עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. מפרט: E8400+Tuniq Gigabyte 3D Aurora Liberty 400W Gigabyte 8800GT Turbo Force (Zalman/Gigabyte Cooling) GA P35 DS3L איך? *אגב אין לי שום תוספות מיוחדות המחשב במצב רגיל . [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by lalo,

אני מתכנן לקנות מחשב עם מארז שיש בו קירור מים חשבתי על זה :http://www.thermaltakeusa.com/product/Chassis/fulltower/armor_lcs/ve2000bws.asp הוא עולה 1230 בTMS ואני רוצה לדעת בערך כמה מעלות יהיה המעבד E8400 עם הקירור הזה ? האם המארז משתלם ? ומה יותר עדיף(מבחינת ביצועים):http://tms.co.il/product/4789 עם גוף קירור למעבד : http://tms.co.il/product/4815 ומאוורר למעבד : http://tms.co.il/product/5010 וגם שני מאוררים למארז : http://tms.co.il/product/1683 וכל זה יוצא : 736 ש''ח לעומת המארז של Tt שעולה 1229 עם כל הקירור +מאווררים אז מה עדיף ? מה יקרר יותר ? ומבחינת מחיר/תועלת מה עדיף ? תנו המלצות/ביקורות על המוצרים הנ''ל

• 13 תגובות
    • 770 צפיות
  3. Started by rmeidan,

יש לי כרטיס מסך 8800gt גירסאת OC של INNO3D (לא ICHIIL) בכל מקרה עדעכשיו השתמשתי באוורסט גירסאת אולטימייט 4.20 והטמפ' של הכרטיס מסך הייתה 43-46.... עכשיו אחרי שהורדתי את הגירסאת אולטימייט החדשה יותר (4.50)סתם כדי להתעדכן הטמפ' קפצה ל-53-56!!!!! עכשיו כל שאר הדברים נשארו אותו דבר בלי שינויי GPU Memory 47°C ו- GPU Ambient 43 °C וגם המעבד הספק וכל שאר הדברים נשארו ללא שינויי...רק הכרטיס מסך פתאום קפץ ב-10 מעלות... אז רציתי לדעת מה יכול להיות שקרה?אולי באג בתוכנה?אולי הגירסא הקודמת לא הייתה טובה?מה לעשות?שתיהן היו גירסאות אולטימייט אז מה קרה עכשיו שזה מציג טמפ' הרבה יותר גבוהה?

• 13 תגובות
    • 800 צפיות
  4. Started by SweeT_EviL,

איך הזכרונות בOC? אין טעם לתת תדגם כי רובם אותו דבר עם אותם תזמונים, מהירות וקירור(לא שזה הכי משמעותי)

• 13 תגובות
    • 952 צפיות
  5. אין לו פלטה אחורית פשוט 4 פינים שאמורים להחזיק אותו ואני מפחד שהוא ישבור לי את הלוח... אני סתם פרנואיד?

• 13 תגובות
    • 716 צפיות
  6. ביצעתי לזכרונות שלי (ניתן לראות את הדגם במפרט) אוברקלוק. הם היו על תיזמונים של 4-4-3-5 ב 800MHZ. שיניתי את התיזמונים ל 4-4-4-12 ב 960MHZ(כי כמובן זה לא עבד עם התזמונים בברירת מחדל וכמובן ששיניתי את המתח) האם זה באמת עדיף (בגלל שאומנם העלתי את התדר אך שחררתי קצת את התיזמונים). וכמה שיפור לטובה אמור להיות?

• 13 תגובות
    • 788 צפיות
  7. Started by shainov,

שלום לכולם, במחשב חדש של בן דוד שלי שאני מתקין עשיתי לו אובר ל3.0GHZ המפרט הוא: E6420 P5B ASUS 2GB CL4 GSKILL PK HD 250 WD YS ASUS LS DVDRW ומאוורר למעבד BIG TYPHOON VX מכוון על 70% בערך הבעיה היא שכאשר אני מפעיל ORTHOS למשך של 5 דקות בערך ויותר הASUS PC PROBE2 מתריע לי על טמפ' גבוהה. במנוחה הוא נמצא ב51 כאשר התדר עומד על 2.2 בערך ובמאמץ כשהתדר עולה ל3 הטמפ' עולה ל68-72 במאמץ מלא של ORTHOS האם הטמפ' בסדר או להוריד קצת אוברקלוק???והלוח אם עומד על 40 מעלות יציב..מארז של HEC 6A ושני AC עובדים על 2000RPM+-(אחד מוציא אחד מכניס)

• 13 תגובות
    • 743 צפיות
  8. שלום לכולם , שמי אור כהן, ואני בונה על אוברקלוק של 2900XT\8800GTS ומעבד Q6600. :2gunsfiring (עם P35C): אני מת מפחד מאוברקלוק :errrr:, אך אני יודע שהוא תורם לביצועים משמעותית. לאחר כמה ימים של חיפוש מצאתי הודעות על אוברקלוק אוטומטי וביטחוני (נשמע נהדר לא?) :bunny: אני יודע שהאוטומטי חלש יותר מהידני (אבל לא כל כך אכפת לי העיקר שיעלה את הביצועים). :biggthumpup: הבעייה שלי פה היא שאין לי מושג מאיפה אני משיג תוכנות כאלו. אני צריך שתימצאו לי כמה תוכנות: תוכנה עם אפשרות לאוברקלוק אוטומטי לכרטיס המסך 8800GTS 640MB (נמצא, קרדיט לkill_b7): התוכנה: coolbits 2 תוכנה עם אפשרות לאוברקלוק אוטומטי לכרטיס המסך 2900XT 512MB (נמצא, קרדיט לbykeking): התוכנה: ATI Tools ולסיום, והכי…

• 13 תגובות
    • 902 צפיות
  9. והמאוורר הוא: AeroCool Xtreme Turbine 120 mm 90 cfm 32 dba יש לו יחס של 2.8 זרימת אויר/רעש שלא נדבר על איך הוא נראה כי הוא פשוט פצצתי, דרך אגב אני כבר הולך להזמין 4 כאלו לא פחות ולא יותר כי מה לעשות בארץ לא ניתן להשיג אותו ואם מישהו מוצא שיגיד לי בבקשה כי הוא חשוב לי... ;D מה תגידו על זה? לינק: http://www.aerocool.us/p-accessory/xtreme%20turbine/xtreme%20turbine.htm

• 13 תגובות
    • 803 צפיות
  10. Started by LazyBurger,

ראיתי בכמה בדיקות שהBIG TYPHOON לוקח את הINFINITY, גם בקייס פתוח או סגור, ורק כאשר יש לאינפיניטי שתיי מאווררים הוא מתחיל להיות מועיל, אבל גם אז לא בהרבה מהBT וכאן כולם ממליצים על האינפינטי, אז מישהו יכול להגיד לי איזה מהם עדיף למעבד C2D? או שאולי בעצם TUNIQ TOWER?

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. היי מחפש משחה טרמית נורמלית בשביל הכרטיס מסך שלי איזו משחה היא בעלת היעילות הגבוהה ביותר?

• 13 תגובות
    • 898 צפיות
  12. אהלן, המחשב הוא מחשב חדש (מפרט בצד), עדיין לא התחלתי את הOC (לכן גם עדיין אין לי קירור מתאים). הטמפ' שלו הם 43 בערך למעבד ולהארד דיסק במנוחה, 58 למערכת כולה במנוחה, 70 לכרטיס מסך במנוחה.. (הכוונה במנוחה היא שרק מערכת ההפעלה מופעלת בלי משחקים). כרגע אני לא יכול לרכוש מאוורר נוסף, המארז שברשותי הוא הLEXA שנאמר לי בפורום מארזים שהוא מארז טוב. הוא בא עם ארבעה מאווררים אך לדעתי הם ממש ממש איטיים (באוורסט מופיעים 2 מאווררים והם על 900 RPM), המאוורר של הכ.מסך על 1500 RPM שזה 60% מיכולתו.. יש מה לעשות? יש תוכנה חוץ מאוורסט לבדוק טמפ'? (לא תוכנות לאוברקלוקינג למיניהן) (בעיקר לכ.מסך) כיצד ניתן לשלוט על המאווררים? (הורדתי על SpeedFan אבל הסתבכתי איתו..) אשמח לעצות..

• 13 תגובות
    • 770 צפיות
  13. PALIT ATI Radeon 1950GT SUPER 512MB AGP התחלתי ב-OC לכרטיס והוא פשוט התחמם בטירוף קורס ונתקע לי במשחקים איזה גוף קירור מתאים לו ? איך ה-VF900 יתאים ? באתר כתוב ATI X1900 Series או שיש משהו יותר טוב ממנו ?

• 13 תגובות
    • 748 צפיות
  14. זה שהמזגן פועל מעבד 6300 כרטיס מסך 8800GTS 640MB 2GB RAM DDR2 800MHZ לוח אם MSI NEO1 965P כונן קשיח SATA 2 250GB כונן קשיח 2 SATA 160GB כונן קשיח 3 SATA 200GB '>http://www.2send.us/"] יש לי מאוורר קידמי 120MM שמקרר את הכוננים הקשיחים מקדימה. מסתובב מאוד מהר עושה רעש אבל שווה את זה. ומאוורר 120MM מאחורה שמוציא את האוויר המארז יש לו מאוורר 400MM גדול שמקרר את כל המחשב. בדלת של המארז. אני מחליף את המאוורר האחורי כי הוא מסתובב יחסית לאט. ו

• 13 תגובות
    • 759 צפיות
  15. Started by Burned,

הנה תמונות בשביל פרטים, אם צריך עוד משהו תגידו לי.. מה אפשר לעשות?

• 13 תגובות
    • 745 צפיות
  16. עשיתי הכל לפי ההוראות במדריכים. המחשב שלי כולל:E6600,965P-DS3, זכרונות 800MHZ. אני בMultiplier X8,ו400 FSB. המתח של המעבד הוא 1.4 הבעיה היא שהמחשב מאבד יציבות אם אני מנסה להעלות את הFSB או את הmultiplier ל9. האם צריך להוסיף עוד מתח לMCH בלוח DS3? כרגע אני ב0.1+ האם לשנות את התזמונים של הזכרונות? כרגע הם על 4.4.4.15(התזמונים המקוריים שלהם). עוד שאלה. הספק שלי הוא 400 של termaltake. האם הוא יכול להוות סיבה לבעיה? האם הוא טוב כמו הHEC-TRT 400? תודה מראש..

• 13 תגובות
    • 741 צפיות
  17. Started by nore0,

נכנסתי בביוס ל-FREQUENCY/VOLTAGE CONTROL ויש שם שתיי אופציות CPU HOST FREQUENCY על 200 PCI/AGP FREQUENCY על 33/66 משם אני עושה את ה-OC ? בחוברת של הלוח אם כתוב SET CPU HOST FREQUENCY FROM 200MHZ TO 455MHZ אפשר לשים על 455 ?

• 13 תגובות
    • 893 צפיות
  18. Started by Zeev86,

יש לי מארז כזה http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=657 ובסך הכל מאוורר אחד מאחורה, והטמפ' שלי ממש גבוהות: מעבד מגיע עד ל58 וכרטיס מסך 70+ בימים חמים אלה כשאני מפעיל איזשהו משחק. אני ממש לא יודע איזה קרור לקנות, חשבתי על קירור מים + מאוורר נוסף מקדימה ושהנוכחי שלי יוציא את האוויר. אני צריך המלצות איזה קרור לבחור. תודה מראש לעוזרים!

• 13 תגובות
    • 790 צפיות
  19. אני רוצה ליבדוק אם הטמפ' של המחשב שלי תקינות. התקנתי את התוכנה הפעלתי אותה וזה מה שאני רואה: איזה טמפרטורה היא של מה? זאת אומרת מה של המעבד מה של הכרטיס מסך ומה של הדיסק קשיח. ומה זה הראשי למטה שאני ממזער את התוכנה. איך אני בודק את הטמפרטורה של המעבד במאמץ? אם איזה תוכנה להישתמש? והאם הטמפרטורות תקינות למחשב שלי. חייב עזרה תודה.[br]פורסם בתאריך: 26.07.2007 בשעה 19:31:29 בבקשה תגיבו אני חייב עזרה.. [br]פורסם בתאריך: 26.07.2007 בשעה 19:45:49 תקשיבו הפעלתי את התוכנה S&M כדי לבדוק מה הטמפ' המקסימלית של המעבד במאמץ וזה ממש מוזר כי הטמפ' אולי עלתה ב-2 מעלות היא על 43C וגם אני לא מרגיש עומס על המחשב.. ולא אין לי מרובע ליבה....תמונה: לא מוזר? דבר שני זה שתוך כ…

• 13 תגובות
    • 648 צפיות
  20. Started by JHONLEV,

אני צריך שתמליצו לי בבקשה על מאוור שקט שקט שקט למארז , אני מתחיל פרוייקט HTPC שיהיה לייד המיטה שאני יושן בה ואני צריך מאווררים שקטים. לפרוייקט אני צריך 4 מאוורים של 8 ס"מ .אני צריך שהם יהיו ממש ממש שקטים, אני רותן לישון בשקט תודה לעוזרים.

• 13 תגובות
    • 662 צפיות
  21. הכרטיס מסך שלי על 72 מעלות במנוחה מרוב שחם פה בחדר לפעמים. שהיה יותר קר הוא היה 50 ומשהו במנוחה. בזמן האחרון יש חמסינים מטורפים ואין לי מזגן בחדר והמארז שיש לי פשוט ולא מקרר את המערכת כמעט. יש לי X1950XT ואני מפחד להפעיל משחקים שאני רואה שזה 72 במנוחה. איך אני יכול לקרר אותו? אני יכול להתקין לו קירור טוב יותר ב SKYPC? או שהם לא עושים את זה? ואם לא אז מה אני יכול לעשות?

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. מערכת המחשב: Intel Core 2 Duo E6300 1.8ghz 1024MB Ram 667mhz Gigabyte GA-965P-S3 Radeon X1950XT קירור סטוק. עשיתי OC למעבד ובינתיים הגעתי לתוצאה של מהירות באס 375mhz מהירות המעבד: 2.7ghz ה OC עובד מצויין.. הרצתי את התוכנה Prime95 ואת S&M והמחשב עבר בלי בעיות. טמפרטורה במאמץ מגיעה לכ 60 ולא עוברת.. במנוחה הטמפרטורה היא 50-55. אבל משום מה יש לי בעיה.. כשאני עושה ריסט למחשב והכל.. אין שום בעיה הכל תקין והמערכת עולה. אבל כשאני מכבה את המחשב למשל לכל הלילה, ובא בבוקר ומדליק אותו, הוא עושה רעש מאוד חזק של מאווררים.. משהו כמו וווווווווווווו....... להרבה מאוד זמן (כמה דקות.. שזה הרבה מאוד) ואז המחשב נכבה, ואז הוא שוב נדלק ועושה את הרעש הזה לעוד איזה דקה-שתיים ואז הוא נדלק ומע…

23. Started by assaf_h,

העלתי את תדר המעבד ל (2.97GHz (330X9 מתח למעבד- 1.38 (המעבד מגיע ל 2.8GHz במתח סטוק). הרצתי אורתוס 5.5 שעות, הכל יציב. טמפרטורה ב-TAT הייתה 60 מעלות, באוורסט 47 מעלות. אחרי אורתוס הרצתי 3DMARK05 ובחלק השני של הבדיקה, כאשר היא בודקת ת'מעבד, התרסק לי לדסקטופ. אני לא מבין, אורתוס לא מספיקה בשביל לבדוק יציבות? קראתי פה המון המלצות לבדוק איתה.. מה אני צריך לעשות? להעלות מתח למעבד? להריץ אורתוס 15 שעות? להריץ 3DMARK05 בלופים? עריכה: בסוף העלתי את המתח למעבד והמחשב עכשיו מצליח לסיים את בדיקת 3DMARK05 . כנראה שאורתוס לא מספיקה בכדי לבדוק יציבות.... :-\ בכל מקרה, האם זה הגיוני 1.4 וולט למעבד בשביל תדר כזה נמוך? קראתי כאן על אנשים שמגיעים לתדר הזה ללא העלאת מתחים בכלל...…

• 13 תגובות
    • 902 צפיות
  24. Started by frogman,

היי ושלום לכולם.... ברצוני לדעת מה עדיף לקנות בכדיי להגיע לאוברקלוק מקמסלי ויציב בסידרת הכרטיסים 8800 GTS 320 אני עומד לקנות אחד הכרטיסים האלה והפעם לעצמי.... אין צורך לציין שהכוונה לעשות לכרטיס אוברקלוק מקסימלי ויציב השאלה מה עדיף לקנות כרטיס עם OC של היצרן ואז לעשות לו OC עד המקסימום או לחילופין כרטיס ללא OC בכלל? על הפרק http://www.evga.com/products/moreinfo.asp?pn=320-P2-N817-AR&family=23 אשמח לחוות דעת מיקצועית...

• 13 תגובות
    • 702 צפיות
  25. אוקיי המערכת שלי: AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 E6 BOX הקירור למעבד: TT BigTyphoon כרטיס מסך sapphire X800GTO2 256MB קרור לכרטיס מסך - איזה כדאי לקנות? הלוח אם : lanparty nF4 DFI ultra-D הספק:Thermaltake 430W XP550 NP זכורונת: המחשב שלי לא סוחב כבר כמעט כלום, נהייה איטי, אני רוצה לשדרג אבל אין תקציב, בנתיפ אני מוסיף מאוורר שהלך. אני בעניין של HDTV ומשחקים\ לא גיימר רציני\ אני אוהב איכות . בחיים לי עשיתי OC\, וידוע לי שלמחשב שלי יש פונטיציאל אדיר. מה עליי לעשות האם כדאי? מה זה ייתן לי מבחינת ביצועים? במה זה יתבטא ? תודה לעוזרים.

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.