אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי בעייה של התחממות עם הכרטיס מסך. הכרטיס די ישן מסדרת X700 של ATI הבעייה שברגע שהכרטיס מגיע ל-40 מעלות, הוא מנתק את יציאות הוידאו שלו, הפתרון שאני עושה הוא לפתוח את המארז, חיבור מאוורר חיצוני, ואז הוצאה והכנסה מחדש של הכבל של המסך. זה פותר את הבעייה. ניקיתי כבר את המחשב מאבק ואת הכרטיס בפרט, לא עזר (אפילו שמתי מחדש משחה טרמית על הציפ של הכרטיס מסך, גם לא עזר) חשבתי אולי ללכת להגדרות של הכרטיס ולכוון לו שיתכבה רק כשהוא מגיע ל-45 מעלות נגיד... יש אפשרות לעשות זאת? אשמח גם לעצות נוספות.
-
- 14 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, אני מרכיב שני מחשבים השבוע ללקוחות פרטיים שביקשו קירור אמין ואיכותי למעבד. כברירת מחדל תמיד קופץ לי לראש הפריזר 7 פרו מהנסיון האישי שלי שעושה עבודה מדהימה למחיר המצחיק שלו. אז הזמנתי חלקים מנועה מחשבים, להם כרגע חסר הפריזר. המליצו לי בחום על SCYTHE Reeven. הוא מאוד דומה לפריזר ואני יודע שSCYTHE חברה איכותית עם הקירורים היותר רציניים שלהם... מישהו מכיר את הריבן? הוא נראה מאוד דומה לפריזר... סתם שאלה בשביל להיות שקט שמדובר פה במוצר איכותי.
-
- 4 תגובות
- 657 צפיות
-
-
בשעה טובה ומוצלחת, ניתן לקנפג באופן מלא ( בלי BIOS FLASH ) את כל הפרמטרים שצריך בשביל הכרטיסים. אצלי ישנה ירידה מ-80 מעלות במקורי ( עם מאוורר של 17% נדמה לי ) ל- 65-60 מעלות, עם מאורר של 0% ( זה 1000RPM, הוא לא מזהה את זה ). המדריך תקף ל-4850 וה-4870 (לפי ידעתי), בשביל ה-4870X2 יש שינויים קלים שאני מניח שתצליחו להבין לבד, או, שתסתכלו במדריך המקורי שפורסם. כמו כן, שימו לב - זה לגרסת ה-REFERENCE. אין לי מושג אם זה עובד על גרסאות שונות ( שרובן לא זקוקות לזה בכלל ). כמו כן, כל הפרמטרים שניתנו במדריך הם ל-4870. המדריך נוסה על 4870 עם CCC 9.4 חשוב! אני מניח שהכרטיס במצב ה-DEFAULT שלו - אם לא, אני ממליץ שתעשו החזרה להגדרות יצרן ב-CCC. דבר ראשון - אני לא לוקח אחריות לכל מה…
-
- 16 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
הנה לכם אני נכנס להיות מקום שלישי בטבלה בSUPER PI. כרגע אני עובד יציב על 4325MHZ ואני עובד על להעלות את התדר הסופי לאט לאט ואני יעלה את התדר זה פשוט לוקח המון זמן. ונראה לי שגם מרחתי את המשחה לא בצורה טובה. אבל אין ספק שקירור מים תיהיה ההשקעה הבאה שלי-ואתם פה בפורום תעזרו לי להרכיב בקשה. http://img217.imageshack.us/img217/2567/34552408.jpg
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מתכנן לעשות OC לE5200 שלי בעוד מספר שבועות, לוח האם הוא MSI G31M3-F http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=G31M3-F&class=mb עם ALPINE 7 PRO פשוט, משום שלוח האם שלי כאמור לא מאפשר העלאת מתחים כמעט בכלל, אני לא מצפה לעבור את ה3.7. השאלה שלי היא האם מישהי התנסה עם הלוח אם הספציפי או דומים לו? עד כמה הוא יעיל ולמה אפשר לצפות? :s05:
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הסיבה שאני רושם פוסט זה הינה בגלל שקיימת רווחה שהעלאת המתח למעבד מעבר למה שאינטל ממליצה מקצרת את חיי הרכיב חברים יש המון תגובות של אוברקלוקרים ברחבי הרשת בנושא זה. חלק מהאנשים אומרים חודש ,שלושה חודשים,שנה וחצי... בקיצור אין מאגר נתונים מספיק גדול... וחבל אז בבקשה מכם אוברקלוקרים תנו יד ואני אבצע מבחן סטטיסטי ברמת דיוק של 95% כמה זמן מעבדים אלו מסוגלים להחזיק(בהנחה שיהיו מספיק תגובות) ברמות מתח שונות. מה שעליכם לעשות זה: 1. להעלות מפרט מחשב 2. תמונה מcpu-z 3. כמה זמן המחשב יציב במתח שאתם משתמשים. 4. כמה זמן המחשב פועל רצוף . לדוגמא 24/7 אני בטוח שמאגר זה ישמש לטובה
-
- 5 תגובות
- 654 צפיות
-
-
שלום עד כמה נראה לכם שאני יוכל להגיעה עם החומרה שלי? Phenom Tripple-Core 8450 GIGABYTE M61PME-S2P AM2+, nForce 430, PCI-E, VGA, HDAudio, Lan http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=3009 2GB Samsung Value Arctic CoolingFreezer 64 Pro תודה לעונים
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לאור הצלחת MUGAN 2 החליטה חברת Scythe להוציא מהדורה מוגבלת לקירור המעולה בדומה למה שעשתה חברת THERMALRIGHT עם דגם הTRUE שלה ל120 ULTRA EXTREME כידוע לכולנו הקירור המעולה לא רק נראה גדול, הוא גם שוקל לא מעט, כ870 גרמים איך החברה המזרח אסיאית לא עוצרת כאן, והחליטו לשחרר מפלצת במשקל 1.8 קילו טהור של נחושת! פשוט להניח על המעבד שלכם והקירור ידאג לשאר בגלל המימדים העצומים שלו הגרסה לאספנים תעלה מעט יותר מהקירור הרגיל, בקרוב בישראל...
-
- 9 תגובות
- 884 צפיות
-
-
אני לא מצליח להעלות את המהירות של המעבד הזה!!! תמונות מהביוס: ואולי זה יכול לעזור אם התשובה... תמונה מCPU-Z:
-
- 3 תגובות
- 586 צפיות
-
-
יש לי שרוול אוויר שמחובר למארז שנצמד למאוורר של המעבד. השרוול הזה ניתן לכיוון אצלי, פנימה והחוצה, מה מומלץ לעשות? להצמיד את השרוול למאוורר? או שלעשות מרווח מקסימלי בינו לבין המאוורר?
-
- 2 תגובות
- 651 צפיות
-
-
במסך FREQUNCY VOLTAGE חסרים לי שם מלא אפשרויות כמו CPU Clock Ratioו Performance Enhance וגרוע מזה אני לא יכול לשנות מתחים ידנית System Voltage Control מה אפשר לעשות? המעבד שלי הוא E2140 1.6 עם קירור סטוק . בתמונה התחתונה הצילום מסך ללא האופציות בתמונה העליונה יש את כל האופציות שחסרות לי ואף יותר.נלקחה תמונה ממחשב של חבר. לוח אם GA-EP45DS3 GIGABYTE [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 971 צפיות
-
-
יש לי ספק כח FSP BlueStorm II 500W. הוא היה שקט להפליא בשנתיים האחרונות אך לפני יומיים התחיל להרעיש בצורה בלתי נסבלת לאחר זמן מסויים של עבודה. לוקחות מספר שעות של עבודה עד שהוא מתחיל להרעיש. לפעמים הוא מפסיק לבד, אבל הרעש מתחדש אחרי זמן מסויים. לפי מה שאוורסט אומר לי המאוורר רץ על 3700 RPM. לא הבדל רציני מה 3650 שהוא רץ עליו עם הפעלת המחשב. לפני שאני גורר אותו למעבדה, מישהו יודע מה עלולה להיות הבעיה?
-
- 4 תגובות
- 532 צפיות
-
-
אז ניסיתי לעשות OC למערכת העקומה שלי וזה מה שיצא: http://img520.imageshack.us/img520/7121/77443858.jpg לא הצלחתי לנעול התדר של ה PCIX על 100 אלא רק על 115 הוא ננעל(עברתי בקפיצות של 5), את התדר של ה PCI נעלתי על 33.33 כמו שצריך. למעבד נתתי 1.575V לזכרונות 2.1V ב ICH ו MCH לא שיניתי מעבר לAUTO כי זה פשוט לא שינה כלום. ניסיתי להוריד עוד קצת את התזמונים של הזכרונות אבל מעבר למה שיצא לא עבד. עכשיו לשאלות: האם זה משנה שהתדר של ה PCIX לא על 100? מדוע הזכרונות לא עובדים ב 2T(שעד כמה שידוע לי זאת צורת עבודה מועדפת)? למרות שנתתי להם 2.1V וקבעתי אותם על 4-4-4-12-2 ומה לכל הרוחות מגביל אותי לעבור מעבר לשיפור המינימלי הזה?(ההנחה שלי היא הספק הדפוק שיש לי). תודה לעוזרים. עריכה: שמתי לב…
-
- 5 תגובות
- 717 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני יודע שהמאווררי סטוק של אינטל דואל קור (נכון שזה מזוויע לכתוב את זה ככה בעברית? ) באים עם משחה שמרוחה עליהם בצורה מוזרה, כלומר זה לא מכסה את כל שטח הפנים של הקירור שבא במגע עם המעבד, כנראה שמישהו באינטל חשב להיות יצירתי משהו אבל יש 2 פסים בצדדים ובאמצע יש איזה מעויין או דלתון או צורה לא מוגדרת כזאת ובין האמצע לפסים בצדדים יש רווח. * האם צריך למרוח את המשחה על כל שטח הפנים או פשוט לשים את זה כמו שזה בא על המעבד? * מהי האיכות של המשחה הזאת? אם אני אוריד אותה ואשים OCZ Freeze Extreme Thermal במקום, בכמה מעלות זה יכול להוריד לי את הטמפ? תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 506 צפיות
-
-
כמו בכותרת, אני מנסה להשקיט את המחשב, שכרגע מאוד רועש. לאחר בדיקה הגעתי למסקנה שאם אחליף את הקירור לשלושת הרכיבים הנ"ל, המחשב יהיה שקט ביותר. יש לכם המלצה על גופי קירור? השקט הוא כמובן בעדיפות ראשונה, אבל שלא יהיו גדולים ומסורבלים מדי, ולא יקרים מדי. לא יהיה OC, אפילו לא קצת. כ"מ: חשבתי על Zalman VF-900CU צ'יפסט: Zalman ZM-NB47J מעבד: יש הרבה מאוד דגמים שנראים מתאימים, ואני לא יודע במה לבחור המערכת שלה מיועדים גופי הקירור: מעבד: AMD Athlon 64 3200+ לוח אם: MSI K8N Neo2 Platinum כרטיס מסך: PNY 6800GT AGP מה אתם אומרים? תודה מראש!
-
- 11 תגובות
- 834 צפיות
-
-
שלום, לאחר שלא הצלחתי להעלות על הגורם לטמפ' הגבוהה, הבחנתי בכך שכאשר אני נמצא בווינדוס ויסטה(בד"כ אני על אקספי..) הטמפ' צונחת בכ7 מעלות. באקספי היא על 49 במנוחה ובויסטה על 42 מדוע זה קורה? כמו כן יש לי אנטיוירוס(NOD32) באקספי ואין תוכנות מיותרות ברקע... מעבד Q9450+AC EXTREME
-
- 5 תגובות
- 532 צפיות
-
-
עוד גיבור קומיס פלש לשוק קירורי המעבדים, אחרי הפטישים של ת'ור, תורו של הבאטמן להגן על פושעים לא רצויים מפני המחשב היקר שלנו לפי הביקורת הבאה, הוא גם ינסה לעצור את הג'וקר IFX-14 ולכלוא אותו בטירת העטלפים, בגלל המחיר הזול שלו בהרבה כנגד המתחרה, האם הוא גם יצליח? http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/avc-esp.html#sect0
-
- 9 תגובות
- 650 צפיות
-
-
בשעה טובה רכשתי קירור חדש למעבד שלי Scythe mugen 2 הכל בסדר הוא חרישי להפליא /מקרר לא רע הבעיה שלי יותר נכון שאלה האם עדיף לשים אותו ממש מול המאוורר שמוציא אוויר הוא ממש צמוד אליו .
-
- 13 תגובות
- 794 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי כרטיס מסך ממש חופר ומרעיש... ואני כבר מתחרפן רציתי לשאול איזה קירור פסיבי מומלץ לכרטיס מסך ATI 2600xt אני צריך קרור אפקטיבי ביותר וזול יחסית.. תודה רבה
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב אז ככה קניתי מחשב חדש אתמול המפרט בצד מחשבבב מעולהההה באמת טוב אז ככה לשאלות 1.יש לי i7 והטמפרטורה במנוחה היא 45-48 ובמשחק היא 55+- 2.יש תוכנה אחרת חוץ מהדריבר של ati שיכול לשלוט לי אוטמטי במאורר כי הוא גרוע 3.בכרטיס ב מנוחה שהוא על 40% מאורר הוא על 42 ובמשחק 53 +- 4.יש תוכנה שיכולה לשלוט במאוררים של המארז כולם מחוברים ללוח אם ושאני משתמש בתוכנה של asus במקום לעלות את המהירות הם מורידים מהירות 5.עם איזה תוכנה אני יכול לבדק את המחשב שלי 6.ושאמרתי מחשק דברתי על crysis אהה ולמה אני לא יכול לבחוק very high תודה רבה עמית
-
- 8 תגובות
- 579 צפיות
-
-
כי לפי כל מני תמונות באינטרנט הבנתי שצריך לפרק הקירור מגיעה עם משחה או צריך למרוח חדש? ואם כן אז להסיר קודם את מה שיש על המעבד?
-
- 8 תגובות
- 757 צפיות
-
-
אהלן, יש לי מעבד E8400 ואני מעוניין במאורר טוב ושקט באיזור ה 150 ש"ח. כרגע המעבד שלי עובד באיזור ה 45 עד 47 (עם הזלמן 7500) מעלות שזה נראה לי די הרבה.. תודה מראש ושבת שלום.
-
- 8 תגובות
- 513 צפיות
-
-
everest מראה טמפטורה למעבד וטמפרטורה לליבה ליבה 53c מעבד 23c מה הערך שחשוב האם זה תקין
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, עשיתי קצת חיפושים רציתי לדעת מה הקרירור הכי שקט וכמובן איכותי שיהיה אפשר לעשות אולי OC בעתיד.
-
- 4 תגובות
- 787 צפיות
-
-
יש לי במחשב מ"ס מאווררים, ויש אחד שממש עובד כמו טרקטור... הבעיה שאני לא מצליח לזהות איזה, ניקיתי את כולם כמה שאפשר, זה לא הכי עוזר... יש מאוורר למארז, ספק, כרטיס מסך ומעבד... יש איזה דרך שאני יכול לבדוק איזה מהם מרעיש ? אני מעדיף לא להפעיל את המחשב ולפתוח את המארז כדי לא לגרום נזק לחלקים מסויימים בטעות...
-
- 1 תגובה
- 504 צפיות
-