אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
הי חברה יש לי שאלה, אני כרגה מזמין מערכת קירור של מים מ - performance-pcs.com ורציתי גם להוסיף מערז לזה, מישהוא כאן עשה את זה בעבר? כתוב לי בההזמנה תחולק ל-2 (2 חבילות של 43.7 פאונד) אבל המערז אצמו שוקל 45 פאונד. לא רק זה, אני מנייך שהמכס אולי ישתגו אל זה כי זה אנק, למישהוא יש ניסיון בנושה? ואים לא, יש מישהוא שיודעה למי שני יכול לפנות כדי להשיג מערז של Silverstone TJ07?
-
- 14 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אהלן חברה. לאחרונה המחשב שלי מתחיל להראות סימני התיישנות וזה מבאס אותי, לכן החלטתי שהגיע הזמן לעשות OC לכרטיס מסך שלי. הכרטיס מסך הוא מדגם INNOVISION GeForce 8800GT OC2 512 MB + Accelero X1 המהירויות סטוק שלו כרגע הן: Core: 700 Memory: 1000 Shader: 1500 בינתיים הגעתי למהירויות של Core: 750 Memory: 1040 Shader: 1607 ויש שיפור ב3DMark06, האומנם לא מדהים אבל יש.. ובינתיים הטמפ' לא מהווה בעיה, הוא מגיע למקסימום של 56 מעלות.. השאלה שלי היא בעצם אם יש תוכנה שיכולה לעקוב האם יש לי ארטיפקטים כלשהם כך שלא אהיה חייב כל פעם שאני מעלה את המהירויות שעון להסתכל על המבחנים כמו משועמם ולא לעשות כלום כדי לוודא שאין ארטיפקטים.. זה ממש משעמם וזה מחרפן אותי.. אם גם יש לכם חו…
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי מארז cm 690 II ומעבד core i5 760 וכרגע בoc על 4ghz. על המעבד נמצא ה scythe kabuto. ראיתי בביקורות באינטרנט שהוא לא נחשב טוב כל כך. שווה להחליף אותו ל scythe yasya שיש עליו ביקורות מעולות? תודה רבה לכולם!
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. כחלק מבדיקות אחרונות, אני עומד הלילה להריץ את ה 2600K (שרץ כרגע על OC של 4.6 - ללא שינויים נוספים כלשהם) על פריים95. אני הדיוט, וחדש בתחום - לתשומת לב העונים (: השאלה היחידה שלי בבואי להריץ את המבחן היא - מי אמור לפקח על המערכת בזמן שאני יושן ??? שאלה נוספת - איך אי-יציבות באה לידי ביטוי? האם התוכנה עצמה תציג איזושהי הודעה??? או שמא אתעורר בעודי עולה באש? תודה
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש אני צריך שתמליצו לי מה לקחת איזה קירור למעבד ? השימוש הוא לגיימינג ויכול להיות שבעתיד נעשה OC בוא נגיד שתקחו בחישבון OC בקטע הזה תודה אמרו לי ה NOCTUA משהו כזה טוב... אבל ראיתי שהוא יותר מדי גדול הדבר הזה זה נכנס בכל מחשב?
-
- 14 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
השאלה בכותרת. תודה חברים
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי אני מתחיל לנסות את העניינים עם המעבד הזה , ה OC האחרון היה מאוד מספק - E2180 @ 3.4GHZ , לא המקסימום אבל בסדר גמור . עריכה : עכשיו עם ה Q9550 יש לי בעיה שראיתי שהמכפלה היא לא 8.5 אלא 6-8 (מ CPU-Z) , אני יודע שהמעבד עובד על 8.5 אבל אין לי אפשרות לשנות את המכפלה , מכירים את התופעה במקרה ? (לוח אם Abit IP35) חוץ מזה אני מחפש את האופציה לקבוע את מהירות המכפלה שלא תשתנה , אני זוכר שיש אופתיה לבטל את הפחתת המכפלה בזמן מנוחה , תוכלו להגיד לי מה אני צריך לעשות ? חוץ מזה , אני אוהב להשתמש ב ORTHOS , אבל היא טובה גם למרובע ליבות ? אני משתמש עם פריים95 . המשך יום נעים , נדב .
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, הטמפרטוטרות הבאות הן אחרי הפעלה ממצב של מנוחה מלאה. המחשב לא עבר OC, קירור סטוק, 2 מאווררים אחוריים של 80CM. http://img219.imageshack.us/i/unledmkb.jpg/ מה יכולות להיות הסיבות לכך? אציין שבמהלך משחקים זה לא יורד מ100.
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה הטמפ הנכונה ? השתמשתי בארבעת התוכנות האלה AIDA64 RealTemp CoreTemp CPUID\HWMonitor Tool\Core RT CT AIDA64 CPUID Core 1 42 42 32 43 Core 2 43 43 34 43 Core 3 38 38 28 39 Core 4 40 40 30 40 Tj. Max 100 100 n/a n/a אם הבנתי נכון ה Tj Max של המעבד שלי הוא 90מעלות מה שאומר -10 מעלות בתוכנות RT/CT ובעצם יראה תוצאה כמו ב AIDA64 אז הטמפ הנכונה מוצגת ב AIDA64 ?
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ברשותי מחשב עם מעבד 3200 + בעל תושבת 754, בשנה הקרובה אני מעונין לקנות מחשב חדש, אבל כרגע אני רוצה לסחוט כמה שיותר את המחשב הנוכחי ולהנות משקט מקסימלי לכן אני מחפש קירור שיתאים גם למחשב הנוכחי שלי וגם לכל מחשב עתידי שארצה לקנות. השאלה היא האם כל פעם כאשר יוצא תושבת חדשה אנו נאלצים לקנות קרור חדש? או שאוטמטית עם שיווק תושבת חדשה משווק גם מתאם לקרורים ישנים? קלטו לי את העין שני קרורים הMugen 2 ופריזר 13 פרו, אבל הם נראים לי עצומים. רציתי לדעת איך אני מודד וומוודא שהם אכן מתאימים למארז שלי לפני הקנייה?( ברשותי מארז Raidmax Scorpio עם לוח אם Epox 8kda3j+ ראו תמונה). הדרישות שלי לקירור הם: - תקציב 150-200 גמיש. - שקט ויעילות כי בעתיד יתכן OC ( דגש על שקט ) לכן אולי דווקא מאור…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מתח של 1.36V. לוח אם - Asus Maximus IV עוד היום יהיה מקצה של לפחות 5500Mhz+ ;D קרדיט לStingeR שהוא פשוט יצא מלך, הוא יודע על מה
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
SCYTHE MUGEN II REVB האם הוא שקט?
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי כמה דברים שאני רוצה להתייעץ עליהם 1. לפני כמה זמן החלטתי שאני רוצה קירור מים למערכת שלי שתהיה בעתיד (בקרוב עוד כמה ימים בע"ה) והמליצו לי על המערכת הזו: XSPC Rasa 750 RS240 אבל החלטתי שאני מוכן לשלם עוד כמה דולרים כדי לקבל רדיאטור יותר גדול. והגעתי להחלטה שאני רוצה לקנות את הקיט הזה: Rasa 750 RS360 המערכת שלי תהיה מבוססת I5 2500K עם GTX560TI (זה קצת פחות משנה כרגע). השמושים של המחשב: יעבור OC של עד כמה שאני יצליח יציב , גיימינג כבד ותוכנות 3D. אז יש לי כמה שאלות בנוגע לקיטים האלו: א. הקיט RS360 יספיק? כאילו הוא טוב, איכותי? (כי אמרו לי שלשימושים שלי לא כדאי לבנות ''מפרט'' לקירור ועדיף לקנות קיט). ב. איך הבלוק מים שלו ? איכותי ? כמה זמן בערך הוא …
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, ברשותי המערכת הבאה: AMD 640 GA-770TA-UD3 G-Skill F3-10600CL8D-4GBHK thermalright ultra 120 העלתי את המתח למעבד ל-1.55, את ה-FSB ל-250 ואני עומד כרגע על מהירות של 3750 בטמפ' של 57 מקסימום. לגבי הזכרונות, אני על מכפלה 5.33 והם יושבים מהירות איפשהו באיזור ה-1333. רציתי לדעת אם יש טעם להעלות את המכפלה ובהתאם את המתח (שיושב כעת על 1.5 וולט) כדי להגיע למהירות זכרון גבוהה יותר. אשמח לשמוע את דעתכם.
-
- 13 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אוקייי כבר פירסמתי הודעה דומה אבל אכתוב שוב (שינוי קירור מעבד E7400 לוח אם EP43 S3L GIGABY זיכרוןKINGSTON 2GBX2 800 ספק :huntkey model:lw-6400h 400W אני על קירור MUGEN 2. כרטיס מסך:GTX260 כרגע ללא שינוי מתחים (אלא אם כן הלוח אם עושה את זה אוטומטי ואני לא יודע). FSB266@333 מעבד 2.8@3.5 זיכרון 800 שיניתי את היחס *טמפ' עבודה הכי גבוה (כרגע) זה 64 . *המחשב עדין בבדיקת מאמץ עם OCCT . שאלות: איך הטמפ'? כדאי לעלות עוד את הבאס ?יש סיוכי ל4 GHZ עם הקירור הנ"ל ועם המתחים כרגע(ללא השינוי)?להשאיר באזור ה800-850 את הזיכרונות? ואשמח להמלצות!
-
- 13 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
בוקר טוב , הצלחתי להגיע ביינתים עם AMD Athlon 64X2 4400+ ל2.7GHz מ2.3GHz. 11.5 * 240, כשניסיתי לעלות את הBus באפילו קצת זה הראה לי שגיאה בזכרונות בתוכנה S&M. ניסיתי להוריד את המהירות של הזכרונות והשגיאה נעלמה אבל המחשב עבד בתקיעות. החזרתי חזרה והורדתי ל240 והכל הסתדר. אז מה צריך לעשות? להוסיף מתח לזכרונות? מפרט: AMD Athlon 64X2 4400+ Asus M2V-MX 2GB Ram (לא ידוע לי החברה, לא רשום) NVIDIA GeForce 9500GT OC Edition תמונה מהCPU-Z: http://img594.imageshack.us/f/memory.png/ עוד אחת: http://img221.imageshack.us/f/spd.png/ ד.א אני לא נגעתי ביחס של הזכרונות (לא מצאתי את האופציה של היחס) וראיתי במדריך פה שמומלץ לעלות את המתח של הזכרונות ל2.1V אבל חרשתי על כל הלוח כמה פעמים ול…
-
- 13 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
אני צריך עזרה בקירור ארונית שבתוכה יש מחשב, כרגע יש ונטה אחת בחלק העליון של הארונית אבל זה לא מספיק, המעבד מגיע ל 70 מעלות לפעמים, הבעיה היא שהתקציב שלי לא גבוה (כ 100 ש"ח), במקרה הצורך אני יכול לחרוג ממנו לכל סכום אבל אני מעדיף לשמור על סכום נמוך (זה לא הכסף שלי, אני מתחזק מערכת ציבורית והכסף מגיע מתרומות) חשבתי על הוספה של 2 ונטות, (עוד אחת להוצאה של האוויר ואחת להכנסה של אוויר) הבעיה היא שכל ונטה עולה כ 130 ש"ח, יש למישהו רעיון כלשהו איך אני יכול לעשות את זה בפחות כסף? אני אשמח גם אם מישהו יוכל להמליץ לי על חנות לקניה של המאוורר באזור ירושלים או מודיעין. הנה השרטוט של המערכת: המלבן האדום זה המארז, הסגול זה המסך והצהוב בצד ימין למעלה זו ונטה (מאוורר) שקיימת כיום. (ה…
-
- 13 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
הלוח אם שלי הוא GA-G41M-ES2L מעבד e2140 זכרונות של 667mhz משהו כזה חח. כרטיס מסך 5750 ספק כול של seasoncik 500W אוקי ניסיתי לעשות לו OC אבל יש בעיה מוזרה, אני מעלה 1MHZ שומר הגדרות המחשב מתכבה נדלק (אחרי 3 שניות ככה) ואז מתכבה ואז נדלק והביוס רושם רושם שהייתה בעיה והוא שיחזר הגדרות משהו כזה... והדבר המוזר שגם שאני מוריד את התדר זה קורה ... אין לי מושג למה :s05:
-
- 13 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום אני חדש פה אני רוצה לדעת גם איזה מאוורר לשם למעבד כי אני רוצה לעשות לו OC מ 2.66 ל3.8 הפרט הוא: המחשב שלי: מעבד:Intel Core I5 750 2.66Ghz לוח אם:GIgaByte GA-P55M-UD2 כרטיס מסך:GigaByte nVidia GeForce GTX 260 Oc Edition זכרון מחשב:KingStone 2Gb 1333MHz דיסק קשיח:SamSung SpinPoint 500Gb מארז:CoolerMaster Haf 922 ספק כוח:FSP 500W BRONZE צורב:Sony Optariac DVD 22X חשבתי על הMUGEN 2 Rev B+ 2 2000RPM CoolerMaster Green Led Fans ואני צריך לדעת כמה שאלות אני רוצה שתגידו לי מה אפשר לשפר בזרימת האוויר הנה תראו המערכת היא: אני לא מצליח להעלות תמונות משהו יכול הלגיד לי איך אני העלתי ל SIZ וזה מצנזר לי פה באתר כל פעם
-
- 13 תגובות
- 3k צפיות
-
-
-
מה המצב חבר'ה ?.. לפני כמה זמן, בערך לפני חודש עשיתי OC למעבד שלי e5200 מ - 2.5 ל - 3.7 והצלחתי לייצב אותו לאחר שהרצתי בדיקה של שעתיים ב - occt .. פתאום היום בזמן שהשתמשתי במחשב קיבלתי מסך כחול שמקבלים כשעושים OC והוא לא יציב .. הרצתי בדיקות עם Memtest לכרטיסי זכרון (במשך חצי שעה - אני יודע שצריך כמה שעות אבל חשבתי אולי שאם נדפק לי כרטיס זכרון אחרי כמה דקות התוכנה הייתה מוציאה לי Errorים) והם תקינים .. הרצתי בדיקה ב - occt כמו שהרצתי לפני חודש כדי לבדוק אם הכל יציב והפעם יצא לי Error (Error Code 0) שה - OC לא יציב .. המעבד שלי היה עד עכשיו על 1.43v (לפי cpu-z המעבד היה על 1.408) כשאינטל המליצו לא לעבור את ה - 1.3625 אבל אנשים פה אמרו לי שאם הטמפרטורות שלי תקינות אין סיבה …
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
המחשב שלי I5 760 4GB DDR3 1066MHz LeadTek GTX460 768 ספק כוח Sea Sonic 430W בכל מקרה פעלתי לפי המדריך פה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=459130.0 אבל נתקלתי בכמה קשיים דבר ראשון הCore Clock והShader Clock נעולים אחד עם השני ואין לי אפשרות להזיז כל אחד בנפרד דבר שני אני לא מצליח להזיז את המד את של ה Core Voltage (mV) (לא הבנתי בכלל אם יש לי צורך לגעת בזה) ועוד דבר אחרון, איך אני יודע בפועל אם אני באמת מקבל ביצועים יותר טובים?
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי יש לי כמה שאלות על OC שאשמח אם תוכלו לעזור לי בהם , המפרט שלי בצד - למי שצריך פרטים , 1. אני כרגע עובד עם המעבד E2180 2Ghz@3.4Ghz , כיוונתי את כל המתחים שיהיו יציבים ועובד עם מהירות הזיכרונות ביחד של 1:1 , שנותן לי מהירות של 670MHZ , אם אעלה את המהירות שלהם , זה ישפיע על יציבות המערכת ? 2. שאלה קצת יותר מורכבת , גם מתחומים אחרים , אבל הנושא הוא OC בגדול - אני רוצה לשדרג את המעבד והזיכרונות , חשבתי על מעבד מסדרת Q9XXX (כרגע יותר - Q9400 או Q9550) וזיכרונות לנפח גדול יותר - במקום 2X1GB ל 2X2GB או 4X2GB . השאלה שלי כאן - האם כמות הזיכרונות משפיעה משמעותית על ה OC ? אם נגיד אקח 4X2GB (אני עורך בפוטושופ = זולל ראמ , שוקל גם לשדרג לוינדוס 7) , זה ישפיע משמעותית על ה OC…
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מה המצב חבר'ה ?.. יש לי מעבד E5200 שמגיע בתדר של 2.5 שעשיתי לו אוברקלוק ל - 3.663 .. ראיתי שכל מי שמבין באוברקלוק המליץ פה בפורום להגיע למחלק של 1:1 ואצלי המחלק הוא יותר גבוה .. אז השאלה שלי בעצם מה יותר מהר ? להיות על 3.663 עם מחלק גבוה יותר או עם מחלק של 1:1 (שזה אומר להוריד את הזכרונות מ - 800 ל - 667) או שזה לא משנה ?..
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, בפורום אחר שבו שאלתי על היתרונות של ATHLONX4 אל מול ATHLONX3 והאם בכלל כדאי להשקיע 100 ש"ח בשביל הביצועים, נאמר לי לבחון את האפשרות של פתיחת ליבה נוספת. אז קראתי קצת על הנושא, ואני רוצה להבין כמה דברים. 1) האם אני אצטרך להחליף מאוורר למעבד מזה שיתנו לי בחנות? אם כן, כמה זה יעלה? אם לא, האם יהיה לי יותר רעש? 2) איך אני יכול לדעת אם הליבה הנעולה היא ליבה יציבה או לא? ואיך אני יכול לדעת אם יש למעבד אפשרויות נוספות? (הבנתי שחלק מהאטלוניםX3 הם בעצם פנומים עם L3 CACHE). 3) איך אני יודע אילו לוחות אם יכולים לאפשר לי לפתוח ליבה כזו? תוכלו לומר לי מה המחיר הכי נמוך של לוח אם כזה? (אולי המחיר בכלל יותר יקר בסכום X מלוח אחר מקביל, כאשר הכסף שצריך להוסיף למעבד המקורי הוא חצי X…
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
-