אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
מהו הקירור המומלץ בתקציב של עד 200 ש"ח למפרט הבא: MB - DFI UT P35 TR2 CPU - E5300 OC 3630 MHZ + Freezer 7 pro GPU - Connect3D 4850 Extreme OC + AC accelero HDD - WD 250G 16mb + WD 500G 32mb (sata2) RAM - 2G Kingston 800 MHZ 6-6-6-18 Case - Compucase PSU - Vantec ION2 500w Cooling - AC cooling 12cm Screen - Samsung T220p wide בנוסף אבקש המלצה לגבי זכרונות שיעמדו ב OC עד ל 1000MHZ. (הזכרון הנוכחי שלי בקושי עובד על המהירות המקורית שלו...) תודה
-
- 11 תגובות
- 849 צפיות
-
-
היי קודם אני יתחיל עם השאלה הראשונה. אתמול קיבלתי את המחשב שלי מאיבורי (נמסר ביום שיש וקיבלתי ביום ראשון סוף סוף משהוא טוב אצלהם) ומכיוון שנדפק לי הלוח אז החליפו לי לוח ולא היה להם את אותו לוח אז הם התקינו לי לוח כצאת יותר טוב (בלוח הקודם לא היה לי PCIX אולי זה יעזור לUSB3). ניכנסתי לCell Menu וראיתי סוף סוף אפשר לעשות אוברוולט מה שראיתי שבלוח MSI יש מתקופת ה 478 I845 משהוא כזה. משום מה למעבד זה חסום ויש לDIMM (זה הזכרונות נכון?) ולPCI E. אני העלתי את המתח מ1.250V ל1.300V וכרגע ל8500GT שלי יש OC של 459Mhz@740Mhz GPU ולזיכרון 400@510MHZ ואני עובד ככה כמה חודשים עם ATI TOOL והשיידר על המקסימום בRIVA TUNET (בATI TOOך זה באמצא או משהוא כזה אבל זה אוטומטי מעלה). בקיצור אחרי…
-
- 1 תגובה
- 567 צפיות
-
-
בכמה % אפשר להגדיל את הכרטיס בOC? מה דרוש בשביל OC לכרטיס? ובכמה זה יעלה את צריכת החשמל של הכרטיס?
-
- 18 תגובות
- 883 צפיות
-
-
שלום לכם, כשאני ממהיר ואני רוצה לבדוק את היציבות, ועושה test custom clocks, אז המסך נכבה ואחר כך אין תגובה. יש לי את הדרייבר האחרון (9.5). מה עושים? תודה.
-
- 10 תגובות
- 869 צפיות
-
-
יש לי לוח של BIOSTAR {P43 {במיפרט מחשב} בדיסק התקנה הגיעה תוכנה ששמה הוא-T-UTILITY OVER CLOCK III ועשיתי שיעשה על אוטומטי ואז הוא עשה כמה בדיקות.. והוא שינה כמה דברים שם.. ועל זה רציתי הסבר.. המעבד הו E5200 CPU SPEED-3176.5 MHZ CPU CLOCK-254 MHZ MEM CLOCK 508 MHZ PCI-E CLOCK-100 MHZ PCI CLOCK-33.3 MHZ זה חלק א' ועוד שאלה זה על ה-"VOLTAGE" CPU-1.152 MEMORY-1.888 וזה בצבע אדום... CHIP-1.088 FSB-1.022 מה כל זה אמור להגיד לי זה עשה לי OC או משו כזה צריך לשנות משו ומזה אומר הצבע האדום ב-MEMORY<? תודה רבה
-
- 62 תגובות
- 3k צפיות
-
-
יש לי כבר שנה וחצי את הכרטיס לא בדקתי אף פעם טמפרטורה ככה שאני לא יודע אם זה תמיד היה ככה. היום אני משחק (COD:WAW) וקופצת הודעה (של הCATALYST) שהוא הוריד את המתח עכב חום, המשכתי לשחק ובדקתי את הטמפרטורה מייד אחרי שאני משחק - 108 מעלות, אחרי כחצי שעה הוא על 67 מעלות. מדובר על כרטיס 1950x pro Saphire. זה נורמלי?! לא עשיתי מעולם OC נ.ב. פעם לחצתי בדרייבר על הUNLOCK של הOC אבל לא שיניתי כלום, אם אני מחזיר לאחריות הם יכולים לראות את זה?, כי אחרי שפירמטתי והתקנתי מחדש הUNLOCK שוב לא לחוץ..
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הכוונה היא לרדיאטור הזה: אין לי צורך בכל הערכה אלא רק ברדיאטור אני אפילו לא צריך את המאוורר.... מישהו יודע איפה מוכרים בארצנו? תודה..
-
- 4 תגובות
- 702 צפיות
-
-
סימתי להתקין את מערכת המים שלי ונראה לי שהטמפ' גבוהה מידי : Cpu i7 Normal load :50c Full load (99%) : 69c האם אלה טמפ' רגילות לקרור מים ?
-
- 23 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, לקראת שדרוג ברכיבים של המחשב רציתי גם לשדרג את הקרור במארז, שכן הפתרון האופטימלי יהיה חבילת מאווררים ובה 2-3 מאווררים שקטים יחסית (לא מדובר בשקט חרישי כמו שרבים דורשים, אך שקט מספיק) כרגע על המעבד יושב לי ALPINE 7 PRO שמאוד מתבדל בשקט שלו, המאוורר האחורי הינו מאוורר של קרור למעבד של COOLER MASTER לשעבר ;D שהוצאתי לצורך שימוש, כביכול 2500RPM ואף יותר. המאוורר הקדמי הוא מאוורר LED ג'נרי ורועש יחסית, ועל דלת המארז כעת לא מותקן כלום. הפתרון הרצוי ביותר הוא 3 מאווררים קרירים יחסית שאוכל להרכיב מקדימה, מאחורה ובדלת המארז, אך כביכול גם שני מאווררים (אם התקציב לא מאפשר) איכותיים שאוכל להרכיב בדלת המארז ומקדימה לשיפור הטמפ' ושיפור השקט מהווים פתרון אפשרי. המטרה העיקרית ה…
-
- 7 תגובות
- 640 צפיות
-
-
שלום חבר'ה יש לי מחשב חדש עם intel e7200 ,gtx 275 בדיוק שיחקתי CRYSIS ונגעתי מתוך חששות במארז באיזור הצד האחורי מול הפינים של הכניסות הרגשתי שהוא חם אבל לא סתם ! הורדתי עכשיוultimate EVEREST ואני מוכן לבדיקה אמיתית עם מעלות והכל כרגע אני כבר לא משחק שעתיים המעבד על 54 כרטיס מסך 43 לוח אם 37 צלזיוס חיפשתי בגוגל ולא הצלחתי למצוא טמפרטורות מומלצות בעומס או מקסימליות למעבד ולכרטיס מסך גם לא ללוח אם אני מניח שגם הלוח אם חשוב אז אני מבקש עזרה בנושא אם יש למשהו את המידע הנחוץ אני אשמח עדיף מאתר אמין ואם יש קישור אז אחלה בתודה לכולם
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז כך חברים ,יש בידי מחשב פנטיום 3 ישן ,עם מעבד 650 mhz על סלוט 1 ,האם ניתן לבצע o.c בצורה סבירה עם מעבד כזה על לוח של ibm ? אגב אם אני יצליך לעשות אני יצרף את זה לקבוצת hwbot שלנו וזה יוסיף נקודות כי לא הרבה עושים למעבדים ישנים ויותר כל לעשות תוצאה טובה (לפחות כך אמרו בשירשור פה ) .
-
- 11 תגובות
- 967 צפיות
-
-
מדובר על המפרט שמופיע בצד ימין. כרגע אני בOC של 3.4GHz עם מתח ביוס של 1.3875 כאשר הטמפ' במאמץ חוצות את ה60 מעלות. אני מעוניין לסחוט מהמעבד עוד. הבעייה היא שאני כבר נמצא בטמפ' מאוד גבוהות. כרגע יש מאוורר בקדמת המארז שמכניס אויר. מאוורר בודד על הTRUE120 ומאחורי הקירור יש מאוורר אחורי שמוציא את האויר. בשביל להמשיך את הOC אני אצטרך להוריד משמעותית את הטמפ', לכן חשבתי להוסיף מאווררים. אני אוכל להוסיף מאוורר על הTRUE120 ועוד איזה מאוורר איפשהו על אחת דפנות המארז. השאלה היא האם זה שווה את המאמץ הכספי והפיסי, האם שני המאווררים יכולים לגרום לשיפור ניכר בטמפ'?
-
- 9 תגובות
- 685 צפיות
-
-
אותו המחיר מה עדיף לקחת? פשוט אין את AC7PRO במלאי בפוקס הציעו לי גם את OCZ Vendetta CPU Cooler ב120. למעבד 5200 כולל OC
-
- 1 תגובה
- 734 צפיות
-
-
רכשתי את המארז מ TMS לפני פחות משנה ואני שם לא שהמאוורר הגדול לא מסתובב ויש רק את הלדים פועלים. כאשר אני פותח את המארז אני רואה ששינם 2 חוטים מחוברים למאוורר שחור ואדום. השחור אינו מחובר למאוורר ואי אפשר לחבר אותו,זה מולחם או משהו. יש למישהו מקור שממנו אפשר לקנות את המאוורר ? TMS אובדי עצות.. אם אי אפשר אז רציתי לדעת אם כדאי פשוא לשים במקום המאוורר הנוכחי מאוורר גדול משהו כזה : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=584729# תודה מראש..
-
- 8 תגובות
- 788 צפיות
-
-
בדקתי אצלי במחשב טמפרטורה מעבד וגם בתוכנה של הלוח EasyTune5 וזה מראה אחרת לגמרי וגם SpeedFan אם אני לא טועה זה temp 3 מה באמת נכון
-
- 4 תגובות
- 560 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, ברשותי המפרט הנ"ל בחתימתי. כרגע המערכת יציבה מאוד ועומדת על 445 FSB ומתח של 1.29 למעבד ו 1.9 לזיכרונות (לאחר בדיקה של 4 שעות עם OCCT), שמתי לב שבמשחקים לאחר כ40 דקות המשחקים/אפליקציות קורסות לי למרות שבפריים 95 וOCCT לא קורה שום דבר. יש לציין שכ.מסך מומהר (9600GT) מ700 ל750 בליבה ול1870 לזיכרונות (שוב נבדק מעל לשעה וחצי עם OCCT בבדיקת GPU ולא קרתה שום קריסה של מערכות. האם הספק לא מספיק למערכת הנ"ל :SEASONIC 500W מודולרי. כמה וואט לוקחת לי כל הערכת ברמת העיקרון לפי הOC הזה? אודה לתגובות.
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המחשב שלי נשמע כמו מפעל. אני צריך עזרה בשדרוג הקירור, חשבתי על תקציב של כ-400 ש"ח, לביצועים סבירים ללא OC דגש על שקט. מה שיש לי כרגע: מארז MID שני מאווררי 80 מאחורה ואחד בצד קירור מעבד סטוק (AMD 64 939) כ. מסך GF6600GT עם גוף קירור+מאוורר סילברסטון92 עם בקר מהירות. (המאוורר הקודם הפסיק לעבוד ולכן הוסר) ספק ג'נרי 500W את כל אלה אני רוצה להחליף/לצמצם למינימום כדי שיהיה שקט.
-
- 5 תגובות
- 645 צפיות
-
-
אהלן! יש לי במחשב 3 מאווררים. 2 של 80 ממ ואחד של 120 מ"מ. 2 של ה-80 נמצאים על הדופן, בצד, וה-120 נמצא מאחורה למעלה כאשר ה-120 מוציא אויר החוצה והשנים של ה-80 מכניסים אויר למארז. אם אני יעשה שכולם יוציאו אויר, זה יועיל או להפך- יעלה מעלות? תודה
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, המחשב הנייד (T42, IBM) פשוט "קופא". כל מה שמופיע במסך תקוע, עכבר ומקלדת לא מגיבים ונשמע כאילו ההארד דיסק עדיין עובד. זיכרון - הרצתי memtest ועוד איזה בדיקה ולא מצאו כלום. זה קורה בעיקר כשאני עובד על סוללה, אבל לא רק. טמפרטורת המעבד מגיעה ל 59 מעלות ודיסק קשיח מגיע ל 36 מעלות. הבעיה נשארה גם לאחר פירמוט והתקנת חלונות מחדש, כך שרוב הסיכויים שאכן מדובר בבעיית תוכנה. מעבד - centino 1.7 זיכרון - 1.5 GB המחשב "מבוגר" (5 שנים), אך קניתי עכשיו נייח חדש ואיני מעוניין להשקיע גם בנייד נוסף (לצרכי עבודה). איך ניתן להציל את המחשב ללא השקעה גדולה? (אם לא מדובר בבעיית קירור, נעביר את הדיון לפורום אחר) תודה, דובי
-
- 4 תגובות
- 777 צפיות
-
-
שלום לכול חברי הפורום,אתמול רכשתי קירור מבית AC. דגם:TWIN TURBO רציתי להעלות תמונות ומדריך קטן לשם אילו שלא "ניחנו" בידיים טובות. טוב אז כך: 1.דבר ראשון כדי להוריד את הקירור "הישן" מהכ.מסך אני פתחתי את הברגים מאחורי גוף הכרטיס ושפוט לאט (כדי לא לפגוע בGDDR) משכתי את גוף הקירור הרחק מהכרטיס(לא לשכוח לנתק את החיבור למאורר! 2.כדי לנקות את הזיכרונות/ליבה משיירים של משחה טרמית השתמשתי בטיפה אלכוהול וצמר גפן (לכל אחד שיטה שלו אך אני מוצא את זו הכי יעיליה),לאחר מכן ייבשתי עם צמר גפן חדש 3.כיוון שלא צריך למרוח משחה טרמית על ליבת גוף הקירור החדש (בא מהמפעל כבר מוכן להלבשה),זה הזמן להניחו בצד. 4.עם גוף הקירור מקבלים HEATSINKS לקירור זיכרון הכרטיס ופשוט מקלפים את כיסוי הדבר…
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אז ככה: המעבד ללא OC קירור +שאר חלקי המארז עבר ניקיון אבק(עקב תקיעות שחשדתי בבעיית טמפ', ואחרי הניקוי אבק נעלמו לחלוטין, בינתיים...) הקירור הוא של TT ביג טייפון יש מאווררר 12CM מקדימה ומאחורה עכשיו יש תוכנות+ביוס שמראות טמפ' מעבד בלבד, ומראות גם טמפ' של כל ליבה לחוד זה הגיוני שיש הפרש של יותר מ12 מעלות בין הנתונים? העלתי כמה סקרינשוטים: במנוחה: במאמץ: ונתונים מEVEREST במאמץ:
-
- 4 תגובות
- 666 צפיות
-
-
היי ראיתי שיצא מעבד חדש נוסף E6300 בתדר 2.8! האים הוא OC טוב לאומת E5200? אני מכון להתקין אותו על לוח של GB P31 זה שילוב טוב לOC יחסית? תודה לעונים.. אשמח לקבל גם אתר שנותן תוצאות בדיקה של המעבד..
-
- 1 תגובה
- 799 צפיות
-
-
שלום חברים יש לי מעבד דיי מעפן E2200 אבל אני לא אוהב רעש של מעבד אני צריך הכי שקט וזה שהכי מקרר בכללי המחיר לא משחק עניין אבל אני לא יתקין מערכת קירור נוזלי או המלצה על ספק שמקרר ומוציא אוויר יותר טוב תודה אנטולי
-
- 5 תגובות
- 563 צפיות
-
-
אני לא חדש בתחום המחשבים, ואפילו די מכיר (תאורטית) את נושא קירור המים, אך מעולם לא התנסיתי בזה. חקרתי קצת על קירור מים וראיתי שניתן לקנות מערכת די זולה ~650 ש"ח וגם קיבלה ביקורות ממש טובות ברשת: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_141_168_1053&products_id=21948 כמה שאלות בנושא: 1. ראיתי שכל המערכות מבוססות על נוזל קירור שנקרא Ethylene glycol, למה הוא בריכוז קטן? מה יעשה ריכוז של נגיד 60-80% במקום 30% כמו שמוכרים? פה ושם דיברו על חומר שנקרא HFE שזה סוג של שמן, מאיפה משיגים? 2. איפשהו תמיד ידעתי ש"אם בונים מערכת קירור מים, עדיף לבנות לבד ויצא יותר זול", אבל משום מה כמה שלא ניסיתי להתאים חלקים, זה יוצא יותר יקר (!). 3. אני לא מפחד לבנות עם חלקים נפר…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-