס מסך HD4670 עכשיו אני רוצה לשאול כמה דברים: נעשה את זה מסודר 1. אני יכול לעשות לו בכלל?? 2. זה שווה לעשות?? 3. מה זה עושה?? 4. איפה אני יכול לעשות דבר כזה?? בכל חנות מחשבים?? או רק בחנות שממנה קניתי את הכרטיס 5. אם נגיד יש לי כרטיס שהוא סתם לדוגמה כבר אצלי איזה חודש חודשיים אני יכול להביא אותו ולעשות לו או שזה רק לכרטיסים חדשים כזה?? תודה
-
- 7 תגובות
- 672 צפיות
-
-
הלוח של גיגהבייט GAEP43DS3L קירור של SCYTHE NINJA 2 על הלוח יש חיבור 4 יניםלמעבד ובמאוורר יש 3 פינים מה לעשות? חוץ מלהחליף מאוורר מארז V9
-
- 3 תגובות
- 567 צפיות
-
-
המערכת תקרר את המעבד והצ'יפסט בנתיים , כלומר המעגל יהיה כזה : מיכל מים > משאבה > רדיאטור 1 (3X120) > רדיאטור 2 (120X2 או 140X2 עוד לא סגור)>מעבד > צ'יפסט >מיכל מים . עכשיו השאלה היא מה עדיף ? להשאיר את המעגל הזה ולקנות משאבה חזקה מסוג AQUASTREAM XT או לחלק את המערכת ל 2 עם שתי משאבות MCP655 ? כלומר ככה : 1.מיכל מים > משאבה 1 > רדיאטור1 > מעבד > מיכל מים 2. מיכל מים > משאבה 2 > רדיאטור 2 > צ'יפסט > מיכל מים מה אתם אומרים ? כמו כן אשמח לשמוע הצעות אחרות יעילות יותר ... תודה.
-
- 12 תגובות
- 859 צפיות
-
-
ברשותי קירור למעבד Freezer XTREME. http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=1_42&mID=69 שאלתי היא: האם הוספת מאוורר מהצד (שיכניס אוויר נוסף לגוף הקירור) תשפר את היעילות של הקרור? ואם כן למישהו יש רעיון איך ניתן לחבר מאוורר נוסף לגוף הקירור? תודה לעונים.
-
- 1 תגובה
- 638 צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לעשות OC ל Q9550 . זה יהיה ה OC הראשון בחיי. מישהו יכול לתת לי קישור או להסביר לי בבקשה מה אסור בתחליט האיסור לעשות ב OC? אני יודע נגיד שאסור לעבור איזה מתח מסויים למעבד כי אז הוא נשרף, מישהו יודע מהו המתח הזה? איך הולך היחס של המתח למהירות? איך יודעים מה להעלות קודם וכמה? כנל לגבי זכרונות. תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 533 צפיות
-
-
האם במעבדים חדשים אתם שמים סיליקון גריז בין המעבד למאוורר או שהחומר האפור שמגיע בד"כ עם המאוורר מספק אתכם ? אני מתכוון בדר"כ למעבדי אינטל שמגיעים עם מאוורר מקורי של אינטל. והאם אחרי פירוק של המעבד ו/או החלפת לוח עדיין לא צריך לשים סיליקון ? אם התשובה הקודמת היא שזה מספיק . תודה
-
- 3 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלום לקראת האביב המתקרב אני חושב להרכיב במחשב שלי קירור מים מאחר ובימי אביב חמימים ובייחוד בימי קיץ רותחים הטמפרטורה של כרטיס המסך שלי מגיעה לרמה מדאיגה(עם קירור פאסיבי) וכל המאוררים במחשב מתאמצים ועושים רעש של דינוזאור בשעת מצוקה. וכן יש לי סירקולצית אויר טובה ומאוררים די טובים. השאלות שלי הן אלו 1.האם קירור מים יתאים למארז שלי מסוג Gigabyte Triton 2.האם ההרכבה והפירוק(במידה ואני מחליף רכיבים במחשב) מסובכת במיוחד? יש לי ניסיון טכני וכבר הרכבתי מחשבים מאפס ללא תקלות(לרוב) 3.מהי העלות של פיתרון קירור מים כולל(לכל המחשב) אני מדבר על פיתרון קירור איכותי שלא יתקלקל במהירות והכי חשוב מבחינתי שלא ירעיש כמו הדינוזאור זצ"ל.
-
- 9 תגובות
- 757 צפיות
-
-
שאלה בכללי אם אני מתחיל לעשות OC אני אמור להוריד את הזכרונות כדי לבדוק עד כמה אני יכול להגיע עם המעבד. לכמה אני אמור להוריד אותם בהתחלה ומתי אני מתחיל להעלות תודה
-
- 3 תגובות
- 512 צפיות
-
-
-
מוצר חדש שנראה לראשונה בCES. מסתמן כהקירור המושלם לOC המתחיל. קירור מים זול ,פשוט להתקנה ויעיל מאוד. (הוזכר במאמר של האתר) האתר הרשמי: http://www.coolitsystems.com/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=6 ביקורת: http://www.guru3d.com/article/coolit-domino-alc-review/ http://www.nordichardware.com/Reviews/?skrivelse=550 מישהו יודע מתי המוצר יגיע לארץ?
-
- 9 תגובות
- 833 צפיות
-
-
איזה מאוורר הכי טוב מבחינה של שקט/ביצועים?
-
- 1 תגובה
- 447 צפיות
-
-
קניתי מחשב לפני חודש בערך. עשיתי לו OC, ועבדתי על 3.6GHz. מסיבות שונות הורדתי את האוברקלוק, אבל עכשיו קניתי GTA IV אז העלתי את התדר בחזרה ל-3.2GHz. בפעם שעברה שרצתי על 3.6GHz, לא עברתי את ה62/3 מעלות במאמץ של 100% במשך יותר משתי דקות (!) עכשיו כשעשיתי את הOC ל3.2GHz, בבדיקת מאמץ הטמפ' מגיעה ל71 מעלות תוך שנייה (אפילו לא חיכיתי דקה), והפסקתי את הבדיקה מחשש שהמערכת תכבה.. לשורה התחתונה: מה אני צריך לעשות כדי להוריד את הטמפ' של המעבד? כדאי אולי לפתוח את המארז ולשאוב בעוצמה עדינה בשואב אבק? או שיש דרך יותר אנושית? עוד דבר: מה זה משחה טרמית? חשוב לציין כי אין לי ידע פיסי במחשב ובחלקים (אני בקושי יודע איך מעבד נראה), אני אפילו לא יודע איזה מברג צריך בשביל לפתוח את המארז …
-
- 12 תגובות
- 825 צפיות
-
-
http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/core-i7-coolers-roundup_18.html
-
- 2 תגובות
- 854 צפיות
-
-
קיבלתי כרטיס מסך 4850 תוצרת POWER COLOR. לצערי הכרטיס הגיע עם גוף קירור זול להחריד, שגם על 30% עוצמה יוצר מערבולת אוויר במארז. הרעש בלתי נסבל לחלוטין. מישהו מכיר גוף קירור מאד מאד שקט עבור 4850. לא כל כך אכפת לי מ-OC.
-
- 5 תגובות
- 551 צפיות
-