עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by קיפוד,

היי ביומיים האחרונים המחשב שלי עושה ריסט באופן רנדומלי בעיקר כמה דקות אחרי הSTARTUP הטמפ מגיעות ל63C בליבה אחת ול59 בליבה שניה שאין מזגן בחדר) אחרי הרבה פירוקים הגעתי למסקנה שהבלוק קירור הסנדרטי שבה עם המחשב לא מספיק לקרר את הCPU וכמובן אחרי שהפעלתי את המזגן בחדר. על איזה בלוק קירור לCPU אתם ממליצים? האם NINJA 2 SCNJ-2000 או קירור למעבד תוצרת Scythe דגם MUGEN SCINF-1000 (המחשב שלי INTER E6300 1.8G) עם NVIDIA 6200 תודה לעונים

• 7 תגובות
    • 576 צפיות
  2. אני יודע שכאשר מבצעים Overclock לחומרה אז אין יותר אחריות אבל: נאמר ואני משתמש בתוכנה של nVidia- nTune יורד האחריות? אני כמעט בטוח שלא אבל עדיין... ושאלה שניה: נאמר ועשיתי Overclock למעבד ולאחר מכן החזרתי, הFSB חזר לנורמלי של החברה, האם יש אחריות? או שאפילו אם לשניה אחת המעבד שלי היה Overclocked אז אין לי אחריות? שאלה שלישית: נאמר ועשיתי Overclock האם ישנה דרך לדעת האם או בכמה חיי המעבד / החומרה שלה נעשה Overclock יתקצר (אם בכלל)?

• 3 תגובות
    • 770 צפיות
  3. Started by dinbrca,

במדריך: http://hwzone.co.il/guides/oc_cpu/2/ (באותו עמוד) רשום שלמעבד שעליו מבוצע הOverclock 60 מעלות צלזיוס נחשב כגבוה מאוד אבל לא רשום איך לבדוק לכל מעבד מהו כמו המעלות שנחשבת בו כגבוהה מאוד אני רוצה לדעת איך בודקים את זה + אם מישהו יכול לאמר לי מהו כמות המעלות שנחשב כגבוה במעבד Intel Q6600

• 7 תגובות
    • 583 צפיות
  4. יש לי מעבד E8500 עם OC כרגע על 3.16GHZ במאמץ הוא מגיע ל72 מעלות וכרטיס מסך HD4870 במאמץ מגיע ל 95 מעלות האם זה תקין? תודה לעונים

• 8 תגובות
    • 703 צפיות
  5. היי המחשב שלי היה היה בעבר מריץ crysis warhead בהגדרות הכי גבוהות(כשהמשחק יצא) ככה: על רזו' טבעית של המסך (1680x1050p) על AA של 16x עם Vsync היה מריץ בלי בעייה(אני מתכוון שהמשחק עבד חלק,הוספה נוספת של AA והמשחק כבר התחיל לקרטע) הכל היה סבבה עד שבתקופה האחרונה,היו לי הרבה בעיות בהרצה של משחקים fallout 3 לא הצלחתי להריץ על הרזו' הטבעית כשכל שאר ההגדרות על מקס' ממש שמתי לב לשינוי הזה כשניסיתי להריץ prototype על רזו' טבעית ועל מקס' הגדרות המשחק ממש קרטע ואפילו שהורדתי את שאר ההגדרות,המשחק עדיין קרטע כבר חשבתי על להחליף כרטיס מסך בעתיד עד שהיה לי בעיה עם המשחק Bionic Commando,המשחק היה קורס ברגע שהגיע ל- new game(הדרייבר העדכני היה מותקן) גרסא 190.38 אז חשבתי…

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by UrielZ,

זה המפרט שלי: Intel e5200 Arctic Cooling Alpine 7 Pro Gigabyte G31M-ES2L 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Leadtek Geforce 8800GT 512MB + THERMALTAKE Duo ORB WD 250GB YS WD 320GB AAKS Thermaltake 480W Silent PurePower Raidmax Cobra Creative X-Fi Xtreme Audio אני חדש בקטע של ה-OC. קראתי את המדריכים באתר, וחיפשתי בגוגל על אוברקלוקים שעשו עם המעבד והלוח שלי, ומצאתי את זה: הגדרתי ככה רק שאת ה CPU Host Frequency שמתי על 300 ואת המתח של המעבד שמתי על 1.35 המחשב עושה פוסט והכל. ותראו איז תדר יוצא לי: על פי האווררסט זה 8X469. הרצתי OCCT והטמפ' המקסימלית היא 73 מעלות. למה זה עושה לי כזה תדר?( לא שאני מתלונן... ;D )

• 4 תגובות
    • 649 צפיות
  7. אהלן חברים , יש לי מחשב כמעט שנה שכשקניתי אותו בזמנו חסכתי בכסף והיה חשוב לי חומרה בעיקר ולא קירור. בחורף עוד היה יחסית בסדר, במצב idle הוא היה יחסית שקט אבל זה תלוי. כששיחקתי משחקים הוא תמיד היה מרעיש בצורה בלתי נסבלת אז הייתי מוריד את הגרפיקה ולא בגלל שהוא היה מקרטע אלא בגלל הרעשים. עכשיו שאנחנו בקיץ המחשב שלי מתחמם מאוד כי חם אצלי בחדר, מגיע ל-29 מעלות לפעמים. קראתי כל מיני מאמרים בנושא: מריחת משחה טרמית, אוורור המארז וכן הלאה, מרוב דברים שקראתי אני מתלבט מה לעשות. המארז שלי הוא: Compucase 6A19B http://www.צונזר כעונש על קידום החנות בניגוד לחוקים/UploadImages/180/216521.jpg החומרה שלי היא די חזקה ועל כן אני מאמין שהוא מתחמם. כרטיס מסך hd4850 512 mb של p…

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. Started by cfiroo,

מפרט: msi ms-7267 e2180 2g 667 9400gt הבעיה: המהירות המקורית היא 10x200 הצלחתי להגיע ל-10x255 ביחס של 1:1 אבל אבל לא ניראה לי שהזיכרון הוא זה שמגביל כי הוא עבד סבבה כאשר הייתי ב 10x250 ביחס של 1:1.66 כלומר הוא הגיע ל 850 ככה. בעיות נוספות: ב- cpuz הוא מראה לי מכפיל 10 רק במאמץ כלומר במנוחה הוא מראה לי מכפיל 6 כלומר המהרות היא רק 1400 במקום 2500 נגיד. בנוסף אני חדש בנושא ה-OC ולפני שהתחלתי הטמפ של המעבד היו אפילו יותר גבוהות במנוחה מאשר עכשיו (CORETEMP) . דבר נוסף : המאוורר של המעבד לא מגיע ל 3000 כהרגלו בעבר אלא נשאר על 2500 מקס. (SPEEDFAN ) תודה מראש על כל תגובה. :'(

• 4 תגובות
    • 607 צפיות
  9. Started by skycaller,

סיימתי בדיוק עכשיו לעשות OC, Q9450@3.2 BIG TYP קירור ספק 750 הבעיה, או שזה לא בעיה... שאני יכול להוריד מתח ברמות מטורפות CPU VOLTAGE אם אני לא טועה זה הVCORE גם לא? הנורמה זה 2.5 ואני עשיתי עכשיו 2.0 והמחשב עושה פוסט.. זה בסדר? חח.. אגב הטמפ' מגיע במאמץ של שעה ל74 ככה... אולי וקראתי שהכי הרבה זה 71.4 ומעבר לזה זה לא מומלץ.. לעשות משהו בנידון? או שעכישו קיץץ... חם.. וגם ככה אין משחק שיאממץ לי את המעבד לטמפ' גבוהות כאלה.. (GTA IV האממ...) הסופר PI אני חושב שהוא 15.5 משו כזה.. זה טוב? למרות שיש לי בעיה פתאום שזה אומר superpi has stopped working וסוגר את זה \\=

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by dima_s,

שלום! יש לי את הMUGEN II ואני רוצה לשים עליו עוד מאוורר. הבעיה שהפכתי את כל האינטרנת ואני לא מוצא בשום מקום את התפסנים שמחזיקים את המאוורר על גוף קירור. אם מישהו יודע באיזה אתר מוכרים אותם תנו לי לינק בבקשה. מדובר בפריט הזה: http://www.scythe-usa.com/product/acc/053/scy12fc_detail.html

• 10 תגובות
    • 864 צפיות
  11. Started by ggg123,

מדובר בכרטיס די ישן (בן שנתיים בערך) מסוג X1950PRO. לאחרונה החלו להתקבל הודעות במהלך משחקים שהכרטיס חם מידי. במנוחה בסביבות ה 90 ובמאמץ מגיע ל 120 ואולי יותר. כבר קרה שהמחשב נכבה בגלל זה. הבעיה לא נפתרה גם לאחר ניקוי יסודי של הכרטיס ושאר המחשב. המאוורר אגב על 100%.

• 6 תגובות
    • 567 צפיות
  12. החלפתי, מאורר, בגסות די רצינית עקב סיבוכים בחיבור ללוח אם(חוסר שיקול דעת שלי). בסופו של דבר המאורר (Ninja 2) התחבר כראוי - והטמפרטורה צנחה פלאים בכ 15c(וזאת אף שחיברתי את הגוף קירור פסיבית ללא מאורר). למרות שפחדתי שנגרם נזק ללוח אם עקב הלחץ שהפעלתי על המחשב, הכל נראה שפועל כרגיל(ווינדוס/אינטרנט/תוכנות). אולם פתאום הפיירפוקס לדוגמא טוען שג'ימייל ופייסבוק זו כתובת לא "certified" ובאופן מוזר הווינדוס ויסטה לא מאפשר להתחבר ל ווינוס אפדייט. השעון של הווינוס לא מצליח לעדכן את עצמו מול הסרבר. ממש מוזר, אני די מצטער שהחלטתי להתקין גוף קירור לבד. האם יכול להיות שגרמתי נזק לאיזה שהוא חלק שאחראי על קידוד לפרטיות במעבד או בלוח אם? ממש מוזר מה שקורה פה. הויסטה שלי מותקנת כבר שנה ואף פ…

• 10 תגובות
    • 826 צפיות
  13. Started by masteryoda91,

יש לי 285GTX OC2 כשהוא לא במאמץ 50-53 כשהוא במאמץ בCRYSIS WARHEAD ל מקסימום הכל ורזולוציה מקסימלית 1680X1050 הוא הגיע אצלי עד 84-86 גג האם אלו טמפרטורות נורמליות ?

• 5 תגובות
    • 741 צפיות
  14. Started by MightYaad,

ראיתי בלוקי קירור שיש בהם חצי פלסטיק חצי נחושת...מה התפקיד של הפלסטיק? הרבה אנשים לוקחים חתיכת נחושת וחורטים עליה בCNC וכך יוצרים בלוק קירור...יש עוד דרך ליצור בלוק קירור מבלי להשתמש בCNC?

• 2 תגובות
    • 471 צפיות
  15. איזה זיכרון טוב ביותר לאוברקלוק ועל הדרך גם ספור לי על כמה לוחות אם שכדי לי לקנות?

• 4 תגובות
    • 573 צפיות
  16. Started by za-david,

ברשותי מעבד פנום 9950 של AMD, 4 ליבות. לאחרונה המעבד התחיל להתחמם יתר על המידה, מגיע למקסימום חום בו הוא יכול לעבוד ע"פ היצר 70 מעלות. בעיה זו החלה רק בחודש או חודש וחצי האחרון, לא בוצעו במחשב שלי כל שינויים מאז קניית המחשב, הפעמים היחידות בהן פתחתי את המארז היו למטרת ניקוי מאבק וגם פעולה זו בוצעה באמצעות ספריי לחץ אוויר. אודה לכם אם תאמרו לי איך ניתן לפתור את בעיית ההתחממות. תודה מראש לעונים.

• 14 תגובות
    • 892 צפיות
  17. חבר'ה יש לי קצת כסף והחלטתי שאני רוצה לקנות קירור טוב למעבד ולהחליף את הקירור הרגיל שאיתו קיבלתי עם המעבד התקציב שלי כמו שכבר כתוב בכותרת הוא 250 ש"ח מה שחשוב לי שיהיה שקט ויקרר את המעבד כמו שצריך לפי התוכנה אוורטון (אני חושב שכך היא נקראת היא ניתנת להורדה כאן באתר) המעבד במנוחה הוא 52 מעלות (כך מצויין לי על כל הליבות בין 52 ל48) המחשב שלי הוא מחשב חזק עם כרטיס מסך 9800GTX+ ארבע גיגה זיכרון RAM וכו' תודה רבה רבה מראש לעוזרים

• 10 תגובות
    • 930 צפיות
  18. Started by Burkey,

רציתי את עצתכם בנוגע למעבד שלי, מדגם E6300, בן כשנתיים וחצי. הטמפרטורה המקסימלית המומלצת על ידי היצרן היא 61, לפי מה שראיתי באינטרנט. אתמול ניקיתי את המאוורר ( מקורי של אינטל ), ולמרות זאת, עקב הימים החמים, הוא מגיע ל - 58-59 מעלות, וזאת בלי שאני מאמץ אותו יותר מדי ( רק אינטרנט, לא רוצה לחשוב מה יקרה אם אני אפעיל משהו כבד יותר ). איך אני יכול לקרר אותו ? האם יש דרך להגביר את קצב הסיבוב של המאוורר ? ( יש לי לוח אם של ASUS מדגם P5LD2-SE ). רק לצורך השוואה, בימי פחות חמים מהיום, ב - "מנוחה" הטמפ' נעה בין 48 ל - 52, עכשיו ב - "מנוחה" זה 56...

• 6 תגובות
    • 632 צפיות
  19. Started by composite,

אני מחפש מאוורר 80 מ"מ שיוציא אויר מהמארז החוצה. הוא ימוקם בחלקו האחורי של המארז באזור שמעל פאנל ה- I/O. חשוב שיהיה כמה שיותר שקט, אבל בכל זאת שיזיז אוויר ויתרום לקירור המארז. הוא יהיה המאוורר היחיד במארז שכן התקנת מאוורר שמכניס אוויר תיצור המון אבק (למארז אין פילטרים). באותו נושא: האם כדאי להתקין פילטר אבק גם למאוורר שמוציא אוויר החוצה? המפרט: Intel E5200 Box Gigabyte GA-G31M-ES2L A-DATA Vitesta CL4 800Mhz 2X2GB DDR2 Sapphire ATI Radeon 4850 512MB DDR3 Western-Digital WD1600JS Supertalent CA-601UFB Enermax EG475P-VE 485W תודה

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. טוב אז ככה אלו הרכיבים ורלוונטיים : E850O Gigabyte GA-P35-DS3L ספק 500W REAL EZCOOL מארז גם של EZCOOL עם מאוור 24 ס"מ צידי+ אחד אחורי 8ס"מ זכרונות 1GBX2 OCZ 800 MHZ עם קירור דבר ראשון אני רוצה לקנות קירור: חשבתי על מוג2ן או נינג'ה 2 אמרו לי שמוגן יותר טוב אבל את הנינגה יותר קל להתקין מה ההפרש בינהם (בביצועים ) וגם אני לא בטוח שיש לי מקוק לקירור קזה גדול בגלל הלוח M תמונות: http://up94.siz.co.il/up1/zmlmxzztdc1j.jpg http://up96.siz.co.il/up2/udjanimywn2y.jpg דבר אחרון, עד לכמה אני יכול להגיע עם אחד מהקירור הנ"ל?? יש מצב ל4 GHZ??? כי זה המקסימום שהאני יכול מבלי לסכן את הזכרונות יותר מידי.... טמפרטורה של הליבות במאמץ עם OC 3.5 GHZ: CORE1# 61 core2# 66 )יש לציין עם קירור רגיל…

• 3 תגובות
    • 620 צפיות
  21. שלום , אני רוצה להרים את המעבד שלי שהוא היום ב 2.6 E6750 לאזור ה 3.0 -3.2 אני בכלל יכול ???? יש לי קירור ROKET 3D של Gigabyte לוח DQ6 680I וספק כח - 1200W שראיתי את כל הסרטוניים ב YOUTUBE וכל מיני דברים ראיתי שהם משנים כל מיני מתחים 1.2 -1.4 1.23...... וכל מיני דברים במסך הכחול בביוס...! מישהו יכול לכוון אותי מה אני אמור לשנות אגב זה הביוס שיש לי מצאתי תמונה בגוגל מה אני אמור לשנות במתחים לא הבנתי ? אגב זה הרכיבים שיש לי במארז : מעבד - E6750 GIGABYTE DQ6 680I Thermaltake 1200w OCZ 800MHZ 3 GIGA Gigabyte's 3D Rocket-Pro aurora 570 הרדיסקים 1T + 1T + 500GB+ 320GB = 2.8T צורב DVD 2 לוחות שעונים לפי מה שאני יודע לא מספיק להוריד תוכנה וסתם לבחור את …

• 5 תגובות
    • 549 צפיות
  22. Started by Tov_Tov,

יש ברשותי 6800GT שלאחרונה בעקבות הקיץ החם לא מתפקד כאשר מופעל עליו הרבה מאמץ. המחשב מאוורר לחלוטין ( 7 מאווררים ) וגם ניסיתי לעבוד עם מאוורר רגיל על המחשב כולו וזה לא עזר, ברגע שנכנסים למשחק כלשהו הטמפ' קופצות ל100+ ואז נוצרים ארטיפקטים ולא ניתן לשחק במשחק .. המאוורר של הכ.מסך עובד למרות שאני לא בטוח שהוא עובד כמו שהוא צריך לעבוד. האם יכול להיות שצריך להחליף פשוט משחה טרמית וזה יפתור את כל הבעיה, יכול להיות שהיא "התייבשה" לחלוטין? או שזה יכול להיות משהו אחר ? .. האחריות כבר נגמרה מזמן הכ.מסך דיי ישן .. תודה מראש בן. נ.ב המחשב נוקה מאבק והמצב עדיין זהה. אוקיי לאחר רפרוף קטן בפורום הורדתי RivaTuner שיניתי את המאורר ל100% (ד"א אין בזה סכנה או משהו נכון ? ) וכרגע הטמפ' ירדה…

• 14 תגובות
    • 897 צפיות
  23. Started by UV1,

שלום לכולם, דרושה לי המלצה לקרור כאומר לעיל אין OC אבל יש רצון למשהו שקט הציעו לי MUGEN2 ואז אמרו לי במקום אחר שזה מוגזם מה כדאי ?

• 5 תגובות
    • 630 צפיות
  24. זה התחיל בחודש האחרון פתאום התחלתי לשים לב שהטמפרטורה של הכרטיס מסך במנוחה עומדת על 65+ מעלות ועכשיו בדקתי במעמץ אחרי איזה חצי שעה זה מגיע ל 100 מעלות (המאורר על 100%) בנתים אני לא רואה ארט אפקטים או משהו בסגנון הכרטיס דיי חדש בן חצי שנה אני יכול להביא אותו ל SKYPC שיבדקו אותו או שלהשתמש במשפט הידוע - לא לתקן מה שעובד ופשוט לחכות עד שיופיעו בעיות (עם בכלל) אני בכול מקרה מחר יתקשר ל SKYPC ניראה מה הם אומרים על העינין תודה לעונים

• 8 תגובות
    • 747 צפיות
  25. שלום חברים, הרכבתי לעצמי מפרט למחשב חדש ואני מעוניין לעשותו שקט ככל האפשר. כפי שאתם יכולים לראות בחרתי קירור מים אך אינני יודע אם זה טוב מספיק והאם זה שקט ואולי אני בכלל לא צריך את זה. אותו דבר לגבי קירור המארז וכרטיס המסך. שמעתי שגם לזיכרונות צריך גופי קירור. האם המפרט שלי דורש את זה גם? אנא עיזרו במציאת פתרון מתאים. תודה רבה! הנה המפרט: מעבד Intel Core i7-920 Tray ¤1393 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i7920ay לוח אם Asus P6T SE ¤1193 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31304 כונן קשיח Seagate ST31000520AS Barracuda LP 3.5" 1000GB SATA2 32MB ¤425 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST31000520AS זיכרון G.Skill DDR3 6144MB (2048MBx3) 1…

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים