עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש לי P4 ואני רוצה להחליף את המאוורר הג'נרי שלו למשהו יותר טוב אני בין האפשרויות הבאות : 1. זלמן CNPS6500B-Cu + מאורר כל שהו ללא בקרת טמפ אך חזק + NEXUS 2. VANTEC AIROFLOW + NEXUS 3. VOLCANO 7 + NEXUS - ב HIGH עם שליטה על מהירות

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by daniel0089,

היי, אז לפני שאני מתחיל לעשות OC לE6300 שלי... 1)האם חייבים לבטל את כל הדברים שכתוב במדריך באתר למרות שאני לא רוצה להגיע ל1000GHZ אלא עד 2.2GHZ בערך (הסטוק שלי הוא 1.86)? 2) לא כל כך הבנתי מה עושים עם הזכרונות,SPD וכל השטויות האלו.. אשמח להסבר... 3) מה להגדיר בכיבוי אוט'? 70 מעלות? 4) לכמה אתם חושבים אני יגיע עם הקירור שבמפרט בצד? 5) מאז שכתבו את המדריך ועד עכשיו, מומלץ להתקין תוכנה אחרת מזו שכתוב במדריך או להוריד בידיוק את מה שכתוב שם?אם יש לכם המלצות לתוכנות יותר טובות אשמח ללינק להורדה.. עריכה: אפשר קישור להורדה של 3DMARK07 בבקשה? 06 לא תומך בDX10 תודה לכולם!

• 13 תגובות
    • 941 צפיות
  3. Started by smit,

שלום, קניתי מחשב חדש AMD XP 3000+ עם קירור של Volcano 12+ לוח אם Gigabyte 7N400-L וזיכרונות Twinmos 400MHZ הכרטיס מסך שלי זה Leadtek GeForce FX5600 Ultra MyVivo עכשיו בלוח שלי יש לי אופציות VCorce Voltage יש שם 5% 7.5% ו 10% שיניתי אותו בהתחלה ל 7.5 אחרי זה 5, שמתי 185 לא עשה בוט. בדקתי קצת שיחקתי קצת הגעתי ל 181, הורדתי את המתח חזרה לנורמל הפעלתי והמחשב עלה, אז כרגע אני על 181MHZ בימקום 166MHZ בלי להעלות את המתח. כשעלתי את המתח זה לא ממש השפיע, המחשב לא רץ על 183FSB עם 5%+ .. ועל 181 הוא רץ בלי לעלות מתח ביכלל.. מוזר לא? עכשיו השאלה שלי היא האם ניראה לכם שהצליח להגיע ל 200MHZ ? כאשר שמתי על 200 המחשב אפילו לא עשה BOOT וכמה מתח אני יצטרך להעלות לדעתכם.. ועוד …

• 13 תגובות
    • 683 צפיות
  4. Started by Folklore,

שבת שלום לכולם אני די חדש פה בפורום (רשמתי מזמן אבל לא נכנסתי הרבה אז אני נחשב לחדש) ואני רוצה לעשות OC ל R9600PRO 128MB שלי רציתי לדעת לאן אפשר להגיע איתו ואיזה סוג קרור כדאי לי לקנות זה שאר המפרט שלי AMD 64 3000 Gigabyte GA-K8NS-939 512MB DDR400 (ממש בקרוב קונה עוד אחד) וזהו אני כרגע מקבל עם הכרטיס שלי 1766 ב 3DMARK05 ואני רוצה לקבל לפחות 2500-3000 האם זה אפשרי?

• 13 תגובות
    • 750 צפיות
  5. היי מחפש משחה טרמית נורמלית בשביל הכרטיס מסך שלי איזו משחה היא בעלת היעילות הגבוהה ביותר?

• 13 תגובות
    • 914 צפיות
  6. Started by victory,

זה המחשב שלי 1)עם איזה תוכנות אני בודק טמפרטורה 2)איזה קירור כדי לקנות למעבד ? אני חשבתי על BT 3)כל עזרה נוספת תהיה ברוכה [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. לאחר כשנתיים וחצי פיתח הכרטיס שלי מסוג HD 4870 1gb PowerColor קרקושים חזקים ומעצבנים מכיוון שנמאס לי, הגעתי לשני פתרונות לאחרונה. אם אתם מנסים את זה כמובן שזה באחריותכם! פתרון חלקי א. נתקלתי בתוכנת Ati Tray Tools (מאחר ש-ה Catalyst אצלי הפסיק לעבוד) http://downloads.guru3d.com/download.php?det=733#download בתפריט: Hardware > Overclocking Setting שאני מוריד את מהירות המאוורר בפרופילים מתחת לרף מסויים, הרעש פוחת בברירת מחדל הוא על 70% קבוע, מכיוון שבמנוחה ללא הרצת משחקים אני לא רוצה לשמוע תקרקושים ביצעתי בעזרת אותו כלי Under Clock לכרטיס, והורדתי את מהירות המאוורר. שהורדתי את המהירויות כרטיס יותר מדי - המסך הפך לבן - צריך לקחת את זה בחשבון. אנדרקלוקינג: …

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. צריך קירור טוב למעבד המעבד שלי כרגע במאמץ על 75 70 2 הליבות והמעבד 66 ... זה מוריד ביצועים ? ואיזה קירור טוב אני יכול לקנות אבל ממש טוב

• 13 תגובות
    • 664 צפיות
  9. שלום.. רציתי לשאול איך כדי לי לסדר את המאווררים במארז שלי.... אז ככה... יש לי שלושה של 80 MM (רק שניים מותקנים)... ועוד שניים קטנים של 50MM שמכניסים אוויר מהקדימה.. (זה מין מודינג קטן שעשיתי... שמתי את שני הקטנים (50MM) במקום של הכונן תקליטונים (1.44)... רציתי לשאול איך לסדר את כל המאווררים ביחד ככה שהתוצאה תיהיה קרירה ביותר... תודה רבה רבה ... נ.ב ... אני מאד אשמח אם מישהו אוכל לתת לי את המסנג'ר שלו כדי ליוכל לעזור לי להתחיל את התחליך של ה OC שאני רוצה לעשות... וגם בקשר למאווררים... דניאל

• 13 תגובות
    • 865 צפיות
  10. Started by BeNzZy-BoY,

מישהו יכול בבקשה לתת לי מדריך עם הסברים על התוכנה הזו, מה היא עושה איך משתמשים בה, כל העניין הזה של הנקודות שלא מובן לי בכלל וכו' או שאולי אתם ממליצים לי על תוכנה אחרת דומה, שיותר נוחה למרות שאני מעדיף ללמוד יותר על התוכנה הזאת... בתודה בנצי עריכה ---------- אפשר גם פשוט להסביר לי במילים.. יותר נוח ונחמד

• 13 תגובות
    • 861 צפיות
  11. אהלן לכולם חברה ברשותי מחשב די חדש שנמצא אצלי בסביבות השנה וחצי חשבתי להתייעץ עמכם לגבי הטמפ' של המחשב הנה המפרט והטמפ': מעבד-Q6600 ליבה ראשונה מגיעה ל63 במנוחה ליבה שניה 60 ליבה שלישית גם 60 וליבה רביעית 58 CPU סביבות ה50 מעלות במנוחה במהלך מאמץ הטמפרטורוטת של כל ליבה מגיעות ל70 מעלות בערך זיכרון- 1GB*2 קינגסטון כרטיס מסך-8600 GT מגיעה ל60 מעלות במנוחה ובמאמץ 70 מעלות כונן קשיח-WD 320GB בסביבות ה40-42 מעלות (וזה עוד אחרי שהתקנתי עליו יחידת קירור מפיסי קול-האמת שהיא לא שינתה הרבה בטמפ') לוח אם- ASUS P5K SE טמפ' בסביבות ה40-42 מעלות זהו זה רציתי לשמוע חוות דעת כללים על הטמפ' האם זה נורמלי או שיש לי מה לדאוג? האם כדאי להתקין קירור מיוחד או להוסיף משהו כל הקירור שיש לי זה המ…

• 13 תגובות
    • 924 צפיות
  12. Started by Kitt0s,

טוב אז ככה, הלוח אם שלי התקלקל לא מזמן והוא חזר אתמול מתיקון.. המאוורר של המעבד והמעבד שכבו בחוץ די הרבה זמן.. השאלה היא אם אני יכול לשים אותם איך שהם? כי הלבן המגעיל הזה שעליהם כבר די מלוכלך.. כדאי לי לחכות עד יום ראשון ולקנות משחה חדשה? או לנקות את מה שיש או מה?

• 13 תגובות
    • 762 צפיות
  13. המעבד שלי חם (וזה בטח לא כל כך חדש עם סדרת הבארטונים), לא יותר מידי בשביל עבודה שותפת, אבל יותר מידי בשביל אוברקלוקינג. אז הייתי רוצה לדעת כמה דברים: 1. במה עדיף לי להשקיע(או מה יקרר לי את המעבד יותר)? לקנות מארז טוב ושתיהיה זרימת אוויר מספק (ולא את החרטה שאיתו קניתי את המחשב), או להשאיר את המארז הקיים ושים קירור בנזו*ה על המעבד, וכך לצפות לOC טוב? 2. את אני בוחר באופציה השניה של קירור למעבד (שכרגע נראת יותר טוב, לא?) איזה קירור יהיה הכי הכי יעיל (אני לא דואג יותר מידי לרעש, על אף שיהיה נחמד לקצת שקט) ראיתי את הת'רד המטורף הזה על הקירור ההוא בטכנולוגיית TEC, ואני לא רוצה להיכנס לאמינות של דובר הת'רד, אבל בהנחה שהוא דובר אמת זה נראה אחלה קירור, וגם ראיתי את ההייפר 6 של קול…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by Murmur,

שלום, ברצוני לדעת האם גלאי החום שלי ממוקם כראוי והאם הטמפרטורה שהוא מספק היא טמפרטורת המעבד לצרכי OC ובכלל. הגלאי ממוקם כמה מילימטרים מאיזשהו היטסינק הנמצא ליד ה-CPU - ראו תמונה מצורפת. האם זהו המיקום הרצוי? האם לצרכי OC אני יכול להסתמך על הטמפרטורה שהגלאי נותן לי? תודה. [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 995 צפיות
  15. Started by Snoopy2006,

שלום, הזמנתי בחנות 4 מאוורי 80 mm מדגם silent cat. שבאתי לקחת אותם התברר שהחיבור שלהם לחשמל הוא של 3 פינים. יש לי ספק של antec והוא מגיע עם חיבור רגיל של חשמל - 4 פינים. טוב ... הזמנתי מהם 4 מתאמים לחשמל מ-3 פינים ל-4 פינים וכבר במשך חודש הם לא מצליחים להשיג את החלק. בינתיים המחשב שלי "נשרף" ולהם כמובן זה לא אכפת. רציתי לשאול אם מישהו יודע היכן ניתן לרכוש כאלה מתאמים (לא ידעתי שזו כזו בעייה) - עדיף בצפון או ברשת. למקרה שלא אמצא - מה המאוורר המועדף למארז בגודל 80 mm וחיבור 4 פינים ? תודה !

• 13 תגובות
    • 986 צפיות
  16. Started by PsyMor,

COOLER MASTER מביאה לנו את הצעצוע הבא... GeminII כשהוא עמד לי בחנות בתגוצע הייתי חייב לנסות אותו ;D http://www.2send.us/picture.php?file=9898206e12.jpg http://www.2send.us/picture.php?file=365e1c9055.jpg http://www.2send.us/picture.php?file=4384e77e17.jpg http://www.2send.us/picture.php?file=46ce97f229.jpg http://www.2send.us/picture.php?file=66d268c786.jpg http://www.2send.us/picture.php?file=48688fc883.JPG כול מי שרוכש את הגוף קרור שיהנה שווה ממש....

• 13 תגובות
    • 855 צפיות
  17. Started by quriso,

מחפש שני מאווררי 120MM למארז ENERMAX CHAKRA, חשוב מאוד השקט והיעילות. תודה.

• 13 תגובות
    • 825 צפיות
  18. אז ככה אני מחפש קירור למעבד...את ההכי טוב שאפשר לקנות ב400 שח... למעבד AMD 3000+ 939...(אם זה ממש משנה..הלוח הוא של DFI האולטרה D וזיכרות של G.SKILL 550MHZ)

• 13 תגובות
    • 668 צפיות
  19. Started by dino,

אני בקרוב מאוד מאוד, קונה מחשב חדש, ואף פעם לא היה לא איזה מארז כמו האנרמקס וכל המארזים הגדולים והנוחים, שווה בכלל להשקיע או שזה בזבוז? אז ככה זה מה שאני רוצה לקנות: Chiftec Dragon AX-01SLD Aluminum Case Silver+ window + ENERMAX 350W שווה ב-970ש"ח? ואל תגידו שהחלון המוכן לי יפה, כי לדעתי הוא יפה מאוד, ראיתי אותו בגלרייה של האתר, והוא יפה מאוד, יש אותו להרבה אנשים.

• 13 תגובות
    • 794 צפיות
  20. לאחר שקיבלתי את הכרטיס החלתי בבדיקה. איפשרתי את יכולת ה OC בדריוור דרך קולביטס. ראיתי את תדרי הכרטיס ומשהו לא הסתדר... 450MHZ לליבה!!! תחילה חשבתי שזוהי טעות. כי בכרטיסי ה AGP שמים את ה NV41. לאחר בדיקה בריבה טיונר גילתי שזוהי ליבת NV42 שנמצאת בכרטיסי ה PCIE. לא ניתן לפתוח צינורות עיבוד נוספים כי הם לא קיימות בליבה זו. לא יודע איך זה החברה יצרה אותם כך אבל הם שמו את ליבת ה NV42 על כרטיס AGP....במקום את ה NV41. הרצה בתדרים המקוריים ב 03: OC ליבה =510 MHZ זיכרונות = 1400 MHZ קצת מפתיע ששמו על הכרטיס זיכרנות כאלו...תחילה חשבתי שזהוי טעות בזיהוי התדרים של הכרטיס.... הדריוור הגביל מבחינת OC לכן ניסתי את ריבה טיונר גם שם הוגבלתי לתדר 1500 MHZ "בלבד" מאחר וראיתי …

• 13 תגובות
    • 759 צפיות
  21. Started by waizman,

המאווררים במחשב שלי (בתצורתם הנוכחית) קורעים לי ת'אוזן... אני בונה בייבאס והסתבכתי קצת עם הנגדים של המאווררים שאמורים להוריד את המתח ל 7 וולט. :-[ כל המאווררים (כמובן) פועלים על 12 וולט, והנה הזרמים שלהם: 0.14mA 0.19mA 0.38mA 0.38mA איזה נגדים אני צריך ואיך אני מחשב את זה (להבא) ? ???

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  22. בוצע בכמה שעות בשבת , רציתי צנרת קשיחה ומחברי זווית אבל מפאת לחץ הזמן ( החבר רצה את המחשב מוכן מהר ) זה מה שיצא : ASUS MAXIMUS VI IMPACT 4790K CORSAIR DOMINATOR 1866 2X8GB SAPPHIRE R9 290 EK WATER BLOCKS DEFINE NANO S CRUCIAL MX300 275GB AQUALIS 150 WITH D5 PUMP לא צילמתי הרבה מפאת חוסר מן לסשן צילומים מתאים .

• 13 תגובות
    • 3.1k צפיות
  23. יש לי מעבד A64 +3000 עם קירור סטוק. אם אני יוסיף עוד מאורר 120/80 מ"מ על המאורר הקיים שעל המעבד זה יעזור? זה יוריד את הטמפ'? והשאלה הכי חשוב: זה לא יעשה נזק כלשהו נכון?

• 13 תגובות
    • 817 צפיות
  24. Started by gggil,

יש לי חבר שעובד בסביבת הייטק ומשתמשים שם במשחה ודבק תרמי, האם המחשה או הדבק שאני מדבר עליו יכולים להתאים גם לרכיבים במחשב? כגון חיבור גוף קירור למעבד... תודה מראש, גיל

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by Iko89,

אני מקבל מסכים כחולים כל הזמן, אני עומד על OC של 4.05 יציב, עבר שעתיים בOCCT ושעתיים בP95 ו5 לופים בסופר PI הינה CPUZ : הרצתי את RegistryBooster מצא לי מעל 1000 שגיאות, תקינתי אותם . הBSOD האחרון : שגיאה : IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL STOP: 0X20000002, 0X0000001C, 0X00000000, 0X804E2B79 אני לא מקבל שגיאות על קבצים ספציפיים חוץ מפעם אחת שקיבלתי שגיאה על שתי קבצים בעלי שם זהה. שמם הוא RtkHDAud.sys בדקתי, וזה אותו קובץ, הם אותו גודל והם במקומות שונים . סרקתי את גוגל ומצאתי כל מיני תוצאות כגון בעיות בזכרונות, במעבד ובכלל יציבות המערכת . המליצו שם לעשת בדיקות בתוכנות OCCT, SUPER PI, PRIME95, ועוד תוכנה אחת לבדיקת הזכרונות, הורדתי אותה ולא הצלחתי לתפעל אותה . אם …

• 13 תגובות
    • 901 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.