עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ory,

יש לי פנטיום 166 מגהר'צ ובזמנו שמתי עליו מעבד של פנטיום 2 אין לי עליו חיישן חום כי הוא טרנטה רצינית אבל אחרי עבודה של שעות אני בכלל לא מרגיש חום מהמארז אז רציתי ללכת על אוברקלוק הבעיה שאני זוכר שבפעם האחרונה שדיברתה עם הטכנאי על זה הוא אמר משהו על הגאמפרים ומשהו שלא הבנתי כי בנושא אוברקלוק אין לי שמץ של מוסג אז מה זה גאמפרים ואיך זה קשור לבעיה שלי? ואיך אני לעזעזל יכול לעשות אוברקלוק לפנטיום 166 ;D לא לצחוק :-/ אני יכול לעשות דרך הביוס אולי דרך תוכנה ? בקיצור אני צריך עזרה בבקשה

• 3 תגובות
    • 808 צפיות
  2. Started by -Cyber-Tek-,

שלום ברצוני לעשות אוברקלוקיג למחשב שיש הוא יותר נכון למעבד אני חדש בתחום הזה למישהו אולי יש עצות איך לעשות את זה ומכיר כל מיני דברים כאלה אני נורא השמח לקבל את עזרתכם . בתודה -Cyber-Tek-

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by Sp_RuS,

אז ככה, יש לי intel pentium 3 550MHz רציתי לעשות אוברקלוק, אבל במדריכים באתר לא מצאתי הסבר איך לעשות אוברקלוק לפנטיום3, עד כמה שהבנתי יש בעיה מסוימת בעשית אוברקלוק לפנטיום 3.... יש הסברים איך לעשות אוברקלוק לפנטיום 4 ו2 ו1 אבל דופקים את 3... תגידו איזה תוכנה צריך? ומה הבעיה? ואיך פותרים אותה? שכחתי לציין, יש לי 192 SDRAM 133 Mhz.... לוח אם VIA VT82C693 Apollo Pro Plus, כן זה נשמע מרשים אבל הוא בן 6 שנים!!

• 8 תגובות
    • 480 צפיות
  4. Started by KaKa,

אז ככה יש לי פנטיום 3 600 slot 1 ולוח אם pcpartner bx440 ובביוס אין לי אפשרות לשנות את הfsb :'( אז יש דרך אחרת חוץ מלשחק עם הג'אמפרים לשנות את הfsb? אולי עם תוכנה? אהה ורשום לי בmanual של הלוח אם שיש רק fsb - 100,133,auto יש דרך לעשות יותר גבוהה? תודה רבה רבה לעוזרים! אני חוזר עוד חצי שעה.. אז עד אז אני לא יענה 8)

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by Idan-h,

המפרט למטה בחתימה הטמ"פ של המחשב במנוחה לוח - 33 מעבד - 35 קירור אינטל + 3 מאוררים 80 מילימטר( 2 מכניסים 1 מוציא). FSB133 מכפלה 18 בעיקרון אני רוצה להגיע ל2600MHZ עם מה שיש לי. כלומר להעלות את הFSB ל144. אפשרי? דרך אגב שינוי כזה יביא לתוספת של 22MHZ לזכרון (11*2), האם זה מסוכן לזכרון כמו שלי? מה אתם אומרים? תודה רבה לכל העוזרים.

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by bennnn,

היי,אז כמו שכתבתי בכותרת,אני מעוניין לבצע אוברקלוק למעבד שלי,אינטל פנטיום 4 3 גיגהרץ,זה פרסקוט. הלוח p4p 800 se של אסוס. הקירור- arctic colling silent 4 ultra tc אנני מאוד חדש בזה,ערכתי חיפוש לאוברקלוק לפנטיום 4 ולא ככ מצאתי.. איך מתחילים? שלבים וכ? והאם אני יכול להגיע עם מה שכתבתי ל 3.4 גיגהרץ? תודה לכולם בברכת חג שמח!

• 3 תגובות
    • 539 צפיות
  7. Started by Dima67,

אוקיי, אז החלטתי לבצע אוברקלוק לפנטיום E6300 שלי. המעבד הוא בסטוק של 2.8GHZ, לוח אם EP43-UD3L, קירור SCYTHE MUGEN 2, זיכרונות רגילים בעלי במהירות 800MHZ. כרגע אני לא מחפש לעשות אוברקלוק רצחני, משהו צנוע לבינתיים. עד עכשיו הגעתי למהירות 3.4GHZ עם המכפלה המקסימלית של המעבד (10.5) ו-FBS של 324. כל זה בינתיים ללא שינוי במתחים. אני מבצע בדיקות מאמץ בינתיים והטמפ' המקסימלית שאליה הגעתי זה 50 מעלות. -את הבדיקות מאמץ אני מבצע בעזרת RPIME95 ו-OCCT. מדידת טמפרטורות מתבצעת בעזרת SPEEDFAN ו-REALTEMP. -כמה עוד אני אוכל להגיע ללא שינוי במתחים? כשאני אצטרך לשנות מתחים, בקפיצות של כמה אני צריך לעשות את זה? -איזה הגדרות ב-BIOS אני צריך לשנות? את הרוב שמתי על DISABLED וכדומה, מאוורר המעבד …

• 2 תגובות
    • 925 צפיות
  8. Started by אוקיי,

טוב אז שיניתי על הלוח אם P2B-f ASUS את המהירות באס ל 124. זה שינה לי (לפי הביוס לפחות) את המהירות מעבד ל 436 (בקירוב אני לא זוכר בדיוק) זכור לי גם שאנשים פה טענו שאי אפשר לעשות אוברקלוקינג למעבדים כאלה ישנים, מצד שני יש פה מישהו שטוען שהוא עשה לשלו מ 350 ל 400. חיפשתי גם מהירות מומלצת למעבד פנטיום 2 350.. אבל לא היה שם. אז מישהו מוכן להסביר לי מה אני צריך כדי לוודאות שהמעבד יציב? יש לי את התוכנה Prime 95 הכל טוב ויפה. אבל אני לא יודע מה הטמפרטורה המקסימלית. מישהו?

• 2 תגובות
    • 594 צפיות
  9. Started by Angel-eyes,

אני רוצה לעשות אוברקלוק ו אני מבין שצריך להעלות את מהירות הבאס או את המכפלה עם ביוס או עם ג'אמפרים אבל אני לא יודע איך אז אתם יכולים להגיד לי??? לוח אם:MS-6318 micro ATX VA6 VIA VT82C694X

• 28 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. Started by DJO,

כמו שודאי חלקכם זוכרים בערך לפני שבועיים עשיתי את האוברקלוק הראשון שלי והוא היה דיי מוצלח. העליתי את מהירות הבאס מ 100 ל 112 והכל עובד טוב. עבר מ 350 ל 390 לא שיפור משמעותי אבל משהו בכל זאת. על הלוח יש אפשרות אחרי 112 לדחוף ל 133, עשיתי את זה והמחשב נדלק אבל ווינדוס לא עלה. אני הולך עוד מעט לפרמט ולהתקין XP אולי אחרי הפירמוט ולפני ה XP אני ישים 133 ויראה אם ווינדוס יקלוט את זה טוב? 133 זה כבר יתן לי דחיפה רצינית בביצועים - 465mhz... המכפלה נעולה. לפי מה שהבנתי אין אפשרות להגביר את המתח ללוח/למעבד. תודה!

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by ZeppeliN,

עשיתי אוברקלוק ל3.4ghz (מפרט בצד) והשיפור בsuperpi 1m היה 5 שניות. זה טוב לא? הטמפרטורות כרגע (בזמן שSNM דולק) 58 למעבד 35 ללוח 57 לPWM2 זה קצת חם לא? הפריזר 7 פרו על מקסימום. רציתי לדעת אם אני יכול להמשיך או שאם אני צריך לעשות עוד בדיקות. כרגע אין לי אפשרות לעשות 3DMARK למעבד. אני יעשה בהמשך... בקיצור מה אתם אומרים על הOC? ואגב, המאווררים של הטרנספורמר רועשים אז רציתי לקבל המלצה ל2X80MM (לא אכפת לי מלדים) שיכניסו אוויר לא מאוד יקר שיהיו שקטים. חשבתי על הArctic Cooling AF8025. איך הם?

• 1 תגובה
    • 389 צפיות
  12. Started by dan_dekel,

בוקר טוב, אני מעוניין לעשות אוברקלוק קטן יחסית למעבד. כביכול אני מבצע אותי ע"י העלאת ה FSB בbios... נכון? המפרט שלי הוא: Asus p4p800s se Intel p4 2.8 presscot 800fsb 512Mb ddr 400mhz Radeon 9500pro (OC- 275|344,275|317) good 1 ah???? W.D 40GB אין לי קירור משמעותי לכן, ארצה לעשון אוברקלוק קטן. עד כמה מעלות המעבד יכול להיות כשהוא לא במאמץ?.. אל תשכחו שזה פרסקוט.... תודה לכל המגיבים, דן עריכה: אני אשמח גם להצעות לגבי קירור טוב למעבד, אך לא יקר יותר מדי. תודה!

• 5 תגובות
    • 529 צפיות
  13. אוקי, ביצעתי אוברקלוק... כרגע המעבד על 3.23Ghz ... חום : 48 מנוחה, 60-62 במאמץ.. כפי שהבנתי זה נורמלי למעבד. עכשיו נגיע לזכרונות. הפעלתי אותם כך שיישארו בטווח 1:1 מול המעבד, לכן באס הזכרונות עלה גם כן ל 230 ומשהו... ולכן הם פועלים על כ 460 Mhz בדיואל... שמתי עליהם סינקים לזכרונות של טרמלטייק: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_1148&products_id=10280 השאלה שלי היא כזאת: האם אני יכול לשנות את התזמונים של הזכרונות...? אם כן איך? ועד כמה כביכול...? ידוע לי שהזכרונות הם יחסית טובים... אז אני מקווה שהרבה...... אלה הזכרונות יש לי 2 כאלה שפועלים בדיואל : http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_1351&products_id=7930

• 11 תגובות
    • 615 צפיות
  14. Started by yanme,

זה אפשרי??

• 1 תגובה
    • 744 צפיות
  15. Started by Sunny Jim,

אני מקבל את המחשב שלי כנראה עד סוף השבוע, ואני רוצה להיות מוכן מראש למה שאני מתכוון לעשות... הבעיה שלי היא כזאת: מעבד:E6300 זכרונות PQI 2G 667 CL5 DDR2 יש לי גם קירור טוב למעבד(FREEZER 7 PRO) אז לא אמורה להיות שום בעיה להעלות את הFSB ל333... מה לגבי מעבר? האם אני מבין נכון שאם אני רוצה להעלות עוד את הBUS אז אני אעשה בדרך אוברקלוק גם לזכרונות? עד כמה הזכרונות הללו נחשבים לטובים באוברקלוק? כמה פוטנציאלית אני יכול להגיע איתם?

• 2 תגובות
    • 419 צפיות
  16. Started by שבע-שנים,

שלום, שמעתי מאנשים שמומלץ לעשות לRadeon 9550 אוברקלוק, האם זה נכון? אם זה מומלץ, הייתי רוצה לדעת אם יש סיכון כלשהו? ובכלל כיצד עושים זאת?(בפירוט, אין לי שמץ של ידע בכל הנוגע לאוברקלוקינג) עוד דבר שלא קשור לנושא... הבחנתי לפני מספר דקות שהמאורר של הספק לא עובד, אני זוכר שלפני שבוע הוא עבד, אולי בטעות ניתקתי את החיבור שלו? (יש לו חיבור בכלל או שהוא פשוט התקלל?) תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 969 צפיות
  17. עשיתי חיפוש קצר בפורום ולא מצאתי משהו כזה האים זה אפשרי ביכלל?

• 10 תגובות
    • 786 צפיות
  18. Started by B@LENO,

שלום לכולם אני יודע שהכרטיס הזה הוא מאוד ישן רציתי לדעת עם הקירור המקורי לאיזה מהירויות אפשר להגיע עם הכרטיס ואם איזה תוכנה אפשר לעשות את זה? תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 456 צפיות
  19. Started by ns,

יש לי Radeon 9800pro 128ddr 256bit sapphire ואני רוצה לקנות לו Thermaltake A1655 GIANT II השאלה שלי מה האוברקלוק הכי גבוה שאני יוכל לעשות לו עם הקירור הזה? או מה האוברקלוק הממולץ

• 2 תגובות
    • 438 צפיות
  20. Started by mongoL---,

אני יודע שהלוח אמ שלי epox 4gea+ לצערי תומך ב- agp *4, האמנם, כרטיס המסך שברשותי : leadtek winfast A 280 4800 ti 128 ddr תומך ב- agp *8, לא הצלחתי בשום דרך שהציעו למשתמשים אחרים לבדוק את הטמפ מה שבטוח נגיעה בגוף הקירור מוכיחה שהוא חם. האם זה אפשרי בכלל לעשות oc ללוח אמ כדי שהכרטיס מסך יעבוד על agp *8 או שעושים את זה לכרטיס מסך בכלל. אם כן אילו דרכים אפשריות והאם זה באמת כדאי.

• 7 תגובות
    • 656 צפיות
  21. היי יש לי בעיה סופר מעצבנת שאני לא מצליח לפתור, ניסיתי לשאול כאן בעבר ולא היו תשובות, אז אני מנסה שוב... הבעיה היא כזאת, אני קובע OC מסויים נאמר ל 4GHZ עם מתח 1.28V ( כמובן קובע גם את שאר המתחים לוח זכרון וכו" ) עושה בדיקות מאמץ והמחשב מחזיק יפה כל מה שאני זורק עליו ( OCCT , PRIME 3DMARK ) עד כאן הכל טוב ויפה, אני מכבה את המחשב ללילה, חוזר אליו אחרי כמה שעות בודק OCCT עם אותם הגדרות בדיוק שהשארתי לילה קודם והמחשב קורס אחרי שניות עד דקות אחדות... ממזמז קצת את הביוס שוב משנה מוריד ומעלה, המחשב חוזר להיות יציב עד הכיבוי הבא.... במצב הזה פשוט אי אפשר להיות ב OC ( אפילו פשוט ) 24/7 מה לעזאזל לדעתכם אשם בזה ?! פגשתי בבעיה הזאת במערכות קודמות שהיו לי, חשבתי שיפתר במערכת…

• 28 תגובות
    • 2.4k צפיות
  22. Started by doker,

יש לי לוח ישן של asus P4S533VM ומעבר p4 2.0 נכנסתי לביוס ואני רואה שישנה אפשרות לבצע אוברקלוק אבל אני לא יכול לבחור באפשרות הזאת בגלל שהיא אפורה בנוסף לכך לא מצאתי תוכנה שבעזרתה אני אוכל לבצע אוברקלוק ללוח זה

• 5 תגובות
    • 669 צפיות
  23. שמעתי שאין הרבה תועלת באוברקלוק אפילו ב e4300 בגלל שלרוב זה נפחת בגלל צוואר הבקבוק שעצם שאר החליקים לא עוזרים. עכשיו אני רוצה מחשב למשחקים וגם מחשב שאני יוכל להפעיל כמה תוכנות ביחד וגם שהתוכנות יעבדו מהר למשל סריקת וירוסים שיסרוק מהר האם האוברקלוק ב e4300 יעזור הרבה לזה ולשא הדברים ? או לא? בגלל צוואר הבקבוק {אני חושב להמהיר אותו ב oc ל 2.6} ומה שחשוב לי שיהיה הבדל עצום ולא הבדל קטן כי אם ההבדל אפילו בינוני אז אני לא מעונין באוברקלוק

• 2 תגובות
    • 551 צפיות
  24. יש לי את המפרט שמופיע בחתימה יש מישהו שעשה אוברקלוק מוצלח למעבד עם מפרט דומה ומוכן לשתף למה אני קצת חושש :s05: תודה מראש טל.

• 61 תגובות
    • 4.1k צפיות
  25. אז ככה, אתמול, אבא הלך לדובים והביא לי קירור חדש לכרטיס, סילנסר גירסה 3 הרכבתי את הקירור בקלות ובמהירות וישר רצתי למחשב ובדקתי יכולות אוברקלוק חדשות. תוצאות האובר קלוק הם: ליבה - 380@437 זיכרון - 340@374 הורדתי את 3די מארק 03 והרי התוצאות: 3Dmark2001SE- 18200 3Dmark03- 6590 aquamark3- 46k ;D לפני האובר קלוק היה לי בסביבות ה 5500~ ב 03 תמונות::: אז מה אומרים? זה טוב? נ.ב. בעתיד אני הולך להרכיב על הזכרונות סינקים + קירור מאולתר.

• 14 תגובות
    • 830 צפיות

דיונים חדשים בפורומים