אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
יש ברשותי 6800GT שלאחרונה בעקבות הקיץ החם לא מתפקד כאשר מופעל עליו הרבה מאמץ. המחשב מאוורר לחלוטין ( 7 מאווררים ) וגם ניסיתי לעבוד עם מאוורר רגיל על המחשב כולו וזה לא עזר, ברגע שנכנסים למשחק כלשהו הטמפ' קופצות ל100+ ואז נוצרים ארטיפקטים ולא ניתן לשחק במשחק .. המאוורר של הכ.מסך עובד למרות שאני לא בטוח שהוא עובד כמו שהוא צריך לעבוד. האם יכול להיות שצריך להחליף פשוט משחה טרמית וזה יפתור את כל הבעיה, יכול להיות שהיא "התייבשה" לחלוטין? או שזה יכול להיות משהו אחר ? .. האחריות כבר נגמרה מזמן הכ.מסך דיי ישן .. תודה מראש בן. נ.ב המחשב נוקה מאבק והמצב עדיין זהה. אוקיי לאחר רפרוף קטן בפורום הורדתי RivaTuner שיניתי את המאורר ל100% (ד"א אין בזה סכנה או משהו נכון ? ) וכרגע הטמפ' ירדה…
-
- 14 תגובות
- 904 צפיות
-
-
ברשותי מעבד פנום 9950 של AMD, 4 ליבות. לאחרונה המעבד התחיל להתחמם יתר על המידה, מגיע למקסימום חום בו הוא יכול לעבוד ע"פ היצר 70 מעלות. בעיה זו החלה רק בחודש או חודש וחצי האחרון, לא בוצעו במחשב שלי כל שינויים מאז קניית המחשב, הפעמים היחידות בהן פתחתי את המארז היו למטרת ניקוי מאבק וגם פעולה זו בוצעה באמצעות ספריי לחץ אוויר. אודה לכם אם תאמרו לי איך ניתן לפתור את בעיית ההתחממות. תודה מראש לעונים.
-
- 14 תגובות
- 898 צפיות
-
-
הליבה היא אותה ליבה. (יורקפילד) מה ששונה זה כמובן התדר עבודה(שזה ממש ממש ממש לא משנה לי) והעובדה שהמכפלה פתוחה. נכון לעכשיו המעבד שלי עומד על 4.0 ווואלה אני מבסוט. אבל מצד שני , אני נורא רוצה לקחת את הQX ומערכת קירור מים טובה מחו''ל. השאלה אם יש טעם לו בכלל? או שכדאי שאני ישאר עם שלי (שהוא דרך אגב דיי טוב , עובד על מתח 1.35 ) ויקח גם קירור מים. יהיה הבדל בכלל ? אני לא מאמין שהQX יעבוד מעל 4.5 בישביל מערכת 24/7 ...
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לשדרג מערכת שעובדת כרגע באוברקלוק בינוני עם Pentium E2160 )1800@2700) בבאס 300 במקום 200. לוח האם - Gigabyte P35 DS3L וקירור - Max Orb כרטיס גרפי - Sapphire ATI HD 2400XT האובר קלוק יציב כבר חודשים, בלי עומס מטורף. אני מעוניין לשדרג את המעבד לצורך עריכת וידאו (פרימייר, פינאקל סטודיו, סוני ווגאס - לא Avid media composer) ומחפש מעבד תקציבי שיעשה את זה. תקציב - כמה שפחות - מעוניין ביחס עלות-תועלת מקסימלי שאלות: 1. האם מרובע או כפול ליבה? 2. איזה מעבד מומלץ לאובר-קלוק בכל אחת מהאפשרויות הללו? 3. האם כרטיס המסך מספיק? אם לא - איזה כרטיס תקציבי מומלץ לשימושים (שוב - יחס עלות-תועלת לפני הכל) תודה,
-
- 14 תגובות
- 739 צפיות
-
-
-
אני מתכוון לקנות את המפרט הבא: מעבד Intel Pentium Dual-Core E6300 Box ₪419 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80571E6300 לוח אם Gigabyte GA-EG41MF-S2H ₪370 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39500 כונן קשיח Seagate ST31000528AS 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪421 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST31000528AS זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 PQ ₪296 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-8000CL5D-4GBPQ מארז כולל ספק Antec NSK4480B II 380W ₪418 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=NSK4480B-II קרור למעבד Arctic Cooling Alpine 7 Pro ₪64 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AC-ALPINE-7PRO …
-
- 14 תגובות
- 914 צפיות
-
-
הלוח מקסימוס 2 פורמולה כשלעצמו אמור לתת קרוב ל700 (670 אני כבר ראיתי , עם E8500 ) נכון לעכשיו הכי הרבה זה משהו כמו 4250 שהגעתי אליו .. ואני רוצה לעבור את זה מתח למעבד 1.45 זכרונות לא מגבילים. מכפלה 8 וחצי טמפ טובות.... ניסיתי לתת מתח לגשרים הפצצתי באיזה 1.8 וגם למעבד... וואלה לא עלה .. ואני לא מבין למה זה לא עובד לי .. מה 500 זה מה שהוא יכול לתת ל Q ?
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רציתי לקנות קירור לQ6600 ואני מתלבט בין המוג'ין 2 לונדטה 2 מה יהיה עדיף המארז הוא ANTEC 900 וכל שאר המפרט צד אפשר לראות... תודה מראש
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עשיתי OC קל ביותר למעבד פנטיום 4 שלי עם קירור סטוק ובלי לעלות מתחים הגעתי ל3.22GHZ מ3.0GHZ. ב3.25-3.3GHZ המחשב לא נדלק בכלל, זה אומר שצריך לעלות את המתחים?(בעומס הטמפרטורה בסדר בסביבות ה65) אם כן אז בכמה ובאיזה צעדים? המדריך באתר לא מסביר על העלאת המתחים =\ אחרי הOC למעבד עברתי לכרטיס מסך, 9500GT 256MB DDR3 עם קירור פאסיבי, התקנתי עליו מאוורר סטוק של פנטיום 4 וזה עושה עבודה יפה עד עכשיו... באתר כתוב לעלות בRIVATUNER בצעדים של 5 אבל זה מייגע כי שיפור של 3% לקח לי להגיע אחרי 5 שלבים של לעלות ב5, לשמור, לבדוק חצי שעה בתוכנה כזאת,לשחק משחק כבד שעה ובסוף ה5 שעות שיעברו השיפור הוא מזערי אז אם אני יעלה ב10-15 בכל צעד זה יהיה עד כדי כך נורא? האם יש דרך לקצר את כל המבחני יציב…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפני חודש בערך קניתי מחשב חדש אחרי 5 שנים עם פנטיום 4.. בגלל שאז הטמפרטורה הגבוהה לא הדאיגה אותי בשל המעבד החם ההוא עכשיו אני מעוניין לדעת מה קורה אצלי עכשיו והאם הכל תקין ומבחינת OC עד כמה אפשר אולי לעשות במקרה ואני ארצה.. כרגע המעבד במנוחה כאשר הוא רץ על 2.0 גיגה הרץ בטמפרטורה של 40 מעלות לליבה הראשונה והשניה ונע בין 43-44 בליבה השלישית והרביעית. הלוח שברשותי הוא P5Q. האם הטמפרטורה היא טובה ועד כמה אני יכול לפי הערכתכם לעשות OC אם ואני ארצה..
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אז ככה קודם הבעיה לכל אלה שיודעים מזה ולמי שלא אני יכתוב בכל זאת עד לפני שבועיים שניקיתי תמארז התחילו לי מאז ציפצופים ונכבה המחשב עד לפני כמה ימים שקניתי ספק חדש זה הפסיק אבל שרציתי להיכנס לתוכנה של הלוח אם שלי Abit EQ זה השמיע ציפצוף אחד ואחרי זה כמה ונכבה ישר המחשב !... עד לעכשיו אני לא נכנס לתוכנה ולא יודע מה הבעיה עדין כי לפני חצי שנה נכנסתי לתוכנה חופשי וזה לא השמיע כלום והמחשב לא נכבה ועכשיו למפרט: PentiumD 945 3.4 Ghz DualCore 2X2 MB Cache s775 800 mhz - קירור של AC 7 PRO Abit IL8 - 775+954P+GBT+lan+Sata 2 Twinmos DDR 2 667 Mhz 512 MB Samsung DDR 2 667 Mhz 1 Gb Hitachi 160 Gb 7200 Rpm Sata 2 Evga 6200 256 Mb ספק כוח - SEASONIC SS-350W ET השאלה האם אפשרי לעשות OC ?…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המפרט שלי הוא Intel e5200 Arctic Cooling Alpine 7 Pro Gigabyte G31M-ES2L 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Leadtek Geforce 8800GT 512MB + THERMALTAKE Duo ORB WD 250GB YS WD 320GB AAKS Thermaltake 480W Silent PurePower Raidmax Cobra Creative X-Fi Xtreme Audio כמו שכתוב בכותרת הגעתי ל3.8 (362X10.5) ואני די תקוע. המתח של המעבד על 1.35 (1.25 בסטוק). והוספתי 0.1 לזכרונות. הטמפ' המקסימלית שלי היא 68 מעלות שזה מתקרב כבר לגבול. ניסיתי להעלות ל4.0GHZ ונתתי 1.4 למעבד כדי שהוינדוס יעלה בשתי וריאציות, 380X10.5 ו320X12.5. הבעיה היא שעל המתח הזה המעבד קרס ב-OCCT אחרי 5 דקות וגם הטמפ' הגיעו ל76 מעלות. יש הצעות איך להגיע ל4.0 מבלי להגיע למתח כזה גבוה(כי הטמפ' גבוהות מידיי..)? האם שווה לי לק…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, כרגע אני במהלך אוברקלוק גדול מאוד ל Q6600 שלי (3.77GHz), ועל מכפלה של X9 ו FSB של 419 (הגבול של הלוח) אני נתקל בבעיות יציבות (לא טמפרטורה) מעיקות.. המחשב לא שורד בדיקת מאמץ של יותר מדקה. הזכרונות על משהו כמו 850MHz, בתדר סטוק (1.8v). כמו כן בגלל שתדר Vcore של 1.6 לא מספיק, נאלצתי לשים אותו על 1.8 בביוס, במנוחה זה 1.78 בגלל vdrops ובמאמץ משהו כמו 1.75.. יש למישהו רעיון איך לייצב את המכונה הזאת? כרגע הדבר היחיד שעולה לי בראש זה לשחק קצת עם התדר/מהירות/תזמונים של הזכרונות, בגלל שכל האפשרויות האחרות כבר נוסו.
-
- 14 תגובות
- 920 צפיות
-
-
ביצעתי כרגע עד 3.01 והרצתי את הOCCT קיבלתי שהמעבד יציב, עכשיו אני רוצה להמשיך עם הOC צריך מפה לעלות מתחים (השארתי הכל על נורמל), אין לי מושג איך לעלות מתחים?
-
- 14 תגובות
- 821 צפיות
-
-
אז ככה, שקניתי את המערכת לא חשבתי שאני יעשה OC כי הייתי ממש בור במחשבים. אחרי חצי שנה (היום) אני מומחה בכל מה שקשור לזה חח. אז החלטתי לעשות OC למעבד שלי, ששמעתי שהוא דיי טוב לאוברקלוק. אבל מה? צ'יפסט מגביל - P43. הגעתי לשיא הFSB בלוח אם שזה 419. איך הOC לדעתכם? האם הוא טוב? אז הנה התוצאות שהגעתי אליהן: בדיקה של שעה בOCCT ומעלות:
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. התקציב שלי הוא נמוך אז אני מתכוון לקנות Q6700 עם לוח מבוסס צ'יפ G31 של ג'יגהבייט דגם GA-G31M-ES2L - לוח תקציבי אך בעל יכולות OC סבירות. אולי אני אנסה למתוח את התקציב ולעבור ללוח דומה מבוסס G41. המארז גם יהיה בהתאם ללוח - קטן. אני רוצה לבצע OC קטן יחסית להעלות את התדר מ 2.66 ל 3.0 שזה בעצם העלאת הבאס מ 266 מה"ז ל 300 מה"ז. השאלה היא האם ניתן לבצע את זה עם הקונפיגורציה הנ"ל ועם קירור סטוק? איזה ספק כח מינימלי צריך למערכת (יהיה כרטיס מסך בעל צריכת הספק מינימלית)?
-
- 14 תגובות
- 847 צפיות
-
-
בלוח שלי אני יכול לשנות את המכפלה של הQPI רק בין 32 ל 36 וכתוצאה מזה אני לא מצליח להגיע לתדר של 2000MHZ בזיכרונות למה זה? והאם יקרה משהו עם הQPI יהיה 6.4GB? הכל במפרט...
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הוספתי 2 מאוררים למארז שלי .. אחד מול המאורר של המעבד להוציא אוויר החוצה ואחד מתחת למאורר הזה ממש למטה שמכניס אוויר ... ואמרתי אני יעשה ניקיון על הדרך ישלי מעבד E8400 קיצר הוצאתי תמאוורר של המעבד שהוא עם גוף קירור וניקיתי מאבק והכל ניקיתי את המשחה טרמית שהייתה לפניי והחלפתי לחדשה שקניתי באייבורי .. משחה של ZALMAN קיצר מרחתי את המשחה בשכבה דקה כמו שצריך חיברתי הכל אני מדליק תמחשב החלפתי משחה ניקיתי אבק הוספתי 2 מאוררים והטמפרטורה של המעבד בלי מאמץ רשום לי 73-75 מעלות ולפעמים אפילו מגיע ל 80+ אני משתמש בתוכנה HWMONITOR בשביל לבדוק ... וגם שאני בודק בביוס הטמפרטורה ככה בכל אופן אמרו לי אוליי לא שמתי משחה נכון אז אינסיכוי ... 3 פעמים מאתמול להיום ניקיתי את כל המשחה ומרחתי מחד…
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אשמח לקבל המלצה לקירור מעבד E7500 לוח אם Gigabyte GA-EP43-UD3L מארז CoolerMaster Sileo 500 המליצו לי על SCYTHE KAMA ANGLE ב 135 ש"ח אבל לא שמעתי עליו כ"כ ... התקציב הוא עד 150 ש"ח תודה
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
את האחורי מחברים כך שיוציא אויר החוצה, את הקדמי מחברים כך שיכניס אויר לתוך המארז. או שחיברתי לא נכון...? יש סיבה אחרת שיכול להיות שבגללה sflex אחד שקט לגמרי וsflex שני עושה רעש של טרקטור? אולי לא חיברתי לחשמל המתאים אחד מהם? בנוסף - את המאורר של המעבד (מאורר סטוק של נינג'ה 2) חיברתי ללוח אם ל sys_fan. זה בסדר? תודה
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
דרך אגב יש לי ספק של סיסוניק SS ET 350 + 80 קירור של AC 7 Pro
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זה אותו מעבד לא ? אם ממהירים את התדר של Q6600 ל 2.66 אז הוא בעצם משתווה ל Q6700 לא ?
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שמתי לב שהמאוורר של הכרטיס מסך שלי תקוע, בזמן משחק הדרייבר מודיע שהכרטיס חם מדי וממליץ לכבות כדי למנוע נזק ניסיתי לנקות שם והכל אבל המאוורר לא מסתובב חלק, כאילו משהו תוקע אותו בזמן הסיבוב ... האם יש סיכוי להחליף מאוורר ב50 שקל או משהו ולסחוב עוד שנה עם הכרטיס, או שהגיע הזמן לקנות חדש (תנסו להתעלם מהעובדה שהוא 8600GT חחח אני דל בתקציב כרגע ) תודה
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מה לא עשיתי בשביל להכניס קצת שקט לחיי. עברתי למארז sonataIII וקניתי Scythe ZIPANG, מעוד מאוורר מארז שקט מאוד של Scythe. ועד לפני חודש הכל היה בסדר. אבל אז הכרטיס מסך הסורר התחיל להרעיש. לא חריקות של מאוורר מלוכלך, אלא קולות יניקה חזקות מהרגיל. (הטמפ' אגב, גם במעבד וגם בכרטיס מסך, על 52 במנוחה.). ניסיתי לנקות ולשמן את המאווררים של הכרטיס מסך, אבל זו לא הבעיה. נמאס לי מהרעש הנוראי הזה, ואני מתלבט מה לעשות. האפשרויות שהבנתי שמוצבות מולי הן, מעבר לקירור פסיבי של הכרטיס מסך (Nvidia 9800gt שנקנה עם oc קטן) והאפשרות השניה היא להשקיע קצת (הרבה) יותר ולהינות משקט מוחלט(?). נשבר לי מהקירור אוויר, אבל איני מתכוון לבצע O.C למחשב. איזה רכיבים מומלצים לצרכים האלה? (כאמור, שקט מקסימלי, …
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איך הקירור ThermalTake TMG i3 CLP0555 למעבד CI5 750? איך הוא מבחינת שקט ומבחינת קירור?, האם הוא עדיף על הסטוק של הI5?, אני לא הולך לבצע OC אני רק צריך שהוא ישמור על המעבר קר.
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-