אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
מה אמורה להיות הטמפ' של מעבד P4 3 GHZ במנוחה ובעומס ? המעבד שלי עומד על 48 מעלות במנוחה ועל 60 מעלות בעומס ואני חושב שזה לא ממש תקין ...
-
- 3 תגובות
- 552 צפיות
-
-
שלום לכולם אם אפשר לקבל המלצה לקירור טוב למעבד למטרת OC עם המערכת שיש לי אני אודה לכם מאד...
-
- 4 תגובות
- 564 צפיות
-
-
לחבר שלי מת המאורר של המעבד (E4600), מאורר ג'נרי עד כמה שידוע לי. הוא גר באיזור ת"א, והוא לא מצליח למצוא מאוררים באף חנות שם (דוגמת באג וכו') כי הם אומרים שהם לא מחזיקים את זה. מישהו יכול להגיד לי איפה קונים מאורר, ג'נרי אפילו, באיזור ת"א? אני לא מהאיזור אז אני לא כ"כ מכיר... תודה!
-
- 1 תגובה
- 566 צפיות
-
-
מת לי מאוורר באחד המחשבים בבית. הרוחב שלו הוא 12 ס"מ וכתוב עליו שהמתח הוא 12V והזרם הוא 0.3A. אפשר המלצות על מאוורים שעונים לתיאור הנ"ל ומוגדרים שקטים? עדיף בחנויות באיזור המרכז אבל לא קריטי. תודה.
-
- 4 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מערכת חדשה (מפרט מעודכן פה בצד) ואני מעוניין לבצע OC... קראתי את כל המדריכים, עשיתי את כל מבחני המאמץ למעבד ואני די מוכן לעשות את זה רק יש כמה דברים שלא ברורים ואשמח לעזרה: - קראתי מדריך עם זכרונות 1333MHZ ושם הQPI מכוון ל2.4 ג'יגה הרץ. אצלי באוטומט, בלי שינוי הוא עולה ל3800 מגה (זכרונות של 1600 מגה הרץ - דומינייטור)... האם להשאיר את זה ככה או להוריד? (עדיין לא שמרתי הגדרות ובדקתי את העניין, רק משחק עם זה בינתיים). - מה לגבי המתח של הזכרונות ברגע שהם יעבדו על 1600 מלא? להשאיר כמו שזה נקבע אוטומטית או לעלות ל1.65 כמו שכתוב עליהם? את הQPI אני הולך לעלות לX36 ואת הBclk ל200MHZ ככה שאני אקבל 4 ג'יגה... במדריך פה מומלץ לתת ל Vcore Voltage מתח של 1.400, האם ז…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עכשיו עם מעבד E8400 הגעתי לתדר של 3825MHZ, עכשיו היה לי את המצב הזה שפיתאום יש חלון כחול וכזה והוא אומר שצריך לעלות מתחים או משהו כזה(לא זוכר בדיוק מה היה כתוב שם). איך בדיוק צריך לבצע את העלאת המתחים?. יש לי בדיוק את האופציות האלה: http://media.photobucket.com/image/voltage%20ep%2045%20ds3l/kg4icg/img1230661487120.jpg אם אתם צריכים לדעת אז הלוח אם הוא P45 DS3L זיכרון OCZ 800MHZ ,תיזמונים 5. איך בדיוק להתחיל עכשיו?. תודה לעוזרים. עריכה: בעיה קטנה,אני עשיתי בדיקה בOCCT והוא גילה בעיה בCORE 0 מה עושים?=[ אני רצה להמשיך את הOC עוד קצת..
-
- 18 תגובות
- 937 צפיות
-
-
יש לי HD4890 של POWERCOLOR, ביצעתי איתו בדיקות לOC והגעתי לתדרים חדשים: מהירויות בריר מחדל ליבה 850 זיכרון 975 עבר בהצלחה 30 דקות בדיקה בFURMARK STABILITY TEST במהיריות הבאות ללא ארטיפקטים ליבה 990 זיכרון 1150 AAX8 1680X1050 טמפ' ממוצעת עם הקירור על המקסימום בתום הבדיקה היא 64c, נוסף סקרינשוט מאמצע הבדיקה אימתתי את האוברקלוק בZ-GPU אני מעוניין לבצע לו מוד ביוס ולשנות לתזמונים החדשים שיהיה קבוע בלי שאני אצטרך כל פעם להיכנס ולהתעסק עם RIVATUNER מחפש בנרות מדריך או הסבר מפורט לעניין? תודה רבה לעונים. [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לאחר קריאה בסטיקי, נכנסתי לבלבול קטן, כנאמר מעבדים מסדרת הE4XXX, QUAD וE6XXX יכולים בבטחה להגיע ל75C במאמץ אך נאמר בסוגריים שאלו מעבדים שבCORE TEMP ה-TJ MAX שלהם הינו 100C בגירסא 0.95, לצערי לא הצלחתי למצוא הורדה פעילה ל0.95, ולכן בדקתי עם 0.99.4 העדכנית. המצב נראה כך - אז האם גם עם המעבד שלי ניתן להגיע ל75C במאמץ בבטחה, או שהוא משתייך לקבוצת אלה שהטמפ' הגבולית המומלצת היא 60-65C? תודה מראש!
-
- 12 תגובות
- 936 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי את הכרטיס שכתוב בחתימה + מסך 22 ואני עובד ברזולוציה של 1680X1050. שאני משחק בFC2 לעיתים השולחן עבודה מרצד לי בצד ימין של המסך בנוסף כשאני עושה OC לכרטיס אני מגיע ב שעון של הGPU ל790 שזה הכי גבוה אצלי אבל בשעון של הזיכרון ברגע שאני מעלה טיפה יש לי תקיעות קטנות במשחק. גם כשהGPU על 750 כמו שהוא מגיע ברגע שאני מעלה את השעון בזיכרון שוב קפיאות קטנות במשחק. מעולם באף תדר שהעלתי כלומר הגעתי גם ל 800/1000 אף פעם לא היו לי נקודות או הפרעות של צבע רק קפיאות קטנות או קווים והמשחק זז לאט. מה הבעיה ?
-
- 5 תגובות
- 564 צפיות
-
-
ה vcore1 מתח מעבד משתנה במנוחה הוא על 1.15 ובמאמץ על 1.30 יש אובר קלוק כרגע ל 3 גיגה האם זה תקין שזה משתנה לבד?
-
- 5 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לשתף אתכם ב OC הרציני (אם אפשר לקרוא לזה ככה) הראשון למחשב שלי. לקח לי 3 שעות, שוטטתי באינטרנט והשוואתי מתחים של אנשים שהגיעו לתדר 3.8 עם המעבד הנ"ל. הכנסתי ממוצע של המתחים ושיחקתי איתו קצת לאחר מכן. בסופו של דבר הצלחתי להגיע לתדר 3.7999 ולא ל 3.8 אבל מספיק טוב בשבילי. צירפתי תמונות טמפ' של המעבד בבדיקות של PRIME ומה שנשאר לי בלילה זה להריץ MEMTEST. אני מקבל קריאות שונות מהביוס וקריאות שונות מ CPUZ לגבי המתח של המעבד , בביוס הגדרתי אותו על 1.386 וב CPUZ הוא מראה לי קפיצות בין 1.32-1.34. בעקרון הבנתי שאסור/או לא מומלץ לעבור את 1.4 ולכן אני לא אקח את הסיכון. ככה שמה שמקביל אותי כרגע הוא המתח למעבד. בעקרון הטמפ' לא עולה על 60 מעלות. ועוד יש מקום מבחינת מה…
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חבר'ה יש לי מחשב חדש יש לי אותו בקושי שבועיים או שלוש זה המפרט: Phenom II x4 Quad-Core 940 Zotac GTX 260 896MB GIGABYTE MA770-UD3 DDR II 1066Mhz 2x2GB OCZ Western Digital 500GB LG DVD±RW x22 Black SATA Freezer 64 Pro Corsair VX 550W CoolerMaster CM 690 Black עכשו הורדתי תוכנה EVEREST כדי לבדוק מעלות חום אז מראה לי 80 מעלות במעבד 40 בלוח אם 50 בכרטיס מסך 41 בדיסק קשיח ובcoling fan CPU כתוב 0.4 ו1.3voltage CPU זה מאוד מדאיג אותי איך יכול להיות כול כך הרבה מעלות?...?!?! ועוד קניתי קירור טוב בשבילו {בחתימה} המעבד לא עבר OC זה גם בפעם הראשונה שנכנסתי לתוכנה זה רשם לי שזה לא מזהה לי את הלוח אם איך יכול להיות? ובזכרונות זה מראה 800Mhz למרות שקניתי 1066 …
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש מעבד 6600Q קירור סטוק אני מתלבט בין שני קירורים - 1. BIG TYPHOON VX120 THERMALRIGHT ULTRA-120 eXtreme .2 וכמובן נוסיף גם מאוורר הבדלי מחירים הם בערך 150 שקל ממש שחישבתי (הראשון עולה 200 והשני עולה בסביבות 300 שח ועוד מאוורר) השאלה היא אם זה שווה להשקיע יותר מה BT ? אם יהיה הבדל גדול בניהם בזמן OC? תודה!
-
- 4 תגובות
- 511 צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי מעבד Q9550 עם VENDETTA2 עליו. בגלל שהמאוורר כשלעצמו מאוד שקט בכלל לא שמתי לב שהוא פועל על מקסימום כל הזמן עד היום בעצם. האם יש אפשרות במעבדים של INTEL להגדיר שהמאוורר יסתובב לפי הטמפ' של המעבד?כלומר באופן יחסי יעלה ויוריד את ה RPM לפי הטמפ' של המעבד? אני יודע שיש כזה דבר ל AMD , אין לי מושג לגבי INTEL, המעבד האחרון של INTEL שעבדתי איתו היה P3 1000MHZ. תודה.
-
- 2 תגובות
- 561 צפיות
-
-
שלום, ברשותי Core i7 920, מקורר על ידי הTrue 120 Ultra החדש שבא עם המאורר... המאורר שבא איתו מתחבר ללוח בשלושה פינים, ורץ במהירות של 1700RPM... האם ניתן לשלוט בו והלגביר את הקצב (אם כן, עם איזו תוכנה) או צריך להחליף במאורר שמתחבר ב4 פינים? תודה
-
- 3 תגובות
- 671 צפיות
-
-
-
-
יש לי אפשרות להחליף את הFE עם מישהו שיש לו MUGEN2 אז אני מעונין לדעת איזה קירור יותר שקט כי בנתיים הAC מחזיק לי את המערכת מעולה בOC של 3.7GHZ, יכול להיות שאולי בעתיד אני אשדרג לוח לEP45 בשביל OC יותר מאסיבי. מה דעתכם?
-
- 8 תגובות
- 821 צפיות
-
-
יש לי את המעבד והקירור הנ"ל עכשיו הטמפרטורה בidle היא 39 בערך פלוס מינוס וכשאני נגיד עושה משהו אפילו פשוט גולש באינטרנט לדוגמא הוא עובר את ה 40, לחבר יש את אותו מעבד ואותו קירור ואצלו נמוך בהרבה וגם במאמץ שלי מגיע ל55-60 ושלו בקושי מגיע ל50 יש מצב שלא שמתי משחה טרמית כמו שצריך?
-
- 6 תגובות
- 627 צפיות
-
-
אנחנו עובדים על לעדכן את מדור המפרטים המומלצים וכרגע מנסים למצוא גוף קירור שקט ל-AM2 שמסוגל להתמודד עם 95W בעלות של עד 70 ש"חי. מישהו מכיר? עד היום כיכב האיגלו של glacialtech, אבל לצערי 95W זה קצת מעבר ליכולותיו... תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 524 צפיות
-
-
שלום יש לי את המארז שיש לי פה בצד וכן שאר המפרט הבעיה היא שנוצר חום במארז ואני לא כל כך בטוח שהוא יוצא אז חשבתי לעשות מודינג קטן ולהוסיף מאוורר שמוציא בגג של המארז אז יש לי ככה 1. מאוורר אחד מקדימה למטה דוחף אוויר + מגן אבק ( שבאופן משמעותי חוסם את האוויר אבל זה או זה או זה ) 2. מאוורר בצד המארז מכניס + מגן אבק 3. מאוורר אחד מאחורי המארז שמוציא 4.בכונן הCD יש מאוורר שדוחף אוויר לכיוון הקירור 5. מאוורר על הקירור של הכרטיס מסך שמעיף מלטה כלפי מעלה לכיוון האמצע אני אמחיש בתמונות תודה לעוזרים ( חם היום ... )
-
- 8 תגובות
- 603 צפיות
-
-
ובמאמץ מסוגל להגיע ל90c אולי יותר ואני לא יודע על זה? בקיצור האם כבר קיימים בארץ קירורים לכרטיס הזה?והאם אלו טמפרטורות נורמליות?אם לא מה אני יכול לעשות כדיי לקרר אותו? בץודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי התלבטות קטנה לגבי סידור המאווררים במארז לזרימת אוויר אופטימלית בתוך המארז. תמונות: כפי שאתם רואים, מצב קלאסי עם מאוורר מכניס מקדימה ומאוורר מוציא מאחורה, AC ALPINE 7 PRO קלאסי על המעבד, דוחף אוויר למטה על צלעות הקירור מאוורר LED בדלת הצדדית של המארז, ועליו ההתלבטות הפשוטה, כרגע הוא מוציא אוויר מתוך המארז, אבל בהיגיון הפשוט משום שהוא נמצא בדיוק מול הALPINE 7 זה נראה כאילו הוא מפריע לפעילותו. האם כדאי להפוך את כיוון המאוורר עם הLED, או שאולי להבריג אותו ביציאה הצדדית התחתונה (השנייה) במארז כך שהוא בעצם יכניס אוויר קר לאיזור התחתון של המארז? תודה מראש לעונים!
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לאחר שיטוט נרחב באינטרנט מצאתי כמה מאווררי LED 80 מ"מ למארז כמו שחיפשתי. מצאתי בפנדה את אלו: http://www.thermaltake.com/product/DCfan/LEDfan/a2387/a2387.asp המחיר של ארבעתם הוא 93 שקלים. בחיפוש בebay מצאתי את את זה: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=330322425121 מאורר LED מואר כמו שחיפשתי במחיר מצחיק של 0.84 דולר ליחידה. ארבע יחידות יעלו לי 42.98 שקל כולל משלוח. 10 וחצי שקל לאחד. ראיתי שיש הבדלים מפרט של השניים כמו מידת הרעש שהם מפיקים. האם יש הבדל שנשמע לאוזן אנושית בין 21db ל-25db? ראיתי אפילו שמוצהר באייבי שהמאווררים שלו מצליחים להוציא יותר אוויר. מה אתם אומרים, שווה לקנות?
-
- 2 תגובות
- 461 צפיות
-
-
שלום לכולם,אני נימצא כרגע עם המחשב של אח שלי על 3.78GHZ המעבד הוא E8400 והזיכרון דיי מגביל אותי... הוא נימצא כרגע על תדר של 842MHZ אם אני לא טועה,והתדר המקורי שלו הוא 800, עכשיו האם OC לזיכרון יציל אותי מהמצב הזה?[= , ואם מישהו מכם יכול בבקשה להביא לי גם מדריך לעשות OC לזיכרון אני ממש יודה לו. תודה לעוזרים!.
-
- 4 תגובות
- 838 צפיות
-