עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Drek Boy,

טוב רובכם בטח מקירים שמעתם או ראיתם אנשים שמקררים את המשחב שלהם בעזרת מקרר מיני שמגיע לטמפ' כמו של מקרר רגיל 4-8 מעלות. אני לא מבין למה לא הזכירו את זה אפילו פעם אחת (לפחות שראיתי). זה עולה בסביבות ה400 שקל כך שזה לא כל כך יקר כל החומרה מלבד סידי רום נמצאים בתוך המקרר. מאפשר אוברקלוק לכל חלקי הלוח אפילו עם סינק ממש מעפן. מעלה בהרבה את ביצועי המערכת. עלות המקרר והחשמל מפצה על כך שאפשר להשקיע פחות בקירור לכרטיס מסך או מעבד ועדיין לקבל ביצועים לא פחות טובים אם לא יותר טובים. לא צריך הרבה כדי להכניס את המחשב פנימה, רק לעשות חור להעביר חוטים החוצה. זה לא מרעיש ואני כמעט בטוח שזה "יבלע" את הרעש שהמחשב עושה ויעשה אותו הרבה יותר שקט. למודרים שבינינו יש גם עם דלת שקופה כך…

• 13 תגובות
    • 948 צפיות
  2. Started by Jook,

אוקיי קודם כל לקח יומיים שלושה עד שמצאתי חנויות למודינג ואברקלוקינג עכשיו: קניתי חוטים מעוגלים שעלו ממש אבל ממש בזול יחסית לארץ : לפלופי: 28 שקל (4 פאונד) ועוד שניים לדיסק הקשיח ולכוננים : כל אחד מהם 35 שקל (5 פאונד, והם ארוכים לא הקצרים) עכשיו מה שרציתי לשאול אותכם... מאווררים : קניתי שני מאווררים של חברת Y.S. Tech שניהם של 80 מ"מ והם כל כך שקטים שבא לי למות : 20 dba ו 29 cfm . ומה שטוב כל אחד מהם עלה לי עם גריל רגיל וברגים... 42 שקלים. מה דעתכם על המאווררים ? החנות כמובן ראיתי עשרות מארזים מדהימים שחלקם אלומיניום ובזול יחסית (היה אפשר להשיג מארז אלומיניום ב- 750 ש"ח) וכמובן עוד הרבה דברי מודינג חמודים... (ביניהם היטסינק מדהים של CM שפשוט לא היה לי מה להגיד...) היה שוו…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by guylederer0,

שלום אני קונה תמעבד Q6600 ואני רוצה קירור נורמלי ואולי לOC בעתיד הרחוק ... בחרתי בקירור קרור למעבד Thermaltake Mini Typ 90 Value Pack ¤188 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=TT-CL-P0343D שהוא נראה לי ממש מצויין + 2 המאווררים שמתווספים אליו ... האם הקירור הזה יספק אותי ? וגם ל OC קטן ? או שאם אני לא עושה OC אני אקח את הקירור הזה קרור למעבד Thermaltake Blue Orb II ¤159 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=TT-CL-P0257 אם אפשר דעות בבקשה ... תודה :] המחיר עד 200 ש"ח

• 13 תגובות
    • 836 צפיות
  4. Started by jfgjh54,

http://img526.imageshack.us/img526/8274/35403851pp5.jpg איך המעלות של המעבד ?

• 13 תגובות
    • 793 צפיות
  5. שלום יש לי רדיאטור 2*120 אבל אין לי מושג איך אני יכול לשים אותו במארז (יש לי thermaltake va7000 ) -מאחור יש לי רק פתח אחד שמוציא אוויר בגודל 92 -מקדימה יש הרדיסקים ולפניהם מאורר שמכניס 92ממ -בצד יש לי שני 92 אבל אני לא יודע אם הפתחי אוורור מספיק טובים בשביל לנסות לשים במקומם את הרדיאטור הזה וגם אם כן אם זה ייכנס ולא יתנגש לי עם הכרטיס מסך. בגג יש לי 80 ממ וUSB ולכן אני ללא יכול לפתוח צוער ולשים שם את הרדיאטור בקיצר מה עושים במקרה הזה? תודה

• 13 תגובות
    • 642 צפיות
  6. לאחר שאמרו לי פה שיש לי dc בזכרונות אני רוצה לוודא שהכל בסדר עם הכרטיס מסך ושהוא לא על dc ולא על oc אתם יכולים להגיד לי איך לבדוק את זה?

• 13 תגובות
    • 742 צפיות
  7. זה שהמזגן פועל מעבד 6300 כרטיס מסך 8800GTS 640MB 2GB RAM DDR2 800MHZ לוח אם MSI NEO1 965P כונן קשיח SATA 2 250GB כונן קשיח 2 SATA 160GB כונן קשיח 3 SATA 200GB '>http://www.2send.us/"] יש לי מאוורר קידמי 120MM שמקרר את הכוננים הקשיחים מקדימה. מסתובב מאוד מהר עושה רעש אבל שווה את זה. ומאוורר 120MM מאחורה שמוציא את האוויר המארז יש לו מאוורר 400MM גדול שמקרר את כל המחשב. בדלת של המארז. אני מחליף את המאוורר האחורי כי הוא מסתובב יחסית לאט. ו

• 13 תגובות
    • 781 צפיות
  8. Started by MAOR,

לא מזמן נדפק לי הארד דיסק וקיבלתי בגדר האחריות(אם טיפה תוספת כי הקודם היה 20 גיגה) Seagate Baracuda 40GB 7200RPM אתמול אחרי שהמחשב היה פתוח מהבוקר עד הערב פתחתי את המארז (לעשות איזה סדר בחוטים) נגעתי בהארד דיסק וצעקתי .... איזה חום זה היה !!!!!!!!! יש לי 4 מאווררים (לא כולל ספק והיטסינק) 1 מתחת להארד דיסק מכניס 1 בין הלוח להארד דיסק שוכב (יש חור למטה) הוא מכניס אוויר ודוחף את האוויר החם למעלה 1 על הדלת מול הלוח והכרטיס מסך מכנס 1 מתחת לספק מוציא אוויר + הספק שמוציא אוויר וההארד דיסק עדין חם אני לא יכול להגיד לכם את המעלות ... כי החיישנים שלי הלכו ... מה לעשות איך לתקן את הבעיה ?

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by ThePinkPanther,

כאילו יש לי לוח של IBM ואי אפשר לשנות בBIOS משהו יש דרך אחרת(לא VMOD)? איזה תוכנה? משהו?

• 13 תגובות
    • 932 צפיות
  10. Started by nivster,

יש לי וולקנו 9 (ראו מפרט), המעבד כרגע עומד על 2080 מה"צ, ומגיע ל-44 מעלות במנוחה, ומעל 50 לפעמים בעומס מלא. המאוורר עובד על שיא הכוח (5300 סל"ד), ועושה מלא רעש, אבל אני מפחד להוריד לו את המהירות, לקח ממעבד קודם ז"ל... איפה יכולה להיות הבעיה?

• 13 תגובות
    • 844 צפיות
  11. ניסיתי עם SPEEDFAN להוריד מהירות באחוזים ולא מזיז כלום למאוורר נגיד שמחובר ב4 פינים זה כן נותן לי לשנות את המהירות מה אפשר לעשות? יש עוד תוכנות? מחובר ללוח asrock fatal1ty p67 professional

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by Load,

לא מזמן הגיע הגיע אליי המארז והמאורר שלו 120 מ"מ מאחורה למרות גודלו הוא חלש מאוד אז נכון שהוא שקט אבל הוא בקושי זז! ומוציא אוויר, האם אפשר להגביר את המהירות שלו לא מצאתי אם יש לו ווסת ? ועוד דבר מה זה הכבל שיוצא ממנו (לבן שחור כזה עם ראש פלסטיק ירוק)?

• 13 תגובות
    • 903 צפיות
  13. אחריי שקראתי בפורום ובמדריכים באתר הבנתי סוף סוף איך לעשות אוברקלוק נורמאלי חח (פרטי המחשב מופיעים בצד) הצלחתי להגיע עם המעבד מ2000MHZ ל2700MHZ במתח של 1.5 במקום1.4 ועם כל זה ללא קירור מיוחד הוא מתחמם רק ב2 מעלות ביחס למצב הקודם בעומס תיזמוני הזיכרון 3-4-4-8 מתח 2.7 ושיניתי אותם לDDR333 HTT X4 והמתח של הצ'יפסט 1.55 סה"כ המחשב מאוד מאוד יציב לא מתחמם כ"כ וד"א אני לא מצליח להעלות אותו בFBS ותר מ275MHZ (בבאיוס) כדי להגיע למהירות מעבד גבוהה יותר.. עכשיו יש לי שתי שאלות הראשונה: האם הגעתי לקצה גבול היכולת של המעבד? ושאלה שנייה: האם זה אוברקלוק טוב או שהוא לא מספיק הומהר? [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 684 צפיות
  14. יש לי מארז עם 2 מאווררים. אחד מאחורה 120 מ"מ + אחד מקדימה עם לד 120 מ"מ. המארז שלי הוא CM 531 אם אני לא טועה... עכשיו המארז הגיע עם עם רשת למניעת כניסת אבק למארז במאוורר של הפאנל הקדמי. הקליפס במארז שתופס את הרשת לפאנל הקדמי נשבר לי. האם ישנה דרך בכל זאת לשים את הרשת? ולקבע אותה איכשהוא במקום עם זולירבד או משהו כזה? כי פשוט נכנס לי טונות של אבק מהחלק הקדמי שעושה לי בלאגן רציני. תודה לכל העוזרים.

• 13 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. מתוכנן OC ל +2500 . הייתי רוצה את Volcano 12 החדש שיצא, אך אין לי עדיין מהיכן להזמין. אנא עזרו HF

16. Started by idan_soffer,

תראו יש לי דבר אחד לומד לכל החכמים שמפוצצים את המחשבים שלהם ב 10 מאווררים. תראו זה מתחיל ככה קודם כל אם אתם עושים כל כך הרבה פתחים במחשב עם מאוורים הדבר הגדול ביותר שזה יביא לכם למארז זה אבק והרבה ממנו וזה הורג את המחשב תאמינו לי זה הרג לי אחד כבר למה לעזאזל לפוצץ את כל המחשב מאווררים ????? תשאירו את הדלת פתוחה ושימו מאוורר שולחני קטן 20 שקל ותכוונו אותו כלפי פנים למה להשקיע כל כך הרבה כסף בשטויות?!?!?! לחורר את המארז מכל הכיוונים ?!!? למה??? גם ככה נכנס לכם מלא אבק למחשב אז תשאירו פתוח! זה יותר טוב זה סירקולציה אלוהית (פילטרים זה בולשיט כי אם המאוורר טוב אז תוך יומיים כל הפילטר מתלךלך ומתחיל ללכלך) תחשבו על זה!! ותגיבו! דרך אגב הייתי בחדרי עריכה איפה שהמחשב מקבל את המעמ…

• 13 תגובות
    • 822 צפיות
  17. ערב טוב. יש לי את המארז Coolermaster 690 ללא חלון. איתו הגיעו עוד 4 מאווררים 120CM בתצורה הזו: קדמי מכניס, אחורי מוציא - תחתון מכניס ועוד אחד בדלת מוציא. ישנן הערות על התכנון? לעניין: כשניקיתי את המחשב היום, שמתי לב שדחיפת האוויר של המאווררים לא משהו בלשון המעטה. (מחוברים ללוח ועובדים בשיא עוצמה. (לפחות עפ"י הגדרת ה Bios). לכן חשבתי להחליפם. חשבתי על שלישית כאלה ועוד אחד קדמי לפי המלצותיכם. אני מעדיף אחד עם LED כחול. במהלך הניקוי גיליתי שגוף הקירור של הגשר הצפוני רופף. ולכן הטמפ' שלו היא 82 מעלות במנוחה. הוא מתחבר ללוח ע"י תופסני פלסטיק לבנים שלא הבנתי איך להדק. אשמח לעזרה. עוד שאלה קטנה, יש לי קירור למעבד כל שהוא של CM, לא זכור לי דגם כי המחשב בן כמה שנים. יש עליו מאוורר…

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by Vigilance,

שלום לכולם הזמנתי שני כרטיסי מסך reference GTX 980 TI ואני רוצה לבנות קירור נוזלי custom לשניהם לכן אני צריך עזרה בלדעת איזה חלקים אני צריך בנוסף אני מעדיף שהקירור יהיה מחוץ למארז. תודה לעוזרים.

19. שלום לכולם - יש לי זכרונות DDR400 של סמסונג ולאט לאט הורדתי להם את התזמונים. עכשין הם 2.5-3-2-4 תאמת שאין לי מושג מה זה אומר אבל זה עובד ב 2.7V - בלי שגיאות בMEMTEST. השאלה היא כמה נמוך אני יכול להגיע עם זכרונות כאלה "פושטים"? ואם יש מצב לגרום להם נזק ע"י הורדת התזמונים? ואם מישהו יכול להסביר לי מה זה אומר או להפנות אותי לקישור מתאים. תודה. -> מתוך EVEREST - CPU Motherboard Chipset Memory CL-RCD-RP-RAS Latency This Computer Abit NF7(-S) v2.0 nForce2-U400 Dual PC3300 DDR 2.5-3-2-4 87.8 ns

• 13 תגובות
    • 854 צפיות
  20. עשיתי הכל לפי ההוראות במדריכים. המחשב שלי כולל:E6600,965P-DS3, זכרונות 800MHZ. אני בMultiplier X8,ו400 FSB. המתח של המעבד הוא 1.4 הבעיה היא שהמחשב מאבד יציבות אם אני מנסה להעלות את הFSB או את הmultiplier ל9. האם צריך להוסיף עוד מתח לMCH בלוח DS3? כרגע אני ב0.1+ האם לשנות את התזמונים של הזכרונות? כרגע הם על 4.4.4.15(התזמונים המקוריים שלהם). עוד שאלה. הספק שלי הוא 400 של termaltake. האם הוא יכול להוות סיבה לבעיה? האם הוא טוב כמו הHEC-TRT 400? תודה מראש..

• 13 תגובות
    • 746 צפיות
  21. Started by ytoledano,

שלום. הסרתי היום את הIHS ובאתי לפרסם תמונות וביצועים. כבר כתבתי על זה בת'רד המדריכים, אז הנה הלינק: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=70957.0 בכל מקרה, באתי כדי לכתוב את השיפור בביצועים שהוא עצום. במנוחה שיפרתי בבערך מעלה שתיים ובזמן עבודה שיפרתי בכ9 מעלות! אם קוראים את המדריך הסיכון הוא לא כזה גדול (אבל עדיין קיים). אני חושב שזה משתלם. אם מישהו אחר עשה את זה, שיגיב, אני רוצה רוצה לדעת מה עשיתי דפוק כ: . אני חושב שגם צריך לעשות רשימה של היט סינקים ש"תומכים" במעבד בלי IHS. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 13 תגובות
    • 756 צפיות
  22. אוקי אז ככה רוב הזמן אני רואה את הלוח אם על 51 ואם אני מפעיל משחק וכד' הוא עולה ל52 אציין שלפני כמה ימים שמתי משחה טרמית והחלפתי מאוורר חיצוני שהיה מקולקל וכנראה גרם למחשב להתקע כל הזמן מה לעשות כדי להוריד קצת את הטמפרטורה הזו ? או שזה נורמלי?

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by Lumber_Jack Jim,

חלקכם אולי קראתם על מוד שהתחלתי לפני כמה שבועות. בכל מקרה המטרה הייתה ליצור מארז Vapo-Li משלי. אבל,מסתבר שאף אחד לא אוהב אותי, הפרויקט נכשל :'( והסיבה היא שהפלתי את ערכת הקירור של הVapo-Chill שלי והוא נשבר ולא הסכימו להחליף לי אותו בגלל שהוצאתי אותו מהמארז... לא תאמינו כמה הוא הדבר הזה שוקל... בכך מסתיימת קריירת המודינג הקצרה שלי... ההורים לא מוכנם לממן אותי שוב.

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. היי, תוכלו להמליץ לי על קירור למעבד בסוקט 478 עד 100ש"ח כולל גריז טרמי אם אפשר מצאתי עוד כמה אפשרויות http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=14516 http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=13534 http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=13535

• 13 תגובות
    • 676 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.