עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש לי לוח אם K7SOM+ של ECS והמאורר של המעבד עושה רעש מחריד. הוא מסתובב ב 5400 סל"ד ועדיין המעבד ב50+ מעלות. יש לציין שיש שם מעבד דורון מובנה ולכן אני לא יודע איזה גוף קירור יתאים לו. יש מה לעשות בעניין הרעש? איזה גופי קירור יותר נורמלים אפשר לשים שם? במידה ואין אפשרות להחליף גוף קירור איזה מאוורר שקט אפשר לשים במקומו?

• 14 תגובות
    • 941 צפיות
  2. Started by dragon772,

כשאני מכבה את המחשב ומדליק אותו אז ברגע שאני מדליק יש קול חזק של המאוורר של המארז ואחרי כמה דקות וכמה דפיקות על המארז זה מסתדר והופך לשקט האם יש בעיה במאוורר? ומה מומלץ לעשות במקרה כזה? תודה לעוזר

• 14 תגובות
    • 888 צפיות
  3. Started by ras81,

שלום יכול להיות שבמערכת קירור מים אשר גם המעבד וגם הציפסט באותו לופ. יהיו הטמפ' של המעבד 32 בעוד של הציפסט יושב על 40? יכול להיות שנדפק לי הרגש של המעבד? שימו לב גם לגרף של ספידפאן להפרשי טמפ' לפי זמן של המעבד......... מה עושים?- [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 630 צפיות
  4. ראשית ראיתי שיש דיי הרבה דיונים בקשר למעבד הזה אבל אף אחד מהם לא היה בנוגע לאוברקלוק, עכשיו אני מחפש גוף קירור לאוברקלוק דיי כבד עד איפה שהזיכרונות אני משאר יעצרו אותי התקציב שלי הוא עד 200 שקל, בינתיים חשבתי על ALX 800+TT SF2, קראתי כמה ביקורות רובן הראו שהוא דיי מצליח לישמור על טמפרטורות טובות, וגם בחלק מהן הראה ביצועים טובים יותר מהV12 ורציתי לקבל חוות דעת סופית ממכם ואולי אפילו יש גוף קירור שעדיף מיזה, תודה רבה מראש ומצטער אם היה דיון כזה בעבר.

• 14 תגובות
    • 935 צפיות
  5. Started by nicklezz,

take a little glance for now ...

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  6. שלום אנשים! אני מבין שהיום חם וכאלה, אבל לא נראה לי הגיוני שה-E4400 החדש שלי, בסטוק, במאמץ, עם BIG TYPHOON מתחמם ל-70 מעלות ב-TAT. זה עוד לפני שהתחלתי לדבר על ה-OC, שם כאשר אני עובד ב-2.8G - 3G הטמפרטורה במנוחה בערך -60,62 ובמאמץ... נושקת ל- 80 עזרתכם האדיבה בבקשה!

• 14 תגובות
    • 829 צפיות
  7. הייתי בבית של ידידה שלי, והיה לה פח במטבח כמו של הקיוסקים האלה, אתם יודעים, גדול כZה שלמעלה יש חצי עיגול כזה שפותחים וסוגרים, עכשיו אפשר בקלות יחסית להפוך אותו למארז אדיר, גדול, מרובח, נוח לשימוש, ואם המחשב מתחמם פותחים לעלה את המחסה, טיפה לא נוח ל-lan partys אבל זה בסדר, מציירים עליו וזה יוצא ממש מודינג מגניב לגמרי.

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. Started by gilloze,

יש לי PD830 3,0 מישהוא יכול להיג לי אם הוא טוב לoc ולמה בתוכנה everst בלשונית DMI ואז Proccers זה רושם לי maximum clock 3800? מה אני יכול לעשות oc רק עד 3,8 תודה רבה גיל

• 14 תגובות
    • 602 צפיות
  9. Started by lirancoh85,

הצלחתי להגיע עם הכרטיס ל 1.25 ghz ו 530 MHZ לשעון שיפרתי ב 3DMARK06 ב600 נקודות אבל שמתי לב שהטמפרטורה מגיעה ל 80 מעלות במאמץ של 3DMARK06 שזה לא הרבה מאמץ, כל דקה וחצי יש מנוחה יש מה לדאוג לגבי ה-80 מעלות ?? מהירויות סטוק הם 1 GHZ ו 425 MHZ

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. האלן הכרטיס שלי הוא 9800GT מגיע ל 90 95 מעלות.אני רוצה לקנות קרור (Accelero S1 Rev. 2) אך לא בטוח לגבי אופן ההרכבה. דוד שלי נתן לי כרטיס שאני אוכל להרכיב עליו את הקרור,ובכך להתנסות בהרכבה כיביכול.הבעיה היחידה ששכחתי זה שהקרור מגיע עם משחה תרמית,כך שברגע שאני אנסה על כרטיס אחר הוא פשוט כבר לא יהיה טוב. הצעות ? תודה

• 14 תגובות
    • 936 צפיות
  11. אני קניתי סינק חדש למעבד ולא ראיתי שינוי כל כך גדול אולי של 4 מעלות בערך אז התקשרתי לפנדס והם אמרו לי... (מישהו שמבין אמר לי השינוי בטמפ' לא מורגש לך עכשיו אבל ברגע שתעשה OC הגוף קירור יקרר יותר טוב את המעבד. זאת אומרת שעכשיו אני לא מרגיש הבדל גדול בטמפ' של המעבד אבל כשאני יעשה OC הסינק יקרר את המעבד ואני יוכל לעשות OC. זה נכון מה שהוא אמר לי?? הדיון נערך אז התגובות לא קשורות... תענו לי בבקשה... תודה

• 14 תגובות
    • 703 צפיות
  12. Started by yonir,

אני מתכוון לקנות את המפרט הבא: מעבד Intel Pentium Dual-Core E6300 Box ₪419 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80571E6300 לוח אם Gigabyte GA-EG41MF-S2H ₪370 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39500 כונן קשיח Seagate ST31000528AS 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪421 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST31000528AS זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 PQ ₪296 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-8000CL5D-4GBPQ מארז כולל ספק Antec NSK4480B II 380W ₪418 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=NSK4480B-II קרור למעבד Arctic Cooling Alpine 7 Pro ₪64 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AC-ALPINE-7PRO …

• 14 תגובות
    • 923 צפיות
  13. שלום לכולם קניתי את הגוף קירור ואיתו גם באים 8 heatsinkim לציפים מסביב למעבד של כרטיס מסך השאלה שלי עם אני לא ישים אותם יקרה משהו האם הם בכלל נחוצים או שזה סתם כי הם לא כל כך טוב יושבים על הכרטיס הם כזה חצי בחוץ ואחד ביכלל בלי כי אי אפשר בכלל לשים אותם כמו שצריך על הכרטיס שלי עם הגוף קירור עצמו הכרטיס שלי זה 6600 gt

• 14 תגובות
    • 623 צפיות
  14. היי, הטמפ' מעבד שלי (celleron 2400) היא 77 מעלות בממוצע (לאחר מריחת משחה טרמית שהורידה מטמפ' של 90 מעלות+) הורדתי את התוכנה everest וראיתי שקצב סיבובים של המאוורר שלי עומד על 2177RPM. השאלה היא אם אני צריך להחליף מאוורר או שהבעיה היא במעבד עצמו?..

• 13 תגובות
    • 975 צפיות
  15. Started by Respa,

היי, אני בונה מחשב חדש וכבר קניתי את כל החלקים שרציתי חוץ מהקירור, אני מחפש קירור אוויר עד 250 ש"ח לצורך המהרה למעבד. הקירור צריך להתאים למארז Cooler Master 690 III. חוץ מזה, אני מעדיף לקנות דרך KSP או אייבורי, אבל אפשר גם חנויות אחרות. אני מאוד אשמח אם תוכלו להמליץ לי על הקירור הכי טוב שאפשר לקנות בתקציב שעומד לרשותי. תודה!

• 13 תגובות
    • 4.8k צפיות
  16. Started by Jook,

אז ככה , אני מחפש דרמל שאיתו אני אוכל לחתוך מתכת , בעצם אז המארז שלי. אני מעריך שהמארז הוא 2 מ"מ אובי. מארז סטנדרטי שקיבלתי כשקניתי את המחשב שלי לפני שנתיים. אני יודע שזה גם תלוי בראשים וכו אבל רציתי המלצה על דרמל וראשים שאיתם אי אוכל לחתוך מתכת ופלסטיק . אני יכול להוציא בסביבות ה-500 ש"ח על הדרמל או כל מכשיר אחר שאני אוכל לחתוך איתו מתכת וחומרים רכים יותר באופן קל ונוח שהתוצאות יהיו סבירות ++ תודה לעוזרים , אם אפשר אז המלצה למקום בו אוכל לקנות את הדרמל ... אזור המרכז , תל-אביב עדיף. תודה

• 13 תגובות
    • 791 צפיות
  17. Started by idos100,

שלום החלפתי לאחרונה את המאוורר של הכרטיס מסך למאוור מאותו סוג מכיוון שהוא היה רועש. 1)הטמפ' שהיו בכרטיס שלי אז היו בין 33-37 במנוחה(ac cooling one fan) ועכשיו אחרי שהחליפו לי כרטיס הטמפ' במנוחה הם:40-42 ואני לא מבין למה כי זה אותו כרטיס.. האם זה משפיע על חיי הכרטיס או ששינוי כזה בטמפ' לא משמועתי? 2)יש לי בעיה שלפעמים שאני מכבה את המחשב ומדליק אחרי כמה זמן הכרטיס נתקע בדקתי את זה בכך שפתחתי את המארז שהמחשב פעל ועצרתי לשנייה אתה המאוור,הייתם מצפים שהכרטיס יחזור להסתובב אחרי זה אבל לא הוא נתקע וזז בתנועות קטנות במקום הלוך חזור(כמו פרכוס). כשזה קורה הכרטיס מגיע למטמפ' של 100 ומשהו מעלות ואז הוא נכבה וזה כבר בעיה יותר מטרידה למרות שהיא קורת בתידרות של פעם בשבועיים ואז אני צריך…

• 13 תגובות
    • 821 צפיות
  18. פתחתי קודם בגיימר ורציתי לשתף אתכם D: http://www.gamer.co.il/gamer2/php/topic.php?topicid=433119 תהנו

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by shenig,

היי מצאתי אותו ב- http://www.frostytech.com/top5heatsinks.cfm הוא מדורג שם שני בקטגוריית שקטים עבור אינטל ניתן להשיג בארץ ב-210 ש"ח למישהו יש ניסיון איתו האם באמת שקט מאד אשמח לשמוע עוד רעיונות לקירור שקט ל- E8400 דרך אגב, בת'רד על אמצעי קירור לא הבנתי את הדרוג שם, יש שני מיספרים בסוגריים, מה אומר כל מיספר ? בתודה, shenig

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by Or ei,

אני מחפש סרטוט איך אני בונה\חותך את התעלות בתוך הבלוק ואיזה חומר הכי מתאים ? אלומניום\נחושת\כסף ?

• 13 תגובות
    • 946 צפיות
  21. שלום לכולם. יש לי את המפרט שבחתימה: כשאני מפעיל את המחשב ונכנס לביוס אז הוא מדווח לי על טמפ' של בערך 54-55 מעלות לעומת זאת כאשר חלונות XP עולה תוכנת EVEREST מדווחת לי על 46 מעלות בערך, למי להאמין, יש לי פנטיום 4 פרסקוט סטפינג E0.

• 13 תגובות
    • 929 צפיות
  22. Started by jacko_il,

שלום לכולם, אני וחבר ניסינו לעשות OC על המחשב החדש שלו אך משום מה משהו ממש מוזר עוצר אותנו שם.. אתחיל עם המפרט של המחשב: לוח - GIGABYTE GA K8N SLI מעבד - AMD 3800 DUAL CORE MANCHESTER זכרון - GEIL GOLDAN DRAGON DDR400 2x512mb CL2 ספק כח - hec 400w true watts מארז וקירור - מארז thermaltake viking וקירור מעבד - big typhoon של TT... עכשיו הבעיה היא כזו - לא ניתן לעבור את תדר ה 215 ולקבל מחשב "שמעלה את עצמו"... המקסימום היציב שגם הווינדוס מסכים לעלות בו זה 210 בלבד! גם לאחר הורדת תזמוני זכרון ל 166 בביוס, הורדת מכפלה למעבד אפילו ל 6, והעלאת מתחים קטנטונת למעבד לא מתקבל שום הבדל - אותה הבעיה. (* התדר של ה PCI-E נעול על 100 והואפציה של CPU SPREAD SPECTRUM נמצאת על DISSA…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by Night,

אני לא עושה OC, רק מחפש לבטל כמה שיותר מהרעש שהקופסא הזאת מוציאה כרגע אני עם הקירור סטוק שהתחיל לחפור קצת לאחרונה אני מחפש קירור שאוכל בעתיד להעביר למחשב הבא, כלומר שיתאים גם ל i5/i7 - האם קיים אחד כזה? תקציב- בעקרון מוכן להשקיע עד 300 ש"ח אבל מעדיף כמה שיותר זול, לכיוון ה200 אם יש... אשמח לקבל המלצות תודה

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. אהלן וחג שמייח לכולם! בעקבות מספר מארזים מושקעים שראיתי בגלרייה שמדהימה שיש כאן, אני מתכנן את המוד הבא: קודם כל סיום קניית הרכיבים הבאים: Gigabyte GA-7VRXP Mather Board AMD Deuron 1200 MHz Tehrmal Right SLK-600 כנראה אני אקנה עוד שתי TT Hardcano 2. להרכיב הכל ביחד במארז בחדש (יחסית) שיש לי (Compucase super Midi Tower Black). במארז שיש לי יש מאוורר 120 מ"מ מקדימה. אני רוצה לחתוך במקום המאוורר הזה שתי מאווררי 80 מ"מ. - מכניסים אוויר. מאוורר 80 מ"מ בצד הדלת. - מכניס אוויר. מאוורר 80 מ"מ בחלק העליון של המארז. - מוציא אוויר. (כנראה) מאוורר 80 מ"מ בתחתית המארז. - מכניס אוויר. ויש עוד את 2 המאווררי 80 מ"מ מאחורה שהגיעו עם המארז. - מוציאים אוויר. אני מתכוון לעשות למעבד O/C בתקווה…

• 13 תגובות
    • 856 צפיות
  25. שלום מחר אני מקבל את המעכרת שלי!!! רשימ דברים שחסרים לי: 1) 2 מאוררי 120 מילימטר (אני חשבתי על שתי מאוררים שלAC כי הם מקבלים הרבה ביקרורות טובות מבחור שנקרא (pika 2)קירור לזיכרונות של הכרטיס מסך 3)קטודת uv אחת (אפשר שתים עם זה יותר זזוול.. :) תקציב: 250

• 13 תגובות
    • 949 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.