עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום אנשים! עכשיו המתחים על NB ו-SB הם 1.44 ו-1.60 בהתאמה. לוח הינו STRIKER II FORMULA עם צ'יפ של NVIDIA. האם המתחים לא גבוהים מדי? המערכת על OC של 35% FSB1800 MHZ וזיכרון על 900. תודה

• 10 תגובות
    • 982 צפיות
  2. Started by jove,

שלום, אני בונה מחשב להפקת מוסיקה (וגם כזה שיוכל להריץ משחקים מדי פעם), ואני clueless בעניין הקירור... אשמח אם מישהו יוכל להמליץ על קירור שקט. אני מבין שיש קירור למעבד, למארז, לכוננים הקשיחים ולזכרונות, אבל אני לא יודע מה מכל אלה אני צריך. תודה רבה למגיבים !! להלן המפרט: מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Tray ¤1193 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9550ay לוח אם Gigabyte GA-EP45-UD3R ¤717 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39490 כונן קשיח Westren Digital WD5000AADS 3.5" 500GB SATA2 32MB ¤278 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1247 כונן קשיח Westren Digital WD1001FALS 3.5" 1000GB SATA2 32MB ¤505 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.as…

• 1 תגובה
    • 446 צפיות
  3. האם מישהו יודע היכן ניתן להשיג? צריך את המשאבה(מגנטית) + נוזל קירור בלבד. וגם המלצות למשאבת מים רגילה קטנה ככל שניתן (לא משנה כמות הליטרים בדקה,העיקר הגודל) . אשמח לקבל קישורים לחנויות הרלוונטיות , תודה.

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. מעבד E6300 גם על 965P-DS4 וגם על 965P-DS3REV3.3 לא יכול יותר מ465 באס למישהו יש רעיון או שצריך להשלים עם זה שאי אפשר יותר וזהו ?

• 13 תגובות
    • 956 צפיות
  5. Started by dragon051,

קיבלתי את המחשב החדש שלי מהחנות foxpc ורציתי לדעת אם אני צריך להתקין את הלוח אם אחרי שהתקנתי את ה-windows או שמצב כזה יאפס את ה-OC??

• 1 תגובה
    • 475 צפיות
  6. Started by זאק,

יש לי 8800gts 640 mb במנוחה.. עם המאוורר שלו על 60 אחוז.. הוא על 65 מעלות.. זה נורמלי?

• 9 תגובות
    • 907 צפיות
  7. שלום לכולם ותודה מראש לעונים, לאחרונה רכשתי את גוף הקירור הבא: http://www.scythe-usa.com/product/cpu/046/scnj2100-detail.html מחנות שלא אנקוב בשמה, מתחיל ב-K נגמר ב-P. רכשתי אותו כי עלתה טענה מצד המוכר שאפשר להשתמש בו כקירור פאסיבי. יש לי כרגע Arctic Cooler Freezer 7 pro, שמרעיש נורא(שומר את המעבד ב-50 מעלות בממוצע) ואני כבר רוצה קירור פאסיבי. יש לי מארז של Compucas 6A19 עם שני מאוררים של 120 מ"מ, הקדמי מכניס אוויר והאחורי מוציא. בימי הקיץ הללו אני גם משאיר את המארז פתוח. עד כמה אפקטיבי יהיה להשתמש גוף קירור הזה כפאסיבי? (אגב, אחד השיקולים הנוספים להשתמש בו כפאסיבי הוא שכאקטיבי, הוא פשוט לא נכנס לי במארז ).

• 8 תגובות
    • 756 צפיות
  8. שלום, רציתי לברר איזה מאורר למעבד יותר חזק מבחינת עוצמה בלבד (לא משנה לי רעש) Xigmatek HDT-S963 H.D.C CPU Cooler או Arctic Cooling Freezer 7 Pro ומי מהם יותר טוב ל-OC למעבד?

• 3 תגובות
    • 499 צפיות
  9. עשיתי OC מ2.33 ל2.8 וכשאני מנסה להעלות את התדר אז המחשב עושה לעצמו ריסטרט אז כדי להעלות עוד את התדר למעבד אני צריך להעלות מתח למעבד? יש לי 4 אפשרויות בביוס הראשונה CPU VCORE ויש עוד 3 אז איפה אני צריך להעלות ובכמה?

• 2 תגובות
    • 604 צפיות
  10. Started by nuctornal wisdom,

יש לי 8800 GTX OC 2 של BFG, במנוחה 68 ובמאמץ מגיע ל 82 אני חושב שזה קצת גובה, מה אפשר לעשות? המארץ נקי מאבק יש מאוורר אחד שמכניס ושלושה שמוציאים.

• 11 תגובות
    • 730 צפיות
  11. כותרת... למה יש הבדל גדול במחיר זה בגלל הביצועים או משו כזה ??

• 1 תגובה
    • 492 צפיות
  12. אני מתלבט בין 3 גופי קירור: http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=1692 http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=2199 http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=752 מה עדיף לOC? ומי יותר שקט?

• 18 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by dan9,

שלום וערב טוב לכל חברי הפורום.. יש לי את הכרטיס הנל כבר כחצי שנה והוא דיי בסדר בשביל המחשב שהוא משמש הכל עבד יופי עד לרגע שהתקנתי את הכרטיס במחשב אחר! ואז החלו הבעיות כמו צורות וקויום למינהם בצבעים שונים ארטיקאפקט או איך שקוראים לזה! מקצת קריאה של שאלות של אחרים בפורום הבנתי שהטמפרטורת המקסימום היא 80 וגם רק במצב קיצוני של OC במאמץ! הפעלתי 3DMARK06 ואורסט מיד וגיליתי שהכן טמפרטורה קופצת ל80 ישר אחרי דקה ואולי פחות וזה קורה כשהתוכנה ממש מתחילה להעמיס והכרטיס מתחיל להתחמם ואז יש את כל מה שתיארתי. יש לציין שבהתחלה הכל עובד יופי והתמונה רצה יפה מאוד וכך גם הטמפרטורה! זה לא הגיוני ותקין נכון? נ.ב לפני שהחלפתי במחשבים נקיתי קצת את הכרטיס בעזרת לחץ אוויר ושימנתי מאט את…

• 40 תגובות
    • 2.6k צפיות
  14. Started by postup,

נשבר לי התופסן של הקירור למעבד. zalman מדגם alcu7500 - בדיוק באמצע שלו, כנראה בגלל החום. מה אני יכול לעשות עכשיו? אפשר להשיג את התופסן הזה איפושהו? הרי לא יתכן שאני אקנה קרור חדש רק בגלל שהלך התופסן. אולי קיימת בכל זאת דרך אחרת לפתור את הבעיה? אני נורא נואש, אשמח לקבל עזרה בנושא. תודה.

• 9 תגובות
    • 780 צפיות
  15. שלום היום קניתי את הקיט הזה http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_vista_upgrade_1gb_module_2gb_kit אחרי שכנראה הg.skill התפגרו בעיקרון אני עם מעבד intel core 2 duo E6300 1.86 באוברקלוק ל 3GHZ לוח אם GA-P965-DS3 rev 1.0 ספק enermax liberty 400W בעיקרון קניתי זיכרונות של 1.8V כי הלוח שלי נותן 2.0V במקסימום ולא נראה לי שהיה סוחב 2.1V קניתי את הזכרונות כי הקודמים של G.SKILL התפגרו לי ובינתיים עם הזכרונות החדשים המחשב עובד באותה מהירות כמו פעם קודמת למרות שכתוב שזה 5-6-6-15 והG.SKILL היו 5-5-5-15 אבל בביוס עשיתי שהם יעבדו על 5-5-5-15 ושאר הערכים שהביוס המליץ עליהם ( 3 3 6 3 ו 53 או משהו כזה) עכשיו השאלה שלי היא האם זה שנתתי יותר מתח חוץ מיציבות לאוברקל…

• 7 תגובות
    • 568 צפיות
  16. שאלה שענינה אותי הרבה זמן.. בלי ספאם תשובה עניינית בבקשה.. תודה..

• 1 תגובה
    • 487 צפיות
  17. Started by yoxo,

יש לי כרטיס מסךGTS 250 ואני מעוניין לדעת עם אוכל להגיע לביצועים של 260GTX ע"י OC . מפרט: Q6600 2GB RAM CORSAIR 520W

• 4 תגובות
    • 571 צפיות
  18. לפני כשבועיים רשמתי פה על בעיה שהמחשב נכבה לי בעבודה פשוטה אמרו לי כאן בפורום שהבעיה בהתחממות המעבד - וזאת באמת הייתה הבעיה. הלכתי לממש אחריות ובדקו את המעבד וראו שיש שם הרבה יותר מדי משחה טרמית. ניקו את המשחה הקיימת ומרחו חדשה, הרבה פחות ממה שהיה. המחשב עבד מצויין ב4 ימים הראשונים, והיום המעבד התחיל להוציא רעשים מוזרים - אבל הוא לא מכבה את המחשב. בדקתי בתוכנה HWMONITOR ובאמת גיליתי שבזמן משחקים המעבד מגיע לטמפרטורות של 80+ המחשב לא כבה אבל אי אפשר לעבוד כשיש רעש כזה מהמעבד והטמפרטורה כל כך גבוהה.. אין לי מושג מה לעשות=/ המפרט: amd athlon 4800x2 GIGABYTE GA-MA78GM S2H GIGABYTE 9600GT 512MB

• 40 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. Started by sgsg,

יש לי דל 1520 כבר שנתיים בערך. מהיום הראשון המחשב היה די חם, אבל לא משהו מיוחד שבמעבדה יסכימו לפתוח את המחשב בשבילו. 55-65 מעלות במנוחה. לפני כשנה המחשב התחיל כל כך להתחמם בפעילות מאומצת עד שהמעבד היה מגיע ל- 98-100 מעלות והמחשב היה מכבה את עצמו. במעבדה (הידועה לשמצה) של דל בהתחלה אמרו שאין בעיה כי המחשב עובד כבר יומיים ולא נכבה, אבל אחרי שהדרכתי אותם להפעיל ORTHOS כדי לאמץ את המעבד הם השתכנעו וסידרו שם משהו... בערך. עכשיו שנה אחרי, שוב במאמץ (משחקים/פלאש וכו') המעבד מגיע ל- 98 מעלות, אבל הפעם הוא לא נכבה אלא פשוט מתחיל להעלות ולהוריד את מהירות המעבד: מ- 2 לסביבות 1.2GHZ, יורדות כמה מעלות ואז הוא חוזר ל- 2. הדבר הזה גורם ללאגים מעצבנים ביותר וזה בלי קשר לחום שיוצא מתוכו. …

• 4 תגובות
    • 865 צפיות
  20. Started by Cha0stAlker,

האם חשוב לעשות לאפינק גם למעבד וגם לקירור של המעבד? או שמספיק לעשות רק לאחד מהם? אני רוצה לעשות רק לקירור של המעבד, בגלל שאני חושש לפגוע במעבד, וזה יהיה פשוט בזבוז כסף נוראי אם אני אהרוס אותו :-\ האם יהיה שיפור בטמפרטורה אם אני אעשה לאפינג רק לקירור?

• 1 תגובה
    • 534 צפיות
  21. Started by Cha0stAlker,

היי לכולכם, אני מתכוון לרכוש IFX-14 ויש לי מספר שאלות לגביו: 1) שמעתי שהבסיס (החלק שצמוד למעבד וסופג ממנו את החום) לא ממש חלק, מה שגורם לפגיעה בהעברת החום או משהו.. זה נכון? אם כן עד כמה זה משפיע? 2) באתר של Thermaltake כתוב שוא תומך ב-2 מאווררים, אבל מצד שני ראיתי ביו טיוב סירטון של איזה אחד עם 3 מאווררים עליו, וההיגיון אומר שאפשר לשים גם 4.. האם הוא מגיע עם 4 קליפסים? או רק עם 2, ואני אצטרך לקנות עוד 2?

• 14 תגובות
    • 899 צפיות
  22. Started by redead,

כמה שווה להשקיע את המאמץ המורכב הזה בסידור כבלים מאחורי הלוח אם וכמו שצריך ככה שלא יהיה בלאגן במארז? כמה באמת זה ישפר את הטמפ במארז עצמו של כלל הרכיבים? מדובר אצלי במארז Gigabye Aurora 3D, כמה זה נוח/אפשרי לסידור נכון במארז הנ"ל? תודה.

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by B@Kss,

ערב טוב. יש ברשותי כרטיס מסך Gainward GTX 260 שבמקור מגיע עם 2 מאווררים שכנראה לא כ"כ מספיקים לו.. התקנתי אתמול GTA 4, הוא רץ על ההגדרות כמעט הכי גבוהות כרבע שעה חלק מאוד, לאחר מכן המשחק מתחיל להתקע, כמו שאני מבין החוליה החלשה במערכת היא הכרטיס מסך שמתחיל לרתוח. כשמפעילים את המחשב הכרטיס מסך מריץ כנראה בדיקה כלשהי ומפעיל את המאווררים לעוצמה מקסימלית לכמה שניות.. השאלה שלי האם אפשר איכשהו להפעיל אותם בזמן המשחק. משחקים אחרים עוד לא יצא לי לנסות כי רק אתמול הרכבתי את המחשב.. המאווררים במארז מכוונים על המקסימום והחוטים מסודרים טוב מאוד ככה שאין חוט שמפריע לאוויר לזרום כמו שAntec תכננו. איזה תוכנות קיימות שיכולות להראות לי את הטמפ' (של המעבד, כ.מסך וכו') האם OC (של ה…

• 3 תגובות
    • 626 צפיות
  24. היי יש לי Q9550 שעובד על 4 ג'יגה הקץ בדיוק ראיתי מישהו באחר מהאתרים בחול שעשה 3.9 עם מתח 1.44 ואני בכלל עשיתי עם 1.35 האם כל קפיצה היא הבדל קריטי.? על כמה מתח לעזאזאל אני יכול לתת לו אני לא מבין ? מישהו יכול לתת אינדיקציה פחות או יותר לגבי זה... כמה מותר לתת למערכת 24/7 ?

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by Baridy,

אני רוצה לקנות את Cooler Master 590 איך האיוורור בו? כמה מאווררים יש בו? או שכדאי לקנות מארז אחר אם קירור טוב יותר?

• 1 תגובה
    • 499 צפיות

דיונים חדשים בפורומים