עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום. החלתי משחה טרמית חדשה. אבל בלית ברירה, הייתי חייב לנתק את ה HS מהמעבד. האם במקרה כזה יש להחיל מחדש משחה טרמית? או שלהחזיר בחזרה זה בסדר? תודה

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. אני רוצה להחליף קירור סטוק (4 חוטים) לקירור מתקדם יותר (3 חוטים) שיש לי בלוח Intel 775 (ה BIOS מאוד פשוט - אין שם הגדרות מיוחדות בקשר למאוורר) המאוורר סטוק עובד במהירות נמוכה לפי הטמפ'. המאוורר החדש עובד קבוע אל מקסימום יש דרך לשלוט מלוח כזה במאוורר 3 חוטים ? (מעגל תיאום וכו)

• 13 תגובות
    • 4.4k צפיות
  3. Started by lompy,

החלטתי לנצל את העובדה שיש למעבד מכפלה פתוחה ולעשות לו OC מינורי. הקירור הוא קירור סטוק, מתח סטוק 1.4V בשלב ריאשון העלתי את המכפלה מ 16 ל17 מתוך מחשבה שקירור סטוק עם מתח סטוק יחזיק ללא בעיה. לפני השינוי המכפלה במצב מנוחה היתה יורדת ל4 והטמפרטורה במנוחה היתה בהתאם כ 39-40 מעלות עכשיו המכפלה תקועה באופן קבוע על 17 וטמפרטורה היא כ 49-50 מעלות במנוחה. 1. האם אפשר לגרום למחשב להוריד את המכפלה במנוחה כמו שזה היה עד עכשיו? 2. 50 מעלות במנוחה נראה לי קצת גבוה ,לא? 3. במידה ואני רוצה להעלות מכפלה ל 18 ,האם אני כבר צריך לתת יותר מתח למעבד ואם יש בכלל טעם לנסות לעשות את זה עם קרור סטוק? 4. מה טמפרטורה מקסימלית במאמץ שמותרת? דרך אגב הטמפרטורות נבדקו בעזרת AMD OVERDRIVE UTILITY והשי…

• 13 תגובות
    • 2.5k צפיות
  4. Started by vk,

מדובר על Q6600, בהתחלה הוא היה יציב על 3.2GHZ אבל אחרי כמה זמן הוא הפסיק להידלק והורדתי ל3GHZ ומאז זה רק יורד. ניסיתי לעשות ל 2.8 אבל המחשב אפילו לא נדלק והייתי צריך לאפס את הביוס. זה משהו שאמור לקרות למעבדים עם הזמן? זה פשוט נראה מוזר.

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by ShadowRack,

שלום לכולם, לאחר קריאת מספר טרדים בפורום לגבי הנושא, רציתי להעלות את רמת הדוייק אל מול המפרט שברשותי: המעבד - AMD Phenom II X4 955 Black Edition Box הקירור - הוחלף ל Scythe Yasya מארז - Cooler Master Gladiator 600 עם מאוורר עילי ,קדמי ואחורי. עד כמה לדעתם אני יכול להתעסק עם הOC? וזה פעם ראשונה שלי עם מעבד AMD, המלצות לגבי שיטות או תוכנות לOC? ראיתי מדריך ספציפי אבל קצת ישן(כמובן למערכת קירור יותר כבדה): http://blogs.amd.com/play/2009/04/22/overclocking-101-with-the-amd-phenom-ii-x4-955-black-edition-processor/ מה דעתכם?

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by Nirkaw,

שלום רב, יש לי GT 240 GDDR5 עם מאורר ואין לי אפשרות להחליף לו את המהירות... ניסיתי גם בתוכנה של NVIDIA לOC וגם בMSI AFTERBURNING הזה וזה פשוט לא נותן לי. אולי כי הוא לא מחובר ללוח אם? מה עשוים מצב כזה? אה, ועל איזו תוכנה אתם ממליצים לעשות OC לכרטיסים של NVIDIA? אולי אני יכול להשתמש בmsi afterburning הזה אבל פשוט להשאיר את המאורר על auto? ובאיזו תוכנה אני בודק יציבות וכמה דקות

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. יש לי מארז CM690, צריך 2 מאוררים למעלה, אחד בצד ליד המעבד ואני לא ממש יודע אם אני צריך אחד למטה. כרגע באיידל יש לי 30-35 מעלות למעבד, עם PRIME95 הוא מגיע ל 70-80 (2500K @4.6GHZ). הינה תמונות קצת מה Cable Management: לפני: http://oi54.tinypic.com/qr0zy9.jpg אחרי: http://i55.tinypic.com/24e6vdj.jpg חשבתי על אחד מאלו: (קונה בארה"ב) Newegg.com - Noctua NF-P12-1300 120mm CPU Cooler and Case Fan Newegg.com - Scythe GentleTyphoon D1225C12B4AP-14 120mm Case Fan הבעיה שהם דיי יקרים, אם אני קונה 3 כאלו זה מחיר של קירור מים, אז אולי יש אלטרנטיבה זולה יותר, אך עדיין שקטה ויעילה? תודה.

• 13 תגובות
    • 3.1k צפיות
  8. Started by mwalker03,

לאחר שלמדתי את הנושא עד כמה שאני יכול, קראתי כל פוסט אפשרי על קירור מים, החלטתי לעשות צעד ולהתחיל לתכנן לי גם מערכת אחת .. מכיוון שהפוסטים והמדריכים על הקירור מים פה די ישנים, לא הצלחתי להרכיב מערכת שתתאים למחשב שלי וכן הביקורות על הרכיבים גם כן די ישנים .. לכן אני פונה לעזרתכן בהרכבת מערכת לקירור מים, אני מתכנן להשקיע כ 1500 שקל .. הקירור אמור להיות למעבד ולכ.מסך כאשר אני בהתלבטות איתו ... מפרט המחשב שלי הוא 2600K 9800GT ASUS p8p67 evo השאר לא נראה לי חשוב ... הכרטיס מסך שלי הוא מהמחשב הקודם, אבל אין לי שום צורך באחד אחר ולכן אני בהתלבטות אם להשקיע עליו קירור .. בכל מקרה, אשמח להמלצות לרכיבים טובים שעלי לקנות. נ.ב אני מתכנן לעשות OC .. שיעבוד קבוע תודה לעזורים

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. יש למישהו מידע אם מוכרים אותו בארץ? ואם כן אשמח לדעת איפה...ואני לא מתכוון לGT או הPLUS

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by or171,

החלקים שכנראה רלוונטיים הם: מארז של אנטק ה1200 עם שלושה מאווררים קדמיים שתיים אחוריים ואחד עליון+הוספתי את שתי האופציונליים שאחד מתכוונן מהצד לכיוון הכרטיס מסך והשני נשאר סטטי בצד. לוח האם הוא של אסוס הP8Z68 וי פרו. המעבד הוא אינטל איי7 2600K 1155. האיוורור שאי אפשר להכניס הוא הארקטיק פריזר אקסטרים-יש המלצות לאיוורור אחר בטווחי המחירים האלו 150-250 עם אפשרות לחריגה שכן יכנס? הבעיה למיטב הבנתי מהטכנאי של החנות היא לא בסוקט אלה שהלוח אם מגיע עם צלעות איורור גדולות ובולטות איזה כמה ס"מ ואולי אם המאוורר עצמו היה פחות רחב ויותר גבוהה היה ניתן להכניס. יש למישהו ניסיון או המלצות או ידע איזה איוורור כן כדאי להוסיף?כרגע אני לא רוצה להשאר עם המקורי של אינטל כי הבנתי שהם לא משהו גם …

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by atomic rooster,

היי. אני נעזר במדריך של ספיד פאן שבסטיקי על מנת להוריד מהירות למאוורר של המעבד(מאוורר חדש). הוא קצת מרעיש לי. כרגע הוא על smart guardian. כשאני בוחר בsoftware controlled או בON\OFF הוא מרעיש יותר. תוכלו לעזור לי ? והאם אפשרות automatic fan speed שבתפריט הראשי צריכה להיות מופעלת ? (אם אני מבין נכון, אני צריך להגדיר לו מהירות מקסימלית להגיע אליה ואז לבחור בsoftware controlled) תודה מראש.

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. היי, אני צריך המלצה למערכת קירור כמה שיותר שקטה (מצידי - "שקטה לחלוטין") למעבד Core 2 Extreme QX9650. לוח האם הוא ASUS P5K3 Deluxe אם זה משנה.. לא מתוכנן שום אוברקלוק. אין מגבלת תקציב אבל כמובן שכמה שפחות כסף = יותר טוב. מדובר על קירור אוויר סטנדרטי לחלוטין, לא מים או משהו בסגנון הזה. תודה

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. שלום לכולם ושבת שלום לאחרונה גיליתי שטמפרוטורות במחשב שלי גבוהות מהנורמל,יש לי מעבד Q6600:כל הליבות שלו עומדות על 90 מעלות במצב מנוחה הצ'יפסט מגיע ל41 מעלות הכרטיס גרפי מגיע ל60 במנוחה ההארד-דיסק מגיע ל47 במנוחה אני לא מאמץ את המחשב בכוונה אני לא רוצה לדעת מה יקרה לו,הוא גם נתקע הרבה פעמים מפרט:לוח=ASUS P5KSE גרפי:8600GT,הארדיסק: WDC WD3200KS-) הכל קירורי סטוק,אין שום קירורים מיוחדים למיניהם אין לי מושג מה לעשות כדי לפתור את הבעיה,ניקיתי אבק ובדקתי שהמאווררים באמת עובדים אבל הם לא בדיוק מוצאים אוויר קר אלא אוויר חמים משהו יש לי אחד על המעבד אחד אחורי ואחד צדדי ואחד מהצד הקדמי למטה כולם בגודל 80

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by leeran,

היי, יש לי לוח אם Gigabyte GA-MA770-UD3 v2.0 ואני רוצה לשים לו בלוקי קירור נוזלי איפה שיש צורך בקירור... אני רוצה בסופו של דבר שכל המחשב יקורר נוזלית ללא כל תלות בקירור אווירי, פרט לרדיאטור, כמובן... תודה לכולם ושבוע טוב!

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. היי לכולם. ראשית, סליחה מראש על האורך. אנא נסו בכל אופן לקרא ואולי לעזור לי. כרגע מותקן ב- SILVERSTONE LC17B שלי המפרט המצויין אצלי בפרטים בתיקון אחד - מותקנים בו 6 HDD'S 1. במארז מותקנים רק שני מאווררי 80" האחוריים. אין מדובר על המאווררים המקורים שהגיעו איתו (רכשתי אותו לפני כ- 3 שנים) אלה בשניים חדשים יותר שעקב בעיות רעש הוחלפו בחנות בערך בינואר 2010. למרות זאת ולמרות שאני משתדלת לנקות את המחשב (לצערי חסר מסנני האבק) מדי כמה זמן. הוא רועש! ממש רועש!!! 2. אני מתכננת שירוג חומרה רציני. מעבר למעבד ATHLON II*4 630/635/640 (עדיין לא סגורה, משהו בינהם)- לא יהיה OC! לוח מפוצ'ר מבוסס על צ'פים מסדרת 790/890G 4 גיגה זכרון (לפחות בהתחלה)DDR3 שדרוג לכרטיס מסך חדש, כרגע מתלבטת בין …

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by DAVIDKI19,

המעבד במנוחה עובד על 50-52 מעלות זה בסדר? במאמץ הוא מגיע ל75 מעלות בדקתי אותו בOCCT אחרי 2 דק' הוא מגיע ל90..... על קירור סטוק? zalman cnps 9900 חשבתי על הקירור הזה איך הוא? או COOL MASTER V8 מה אומר נתון שעות העבודה שלהם? אצל הראשון 50000 הקול מסטר 40000 ?? עד כמה הטמפ' של המעבד תירד? תודה.

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. לפני חודש בערך הרכבתי על הכרטיס מסך מאוורר שהוריד את טמפ' הכרטיס מ70 ל55 במנוחה הכרטיס הוא GEFORCE 8500GT. עד שפתאום לפני כמה ימים הסתכלתי במעלות וראיתי שהמעלות עומדות על 70..פתחתי את המארז וראיתי שהמאוורר מסתובב.המאוורר מחובר למולקס דרך מתאם כמו שהיה תמיד. מה העניין?זה לא שהוא לא מסתובב אז זה הסיבה.. שום דבר במיקום שלא לא השתנה הוא מחובר בצורה כזאת שגם עם אני ימשוך הכי חזק הוא לא יצא.

• 13 תגובות
    • 932 צפיות
  18. אני מקווה שפתחתי את הת'רד במקום הנכון... בזמן האחרון התחילה לי תופעה של התחממות יתר של המערכת (בעיקר כרטיס המסך) בזמן מאמץ ממושך כשאני משחק במשחקים שונים, דבר שגורם לתקיעה של המערכת ולפעמים גם קריסה טוטאלית. השגתי שני מאווררים ענקיים וחזקים שאני מעוניין לחבר למערכת שלי. צריכת החשמל שלהם היא 35W לענק ו- 15W לגדול. מפרט המערכת שלי רשום למטה. בנוסף, כדי לחבר את המאווררים אני צריך לעשות איזה קומבינה עם הספק כח כי אין להם חיבור רגיל. פירקתי אותם מאיזה שרת ישן והם מתחברים עם שני פינים לחוטי חשמל שמספקים את הפלוס והמינוס. השאלה היא האם הספק כוח יחזיק מעמד או שאני צריך לקנות חדש?

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. הוספתי מאוורר חדש של 120 מ"מ http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5361&CatCode=554 אמור להיות די שקט לפי הנתונים, אבל בפועל הוא נשמע כמו טרקטור. לדעתי המהירות שלו גבוהה, איך אני יכול לשנות את המהירות שלו למהירות נמוכה יותר?

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. שלום, יש לי כרטיס 9600GT. הוא כבר המון זמן קורס כשהוא מגיע ל73-75 מעלות במשחקים (במנוחה הוא 54-56 מעלות). הפסקתי כבר כמה חודשים לשחק בו בגלל שהיה קורס באמצע המשחק וזה בהחלט לא נעים. בהתחלה המחשב היה במארז ג'נרי, ולאחר מכן החלפתי למארז איכותי (CM 690 II PLUS) ועדיין אותן מעלות בדיוק רציתי לדעת, האם הקריסה בטמפ' הזאת היא הגיונית או שיש להפעיל כאן אחריות יצרן? יש לכרטיס קירור בסיסי שבא איתו של ARTIC COOLING. יש לציין שהיה לי את הכרטיס 8800 שנרכש במקור והוא מת אחרי כמעט שנה, ואז החליפו לי ל-9600GT (לא X). כמו כן, זה קרה לי רק במשחקים יותר מתקדמים כי כנראה מאמצים יותר את הכרטיס אבל הוא עומד בדרישות מערכת, ותמיד פשוט חשבתי שהמגבלה של הכרטיס היא גג 75 מעלות. אולי אני טע…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. שלום לכולם, יש לי מעבד Q6600 (stepping G0) שגם עשיתי לו לאפ שמתי משחה תרמית על המעבד (מה שהגיע עם המוגן2 שמתי במרכז טיפה בגודל גרגיר אורז) התקנתי את המוגן2 לרוחב לא לאורך ושמתי מאוורר אחד למטה שידחוף אוויר ואחד למעלה שיוציא את האוויר הטמפרטורות שלי בזמן מנוחה הם בערך מ36 מעלות עד 40 ובזמן מאמץ מ 46 מעלות עד 50 כל זה בלי OC למעבד, השארתי אותו על stock האם זה אמור להיות ככה?? חשבתי שהמוגן יוריד לי את המעלות לאיזור ה 29-31 או שאני פשוט טועה (מה שעדיף) אודה לתשובות [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. היי ניסית להצמיד כמה שאפשר את גוף הקירור לזיכרונות עם הפד בדבקה , לאחר זאת ראיתי שיש 2 זיכרונות שלא מוצמדים לפד , יש מירווח של בערך חצי מילימטר , יש אפשרות לתקן זאת? והאם זה מסוכן לזיכרונות ? גוף הקירור אמור לקרר 4 זיכרונות בשורה . הכונה לקירור הארוך שבתמונה

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by YINON110,

בע''ה, לאור הפתיל הקודם שפתחתי בנושא התחממות המארז וכ.המסך ובעקבות ייעוץ של חברי הפורום החלטתי להצטייד במאווררים נוספים למארז ולכרטיס המסך(‏Accelero XTREME GTX 280 VGA Cooler‎). אני צריך ייעוץ לגבי איך למקם את המאווררים ואיזה דגמי מאווררים אתם ממליצים לשם כך המארז מכיל כרגע שלושה מאווררים(סטוק של המארז) בגודל 120MM: בחזית המארז יש מאוורר מכניס אויר, בדופן השמאלית יש עוד אחד שמכניס אויר וכמו כן אופציה למאוורר נוסף: (עד 140 מ''מ) המאוורר הנוסף שפולט אויר נמצא מאחורה: ובתצורה הזאת כאמור, החום לא מתפזר כראוי והמחשב חם יש לציין שקיימת אפשרות למקם עוד שני מאווררים של 120/140 מ''מ בדופן העליונה של המארז: אני חשבתי על תצורה שבה אוסיף שני מאווררים פולטי אויר לדופן…

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. היי, קניתי קירור מבית AC דגם ACCELERO TWIN TURBO PRO ואחד ההיטסינקס של הזיכרונות העליונים בכ.מסך לא נדבק. הדבק דפוק\יבש. השאלה היא האם אני יכול לשים את המשחה MX-2 בתור דבק. האם זה יחזיק את הקירור\היטסינק כמו שצריך [זה יושב הפוך, ככה שזה חייב ממש להידבק]? בתודה מראש!

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. היי קניתי את הקירור הנ"ל , ברגע שהברגתי את הברגים , פתאום שמעתי שבירה מהתושבת , לא ממליץ ביכלל על הקירור הזה , קניתי מKSP , אני מקווה מאוד שהם יזכו אותי. קוני

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.