עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by shaynoy,

אוקיי אז ככה : GIGABYTE GV-N68T256DH עם NV5 SILENCER וAS5 על הCORE והזכרונות... הכרטיס עם VMOD ל1.4 כשהוא על 435/1150 אין שום בעיות בכלל אין ארטיפרטים הכל חלק ויפה, כשאני מעלה טיפה ל440/1150 זה פשוט תוקע לי את המחשב עם ריבועים ובלאגן... אחרי זה RESET אפילו לא עוזר, צריך לכבות לגמרי את המחשב ולהדליק מחשב. הצעות? רעיונות? אני יודע שאנשים אחרים מגיעים עם כרטיסים דומים ל450 ול470...

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by MeTaLhAmMeR,

אני קצת חדש בכל העיניין של ה OC והשאלה שלי היא ככה, אני הולך להחליף עם חבר מעבד 2ג'יגה ל2.66 ג'יגה ואני רוצה לעשות לו OC (אני יודע איך כבר עשיתי את זה בהצלחה ;D ) עכשיו, עד לכמה אני יכול להגיע איתו מבלי שיקפצו לי מסכים כחולים? אפשר לדעת דרך תוכנה או משהו? ועוד שאלה, איך אני יכול לדעת כמה FBS המעבד? גם לזה יש תוכנה או הסבר פשוט? תודה.

• 13 תגובות
    • 654 צפיות
  3. http://www.titan-cd.com/english/cuv2ab_ld2.htm הוא נראה לי ממש משתלם, CFM גבוה, שקט, וממש זול (65 ש"ח בפנדה) בהתחלה חשבתי לקנות את ה Vantec iCEBERQ 4 אבל אז מצאתי את זה שנראה לי עולה עליו מכל הבחינות.... או שיש למישהו פה הצעה יותר טוב ? ויש לי כרטיס GeFroce FX 5600 שניהם מתאימים לכרטיס שלי...

• 13 תגובות
    • 829 צפיות
  4. טוב חשבתי לי היום שכמו שיש את ההיטפייפס שעובדים על אידוי ואיבוי של נוזל אז אפשר לעשות אותו דבר בייתי לוקחים בלוק מים רדיאטור וצינורות סיליקון חשבתי שאפשר פשוט בלי משאבת מים פשוט שהרדיאטור יהיה מעל המחשב בלי עיקומים של בצינור מהבלוק והנוזל בתוך הבלוק יהיה אלכהל או אציטון משהו שמתאדה באיזה 35 מעלות וגם נדיף בתקווה שהנוזל יתעבה לו בחזרה לנוזל ברדיאטור יהיה ניתן לקרר ככה את המעבד כי כל פעם הנוזל יחזור למטה לאיזור הבלוק מים תגידו לי אם זה אשפרי ואם כן אם זה יהיה יעיל

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by overload,

אם אני שומר על טמפרטורה נמוכה למעבד אז לתת לו מתח גבוה (1.7-1.8V) זה מסוכן למרות שהטמפרטורה טובה?

• 13 תגובות
    • 701 צפיות
  6. Started by Harel007,

בעע אני לא מצליח לכתוב כלום,זה רושם לי שגיאה Dear surfer, The request you just sent was invalid, Please contact your website administrator for more information. Best regards sPD.co.il Administration

• 13 תגובות
    • 804 צפיות
  7. Started by benx,

כשאני מריך מבחן סיבולת (torture test) בפריים 95 אז במנהל המשימות הוא מראה לי שרק 50% מהמשאבים של המחשב מנוצלים ? זה אמור להיות ככה או שזה אמור להיות 100% ? המפרט בחתימה.

• 13 תגובות
    • 735 צפיות
  8. היי , כמו שאתם רואים קיבלתי את החלקים , זה פחות או יותר מה שיש לי כאן : amd 3500 939 winchester msi board G.Skill 3200 512x2 x850xt קירור סטוק למעבד , רק שמתי משחה טרמית as5 המעבד בלי אובר קלוק (2200 מגה הרץ) עומד על 35 מעלות במנוחה. אין לי מושג כמה בעבודה , תנסו לשער לבד :\ בכל מקרה , יש לי ידע באובר קלוק , אבל ממש לא ב 64 ביט ובכל הדברים שהשתנו. היה לי פשוט athlon 1700 & epox 8rda , והגעתי איתו ממש רחוק. קיצרררררר :] העפתי מבט בביוס , ראיתי דברים חדשים שאין לי מושג מה הם. כמו 16 וחץ למעלה ועוד 16 ו חץ למטה , אחד ליד השני , נראה לי זה קשור ל pciE כמו כן , ראיתי משהו מכפלה של 5 , שגם היא אין לי מושג. אני לא מבקש שתכתבו לי עכשיו מדריך שלם מה זה כל דבר…

• 13 תגובות
    • 706 צפיות
  9. 8) טמפ' עבודה ברגיעה 27-29 מעלות, בלחץ 38 מעלות. סטפינג CBBHD 0444 MPM. מתח מינימלי. יש עוד הרבה לאן לטפס, הבעיה שבלי עזרה מהזכרונות, ה Gain לא כזה משמעותי. זכרונות Vitesta ארורים שמראים סימני חולשה אל מעבר לבאס 230 מגהרץ. תודה לאל למחלקים. הדגנרט החזיק יפה מאוד 2.5 ג'יגהרץ במתח הזה, כך שבהחלט יש לאן לשאוף. אמתין לגירסת ביוס עדכנית יותר שתגרום ל Ultra-D להיות פחות בררן עם זכרונות בקונפיגורציית D.C. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  10. שלום לכולם, יש לי בעיה קשה של אוורור מעבד Prescott 2.8E. המעבד נמצא על 60 מעלות ב-Idle (אינטרנט בעיקר) ומגיע בקלות ל-75 מעלות כאשר אני מפעיל משחק מחשב (Unreal למשל). נסיון פתרון ראשון קניתי Heatsink חדש: Thermalright SLK-948U והוספתי מאוורר חדש: Vantec Stealth 92mm (וזאת כי הרעש של המאוורר המקורי מאוד הפריע לי ורציתי מאוורר שקט) הנסיון נכשל! הטמפ' לא השתנו בהרבה. וירדו מ-65 מעלות ב-IDLE ל-60 מעלות. לצערי לא ייחסתי חשיבות למארז שקניתי, ורכשתי מארז די בעייתי מבחינת אוורור. הקובץ המצורף מכיל שרטוט של המארז ממבט צידי אשמח אם מישהו מכם יוכל להמליץ לי על דרך לאוורר את המארז ולקרר את הטמפ' שלו למומלצת (55) בעת מאמץ. יש לי את הכלים הנדרשים לשפץ את המארז אם יש צורך…

• 13 תגובות
    • 719 צפיות
  11. אז ככה אני מחפש קירור למעבד...את ההכי טוב שאפשר לקנות ב400 שח... למעבד AMD 3000+ 939...(אם זה ממש משנה..הלוח הוא של DFI האולטרה D וזיכרות של G.SKILL 550MHZ)

• 13 תגובות
    • 652 צפיות
  12. איך אני מוריד את הגוף הקירור הזה שמתלבש עליו?אני מצרף תמונה תודה מראש

• 13 תגובות
    • 701 צפיות
  13. Started by Drek Boy,

טוב רובכם בטח מקירים שמעתם או ראיתם אנשים שמקררים את המשחב שלהם בעזרת מקרר מיני שמגיע לטמפ' כמו של מקרר רגיל 4-8 מעלות. אני לא מבין למה לא הזכירו את זה אפילו פעם אחת (לפחות שראיתי). זה עולה בסביבות ה400 שקל כך שזה לא כל כך יקר כל החומרה מלבד סידי רום נמצאים בתוך המקרר. מאפשר אוברקלוק לכל חלקי הלוח אפילו עם סינק ממש מעפן. מעלה בהרבה את ביצועי המערכת. עלות המקרר והחשמל מפצה על כך שאפשר להשקיע פחות בקירור לכרטיס מסך או מעבד ועדיין לקבל ביצועים לא פחות טובים אם לא יותר טובים. לא צריך הרבה כדי להכניס את המחשב פנימה, רק לעשות חור להעביר חוטים החוצה. זה לא מרעיש ואני כמעט בטוח שזה "יבלע" את הרעש שהמחשב עושה ויעשה אותו הרבה יותר שקט. למודרים שבינינו יש גם עם דלת שקופה כך…

• 13 תגובות
    • 942 צפיות
  14. Started by The-Fox,

אחרי המון זמן שאני תקוע על BUS שלא עולה מעל 220 סוף סוף הצלחתי לסגור את הסקאלה עם ה Epox 8rda3+ שלי. לא פחות ולא יותר מ 250 MHZ ב 1:1 ! זיכרון כאמור OCZ 4000 Performance 512MB. אז איל הצלחתי אתם שואלים... דבר ראשון הפכתי את הרשת בניסיון להשיג Moded Bios, כשלבסוף מצאתי המשכתי לקרוא ואז החלטתי שאני עושה FLASH. אחרי REBOOT ראיתי שהלוח חיי, כבר שמחתי. אחרי זה ראיתי שאין ממש שינוי, אבל אז התחלתי לשחק עם המתחים וראיתי שהלוח מתחיל לעבוד ב BUS גבוהה יחסית בלי לקרוס. 230, 240, 245, והמקסימום של הלוח 250, האמת שלא האמנתי שהוא יגיע לווינדוס אבל הנה אני מדבר איתכם. בכל מקרה מה שאני חושב שפתר את הבעיה זה דווקא העלעת ה VAGP ל 1.7 והורדת ה VDD מ 2V ל 1.8V. כרגע אני מריץ את התזמונים ש…

• 13 תגובות
    • 739 צפיות
  15. מ 2.4 עליתי ל 2.5 הטמפ' של המעבד בסדר. עליתי בזכרונות מ 333 ל 350. כמה אני יכול לעלות עוד? (אין לי מושג מה הטמפ' של הזכרונות שלי)

• 13 תגובות
    • 722 צפיות
  16. Started by R L,

באיזה שלב של הלילה בעת הפעלת BitTorrent ה MBM שלי הודיע על טמפ' מעבד של 57C יש לי מה לדאוג?

• 13 תגובות
    • 845 צפיות
  17. Started by Darko,

אתמול החלפתי את המעבד ויש לי בעיה קטנה של חום במצב מנוחה הוא יושב על 39 40 מעלות אבל במאמץ הוא עובר את ה 75 !! זה נורמלי ? הלוח שלי הוא ASUS p4p800 עם זכרונות TWINMOS בדואל צ'אנל יכול להיות שהוא לא טוב ? אני יכול להחליף אותו בקלות

• 13 תגובות
    • 796 צפיות
  18. אני יודע שדיברו על הנושא הזה הרבה פשוט לא מצאתי משהו מתאים. כך שתיאצו לי בבקשה במה לשהתמש או שתפנו אותי לתראד קיים באותו נושא (אני לא מצאתי). תודה.

• 13 תגובות
    • 762 צפיות
  19. Started by CobraDragon,

שלום ובוקר טוב! ברשותי מערכת הכוללת מעבד ATHLON XP 2800@3200 המעבד מקורר ע"י גוף קירור של ZALMAN CNPS6000-CU כל המערכת יושבת בתוך מארז SUPERTALENT המכיל 5 מאוררים ג'נריים 2 מכניסים אויר מלמטה 1 מכניס אויר מהצד ושניים מוציאים אויר מהחלק העליון מאחור. על הליבה מרחתי את המישחה הטרמית שהגיעה עם גוף הקירור. טמפרטורת המנוחה הינה כ 51-53 מעלות. לאחר הרצה של כשעתיים ב PRIME95 מגיעה טמפרטורת המעבד ל 64 מעלות וטמפרטורת ה SYSTEM ל 31 מעלות (נבדק ב EASYTUNE AIDA ו BIOS) ונשארת במצב זה במשך שאר ההרצה (לעיתים מגיעה ל 65 אך לא יותר גם לאחר שעות נוספות של הרצה) המאורר של גוף הקירור עובד במהירות מלאה של כ 2500 סל"ד וכן כל מאוררי המארז עובדים גם הם במהירות מלאה. המערכת כוללת 4 HD צורב וצור…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by Vatos-Locos,

מצב ראשון: סמארט פאן II - מכניס אוויר סמראט פאן II - מוציא אוויר מאחורה סמארט פאן II - מוציא אוויר מהגג Spark7+ - על המעבד (כל זה עלה לי 400 שקל בזמנו) מצב שני: ג'נרי - מכניס אוויר מאורר לדים של VANTEC - מוציא אוויר מאחורה ג'נרי - מוציא אוויר מהגג סינק של טרמלרייט על המעבד + מאורר ג'נרי כלשהו אני רוצה תשובה חד משמעית איפה הקירור יהיה טוב יותר כי אני לא יזרוק את ה400 שקל האלה סתם הצידה ויקנה שוב משהו במחיר של 400 שקל אני רוצה לדעת האם ההבדל יהיה לטובה או לרעה, והאם זה יהיה בצורה משמעותית

• 13 תגובות
    • 899 צפיות
  21. אני הולך לקנות מחשב: Intel P4 2.66 GHz 800... 2x256MB 400 DDR ASUS P4p800 דיסק קשיח 60 GB lite on 52x32x52 retail פלופי רגיל Radeon 9200 128 MB TV OUT DVI איך שאתם רואים כבר יש לי את הכל חוץ ממארז ומאווררים. אז מארז אני צריך אחד איכותי שעולה עד 320, משהו כזה, ושאפשר לשים בו 3 מאווררים (כי זה הכמות הטובה ביותר אמרו לי). אם אתם חושבים שאני צריך לשים פחות מ-3 מאווררים במארז, אז תביאו לי מארז שלא חייב להתאים ל-3 מאווררים. אני רוצה שהמארז יהיה מסוג LARGE ולא MIDI. וגם, בנוסף לכך שתמליצו לי על מארז טוב ומספר מאווררים, תגידו לי איפה למקם את המאווררים במארז. אם אני אצטרך לקדוח חור, אז אני אעשה את זה, אבל עדיף שאני לא אצטרך (אבל שוב אין לי בעיה לעשות את זה, זה נראה קל). ותמליצו גם…

• 13 תגובות
    • 722 צפיות
  22. Started by Mighty,

היי אנשים.... יש לי מארז פול טאוור של פנטיום 2 (אבל יש לי פנטיום 3) הופסתי 2 מאוורים ..והמעלות בביוס לא יורדות Cornnet Temp System - 44c וזה לא משתנה... מקסימום עולה ל 48 ... עכשיו הוספתי תמונה ממש לא איכותית. כי הדיגטלית שלי הלכה קפוט. אז מי שיוכל לעזורל י להציל את המחשב המסכנון שלי אני אודה לו :] 8)

• 13 תגובות
    • 916 צפיות
  23. יש לי מעבד P 1.8 478 אינטל , וכרטיס מסך ATI RADEON 9800 PRO , איזה קירור הכי טוב יש בשבילם (שאפשר לקנות בארץ) , כי במיוחד בקיץ המעבד מתחמם חזק, ואילו הכרטיס כבר עכשיו חם באופן טבעי ובמשחקים חזקים הוא מגיע גם ל-60-68 מעלות ויותר.

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by Lanzar,

שלום לכולם הגעתי עם הכרטיס מסך שלי לOC של 810 לזכרונות ו470 למעבד והכל עובד יציב וסבבה בלי חירבושים ורציתי לדעת אם יש סיכוי להגיע ליותר מי זה אם אני יפרק את הגוף קירור וימרח ARTIC SILVER 5 במקום המשחה המקורית ( הלבנה הפשוטה ) ??

• 13 תגובות
    • 950 צפיות
  25. Started by nas,

http://www.angelfire.com/extreme4/subzero0/ תמצאו פה תתמונות תחת פרוייקט 002 , בשביל הבלוק של המעבד לקחנו תבלוק שהיה לחבר שלי , Vantec Aeroflow , וקיצצנו אותו מעט , בשביל הכרטיס מסך , גוף קירור של פנטיום 2 או שלוש אנארף ... את שני המשאבות פירקנו ממכונות כביסה שמצאנו ברחוב , יש לי גם אחד מפלצתית של מדיח כלים אבל היא דיי גדולה ... לכל אחת מהם יש בערך הספק של 300LPH שזה ממש מספיק שביל הבלוקים הללו ... רדיאטור חבר אמור להשיג לנו ממוסך שהוא עובד בו אבל אין לנו אותו עדיין .. אחרי מעט תכנון (תצחק תצחק ancient .. ;D ) , והרבה עבודה , אני גאה להציג את מערכת קירור המים הביתית האממ מה המילה ? זולה ? מסוכנת ? פועלת ? כרגע יש מספר נזילות שנפתור אותן בהמשך ... גם ככה אנחנו…

• 13 תגובות
    • 922 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.